Reiscode: 116

Self-drive historische goudroute 'Estrada Real'

Route: Belo Horizonte - Rio de Janeiro, of vice-versa

Het traject tussen Belo Horizonte en Rio de Janeiro vormt de 'Estrada Real'. Dit traject voert u langs unieke dorpen en steden die nog de authentieke sfeer uitstralen van lang vervlogen koloniale tijden.

Een zorgvuldig samengesteld reispakket ontvangt u bij aankomst in Belo Horizonte. Het pakket is speciaal ontwikkeld om u langs de mooiste plekken langs de route te voeren en bestaat uit kaarten, tips, beschrijvingen van de bestemmingen die u onderweg tegenkomt en een gedetailleerde routebeschrijving.

Het op eigen gelegenheid reizen in dit gedeelte van Brazilië is prima te doen. De rijafstanden zijn kort en de trajecten worden overdag gereden. Bovendien kan onze vertegenwoordiging ter plaatse het reisgezelschap ten alle tijden behulpzaam zijn met tips, vragen en ondersteuning.
 

Boekingsprocedure:

Heeft u interesse in deze bouwsteen en wenst u deze los te boeken of op te nemen in een rondreis? Neem contact met ons op en ontvang een persoonlijk reisvoorstel. 
 

Voordelen reisvoorstel:

 • Kosteloos en vrijblijvend:
  Uw persoonlijke reisvoorstel stellen wij gratis en vrijblijvend voor u samen. U bent dus nergens aan gebonden. Bovendien ontvangt u het voorstel meestal al binnen één werkdag.
   
 • Flexibiliteit:
  • Inkorten of verlengen: Bent u in hoofdlijnen geïnteresseerd in deze voorbeeld bouwsteen en wenst u de reis te verlengen, in te korten, of het combineren met een andere bestemming in Brazilië? Geen probleem; wij verwerken dit in uw persoonlijke reisvoorstel. 
    
 • Exacte reissom wordt berekend, rekening houdend met:
   
  • de samenstelling van uw reisgezelschap. De gemiddelde prijs per persoon verschilt namelijk, indien u alleen reist, met twee personen of bijvoorbeeld een reis met 4 personen boekt.
vanaf 598,00 € p.p. 5 dagen
 • Self-drive langs de historische goudsteden
 • Reis in uw eigen tempo
 • Ontdek Ouro Preto en Tiradentes
 • Inbegrepen:
   
  • Accommodatie;
   In het gewenste hotel is een standaard kamer inbegrepen. Upgrades zijn uiteraard mogelijk, zoals een upgrade naar een suite, deluxe kamer, of een familiekamer bijvoorbeeld. De mogelijkheden verschillen per hotel. Informeer bij ons naar de upgrade opties. 
    
  • Maaltijden; 
   Ontbijt is inbegrepen.
    
  • Self-drive pakket;
   Bestaande uit kaarten, tips en route-instructies.
    
  • Autohuur;
   Categorie C (Ford Fiesta Hatch 1.0, GM Celta, VW Gol of Fiat Novo Uno 1.0), air conditioning, vrij aantal kilometers, Inclusief de volgende verzekeringen: - Full protection: CDW in case of collision, fire, theft and robbery of the vehicle with limited deductible (co-participation): US$ 300.00 for the group C; - Third party liability coverage: property damage up to US$ 2.500.000, bodily injury up to US$ 5.000.000.- Customer Liability for Operational Costs: In case the customer is found at fault for the loss, he or she will be liable for Operational Costs up to the limits listed below: Property Damage to Third Parties: Customer liability for operational costs up to the limit of US$ 500.00 - During pick up, please provide your creditcard details for insurance.
    
  • Drop-off kosten;
   U haalt de huurauto op in Belo Horizonte en levert deze in bij het autoverhuurbdrijf in Rio. Hier zijn kosten aan verbonden en die zijn al inbegrepen in het pakket. 
    
