Reiscode: 5060

Reisvoorstel Rondreis Brazilië 5060

Hierbij ontvangt u het reisvoorstel naar Brazilië. Het is een prachtige rondreis geworden. Na aankomst op de 24e in Cuiabá is het te laat om nog te starten met de Self-drive, vandaar een overnachting in Cuiabá. Datzelfde geldt voor de overnachting van 31 juli op 1 augustus. Die overnachting is logistiek gezien nodig, omdat het 5 a 6 uur rijden is vanuit de Zuidelijke Amazone naar Cuiabá en dan is het te laat om nog door te gaan naar de Pantanal. 

Uiteraard zijn wijzigingen nog mogelijk in het offertetraject. Het is immers een reis op maat. Neem het rustig door en dan verneem ik graag uw terugkoppeling. 

  • Om de reis te boeken, ontvangen wij graag de volgende gegevens: 

    • Namen zoals vermeld in het paspoort
    • Geboortedata
    • Paspoortnummers
    • Adres voor vermelding op de factuur
    • Mobiel nummer waarop het reisgezelschap tijdens de reis bereikbaar is
    • Contactgegevens van kennis of familie die niet meegaat tijdens de reis


  • Deze gegevens kunt u via het aanvraag tabblad van het reisvoorstel versturen. Uw gegevens worden via een beveiligde HTTPS verbinding naar ons verstuurd.

 

Uitkijkend naar uw reactie. 

Hartelijke groet namens het BRS team,

Gustavo Lucena Lage
Reisadviseur

2.976,00 € p.p. 17 dagen
  • Self-drive Mato Grosso Highlands
  • Pantanal arrangement
  • Self-drive 'Estrada Real' Belo Horizonte - Rio de Janeiro
  • Fantastische rondreis Brazilier
  • Mix Brazilie natuur en cultuur
  • Dag 1 : 24 juli
  • Dag 17: 09 augustus 

Reissom:

  • € 2.976,- per persoon op basis van deelname 2 personen
    • korting: € 119,- per persoon wanneer geboekt voor 22 maart 2017. De reissom komt dan uit op € 2.857,- per persoon


Inbegrepen:

  •  Vluchten; 

    24 JULI, RIO DE JANEIRO - CUIABA, VERTREK: 1445 AANKOMST: 1900 (OVERSTAP ONDERWEG IN SAO PAULO)
    04 AUG, CUIABA - BELO HORIZONTE, VERTREK: 1055 AANKOMST: 1735 (OVERSTAP ONDERWEG IN SAO PAULO)
  • Accommodatie;
    In de geselecteerde hotels (zie tabblad hotels inbegrepen), met verblijf in een 2-persoonskamer 
  • Maaltijden; 
    Ontbijt is inbegrepen
    De Pantanal en het Zui-Amazone arrangement is op basis van volpension, dus alle maaltijden zijn daar inbegrepen

  • Self-drive pakket Mato Grosso Highlands en Estrada Real; Belo Horizonte - Rio de Janeiro;
    Bestaande uit kaarten, tips en route-instructies

  • Autohuur tijdens Self-drives (Mato Grosso Highlands & Estrada Real); 
  • Autohuur categorie C,  air conditioning, vrij aantal kilometers, Inclusief de volgende verzekeringen: - Full protection: CDW in case of collision, fire, theft and robbery of the vehicle with limited deductible (co-participation): US$ 300.00 for the group C; - Third party liability coverage: property damage up to US$ 2.500.000, bodily injury up to US$ 5.000.000.- Customer Liability for Operational Costs: In case the customer is found at fault for the loss, he or she will be liable for Operational Costs up to the limits listed below: Property Damage to Third Parties: Customer liability for operational costs up to the limit of US$ 500.00 - During pick up, please provide your creditcard details for insurance.

      • Vervoer; 
        Alle vermelde transfers

      • Excursies; 
        Excursies die vermeld zijn in het excursie tabblad of de dag tot dag beschrijving

      • Reisbegeleiding; 
        Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 

      • Zekerheden; 
        Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).

      Niet inbegrepen: 

      • Optionele excursies; 
        Excursies die eventueel vermeld zijn in het optionele excursie tabblad 

      • Internationale vluchten
      • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 

      • Boekingskosten á € 25,- per dossier

      Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een transfer naar uw hotel gebracht. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden. 

      • Zie tabblad hotels voor de accommodatie selectie tijdens uw verblijf in Cuiabá

      Vandaag start de Self-drive naar het natuurgebied Chapada dos Guimarães. Oplevering van de huurauto in Cuiabá (cat C met airconditioning), waarna u verder reist naar het natuurpark. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden. Informeer bij de receptie naar de mogelijkheden.

