Reiscode: 6409

Reisinspiratie 6409 - Amazone, Lencois Maranhenses en Jericoacoara arrangement, augustus 2023

Hierbij ontvangt u het reisvoorstel voor het landarrangement tijdens een rondreis door Brazilie in augustus 2023. U bezoekt de Amazone en daarna het prachtige natuurgebied van Lencois Maranhenses en afsluitend een verblijf in Jericoacoara. Ter plaatse zijn diverse kitesurf scholen, waar je lessen bij kan boeken. 

Uiteraard zijn wijzigingen nog mogelijk in het offertetraject. Het is immers een reis op maat. Neem het rustig door en dan verneem ik graag uw terugkoppeling.

 • Om het landarrangement te boeken, ontvangen wij graag de volgende gegevens: 
   
  • Namen zoals vermeld in het paspoort
  • Geboortedata
  • Paspoortnummers
  • Adres voor vermelding op de factuur
  • Mobiel nummer waarop het reisgezelschap tijdens de reis bereikbaar is
  • Contactgegevens van kennis of familie die niet meegaat tijdens de reis

    
 • Deze gegevens kunt u via het aanvraag tabblad van het reisvoorstel versturen. Uw gegevens worden via een beveiligde HTTPS verbinding naar ons verstuurd.

Uitkijkend naar uw reactie. 

Hartelijke groet namens het Brazilie Reis Specialist team,

Gustavo Lucena Lage
Reisadviseur

1.729,00 € p.p. 13 dagen
 • Beleef de Amazone Jungle
 • Ontdek de prachtige meren in het duinlandschap van Lencois Maranhenses
 • Jericoacoara, heerlijk strandverblijf en mogelijkheid tot kitesurfen
 • Zie tabblad hotels voor hotelselectie
 • Dag 01: 20 augustus 2023 (Begin landarrangement)
 • Dag 13: 01 september 2023 (Einde landarrangement)

Reissom landarrangement:

 • € 1.729,-  per persoon, op basis van deelname van 3 personen
   
 • Wij bieden verder een korting van € 50,- per persoon wanneer u deze reis boekt voor 14 maart 2023. Vervolgens gaan wij alle reisonderdelen boeken en sturen na ontvangst van alle bevestigde reiselementen (hier gaan een aantal dagen overheen) de reisbescheiden en factuur.  De korting is geldig bij betaling per reguliere bankoverschrijving.
   
 • De aanbetaling van deze reis bedraagt 20% van de reissom en het restant bedrag dient 6 weken voor vertrek te worden overgemaakt

Inbegrepen:

 • Alle vermelde hotels en maaltijden, zie tabblad hotels
  Bij alle hotels is het ontbijt inbegrepen, tenzij anders vermeld.
   
 • Vervoer; 
  Transfers kunnen op privé basis of in gezelschap van andere toeristen worden aangeboden. Bij de beschrijving wordt per transfer aangegeven of deze op privé basis is of in gezelschap van andere toeristen.
   
 • Excursies; 
  Excursies die vermeld zijn in het excursie tabblad of de dag tot dag beschrijving. 
   
 • Reisbegeleiding; 
  Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 
   
 • Op deze reis zijn de algemene voorwaarden van BRS van toepassing. https://www.braziliereisspecialist.nl/footer-navigation/algemene-voorwaarden.html
 • Reisadvies Brazilië:
  Zorg ervoor dat je een reisverzekering afsluit die dekking biedt in geval van code oranje, corona, repatriëring en verlengd verblijf. 

  Het meest recente reisadvies voor reizen naar Brazilië kunt u vinden op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/brazilie/reizen/reisadvies

 • Zekerheden; 
  Brazilië Reis Specialist is lid van VZR Garant, VvKR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. VZR Garant beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een VZR Garant-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door VZR-Garant conform de garantieregeling https://vzr-garant.nl/reizigers

Niet inbegrepen: 

 • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking
   
 • Boekingskosten á € 25,- per boeking 
   
 • VZR Garant bijdrage á 7,50 per persoon
   
 • Alle vluchten. Deze kunt u zelf boeken of wij sturen hiervoor een aparte offerte. 

Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd en met een prive transfer naar het hotel gebracht. De rest van de dag is vrij te besteden.

 • Zie tabblad hotels voor de hotelselectie tijdens het verblijf in Manaus

1e dag - Verlaat het hotel om 07:30 uur met de auto naar de rivierhaven Ceasa (20 minuten) in Manaus. We nemen een speedboot naar het dorp Careiro da Varzea (30 minuten), op dit punt passeren we de beroemde ‘Meeting of the Waters’, waar de rivier de Negro en de Solimões samenkomen (ontmoeting van de wateren). Hier ontstaat de Amazone rivier die vanuit dit gebied naar de Atlantische Oceaan stroomt. Na een stop bij de fruitmarkt nemen we een busje naar de Araça rivier via de weg Manaus-Porto velho (40 minuten BR319). Na aankomst bij de Araça rivier stappen we over op een boot.

Met de boot passeren we vele meren, kreken, en is er de gelegenheid om ook waterlelies te zien met hun enorm bloeiende bladeren. Ook komen we langs ‘native’ dorpjes en gemeenschappen. Tijdens de tocht kan je alle soorten wildlife tegenkomen. Denk aan vogels, alligators, vissen, slangen en apen. Tijdens deze reis naar de lodge kunt u op elk moment verrast worden door een dier.

Aankomst bij Amazon Turtle Lodge is gepland om 12:00 uur. De lunch wordt geserveerd, zoetwatervis, rundvlees (vlees), kip, salades en exotisch fruit uit de Amazone (buffet). Na de lunch is er een gemotoriseerde kanotocht waarbij je de omgeving beter leert kennen. Tijdens deze tocht kun je veel dieren observeren zoals apen, luiaards, leguanen, spinnen en een grote verscheidenheid aan vogels. Het diner wordt geserveerd in het restaurant van Amazon Turtle Lodge om 19.30 uur met zoetwatervis, bief (vlees), kip, salades en exotisch fruit uit de Amazone (buffet). Geef allergie of dieetwensen van tevoren aan ons door, en dan houden we daar rekening mee.

2e dag - Om 05:30 uur staan we 's morgens vroeg op voor een zonsopgang tour. Daarna keren we terug naar de lodge voor het ontbijt.

Om 08:30 gaan we op een jungle trekking waar je leert over overleven in de jungle met onze ervaren gidsen, De gids toont technieken over hoe lianen te gebruiken als touwen, hoe in bomen te klimmen, hoe water te vinden en ook jacht vaardigheden. Natuurlijk leer je over de fauna en biodiversiteit.

Om 12:00 lunch, na de lunch gaan we kanoën met roeispanen (of gemotoriseerd) om meer vogels en dieren zoals luiaards en apen te bekijken. Dan keren we terug naar de Lodge voor het diner om 19:30 uur en na het diner heb je de gelegenheid om te ontspannen en de geluiden in je op te nemen van de Amazone in de avond.

3e dag - Om 08:00 uur bezoeken we het huis van een caboclo (lokale inwoner uit de Amazone, geen Indiaan) om te leren over hun gewoonten en cultuur. We bezoeken onder andere rubber- en cassaveplantages. Dit is een mooie gelegenheid om foto's te maken van de lokale gebruiken en we kunnen in de jungle fruit, paranoten, kruiden, groenten en specerijen verzamelen.

Bekijk hoe ze hun eten bereiden met al deze goederen en proef wat van dit exotische product. Om 12:00 lunch in de lodge en u krijgt de gelegenheid om een aantal van die dingen te ervaren die u bij de lokale huizen zag (fruit, groenten, kruiden, specerijen).

In de middag gaan we piranha vissen en hopelijk vangen we veel piranha's.

Diner om 19.30 uur, met aansluitend een kanotocht voor nachtelijke wildobservatie en alligator spotten met flitslicht.

