Reiscode: 2332

8-daagse arrangement; Chapada dos Guimaraes - Nobres - Pantanal - met transfers

Ontdek de prachtige natuurgebieden van Mato Grosso. Dit arrangement laat u de meest bijzondere natuurgebieden van Mato Grosso ontdekken. Het arrangement begint met bezoek aan Chapada dos Guimaraes en Nobres, met aansluitend een 5-daagse Pantanal tour in de UeSo Lodge. Er is ook een fantastische dagexcursie inbegrepen om de prachtige Jaguar te gaan spotten.

Dit is een voorbeeldarrangement en wijzigingen zijn nog mogelijk in het offertetraject. Neem contact met ons op en wij Het is immers een reis op maat. Neem het rustig door en dan verneem ik graag uw terugkoppeling.

 • Om de reis te boeken, ontvangen wij graag de volgende gegevens: 
   
  • Namen zoals vermeld in het paspoort
  • Geboortedata
  • Paspoortnummers
  • Adres voor vermelding op de factuur
  • Mobiel nummer waarop het reisgezelschap tijdens de reis bereikbaar is
  • Contactgegevens van kennis of familie die niet meegaat tijdens de reis

    
 • Deze gegevens kunt u via het aanvraag tabblad van het reisvoorstel versturen. Uw gegevens worden via een beveiligde HTTPS verbinding naar ons verstuurd.

Uitkijkend naar uw reactie. 

Hartelijke groet namens het BRS team,

Gustavo Lucena Lage
Reisadviseur

vanaf 2.365,00 € p.p. 8 dagen
 • Riviersnorkelen, bewonder het levendige onderwaterleven snorkelend in de kristalheldere rivieren van Nobres
 • Bekijk de adembenemende 'Veu de Noiva'-waterval in Chapada dos Guimarães
 • Ervaar de ongerepte natuur van de Pantanal
 • Dagexcursie Jaguars spotten bij Porto Jofre inbegrepen
 • Geniet van de serene zonsopkomst en observeer de levendige vogelpopulatie in de Pantanal
 • Ontdek de geheimen van prehistorische rotsschilderingen in Chapada dos Guimarães
 • Dag 01: Start arrangement in Cuiaba
 • Dag 08: U wordt afgezet in Cuiaba

Reissom:

 • Vanaf € 2.365,--  per persoon, op basis van deelname 2 personen, met verblijf in een 2-persoonskamer. 
  *dit is een vanaf prijs. Neem contact met ons op en wij berekenen de exactie reissom. Vanwege seizoensfluctuaties kan deze iets wijzigen namelijk, afhankelijk van de reisperiode. 

Inbegrepen:

 • Alle vermelde hotels en maaltijden, zie tabblad hotels
 • Vervoer; 
  Alle vermelde transfers 
   
 • Excursies; 
  Excursies die vermeld zijn in het excursie tabblad of de dag tot dag beschrijving. 
   
 • Reisbegeleiding; 
  Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 
   
 • Zekerheden;
  Brazilië Reis Specialist is lid van VZR Garant, VvKR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. VZR Garant, beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een VZR Garant,-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door VZR Garant, conform de garantieregeling VZR Garant, https://vzr-garant.nl/reizigers.

Niet inbegrepen: 

 • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 
   
 • Boekingskosten á € 15,- per per persoon

Dit arrangement kan starten vanaf de luchthaven in Cuiaba of we halen u ‘s ochtends op bij het hotel in Cuiaba.

Onze gids verwelkomt u en vervolgens staat de transfer op het programma naar Chapada dos Guimarães, ongeveer 70km van Cuiaba.

Het dorp Chapada ligt ten noordoosten van Cuiabá en heeft ongeveer 16.000 inwoners. Het dorp ligt op een rotsplateau, 836 meter boven zeeniveau. Kloven, tafelbergen, grotten, rivieren en watervallen maken deel uit van dit indrukwekkende landschap. Na de Amazone in het noorden van de staat Mato Grosso en de Pantanal, is deze Tafelberg het derde ecosysteem in deze regio, dat uniek is in de wereld. Check-in bij de Pousada, in Chapada. Na de lunch rijdt u naar het uitkijkpunt Mirante, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over het landschap. Mirante is ook het geografische centrum van Zuid-Amerika. U zult genieten van een korte wandeling in de Tafelberg.

