Reiscode: 6159

6-daagse arrangement UESO Pantanal lodge en UESO Chalana Houseboat Jaguar spotten

Ontdek de indrukwekkende wildlife van de Noord-Pantanal.  UESO Pantanal is een fantastische toeristenklasse lodge en ligt in Noord-Pantanal rondom het plaatsje Pocone. Combineer het verblijf in de lodge met een fantastische arrangement in de UESO Chalana Houseboat nabij Porto Jofre. Deze afgelegen locatie van UESO CHalana biedt de mogelijkheid om van de Pantanal te genieten in haar meest ongerepte vorm. Dit specifieke gebied en de omliggende omgeving behoort tot de beste plaatsen om de illustere Jaguar te kunnen spotten in het wild. 

U kunt dit arrangement boeken tijdens het Jaguar spotting seizoen, van juni tm oktober. 

 • Om de reis te boeken, ontvangen wij graag de volgende gegevens: 
   
  • Namen zoals vermeld in het paspoort
  • Geboortedata
  • Paspoortnummers
  • Adres voor vermelding op de factuur
  • Mobiel nummer waarop het reisgezelschap tijdens de reis bereikbaar is
  • Contactgegevens van kennis of familie die niet meegaat tijdens de reis

    
 • Deze gegevens kunt u via het aanvraag tabblad van het reisvoorstel versturen. Uw gegevens worden via een beveiligde HTTPS verbinding naar ons verstuurd.

Reislustige groet namens het BRS team,

Gustavo Lucena Lage
Reisadviseur

vanaf 1.650,00 € p.p. 6 dagen
 • Jaguars spotten in de Pantanal - verblijf in de UESO Chalana Houseboat
 • Ontdek de wildlife van de Pantanal
 • UESO Pantanal lodge, verblijf langs de transpantaneira, een 150 km lange onverharde weg dwars door de Pantanal
 • Dag 01: (Begin Landarrangement met transfer Cuiaba - Lodge)
 • Dag 06: (Einde landarrangement, waarbij u wordt afgezet in Cuiaba)

Reissom:

 • € 1.650,-  per persoon op basis van deelname door 2 personen
   

Inbegrepen:

 • Alle vermelde hotels en maaltijden, zie tabblad hotels
   
 • Vervoer; 
  Alle vermelde transfers 
   
 • Excursies; 
  Excursies die vermeld zijn in het excursie tabblad of de dag tot dag beschrijving. 
   
 • Reisbegeleiding; 
  Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 
   
 • Zekerheden;
  Brazilië Reis Specialist is lid van VZR Garant, VvKR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. VZR Garant, beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een VZR Garant,-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door VZR Garant, conform de garantieregeling VZR Garant, https://vzr-garant.nl/reizigers.
   

Niet inbegrepen: 

 • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 
   
 • Boekingskosten á € 25,- per boeking
   
 • VZR Garant Bijdrage á € 7,50 per persoon

Na de bagageband op de luchthaven wacht onze reisleider met een bordje met uw naam erop (pick up bij hotel in Cuiaba is ook mogelijk). Vervolgens rijdt u naar het kleine goudzoekersstadje Poconé, 100 km verderop. Dan rijden we verder over de beroemde natuurlijke weg Transpantaneira naar de Pousada UeSo Pantanal - km 38. Op dit deel van de Transpantaneira kunt u al diverse wilde dieren zien zoals kaaimannen, capivara's, jabiru ooievaars etc. Bij aankomst in de Pousada wordt de lunch in buffetvorm geserveerd (afhankelijk van de aankomsttijd op het vliegveld). Daarna is er een korte pauze. In de late namiddag maakt u een wandeling om dieren op te sporen. Het diner is in de lodge. Op verzoek kan na het diner een nachtsafari te voet worden georganiseerd om nachtdieren op te sporen. Vergeet niet uw zaklamp mee te nemen.

s Ochtends om 5 uur voor het ontbijt beginnen we aan onze zonsopgang voettocht. Geniet van het ontwaken van de Pantanal, een natuurspektakel dat u niet mag missen. Na het ontbijt maak je een paardrijtocht (ook geschikt voor mensen zonder paardrijervaring). De lunch is dan terug in de pousada. Na de siësta doen we een boottocht op de nabijgelegen Rio Nova of Rio Claro. Met een beetje geluk zie je een familie reuzenotters en veel vogels, evenals enkele andere zoogdieren, misschien zelfs de tapir. Het diner is in de lodge. Indien gewenst kan na het diner een nachtsafari worden georganiseerd om dieren te observeren die in de schemering actief zijn.

