Reiscode: 173

12-daagse Self-drive Bahia

Bekend als het 'Land van Geluk', is de staat Bahia de thuisbasis van een unieke smeltkroes van culturen en etnische groepen, waardoor het één van 's werelds meest intrigerende en exotische locaties is. Voor Brazilianen staat Bahia synoniem voor alles dat Brazilië vertegenwoordigt; kleur, muziek en een gastvrije bevolking. Salvador was de belangrijkste haven van binnenkomst voor de slaven in Brazilië. 80% van de inwoners in deze regio zijn Afro-Brazilianen en je kunt hun Afrikaanse roots overal terugvinden: van de kruidige gerechten tot hun feestelijke muziek.

Deze self-drive reis van Salvador naar Porto Seguro geeft u de mogelijkheid om de prachtige cultuur van de staat Bahia te ontdekken. Vrijheid en reizen in uw eigen tempo staat hierbij centraal. Een zorgvuldig samengesteld reispakket ontvangt u bij aankomst in Brazilië. Het pakket is speciaal ontwikkeld om u langs de mooiste plekken van Bahia te voeren en bestaat uit kaarten, tips, beschrijvingen van de bestemmingen die u onderweg tegenkomt en een gedetailleerde routebeschrijving.
 

Boekingsprocedure:

Heeft u interesse in deze rondreis? Neem contact met ons op en ontvang een persoonlijk reisvoorstel. 
 

Voordelen reisvoorstel:

 • Kosteloos en vrijblijvend:
  Uw persoonlijke reisvoorstel stellen wij gratis en vrijblijvend voor u samen. U bent dus nergens aan gebonden. Bovendien ontvangt u het voorstel meestal al binnen één werkdag.
   
 • Actueel vluchtschema: 
  Wij selecteren de logistiek best passende vluchten voor de scherpste prijs en nemen deze op in een actueel vluchtschema, rekening houdend met uw gewenste reisdata.
   
 • Flexibiliteit:
  • Inkorten of verlengen: Bent u in hoofdlijnen geïnteresseerd in deze voorbeeld rondreis en wenst u de reis te verlengen, in te korten, of een opgenomen reisbestemming in de rondreis te vervangen met een andere? Geen probleem; wij verwerken dit in uw persoonlijke reisvoorstel. 
    
  • Wij nemen de excursies op die passen bij uw interessegebieden. Vertel ons wat u leuk vindt om te doen tijdens uw reis en wij adviseren in de mogelijkheden. 
    
 • Exacte reissom wordt berekend, rekening houdend met:
   
  • de samenstelling van uw reisgezelschap. De gemiddelde prijs per persoon verschilt namelijk, indien u alleen reist, met twee personen of bijvoorbeeld een reis met 4 personen boekt. 
    
  • De gewenste accommodatie klasse bestaande uit toeristenklasse accommodatie, superieure klasse accommodatie of een mix ervan.
vanaf 1.195,00 € p.p. 12 dagen
 • Reizen in eigen tempo met vrijheidsgevoel - ontdek Bahia
 • Self-drive avontuur: Salvador naar Porto Seguro
 • Geniet van de prachtige stranden in Bahia
 • Uitgebreid reispakket met gedetailleerde routebeschrijving
 • Ontdek Chapada Diamantina
 • Rijke Braziliaanse cultuur ervaren
 • Inbegrepen:
   
  • Accommodatie;
   Naar keuze in een toeristenklasse of superieure klasse accommodaties.

   In het gewenste hotel is een standaard kamer inbegrepen. Upgrades zijn uiteraard mogelijk, zoals een upgrade naar een suite, deluxe kamer, of een familiekamer bijvoorbeeld. De mogelijkheden verschillen per hotel. Informeer bij ons naar de upgrade opties. 

   Mocht het voorkomen dat een vermelde accommodatie geen beschikbaarheid heeft, dan bieden wij een passend alternatief aan in de gewenste klasse. 
    
  • Maaltijden; 
   Bij alle hotels is het ontbijt inbegrepen, tenzij anders vermeld.
    