      Deze autorondreis biedt u de mogelijkheid om de verborgen schatten van Mato Grosso te ontdekken, zoals het nationale park 'Chapada dos Guimarães', gelegen op 64 km afstand van Cuiabá.

      • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Chapada dos Guimarães

      Vandaag is de 2e dag van het Chapada dos Guimarães Self-drive arrangement. Er staat een dagexcursie op het programma om het park te ontdekken, samen met een Engelssprekende gids.

      Vandaag rijdt u verder naar Nobres en gaat u snorkelen bij de Aquarium en Salobra rivier in de middag. In de namiddag staat er een prachtige wandeling door het 'Lagoa das Araras' pad. Een Engelssprekende gids is niet inbegrepen vandaag. U wordt geholpen door lokale gidsen die ter plaatse aanwezig zijn.

      • Zie tabblad hotels voor de  accommodatie selectie tijdens uw verblijf in Bom Jardim - Nobres

      Vandaag staat de 2e dag van het Nobres arrangement op het programma. U gaat snorkelen bij de 'Serra Azul' waterval. De gids toont prachtige verborgen plekjes en met de huurauto heeft u veel vrijheid om het gebied te verkennen.

      Vandaag verlaat u het prachtige gebied bij Nobres en rijdt u verder naar de Zuidelijke Amazone, duur aantal uur. Na aankomst bij de accommodatie kunt u gebruik maken van de faciliteiten van de lodge en de omgeving verkennen. De lodge maakt gebruik van lokale gidsen. 

      • Het verblijf in de Zuid-Amazone is de lodge Jardim da Amazônia op basis van volpension, met dagelijkse excursies inbegrepen

      Deze dag staat volledig in het teken van de Zuidelijke Amazone. Er staan Ecologische wandel-trekkings op het programma plus kano- en boottochten midden in het regenwoud. Onderweg bereiden de gidsen een heerlijke lunch voor.

      Vandaag staat het laatste traject op het programma van de Self-drive. U rijdt terug naar Cuiabá, waarna huurauto wordt ingeleverd bij het autoverhuurbedrijf. Neem aansluitend de taxi naar het hotel in Cuiabá. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed.

      • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Cuiabá

      U wordt opgehaald bij het hotel of de luchthaven (vanaf 12:30) van Cuiabá en met een transfer naar de Piuval Lodge gebracht. Na aankomst is er een welkomstdrankje en kunt u even de spullen in uw kamer zetten. In de middag staat er een ecologische wandeltrekking op het programma om de flora en fauna van de Pantanal te ontdekken.

      Na het diner heeft u de avond vrij om naar eigen inzicht te besteden.

      • Het verblijf in de Piuval Lodge is op basis van volpension, met dagelijkse excursies inbegrepen. 

      Vandaag staat volledig in het teken van de Pantanal en gaat u de fantastische flora en fauna van deze regio verder ontdekken. Na het ontbijt starten de excursies, waarbij de gids u meeneemt naar de Pantanal en een mooie paardrijd tocht gaat maken. De paarden zijn tam, dus ook geschikt voor onervaren paardrijders. De dag wordt onderbroken met een heerlijke buffetlunch. 

      In de middag gaat u het waterleven ontdekken van de Pantanal met een gemotoriseerde kano excursie. De ervaren natuurgids wijst u op vogels, verborgen langs de waterkant en ander diersoorten die in en om het water leven. Tijdens de tocht gaat u ook op piranha's vissen en kunt u genieten van een prachtige zonsondergang. 

      Na het diner kunt u de avond naar eigen inzicht besteden. 

       

      Ontbijt. Ecologische trektocht (Capão do macaco). Lunch.  Fotosafari langs de Transpantaneira weg met alligator spotten op de terugweg naar de lodge. Diner en overnachting. (B, L, D)

      Na het ontbijt is er nog een ecologische trekking, waarna het verblijf in de Pantanal eindigt. U wordt met een transfer naar Cuiabá gebracht, waar u wordt afgezet op de luchthaven. Aansluitend is de vlucht naar Belo Horizonte. Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd en met een privé transfer naar het hotel gebracht.

      • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Belo Horizonte

      Vandaag start de selfdrive en gaat u de antieke goudroute ontdekken, bekend als de 'estrada real'. 

       

      Route: Belo Horizonte - Rio de Janeiro, of vice-versa

      Het traject tussen Belo Horizonte en Rio de Janeiro vormt de Estrada Real. Dit gedeelte van de auto rondreis voert u  langs unieke dorpen en steden die nog de authentieke sfeer uitstralen van lang vervlogen koloniale tijden.

