Reiscode: 177

Bird watching rondreis Brazilië 'Pássaros do Brasil'

Tijdens deze rondreis ligt de nadruk op het vogels spotten in Brazilië. U bezoekt 3 totaal diverse ecosystemen om de meest bijzondere vogels ter wereld te ontdekken. Brazilië is een van de meest opwindende bird watching bestemmingen ter wereld . Met zijn enorme omvang ( het vijfde grootste land ter wereld ) , de geografische ligging en diverse Leefgebied voor vogels . Brazilië is de thuisbasis van maar liefst 1700 vogelsoorten ( circa 17 % van het totaal van de wereld ) en 199 daarvan zijn inheems.

 

Boekingsprocedure:

Heeft u interesse in deze rondreis voor vogelaars? Neem contact met ons op en ontvang een persoonlijk reisvoorstel. 

Voordelen reisvoorstel:

 • Kosteloos en vrijblijvend:
  Uw persoonlijke reisvoorstel stellen wij gratis en vrijblijvend voor u samen. U bent dus nergens aan gebonden. Bovendien ontvangt u het voorstel meestal al binnen één werkdag.

 • Actueel vluchtschema: 
  Wij selecteren de logistiek best passende vluchten voor de scherpste prijs en nemen deze op in een actueel vluchtschema, rekening houdend met uw gewenste reisdata.

 • Flexibiliteit:
  • Inkorten of verlengen: Bent u in hoofdlijnen geïnteresseerd in deze voorbeeld rondreis en wenst u de reis te verlengen, in te korten, of een opgenomen reisbestemming in de rondreis te vervangen met een andere? Geen probleem; wij verwerken dit in uw persoonlijke reisvoorstel. 

  • Wij nemen de excursies op die passen bij uw interessegebieden. Vertel ons wat u leuk vindt om te doen tijdens uw reis en wij adviseren in de mogelijkheden. 

 • Exacte reissom wordt berekend, rekening houdend met:

  • de samenstelling van uw reisgezelschap. De gemiddelde prijs per persoon verschilt namelijk, indien u alleen reist, met twee personen of bijvoorbeeld een reis met 4 personen boekt. 

  • De gewenste accommodatie klasse bestaande uit toeristenklasse accommodatie, superieure klasse accommodatie of een mix ervan.

  • Het geselecteerde vluchtschema.
vanaf 3.095,00 € p.p. 11 dagen
 • Bird watching Brazilië
 • Vogelaar rondreis Brazilië
 • Kom vogels spotten in 3 verschillende ecosystemen
Bird watching Cristalino Lodge, Zuidelijke Amazone, blauwe vogel
Bird watching Cristalino Lodge, Zuidelijke Amazone, papagaai
Vlinder Cristalino Lodge, Zuidelijke Amazone
Adembenemende jungle nabij de Cristalino Lodge, Zuidelijke Amazone
Uitzicht vanuit de observatietoren van de Cristalino Jungle Lodge
blauwe hyacinthara Pantanal Brazilie
vogel rivieroever pantanal brazilie
Jabiru vogels koppel Pantanal Brazilie
 • Inbegrepen:

  • Accommodatie;
   Naar keuze in een toeristenklasse of superieure klasse accommodaties.

   In het gewenste hotel is een standaard kamer inbegrepen. Upgrades zijn uiteraard mogelijk, zoals een upgrade naar een suite, deluxe kamer, of een familiekamer bijvoorbeeld. De mogelijkheden verschillen per hotel. Informeer bij ons naar de upgrade opties. 

   Mocht het voorkomen dat een vermelde accommodatie geen beschikbaarheid heeft, dan bieden wij een passend alternatief aan in de gewenste klasse. 

  • Maaltijden; 
   In Rio de Janeiro is het ontbijt inbegrepen en in de andere accommodaties in de natuurgebieden is het verblijf op basis van volpension, dus alle maaltijden zijn daar inbegrepen. U hoeft alleen de drankjes nog te betalen. 