  • Autohuur tijdens Self-drive; 
  • Autohuur categorie C, Renault Sandero of vergelijkbaar, air conditioning, vrij aantal kilometers, Inclusief de volgende verzekeringen: - Full protection: CDW in case of collision, fire, theft and robbery of the vehicle with limited deductible (co-participation): US$ 300.00 for the group C; - Third party liability coverage: property damage up to US$ 2.500.000, bodily injury up to US$ 5.000.000.- Customer Liability for Operational Costs: In case the customer is found at fault for the loss, he or she will be liable for Operational Costs up to the limits listed below: Property Damage to Third Parties: Customer liability for operational costs up to the limit of US$ 500.00 - During pick up, please provide your creditcard details for insurance. De drop-off kosten van de auto zijn ook inbegrepen. Dit zijn de kosten voor het ophalen van de auto in stad A en inleveren in stad B. In dit geval is A Belo Horizonte en B Rio de Janeiro.   •  
  • Excursies; 
   Indien vermeld in de dag- tot dag beschrijving.
    
  • Reisbegeleiding; 
   Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 
    
  • Zekerheden;
   Brazilië Reis Specialist is lid van VZR Garant, VvKR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. VZR Garant, beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een VZR Garant,-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door VZR Garant, conform de garantieregeling VZR Garant, https://vzr-garant.nl/reizigers
    
 • Niet inbegrepen: 
   
  • Vluchten; 
   De vluchten naar- en in Brazilië worden aangeboden door verschillende luchtvaartmaatschappijen, aangezien er dagelijks diverse opties zijn om te vliegen naar- en in Brazilië. Wij zoeken altijd samen met u naar het best passende schema voor de scherpste tarieven op de gewenste reisdagen. Dit verschilt per dag en per klant en om deze reden zijn de vluchten niet opgenomen in de reissom van de voorbeeld rondreizen op onze site.

   Voor deze reis adviseren wij aan te vliegen op Salvador. 

   Neem contact met ons op en wij stellen een logistiek passend vluchtschema voor u samen.
    
  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking. 
    
  • Boekingskosten á € 25,- per dossier.

    
 • Reissom:
   
  • De vermelde reissom bij onze voorbeeldrondreizen betreft een hele goede indicatie. Het kan echter voorkomen dat een bepaald hotel niet beschikbaar is, waardoor er een alternatief wordt aangeboden, waarvan de prijs iets anders is. Of uw reis kan net vallen tijdens een feestdag, waardoor hotels gedurende die periode een afwijkende prijs hanteren. Neem daarom altijd eerst contact met ons op, zodat wij de beschikbaarheid kunnen checken en de exacte reissom kunnen berekenen voor u. 
    
  • De reissom is gebaseerd op deelname van 2 personen. Bij deelname van meerdere personen zakt de reissom per persoon iets, omdat de transfers en excursies gedeeld worden met de overige reisgenoten. Indien u deze reis wenst te boeken als éénpersoons reis, dan geldt er een toeslag. Informeer bij ons naar de meerkosten. 

Vandaag start deze fantastische self-drive. U gaat het spectaculaire natuurgebied Chapada Diamantina verkennen. Onze self-drive informatie pakket omvat alle benodigde route informatie met nauwkeurige beschrijvingen en kaarten. U kunt de auto ophalen bij het autoverhuurbedrijf op de luchthaven of in het centrum van Salvador, afhankelijk van waar de bouwsteen begint.

De eerste bestemming is het pittoreske plaatsje Cachoeira, op circa 120 km afstand ten westen van Salvador gelegen. Het koloniale dorpje staat vol met prachtige koloniale architectuur. In de regio wordt al eeuwenlang tabak gecultiveerd, dus een bezoek aan het plaatselijke fabriekje Dannemann Cigar Factory is een must. Hier zie je hoe men nog op traditionele wijze sigaren maakt. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

 •  Overnachting in Pousada do Convento

Vandaag rijdt u verder naar Lençois, de plek waarvandaan de komende dagen het spectaculaire natuurgebied 'Chapada Diamantina' verkend kan worden. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden. 

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Lençois

Vandaag staat er een aangename wandelexcursie op het programma. Dit is een ideale wandeltour om kennis te maken met dit fraaie natuurgebied. De excursie start in de ochtend. u wordt opgehaald bij het hotel en na afloop er weer afgezet. 

De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden. Er zijn diverse optionele excursies bij te boeken om dit fantastische natuurgebied verder te ontdekken. 

Vandaag verlaat u Lençois, en rijdt u richting Morro de São Paulo op het schiereiland Tinharé. Deze rit van 360 km zal een hele dag in beslag nemen (7 tot 8 uur ongeveer). Bij aankomst in het plaatsje Valença, kunt u de huurauto parkeren en neemt u aansluitend de veerboot naar het eiland schiereiland Tinharé, ofwel Morro de Sao Paulo, waarna u naar het hotel gaat. Op het schiereiland zelf, mogen namelijk geen auto's rijden. 