Vandaag eindigt het arrangement in de Amazone. U wordt in de loop van de dag teruggebracht naar Manaus en afgezet bij het hotel. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

 • Zie tabblad hotels voor hotelselectie

Vandaag wordt u bij het hotel afgehaald en naar het vliegveld van Manaus gebracht. Daar begint uw binnenlandse vlucht naar Sao Luis. Op het vliegveld van Sao Luis wordt u welkom geheten en naar Barreirinhas gebracht (duur 3 uur).

In Barreirinhas, de poort naar  Lencóis  Maranhenses, wordt naar uw hotel gebracht

 • Zie tabblad hotels voor de accommodatie selectie tijdens uw verblijf in Barreirinhas

Vandaag staat een excursie naar Lençóis Maranhenses op het programma met een 4x4 terreinwagen. Geniet er van de spectaculaire meren en zandduinen. Dit natuurgebied wordt beschouwd als één van de zeven natuurwonderen. U wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel. De excursie is in gezelschap van andere toeristen en onder begeleiding van een lokale gids. Deze halve dagexcursie kan zowel in de ochtend als de middag worden georganiseerd, maar is in de middag wel heel mooi vanwege de zonsondergang. 

De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

Voor deze excursie wordt u opgehaald bij het hotel. Vroeg in de ochtend staat er een mooie boottocht op het programma langs de 'Preguiças' rivier die zich door het woestijnachtige gebied Lencois Maranhenses krult totdat het de zee bereikt . Onderweg komt u langs de pittoreske vissers nederzettingen van Vassouras, Mandacaru en Caburé. Op het einde van de dag keert u weer terug naar Barreirinhas, waar u wordt afgezet bij het hotel. Deze excursie wordt aangeboden in gezelschap van andere toeristen en onder begeleiding van lokale gidsen. 

De enerverende tocht gaat vandaag verder naar jericaocoara. Jullie worden opgehaald bij het hotel en met een transfer naar Jericoacoara gebracht. De transfer wordt verzorgd met een 4x4 terreinwagen en u verkent de prachtige stranden van deze regio en komt langs pittoreske dorpjes als 'Paulinho Neves' en 'Tutoia'. Jullie vertrekken in de ochtend en arriveren in de namiddag in Jericoacoara. 

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Jericoacoara

Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden en te genieten van Jericoacoara. 

Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden en te genieten van Jericoacoara. 

Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden en te genieten van Jericoacoara. 

Vandaag eindigt het verblijf in Jericoacoara. U wordt naar opgehaald bij het hotel en naar Fortaleza gebracht met een prive transfer. Hier wordt u afgezet bij een hotel naar keuze of de luchthaven. Einde arrangement.

Door de machtige Amazone, een rivier systeem dat geen gelijke kent, vloeit één vijfde van al het zoetwater van de gehele planeet. En in het hart van het Amazonegebied stromen de donkere 'Rio Negro' en de lichtere 'Rio Solimões' samen in een spectaculair schouwspel dat bekend staat als 'Encontro das Aguas', de ontmoeting van de wateren.

Hier, midden van in de jungle, is een metropool van maar liefst 2 miljoen inwoners ontstaan, het onvergelijkbare Manaus. De rubber exploitatie in de laat 19e eeuw bracht de stad gouden tijden en nu is het het knooppunt van de broeiende economie van de Amazone.

Manaus is een moderne stad met alle voorzieningen die je maar kunt bedenken. Uit de gloriedagen in de laat 19e eeuw zijn nog een aantal parels overgebleven die niet gemist mogen worden, zoals het theater 'Theatro Amazonas' gebouwd in de Italiaanse Renaissance stijl, de markt 'Mercado Alfredo Lisboa' dat door Eiffel is ontworpen naar het voorbeeld van Les Halles in Parijs, en het paleis 'Palacio Rio Negro', waar tegenwoordig de gouverneur van Manaus huist.

