Reiscode: 112

Grand Amazon Expedition - 8-daagse Amazone Cruise

De 8-daagse Grand Amazone Expedition dat je meeneemt op een opwindende en adembenemende cruise langs de Rio Negro in de Amazone. Met veel comfort en een uitstekende service ben je gegarandeerd van een onvergetelijke 8-daagse Amazone cruise op all-inclusive basis, inclusief dagelijkse excursies.

Tijdens je verblijf op de Grand Amazone Expeditie kun je wandelen in de jungles van de Jaraqui en Manacapuru regio's terwijl je leert over overleven, ecologie, geschiedenis en cultuur van het Amazonegebied. Je kunt ook een ochtendexpeditie maken naar de Três Unidos-gemeenschap bij de monding van de Cuieiras-rivier. Het Kambeba-volk vertelt zijn verhaal, strijd en successen bij het herstellen van zijn cultuur en tradities.
De zonsopgang in het Amazonegebied is een uniek spektakel en je kunt de eerste zonnestralen in de ochtend en het eerste vogelgetjilp bewonderen. Op de Ariau rivier bezoek je een familie die in een drijvend huis woont en zij zullen je roze Amazonerivierdolfijnen laten zien met wie ze in de loop der jaren een vertrouwensvolle en vriendschappelijke relatie hebben opgebouwd. 

Je krijgt de kans om diep het Amazonewoud in te gaan en een ritje te maken op een speedboot tussen de vierhonderd eilanden die samen de Anavilhanas Archipel vormen, en dat alles terwijl je omringd wordt door adembenemende flora en fauna en een adembenemende zonsondergang. We bieden je ook de mogelijkheid om op piranha's te vissen in het Acajatuba-meer en in de Manaquiri-regio, en om de smalste kanalen aan het einde van een kreek te verkennen zodat je deze gevreesde vissen vanaf de boten kunt proberen te vangen. De gemengde families langs de rivier die het gebied bewonen, bekend als caboclos, openen hun deuren voor ons om informatie met ons te delen over het dieet, de familiale landbouw, gewoonten en tradities van hun gemeenschap. Een bezoek aan het Vila Paraiso Rubber Plantation Museum zal je niet teleurstellen, omdat je te weten kunt komen hoe het leven op een rubberplantage was.

Wist je dat de Amazone-rivier het meest omvangrijke regenwoud ter wereld van water voorziet? Het Amazonebekken beslaat een gebied van 2,3 miljoen vierkante mijl en biedt onderdak aan 40.000 plantensoorten en bijna 400 miljard bomen. Wist je dat deze rivier ook voor een vijfde van al het zoetwater op onze planeet zorgt? We nodigen je uit om aan boord van de Iberostar Heritage Grand Amazon, een drijvend 5-sterrenhotel, de Amazone te ontdekken. Ervaar avontuur en natuur vanuit het groene hart van de aarde. Kies uit drie mogelijke routes en laat je onderdompelen in een authentieke ervaring met dagelijks geplande activiteiten om de ongetemde schoonheid van de Amazone te ontdekken. Leef je helemaal uit in dit Amazone-avontuur, terwijl je geniet van eersteklas service, luxe voorzieningen en onovertroffen gastronomie.

*De 8-daagse Amazone cruise heeft wekelijkse afvaarten Check bij ons de beschikbare data. De exacte route kan afwijken van de beschrijving vanwege seizoensinvloeden. 

Boekingsprocedure:

Heeft u interesse in deze bouwsteen en wenst u deze los te boeken of op te nemen in een rondreis? Neem contact met ons op en ontvang een persoonlijk reisvoorstel. 
 

Voordelen reisvoorstel:

 • Kosteloos en vrijblijvend:
  Uw persoonlijke reisvoorstel stellen wij gratis en vrijblijvend voor u samen. U bent dus nergens aan gebonden. Bovendien ontvangt u het voorstel meestal al binnen één werkdag.
   
 • Flexibiliteit:
  • Inkorten of verlengen: Bent u in hoofdlijnen geïnteresseerd in deze voorbeeld bouwsteen en wenst u de reis te verlengen, in te korten, of het combineren met een andere bestemming in Brazilië? Geen probleem; wij verwerken dit in uw persoonlijke reisvoorstel. 
    
