Reiscode: 110

Mirante do Gavião Lodge

De Mirante do Gavião Amazon Lodge is van grote architectonische schoonheid en volledig geharmoniseerd met en geïntegreerd in de natuur aan de rivieroever van de 'Rio Negro' rivier. De lodge is gelegen in de plaats Novo Airão, 184 km van Manaus, midden in de jungle.

Deze luxe lodge is ontworpen door de Spaanse architecte Patricia O'Reilly en bestaat uit zeven comfortabele kamers, allen voorzien van kingsize bedden, air-conditioning, speciale voorzieningen en een balkon.

 

Boekingsprocedure:

Heeft u interesse in deze bouwsteen en wenst u deze los te boeken of op te nemen in een rondreis? Neem contact met ons op en ontvang een persoonlijk reisvoorstel. 

Voordelen reisvoorstel:

 • Kosteloos en vrijblijvend:
  Uw persoonlijke reisvoorstel stellen wij gratis en vrijblijvend voor u samen. U bent dus nergens aan gebonden. Bovendien ontvangt u het voorstel meestal al binnen één werkdag.

 • Flexibiliteit:
  • Inkorten of verlengen: Bent u in hoofdlijnen geïnteresseerd in deze voorbeeld bouwsteen en wenst u de reis te verlengen, in te korten, of het combineren met een andere bestemming in Brazilië? Geen probleem; wij verwerken dit in uw persoonlijke reisvoorstel. 

 • Exacte reissom wordt berekend, rekening houdend met:

  • de samenstelling van uw reisgezelschap en gewenste kamer indeling. De gemiddelde prijs per persoon verschilt namelijk, indien u alleen reist, met twee personen of bijvoorbeeld een reis met 4 personen boekt.
vanaf 1.218,00 € p.p. 4 dagen
 • Luxe Lodge in de Amazone
 • Beleef de Amazone in stijl en comfort
 • Inbegrepen:

  • Accommodatie;

   In het gewenste hotel is een standaard kamer inbegrepen. Upgrades zijn uiteraard mogelijk, zoals een upgrade naar een suite, deluxe kamer, of een familiekamer bijvoorbeeld. De mogelijkheden verschillen per hotel. Informeer bij ons naar de upgrade opties. 

  • Maaltijden; 
   Het arrangement is op basis van volpension, dus alle maaltijden zijn inbegrepen

  • Vervoer; 
   Retour transfers van Manaus naar de Lodge zijn inbegrepen

  • Excursies; 
   Dagelijks staan er excursies op het programma onder begeleiding van ervaren Engelssprekende natuurgidsen, inbegrepen in het arrangement. Andere talen zijn op aanvraag. 

  • Reisbegeleiding; 
   Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 

  • Zekerheden; 
   Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).


 • Niet inbegrepen: 

  • Vluchten; 
   De vluchten naar- en in Brazilië worden aangeboden door verschillende luchtvaartmaatschappijen, aangezien er dagelijks diverse opties zijn om te vliegen naar- en in Brazilië. Wij zoeken altijd samen met u naar het best passende schema voor de scherpste tarieven op de gewenste reisdagen. Dit verschilt per dag en per klant en om deze reden zijn de vluchten niet opgenomen in de reissom van de voorbeeld arrangementen op onze site.

   Voor deze reis adviseren wij aan te vliegen op Manaus, vanwaar het arrangement begint.

   Neem contact met ons op en wij stellen een logistiek passend vluchtschema voor u samen.

  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 

  • Boekingskosten á € 25,- per dossier


 • Reissom:

  • De vermelde reissom bij onze voorbeeldrondreizen betreft een hele goede indicatie. Het kan echter voorkomen dat uw reis kan net vallen tijdens een feestdag, of er gelden hoogseizoen prijzen, waardoor hotels gedurende die periode een afwijkende prijs hanteren. Neem daarom altijd eerst contact met ons op, zodat wij de beschikbaarheid kunnen checken en de exacte reissom kunnen berekenen voor u. 

  • De reissom is gebaseerd op deelname van 2 personen. Bij deelname van meerdere personen zakt de reissom per persoon iets, omdat de transfers en excursies gedeeld worden met de overige reisgenoten. Indien u deze reis wenst te boeken als éénpersoons reis, dan geldt er een toeslag. Informeer bij ons naar de meerkosten.

Dag 1 - 10:00h - Pick up in Manaus & transfer naar de lodge in Novo Airão. De transfer van Manaus naar de lodge wordt gerealiseerd in auto's met air-conditioning in een 3 uur durende trip. Uiterlijk 13:00h is de aankomst op de Mirante do Gavião Amazon Lodge. Na de lunch in het CamuCamu Restaurant bij de lodge volgt een tour met gids door Novo Airão met de auto of fiets. Aan het eind van de middag volgt een presentatie over het Amazone Ecosysteem. Na het diner gaan we kaaimannen en andere nachtdieren spotten in de Anavilhanas Archipel.

