Reisinformatie

Veel Gestelde Vragen
- Algemeen

Wie is Brazilië Reis Specialist?

Wij zijn Brazilië Reis Specialist, kort samengevat ‘BRS’. Een Nederlandse reisorganisatie met Braziliaanse ‘roots’. Met veel kennis over het land en een uitgebreid netwerk zijn wij in staat om authentiek reizen naar Brazilië aan te bieden, uniek in de Nederlandse markt. Tevens is het Braziliaanse bureau van Toerisme ‘Embratur’ kennispartner van BRS. Zodoende zijn wij als eerste op de hoogte van de laatste reistrends naar Brazilië, welke wij graag met u delen.

Is Brazilië Reis Specialist aangesloten bij een garantiefonds en het Calamiteitenfonds? 

Ja, Brazilië Reis Specialist is lid van VZR Garant, VvKR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. VZR Garant, beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een VZR Garant,-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door VZR Garant, conform de garantieregeling VZR Garant, https://vzr-garant.nl/reizigers.


- Boekingen

Worden alle reizen van Brazilië Reis Specialist vermeld op de site?

Nee, Brazilië Reis specialist is namelijk ook gespecialiseerd in het aanbieden van reizen op maat naar dit prachtige land. Heeft u bijvoorbeeld een rondreis, bouwsteen of vliegreis gezien, en zou u deze willen laten aansluiten op uw specifieke reiswensen, dan maken wij vrijblijvend een offerte op maat. Vul hiervoor het maatwerk formulier in met uw reiswensen en ontvang binnen 1 werkdag een passend voorstel.

Zijn alle reizen die op de site staan direct te reserveren?

Ja, alle reizen die verschijnen op uw scherm worden geboekt in ons reserveringssysteem. Wij gaan vervolgens gelijk aan de slag om de hotels, transfers, excursies en vluchten definitief te boeken bij onze leveranciers in Brazilië en de luchtvaartmaatschappijen. Hierna informeren wij u over de status van de boeking en kan de reis definitief worden vastgelegd. 

- Vluchtinformatie

Met welke luchtvaartmaatschappijen vliegen jullie naar Brazilië?

Onze reizen naar Brazilië worden uitgevoerd door verschillende luchtvaartmaatschappijen, aangezien er diverse opties zijn om te vliegen naar- en in Brazilië. Hierbij maken wij gebruik lijndienstvluchten. Doorgaans bekijken wij per reis welke luchtvaartmaatschappij het meest passende schema voor u biedt.

Hierbij maken wij een keuze uit de volgende luchtvaartmaatschappijen; ‘KLM / Air France, TAP Portugal, LATAM, Lufthansa, United Airlines, British Airways, Iberia, Air Europa.’

 Met welke luchtvaartmaatschappijen worden de binnenlandse vluchten in Brazilië uitgevoerd?

Er zijn een aantal luchtvaartmaatschappijen waarmee gevlogen kan worden op de binnenlandse trajecten in Brazilië. Ook in deze gevallen bekijken wij per reis welke luchtvaartmaatschappij het meest passende vluchtschema heeft voor uw vakantie.

Hierbij maken wij een keuze uit de volgende luchtvaartmaatschappijen; ‘LATAM, GOL/VARIG, TRIP, AZUL.’ 

- Betaling en reispapieren

Hoe kan ik betalen?

Zodra u boekt gaan wij gelijk aan de slag om de hotels, transfers, excursies en vluchten definitief te boeken. Hierna informeren wij u over de status van de boeking en kan de reis definitief worden vastgelegd. Vervolgens versturen wij de factuur, waarna u deze kan betalen middels een reguliere bankoverschrijving.

Waar en wanneer ontvang ik de reispapieren?

Alle benodigde reispapieren zoals tickets en reisbescheiden ontvangt u drie weken voor vertrek kosteloos digitaal per email. Het is ook mogelijk om de reispapieren per post te ontvangen, maar daarvoor worden verzendkosten in rekening gebracht.

- Ter plaatse in Brazilië

Is er reisbegeleiding tijdens onze vakantie in Brazilië?

In Brazilië hebben wij een ruim netwerk van lokale vertegenwoordiging. Combineer de vrijheid van individueel reizen met de ondersteuning van Brazilië Reis Specialist ter plaatse. op iedere bestemming tijdens uw vakantie hebben wij lokale reisbegeleiding bij wie u terecht kan voor tips, ondersteuning en vragen ter plaatse. Zo reist u op individuele basis, maar nooit alleen.

Zijn de transfers en excursies inclusief?

Bij onze rondreizen in Brazilië zijn in de meeste gevallen transfers en excursies inbegrepen. In de reisbeschrijving wordt dit gedetailleerd weergegeven en zo ziet u precies welke transfers en excursies zijn inbegrepen. 
Tijdens het boeken van een bouwsteen of een strandvakantie kunt in de extra boekingsstappen kiezen uit gewenste transfers of excursies.                 

Hoe zit het met de elektriciteit in Brazilie?

Het voltage van de netspanning is in Brazilië niet overal hetzelfde, het voltage varieert van 110-220 volt. Stopcontacten zijn standaard geschikt voor Japanse en Europese on-geaarde stekkers. Voor geaarde Nederlandse en Belgische stekkers is een geaarde wereldstekker nodig.

Werkt mijn telefoon in Brazilie?