  • Excursies; 
   Excursies die vermeld zijn in het excursie tabblad.
    
  • Reisbegeleiding; 
   Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 
    
  • Zekerheden;
   Brazilië Reis Specialist is lid van VZR Garant, VvKR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. VZR Garant, beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een VZR Garant,-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door VZR Garant, conform de garantieregeling VZR Garant, https://vzr-garant.nl/reizigers
    
 • Niet inbegrepen: 
   
  • Vluchten; 
   De vluchten naar- en in Brazilië worden aangeboden door verschillende luchtvaartmaatschappijen, aangezien er dagelijks diverse opties zijn om te vliegen naar- en in Brazilië. Wij zoeken altijd samen met u naar het best passende schema voor de scherpste tarieven op de gewenste reisdagen. Dit verschilt per dag en per klant en om deze reden zijn de vluchten niet opgenomen in de reissom van de voorbeeld arrangementen op onze site.

   Voor deze reis adviseren wij aan te vliegen op Belo Horizonte, vanwaar het arrangement begint.

   Neem contact met ons op en wij stellen een logistiek passend vluchtschema voor u samen.
    
  • Optionele excursies; 
   Excursies die eventueel vermeld zijn in het optionele excursie tabblad 
    
  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 
    
  • Boekingskosten á € 25,- per dossier

    
 • Reissom:
   
  • De vermelde reissom bij onze voorbeeldrondreizen betreft een hele goede indicatie. Het kan echter voorkomen dat uw reis kan net vallen tijdens een feestdag, of er gelden hoogseizoen prijzen, waardoor hotels gedurende die periode een afwijkende prijs hanteren. Neem daarom altijd eerst contact met ons op, zodat wij de beschikbaarheid kunnen checken en de exacte reissom kunnen berekenen voor u. 
    
  • De reissom is gebaseerd op deelname van 2 personen. Bij deelname van meerdere personen zakt de reissom per persoon iets, omdat de autohuur en excursies gedeeld worden met de overige reisgenoten. Indien u deze reis wenst te boeken als éénpersoons reis, dan geldt er een toeslag. Informeer bij ons naar de meerkosten.

Vandaag start de selfdrive en gaat u de antieke goudroute ontdekken, bekend als de 'estrada real'. 

Route: Belo Horizonte - Rio de Janeiro, of vice-versa

Het traject tussen Belo Horizonte en Rio de Janeiro vormt de Estrada Real. Dit gedeelte van de auto rondreis voert u  langs unieke dorpen en steden die nog de authentieke sfeer uitstralen van lang vervlogen koloniale tijden.

Het op eigen gelegenheid reizen in dit gedeelte van Brazilië is prima te doen. De rijafstanden zijn kort en de trajecten worden overdag gereden. Bovendien kan onze vertegenwoordiging ter plaatse het reisgezelschap ten alle tijden behulpzaam zijn met tips, vragen en ondersteuning.

Bij het autoverhuurbedrijf 'Localiza' in Belo Horizonte wordt de huurauto opgeleverd. Hier begint de autorondreis langs deze bijzondere route. De eerste bestemming op de route is de stad Ouro Preto, waar u de komende 2 dagen de tijd heeft om Ouro Preto op eigen gelegenheid te verkennen. Ter plaatse of van te voren bij ons, zijn excursies te reserveren.

 • Zie tabblad hotels voor de accommodatie selectie tijdens uw verblijf in Ouro Preto

Vrije dag om Ouro Preto en omgeving te verkennen. Een bezoek aan het nabij gelegen plaatsje Mariana is ook zeker een bezoek waard. Dit plaatsje was de eerste hoofdstad van de staat Minas Gerais en de grootste goudproducent van Brazilië in de 18e eeuw.

