Reiscode: 112

Iberostar Heritage Grand Amazon - 5-daagse Amazone Cruise

Het Iberostar Grand Amazon is een luxueus schip dat je meeneemt op een opwindende en adembenemende cruise langs de Rio Negro in de Amazone. Met veel comfort en een uitstekende service ben je gegarandeerd van een onvergetelijke Amazone cruise op all-inclusive basis, inclusief dagelijkse excursies.

Wist je dat de Amazone-rivier het meest omvangrijke regenwoud ter wereld van water voorziet? Het Amazonebekken beslaat een gebied van 2,3 miljoen vierkante mijl en biedt onderdak aan 40.000 plantensoorten en bijna 400 miljard bomen. Wist je dat deze rivier ook voor een vijfde van al het zoetwater op onze planeet zorgt? We nodigen je uit om aan boord van de Iberostar Heritage Grand Amazon, een drijvend 5-sterrenhotel, de Amazone te ontdekken. Ervaar avontuur en natuur vanuit het groene hart van de aarde. Kies uit drie mogelijke routes en laat je onderdompelen in een authentieke ervaring met dagelijks geplande activiteiten om de ongetemde schoonheid van de Amazone te ontdekken. Leef je helemaal uit in dit Amazone-avontuur, terwijl je geniet van eersteklas service, luxe voorzieningen en onovertroffen gastronomie.

*De 5-daagse Amazone cruise heeft wekelijkse afvaarten op maandag. Check bij ons de beschikbare data. 

Boekingsprocedure:

Heeft u interesse in deze bouwsteen en wenst u deze los te boeken of op te nemen in een rondreis? Neem contact met ons op en ontvang een persoonlijk reisvoorstel. 
 

Voordelen reisvoorstel:

 • Kosteloos en vrijblijvend:
  Uw persoonlijke reisvoorstel stellen wij gratis en vrijblijvend voor u samen. U bent dus nergens aan gebonden. Bovendien ontvangt u het voorstel meestal al binnen één werkdag.
   
 • Flexibiliteit:
  • Inkorten of verlengen: Bent u in hoofdlijnen geïnteresseerd in deze voorbeeld bouwsteen en wenst u de reis te verlengen, in te korten, of het combineren met een andere bestemming in Brazilië? Geen probleem; wij verwerken dit in uw persoonlijke reisvoorstel. 
    
 • Exacte reissom wordt berekend, rekening houdend met:
   
  • de samenstelling van uw reisgezelschap en gewenste kamer indeling. De gemiddelde prijs per persoon verschilt namelijk, indien u alleen reist, met twee personen of bijvoorbeeld een reis met 4 personen boekt.
vanaf 1.038,00 € p.p. 5 dagen
 • Verken de Amazone op een luxueus 5-sterren drijvend hotel
 • Amazone Cruise in stijl en comfort
 • Beleef onvergetelijke avonturen met dagelijkse geplande excursies
 • Geniet van all-inclusive comfort met uitstekende service
 • Proef onovertroffen gastronomie te midden van weelderige natuur
 • Dompel jezelf onder in een authentieke ervaring in de ongetemde Amazone
 • Vanaf € 1.038,- per persoon op basis van deelname 2 personen met verblijf in een 2-persoonscabine (2024 tarieven, mandi deck cabine) 
  Neem contact met ons op en ontvang een persoonlijk reisvoorstel. 
   
 • Inbegrepen:
   
  • Accommodatie;
   In het gewenste schip is een standaard cabine inbegrepen. Upgrades zijn uiteraard mogelijk. De mogelijkheden verschillen per schip. Informeer bij ons naar de upgrade opties. 
    
  • Maaltijden; 
   Het arrangement is op basis van volpension, dus alle maaltijden zijn inbegrepen
    
  • Excursies; 
   Dagelijks staan er excursies op het programma onder begeleiding van ervaren Engelssprekende natuurgidsen, inbegrepen in het arrangement. Andere talen zijn op aanvraag. 
    
  • Reisbegeleiding; 
   Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 
    
  • Zekerheden;
   Brazilië Reis Specialist is lid van VZR Garant, VvKR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. VZR Garant, beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een VZR Garant,-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door VZR Garant, conform de garantieregeling VZR Garant, https://vzr-garant.nl/reizigers.
    
 • Niet inbegrepen: 
   
  • Vluchten; 
   De vluchten naar- en in Brazilië worden aangeboden door verschillende luchtvaartmaatschappijen, aangezien er dagelijks diverse opties zijn om te vliegen naar- en in Brazilië. Wij zoeken altijd samen met u naar het best passende schema voor de scherpste tarieven op de gewenste reisdagen. Dit verschilt per dag en per klant en om deze reden zijn de vluchten niet opgenomen in de reissom van de voorbeeld arrangementen op onze site.

   Voor deze reis adviseren wij aan te vliegen op Manaus, vanwaar het arrangement begint.

   Neem contact met ons op en wij stellen een logistiek passend vluchtschema voor u samen.
    
