Campinas & Holambra

Campinas, gelegen in het zuidoosten van Brazilië, is een bruisende metropool met een unieke mix van moderniteit en geschiedenis. Deze dynamische stad, bekend als het technologische hart van Brazilië, biedt meer dan alleen wetenschap en innovatie. Het heeft een rijke culturele erfenis en biedt bezoekers een boeiende mix van architectonisch indrukwekkende gebouwen, waaronder de majestueuze Kathedraal van Campinas, en het fascinerende Iguatemi winkelcentrum, vol met zowel lokale als internationale winkels.

De stad heeft ook prachtige groene ruimtes voor natuurliefhebbers. Het Jequitibás Bos is een oase van rust in het hart van de stad, met diverse soorten fauna en flora om te ontdekken. Bezoek ook de Taquaral Park Lagoon, een geweldige plek om te genieten van watersporten of om gewoon te ontspannen en te genieten van het landschap.

Slechts een klein stukje rijden van Campinas ligt Holambra, ook wel bekend als 'Het Holland van Brazilië'. Deze unieke stad, gesticht door Nederlandse immigranten, is beroemd om zijn jaarlijkse Bloemfestival - de Expoflora, waar miljoenen bloemen in verbazingwekkende composities worden getoond. Het hele jaar door is Holambra een waar bloemenparadijs, met levendige velden van tulpen, orchideeën en vele andere soorten die in de hele stad te vinden zijn.

Naast de bloemenpracht, biedt Holambra ook een fascinerend inzicht in de Nederlandse cultuur. De stad beschikt over traditionele Nederlandse architectuur, met windmolens die het landschap sieren, en een reeks van Nederlandse delicatessen die in lokale restaurants en bakkerijen te vinden zijn. Het historische museum van de stad, het Holambra Historisch en Cultureel Museum, biedt bezoekers de kans om meer te leren over de geschiedenis van de stad en de invloed van de Nederlandse cultuur in Brazilië.

Of u nu op zoek bent naar een stedelijke ontdekking in Campinas of naar de charmante rust van Holambra, deze regio in Brazilië belooft u een reis vol ontdekkingen en onvergetelijke ervaringen.