Daarna bezoekt u andere attracties (rots sculpturen, kleine watervallen etc.) in dit gebied. Deze excursies zijn afhankelijk van de openingstijden van de faciliteiten, die voortdurend veranderen en niet van tevoren kunnen worden gepland. In de avond terugkeer naar Chapada en diner. Rest van de avond invulling naar eigen inzicht. Overnachting in de Pousada.

 • Zie tabblad hotels voor de accommodatie selectie

Na het ontbijt bezoekt u de grootste waterval in de regio, de beroemde "bruidssluier" waterval ("Veu de Noiva"). Daarna is er lunch in het dorp Chapada. Na de lunch maakt u een wandeling naar de beroemde Tafelberg. Diner en overnachting is in de pousada.

Na het ontbijt is er een transfer naar Bom Jardim, in de buurt van Nobres (ongeveer 2 uur, 150 km). De lunch is in de pousada. Na de lunch kunt u genieten van de unieke schoonheid van dit kleurrijke landschap. Daarna gaat u riviersnorkelen en wordt u uitgerust met snorkeluitrusting (reddingsvest, duikbril, snorkel en duikschoenen).

In het kristalheldere bronwater kunt u genieten van de onderwaterwereld. Vissen zoals de Pintado, Dorado en diverse aquariumvissen leven in dit waterbekken. Daarna glijdt u snorkelend de rivier af. In de late namiddag staat een bezoek aan Lagoa Azul op het programma (rond 17:00 uur), waar honderden verschillende vogelsoorten (geelborst ara, parkieten, hyacinth ara en andere papegaaiensoorten) leven. Terugkeer naar de lodge in Nobres voor het diner en overnachting.

 • Zie tabblad hotels voor de accommodatie selectie tijdens het verblijf in Nobres

Na het ontbijt rijdt u naar de Pantanal (288 km, waarvan 38 km onverharde wegen op de beroemde Transpantaneira). Op de Transpantaneira maakt u verschillende stops om de flora en fauna te observeren.

Bij aankomst bij de Pousada UeSo Pantanal wordt de lunch in buffetvorm geserveerd. Na de lunch en een korte rustpauze gaat u op een voettocht, in de hoop de Kapucijnapen te zien, misschien zelfs de brulapen. U kunt ook onze 17 meter hoge toren beklimmen en van het uitzicht genieten. Terugkeer naar de lodge voor het diner. Daarna heeft u vrije tijd. Deze reis biedt een geweldige gelegenheid om te genieten van de rijke biodiversiteit van de Pantanal, één van de grootste en belangrijkste wetlands ter wereld.

 • Zie tabblad hotel voor de accommodatie selectie in de Pantanal

Op verzoek kan er rond 05:30 uur een zonsopkomst tour te voet worden geregeld. Het ontbijt is in de lodge. Na het ontbijt maakt u een paardrijdtocht (ook geschikt voor mensen zonder rijervaring). U rijdt door het prachtige alluviale land en zult zeker enkele dieren tegenkomen. Na de lunch kunt u ontspannen bij het zwembad, dus tijd voor vrije tijd. In de late namiddag maken we een boottocht. We hopen veel kaaimannen te zien, en natuurlijk, met een beetje geluk, een familie van reuzenotters.

Op verzoek kan er na het diner een nachtelijke safari te voet worden geregeld om nachtdieren te volgen. Vergeet niet om uw zaklamp mee te nemen. Deze dag biedt een scala aan ervaringen die u de diverse ecosystemen van de Pantanal laten verkennen.

Deze dagtour is volledig gewijd aan het spotten van jaguars:

Je staat rond 5:00 uur op. We serveren je koffie of thee. Vervolgens reizen we naar Porto Jofre, het einde van de Transpantaneira, over een ongeveer 107 km lange niet-geasfalteerde weg. Onderweg naar Porto Jofre heb je de mogelijkheid om veel zoogdieren en vogels tegen te komen. Ontbijt in Camp Porto Jofre. Na het ontbijt beginnen we aan een boottocht diep in de Cerrado. Temidden van ongerepte natuur zul je in staat zijn jaguars op te sporen in het gebied van Rio Cuiabá, Rio Tres Irmãos, Rio São Lourenço en Rio Piquiri. Lunch in Camp Porto Jofre. Daarna staat er nog een boottocht gepland die ongeveer 3 uur duurt. Laat in de middag keren we terug naar de UeSo lodge.