  • Vervoer; 
   Transfers kunnen op privé basis of in gezelschap van andere toeristen worden aangeboden. Bij de beschrijving wordt per transfer aangegeven of deze op privé basis is of in gezelschap van andere toeristen. 

  • Excursiemogelijkheden; 
   Excursies kunnen op privé basis of in gezelschap van andere toeristen worden aangeboden. Bij de beschrijving wordt per excursie aangegeven of deze op privé basis is of in gezelschap van andere toeristen. De excursies die vermeld staan in de beschrijving zijn inbegrepen in het arrangement. Optionele excursies staan in een apart tabblad en die kunt u bij boeken op dagen waarop niets staat ingepland. 

  • Reisbegeleiding; 
   Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 

  • Zekerheden; 
   Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).


 • Niet inbegrepen: 

  • Vluchten; 
   De vluchten naar- en in Brazilië worden aangeboden door verschillende luchtvaartmaatschappijen, aangezien er dagelijks diverse opties zijn om te vliegen naar- en in Brazilië. Wij zoeken altijd samen met u naar het best passende schema voor de scherpste tarieven op de gewenste reisdagen. Dit verschilt per dag en per klant en om deze reden zijn de vluchten niet opgenomen in de reissom van de voorbeeld rondreizen op onze site.

   Neem contact met ons op en wij stellen een logistiek passend vluchtschema voor u samen.

  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 

  • Boekingskosten á € 25,- per dossier


 • Reissom:

  • De vermelde reissom bij onze voorbeeldrondreizen betreft een hele goede indicatie. Het kan echter voorkomen dat een bepaald hotel niet beschikbaar is, waardoor er een alternatief wordt aangeboden, waarvan de prijs iets anders is. Of uw reis kan net vallen tijdens een feestdag, waardoor hotels gedurende die periode een afwijkende prijs hanteren. Neem daarom altijd eerst contact met ons op, zodat wij de beschikbaarheid kunnen checken en de exacte reissom kunnen berekenen voor u. 

  • De reissom is gebaseerd op deelname van 2 personen. Bij deelname van meerdere personen zakt de reissom per persoon iets, omdat de transfers en excursies gedeeld worden met de overige reisgenoten. Indien u deze reis wenst te boeken als éénpersoons reis, dan geldt er een toeslag. Informeer bij ons naar de meerkosten. 

Na aankomst in Rio de Janeiro wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een privé transfer naar het hotel gebracht in Rio de Janeiro. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed om bijvoorbeeld het bruisende Rio alvast te ontdekken. Overdag kan je heerlijk wandelen over de kilometerslange Copacabana boulevard, vol met leuke kioskjes waar je een heerlijke Braziliaanse Caipirinha (Braziliaanse cocktail) kan drinken. 

 • Zie tabblad hotels voor hotelselectie tijdens uw verblijf in Rio de Janeiro

Vandaag staat er een privé transfer naar Cachoeiras do Macacu op het programma, op 100 km afstand van Rio de Janeiro gelegen. U wordt hiervoor opgehaald bij het hotel in Rio. Na aankomst is er de tijd om de omgeving te verkennen. Brazilië is een van de meest opwindende bird watching bestemmingen ter wereld en is de thuisbasis van maar liefst 1700 vogelsoorten ( circa 17 % van het totaal van de wereld ) en 199 daarvan zijn inheems .

Dit stuk Atlantisch regenwoud in het zuidoosten van het land op de hellingen van de Serra do Mar bergketen , heeft het hoogste aantal inheemse vogels van een leefgebied op aarde . De lodge is gelegen in het hart van het Atlantisch regenwoud en biedt bijzondere natuurpaden in de omgeving om de vogels te spotten, waarbij de gespecialiseerde vogelaar gidsen jullie rondleiden.

 • Overnachting in Guapi Assu Bird Lodge tijdens uw verblijf in deze regio op basis van volpension

Vandaag staat er een halve dagexcursie op het programma, waarbij u onder begeleiding van een ervaren 'bird watching' gids op zoek gaat naar de talloze vogelsoorten in de omgeving . Meer dan 400 soorten zijn hier waargenomen, waarvan 100 alleen in het Atlantische regenwoud voorkomen. De route bevat bezoeken aan verschillende leefgebieden via bospaden met een mogelijkheid om een ??grote hoeveelheid soorten te zien . Na de rondleiding wordt er geluncht in de lodge, waarna de rest van de dag ter vrije besteding is. Er zijn optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt.