Vandaag gaat de self-drive verder naar het volgende plaatsje 'Tiradentes' op de 'Estrada Real'. In de middag kunt u dit gezellig dorpje op eigen gelegenheid verkennen. Tip; Verken het dorp met een van de vele koetstochtjes die er worden aangeboden. 

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Tiradentes

Vandaag is er de gelegenheid om Tiradentes en omgeving verder te verkennen. Overnachting in geselecteerd hotel. Neem vandaag bijvoorbeeld het stoomtreintje 'Maria Fumaça' die van Tiradentes naar het nabij gelegen plaatsje Sao Joao del Rei gaat. De tocht op zich is al een hele leuke beleving.

Vandaag staat er een wat langer traject op het programma, namelijk van Tiradentes naar Rio de Janeiro. Na aankomst in Rio de Janeiro levert u de huurauto in bij het autoverhuurbedrijf op de luchthaven en eindigt de selfdrive. 

Belo Horizonte is de op twee na grootste stad van Brazilië en een zeer belangrijk industrieel gebied voor het land. Het is de hoofdstad van de staat 'Minas Gerais': de schatkist van Brazilië die tussen zijn bergen en watervallen een schijnbaar onuitputtelijke voorraad aan edelstenen en metalen verbergt.

Belo Horizonte biedt toegang tot de belangrijkste trekpleisters van deze regio, zoals de goudroute: een kronkelende weg die, in koloniale tijden, langs historische dorpjes in barok stijl de rijkdommen van de staat vervoerde naar Paraty en Rio de Janeiro aan de kust .

Een aantal musea in Belo Horizonte zijn zeker een bezoek waard als je meer wilt weten over de ontstaansgeschiedenis van de regio, zoals het mineralogie museum en de Abílio Barreto Historisch museum met zijn intrigerende foto collectie over de ontwikkeling van de stad.

De lokale bevolking in Belo Horizonte staat bekend om haar liefde voor bars. Met name in de buurt 'Savassi' kan je in talloze bars genieten van een drankje en een hapje met de locals. Ze zeggen wel dat Belo Horizonte de meeste bars per hoofd van de bevolking heeft. Het plaatselijke eten is in heel Brazilië beroemd. Enkele tips om het traditionele eten uit de regio te proeven zijn de restaurants Dona Lucinha II en Restaurante Xapuri.

In de directe omgeving van Belo Horizonte ontstonden in de vroege 18e eeuw koloniale steden, zoals de historische dorpjes 'Ouro Preto', Mariana, Congonhas, São João del Rei, Tiradentes en Diamantina. In het begin waren dit niet veel meer dan mijnkampen, maar de enorme voorraad aan edelmetalen en edelstenen veranderden ze algauw in bruisende historische steden die gekenmerkt worden door hun verfijnde Barok kunst en architectuur.

Elegante koloniale kerken, steile geplaveide straatjes en de sierlijke herenhuizen dragen bij aan de historische atmosfeer. Ieder van deze dorpen heeft zo zijn eigen charme en een reis naar deze omgeving brengt je echt terug in de tijd. Ouro Preto heeft de beste toeristische infrastructuur van deze koloniale dorpjes met veel hotels/pousadas in diverse comfort klassen.

In de directe omgeving van Belo Horizonte ontstonden in de vroege 18e eeuw koloniale steden, zoals de historische dorpjes 'Ouro Preto', Mariana, Congonhas, São João del Rei, Tiradentes en Diamantina. In het begin waren dit niet veel meer dan mijnkampen, maar de enorme voorraad aan edelmetalen en edelstenen veranderden ze algauw in bruisende historische steden die gekenmerkt worden door hun verfijnde Barok kunst en architectuur. Elegante koloniale kerken, steile geplaveide straatjes en de sierlijke herenhuizen dragen bij aan de historische atmosfeer. Ieder van deze dorpen heeft zo zijn eigen charme en een reis naar deze omgeving brengt je echt terug in de tijd.