  • Vervoer van het hotel of het vliegveld naar de haven in Manaus zijn niet inbegrepen
    
  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 
    
  • Boekingskosten á € 25,- per boeking

    
 • Reissom:
   
  • De vermelde reissom bij onze voorbeeldrondreizen betreft een hele goede indicatie. Het kan echter voorkomen dat uw reis kan net vallen tijdens een feestdag, of er gelden hoogseizoen prijzen, waardoor hotels gedurende die periode een afwijkende prijs hanteren. Neem daarom altijd eerst contact met ons op, zodat wij de beschikbaarheid kunnen checken en de exacte reissom kunnen berekenen voor u. 
    
  • De reissom is gebaseerd op deelname van 2 personen. Bij deelname van meerdere personen op dezelfde kamer, dan zakt de reissom iets. Indien u deze reis wenst te boeken als éénpersoons reis, dan geldt er een toeslag. Informeer bij ons naar de meerkosten.

Maandag- Passagiers checken in bij het Iberostar ontvangstkantoor in de haven. Ze gaan aan boord, worden naar hun cabines gebracht en de tafels in het restaurant worden gereserveerd. Om 16:00 uur vertrekt het schip naar Manacapuru, waarbij het langs Ponta Negra vaart. De kapitein heet iedereen welkom met een cocktailparty, waarbij de officieren en bemanning worden voorgesteld in de Lua salon. Er wordt een lezing gegeven over veiligheid en de procedures bij het verlaten van het schip. Het welkomstdiner wordt geserveerd in het Kuarup restaurant. Daarna is er live muziek en is de feestzaal geopend, net zoals de open bar op het bovendek.

 

Dinsdag - Ontbijt. We maken een wandeltocht op de paden in de regio van de Igarapés (smalle waterwegen) van Jaraqui, waar palmbomen en hoge bomen die zeer belangrijk zijn voor lokale dorpen staan. We maken een boottocht door de regio van de Jaraqui Igarapés. Lunch. In de middag maken we een boottocht door de eilanden van de Três Bocas regio. Deze eilanden maken deel uit van de op één na grootste rivierarchipel van zoetwater ter wereld. De vegetatie van de eilanden reflecteert in het donkere water, wat een surrealistisch en betoverend landschap creëert, ideaal voor fantastische foto's. Op de oevers van de kanalen kunnen orchideeën, bromelia's, toekans en ara's worden gespot. Diner. Na het diner gaan we op zoek naar alligators.

Woensdag - Vogels kijken bij de Río Puduari. Ontbijt op het bovendek. We maken een wandeltocht op de paden in de regio van Igarapé Trench en brengen een bezoek aan de roze dolfijnen in Novo Airão. We maken een boottocht door de Igarapé Trench regio. Aan de rand van de rivier zien we een prachtig, hoog bladerdak; het is een zeer rustige en aangename plek om foto’s van de Amazone te maken. Lunch. In de middag bezoeken we een inheemse gemeenschap aan de Rio Cuieiras om de school, de kliniek, de meelfabriek (productie van cassavemeel), de woningen en de door deze bevolking geteelde planten te leren kennen. Mogelijkheid tot aankoop van lokale ambachten. Het diner wordt geserveerd in het Kuarup restaurant.

Donderdag - Ochtendboottocht in de regio van Rio Ariaú, waar vogels en een prachtig landschap verlicht door de zonsopgang te zien zijn. Boottochten door de Igarapés en meren van de Rio Ariaú regio. De wateren in deze regio zijn helder en de fauna is rijk; we kunnen apen, luiaards en vogels (zoals de halsbandhavik en ijsvogel) zien. Vissen op piranha's in de Rio Ariaú regio. Lunch. Boottochten in de Tupé regio. Een zeer mooi gebied waar we in tijden van droogte de vorming van stranden met fijn wit zand kunnen observeren, en we bieden ook tochten aan met stops voor duiken in de Rio Negro. Het diner wordt geserveerd in het Kuarup restaurant.

Op weg naar Manaus zien we het 'Meeting of the Waters' fenomeen. Na het ontbijt arriveren we in Manaus en reist u verder op eigen gelegenheid.

Het Amazonegebied, met zijn weelderige tropische regenwoud en ongeëvenaarde biodiversiteit, is wereldwijd bekend. De omvang van het regenwoud is haast onvoorstelbaar: het is zo groot dat Nederland er gemakkelijk 100 keer in past. Als toegangspoort tot de Amazone is de stad Manaus, met zijn internationale luchthaven, de ideale uitvalsbasis voor avontuurlijke reizigers.

In de omgeving van deze bruisende metropool bieden hotels en lodges toeristen de perfecte gelegenheid om de geuren, kleuren en geluiden van het oerwoud te ervaren. Dit is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van een reis naar Brazilië. Ontmoet de betoverende roze rivierdolfijnen, bekend als 'boto', maak kennis met de gastvrije lokale bevolking en beleef de unieke flora en fauna die dit gebied te bieden heeft.