      Een zorgvuldig samengesteld reispakket ontvangt u bij aankomst in Belo Horizonte. Het pakket is speciaal ontwikkeld om u langs de mooiste plekken langs de route te voeren en bestaat uit kaarten, tips, beschrijvingen van de bestemmingen die u onderweg tegenkomt en een gedetailleerde routebeschrijving.

      Het op eigen gelegenheid reizen in dit gedeelte van Brazilië is prima te doen. De rijafstanden zijn kort en de trajecten worden overdag gereden. Bovendien kan onze vertegenwoordiging ter plaatse het reisgezelschap ten alle tijden behulpzaam zijn met tips, vragen en ondersteuning.

      Bij het autoverhuurbedrijf 'Localiza' in Belo Horizonte wordt de huurauto opgeleverd. Hier begint de autorondreis langs deze bijzondere route. De eerste bestemming op de route is de stad Ouro Preto, waar u de komende 2 dagen de tijd heeft om Ouro Preto op eigen gelegenheid te verkennen. Ter plaatse of van te voren bij ons, zijn excursies te reserveren.

      • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Ouro Preto

      Vrije dag om Ouro Preto en omgeving te verkennen. Een bezoek aan het nabij gelegen plaatsje Mariana is ook zeker een bezoek waard. Dit plaatsje was de eerste hoofdstad van de staat Minas Gerais en de grootste goudproducent van Brazilië in de 18e eeuw.

      Vandaag gaat de self-drive verder naar het volgende plaatsje 'Tiradentes' op de 'Estrada Real'. In de middag kunt u dit gezellig dorpje op eigen gelegenheid verkennen. Tip; Verken het dorp met een van de vele koetstochtjes die er worden aangeboden. 

      • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Tiradentes

      Vandaag is er de gelegenheid om Tiradentes en omgeving verder te verkennen. Overnachting in geselecteerd hotel. Neem vandaag bijvoorbeeld het stoomtreintje 'Maria Fumaça' die van Tiradentes naar het nabij gelegen plaatsje Sao Joao del Rei gaat. De tocht op zich is al een hele leuke beleving.

      Vandaag staat er een wat langer traject op het programma, namelijk van Tiradentes naar Rio de Janeiro. Na aankomst in Rio de Janeiro levert u de huurauto in bij het autoverhuurbedrijf op de luchthaven en eindigt de selfdrive. 

      Cuiabá is de hoofdstad van de Braziliaanse staat Matto Grosso. De stad dient als toegangspoort tot drie totaal verschillende, maar even imposante natuurgebieden: de zuidelijke Amazone, de noordelijke Pantanal en het nationale park Chapada dos Guimarães. Van deze drie gebieden wordt de noordelijke Pantanal het meest bezocht vanuit Cuiabá. Cuiabá zelf is een drukke en snelgroeiende stad met ruim een half miljoen inwoners .Het is een interessante mix van koloniale villa's en moderne wolkenkrabbers. Tijdens een bezoek aan de stad zijn er ook een aantal uitstekende musea te bezoeken zoals het museum 'Rondon do Indio', dat de grootste collectie ter wereld herbergt van kunstobjecten van inheemse bevolkingen.

      Kortom, Cuiabá is de perfecte startplaats om diverse natuur bestemmingen te bezoeken in deze regio van Brazilië.

      Gelegen op slechts 64 km van Cuiaba in Mato Grosso, treft u het majestueuze nationale park Chapada dos Guimarães aan. Dit park wordt gekenmerkt door zijn hoge bergplateaus (600 - 800 meter), millennia-oude rotsformaties en grotten, spectaculaire watervallen, schilderachtige wandelpaden en een rijke diversiteit aan flora en fauna. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers en herbergt een van de zeldzaamste diersoorten van Brazilië, de 'Loboguará', ook bekend als de gemaande wolf. Ook vogelliefhebbers zullen gefascineerd zijn door de talloze unieke vogelsoorten die hier te vinden zijn.

      Maar Chapada dos Guimarães biedt meer dan alleen adembenemende natuur. Het staat ook bekend om zijn archeologische en paleontologische rijkdom, waaronder talrijke prehistorische rotsschilderingen, waardoor het een interessante bestemming is voor geschiedenisliefhebbers. Daarnaast wordt de regio als heilig beschouwd door de inheemse bevolking en wordt het vaak geassocieerd met mystieke verhalen en ufologische verschijnselen, wat het een fascinerende bestemming maakt voor avontuurlijke reizigers en liefhebbers van folklore.