De hoofdstad van de staat Amazonas is vandaag de dag de toegangspoort voor het toerisme in het Amazone regenwoud. Hiervandaan kun je naar vele en diverse lodges in de jungle reizen voor meerdaagse verblijven op basis van volpension en met inbegrip van dagelijkse excursies. Er zijn lodges in diverse comfort klassen, zowel nabij Manaus als dieper het regenwoud in. Meerdaagse boottochten met typische Amazone clipper boten zijn ook goede alternatieven om het Amazone regenwoud te beleven.

Het Amazonegebied, met zijn weelderige tropische regenwoud en ongeëvenaarde biodiversiteit, is wereldwijd bekend. De omvang van het regenwoud is haast onvoorstelbaar: het is zo groot dat Nederland er gemakkelijk 100 keer in past. Als toegangspoort tot de Amazone is de stad Manaus, met zijn internationale luchthaven, de ideale uitvalsbasis voor avontuurlijke reizigers.

In de omgeving van deze bruisende metropool bieden hotels en lodges toeristen de perfecte gelegenheid om de geuren, kleuren en geluiden van het oerwoud te ervaren. Dit is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van een reis naar Brazilië. Ontmoet de betoverende roze rivierdolfijnen, bekend als 'boto', maak kennis met de gastvrije lokale bevolking en beleef de unieke flora en fauna die dit gebied te bieden heeft.

Brazilië Reis Specialist biedt reisarrangementen aan in alle regio's van Brazilië. U kunt deze arrangementen los boeken, of wij kunnen ze integreren in een reis die volledig op maat voor u wordt samengesteld. Het laten maken van een op maat gemaakt voorstel is geheel vrijblijvend en kosteloos. Het stelt u in staat om een reis te beleven die volledig is afgestemd op uw individuele reiswensen, zodat u het maximale uit uw Amazone-avontuur kunt halen.

De grootste attractie van de regio is zonder twijfel het unieke natuurgebied Lençois Maranhenses: een uitgestrekt duinlandschap aan de kust. Door de hoge regenval tijdens het regenseizoen vormen er zich tussen de enorme zandduinen kristalheldere lagunes die zich uitstrekken over een gebied van meer dan 200 vierkante km. Het is een adembenemende en unieke bestemming die een beroep doet op avontuurlijke reizigers die op zoek zijn naar een ongeëvenaarde natuurbeleving. Het duinlandschap, dat door de wind constant verandert, gecombineerd met het turkooisblauwe water van de lagunes, zorgt voor een bijna buitenaards schouwspel dat zijn weerga in de wereld niet kent.

Het plaatsje Barreirinhas fungeert als de toegangspoort tot dit spectaculaire ecosysteem. Vanuit hier kun je uitgebreide tours door de regio maken, waarbij je met een jeep door het fascinerende landschap rijdt en kunt zwemmen in tal van meren en lagunes. Het lokale leven in Barreirinhas zelf is ook de moeite waard om te ervaren, met zijn charmante straatjes, kleurrijke markten en warme, gastvrije inwoners.

De beste tijd om dit gebied te bezoeken is van januari tot juni, wanneer de lagunes en meren op hun volst zijn. In het droge seizoen verdwijnen ze grotendeels, maar zelfs dan blijft de schoonheid van de uitgestrekte zandduinen een bezoek meer dan waard.

Een andere niet te missen bestemming in de regio is het dorp Atins, gelegen aan de monding van de rivier Preguiças. Atins is bekend om zijn rustige, ongerepte stranden en sterke winden, waardoor het een populaire bestemming is voor kitesurfers. Dit afgelegen vissersdorp, bereikbaar per boot vanuit Barreirinhas, biedt een unieke combinatie van rust en avontuur. Vanuit Atins kun je ook naar Lençois Maranhenses trekken, vaak minder druk dan vanuit Barreirinhas, wat zorgt voor een meer exclusieve ervaring van deze natuurlijke pracht. Atins zelf heeft charmante pousadas en kleine restaurants waar je de lokale gastronomie, voornamelijk gebaseerd op vis en zeevruchten, kunt proeven.