Ontbijt wordt geserveerd vanaf 07:00 uur. Om 09:30 begint uw reis richting Porto Jofre naar kilometer 107, dit is aan het einde van de Transpantaneira. De transfer naar Poto Jofre is ook uw kans om veel wild te zien aan beide zijden van de Tranpantaneira. Daarom rijden we langzaam om deze fauna en flora te observeren. Misschien ziet u de miereneter of zelfs de tapir. U stopt op een mooie plek voor de lunch. Bij aankomst in Porto Jofre checkt u in op de Chalana UeSo Pantanal Houseboat. Daarna is er tijd om te genieten van de rust en schoonheid van de regio van de Cuiabá rivier. Diner op de Chalana. De overnachting is in uw hut op de woonboot.

Het ontbijt wordt geserveerd om 07.00 uur en uiterlijk om 08.00 uur vertrekt u per motorboot naar het prachtige gebied van de Cuiabá, Tres Irmãos, São Lourenço en Piquiri rivieren, op zoek naar de Jaguar. U heeft een goede kans om dit prachtige roofdier te zien jagen of zonnebaden aan de oever van de rivier. Na vier uur, rond 12.00 uur, zul je lunchen in de Chalana UeSo Pantanal. Daarna gaan we nog ongeveer 3 uur op zoek naar jaguars en ander wild. Rond 16.00 uur keren we terug naar de chalana. Daarna heeft u tijd voor uzelf, diner in het restaurant van het schip en overnachting in uw hut.

Ontbijt wordt geserveerd om 07:00 uur. Uiterlijk om 08:00 vertrek je per motorboot voor de volgende tocht. Geniet ten volle van deze geweldige natuur voor ongeveer 3 uur, dan is het tijd voor de lunch die wordt geserveerd om 12:00 uur. Houd er rekening mee dat u voor de lunch moet uitchecken. Na 13:00 uur is het tijd om de UeSo Chalana te verlaten en begint de transfer naar Ueso Pousada. Dinner in de UESO Pantanal lodge. 

Het ontbijt is in de Pousada UeSo Pantanal. Na het ontbijt transfer naar de luchthaven. Als u later vertrekt, in de middag, maakt u 's ochtends nog een excursie te voet of te paard. In dit geval transfer naar de luchthaven na de lunch. U kunt ook worden afgezet bij een hotel in Cuiaba in plaats van de luchthaven.  

Cuiabá, gelegen in het hart van Brazilië, vormt de toegangspoort tot het noordelijke gedeelte van de Pantanal, dat bekend staat als de ultieme plek om jaguars te spotten.

Dit immense laagland, dat tijdens het regenseizoen (december - maart) grotendeels overstroomt, is het grootste moerasgebied ter wereld. Met een indrukwekkende oppervlakte van ongeveer 150.000 vierkante kilometer is de Pantanal meer dan vier keer zo groot als Nederland. Dit unieke gebied biedt weelderige vegetatie, ontelbare riviertjes en meren, en staat bekend om zijn uitzonderlijke fauna. Hier kunt u de zeldzame en elegante jaguar, wilde papegaaien, miereneters, wilde zwijnen, capibara's, zwarte kaaimannen en meer dan 600 verschillende vogelsoorten, waaronder de imposante jabiru, bewonderen. Een safari door deze bijzondere wildernis is een unieke ervaring en biedt volop mogelijkheden om zeldzame vogels en dieren te spotten en te fotograferen.

Een bezoek aan de Pantanal is zonder twijfel een hoogtepunt van elke reis. Er zijn diverse lodges in verschillende comfortklassen beschikbaar, vaak op basis van volpension en inclusief dagelijkse excursies. Geniet van de authentieke gastvrijheid, comfortabele accommodaties en deskundige lokale gidsen die u zullen begeleiden op uw avontuurlijke ontdekkingstocht door dit adembenemende natuurgebied.