 • Zie tabblad hotels voor hotelselectie

Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden en te genieten van Morro de São Paulo.

Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden en te genieten van Morro de São Paulo.

Vandaag hervat u weer de Self-drive. Met de veerboot gaat u weer van Morro de São Paulo terug naar Valença. Bij aankomst in Valença staat de huurauto weer gereed, waarna u richting Itacaré rijdt. Dit is een rit van 130 kilomter waar u ongeveer 2 uur over doet. Na aankomst kunt u heerlijk genieten van Itacaré en omgeving.

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Itacaré

Vandaag is er de gelegenheid om het prachtige vissersdorpje Itacaré verkennen. De regio is een ecologische en tropisch paradijs, met kilometerslange prachtige, bijna-verlaten stranden met goede surfstranden en eindeloze rijen palmbomen. Ontspan op deze heerlijke stranden en geniet van een prachtige omgeving!

Vandaag staat er een lang traject op het programma. U verlaat Itacaré en volgt de schilderachtige kustweg langs het Atlantische regenwoud naar de badplaats Arraial d'Ajuda, op ongeveer 400 km ten zuiden van Itacaré gelegen. Het Atlantische regenwoud in deze omgeving is prachtig om te verkennen.

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Arraial d'Ajuda

Vrije dag om Arraial d'Ajuda en omgeving te verkennen. 

Vandaag eindigt de Self-drive en rijdt u verder naar de naburige stad van Porto Seguro, waar u de huurauto inlevert bij het autoverhuurbedrijf. Einde arrangement. 

Bekleed met een rijk historisch erfgoed en een bruisende cultuur, vormt Salvador, gelegen in de schilderachtige staat Bahia, de ultieme bestemming voor zowel ontdekkingsreizigers als ontspanningszoekers. Als voormalige hoofdstad van Brazilië, gekenmerkt door haar positie op een schiereiland dat een adembenemende baai domineert, biedt Salvador een ongeëvenaarde ervaring van het Braziliaanse leven.

Bahia is een symbool van een rustiger levensritme voor de Brazilianen, en haar hoofdstad, Salvador, is een levendige caleidoscoop van kleuren, klanken en religieuze invloeden. De invloed van de Afro-Braziliaanse bevolking, voortgekomen uit een pijnlijk verleden als belangrijkste haven voor de slavenhandel, is diep verankerd in de cultuur van Salvador. Dit wordt weerspiegeld in de capoeira, een fascinerende samensmelting van dans en vechtkunst, ontwikkeld door de slaven in deze historische stad.

Het hart van Salvador, het historische centrum genaamd Pelourinho, is een ware schatkamer van koloniale architectuur en barokke kerken. Maar na zonsondergang komt Pelourinho pas echt tot leven. Het transformeert in een bruisende scène van nachtleven, gevuld met een overvloed aan restaurants, bars en clubs. Salvador is ook bekend om zijn levendige carnaval, dat zich onderscheidt van dat van Rio de Janeiro door zijn meer participatieve karakter; in plaats van een toeschouwer te zijn, wordt men actief betrokken bij de vieringen en optochten.

Accommodatieopties zijn ruim beschikbaar, variërend in comfortklassen om aan de behoeften van alle reizigers te voldoen. Om de ervaring van Salvador compleet te maken, overweeg dan een uitstapje naar de nabijgelegen paradijselijke bestemmingen zoals Praia do Forte, Morro de São Paulo of het betoverende natuurgebied Chapada Diamantina, bekend om zijn verbluffende natuurlijke schoonheid.

Salvador, de hoofdstad van Bahia, is een stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Het is ook bekend om zijn culinaire scene, met een mix van Afrikaanse, inheemse en Portugese invloeden. Hier zijn enkele restauranttips voor reizigers die deze stad bezoeken:

 • Restaurante Casa de Tereza: Dit populaire restaurant in de wijk Rio Vermelho biedt een mix van traditionele Bahiaanse gerechten en innovatieve fusion gerechten. Het restaurant is ook een cultureel centrum met een collectie van folkloristische kunst.
   
 • Restaurante Amado: Gelegen aan de Baía de Todos os Santos, biedt dit restaurant een prachtig uitzicht en een breed scala aan zeevruchten, vlees en vegetarische gerechten. Het staat bekend om zijn verfijnde sfeer en uitstekende wijnkaart.
   
 • Parrilla do Farol: Dit Argentijnse steakhouse in Salvador is populair om zijn kwaliteitsvlees en uitgebreide wijnselectie. De rustieke sfeer en vriendelijke bediening dragen bij aan een geweldige eetervaring.
   