Diner en overnachting in de UeSo Lodge

Indien gewenst, kan er rond 05:30 uur een vroege wandeltocht worden georganiseerd om de zonsopgang te bewonderen. Daarna geniet u van het ontbijt in de lodge. Vervolgens maakt u een excursie te voet om de rijke dierenwereld van de omgeving te ontdekken. De lunch wordt geserveerd in de lodge. In de late namiddag gaan we te paard op verkenning (geschikt voor zowel ervaren als onervaren ruiters) met de hoop veel wilde dieren te ontmoeten. De dag wordt afgesloten met een heerlijk diner in de lodge. Deze activiteiten bieden je een intieme kennismaking met de biodiversiteit en het adembenemende landschap van de Pantanal.

Vandaag eindigt het arrangement in de Pantanal. U wordt met een transfer van de lodge naar Cuiabá gebracht, waar u wordt afgezet op de luchthaven of het hotel, afhankelijk van uw doorreis. Einde arrangement. 

Gelegen op slechts 64 km van Cuiaba in Mato Grosso, treft u het majestueuze nationale park Chapada dos Guimarães aan. Dit park wordt gekenmerkt door zijn hoge bergplateaus (600 - 800 meter), millennia-oude rotsformaties en grotten, spectaculaire watervallen, schilderachtige wandelpaden en een rijke diversiteit aan flora en fauna. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers en herbergt een van de zeldzaamste diersoorten van Brazilië, de 'Loboguará', ook bekend als de gemaande wolf. Ook vogelliefhebbers zullen gefascineerd zijn door de talloze unieke vogelsoorten die hier te vinden zijn.

Maar Chapada dos Guimarães biedt meer dan alleen adembenemende natuur. Het staat ook bekend om zijn archeologische en paleontologische rijkdom, waaronder talrijke prehistorische rotsschilderingen, waardoor het een interessante bestemming is voor geschiedenisliefhebbers. Daarnaast wordt de regio als heilig beschouwd door de inheemse bevolking en wordt het vaak geassocieerd met mystieke verhalen en ufologische verschijnselen, wat het een fascinerende bestemming maakt voor avontuurlijke reizigers en liefhebbers van folklore.

Het park biedt ook een scala aan activiteiten voor de avontuurlijke reiziger, van wandelen en vogels kijken tot raften en abseilen. Of je nu wilt ontspannen in de schoonheid van de natuur, de lokale cultuur wilt ontdekken, of een adrenaline-gevulde vakantie zoekt, Chapada dos Guimarães heeft het allemaal.

Nobres, gelegen op ongeveer 2 uur rijden van zowel Cuiaba als het natuurreservaat Chapada dos Guimarães, is een verborgen parel in het hart van Brazilië. Het kleine dorpje Bom Jardim vormt de poort naar dit spectaculaire natuurgebied, omringd door rivieren en glasheldere lagunes.

Nobres staat vooral bekend om het riviersnorkelen. De transparante wateren geven u een uniek zicht op een breed scala aan zoetwatervis en plantensoorten. De ervaring wordt vaak vergeleken met die van Bonito, een bekende toeristische bestemming nabij de Zuidelijke Pantanal.

Een van de belangrijkste voordelen van Nobres is de strategische ligging. Het biedt uitstekende logistieke verbindingen met de Noordelijke Pantanal, Chapada dos Guimarães en zelfs de Zuidelijke Amazone, wat het een uitstekende uitvalsbasis maakt voor verder avontuur.

Bovendien bevindt Nobres zich in een overgangsgebied tussen de bergen en het Amazone regenwoud. Dit unieke ecosysteem leidt tot een bijzonder rijke biodiversiteit, waardoor het een geweldige plek is voor natuurliefhebbers en ecotoeristen.