      Het park biedt ook een scala aan activiteiten voor de avontuurlijke reiziger, van wandelen en vogels kijken tot raften en abseilen. Of je nu wilt ontspannen in de schoonheid van de natuur, de lokale cultuur wilt ontdekken, of een adrenaline-gevulde vakantie zoekt, Chapada dos Guimarães heeft het allemaal.

      Nobres, gelegen op ongeveer 2 uur rijden van zowel Cuiaba als het natuurreservaat Chapada dos Guimarães, is een verborgen parel in het hart van Brazilië. Het kleine dorpje Bom Jardim vormt de poort naar dit spectaculaire natuurgebied, omringd door rivieren en glasheldere lagunes.

      Nobres staat vooral bekend om het riviersnorkelen. De transparante wateren geven u een uniek zicht op een breed scala aan zoetwatervis en plantensoorten. De ervaring wordt vaak vergeleken met die van Bonito, een bekende toeristische bestemming nabij de Zuidelijke Pantanal.

      Een van de belangrijkste voordelen van Nobres is de strategische ligging. Het biedt uitstekende logistieke verbindingen met de Noordelijke Pantanal, Chapada dos Guimarães en zelfs de Zuidelijke Amazone, wat het een uitstekende uitvalsbasis maakt voor verder avontuur.

      Bovendien bevindt Nobres zich in een overgangsgebied tussen de bergen en het Amazone regenwoud. Dit unieke ecosysteem leidt tot een bijzonder rijke biodiversiteit, waardoor het een geweldige plek is voor natuurliefhebbers en ecotoeristen.

      Ontdek de Zuidelijke Amazone. De Jardim da Amazônia lodge bevindt zich in de gemeente São José do Rio Claro, op het Chapadão dos Parecis, een uitgestrekt zandsteenplateau waar de Cerrado, de savanne van Brazilië, de Amazone ontmoet, de geboorteplaats van vele bronnen en een rijke biodiversiteit.

      Dit gedeelte van de jungle staat bekend om de schilderachtige schoonheid, dat een belangrijke ecologische corridor vormt in de valleien van de Rio Claro en Arinos, behorend tot het stroomgebied van de Tapajós.

      Bekroond met het ‘Tesouro Verde’ duurzaamheidslabel, heeft de Jardim da Amazônia lodge een oppervlakte van 100 hectare met meer dan 20 duizend vierkante meter aan wateroppervlak aan de oevers van de Rio Claro, en grenst aan een gebied van 80 duizend hectare Amazonewoud.

      De ecologische visie en het pionierswerk in de regio hebben geleid tot de instandhouding van een groot ongerept gebied van primair Amazonewoud.

      Een andere plek van de Zuidelijke Amazone is Alta Floresta. 

      Alta floresta is een magische plaats dat zich bevindt aan de rand van het zuidelijke Amazonegebied, waar het tropisch oerwoud het hooggelegen loofwoud ontmoet. Alta Floresta ontwikkelt zich razendsnel tot hoofdstad van het ecotoerisme in de zuidelijke Amazone en een reis hierheen is heel goed te combineren met de Noordelijke Pantanal. Middenin een groot privé reservaat bevindt zich de Cristalino Jungle Lodge, ongetwijfeld de beste plek om de bijzondere natuur in de regio te beleven. Het is een zeer belangrijk gebied dat gekenmerkt wordt door de biodiversiteit en een grote variëteit aan diersoorten, zelfs voor Amazone begrippen. Het is één van de beste plekken om vogels, zoogdieren, vlinders en orchideeën te spotten in een natuurlijke omgeving.

      De Cristalino Jungle lodge is een begrip voor vogelaars!

      Cuiabá, gelegen in het hart van Brazilië, vormt de toegangspoort tot het noordelijke gedeelte van de Pantanal, dat bekend staat als de ultieme plek om jaguars te spotten.

      Dit immense laagland, dat tijdens het regenseizoen (december - maart) grotendeels overstroomt, is het grootste moerasgebied ter wereld. Met een indrukwekkende oppervlakte van ongeveer 150.000 vierkante kilometer is de Pantanal meer dan vier keer zo groot als Nederland. Dit unieke gebied biedt weelderige vegetatie, ontelbare riviertjes en meren, en staat bekend om zijn uitzonderlijke fauna. Hier kunt u de zeldzame en elegante jaguar, wilde papegaaien, miereneters, wilde zwijnen, capibara's, zwarte kaaimannen en meer dan 600 verschillende vogelsoorten, waaronder de imposante jabiru, bewonderen. Een safari door deze bijzondere wildernis is een unieke ervaring en biedt volop mogelijkheden om zeldzame vogels en dieren te spotten en te fotograferen.