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden. Ter plaatse kunt u extra tours boeken. 

Vandaag eindigt het arrangement in het Atlantische regenwoud en gaat u naar het volgende ecosysteem, de Pantanal. U wordt opgehaald bij de lodge en met een privé transfer naar de luchthaven van Rio de Janeiro gebracht. Hier neemt u een binnenlandse vlucht naar Cuiabá. Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een privé transfer naar de Araras Eco Lodge gebracht. 

 • U verblijft in de Araras Eco Lodge, op basis van volpension, met dagelijkse excursies inbegrepen

Op de tweede dag van uw verblijf in de Araras Eco lodge, gelegen aan de Transpantaneira in de Pantanal, begint u de dag met een heerlijk ontbijt. Daarna gaat u op een fotografische safari en maakt u een tocht met een roeiboot. Tijdens de droogteperiode kunt u genieten van een lunch naast de rivier en anders in de pousada. In de namiddag staat er een wandeling op het programma die leidt naar de beroemde Bugio-toren van 25 meter hoog. Na het avondeten gaat u op pad voor nog een nachtelijke wildlife speurtocht, bekend als "focagem noturna".

Op de derde dag van uw arrangement in de Araras Eco lodge, begint u de ochtend met een smakelijk ontbijt. Daarna maakt u een wandeling over de Rondon-trail die u naar de Tuiuiú-toren van 12 meter hoogte brengt. Na deze wandeling kunt u genieten van een heerlijke lunch. In de middag staat er een paardrijtocht van 2 tot 3 uur op het programma. De dag wordt afgesloten met een diner, gevolgd door een typische Pantaneiro avond bij het kampvuur (Lual Pantaneiro) of een informatieve lezing.

Vandaag eindigt het arrangement in de Noordelijke Pantanal. U wordt met een transfer teruggebracht naar de luchthaven van Cuiabá, met aansluitend een vlucht naar Alta Floresta. Na aankomst in Alta Floresta wordt u verwelkomd op de luchthaven en meet een transfer naar de Cristalino Jungle Lodge gebracht. Hier gaat u de komende dagen dit fantastische natuurgebied verkennen.

 • Cristalino Jungle Lodge, volpension, met dagelijkse excursies inbegrepen

Deze dagen gaat u met ervaren Engelssprekende natuurgidsen op pad om de bijzondere flora en fauna te ontdekken van de zuidelijke Amazone. Gemiddeld staan er twee excursies per dag op het programma. Er wordt een keuze gemaakt uit natuurwandelingen, kano tochten, bird watching excursies en er kunnen diverse workshops worden gegeven. Na uw boeking ontvangt u van de Cristalino Jungle Lodge een lijst, waarop u uw interessegebieden kunt aangeven en daar wordt rekening mee gehouden tijdens het plannen van de excursies.  

Vandaag gaat u verder op pad met de ervaren Engelssprekende natuurgidsen op pad om de bijzondere flora en fauna te ontdekken van de zuidelijke Amazone.

Na het ontbijt is er er een transfer naar de luchthaven van Alta Floresta. Einde arrangement. 

Rio de Janeiro, ook wel bekend als 'a cidade maravilhosa', de prachtige stad, behoort zonder twijfel tot de mooiste steden ter wereld. Het is een adembenemende mix van weelderig groene bergen, uitgestrekte zandstranden en de onmetelijkheid van de Atlantische Oceaan.

Naast de wereldberoemde bezienswaardigheden zoals de Suikerbroodberg (Pão de Açúcar), de Corcovado met het iconische Christusbeeld en de stranden van Copacabana en Ipanema, heeft Rio de Janeiro nog veel meer te bieden.