 • Soho: Voor een meer moderne culinaire ervaring is Soho een aanrader. Dit Japanse fusionrestaurant biedt een prachtig uitzicht op de baai en een menu met verse sushi, sashimi en andere Japanse gerechten.
   
 • Restaurante Paraíso Tropical: Dit restaurant is gespecialiseerd in traditionele Bahiaanse gerechten en staat bekend om zijn brede scala aan fruit en groenten uit eigen tuin. Ze zijn beroemd om hun moqueca, een typisch Bahiaans visstoofpotje.

Diep in het achterland van Bahia bevindt zich het nationale park Chapada Diamantina, een enorm gebied dat uitzichten van zeldzame schoonheid biedt: tafelbergen, mysterieuze grotten, watervallen, rivieren en heuvels. De belangrijkste dorpen van Chapada Diamantina zijn Lençois, Mucuge, Xique-Xique do Igatu en Indarai, allen ontstaan tijdens de goud en diamant rush.

Lençois biedt de beste toeristische infrastructuur en wordt gezien als de toegangspoort tot het gebied. De mogelijkheden voor actief en avontuurlijk toerisme zijn eindeloos, van wandel trekkings van één of meerdere dagen, tours door de watervallen/grotten, mountainbike tochten, meerdaagse paardrijdtochten en meer. Informeer naar de mogelijkheden.

Het Nationaal Park Chapada Diamantina, genesteld in het diepe binnenland van Bahia, wordt vaak beschouwd als het kloppende hart van deze dynamische staat. Dit park herbergt een majestueus landschap van hoge plateaus, die worden doorsneden door diepe kloven en valleien. Deze spectaculaire geografische kenmerken vormen de bron van 90% van de zijrivieren die uitmonden in de stroomgebieden van de Paraguacu, Jacuipe en Contas.

Als toegangspoort tot dit uitgestrekte gebied dient de oude koloniale diamantmijnstad Lençóis. Zoals bij de meeste mijnbouwcentra het geval was, kende Lençóis een grillige en chaotische groei. De naam van de stad is afgeleid van het grote aantal canvas tenten waaruit de kampen van de eerste kolonisten bestonden. Vanuit de omringende heuvels leken deze tenten op lakens die te drogen lagen op de rotsen, vandaar de naam Lençóis, wat 'lakens' betekent.

In zijn bloeiperiode was Lençóis van cruciaal belang voor de Europese juwelenindustrie, en het was een levendige stad waarin het Frans veelvuldig werd gesproken. Ondanks de veranderingen die met de tijd kwamen, heeft Lençóis zijn kenmerkende architectuur en unieke regionale cultuur weten te behouden. Tegelijkertijd heeft de stad de nodige infrastructuur ontwikkeld om bezoekers van het Nationaal Park Chapada Diamantina op een gepaste manier te ontvangen. Deze unieke combinatie van historisch erfgoed en moderne faciliteiten maakt Lençóis tot een fascinerende bestemming voor reizigers die dit deel van Brazilië willen verkennen.

De meeste van onze reizigers boeken een arrangement van 4 dagen / 3 nachten.

Dit zijn enkele activiteiten die ontzettend leuk zijn om te doen:

 • Halve dag hike - Ribeirão do Meio

Ribeirão do Meio ligt in Lençóis en wordt beschouwd als een van de beste zwemplekken van de stad. Het kan in een halve dag worden gedaan en heeft een soort natuurlijke "glijbaan" waar mensen alleen of samen kunnen glijden.

Ribeirão do Meio

Inbegrepen: lokale gids en verzekering tegen ongevallen.

Afstand heen en terug: 8 km (in totaal 3 uur lopen)

Inspanningsniveau: Licht

Vertrek: 08:30

Terugkeer: 12:30

*of

Vertrek: 13:30

Terugkeer: 17:00

*Aangezien het een halve dag tour is, kan het vertrek zowel in de ochtend als in de middag plaatsvinden.
 

 • Route I - Grotten

Dit is een route waarbij we de noordelijke regio van de Chapada Diamantina bezoeken, die bekend staat als de regio van de grotten, omdat zich hier de grootste concentratie bevindt. We zullen ook genieten van de zonsondergang boven de Pai Inácio tafelberg, een van de meest bezochte ansichtkaarten van de Chapada Diamantina.

Mucugezinho Rivier - Duivelsput - Fumaça Grot - Pratinha Boerderij (Blauwe Grot en Pratinha Grot) - Pai Inácio Heuvel.