 • Exacte reissom wordt berekend, rekening houdend met:
   
  • de samenstelling van uw reisgezelschap en gewenste kamer indeling. De gemiddelde prijs per persoon verschilt namelijk, indien u alleen reist, met twee personen of bijvoorbeeld een reis met 4 personen boekt.
 • Verken de Amazone op een luxueus 5-sterren drijvend hotel
 • Amazone Cruise in stijl en comfort
 • Beleef onvergetelijke avonturen met dagelijkse geplande excursies
 • Geniet van all-inclusive comfort met uitstekende service
 • Met kleine bootjes (die meegaan met de cruise) worden excursies ondernomen diep het regenwoud in
 • Dompel jezelf onder in een authentieke ervaring in de ongetemde Amazone

Neem contact met ons op om de beschikbaarheid te checken en ontvang een persoonlijk reisvoorstel. 
 

 • Inbegrepen:
   
  • Accommodatie;
   In het gewenste schip is een standaard cabine inbegrepen. Upgrades zijn uiteraard mogelijk. De mogelijkheden verschillen per schip. Informeer bij ons naar de upgrade opties. 
    
  • Maaltijden; 
   Het arrangement is op basis van volpension, dus alle maaltijden zijn inbegrepen
    
  • Excursies; 
   Dagelijks staan er excursies op het programma onder begeleiding van ervaren Engelssprekende natuurgidsen, inbegrepen in het arrangement. Andere talen zijn op aanvraag. 
    
  • Reisbegeleiding; 
   Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 
    
  • Zekerheden;
   Brazilië Reis Specialist is lid van VZR Garant, VvKR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. VZR Garant, beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een VZR Garant,-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door VZR Garant, conform de garantieregeling VZR Garant, https://vzr-garant.nl/reizigers.
    
 • Niet inbegrepen: 
   
  • Vluchten; 
   De vluchten naar- en in Brazilië worden aangeboden door verschillende luchtvaartmaatschappijen, aangezien er dagelijks diverse opties zijn om te vliegen naar- en in Brazilië. Wij zoeken altijd samen met u naar het best passende schema voor de scherpste tarieven op de gewenste reisdagen. Dit verschilt per dag en per klant en om deze reden zijn de vluchten niet opgenomen in de reissom van de voorbeeld arrangementen op onze site.

   Voor deze reis adviseren wij aan te vliegen op Manaus, vanwaar het arrangement begint.

   Neem contact met ons op en wij stellen een logistiek passend vluchtschema voor u samen.
    
  • Vervoer van het hotel of het vliegveld naar de haven in Manaus zijn niet inbegrepen
    
  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 
  • Lokale havenbelasting ter plaatse te betalen: For international guests Tourism: US$7 per person per night / For international guests: Port: US$35 for the whole stay

  • Boekingskosten á € 15,- per persoon
    
 • Reissom:
   
  • De vermelde reissom bij onze voorbeeldrondreizen betreft een hele goede indicatie. Het kan echter voorkomen dat uw reis kan net vallen tijdens een feestdag, of er gelden hoogseizoen prijzen, waardoor hotels gedurende die periode een afwijkende prijs hanteren. Neem daarom altijd eerst contact met ons op, zodat wij de beschikbaarheid kunnen checken en de exacte reissom kunnen berekenen voor u. 
    
  • De reissom is gebaseerd op deelname van 2 personen. Bij deelname van meerdere personen op dezelfde kamer, dan zakt de reissom iets. Indien u deze reis wenst te boeken als éénpersoons reis, dan geldt er een toeslag. Informeer bij ons naar de meerkosten.

Maandag- Passagiers checken in bij het Iberostar ontvangstkantoor in de haven. Ze gaan aan boord, worden naar hun cabines gebracht en de tafels in het restaurant worden gereserveerd. Om 16:00 uur vertrekt het schip naar Manacapuru, waarbij het langs Ponta Negra vaart. De kapitein heet iedereen welkom met een cocktailparty, waarbij de officieren en bemanning worden voorgesteld in de Lua salon. Er wordt een lezing gegeven over veiligheid en de procedures bij het verlaten van het schip. Het welkomstdiner wordt geserveerd in het Kuarup restaurant. Daarna is er live muziek en is de feestzaal geopend, net zoals de open bar op het bovendek.