      Een bezoek aan de Pantanal is zonder twijfel een hoogtepunt van elke reis. Er zijn diverse lodges in verschillende comfortklassen beschikbaar, vaak op basis van volpension en inclusief dagelijkse excursies. Geniet van de authentieke gastvrijheid, comfortabele accommodaties en deskundige lokale gidsen die u zullen begeleiden op uw avontuurlijke ontdekkingstocht door dit adembenemende natuurgebied.

      Beste reistijd voor de Pantanal:

      Het Pantanal landschap varieert per seizoen, maar blijft steeds prachtig. De jaarlijkse neerslag bedraagt gemiddeld 1500mm, voornamelijk tussen november en maart.

      NAT-seizoen (januari-maart): De zomerregens revitaliseren de flora en fauna, met prachtige waterlandschappen en een rijke dierenwereld.

      TUSSEN-seizoen (april-juni): Na de regens vormen zich lagoons die een rijke voedselbron vormen voor watervogels. Het weer is milder en dieren worden actiever.

      DROOG-seizoen (juli-oktober): Het ideale moment voor dierenobservatie, met velden die drogen en dieren die zich verzamelen rond waterbronnen.

      REGEN-seizoen (november-december): Er valt veel regen, maar niet genoeg voor overstromingen. Dit seizoen is perfect voor vogelobservatie.

      Combinatie met andere natuurgebieden

      De Noordelijke Pantanal kan perfect gecombineerd worden met een bezoek aan de adembenemende bestemmingen Chapada dos Guimarães en Nobres, want deze bestemmingen liggen op rijafstand van Cuiaba (2 uurtjes naar Chapada dos Guimarães).

      Chapada dos Guimarães, een indrukwekkend nationaal park met majestueuze kliffen en watervallen, ligt op korte afstand van Cuiabá. Hier kunt u genieten van uitdagende wandelingen, panoramische uitzichten en unieke geologische formaties. Het is een paradijs voor avonturiers en natuurliefhebbers.

      Nobres, gelegen in de buurt van Chapada dos Guimarães, is een verborgen juweeltje met kristalheldere rivieren en natuurlijke zwemgaten. Snorkel tussen kleurrijke vissen, ontdek ondergrondse grotten en bewonder de overvloedige biodiversiteit van dit ecologische paradijs.

      Door een bezoek aan de Noordelijke Pantanal te combineren met Chapada dos Guimarães en Nobres, kunt u een unieke reiservaring beleven. Van het spotten van jaguars en het ervaren van het weelderige moerasgebied tot het verkennen van prachtige kliffen en het genieten van verfrissende wateractiviteiten, deze combinatie van bestemmingen biedt een gevarieerd en onvergetelijk avontuur.

      Brazilië Reis Specialist kan u helpen bij het plannen van een op maat gemaakte reisroute, zodat u het beste uit uw bezoek aan de Noordelijke Pantanal, Chapada dos Guimarães en Nobres kunt halen. Laat ons uw reiswensen kennen en wij zorgen ervoor dat uw reis een onvergetelijke ervaring wordt.

      Voor het zuidelijke gedeelte van de Pantanal kunt u beter uitwijken naar Campo Grande, waar u de Pantanal tevens met Bonito kunt combineren, waar je kan riviersnorkelen en genieten van prachtige natuur. Tussen Cuiaba en Campo Grande zijn nachtbussen beschikbaar of u kunt een binnenlandse vlucht nemen. 

      Ontdek hier onze arrangementen voor de Zuidelijke Pantanal.

      Belo Horizonte is de op twee na grootste stad van Brazilië en een zeer belangrijk industrieel gebied voor het land. Het is de hoofdstad van de staat 'Minas Gerais': de schatkist van Brazilië die tussen zijn bergen en watervallen een schijnbaar onuitputtelijke voorraad aan edelstenen en metalen verbergt.

      Belo Horizonte biedt toegang tot de belangrijkste trekpleisters van deze regio, zoals de goudroute: een kronkelende weg die, in koloniale tijden, langs historische dorpjes in barok stijl de rijkdommen van de staat vervoerde naar Paraty en Rio de Janeiro aan de kust .

      Een aantal musea in Belo Horizonte zijn zeker een bezoek waard als je meer wilt weten over de ontstaansgeschiedenis van de regio, zoals het mineralogie museum en de Abílio Barreto Historisch museum met zijn intrigerende foto collectie over de ontwikkeling van de stad.