Inbegrepen: lokale gids, vervoer, lunch (zonder drankjes), entreegelden en ongevallenverzekering.

Afstand heen en terug: 140 km (in totaal 3 uur rijden met de auto)

Inspanningsniveau: Matig (3 uur wandelen met verschillende stops)

Vertrek: 08:15

Terugkeer: 18:00
 

 • Route II - Fumaça waterval      

In deze route bezoeken we de regio Vale do Capão, waar de Fumaça waterval zich bevindt. Deze waterval is geclassificeerd als een van de hoogste in Brazilië, 380 m hoog. Het is een wandeling van 12 km (6 km heen en 6 km terug) die 5 uur duurt.

Fumaça waterval – Riachinho

Inbegrepen: lokale gids, vervoer, snackkit, entreegelden en ongevallenverzekering.

Afstand heen en terug: 150 km (in totaal 3 uur rijden)

Inspanningsniveau: Gevorderd (12 km wandelen met steile stukken bergop en bergaf. Ongeveer 5 uur in totaal).

Vertrek: 08:00

Terugkeer: 18:00
 

 • Route III - Poço Azul en Poço Encantado

Een van de meest fascinerende routes in de Chapada Diamantina, waarbij je het zuidelijke deel van het Nationaal Park leert kennen. De Poço Encantado staat bekend om zijn betoverende schoonheid en mysterie. En er gaat niets boven een bad in het water van de Poço Azul om de tour af te sluiten met een "gouden sleutel".

Inbegrepen: lokale gids, vervoer, lunch (zonder drankjes), entreegelden en ongevallenverzekering.

Afstand heen en terug: 300 km (in totaal 5 uur rijden)

Inspanningsniveau: Licht (in totaal 1 uur lopen)

Vertrek: 08:00

Terugkeer: 16:00

 

Hier zijn enkele restauranttips voor reizigers die Lencois bezoeken:

 • Cozinha Aberta: Dit restaurant staat bekend om zijn creatieve menu dat voortdurend verandert op basis van wat er lokaal beschikbaar is. Het beschikt over een open keuken, zodat u kunt zien hoe uw maaltijd wordt bereid.
   
 • Restaurant El Jamiro: Dit is een populaire plek voor zowel toeristen als lokale bevolking. Het serveert traditionele Braziliaanse gerechten, waaronder veel vis- en vleesgerechten, evenals vegetarische opties.
   
 • Natora Restaurante: Dit restaurant is gespecialiseerd in de regionale keuken en biedt een verscheidenheid aan vis, vlees en vegetarische gerechten. Het heeft ook een geweldig uitzicht op de stad.
   
 • Restaurante Lampião: Hier kunt u genieten van traditionele Braziliaanse gerechten in een rustieke en gezellige omgeving. Ze staan bekend om hun feijoada, een traditioneel Braziliaans stoofpotje met bonen en vlees.
   
 • Casa de Tereza: Dit is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een meer upscale dining ervaring. Het menu bestaat uit een mix van traditionele en moderne Braziliaanse gerechten, en het restaurant staat bekend om zijn uitstekende wijnkaart.

Elk van deze restaurants biedt een unieke ervaring en heerlijke gerechten, en ze zijn zeker een bezoek waard tijdens uw reis naar Lencois.

Morro de São Paulo ligt in de staat Bahia in het noordoosten van Brazilië en is goed te bereiken vanaf Salvador met een catamaran boot. De boottocht duurt ongeveer 2,5u. Dit idyllisch vissersdorp op het noordelijk puntje van het eiland Tinharé wordt omringd door een weelderige omgeving met varens, palmbomen, prachtige stranden en paradijsvogels.

Morro de São Paulo heeft vier stranden, simpelweg het eerste t/m het vierde strand genoemd. Het eerste strand is het meest populair en geliefd bij watersport fans en duikers. Het strand heeft een prima toeristische infrastructuur met diverse winkels, restaurants en kleinschalige hotels/pousadas.

Het tweede strand trekt strandsport liefhebbers en heeft het grootste aantal kiosken/stalletjes. Het derde en vierde strand zijn rustiger, ideaal voor een romantisch verblijf. Het derde strand wordt omgeven door koraalriffen en het vierde strand is het beste voor families met kinderen, met onder andere veel natuurlijke poelen waarin gezwommen kan worden.

Gedurende het Braziliaanse hoogseizoen, december - februari en juli, heeft Morro de São Paulo een leuk nachtleven. Je komt er vanuit Salvador met de catamaran boot of met een klein vliegtuigje. 

