Reiscode: 172

Salvador arrangement

Salvador, in de staat Bahia, was de eerste hoofdstad van Brazilië en bevindt zich op een schiereiland dat een enorme baai overziet. Voor Brazilianen is de staat Bahia synoniem voor een relaxter levenstempo. Het historische centrum Pelourinho heeft een weelde aan barokke kerken en koloniale architectuur. Het is ook bekend vanwege het uitbundige nachtleven met talloze restaurants, bars en nachtclubs.

Boekingsprocedure:

Heeft u interesse in deze bouwsteen en wenst u deze los te boeken of op te nemen in een rondreis? Neem contact met ons op en ontvang een persoonlijk reisvoorstel. 

Voordelen reisvoorstel:

 • Kosteloos en vrijblijvend:
  Uw persoonlijke reisvoorstel stellen wij gratis en vrijblijvend voor u samen. U bent dus nergens aan gebonden. Bovendien ontvangt u het voorstel meestal al binnen één werkdag.

 • Flexibiliteit:
  • Inkorten of verlengen: Bent u in hoofdlijnen geïnteresseerd in deze voorbeeld bouwsteen en wenst u de reis te verlengen, in te korten, of het combineren met een andere bestemming in Brazilië? Geen probleem; wij verwerken dit in uw persoonlijke reisvoorstel. 

 • Exacte reissom wordt berekend, rekening houdend met:

  • de samenstelling van uw reisgezelschap. De gemiddelde prijs per persoon verschilt namelijk, indien u alleen reist, met twee personen of bijvoorbeeld een reis met 4 personen boekt.
vanaf 265,00 € p.p. 4 dagen
 • Cultuur, uitgaan en strand
 • Salvador heeft heet allemaal
 • ideaal als afsluiting van een rondreis in combinatie met de badplaatsen in de omgeving
buitenlunch Salvador Brazilie
gastvrije vrouw Salvador Bahia Brazilie
Salvador capoeira
Bonfim kerk Salvador Bahia Brazilie
plein Pelourinho Brazilie
Lacerda lift Salvador Bahia Brazilie
 • Inbegrepen:

  • Accommodatie;
   In het gewenste hotel is een standaard kamer inbegrepen. Upgrades zijn uiteraard mogelijk, zoals een upgrade naar een suite, deluxe kamer, of een familiekamer bijvoorbeeld. De mogelijkheden verschillen per hotel. Informeer bij ons naar de upgrade opties. 

  • Maaltijden; 
   Ontbijt is inbegrepen

  • Vervoer; 
   Retour transfers luchthaven Salvador- hotel

  • Excursies; 
   Excursies die vermeld zijn in het excursie tabblad 

  • Reisbegeleiding; 
   Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 

  • Zekerheden; 
   Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).


 • Niet inbegrepen: 

  • Vluchten; 
   De vluchten naar- en in Brazilië worden aangeboden door verschillende luchtvaartmaatschappijen, aangezien er dagelijks diverse opties zijn om te vliegen naar- en in Brazilië. Wij zoeken altijd samen met u naar het best passende schema voor de scherpste tarieven op de gewenste reisdagen. Dit verschilt per dag en per klant en om deze reden zijn de vluchten niet opgenomen in de reissom van de voorbeeld arrangementen op onze site.

   Voor deze reis adviseren wij aan te vliegen op Salvador, vanwaar het arrangement begint.

   Neem contact met ons op en wij stellen een logistiek passend vluchtschema voor u samen.

  • Optionele excursies; 
   Excursies die eventueel vermeld zijn in het optionele excursie tabblad 

  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 

  • Boekingskosten á € 25,- per dossier


 • Reissom:

  • De vermelde reissom bij onze voorbeeldrondreizen betreft een hele goede indicatie. Het kan echter voorkomen dat uw reis kan net vallen tijdens een feestdag, of er gelden hoogseizoen prijzen, waardoor hotels gedurende die periode een afwijkende prijs hanteren. Neem daarom altijd eerst contact met ons op, zodat wij de beschikbaarheid kunnen checken en de exacte reissom kunnen berekenen voor u. 

  • De reissom is gebaseerd op deelname van 2 personen. Bij deelname van meerdere personen zakt de reissom per persoon iets, omdat de transfers en excursies gedeeld worden met de overige reisgenoten. Indien u deze reis wenst te boeken als éénpersoons reis, dan geldt er een toeslag. Informeer bij ons naar de meerkosten.