 

Dinsdag - Ontbijt. We maken een wandeltocht op de paden in de regio van de Igarapés (smalle waterwegen) van Jaraqui, waar palmbomen en hoge bomen die zeer belangrijk zijn voor lokale dorpen staan. We maken een boottocht door de regio van de Jaraqui Igarapés. Lunch. In de middag maken we een boottocht door de eilanden van de Três Bocas regio. Deze eilanden maken deel uit van de op één na grootste rivierarchipel van zoetwater ter wereld. De vegetatie van de eilanden reflecteert in het donkere water, wat een surrealistisch en betoverend landschap creëert, ideaal voor fantastische foto's. Op de oevers van de kanalen kunnen orchideeën, bromelia's, toekans en ara's worden gespot. Diner. Na het diner gaan we op zoek naar alligators.

Woensdag - Vogels kijken bij de Río Puduari. Ontbijt op het bovendek. We maken een wandeltocht op de paden in de regio van Igarapé Trench en brengen een bezoek aan de roze dolfijnen in Novo Airão. We maken een boottocht door de Igarapé Trench regio. Aan de rand van de rivier zien we een prachtig, hoog bladerdak; het is een zeer rustige en aangename plek om foto’s van de Amazone te maken. Lunch. In de middag bezoeken we een inheemse gemeenschap aan de Rio Cuieiras om de school, de kliniek, de meelfabriek (productie van cassavemeel), de woningen en de door deze bevolking geteelde planten te leren kennen. Mogelijkheid tot aankoop van lokale ambachten. Het diner wordt geserveerd in het Kuarup restaurant.

Donderdag - Ochtendboottocht in de regio van Rio Ariaú, waar vogels en een prachtig landschap verlicht door de zonsopgang te zien zijn. Boottochten door de Igarapés en meren van de Rio Ariaú regio. De wateren in deze regio zijn helder en de fauna is rijk; we kunnen apen, luiaards en vogels (zoals de halsbandhavik en ijsvogel) zien. Vissen op piranha's in de Rio Ariaú regio. Lunch. Boottochten in de Tupé regio. Een zeer mooi gebied waar we in tijden van droogte de vorming van stranden met fijn wit zand kunnen observeren, en we bieden ook tochten aan met stops voor duiken in de Rio Negro. Het diner wordt geserveerd in het Kuarup restaurant.

Dag 5

Zonsopgang - ontbijt op het bovenste dek of in het Restaurant Kuarup. 's Morgens maken we een wandeling over de wandelpaden in de regio Igarapés ( Rivierengtes )van Jaraqui met Palmen en hoge bomen, die van groor belang zijn voor de dorpen. Zo worden ze gebruikt voor de bouw van huizen en hun stammmen en bladeren bezitten een grote geneeskracht . De bloemen zijn vruchten en u kunt ze elk jaargetijde ontdekken.

Een volgende trip per boot brengt u door de Jaraqui Igarapés Regio. 's Middags wordt er in de Salão Lua zaal een uitleg en instructies over de Amazone gegeven. Tevens kunt u een brug bezoeken. Trefpunt is in de lobby.

Een snack wordt op het bovenste dek geserveerd. Het expeditie team zal u op het bovendek vermaken. Lunch kunt u in het Kuarup Restaurant gebruiken.'s Middags is er in de Salão Lua nog een Diavoorstelling over de dolfijnen van de Amazone-

's Avonds is er nog een mogelijkheid om deel te nemen aan een bootstochttussen de eilanden van de Três Bocas regio´Deze eilanden zijn een deel van de op een na grootste zoetwaterarchipel van de aarde. De vegatatie van deze eilanden wordt door het donkere ware gereflecteerd en zo ontstaat er een surealistisch en charmant millieu-scenario. Echt ideaal om fantastische foto's te maken. Aan de oever van de kanalen kun u orchideen, bromelia's ,toekans en aras ontdekken

Het diner wordt in het Kuarup Restaurant geserveerd

Daarna zal het expeditie team u aangenaam vermaken op het bovendek

Dag 6

Zonsopgang - ontbijt op het bovenste dek of in het Restaurant. We gaan naar een indianengemeenschap in Rio Cuieras.  Hier bezoeken we de school, het ziekenhuis, een molen ( Maniokmeelproductie ), alsmede huizen en leren we de cultuurplanten van deze bevolking kennen.Ook bestaat nu de mogelijkheid om plaatselijke producten te kopen.