Morro de São Paulo is een prachtig eiland in de staat Bahia in Brazilië, dat bekend staat om zijn natuurlijke schoonheid en ontspannen levensstijl. Hier zijn vijf restauranttips voor reizigers die dit eiland bezoeken:

 • Café das Artes: Dit restaurant heeft een geweldig uitzicht op de zee en is ideaal voor het kijken naar de zonsondergang. Ze serveren een mix van Braziliaanse en internationale gerechten en hebben ook een breed scala aan cocktails.
 • Restaurante Tia Dadai: Een authentiek Braziliaans restaurant, geliefd bij zowel locals als toeristen. Hier kunt u genieten van traditionele Bahiaanse gerechten, met speciale aandacht voor vis- en zeevruchten.
 • Basilico: Dit Italiaanse restaurant is perfect als je zin hebt in pizza of pasta. Ze hebben een gezellige sfeer en een prachtig uitzicht op de zee.
 • Funny: Dit is een uitstekend restaurant voor wie van zeevruchten houdt. Ze hebben een breed scala aan gerechten, van verse vis tot kreeft en garnalen, allemaal bereid met een lokale twist.
 • Sambass: Dit restaurant bevindt zich op het strand en is gespecialiseerd in vis en zeevruchten. Het heeft een ontspannen sfeer, geweldig uitzicht en live muziek in het weekend.

In de Braziliaanse staat Bahia, ongeveer 300 km ten zuiden van de hoofdstad Salvador ligt het koloniale plaatsje Ilhéus. De stad is gebouwd op een heuvel en kijkt uit op het strand en een kleine haven. Het plaatsje wordt omgeven door cacao plantages en het is zelfs één van de grootste cacao producerende regio's ter wereld.

Meer naar het noorden gaan de cacao plantages over in het Atlantische regenwoud totdat je het schitterende Itacaré bereikt op haar met palmbomen bedekte heuvels, een afgelegen kustplaats met een beschermde status. Voor ecotoerisme is dit een waar paradijs. De stranden van 'Barra Grande', het schitterende schiereiland van Maraú, de Camamu baai met haar diverse eilanden en adembenemende zonsondergang, de wouden, rivieren en watervallen, zijn fantastisch...

Er is een enorm aanbod  voor de toeristen, die hier kunnen surfen, raften, wandelen of simpelweg genieten van dit ongerept stukje tropisch paradijs. Ten zuiden van Ilhéus tref je het paradijselijke eiland 'Ilha de Comandatuba' aan. Een ideale optie voor wie rust en stilte zoekt in een prachtige omgeving. De 21 km lange kustlijn telt vele ongerepte 'bounty' stranden, zoals het strand 'Puxim' & Oiticica. Op het eiland bevindt zich het luxueuze Ilha de Comandatuba hotel, met haar eigen prive airstrip.

Itacaré, gelegen in de staat Bahia, is een paradijs voor surfers en natuurliefhebbers met zijn prachtige stranden en weelderige regenwoud. Als het gaat om eten, heeft de stad ook veel te bieden.

Hier zijn vijf restauranttips:

 • Restaurante Açai Pimenta: Dit restaurant staat bekend om zijn verse zeevruchten en traditionele Braziliaanse gerechten. Het is een geweldige plek om de lokale keuken te proeven.
 • Restaurante Manga Rosa: Dit charmante restaurant in het centrum van de stad is een favoriet onder zowel de lokale bevolking als bezoekers. Het serveert een scala aan gerechten, van verse vis tot vegetarische opties.
 • Restaurante Tio Gu Creperia: Voor iets anders, probeer deze gezellige crêperie. Ze bieden een verscheidenheid aan zoete en hartige crêpes, evenals lokale fruitsappen en smoothies.
 • Marley's Tapas Bar & Lounge: Als je op zoek bent naar een ontspannen avond met goede muziek, cocktails en heerlijk eten, dan is Marley's een uitstekende keuze. Ze hebben een breed scala aan tapas en een geweldige sfeer.
 • Cabana Corais: Dit restaurant aan het strand is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van verse vis en zeevruchten, vergezeld van een prachtig uitzicht.


Ilhéus, in de staat Bahia, is een van de belangrijkste steden in de regio en een populaire toeristische bestemming vanwege zijn prachtige stranden en de geschiedenis van cacaoproductie.

Hier zijn vijf restauranttips voor reizigers:

 • Restaurante Marostica: Dit restaurant is gevestigd in een charmant koloniaal gebouw en staat bekend om zijn Italiaanse gerechten. De pizza's zijn vooral populair en ze bieden ook een goede selectie wijnen.