De stad bruist van energie en ritme, en de lokale bevolking, de 'cariocas', staan bekend om hun aanstekelijke vrolijkheid. Ervaar het zelf in de levendige uitgaanswijk Lapa, met zijn talloze dansgelegenheden en gezellige bars. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de beroemde trappen van Santa Teresa, een kleurrijke en artistieke buurt.

Op zondagen wordt de boulevard in Rio vrijwel autovrij, waardoor het de perfecte gelegenheid is om kilometerslang te fietsen, skaten of wandelen langs de kust. Een van de meest prachtige, maar minder bekende uitzichten in Rio is vanaf de 'Vista Chinesa'. Vanuit het regenwoud in het hart van de stad, genaamd 'Floresta da Tijuca', kijk je uit over deze unieke metropool.

Waar anders kun je het beroemdste carnavalsfeest ter wereld meemaken, ontspannen op de prachtige stranden, feesten tot in de vroege uurtjes of simpelweg genieten van de adembenemende uitzichten? Rio is het perfecte startpunt voor een rondreis door Brazilië. Mocht je niet ver willen reizen, dan zijn er in de directe omgeving ook diverse plaatsen die het bezoeken waard zijn, zoals het prachtige schiereiland Buzios, het historische kustplaatsje Paraty of het weelderige tropische eiland Ilha Grande.

Bovendien biedt Rio de Janeiro een scala aan culinaire hoogstandjes en restaurants die de Braziliaanse keuken vertegenwoordigen. Proef heerlijke lokale gerechten zoals feijoada, pão de queijo en brigadeiro, of geniet van internationale culinaire ervaringen in de vele eetgelegenheden verspreid door de stad.

Kortom, Rio de Janeiro is een stad die je moet ervaren. Het is een feest voor alle zintuigen en biedt de perfecte mix van cultuur, natuur, stranden en entertainment. Plan je bezoek zorgvuldig en laat je betoveren door de magie van deze prachtige stad en de vele mogelijkheden die het te bieden heeft.

Restauranttips in Rio de Janeiro:

 1. Churrascaria Palace: Deze bekroonde churrascaria, gelegen in de wijk Copacabana, is een favoriet onder vleesliefhebbers. Geniet van een uitgebreid assortiment heerlijk gegrild vlees, geserveerd op traditionele Braziliaanse wijze.

 2. Aprazível: Dit restaurant in de charmante wijk Santa Teresa biedt een combinatie van heerlijke Braziliaanse gerechten en een prachtig uitzicht over de stad. Het menu omvat zowel traditionele als eigentijdse gerechten, bereid met verse en lokale ingrediënten.

 3. Zaza Bistro Tropical: Gelegen in de wijk Ipanema, staat dit restaurant bekend om zijn creatieve fusiongerechten met invloeden uit verschillende keukens. Proef unieke smaken en geniet van de ontspannen sfeer en kleurrijke inrichting.

 4. Bar do Mineiro: Voor een authentieke Braziliaanse ervaring moet je dit informele restaurant in de wijk Santa Teresa bezoeken. Probeer de traditionele Braziliaanse gerechten, zoals feijoada (zwarte bonen stoofpot) en pasteis (gefrituurde pasteitjes).

 5. Sushi Leblon: Voor liefhebbers van sushi en Japanse gerechten is Sushi Leblon een must-visit. Dit gerenommeerde restaurant in de wijk Leblon staat bekend om zijn verse vis en creatieve sushi-rollen, bereid met vakmanschap en oog voor detail.

Dit zijn slechts enkele van de vele geweldige restaurants die Rio de Janeiro te bieden heeft. Het diverse culinaire landschap van de stad biedt voor elk wat wils, of je nu op zoek bent naar traditionele Braziliaanse gerechten, internationale smaken of fusionkeukens. Vergeet niet om vooraf te reserveren, vooral voor populaire restaurants, om teleurstellingen te voorkomen en een tafel te bemachtigen.

Cuiabá, gelegen in het hart van Brazilië, vormt de toegangspoort tot het noordelijke gedeelte van de Pantanal, dat bekend staat als de ultieme plek om jaguars te spotten.