Nederlandse en Belgische GSM in Brazilië werken redelijk: afhankelijk van toestel en provider.Doorgaans is het bereik in de grote steden goed, en in verlaten gebieden zoals de Amazone en de Pantanal minder goed.
Openbare telefoons zijn alom aanwezig in de steden. Ze werken op telefoonkaarten (cartão telefónico) die onder andere verkrijgbaar zijn bij de kiosken. De meeste (blauwe) openbare telefoons zijn ook geschikt voor internationale gesprekken. Bij alle internationale en interlokale gesprekken, dient ook een ‘operadora’ gekozen te worden (bijvoorbeeld 21, 31 of 15).

Voor een gesprek naar Nederland of België kiest men bijvoorbeeld:

00 21 (operadora) 31 (landcode Nederland) of 32 (landcode België) 20 (stad zonder 0) 1234567 (telefoonnummer).

Voor een interlokaal gesprek kiest men:

0 21 (operadora) 81 (stad) 87654321 (telefoonnummer)

Voor lokale gesprekken kiest men rechtstreeks het nummer.

Collect bellen naar Nederland of België kan eenvoudig via het nummer 0800 890 3111: directe verbinding met een operator van KPN (kosten voor de ontvanger: € 3,00 bemiddelingskosten + € 1,50 per minuut).

                                                

- Visa, paspoorten en inentingen

Heb ik een visum nodig voor mijn reis?

Nederlandse en Belgische reizigers hebben geen visum nodig als ze minder dan 3 maanden blijven. Indien u beschikt over een Nederlands paspoort heeft u geen visum nodig voor een reis naar Brazilië. Voor de meeste andere Europese nationaliteiten is ook geen visum verplicht. Twijfelt u, bezoek dan de website van het CIBT.

Heb ik een paspoort nodig?  

Ja, u dient te beschikken over een paspoort. Deze dient nog 6 maanden geldig te zijn NA UITREIS uit Nederland. Kinderen hebben tegenwoordig een eigen paspoort nodig.

De ENTRY/EXIT CARD die bij de paspoortcontrole gestempeld wordt, dient ook goed bewaard te worden. Bij het verlaten van het land moet deze namelijk weer ingeleverd worden.

In Brazilië geldt een identificatieplicht. Toeristen wordt geadviseerd een handzame kopie te maken van hun paspoort en onderweg bij zich te dragen. Het paspoort kan dan op de hotelkamer blijven. Het originele paspoort kan dan overigens altijd alsnog verlangd worden door de autoriteiten. Bij het in de bank geld opnemen met een credit card, autohuur en autorijden is het originele paspoort sowieso noodzakelijk.

Bij verlies of diefstal van het paspoort dient men bij de politie een ‘boletim de ocorrencia’ op te laten maken en zich vervolgens te wenden tot een Nederlands of Belgisch consulaat of de ambassade.

 

Welke vaccinaties heb ik nodig?

De gele koorts vaccinatie is verplicht, mits u voor aankomst in Brazilië, in Afrika of een ander Zuid-Amerikaans land bent. Anders is een Gele koorts vaccinatie aanbevolen. 
Verder wordt er aanbevolen: DTP (Difterie, Tetanus Polio) en Hepatitis A. Bescherming tegen Malaria wordt geadviseerd wanneer u sommige gedeeltes van de Pantanal of de Amazone gaat bezoeken. Informeer ruim voor aanvang van uw vakantie naar Brazilië naar de meest recente adviezen. Dit kan bij uw arts of de lokale GGD. 

Geldzaken

Hoe kan ik het beste betalen in Brazilië?

Brazilië heeft de Real als valuta. De wisselkoers varieert, waarbij een Euro ongeveer tussen de 2,5 en 3,5 real kan opleveren. Ons advies is om voor vertrek de huidige koersen te controleren.

Euro’s, US dollars en travelers cheques kunnen eenvoudig worden gewisseld bij hotels, een aantal bankfilialen en speciale geldwisselkantoren (casa de câmbio). Credit cards worden vrijwel overal geaccepteerd in winkels, restaurants en hotels. Niet bij alle pinautomaten kan er gepind worden. Om te voorkomen dat je zonder geld komt te zitten is het verstandig om bij aankomst op de luchthaven geld op te nemen bij een ‘banco 24 horas’. Bij deze automaten lukt het bijna altijd om geld op te nemen met de Europese kaart. (bij apparaten met het Maestro/Cirruslogo). Op www.mastercard.com zijn voor elke plaats in Brazilië de geldautomaten te vinden aangesloten bij Cirrus.

 

Veiligheid Brazilië

- Is het veilig om te reizen in Brazilië? 

Reizen in Brazilië is goed te doen en bovendien heel leuk. Gebruik tijdens het reizen wel uw gezond verstand. Om diefstallen en kleine criminaliteit zoveel mogelijk te vermijden is het – zeker in de grote steden – aan te raden om kostbaarheden, sieraden en reisdocumenten in een kluisje van het hotel te laten. In vrijwel alle grote steden is een speciaal politiebureau voor toeristen, a delegacia do turista. Hier wordt meestal ook Engels gesproken. Bij verlies en diefstal van kostbaarheden kan de toerist hier een politierapportje (boletim de ocorrencia) op laten maken voor de verzekering of het consulaat. Hierbij een aantal tips om de veiligheid tijdens uw vakantie in Brazilië te waarborgen.

- Loop niet te koop met dure kleding en sieraden

- Neem niet teveel cash geld mee als u de straat op gaat

- Begeeft u zich ’s avonds niet in verlaten gebieden in de grote steden

- Als u in de avond ergens heen gaat, neem dan een taxi, met name in de grote steden

- Mocht het onverhoopt voorkomen dat u overvallen wordt op straat, sta dan gelijk uw bezittingen af en werk de overvallers niet tegen. Neem hierna gelijk contact op met onze lokale vertegenwoordiging ter plaatse voor ondersteuning.