Beste reistijd voor de Pantanal:

Het Pantanal landschap varieert per seizoen, maar blijft steeds prachtig. De jaarlijkse neerslag bedraagt gemiddeld 1500mm, voornamelijk tussen november en maart.

NAT-seizoen (januari-maart): De zomerregens revitaliseren de flora en fauna, met prachtige waterlandschappen en een rijke dierenwereld.

TUSSEN-seizoen (april-juni): Na de regens vormen zich lagoons die een rijke voedselbron vormen voor watervogels. Het weer is milder en dieren worden actiever.

DROOG-seizoen (juli-oktober): Het ideale moment voor dierenobservatie, met velden die drogen en dieren die zich verzamelen rond waterbronnen.

REGEN-seizoen (november-december): Er valt veel regen, maar niet genoeg voor overstromingen. Dit seizoen is perfect voor vogelobservatie.

Combinatie met andere natuurgebieden

De Noordelijke Pantanal kan perfect gecombineerd worden met een bezoek aan de adembenemende bestemmingen Chapada dos Guimarães en Nobres, want deze bestemmingen liggen op rijafstand van Cuiaba (2 uurtjes naar Chapada dos Guimarães).

Chapada dos Guimarães, een indrukwekkend nationaal park met majestueuze kliffen en watervallen, ligt op korte afstand van Cuiabá. Hier kunt u genieten van uitdagende wandelingen, panoramische uitzichten en unieke geologische formaties. Het is een paradijs voor avonturiers en natuurliefhebbers.

Nobres, gelegen in de buurt van Chapada dos Guimarães, is een verborgen juweeltje met kristalheldere rivieren en natuurlijke zwemgaten. Snorkel tussen kleurrijke vissen, ontdek ondergrondse grotten en bewonder de overvloedige biodiversiteit van dit ecologische paradijs.

Door een bezoek aan de Noordelijke Pantanal te combineren met Chapada dos Guimarães en Nobres, kunt u een unieke reiservaring beleven. Van het spotten van jaguars en het ervaren van het weelderige moerasgebied tot het verkennen van prachtige kliffen en het genieten van verfrissende wateractiviteiten, deze combinatie van bestemmingen biedt een gevarieerd en onvergetelijk avontuur.

Brazilië Reis Specialist kan u helpen bij het plannen van een op maat gemaakte reisroute, zodat u het beste uit uw bezoek aan de Noordelijke Pantanal, Chapada dos Guimarães en Nobres kunt halen. Laat ons uw reiswensen kennen en wij zorgen ervoor dat uw reis een onvergetelijke ervaring wordt.

Voor het zuidelijke gedeelte van de Pantanal kunt u beter uitwijken naar Campo Grande, waar u de Pantanal tevens met Bonito kunt combineren, waar je kan riviersnorkelen en genieten van prachtige natuur. Tussen Cuiaba en Campo Grande zijn nachtbussen beschikbaar of u kunt een binnenlandse vlucht nemen. 

Ontdek hier onze arrangementen voor de Zuidelijke Pantanal.

Toeristenklasse Hotels

Standaard 2-persoonskamer Kamertype
Volpension Maaltijd type
3 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Locatie:

De UeSo lodge ligt ongeveer 140 km ten zuidoosten van Cuiaba langs de Transpantaneira, een onverharde weg van 150 km die het hart van de noordelijke Pantanal doorsnijdt.

Bereikbaarheid:

De transfer van Cuiaba naar de lodge duurt ongeveer 3 uur. De route naar de lodge loopt langs Poconé, een 18e eeuws goudmijnstadje. Vanaf Poconé is het laatste stuk van 37 km langs de Transpantaneira een onverharde weg. De lodge ligt op slechts 500 m van de Transpantaneira temidden van een iets hoger gelegen stuk savannebos.