 • Cabana Guarani: Gelegen aan het strand, biedt dit restaurant prachtige uitzichten en een verscheidenheid aan traditionele Braziliaanse gerechten, met name vis- en zeevruchtenschotels.

 • Morro dos Navegantes: Dit restaurant heeft een geweldig uitzicht op de oceaan en serveert een scala aan lokale gerechten. Het staat vooral bekend om zijn moquecas, een traditioneel Braziliaans stoofpotje met vis of garnalen.

 • Cantina di Vino: Dit is een populaire plek voor liefhebbers van Italiaans eten. Ze bieden een verscheidenheid aan pasta's, risotto's en vleesgerechten, en hun wijnkaart is ook zeer uitgebreid.

 • Restaurante Bataclan: Gelegen in een historisch gebouw dat ooit een beroemd bordeel was, biedt dit restaurant een menu met traditionele Bahiaanse gerechten en een scala aan cocktails. De levendige inrichting en live muziek maken het tot een unieke ervaring.

Porto Seguro staat bekend om haar prachtige kust en is een van de beste strand bestemmingen van Brazilië. Het was hier dat de Portugezen voor het eerst voet aan wal kregen in 1500. In Porto Seguro tref je dan ook de oudste kerkjes van het land aan en bevindt zich een 'ontdekkings' monument. Er is een goede toeristische infrastructuur met talloze bars, hotels en restaurants.

In het lagergelegen deel van de stad 'Cidade Baixa', concentreert zich het uitgaansleven. Met name tijdens Carnaval en Nieuwjaar komen Brazilianen van heinde en verre hierheen om te feesten. De kustlijn van Porto Seguro is perfect voor strandliefhebbers, vanwege het mooie weer en de beschermende riffen, waardoor je heerlijk in het water kan baden.

Op zo'n 15 kilometer afstand van Porto Seguro is een bosrijk reservaat. De boom die je hier aantreft heeft de naam aan Brazilie gegeven; 'Pau Brasil'.

Arraial d'Ajuda ligt ongeveer 20 km ten zuiden van Porto Seguro. Het werd opgericht in 1549 rond de kerk met de naam 'Nossa Senhora d'Ajuda' en wordt gekenmerkt door de serene rust dat in schril contrast staat met het levendige Porto Seguro.

Arraial d'Ajuda is een charmant dorp in de gemeente Porto Seguro en is een toevluchtsoord voor reizigers die op zoek zijn naar rust en natuurlijke schoonheid. Met haar serene sfeer en prachtige stranden is het een geweldige bestemming voor diegenen die even willen ontsnappen aan de drukte van het stadsleven.

 1. Stranden: Arraial d'Ajuda herbergt enkele van de mooiste stranden van Brazilië, waaronder Praia de Pitinga, Praia do Mucugê, en Praia do Parracho. Deze stranden bieden kristalhelder water en zachte zandstranden, ideaal voor zonnebaden, zwemmen of snorkelen.

 2. Kerk van Nossa Senhora d'Ajuda: Deze historische kerk is een belangrijke toeristische attractie in het dorp. Opgericht in 1549, is het een van de oudste katholieke kerken in Brazilië. Vanaf het kerkplein heb je ook een adembenemend uitzicht op de oceaan.

 3. Ecologisch Park: Voor de avontuurlijke reiziger biedt het lokale Ecologisch Park spannende activiteiten zoals ziplinen en wandelpaden door de jungle.

 4. Mucugê Street: Dit is het belangrijkste winkel- en eetgebied van Arraial d'Ajuda. Het staat bekend om zijn kleurrijke huizen, boetieks, restaurants en bars. Hier kun je genieten van de lokale keuken, ambachtelijke winkels bezoeken of gewoon de levendige sfeer in je opnemen.

 5. Nachtleven: Ondanks zijn rustige reputatie, heeft Arraial d'Ajuda ook een bruisend nachtleven. Vooral rond de Broadway Street vind je diverse bars en clubs die live muziek bieden, variërend van traditionele forró tot reggae en MPB (Braziliaanse populaire muziek).

Arraial d'Ajuda biedt een unieke mix van rustige stranden, rijke historie, opwindende activiteiten en een levendige cultuur, waardoor het een onmisbare stop is op elke reis naar Bahia.