Jericoacoara, gelegen aan de noordkust van Brazilië, is een ware parel die elke reiziger moet ervaren. Met haar adembenemende natuurlijke schoonheid en ontspannen sfeer is Jericoacoara de perfecte bestemming voor een heerlijk strandverblijf en een ontspannen afsluiting van uw rondreis door Brazilië.

Het dorpje Jericoacoara ligt direct aan het strand en heeft geen verharde wegen, waardoor het zijn authentieke charme behouden heeft. Hier kunt u heerlijk ontspannen op de prachtige zandstranden, omgeven door indrukwekkende duinen en kristalhelder water. Geniet van de rust en sereniteit terwijl u zich onderdompelt in de tropische schoonheid.

Naast het ontspannen op het strand biedt Jericoacoara ook tal van activiteiten en attracties. Maak een prachtige wandeling naar de iconische rotsformatie 'Pedra Furada' en bewonder de spectaculaire zonsondergangen die door de opening in de rotsen schijnen. Verken de omgeving per buggy of te paard en ontdek de betoverende lagunes, zoals Lagoa Azul en Lagoa do Paraíso, waar u kunt zwemmen, kajakken of gewoon kunt ontspannen op de zachte zandstranden.

Jericoacoara staat ook bekend als een paradijs voor watersportliefhebbers, vooral voor kite- en windsurfers. Met ideale windomstandigheden en ongerepte stranden is het een geweldige plek om deze spannende sporten uit te oefenen.

Voor accommodatie heeft Jericoacoara een breed scala aan opties, van charmante pousadas tot luxe resorts, waar u kunt genieten van comfortabele en gastvrije accommodatie die perfect aansluit bij uw behoeften.

Kortom, Jericoacoara biedt een unieke mix van natuurlijke schoonheid, ontspanning en avontuur, waardoor het een ideale bestemming is voor reizigers die willen genieten van een heerlijk strandverblijf en een onvergetelijke afsluiting van hun rondreis door Brazilië.

Restauranttips Jericoacoara:

 • Tamarindo - Geniet van heerlijke lokale gerechten en internationale specialiteiten in dit gezellige restaurant met een ontspannen sfeer. Probeer zeker de verse visgerechten en smaakvolle caipirinha-cocktails.
 • Na Casa Dela - Dit restaurant biedt een romantische en intieme sfeer met een prachtig uitzicht op de zonsondergang. Proef de heerlijke Braziliaanse keuken en geniet van de gastvrije service.
 • Pimenta Verde - Een populaire plek voor vegetariërs en veganisten, waar gezonde en smaakvolle gerechten worden geserveerd. Laat je verrassen door de creatieve combinaties van lokale ingrediënten.
 • Serafim - Dit gezellige restaurant staat bekend om zijn uitstekende pizza's en pasta's. Geniet van de authentieke Italiaanse smaken en de levendige sfeer.
 • Restaurante Naturalmente - Voor liefhebbers van gezonde voeding en verse, biologische ingrediënten is dit de place to be. Probeer de salades, smoothies en heerlijke veganistische opties.

Ontdek de culinaire scene van Jericoacoara en laat je smaakpapillen verwennen met de diverse en smaakvolle gerechten die deze restaurants te bieden hebben.

Fortaleza is de hoofdstad (2,5 miljoen inwoners) van de staat Ceará in het Noordoosten van Brazilië. Een zonovergoten, duinrijke strandbestemming met een gemiddelde jaartemperatuur van 27 graden. Fortaleza heeft een uitstekende toeristische infrastructuur met een ruim aanbod aan hotels. Het centrum van deze levendige, jonge stad bruist rondom de 'Mercado Central'.