      De lokale bevolking in Belo Horizonte staat bekend om haar liefde voor bars. Met name in de buurt 'Savassi' kan je in talloze bars genieten van een drankje en een hapje met de locals. Ze zeggen wel dat Belo Horizonte de meeste bars per hoofd van de bevolking heeft. Het plaatselijke eten is in heel Brazilië beroemd. Enkele tips om het traditionele eten uit de regio te proeven zijn de restaurants Dona Lucinha II en Restaurante Xapuri.

      In de directe omgeving van Belo Horizonte ontstonden in de vroege 18e eeuw koloniale steden, zoals de historische dorpjes 'Ouro Preto', Mariana, Congonhas, São João del Rei, Tiradentes en Diamantina. In het begin waren dit niet veel meer dan mijnkampen, maar de enorme voorraad aan edelmetalen en edelstenen veranderden ze algauw in bruisende historische steden die gekenmerkt worden door hun verfijnde Barok kunst en architectuur.

      Elegante koloniale kerken, steile geplaveide straatjes en de sierlijke herenhuizen dragen bij aan de historische atmosfeer. Ieder van deze dorpen heeft zo zijn eigen charme en een reis naar deze omgeving brengt je echt terug in de tijd. Ouro Preto heeft de beste toeristische infrastructuur van deze koloniale dorpjes met veel hotels/pousadas in diverse comfort klassen.

      In de directe omgeving van Belo Horizonte ontstonden in de vroege 18e eeuw koloniale steden, zoals de historische dorpjes 'Ouro Preto', Mariana, Congonhas, São João del Rei, Tiradentes en Diamantina. In het begin waren dit niet veel meer dan mijnkampen, maar de enorme voorraad aan edelmetalen en edelstenen veranderden ze algauw in bruisende historische steden die gekenmerkt worden door hun verfijnde Barok kunst en architectuur. Elegante koloniale kerken, steile geplaveide straatjes en de sierlijke herenhuizen dragen bij aan de historische atmosfeer. Ieder van deze dorpen heeft zo zijn eigen charme en een reis naar deze omgeving brengt je echt terug in de tijd.

      Tiradentes is wat kleiner dan het grotere Ouro Preto en heeft zo haar eigen charme. Er zijn prachtige pousadas, goede restaurants en aantrekkelijke winkeltjes. De mooie Sint Antonius kerk is één van de laatste projecten van de beroemde barok artiest 'Aleijadinho' en is hier te bewonderen. Combineer een bezoek aan Ouro Preto zeker met Tiradentes.

      Toeristenklasse Hotels

      Dit is één van de beste hotels van Cuiabá en is een superieure klasse accommodatie met tal van faciliteiten, zoals zwembad, gym, barbeque faciliteiten en een restaurant. De kamers bieden moderne faciliteiten zoals airco, kabel-tv, een kluisje  en uiteraard een eigen badkamer. Het decor is klassiek. Dit is een goede accommodatie voor als u een nachtje in Cuiabá verblijft op de heen of terugweg van de Noord-Pantanal. 

      Casa da Quineira is een charmant hotel met een centrale ligging in het dorpje bij Chapada dos Guimarães gelegen. Er is een verwarmd buitenzwembad, en er wordt een heerlijk ontbijt geserveerd. Het restaurant biedt een internationale 'fusion' keuken met heerlijke gerechten in de avond, open voor publiek.

      De ruime country stijl kamers zijn van alle gemakken voorzien met tv, airco, een kluisje en minibar met koffiezet apparaat. Er is verder een heerlijke sauna beschikbaar en een open haard voor de koude nachten in de Nederlandse zomer.

      Pousada Rota das Águas is een recent gebouwde accommodatie en straalt een rustieke sfeer uit. De suites bieden een regionale decoratie van de Zuid Amazone. Uiteraard zijn de kamers van alle gemakken voorzien zoals airco, tv, minibar en een eigen badkamer. Iedere kamer heeft hangmatten om te relaxen omgeven door de prachtige tuin van de accommodatie. Een pure frisse lucht, rust, en ecotoerisme activiteiten kenmerken het verblijf in deze mooie pousada. 

      Er is gratis parkeergelegenheid op de accommodatie en gratis Wifi.

      Ontdek de Zuidelijke Amazone. De Jardim da Amazônia lodge bevindt zich in de gemeente São José do Rio Claro, op het Chapadão dos Parecis, een uitgestrekt zandsteenplateau waar de Cerrado, de savanne van Brazilië, de Amazone ontmoet, de geboorteplaats van vele bronnen en een rijke biodiversiteit.

