Duurzaam reizen met BRS

Ontdek Brazilië en Draag Bij aan de Natuur met Brazilie Reis Specialist

Welkom op onze themapagina over het partnerschap tussen Brazilie Reis Specialist en de Black Jaguar Foundation (BJF). Als toonaangevende reisorganisatie, gespecialiseerd in avonturen in Brazilië, zijn we trots om officieel partner te worden van deze nobele stichting die zich inzet voor het herstel van natuur in Brazilië.

Onze missie is niet alleen om u de adembenemende schoonheid van Brazilië te laten ervaren, maar ook om actief bij te dragen aan het behoud ervan. Door te kiezen voor een reis met Brazilie Reis Specialist, draagt u direct bij aan de herbebossingsinspanningen van de Black Jaguar Foundation. Voor elke boeking gaat een deel van de opbrengst naar het planten van bomen langs de Araguaía-rivier, een cruciale biodiversiteitscorridor die de Amazonerivier en de Cerrado-savanne met elkaar verbindt.

Over de Black Jaguar Foundation

Meer dan tien jaar geleden, geraakt door de ontbossing in de Amazonewoud tijdens zijn zoektocht naar de zwarte jaguar, richtte avonturier Ben Valks de Black Jaguar Foundation op. Het doel? Natuurherstel op een schaal die nog nooit eerder is vertoond. Sindsdien heeft de stichting al bijna één miljoen bomen geplant over een lengte van 2600 kilometer, van Amsterdam naar Athene. 

De BJF neemt alle facetten van natuurherstel in eigen hand, van het opzetten van kwekerijen tot het planten van de zaailingen, met als doel twee miljard bomen te planten. Dit herstel is niet alleen van cruciaal belang voor de biodiversiteit, maar verbetert ook de levenskwaliteit van de lokale gemeenschappen door onderwijs over en participatie in duurzaam landbeheer te bieden.

Videos over het project:

A big thank you to all BJF supporters!

Planting season 2022-2023 

Growth of native trees 

Uw Bijdrage

Elke reiziger die bij ons boekt, ontvangt een certificaat van de Black Jaguar Foundation als bewijs van de bijdrage aan dit transformerende project. Dit certificaat geeft niet alleen voldoening over de steun aan de natuur, maar dient ook als een blijvende herinnering aan uw unieke reiservaring in Brazilië.

Waarom Meedoen?

Door te reizen met Brazilie Reis Specialist kiest u voor een ervaring die verder gaat dan het traditionele toerisme. U helpt mee aan het creëren van een blijvend groene legacy in Brazilië. Of u nu door de levendige straten van Rio de Janeiro wandelt, de mystieke diepten van het Amazonewoud verkent, of ontspant aan de sprankelende kusten van Bahia, uw reis draagt bij aan een groener, rijker Brazilië.

Wij geloven dat verantwoord reizen hand in hand gaat met behoud van de natuur en het ondersteunen van de gemeenschappen die deze prachtige plekken hun thuis noemen. Sluit u aan bij onze missie en word een ambassadeur voor het herstel van de Braziliaanse natuur, terwijl u geniet van een onvergetelijke vakantie.

Doe Mee met Ons Avontuur

Bereid u voor op een reis die uw hart zal raken en de wereld een beetje mooier maakt. Verken onze pakketten, kies uw ideale avontuur, en wees onderdeel van de oplossing met elke stap die u zet in het prachtige Brazilië. Bent u klaar om uw steentje bij te dragen aan de toekomst van onze planeet, terwijl u geniet van het nu? Boek dan nu uw volgende reis bij Brazilie Reis Specialist.

We zien ernaar uit om samen met u en de Black Jaguar Foundation een positieve impact te maken! Bekijk hier meer informatie over het project.