Tiradentes is wat kleiner dan het grotere Ouro Preto en heeft zo haar eigen charme. Er zijn prachtige pousadas, goede restaurants en aantrekkelijke winkeltjes. De mooie Sint Antonius kerk is één van de laatste projecten van de beroemde barok artiest 'Aleijadinho' en is hier te bewonderen. Combineer een bezoek aan Ouro Preto zeker met Tiradentes.

Toeristenklasse Hotels

Op een uitzonderlijke lokatie naast de voornaamste historische monumenten van Ouro Preto, bevindt zich Grande Hotel de Ouro Preto met 37 eenvoudige suites en appartementen. De suites hebben allemaal balkons die uitzicht bieden op mooie barokke architectuur. De kamers hebben een koelkast, een ventilator en eigen badkamer en tot de faciliteiten van het hotel behoren een zwembad, bar en restaurant. Door het speciale ontwerp van het gebouw door de beroemde Braziliaanse architect Oscar Niemeyer, zorgt de berglucht voor een natuurlijke koeling van het gebouw, waardoor het er zelfs tijdens warme zomerdagen heerlijk koel is.`

Pousada Villa Allegra is een comfortabel hotel met een goede liggen in het park 'Parque das Abelhas' in Tiradentes, op slechts 800 meter afstand van het historisch centrum. Het hotel beschikt over 17 ruime en mooi ingerichte kamers, met prachtige uitzicht over de heuvels van 'Serra de São José'.

Alle kamers hebben kabel-tv, een plafondventilator, wifi, minibar en een kluisje. De 'executive' kamers bieden ook een commode en veranda. Alle 'deluxe' kamers hebben additioneel een ontbijttafel, feateuil en een hydro-massage bad.Tot de recreatieve voorzieningen behoren een zwembad, bar, spa, stoombad, sauna, hydro-massage ruimte, fitnessruimte en een weelderige tuin met orchideeën kwekerij.

Superieure klasse hotels

Hotel Solar do Rosário ligt aan het plein 'Praça do Rosário' in Ouro Preto, de meest bekende stad van de Braziliaanse goudroute. Het hotel bevindt zich in een indrukwekkend herenhuis en kijkt uit op de kerk 'Nossa Senhora do Rosario', met een prachtige koloniale architectuur. Er zijn 41 comfortabele kamers, waarvan 13 standaard kamers, 16 luxe kamers, 8 master suites en 4 superieure suites. De kamers hebben allemaal airconditioning, koelkast, kluisje en tv. Dit is het beste hotels van Ouro Preto.

Hotel Solar da Ponte ligt in het historisch centrum van Tiradentes en is in de afgelopen 30 jaar omgetoverd tot een prachtige hotel. Er zijn 18 intieme kamers voorzien van airconditioning, bad, koelkast, kingsize bedden en een kluisje. Er is een zwembad, sauna en een bloemrijke tuin waar een heerlijk ontspannen sfeer hangt. Let op: kinderen onder de 8 jaar zijn niet toegestaan.

Excursies inbegrepen

Optionele excursies

Elegante koloniale kerken, steile geplaveide straatjes, sierlijke herenhuizen, maar ook ontelbare verlaten mijnen die te bezoeken zijn, dragen bij aan de historische atmosfeer van Ouro Preto, gelegen in de bergen van de 'Serra do Espinhaço' op een hoogte van 1000 meter. Ouro Preto was de eerste Braziliaanse stad om te worden opgenomen in de UNESCO werelderfgoed lijst.

De tour omvat een bezoek aan een van de belangrijkste musea van Brazilië, een verlaten mijn en de prachtige kerk 'Nossa Senhora do Rosario ( 1785 )', welke een uitstekend voorbeeld van de koloniale barok architectuur is in Minas Gerais. 

De Engelssprekende gids haalt u op bij het hotel bij aanvang van de excursie en wandelt met u naar de genoemde bezienswaardigheden. Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel. 

Prijs 165 € / p. P.
Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.