      Dit gedeelte van de jungle staat bekend om de schilderachtige schoonheid, dat een belangrijke ecologische corridor vormt in de valleien van de Rio Claro en Arinos, behorend tot het stroomgebied van de Tapajós.

      Bekroond met het ‘Tesouro Verde’ duurzaamheidslabel, heeft de Jardim da Amazônia lodge een oppervlakte van 100 hectare met meer dan 20 duizend vierkante meter aan wateroppervlak aan de oevers van de Rio Claro, en grenst aan een gebied van 80 duizend hectare Amazonewoud.

      De ecologische visie en het pionierswerk in de regio hebben geleid tot de instandhouding van een groot ongerept gebied van primair Amazonewoud.

      De lodge biedt ecologische tochten en 's nachts kunt u dieren spotten en kanotochten maken. inclusief lunch die door de gidsen worden bereid in een eenvoudige camp gebied in het midden van het bos. Het verblijf is op basis van volpension met dagelijkse excursies inbegrepen. 

      OBSERVATIE VAN ZOOGDIEREN/PRIMATEN

      "De zwarthoofdspinaap (Ateles chamek), een boomklimmer, is een bedreigde diersoort en onderdeel van het Nationaal Actieplan voor Amazone Primaten door ICMBio. De Jardim da Amazônia herbergt een grote populatie van deze grootste fruiteters in de regio, de Zuid-Amerikaanse tapir (Tapirus terrestris), - Zeer belangrijk voor de opslag van koolstof en het behoud van ecosystemen."

      OBSERVATIE VAN VOGELS

      De Jardim da Amazônia behoort tot de "Top 4 Hotspot/Brazil, Top 2/MT" wat betreft vogelbiodiversiteit, die in 2023 het indrukwekkende aantal van 564 vogelsoorten bereikte - gecatalogiseerd door E-bird/The Cornell Lab, met een totale lijst van 580 soorten gecatalogiseerd door E-bird en Wikiaves. Enkele van deze soorten zijn emblematisch en bedreigd, met steeds kleiner wordende natuurlijke territoria. Hierbij horen de Cephalopterus ornatus - Amazonian Umbrellabird en het ongelooflijke verhaal van de Conothraupis mesoleuca - Tiê-bicudo, (Cone-billed Tanager). Een inheemse Braziliaanse vogel die voor het eerst werd beschreven in 1939, gebaseerd op een enkel exemplaar verzameld door de Franse etnograaf Jehan Albert Vellard, tijdens de iconische expeditie van Claude Levi Strauss in het Juruena Telegrafisch Station, in Mato Grosso. Vanwege zijn zeldzaamheid wordt het geclassificeerd als kritisch bedreigd door de Rode Lijst van de Internationale Unie voor Natuurbescherming (IUCN) en in gevaar door de Nationale Lijst van met uitsterven bedreigde fauna.

      Als overgangsgebied kunnen ook typische Amazone-soorten worden waargenomen, zoals de Capito dayi (capitão-de-cinta), Heterocercus linteatus (coroa-de-fogo) en Odontorchilus cinereus (cambaxirra-cinzenta), Lophornis gouldii (topetinhodo- brasil-central).

      ARARA BROEDPLAATS

      Een belangrijke broedplaats is gevestigd in de regio met een diversiteit aan papegaaien, ibissen en ara's die over de buriti-palmen vliegen, waardoor de zonsondergang een onvergetelijk moment wordt.

      Deze lodge ligt in de Pantanal aan de Transpantaneira. Dit is de onverharde weg die door dit prachtige natuurgebied gaat. Het is de eerste lodge die je tegenkomt op de Transpantanteira, dus het is op korte rijafstand van Cuiaba op ongeveer één uur rijafstand.

      De 29 comfortabele kamers beschikken over airconditioning, minibar, plafondventilators, tv, wifi en een eigen badkamer. Tot de recreatieve faciliteiten behoren een zwembad, volleybalveld, speeltuin, mountainbikes en uitkijktorens. Gasten kunnen heerlijk ontspannen met een drankje aan de zwembad bar of in het restaurant genieten van verrukkelijke regionale Pantanal gerechten.

      Er zijn diverse dagelijkse excursies zoals paardrijden, foto safari's, boottochten en wandeltours. In de omgeving kan je honderden soorten dieren, vogels en vissen zien.

      Het verblijf is op basis van volpension met inbegrip van dagelijkse excursies en transfers van en naar Cuiabá.

      Locatie:

      Pousada Piuval ligt ongeveer 120 km ten zuidoosten van Cuiaba waar de Transpantaneira begint, een onverharde weg van 150 km die het hart van de noordelijke Pantanal doorsnijdt.