Cuiabá, gelegen in het hart van Brazilië, vormt de toegangspoort tot het noordelijke gedeelte van de Pantanal, dat bekend staat als de ultieme plek om jaguars te spotten.

Dit immense laagland, dat tijdens het regenseizoen (december - maart) grotendeels overstroomt, is het grootste moerasgebied ter wereld. Met een indrukwekkende oppervlakte van ongeveer 150.000 vierkante kilometer is de Pantanal meer dan vier keer zo groot als Nederland. Dit unieke gebied biedt weelderige vegetatie, ontelbare riviertjes en meren, en staat bekend om zijn uitzonderlijke fauna. Hier kunt u de zeldzame en elegante jaguar, wilde papegaaien, miereneters, wilde zwijnen, capibara's, zwarte kaaimannen en meer dan 600 verschillende vogelsoorten, waaronder de imposante jabiru, bewonderen. Een safari door deze bijzondere wildernis is een unieke ervaring en biedt volop mogelijkheden om zeldzame vogels en dieren te spotten en te fotograferen.

Een bezoek aan de Pantanal is zonder twijfel een hoogtepunt van elke reis. Er zijn diverse lodges in verschillende comfortklassen beschikbaar, vaak op basis van volpension en inclusief dagelijkse excursies. Geniet van de authentieke gastvrijheid, comfortabele accommodaties en deskundige lokale gidsen die u zullen begeleiden op uw avontuurlijke ontdekkingstocht door dit adembenemende natuurgebied.

Beste reistijd voor de Pantanal:

Het Pantanal landschap varieert per seizoen, maar blijft steeds prachtig. De jaarlijkse neerslag bedraagt gemiddeld 1500mm, voornamelijk tussen november en maart.

NAT-seizoen (januari-maart): De zomerregens revitaliseren de flora en fauna, met prachtige waterlandschappen en een rijke dierenwereld.

TUSSEN-seizoen (april-juni): Na de regens vormen zich lagoons die een rijke voedselbron vormen voor watervogels. Het weer is milder en dieren worden actiever.

DROOG-seizoen (juli-oktober): Het ideale moment voor dierenobservatie, met velden die drogen en dieren die zich verzamelen rond waterbronnen.

REGEN-seizoen (november-december): Er valt veel regen, maar niet genoeg voor overstromingen. Dit seizoen is perfect voor vogelobservatie.

Combinatie met andere natuurgebieden

De Noordelijke Pantanal kan perfect gecombineerd worden met een bezoek aan de adembenemende bestemmingen Chapada dos Guimarães en Nobres, want deze bestemmingen liggen op rijafstand van Cuiaba (2 uurtjes naar Chapada dos Guimarães).

Chapada dos Guimarães, een indrukwekkend nationaal park met majestueuze kliffen en watervallen, ligt op korte afstand van Cuiabá. Hier kunt u genieten van uitdagende wandelingen, panoramische uitzichten en unieke geologische formaties. Het is een paradijs voor avonturiers en natuurliefhebbers.

Nobres, gelegen in de buurt van Chapada dos Guimarães, is een verborgen juweeltje met kristalheldere rivieren en natuurlijke zwemgaten. Snorkel tussen kleurrijke vissen, ontdek ondergrondse grotten en bewonder de overvloedige biodiversiteit van dit ecologische paradijs.

Door een bezoek aan de Noordelijke Pantanal te combineren met Chapada dos Guimarães en Nobres, kunt u een unieke reiservaring beleven. Van het spotten van jaguars en het ervaren van het weelderige moerasgebied tot het verkennen van prachtige kliffen en het genieten van verfrissende wateractiviteiten, deze combinatie van bestemmingen biedt een gevarieerd en onvergetelijk avontuur.

Brazilië Reis Specialist kan u helpen bij het plannen van een op maat gemaakte reisroute, zodat u het beste uit uw bezoek aan de Noordelijke Pantanal, Chapada dos Guimarães en Nobres kunt halen. Laat ons uw reiswensen kennen en wij zorgen ervoor dat uw reis een onvergetelijke ervaring wordt.

Voor het zuidelijke gedeelte van de Pantanal kunt u beter uitwijken naar Campo Grande, waar u de Pantanal tevens met Bonito kunt combineren, waar je kan riviersnorkelen en genieten van prachtige natuur. Tussen Cuiaba en Campo Grande zijn nachtbussen beschikbaar of u kunt een binnenlandse vlucht nemen. 