'Gedurende de middagstijd is er een uitleg over de vissen van de Amazone en 's middags staat er nog een boottocht naar een plaatselijke boerderij  Ariaú Regio op het programma. Ook kunt u aan een excursie deelnemen om in de  Ariaú Regio naar piranhas te vissen.

Na het diner is er nog een nachttour gepland om in de Ariaú Regio op zoek te gaan naar  aligatoren.

 

Dag 7

Zonsopgang - ontbijt op het bovenste dek of in het Restaurant.  De morgentrip - ontwaken van het amazonegebied. De boot brengt u  in de Regio van de Rio Ariaú waar u van prachtige vogels en een geweldig landschap kunt genieten. Dit in de onvergetelijke stralen van de ochtendzon.

's Morgens wordt er nog een tour aangeboden en wel het bekijken van de rosa dolfijnen en verder bezoeken we een strand. Daarna kunt u nog deelnemen aan een uitleg over de vogels van het amazonegebied.

In de namiddag staat er nog een bezoek aan het "Rubber Harvester Museum" in de Tarumazinho Region op het programma.

's Avonds wordt er in het Kuarup Restaurant een Gala Diner geserveerdt. In de Salão Lua kunt u nog genieten van een Folklore Show.

 

Op weg naar Manaus zien we het 'Meeting of the Waters' fenomeen. Na het ontbijt arriveren we in Manaus. Hier wordt u opgewacht door de chauffeur voor de transfer naar het hotel. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden en de indrukken verwerken van de fantastische cruise die u heeft beleefd. 

 • Zie tabblad hotels voor de accommodatieselectie tijdens het verblijf in Manaus

Het Amazonegebied, met zijn weelderige tropische regenwoud en ongeëvenaarde biodiversiteit, is wereldwijd bekend. De omvang van het regenwoud is haast onvoorstelbaar: het is zo groot dat Nederland er gemakkelijk 100 keer in past. Als toegangspoort tot de Amazone is de stad Manaus, met zijn internationale luchthaven, de ideale uitvalsbasis voor avontuurlijke reizigers.

In de omgeving van deze bruisende metropool bieden hotels en lodges toeristen de perfecte gelegenheid om de geuren, kleuren en geluiden van het oerwoud te ervaren. Dit is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van een reis naar Brazilië. Ontmoet de betoverende roze rivierdolfijnen, bekend als 'boto', maak kennis met de gastvrije lokale bevolking en beleef de unieke flora en fauna die dit gebied te bieden heeft.

Brazilië Reis Specialist biedt reisarrangementen aan in alle regio's van Brazilië. U kunt deze arrangementen los boeken, of wij kunnen ze integreren in een reis die volledig op maat voor u wordt samengesteld. Het laten maken van een op maat gemaakt voorstel is geheel vrijblijvend en kosteloos. Het stelt u in staat om een reis te beleven die volledig is afgestemd op uw individuele reiswensen, zodat u het maximale uit uw Amazone-avontuur kunt halen.

Door de machtige Amazone, een rivier systeem dat geen gelijke kent, vloeit één vijfde van al het zoetwater van de gehele planeet. En in het hart van het Amazonegebied stromen de donkere 'Rio Negro' en de lichtere 'Rio Solimões' samen in een spectaculair schouwspel dat bekend staat als 'Encontro das Aguas', de ontmoeting van de wateren.

Hier, midden van in de jungle, is een metropool van maar liefst 2 miljoen inwoners ontstaan, het onvergelijkbare Manaus. De rubber exploitatie in de laat 19e eeuw bracht de stad gouden tijden en nu is het het knooppunt van de broeiende economie van de Amazone.