Fortaleza is één van de beste opties in Brazilië om te winkelen, met name voor kleren, hangmatten en handwerk.'Praia do Futuro' is het langste strand van de stad, met een lengte van wel 25 km. Het is een zeer populair strand om te zwemmen en te duiken. Bovendien zijn er veel faciliteiten langs het strand, zoals kleine horecagelegenheden waar je een lekker drankje of hapje kan nuttigen. Probeer bijvoorbeeld de typische visstoofpot van Ceára, bereid met lokale vis in een saus van verse groenten: één van de meest traditionele gerechten van Fortaleza.

Verder staat Fortaleza bekend om haar uitbundige nachtleven, met talloze gelegenheden waar je de Forro kunt dansen, een typische sensuele dansstijl uit het noordoosten van Brazilië.

Toeristenklasse Hotels

Bungalow Kamertype
Volpension Maaltijd type
3 Aantal nachten
1, bungalow superior Aantal kamers
Turtle Lodge is inbegrepen in de reissom --> Amazon Emotions Jungle Lodge: 415 euro per persoon upgrade, gehele periode Upgrade optie

Kom de Amazone beleven samen met de zeer ervaren natuurgidsen van de Amazon Turtle Lodge, in een prachtig ongerepte jungle omgeving. Bent u op zoek een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding, dan bent u bij de Amazon Turtle lodge aan het juiste adres. 

De excursies van de Amazon Turtle Lodge zijn echt een hoogtepunt van uw reis, omdat ze u in contact brengen met het zeer diverse oerwoud in de omgeving van de lodge.

Wij bieden er arrangementen aan van meerdere nachten, allen op basis van volpension en met dagelijkse excursies inbegrepen. Alle kamers hebben een privé badkamer met warm water en airconditioning. 

Locatie:

De Amazon Turtle lodge ligt langs een meer, 70 km ten zuiden van Manaus, ver weg van andere lodges en in een ongerepte omgeving.

Bereikbaarheid:

De transfer naar de lodge duurt 3½ tot 4 uur. De transfer begint van hotel of luchthaven naar de haven in Manaus, gevolgd door een boottocht over de Amazonerivier naar Porto Careiro, waarbij onderweg de 'Ontmoeting der Wateren' wordt overgestoken. Vanaf hier gaat de transfer verder over land naar de opstapplaats voor een schilderachtige tocht per motorboot over de Mamori rivier naar de lodge.  

Grootte en structuur van de lodge:

Qua capaciteit is de Turtle lodge een middelgrote lodge, met 21 houten en stenen bungalows die verschillende gradaties van comfort bieden. De lodge is echter gebouwd op een hoger gelegen terrein en is verspreid over een groot gebied, zodat er veel ruimte is om rond en in de lodge te wandelen. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en de superieure klasse bungalows zijn wat moderner en ruimer van opzet. Het restaurant kijkt uit over een weelderige, centrale tuin, die leidt naar een open lounge en een hangmat. 

Unieke kenmerken:

Wat de Turtle lodge onderscheidt van de meeste andere lodges is dat het ook een reeks gespecialiseerde pakketten aanbiedt, zoals survival pakketten met kamperen (in hangmatten) in de Amazone jungle. Wil je een nachtje survival toevoegen en overnachten in de jungle? Informeer bij ons naar de meerkosten.

Standaard 3-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
4 Aantal nachten
1 Aantal kamers
Capitao Thomaz is inbegrepen in de reissom --> Vila Kalango: 364 euro per persoon upgrade voor de gehele periode Upgrade optie

Dit hotel is een van de weinige accommodaties met directe toegang tot de zee en is een zeer goede optie om te verblijven in Jericoacoara. De verschillende soorten kamers hebben allemaal een eigen badkamer, televisie en airconditioning. Sommige hebben een balkon. Er zijn aparte zwembaden voor kinderen en volwassenen. Het kleine bar / restaurant serveert alleen hapjes in het Braziliaanse hoogseizoen.

Middenklasse hotels

Familie kamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
2, van 20 op 21 en van 24 op 25 aug Aantal nachten
1 Aantal kamers

Dit moderne hotel ligt op slechts 1,2 km van het winkelcentrum Manauara en biedt een fitnesscentrum, een ontbijtbuffet en een 24-uursreceptie. Er is gratis parkeergelegenheid. De kamers van het InterCity Premium Manaus beschikken over een eigentijdse inrichting met kleuraccenten, satelliet-tv, een telefoon, een kluisje en een minibar. De eigen badkamer is uitgerust met een douche.