Grootte en structuur van de lodge:

De Zwitsers-Braziliaanse eigenaars van UeSo Pantanal maken er geen geheim van: dit is een bescheiden familiepension met een huiselijk tintje. Marcos verzorgt de paarden met alle liefde van de wereld, Conceição ruimt de kamers op en veegt het ongedierte van de veranda's, Pedro de gids verwelkomt de gasten en Dito zorgt voor het onderhoud - iedereen wordt van harte voorgesteld. UeSo is niet van plan 5* luxe te bieden, maar ze zorgen er wel voor dat de gasten zich thuis en goed verzorgd voelen.  

UeSo biedt 18 eenvoudig ingerichte kamers, voorzien van airconditioning, plafondventilatoren en douches met warm water. Daarnaast biedt de lodge 5 chalets met uitzicht op het meer en een eigen veranda met schommelstoelen en hangmatten. Drie keer per dag worden regionale maaltijden in buffetvorm geserveerd in de eetzaal, die voorzien is van grote horren. De lodge heeft ook een klein dompelbad van waaruit paden uitwaaieren naar de omliggende tuin. Vanuit de lodge leidt een wandelpad naar een 17 meter hoge uitkijktoren, het perfecte uitkijkpunt om wilde dieren te spotten. Agoutis, primaten en tapirs worden hier vaak gezien.

Unieke kenmerken:

De bescheiden en gemakkelijke stijl van UeSo Pantanal is misschien wel geschikt voor mensen die genoegen nemen met ongepolijste huiselijke gezelligheid.

In de omgeving van de lodge kunt u een verscheidenheid aan ijsvogelsoorten, gestreepte reigers, koninklijke vorkstaarttyrannen, blauwkeel arendguana's, reuzentukans en reuzenotters zien. In de buurt van de lodge is een galerijbos waar veel vogelsoorten leven, zoals blauwkroontrogons, roodstaart Jacamars, gekraagde ara's, pottenbakkersvogels, lijnspechten en vos-rode boomklimmers. Maar ook veel andere zoogdiersoorten. U zult brulapen en kapucijnapen, tapirs, grote miereneters, kleine miereneters, moeras herten, gordeldieren, kapucijnapen, manenwolven, vossen en nog veel meer ontdekken.

Activiteiten

Paardrijden

In het verleden was paardrijden bijna de enige manier voor de inwoners om zich door de Pantanal te verplaatsen. Grijp de kans en laat de zachte paarden je door het prachtige landschap dragen. Maak je geen zorgen, het is geen probleem om te rijden, zelfs voor mensen zonder ervaring. Houd gewoon de teugels losjes in je handen en geniet van de rit.

Bootexcursie

Tijdens onze boottocht op de Rio Claro of Rio Novo (bijna bij de Pousada Estancia Vitoria) kun je veel vogels en kaaimannen zien of met een beetje geluk kun je ook de reuzenotters of tapirs observeren. Buiten het vissluitseizoen kun je proberen een piranha te vangen (sluitseizoen 01.11. tot 01.03). Om milieuredenen gebruiken we geen benzinemotoren.

Wandeltours

Onze wandeltours zijn speciaal ontworpen om de flora en fauna te observeren. Daarom lopen we heel langzaam en stil, omdat de dieren zeer gevoelig reageren op bewegingen en geluiden. Het is een goed idee om een verrekijker mee te nemen.

Optionele Jaguar tour (bij te boeken)
Boek de (optionele) Jaguar-spot-excursie van een hele dag in Porto Jofre erbij. Dit is een opwindende riviertocht per motorboot op zoek naar de jaguar in het Meeting of the Waters Conservation Area. Deze excursie wordt alleen aangeboden tijdens het laagwaterseizoen van juni tot november. Waarnemingen zijn vrijwel gegarandeerd.

Volpension Maaltijd type
2 Aantal nachten
1 Aantal kamers

De UeSo Chalana Houseboat ligt in Porto Jofre, het Jaguar gebied van de Pantanal. De houseboat is uitgerust met 8 hutten met plaats voor maximaal vier gasten per hut is een informatiepunt, observatieplatform en startpunt van de excursies om de Jaguar te spotten. Het verblijf is er op basis van volpension en met boat excursies om de Jaguar te spotten inbegrepen. De arrangementen naar de UESO Chalana Houseboat worden aangeboden in combinatie met een verblijf in UESO Pantanal aan de Transpantaneira gelegen.  

Excursies inbegrepen

Optionele excursies

Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.