Porto Seguro, Arraial d'Ajuda en Trancoso

Porto Seguro staat bekend om haar prachtige kust en is een van de beste strand bestemmingen van Brazilië. Het was hier dat de Portugezen voor het eerst voet aan wal kregen in 1500. In Porto Seguro tref je dan ook de oudste kerkjes van het land aan en bevindt zich een 'ontdekkings' monument. Er is een goede toeristische infrastructuur met talloze bars, hotels en restaurants.

In het lagergelegen deel van de stad 'Cidade Baixa', concentreert zich het uitgaansleven. Met name tijdens Carnaval en Nieuwjaar komen Brazilianen van heinde en verre hierheen om te feesten. De kustlijn van Porto Seguro is perfect voor strandliefhebbers, vanwege het mooie weer en de beschermende riffen, waardoor je heerlijk in het water kan baden.

Op zo'n 15 kilometer afstand van Porto Seguro is een bosrijk reservaat. De boom die je hier aantreft heeft de naam aan Brazilie gegeven; 'Pau Brasil'.

Arraial d'Ajuda ligt ongeveer 20 km ten zuiden van Porto Seguro. Het werd opgericht in 1549 rond de kerk met de naam 'Nossa Senhora d'Ajuda' en wordt gekenmerkt door de serene rust dat in schril contrast staat met het levendige Porto Seguro.

Arraial d'Ajuda is een charmant dorp in de gemeente Porto Seguro en is een toevluchtsoord voor reizigers die op zoek zijn naar rust en natuurlijke schoonheid. Met haar serene sfeer en prachtige stranden is het een geweldige bestemming voor diegenen die even willen ontsnappen aan de drukte van het stadsleven.

 1. Stranden: Arraial d'Ajuda herbergt enkele van de mooiste stranden van Brazilië, waaronder Praia de Pitinga, Praia do Mucugê, en Praia do Parracho. Deze stranden bieden kristalhelder water en zachte zandstranden, ideaal voor zonnebaden, zwemmen of snorkelen.

 2. Kerk van Nossa Senhora d'Ajuda: Deze historische kerk is een belangrijke toeristische attractie in het dorp. Opgericht in 1549, is het een van de oudste katholieke kerken in Brazilië. Vanaf het kerkplein heb je ook een adembenemend uitzicht op de oceaan.

 3. Ecologisch Park: Voor de avontuurlijke reiziger biedt het lokale Ecologisch Park spannende activiteiten zoals ziplinen en wandelpaden door de jungle.

 4. Mucugê Street: Dit is het belangrijkste winkel- en eetgebied van Arraial d'Ajuda. Het staat bekend om zijn kleurrijke huizen, boetieks, restaurants en bars. Hier kun je genieten van de lokale keuken, ambachtelijke winkels bezoeken of gewoon de levendige sfeer in je opnemen.

 5. Nachtleven: Ondanks zijn rustige reputatie, heeft Arraial d'Ajuda ook een bruisend nachtleven. Vooral rond de Broadway Street vind je diverse bars en clubs die live muziek bieden, variërend van traditionele forró tot reggae en MPB (Braziliaanse populaire muziek).

Arraial d'Ajuda biedt een unieke mix van rustige stranden, rijke historie, opwindende activiteiten en een levendige cultuur, waardoor het een onmisbare stop is op elke reis naar Bahia.

Trancoso

Ten zuiden van Porto Seguro in de staat Bahia ligt Trancoso, een geliefd plaatsje bij de jetset van Brazilië, gebouwd op een heuvel die de oceaan overziet. De regio is bekend om haar verlaten stranden en het weelderig Atlantisch regenwoud. De 'Quadrado' is het historisch plein van Trancoso, waar je kleurrijke huizen, bijzondere handwerk en kunst aantreft. En, niet te vergeten, een ongelooflijke uitzicht op de zee. Trancoso biedt de meest luxe accommodaties van heel Brazilië. Golf liefhebbers halen hier hun hart op met één van de grootste golfbanen van het land, 'Terravista Golf'.


Bouwstenen Brazilië | Noordoost Brazilië

12-daagse Self-drive Bahia

 • Reizen in eigen tempo met vrijheidsgevoel - ontdek Bahia
 • Self-drive avontuur: Salvador naar Porto Seguro
 • Geniet van de prachtige stranden in Bahia
 • Uitgebreid reispakket met gedetailleerde routebeschrijving
 • Ontdek Chapada Diamantina
 • Rijke Braziliaanse cultuur ervaren
vanaf 1195 € p.p.
Details