Standaard 3-persoonskamer Kamertype
Volpension Maaltijd type
3 Aantal nachten
1, verblijf in Jungle House Aantal kamers
415 euro per persoon upgrade, gehele periode Upgrade optie

Engelse beschrijving:

Amazon Emotions Jungle Lodge is situated on 667 acres of natural rainforest within the environmental protection area of Cave of the Maruaga and located at Km 144 of the highway BR 174 (direction Manaus-Boa Vista ? the same road that leads to Venezuela), in the township of Presidente Figueiredo, Amazon, Brazil. The Guest House offers three bedrooms. Each room has a private toilet and shower and is designed to accommodate up to 3 people (01 Queen Bed) and spare occupants can be accommodated in extra beds (01 Single Bed). Each room can be configured as a Single, Double or Triple Room. Considering the amount of beds in the Guest House, we have the capacity to accommodate up to 9 people per night. The rooms are designed and crafted out of wood, inspired by the traditional Caboclo's house and are each securely screened to keep insects outside.

Packages include: Return transfers airport/hotel/lodge (shared); Basic equipment for excursions; Jungle trails; Tree climbing tours; Direct donation to the Amazon Jaguar Conservation Program; Drinking water and regional juices; Standard wine, caipirinha or beer included during the dinners. In order to spend more time in the jungle, the lodge serves only two main meals: breakfast and a lunch or dinner. The lodge provides snacks in between those meals and fresh fruits are always available for your convenience with no additional costs.

Itinerary Modifications:The weather in Amazon is unpredictable. We reserve the right to change the order of the days in any itinerary at the discretion of the trip guide and based on safety/weather operational considerations.

 

Standaard 3-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
3 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Dit mooie hotel bevindt zich tegenover de rivier 'Preguiças' in het dorp 'Barreirinhas' en beschikt over 2 zwembaden met een bar en ligbedden, een sportveld voor meerdere sporten en een fitnessruimte. Het biedt kamers met airconditioning, gratis WiFi en een goed ontbijtbuffet in het restaurant. 

De kamers in bungalowstijl bieden een warme sfeer en zijn voorzien van een patio, een hangmat en uitzicht op de tuin. Verder beschikken ze over een 32-inch lcd-tv, een minibar en een badkamer met een haardroger. Het Porto Preguiças Resort ligt op 2 km van het centrum van Barreirinhas centrum en wordt omgeven door groene tuinen. Het is de perfecte uitvalsbasis om het nationale park Lençóis Maranhenses te ontdekken. 

Superieure klasse hotels

Bungalow Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
4 Aantal nachten
1 Aantal kamers
364 euro per persoon upgrade voor de gehele periode Upgrade optie

Verscholen tussen wuivende palmbomen in een exotische tuin aan het strand, ligt de betoverende pousada Vila Kalango. Ze bevindt zich vlak naast een indrukwekkende zandduin, die de vorm van een halve maan heeft en een populaire plek is voor bezoekers om de adembenemende zonsondergangen te aanschouwen. Dit maakt deze pousada tot ongetwijfeld een van de meest aantrekkelijke verblijfsplekken in Jericoacoara.

Voor het gemak van de gasten beschikt deze sfeervolle accommodatie over een eigen restaurant en bar, een uitnodigend zwembad met een bar, een comfortabele televisiekamer en toegang tot internet. De pousada heeft 18 kamers, die verdeeld zijn in drie verschillende categorieën: standaardkamers, afgelegen bungalows en unieke chalets die op palen van drie meter hoog zijn gebouwd. Daarnaast zijn er nog drie cabanas op een halve meter hoge palen, allemaal uitkijkend op de weelderige tuin. Alleen de hoogste chalets bieden een spectaculair uitzicht op de oceaan.