Brazilië Reis Specialist biedt reisarrangementen aan in alle regio's van Brazilië. U kunt deze arrangementen los boeken, of wij kunnen ze integreren in een reis die volledig op maat voor u wordt samengesteld. Het laten maken van een op maat gemaakt voorstel is geheel vrijblijvend en kosteloos. Het stelt u in staat om een reis te beleven die volledig is afgestemd op uw individuele reiswensen, zodat u het maximale uit uw Amazone-avontuur kunt halen.

Door de machtige Amazone, een rivier systeem dat geen gelijke kent, vloeit één vijfde van al het zoetwater van de gehele planeet. En in het hart van het Amazonegebied stromen de donkere 'Rio Negro' en de lichtere 'Rio Solimões' samen in een spectaculair schouwspel dat bekend staat als 'Encontro das Aguas', de ontmoeting van de wateren.

Hier, midden van in de jungle, is een metropool van maar liefst 2 miljoen inwoners ontstaan, het onvergelijkbare Manaus. De rubber exploitatie in de laat 19e eeuw bracht de stad gouden tijden en nu is het het knooppunt van de broeiende economie van de Amazone.

Manaus is een moderne stad met alle voorzieningen die je maar kunt bedenken. Uit de gloriedagen in de laat 19e eeuw zijn nog een aantal parels overgebleven die niet gemist mogen worden, zoals het theater 'Theatro Amazonas' gebouwd in de Italiaanse Renaissance stijl, de markt 'Mercado Alfredo Lisboa' dat door Eiffel is ontworpen naar het voorbeeld van Les Halles in Parijs, en het paleis 'Palacio Rio Negro', waar tegenwoordig de gouverneur van Manaus huist.

De hoofdstad van de staat Amazonas is vandaag de dag de toegangspoort voor het toerisme in het Amazone regenwoud. Hiervandaan kun je naar vele en diverse lodges in de jungle reizen voor meerdaagse verblijven op basis van volpension en met inbegrip van dagelijkse excursies. Er zijn lodges in diverse comfort klassen, zowel nabij Manaus als dieper het regenwoud in. Meerdaagse boottochten met typische Amazone clipper boten zijn ook goede alternatieven om het Amazone regenwoud te beleven.

Superieure klasse hotels

All-Inclusive Maaltijd type
4 Aantal nachten

De Grand Amazon is een luxueus schip dat je meeneemt op een opwindende en adembenemende cruise langs de Rio Negro in de Amazone. Met veel comfort en een uitstekende service ben je gegarandeerd van een onvergetelijke Amazone cruise op all-inclusive basis, inclusief dagelijkse excursies.

Het schip van Iberostar heeft 73 cabines, verdeeld over drie verdiepingen (Decks), van de laagste naar de hoogste; de Mandi, Tambaqui en Acará Deck. De 2 Royal suites bevinden zich op de Acara Deck.

Alle kamers zijn ruim (23m2) comfortabel en modern ingericht met airconditioning, kleurentelevisie, een persoonlijke kluis, telefoon, minibar en een eigen badkamer. Er is keuze tussen een kingsize bed of 2 gescheiden bedden. 

De meest voordelige cabines bevinden zich op de mandi deck (onderste verdieping).

Na het vertrek uit Manaus, stopt het schip geregeld voor jungle excursies in het ongerepte tropische regenwoud onder begeleiding van Engels sprekende gidsen. Het verblijf is op all inclusive basis, met inbegrip van maaltijden, drankjes en activiteiten zowel op als buiten het schip.

Enkele van de vele toeristische activiteiten die worden aangeboden zijn jungletochten, een bezoek aan de roze rivier dolfijn, piranha vissen en exotische vogels spotten tijdens de zonsopgang. Op het schip kan er worden genoten van de luxe faciliteiten met onder andere twee zwembaden, een jacuzzi, een fitnesscentrum en een entertainment gedeelte.

Tot de avond activiteiten behoren onder andere live muziek en dansvoorstellingen. De bar is een perfecte plek om te ontspannen na een enerverende dag. In de twee restaurants worden Braziliaanse en internationale gerechten geserveerd.

Er zijn meerdaagse arrangementen beschikbaar van 4, 5 of 8 dagen. Het 4-daagse arrangement start op vrijdag. Het 5-daagse arrangement start op maandag en het 8-daagse arrangement start op vrijdag of maandag. 

Wist je dat de Amazone-rivier het meest omvangrijke regenwoud ter wereld van water voorziet? Het Amazonebekken beslaat een gebied van 2,3 miljoen vierkante mijl en biedt onderdak aan 40.000 plantensoorten en bijna 400 miljard bomen. Wist je dat deze rivier ook voor een vijfde van al het zoetwater op onze planeet zorgt? We nodigen je uit om aan boord van de Iberostar Heritage Grand Amazon, een drijvend 5-sterrenhotel, de Amazone te ontdekken. Ervaar avontuur en natuur vanuit het groene hart van de aarde. Kies uit drie mogelijke routes en laat je onderdompelen in een authentieke ervaring met dagelijks geplande activiteiten om de ongetemde schoonheid van de Amazone te ontdekken. Leef je helemaal uit in dit Amazone-avontuur, terwijl je geniet van eersteklas service, luxe voorzieningen en onovertroffen gastronomie.

Excursies inbegrepen

Optionele excursies

Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.