Na aankomst op de luchthaven in Salvador wordt u opgehaald en naar het hotel gebracht met een prive transfer. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed.

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Salvador

Deze tour start bij uw hotel waar u wordt opgehaald voor een 4 uur durende Panoramische citytour door Salvador, waarbij u de belangrijkste bezienswaardigheden gaat ontdekken. De excursie wordt begeleid door een Engelssprekende gids en u wordt na afloop weer afgezet bij het hotel.

Vrije dag in Salvador. Tijdens uw verblijf in Salvador kunt u de stad en omgeving verkennen. Er zijn diverse optionele excursies die u van tevoren bij ons kunt boeken.

Vandaag eindigt het verblijf in Salvador. U wordt naar opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven van Salvador gebracht met een privé transfer, waarna u door gaat naar de volgende bestemming naar keuze. Einde arrangement.

Salvador, in de staat Bahia, was de eerste hoofdstad van Brazilië en bevindt zich op een schiereiland dat een enorme baai overziet. Voor Brazilianen is de staat Bahia synoniem voor een relaxter levenstempo. Uitbundige kleuren, muziek en een mengelmoes van religies kenmerken deze staat.

Omdat Salvador in het verleden de voornaamste haven was voor de slavenhandel, heeft het tot op heden een voornamelijk Afro-Braziliaanse bevolking. De befaamde vecht/danskunst 'capoeira' is onder anderen door slaven ontwikkeld in Salvador.

Het historische centrum Pelourinho heeft een weelde aan barokke kerken en koloniale architectuur. Het is ook bekend vanwege het uitbundige nachtleven met talloze restaurants, bars en nachtclubs. Na Rio de Janeiro is het carnaval in Salvador het bekendst en hier wordt het feest totaal anders gevierd. In tegenstelling tot het carnaval in Rio, waar je meer een toeschouwer bent, ga je in Salvador echt mee in de optochten om te feesten.

Er is een ruime keuze aan hotels in diverse comfort klassen. Combineer een bezoek aan Salvador met het nabijgelegen Praia do Forte, Morro de São Paulo of het prachtige natuurgebied Chapada Diamantina.

Toeristenklasse Hotels

Hotel Cruz do Pascaol ligt op een hele goede locatie nabij het historische centrum van Pelourinho. De kamers zijn ingericht in koloniale stijl en voorzien van televisie, airconditioning en een balkon. Een patio of minibar behoort tot de extra voorzieningen. Daarnaast biedt het hotel gratis WiFi. Hotel Cruz do Pascoal ligt op 800 meter van de San Francisco kerk en op 1 km van de Lacerda-lift.

Superieure klasse hotels

Hotel Pestana Convento do Carmo is een voormalig klooster uit 1586 en ligt in de historische wijk 'Pelourinho' in Salvador. Het is het eerste luxe historisch hotel van Brazilië. De 79 kamers zijn voorzien van authentieke koloniale architectuur met bijpassende meubels en kunstwerken. Uiteraard zijn de kamers voorzien van alle gemakken zoals airconditioning, een bad, king size bedden, minibar en een kluisje. Er zijn twee bars en een restaurant, een zwembad, spa, bibliotheek, business centre en een fitnessruimte aanwezig.

Excursies inbegrepen

Deze tour biedt een echt visueel feest en voert u langs de onvergetelijke bezienswaardigheden van Salvador Cidade Baixa (benedenstad). Het betreft een privé excursie met Engelstalige begeleiding. U wordt opgehaald bij het hotel en na afloop er weer afgezet. 

U bezoekt de beroemde Igreja do Bonfim, de focus van vele verschillende religieuze tradities van Bahia, zoals de beroemde Lavagem do Bonfim festival, waarin de stappen van de kerk worden gewassen. De route omvat historische wijken zoals Ribeira, waar u zal stoppen bij de charmante Sorveteria da Ribeira, een ijssalon van een uniek scala aan heerlijke smaken sinds 1931.

Optionele excursies

Bij één de meeste traditionele capoeira scholen in Brazilië, de 'Mestre Bimba Capoeira' School, krijg je de kans de beginselen te leren van deze Afro-Braziliaanse dans en vechtsport. Tijdens de één uur durende les zul je begrijpen waarom deze krijgskunst zo populair is in Salvador. Ontdek de muziek, de machtige trappen, het snelle voetenwerk en de fascinerende grond- en luchtacrobatiek. 