Ontdek hier onze arrangementen voor de Zuidelijke Pantanal.

Cuiabá is de hoofdstad van de Braziliaanse staat Matto Grosso. De stad dient als toegangspoort tot drie totaal verschillende, maar even imposante natuurgebieden: de zuidelijke Amazone, de noordelijke Pantanal en het nationale park Chapada dos Guimarães. Van deze drie gebieden wordt de noordelijke Pantanal het meest bezocht vanuit Cuiabá. Cuiabá zelf is een drukke en snelgroeiende stad met ruim een half miljoen inwoners .Het is een interessante mix van koloniale villa's en moderne wolkenkrabbers. Tijdens een bezoek aan de stad zijn er ook een aantal uitstekende musea te bezoeken zoals het museum 'Rondon do Indio', dat de grootste collectie ter wereld herbergt van kunstobjecten van inheemse bevolkingen.

Kortom, Cuiabá is de perfecte startplaats om diverse natuur bestemmingen te bezoeken in deze regio van Brazilië.

Toeristenklasse Hotels

Volpension Maaltijd type
2 Aantal nachten

Gun uzelf momenten van ontspanning midden in het bos bij onze knusse en charmante Pousada Cantos da Mata. Luister naar de stem van het bos, het gezang van de vogels... het is een bijzondere ervaring voor vogelliefhebbers en iedereen die graag in contact staat met de natuur. Omringd door het prachtige landschap, kunt u genieten van het ontbijt op ons terras met een schitterend uitzicht op het dal, waarbij u vaak bezoek krijgt van zeldzame vogels zoals de Udu met de blauze kroon, de oranje Uirapurú en de Surucuá. Ook apen, neusberen, rode ara's en andere wilde dieren komen vaak langs, en er groeien verschillende soorten inheemse bomen, zoals de roze Ipê, de jacaranda, de Aricá en de Jatobá, onder andere.

Ze spreken vier talen: Duits, Engels, Portugees en Spaans.

Elk van de 4 suites heeft een groot tzeepersoonsbed bestaande uit 2 matrassen en een eenpersoons slaapbank. De kamers met privé ingang kunnen individueel, dubbel, drievoudig of viervoudig worden geboekt en zijn uitgerust met een minibar, een privé badkamer met warme douche, handdoeken en zeep, beddengoed, een kast met een bureau en een balkon met hangmatten. De ruimte is zeer koel en geventileerd, waardoor het gebruik van airconditioning overbodig is. Ze hebben zel plafondventilatoren. In de kamers is roken niet toegestaan. Ze hebben echter zel een groot buitengebied voor rokers.

Ze bieden een buiten barbecueplaats, een overdekte vuurplaats, een natuurlijke tuin en een terras met uitzicht op het dal...

Volpension Maaltijd type
1 Aantal nachten

Het Betoverde Koninkrijk, of 'O Reino Encantado', herbergt de belangrijkste bron van de rivier Salobra en is gelegen in een uitgestrekt gebied van Cerrado, met weelderige flora en fauna, nabij de grenzen van het Staatspark Gruta da Lagoa Azul, in de gemeente Nobres, de staat Mato Grosso. Deze onderneming is sinds 2004 actief en beschikt over faciliteiten voor ontvangst, accommodatie en een restaurant, evenals een bezoekerscentrum.

De lodge ligt op minder dan 300 meter van de belangrijkste bron van de rivier Salobra en beschikt over 14 gezellige kamers met airconditioning en een warme douche, wat zorgt voor ontspanning en rust na activiteiten in de natuur. Met kenmerken die doen denken aan het platteland, is de lodge zonder twijfel een uitstekende accommodatieoptie in Nobres.

Volpension Maaltijd type
4 Aantal nachten

Locatie:

De UeSo lodge ligt ongeveer 140 km ten zuidoosten van Cuiaba langs de Transpantaneira, een onverharde weg van 150 km die het hart van de noordelijke Pantanal doorsnijdt.