Trancoso

Ten zuiden van Porto Seguro in de staat Bahia ligt Trancoso, een geliefd plaatsje bij de jetset van Brazilië, gebouwd op een heuvel die de oceaan overziet. De regio is bekend om haar verlaten stranden en het weelderig Atlantisch regenwoud. De 'Quadrado' is het historisch plein van Trancoso, waar je kleurrijke huizen, bijzondere handwerk en kunst aantreft. En, niet te vergeten, een ongelooflijke uitzicht op de zee. Trancoso biedt de meest luxe accommodaties van heel Brazilië. Golf liefhebbers halen hier hun hart op met één van de grootste golfbanen van het land, 'Terravista Golf'.

Toeristenklasse Hotels

Pousada Vila Serrano is een charmante kleine pousada en ligt op 5 minuten loopafstand van het koloniale centrum. Een bijzonder kenmerk is dat het is ingericht volgens de principes van 'Feng Shui'. De kamers zijn gebouwd in een koloniale stijl en zijn ingericht door lokale kunstenaars. Er is gratis internet, een bibliotheek, schaakbord, een tafeltennistafel en een spa aanwezig.

Gelegen aan het begin van het tweede strand en op slechts twee kilometer van het dorp, biedt deze pousada comfortabele en stijlvol ingerichte kamers met een scala aan moderne voorzieningen. Het pand is vernoemd naar de krabben die overal te zien zijn vanwege de ligging naast een mangrove gebied. Het restaurant serveert heerlijke gerechten, er is een gezellige bar en er is een massage service. Ook kunt u ontspannen in het solarium.

Excursies inbegrepen

Dit is een ideale wandeltour om kennis te maken met dit fraaie natuurgebied. De excursie start in de ochtend. u wordt opgehaald bij het hotel en begint aan een wandeling langs de nabijgelegen 'serrano' rivier, waar u ook van een verfrissende duik kunt genieten in de natuurlijk gevormde poelen. De wandeling gaat verder naar de zogenoemde 'Areias Coloridas', ofwel gekleurd zand. Het is een verzameling rotsen met een verbluffende diversiteit aan kleuren.

Na nog een zwemstop bij 'Cachoeirinha', één van de meest indrukwekkende watervallen van Brazilië met een val van wel 400 meter, gaat de tocht verder naar de volgende waterval genaamd 'Primavera'. Deze waterval vloeit in de Lençois river naast het hoogste punt van de berg, de steen 'Pedra do Mirante'.

Hier wordt u beloond met een fantastisch uitzicht over het dorpje van Lençois. Na de lunch (ter plaatse te betalen), gaat de tocht (circa 3 km) verder naar 'Ribeirão do Meio'. Hier kunt u abseilen (optioneel) of gewoon genieten en nog even zwemmen in de natuurlijk gevormde poelen. Hierna eindigt de excursie weer in Lençois. waar u wordt afgezet bij het hotel.

Optionele excursies

U wordt in de ochtend opgehaald bij het hotel in Lençois voor een fantastische excursie die tot het einde van de middag zal duren. De excursie vangt aan met een bezoek aan spectaculaire grotten op zo'n 75 km afstand gelegen van Lençois. Hier bezoeken jullie eerst de 'Lapa Doce' grot met haar prachtige stalagmieten en stalactieten en vervolgens wordt de 'Pratinha'grot bezocht, waar een ondergrondse rivier met kristalhelder water de mogelijkheid biedt om een verfrissende duik te nemen. In de 'Gruta Azul', ofwel blauwe grot beleeft u een waar kleurenspektakel als de zonnestralen door een nauwe opening het wateroppervlak weten te bereiken. De Lunch is niet inbegrepen en kunt u ter plaatse betalen. 

Na al deze waanzinnige grotten te hebben bezocht volgt in de middag nog een aangename beklimming van de iconische tafelberg 'Morro do Pai Inácio'. Eenmaal boven zal u genieten van prachtige vergezichten over Chapada Diamantina. Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel. 

Prijs 145 € / p. P.

Het 'Boipeba' eiland staat bekend om haar prachtige stranden en adembenemende landschappen. Gedurende deze bootexcursie wordt het eiland rond gevaren en is er ruim de tijd voor diverse stops. De eerste stop is bij de natuurlijke poelen van 'Boipeba', waar heerlijk gezwommen kan worden. Daarna wordt het 'Cueira' strand bezocht met mogelijkheid om te lunchen. Na de lunch wordt het historische Cairu''eilandje bezocht, wat bekend staat om het klooster en het kerkje. Na het bezoek gaat de excursie langzaam terug naar Morro do Sao Paulo via de 'Una' rivier, hierbij genietend van rustgevende mangrove bossen en een prachtige zonsondergang.

Prijs 85 € / p. P.
Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.