Transfers zijn niet inbegrepen tijdens de workshop. Indien u in Pelourinho verblijft, dan is de Capeoeira school op loopafstand gelegen. Of u kunt even een taxi nemen uiteraard. 

Prijs 75 € / p. P.

Engelse beschrijving:

During this excursion you will enjoy a spectacular folklore show either before or after a wonderful dinner, depending on the venue of the show. The show features some of the major Afro-Bahian cultural traditions, such as samba de roda, maculelê, hauling of the fishnets, Candomblé and Capoeira. Dinner will be in a any of the following three restaurants: Uaúa, Odoyá or Churrascaria Sal & Brasa, in case the show is held in the Miguel Santana Theatre or in the Coliseu Restaurant in case the show is held there. Please note that the Miguel Santana Theatre is closed on Tuesdays and Sundays and the Coliseu Restaurant on Tuesdays, Fridays and Sundays.

Prijs 149 € / p. P.

Deze excursie wordt aangeboden onder begeleiding van een Engelssprekende gids, waarmee het historische centrum 'Pelourinho' verkend gaat worden. U wordt opgehaald bij het hotel in Pelourinho waar u verblijft en na afloop er weer afgezet.

De excursie begint met een wandeling door 'Pelourinho' langs pittoreske kleurvolle koloniale huizen en kerken. Omdat Pelourinho op een hooggelegen deel van de stad ligt, zijn hier prachtige uitzichten over de omliggende stad en de haven. De tour gaat verder naar andere traditionele wijken zoals Vitoria en Campo Grande, het start-en eindpunt van het jaarlijkse carnaval. Onderweg bezoekt u nog het park en de fontein van 'Piedade'. 

Prijs 69 € / p. P.

De slavenhandel van de 18e en 19e eeuw brachten grote aantallen Afrikaanse slaven naar Noordoost Brazilië, voornamelijk als arbeiders voor de groeiende suikerindustrie. Deze instroom had een enorme weerslag op de ontwikkeling van de lokale cultuur, vooral in Bahia en Salvador, waar de meerderheid van de ingevoerde slaven aankwamen en bleven. Na de afschaffing van de slavernij, bleven de meeste slaven in Bahia, waarbij ze met culturele en religieuze achtergrond enorm hebben bijgedragen aan de Braziliaanse cultuur en een unieke multiculturele sfeer hebben gecreëerd.

Om iets van dit Afro-Braziliaanse erfgoed te kunnen beleven, begint de tour met een bezoek aan de 'Orixá' gemeenschap in Tororo Dam, gevolgd door een stop bij het Terreiro Ilê Apo Ofonjá, een plek waar de religieuze Candomble vieringen meestal een keer per week worden gehouden.

De excursie wordt begeleid door een Engelssprekende gids en u wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel. 

Prijs 82 € / p. P.

Deze excursie is bedoeld voor diegene met serieuze interesse in een lokaal project, met positieve resultaten voor mensen uit de achtergestelde wijken. Gelegen in een van Salvador's favelas (sloppenwijken), wordt een bezoek gebracht aan de 'Associação Criança & Família' (Kind en Gezin vereniging). De vereniging is opgericht in 1980 door leden van een kleine katholieke broederschap uit Frankrijk. Ze begonnen in een kleine houten keet die ze gebruikten voor vergaderingen en feesten. Echter, werd de ruimte ook gebruikt als een school voor arme kinderen die in het gebied woonden. In 1988 werd er een kinderdagverblijf van gemaakt en tegenwoordig worden er 160 kinderen opgevangen.

De excursie wordt begeleid door een Engelssprekende gids en u wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel.

Prijs 159 € / p. P.

"Wat is er zo speciaal aan het gerecht 'Moqueca'? Dat ga je 's ochtends vroeg ontdekken op de markt, als je met onze ervaren kok mee gaat om alle noodzakelijke ingrediënten voor een authentieke Bahiaanse 'Moqueca' te kopen. Vervolgens zullen we naar de keuken gaan en koken. Met de tips en trucs van onze deskundige kok wordt de magie van de Bahia keuken onthuld. En daarna, gaan we voor de lunch! Ons hoofdgerecht? Moqueca, natuurlijk!

De excursie wordt begeleid door een Engelssprekende gids en u wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel.

Prijs 135 € / p. P.
Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.