      Om er te komen:

      De transfer van Cuiaba naar de lodge duurt ongeveer 2½ uur. De route naar de lodge loopt langs Poconé, een 18e eeuws goudmijnstadje. Vanaf Poconé is de laatste 10 km langs de Transpantaneira, een onverharde weg. De laatste 3 km naar de lodge gaan door seizoensgebonden overstromingsgebieden, en daarom zijn 4x4 transfers bij alle arrangementen inbegrepen. 

       Grootte en structuur van de lodge:

      Behalve dat Pousada Piuval zijn "Pantaneiro" roots als werkende veehouderij heeft behouden, is het een solide middenklasse lodge met 29 ruime kamers in twee categorieën: 20 Standaard Tuinzicht kamers (25m²) met gedeelde veranda's, en 9 Deluxe Suites (36m²) met privé veranda's voorzien van hangmatten die uitkijken over de weilanden en uiterwaarden die de lodge omringen. Alle kamers zijn voorzien van split airconditioning, plafondventilatoren en douches met warm water. Met zijn aangename zwembad, speelkamer, biljart en kinderspeelplaats en volleybalveld is Piuval ook een zeer gezinsgerichte accommodatie. Het restaurant serveert maaltijden in buffetvorm en biedt een aangenaam uitzicht over de omliggende gazons, die zorgvuldig worden onderhouden door een familie capibara's, het grootste knaagdier ter wereld.

      Unieke kenmerken:

      Pousada Piuval is trots op een landgoed van 7000 ha dat een verscheidenheid aan landschappen omvat, van grasvlakten en intermitterende galerijbossen tot rivieren en lagunes. Hierdoor kunnen het hele jaar door boottochten worden gemaakt. Dit mozaïek van landschappen is een habitat voor een grote verscheidenheid aan wilde dieren, die tijdens de excursies uitgebreid aan bod komen. In het hart van deze natuurgebieden doorkruist een 450 m lange houten wandelbrug de moerassen naar een 15 m hoge uitkijktoren op een boseiland, de perfecte plek om de uitgestrektheid van de Pantanal te aanschouwen. De roze ipê boom, plaatselijk bekend als "Piuva" is een spektakel op zich en komt hier bijzonder veel voor, vandaar de naam van de lodge. Praktisch gezien ligt Pousada Piuval op slechts 120 km van Cuiaba en het feit dat de luchthaven van de stad in slechts 2 uur te bereiken is, kan van bijzonder belang zijn voor degenen die weinig tijd hebben.

      Dit hotel beschikt over 287 ruime en comfortabele kamers verdeeld over 25 verdiepingen, gelegen tegenover het stadspark in Belo Horizonte. Alle kamers hebben airconditioning, kabel-tv, minibar en een eigen badkamer. Er zijn twee restaurants met internationale keuken, een zwembad, sauna, massageruimte en een beauty center. Het restaurant en het zwembad op het dak bieden een prachtig uitzicht over de stad en het park. Ook heeft het hotel een 24-uurs roomservice en een was/stomerij service.

      Op een uitzonderlijke lokatie naast de voornaamste historische monumenten van Ouro Preto, bevindt zich Grande Hotel de Ouro Preto met 37 eenvoudige suites en appartementen. De suites hebben allemaal balkons die uitzicht bieden op mooie barokke architectuur. De kamers hebben een koelkast, een ventilator en eigen badkamer en tot de faciliteiten van het hotel behoren een zwembad, bar en restaurant. Door het speciale ontwerp van het gebouw door de beroemde Braziliaanse architect Oscar Niemeyer, zorgt de berglucht voor een natuurlijke koeling van het gebouw, waardoor het er zelfs tijdens warme zomerdagen heerlijk koel is.`

      Pousada Villa Allegra is een comfortabel hotel met een goede liggen in het park 'Parque das Abelhas' in Tiradentes, op slechts 800 meter afstand van het historisch centrum. Het hotel beschikt over 17 ruime en mooi ingerichte kamers, met prachtige uitzicht over de heuvels van 'Serra de São José'.

      Alle kamers hebben kabel-tv, een plafondventilator, wifi, minibar en een kluisje. De 'executive' kamers bieden ook een commode en veranda. Alle 'deluxe' kamers hebben additioneel een ontbijttafel, feateuil en een hydro-massage bad.Tot de recreatieve voorzieningen behoren een zwembad, bar, spa, stoombad, sauna, hydro-massage ruimte, fitnessruimte en een weelderige tuin met orchideeën kwekerij.

      Excursies inbegrepen

      Optionele excursies

      Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.