Manaus is een moderne stad met alle voorzieningen die je maar kunt bedenken. Uit de gloriedagen in de laat 19e eeuw zijn nog een aantal parels overgebleven die niet gemist mogen worden, zoals het theater 'Theatro Amazonas' gebouwd in de Italiaanse Renaissance stijl, de markt 'Mercado Alfredo Lisboa' dat door Eiffel is ontworpen naar het voorbeeld van Les Halles in Parijs, en het paleis 'Palacio Rio Negro', waar tegenwoordig de gouverneur van Manaus huist.

De hoofdstad van de staat Amazonas is vandaag de dag de toegangspoort voor het toerisme in het Amazone regenwoud. Hiervandaan kun je naar vele en diverse lodges in de jungle reizen voor meerdaagse verblijven op basis van volpension en met inbegrip van dagelijkse excursies. Er zijn lodges in diverse comfort klassen, zowel nabij Manaus als dieper het regenwoud in. Meerdaagse boottochten met typische Amazone clipper boten zijn ook goede alternatieven om het Amazone regenwoud te beleven.

Superieure klasse hotels

All-Inclusive Maaltijd type
7 Aantal nachten

De Grand Amazon is een luxueus schip dat je meeneemt op een opwindende en adembenemende cruise langs de Rio Negro in de Amazone. Met veel comfort en een uitstekende service ben je gegarandeerd van een onvergetelijke Amazone cruise op all-inclusive basis, inclusief dagelijkse excursies.

Het schip van Iberostar heeft 73 cabines, verdeeld over drie verdiepingen (Decks), van de laagste naar de hoogste; de Mandi, Tambaqui en Acará Deck. De 2 Royal suites bevinden zich op de Acara Deck.

Alle kamers zijn ruim (23m2) comfortabel en modern ingericht met airconditioning, kleurentelevisie, een persoonlijke kluis, telefoon, minibar en een eigen badkamer. Er is keuze tussen een kingsize bed of 2 gescheiden bedden. 

De meest voordelige cabines bevinden zich op de mandi deck (onderste verdieping).

Na het vertrek uit Manaus, stopt het schip geregeld voor jungle excursies in het ongerepte tropische regenwoud onder begeleiding van Engels sprekende gidsen. Het verblijf is op all inclusive basis, met inbegrip van maaltijden, drankjes en activiteiten zowel op als buiten het schip.

Enkele van de vele toeristische activiteiten die worden aangeboden zijn jungletochten, een bezoek aan de roze rivier dolfijn, piranha vissen en exotische vogels spotten tijdens de zonsopgang. Op het schip kan er worden genoten van de luxe faciliteiten met onder andere twee zwembaden, een jacuzzi, een fitnesscentrum en een entertainment gedeelte.

Tot de avond activiteiten behoren onder andere live muziek en dansvoorstellingen. De bar is een perfecte plek om te ontspannen na een enerverende dag. In de twee restaurants worden Braziliaanse en internationale gerechten geserveerd.

Er zijn meerdaagse arrangementen beschikbaar van 4, 5 of 8 dagen. Het 4-daagse arrangement start op vrijdag. Het 5-daagse arrangement start op maandag en het 8-daagse arrangement start op vrijdag of maandag. 

Wist je dat de Amazone-rivier het meest omvangrijke regenwoud ter wereld van water voorziet? Het Amazonebekken beslaat een gebied van 2,3 miljoen vierkante mijl en biedt onderdak aan 40.000 plantensoorten en bijna 400 miljard bomen. Wist je dat deze rivier ook voor een vijfde van al het zoetwater op onze planeet zorgt? We nodigen je uit om aan boord van de Iberostar Heritage Grand Amazon, een drijvend 5-sterrenhotel, de Amazone te ontdekken. Ervaar avontuur en natuur vanuit het groene hart van de aarde. Kies uit drie mogelijke routes en laat je onderdompelen in een authentieke ervaring met dagelijks geplande activiteiten om de ongetemde schoonheid van de Amazone te ontdekken. Leef je helemaal uit in dit Amazone-avontuur, terwijl je geniet van eersteklas service, luxe voorzieningen en onovertroffen gastronomie.

Excursies inbegrepen

Optionele excursies

Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.