Natal

In de kleine staat van Rio Grande do Norte ligt de zonovergoten kuststad Natal. Deze toeristische stad met zo'n 600.000 inwoners is gebouwd middenin een gebied met grote duinen die honderden kilometers naar het noorden uitstrekken tot aan de staat Ceara. Het is fantastisch om rond de stranden van Genipabu buggy tochten te beleven en voor de actieve toerist is er zelfs de mogelijkheid om te zand boarden.

Natal zelf heeft hele mooie stranden, heel veel zon gedurende het hele jaar en een constante passaatwind. Het toerisme heeft een grote vlucht genomen in de afgelopen tien jaar. Het levendige strand 'Praia dos Artistas' is DE plek voor vertier in Natal, zowel overdag als 's avonds. Op de heuvel net erachter kan je genieten van een panoramisch uitzicht over de gehele stad. De meest bekende heuvel van Natal is de 'Morro do Careca', een iconische heuvel bij het 'Ponta Negra' strand gelegen, met haar talloze hotels en bars langs de boulevard.

Als je naar Brazilië wilt komen voor een zon, zee en strand vakantie, dan is Natal een topbestemming. Bovendien zijn er ten zuiden van Natal enkele bijzondere plaatsjes aan de rotsachtige kust, zoals de levendige badplaats Pipa, een geliefde bestemming bij Brazilianen zelf vanwege het levendige centrum en de prachtige stranden. Eén van de absolute trekpleisters van Pipa zijn de dolfijnen die er te bewonderen zijn. Het plaatsje Bahia Formosa is wat kalmer en staat bekend om de goede surfgolven.


Voorbeeld rondreizen Brazilië | Noordoost Brazilië

18-daagse Rondreis 'Nordeste Atlantico'

  • Ontdek de Noordoost kust van Brazilië
  • Rondreis met Fernando de Noronha
  • Natuur, strand en cultuur
  • Bewonder prehistorische muurschilderingen
vanaf 1695 € p.p.
Details