Buenos Aires

Buenos Aires, een bruisende metropool, herbergt meer dan 3 miljoen inwoners en maar liefst 13 miljoen, als we de omliggende districten meerekenen. Deze levendige stad, waarvan de inwoners liefkozend 'Porteños' worden genoemd, is een smeltkroes van culturen; zij zijn afstammelingen van Spaanse, Britse, Joodse, Duitse en Portugese immigranten. Daardoor straalt Buenos Aires een uniek, multicultureel karakter uit en draagt het trots de bijnaam 'het Parijs van het Zuiden'.

Het historische hart van de stad is het Plaza de Mayo, omringd door architectonische parels zoals de roze getinte Casa Rosada, de presidentiële zetel, het koloniale stadhuis Cabildo, en de majestueuze kathedraal. Verdwaal in de charmante, met kinderkopjes geplaveide straatjes van de wijk San Telmo, waar antiquairs en straatartiesten zich verzamelen. De wijk La Boca, beroemd om zijn kleurrijke huizen en het bruisende Caminito-straatmuseum, is een levendig testament van de stad's immigrantenverleden. De stijlvolle wijk Palermo is een must-visit met zijn prachtige herenhuizen, trendy boetieks en uitgestrekte parken, perfect voor een ontspannende middagwandeling.

Buenos Aires is ook het epicentrum van de Tango, een expressieve dans die de passie van de Argentijnse cultuur belichaamt. Geniet van de hypnotiserende Tango-shows, aangevuld met zang en orkest, in talloze gelegenheden verspreid over de stad. Maak je avond compleet met een heerlijk diner, terwijl je wordt ondergedompeld in de betoverende sfeer van deze unieke Argentijnse traditie.


Voorbeeld rondreizen Brazilië | Zuidoost Brazilië Zuid Brazilië

12-daagse Rondreis 'Latino Metropolis'

vanaf 1205 € p.p.
Details