Bereikbaarheid:

De transfer van Cuiaba naar de lodge duurt ongeveer 3 uur. De route naar de lodge loopt langs Poconé, een 18e eeuws goudmijnstadje. Vanaf Poconé is het laatste stuk van 37 km langs de Transpantaneira een onverharde weg. De lodge ligt op slechts 500 m van de Transpantaneira temidden van een iets hoger gelegen stuk savannebos.

Grootte en structuur van de lodge:

De Zwitsers-Braziliaanse eigenaars van UeSo Pantanal maken er geen geheim van: dit is een bescheiden familiepension met een huiselijk tintje. Marcos verzorgt de paarden met alle liefde van de wereld, Conceição ruimt de kamers op en veegt het ongedierte van de veranda's, Pedro de gids verwelkomt de gasten en Dito zorgt voor het onderhoud - iedereen wordt van harte voorgesteld. UeSo is niet van plan 5* luxe te bieden, maar ze zorgen er wel voor dat de gasten zich thuis en goed verzorgd voelen.  

UeSo biedt 18 eenvoudig ingerichte kamers, voorzien van airconditioning, plafondventilatoren en douches met warm water. Daarnaast biedt de lodge 5 chalets met uitzicht op het meer en een eigen veranda met schommelstoelen en hangmatten. Drie keer per dag worden regionale maaltijden in buffetvorm geserveerd in de eetzaal, die voorzien is van grote horren. De lodge heeft ook een klein dompelbad van waaruit paden uitwaaieren naar de omliggende tuin. Vanuit de lodge leidt een wandelpad naar een 17 meter hoge uitkijktoren, het perfecte uitkijkpunt om wilde dieren te spotten. Agoutis, primaten en tapirs worden hier vaak gezien.

Unieke kenmerken:

De bescheiden en gemakkelijke stijl van UeSo Pantanal is misschien wel geschikt voor mensen die genoegen nemen met ongepolijste huiselijke gezelligheid.

In de omgeving van de lodge kunt u een verscheidenheid aan ijsvogelsoorten, gestreepte reigers, koninklijke vorkstaarttyrannen, blauwkeel arendguana's, reuzentukans en reuzenotters zien. In de buurt van de lodge is een galerijbos waar veel vogelsoorten leven, zoals blauwkroontrogons, roodstaart Jacamars, gekraagde ara's, pottenbakkersvogels, lijnspechten en vos-rode boomklimmers. Maar ook veel andere zoogdiersoorten. U zult brulapen en kapucijnapen, tapirs, grote miereneters, kleine miereneters, moeras herten, gordeldieren, kapucijnapen, manenwolven, vossen en nog veel meer ontdekken.

Activiteiten

Paardrijden

In het verleden was paardrijden bijna de enige manier voor de inwoners om zich door de Pantanal te verplaatsen. Grijp de kans en laat de zachte paarden je door het prachtige landschap dragen. Maak je geen zorgen, het is geen probleem om te rijden, zelfs voor mensen zonder ervaring. Houd gewoon de teugels losjes in je handen en geniet van de rit.

Bootexcursie

Tijdens onze boottocht op de Rio Claro of Rio Novo (bijna bij de Pousada Estancia Vitoria) kun je veel vogels en kaaimannen zien of met een beetje geluk kun je ook de reuzenotters of tapirs observeren. Buiten het vissluitseizoen kun je proberen een piranha te vangen (sluitseizoen 01.11. tot 01.03). Om milieuredenen gebruiken we geen benzinemotoren.

Wandeltours

Onze wandeltours zijn speciaal ontworpen om de flora en fauna te observeren. Daarom lopen we heel langzaam en stil, omdat de dieren zeer gevoelig reageren op bewegingen en geluiden. Het is een goed idee om een verrekijker mee te nemen.

Optionele Jaguar tour (bij te boeken)
Boek de (optionele) Jaguar-spot-excursie van een hele dag in Porto Jofre erbij. Dit is een opwindende riviertocht per motorboot op zoek naar de jaguar in het Meeting of the Waters Conservation Area. Deze excursie wordt alleen aangeboden tijdens het laagwaterseizoen van juni tot november. Waarnemingen zijn vrijwel gegarandeerd.

Excursies inbegrepen

Optionele excursies

Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.