Dag 2 - Na het ontbijt volgt een dagexcursie, waarbij we per speedboot (1 uur en 30 minuten) vertrekken naar een mysterieus pad naar Grutas do Madadá (grot). Deze wandeling in primair bos duurt 3 uur. Lunch bij een lokale uitkijktoren met uitzicht over de Anavilhanas Archipel en tijd om te rusten in een hangmat op de uitkijktoren. Via de eilanden gaan we terug naar de lodge. Tijdens deze terugweg maken we stops om reusachtige bomen te bekijken. Na het diner is er de optie om alsnog kaaimannen te gaan spotten in het geval dit de eerste dag niet gelukt is.

Dag 3 - Nog voor het ontbijt vertrekken we naar Anavilhanas Archipel om de prachtige zonsopgang te aanschouwen. Daarna terug naar de lodge voor het ontbijt. Na het ontbijt vertrekken we per speedboot naar Igarapé da Castanheira om daar te gaan kanoën. Wanneer we teruggaan voor de lunch stoppen we onderweg bij zoet water stranden (bij droogte seizoen) of voor waterpaden door Igapós (overstroomd bos). Tussen lunch en diner is er vrije tijd om naar eigen inzicht te besteden, bijvoorbeeld om te rusten en te genieten van de recreatie faciliteiten van de lodge. Wederom is de mogelijkheid om na het diner kaaimannen en nachtdieren te spotten in het geval dat nog niet gelukt is.

Dag 4 - Na het ontbijt vertrekken we per speedboot om de Tirica gemeenschap (40 minuten varen) te bezoeken. Op de terugweg stoppen we bij een drijvend dok om de rivierdolfijnen te bezoeken. Na de lunch volgt de check out en de transfer naar Manaus (2,5 a 3 uur). Onderweg maken we nog een stop bij Banho do Mangueirão om de Pirarucus meren te zien. Naar verwachting komen we rond 16:00h aan in Manaus, waar u wordt afgezet op de luchthaven of een hotel in Manaus, afhankelijk van het vervolg van uw reis.

Het Amazonegebied, met zijn weelderige tropische regenwoud en ongeëvenaarde biodiversiteit, is wereldwijd bekend. De omvang van het regenwoud is haast onvoorstelbaar: het is zo groot dat Nederland er gemakkelijk 100 keer in past. Als toegangspoort tot de Amazone is de stad Manaus, met zijn internationale luchthaven, de ideale uitvalsbasis voor avontuurlijke reizigers.

In de omgeving van deze bruisende metropool bieden hotels en lodges toeristen de perfecte gelegenheid om de geuren, kleuren en geluiden van het oerwoud te ervaren. Dit is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van een reis naar Brazilië. Ontmoet de betoverende roze rivierdolfijnen, bekend als 'boto', maak kennis met de gastvrije lokale bevolking en beleef de unieke flora en fauna die dit gebied te bieden heeft.

Brazilië Reis Specialist biedt reisarrangementen aan in alle regio's van Brazilië. U kunt deze arrangementen los boeken, of wij kunnen ze integreren in een reis die volledig op maat voor u wordt samengesteld. Het laten maken van een op maat gemaakt voorstel is geheel vrijblijvend en kosteloos. Het stelt u in staat om een reis te beleven die volledig is afgestemd op uw individuele reiswensen, zodat u het maximale uit uw Amazone-avontuur kunt halen.

Superieure klasse hotels

De Mirante do Gavião Amazon Lodge is van grote architectonische schoonheid en volledig geharmoniseerd met en geïntegreerd in de natuur aan de rivieroever van de 'Rio Negro' rivier. De lodge is gelegen in de plaats Novo Airão, 184 km van Manaus, midden in de jungle.

Deze luxe lodge is ontworpen door de Spaanse architecte Patricia O'Reilly en bestaat uit zeven comfortabele kamers, allen voorzien van kingsize bedden, air-conditioning, speciale voorzieningen en een balkon. De deluxe kamer is de grootste met ofuro bad en een groot balkon. De 7 kamers zijn verdeeld in drie categorieën: The House Tree, Standard en Luxury. De accommodatie wordt omgeven door Braziliaanse notenbomen, Tucuma palmbomen en andere inheemse bomen uit de Amazone, naast het prachtige uitzicht op de indrukwekkende Anavilhanas archipel.

De lodge beschikt tevens over een recreatiegebied met groot zwembad, bar, restaurant en 3 uitzichtpunten. De chef-kok van het restaurant biedt een speciaal menu dat gerechten uit de internationale gastronomie combineert met verrukkelijke en speciale ingrediënten uit de Amazone.

Het verblijf is op basis van volpension en met dagelijkse excursies inbegrepen om de natuur te beleven onder begeleiding van Engelssprekende gidsen. 

Excursies inbegrepen

Optionele excursies

Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.