Ilhabela

In de buurt van São Paulo tref je het eiland 'Ilhabela' aan, letterlijk vertaald 'prachtig eiland'. Deze populaire vakantiebestemming voor mensen uit São Paulo is de grootste archipel van Brazilië en is in 1997 uitgeroepen tot Unesco biosfeer om het resterende Atlantische regenwoud op het eiland te beschermen.

De aantrekkingskracht van het eiland is ongetwijfeld haar natuurlijke schoonheid met maar liefst 36 stranden . Sommige van deze stranden zijn makkelijk bereikbaar en hebben ruime voorzieningen. Andere, wildere stranden zijn slechts bereikbaar via lange kronkelende paden door de jungle en langs watervallen die op hun beurt weer natuurlijke poelen vormen waar gezwommen kan worden.

De west- en noordzijde van Ilhabela worden het meest bezocht en hebben de beste infrastructuur met het dorpscentrum, afgeschermde stranden die ideaal zijn voor families en een ruime keuze aan activiteiten en excursies.Er is een 22 km lange route die met een 4x4 terreinwagen afgelegd kan worden, mits er niet veel regen is gevallen. Deze route leidt je naar de minder bezochte oostzijde van Ilhabela, waar goede surfgolven zijn en zelfs geruchten van verborgen schatten....