De architectuur van de pousada is zorgvuldig ontworpen om optimaal gebruik te maken van natuurlijke ventilatie, waarbij lokale materialen worden gebruikt die de zeewind door de ruimtes laten stromen. Dit slimme ontwerp elimineert de noodzaak voor airconditioning. Elke accommodatie is voorzien van een royale badkamer met douche, een plafondventilator, een minibar, een kluis en een veranda met een hangmat. Het harmonieuze samenspel van comfort en natuur in deze pousada zorgt voor een unieke, rustgevende sfeer, perfect voor een ontspannen vakantie.

Met een ontwerp dat de natuurlijke circulatie van de wind stimuleert, hebben de 3m hoge cabanas op palen geen behoefte aan airconditioning.

Elke kamer is uitgerust met een kingsize bed, katoenen lakens, een plafondventilator, een minibar, een kluis en een espresso koffiezetapparaat. Voor diegenen die de prachtige omgeving willen combineren met werk, bieden de kamers een perfecte opstelling voor een 'Beach Office', inclusief high-speed Wi-Fi en comfort.

In deze plek is elk detail zorgvuldig overwogen om gasten aan te moedigen zich los te koppelen en ten volle van elke minuut in Jeri te genieten!

Excursies inbegrepen

Deze halve dagexcursie neemt u mee naar het nationale park 'Lençóis Maranhenses'. U wordt opgehaald bij het hotel en na afloop er weer afgezet in een 4x4 terreinwagen. De excursie wordt aangeboden in gezelschap van andere toeristen en onder begeleiding van een lokale gids. De excursie is overigens ook beschikbaar op privé basis met een Engelstalige gids. Informeer bij ons naar de meerkosten.

Geniet tijdens de excursie van de spectaculaire meren en zandduinen. Dit natuurgebied wordt beschouwd als één van de zeven natuurwonderen.

Ontdek het betoverende Lençóis Maranhenses per 4x4 vanuit het pittoreske stadje Barreirinhas. Dit unieke landschap, dat nergens anders op aarde te vinden is, fascineert met zijn glooiende witte zandduinen, diepblauwe zoetwaterlagunes en een boeiende verscheidenheid aan wilde dieren, nog grotendeels onbekend bij wetenschappers. Met een indrukwekkende oppervlakte van 155 duizend hectare, wat het grootste nationale park in het noordoosten van Brazilië maakt, is Lençóis Maranhenses vergelijkbaar in omvang met de bruisende stad São Paulo, maar wordt het slechts bevolkt door een honderdtal families. In de weelderige staat Maranhão gelegen, is dit majestueuze natuurwonder één van de zeven natuurlijke hoogtepunten van de wereld. Het avontuurlijk verkennen van deze ongetemde schoonheid is een must voor elke natuurliefhebber.

Deze excursie start in Barreirinhas met een mooie boottocht langs de 'Preguiças' rivier die zich door het woestijnachtige gebied Lençóis Maranhenses krult totdat het de zee bereikt . Onderweg komt de excursie langs de pittoreske vissers nederzettingen van Vassouras, Mandacaru en Caburé. In Vassouras zijn ook de kleine Lençóis te zien, zoals de locals het noemen. In Caburé is er de gelegenheid om te lunchen en te genieten van het strand. Daarna gaat de boottocht weer langzaam terug naar Barreirinhas.

De excursie wordt aangeboden in gezelschap van andere toeristen en onder begeleiding van een lokale gids. De excursie is ook beschikbaar op privé basis met een Engelssprekende gids. Informeer bij ons naar de meerkosten. 

Optionele excursies

Datum: Van: Naar: Vertrek: Aankomst: Overstap: Airline:
20/08/2023 São Paulo Manaus 17:05 23:10 1 LATAM, via Brasilia, bagage wordt doorgelabeld
25/08/2023 Manaus São Luís 09:00 15:35 1 LATAM, via Fortaleza, bagage wordt doorgelabeld
Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.