Dit immense laagland, dat tijdens het regenseizoen (december - maart) grotendeels overstroomt, is het grootste moerasgebied ter wereld. Met een indrukwekkende oppervlakte van ongeveer 150.000 vierkante kilometer is de Pantanal meer dan vier keer zo groot als Nederland. Dit unieke gebied biedt weelderige vegetatie, ontelbare riviertjes en meren, en staat bekend om zijn uitzonderlijke fauna. Hier kunt u de zeldzame en elegante jaguar, wilde papegaaien, miereneters, wilde zwijnen, capibara's, zwarte kaaimannen en meer dan 600 verschillende vogelsoorten, waaronder de imposante jabiru, bewonderen. Een safari door deze bijzondere wildernis is een unieke ervaring en biedt volop mogelijkheden om zeldzame vogels en dieren te spotten en te fotograferen.

Een bezoek aan de Pantanal is zonder twijfel een hoogtepunt van elke reis. Er zijn diverse lodges in verschillende comfortklassen beschikbaar, vaak op basis van volpension en inclusief dagelijkse excursies. Geniet van de authentieke gastvrijheid, comfortabele accommodaties en deskundige lokale gidsen die u zullen begeleiden op uw avontuurlijke ontdekkingstocht door dit adembenemende natuurgebied.

Beste reistijd voor de Pantanal:

Het Pantanal landschap varieert per seizoen, maar blijft steeds prachtig. De jaarlijkse neerslag bedraagt gemiddeld 1500mm, voornamelijk tussen november en maart.

NAT-seizoen (januari-maart): De zomerregens revitaliseren de flora en fauna, met prachtige waterlandschappen en een rijke dierenwereld.

TUSSEN-seizoen (april-juni): Na de regens vormen zich lagoons die een rijke voedselbron vormen voor watervogels. Het weer is milder en dieren worden actiever.

DROOG-seizoen (juli-oktober): Het ideale moment voor dierenobservatie, met velden die drogen en dieren die zich verzamelen rond waterbronnen.

REGEN-seizoen (november-december): Er valt veel regen, maar niet genoeg voor overstromingen. Dit seizoen is perfect voor vogelobservatie.

Combinatie met andere natuurgebieden

De Noordelijke Pantanal kan perfect gecombineerd worden met een bezoek aan de adembenemende bestemmingen Chapada dos Guimarães en Nobres, want deze bestemmingen liggen op rijafstand van Cuiaba (2 uurtjes naar Chapada dos Guimarães).

Chapada dos Guimarães, een indrukwekkend nationaal park met majestueuze kliffen en watervallen, ligt op korte afstand van Cuiabá. Hier kunt u genieten van uitdagende wandelingen, panoramische uitzichten en unieke geologische formaties. Het is een paradijs voor avonturiers en natuurliefhebbers.

Nobres, gelegen in de buurt van Chapada dos Guimarães, is een verborgen juweeltje met kristalheldere rivieren en natuurlijke zwemgaten. Snorkel tussen kleurrijke vissen, ontdek ondergrondse grotten en bewonder de overvloedige biodiversiteit van dit ecologische paradijs.

Door een bezoek aan de Noordelijke Pantanal te combineren met Chapada dos Guimarães en Nobres, kunt u een unieke reiservaring beleven. Van het spotten van jaguars en het ervaren van het weelderige moerasgebied tot het verkennen van prachtige kliffen en het genieten van verfrissende wateractiviteiten, deze combinatie van bestemmingen biedt een gevarieerd en onvergetelijk avontuur.

Brazilië Reis Specialist kan u helpen bij het plannen van een op maat gemaakte reisroute, zodat u het beste uit uw bezoek aan de Noordelijke Pantanal, Chapada dos Guimarães en Nobres kunt halen. Laat ons uw reiswensen kennen en wij zorgen ervoor dat uw reis een onvergetelijke ervaring wordt.

Voor het zuidelijke gedeelte van de Pantanal kunt u beter uitwijken naar Campo Grande, waar u de Pantanal tevens met Bonito kunt combineren, waar je kan riviersnorkelen en genieten van prachtige natuur. Tussen Cuiaba en Campo Grande zijn nachtbussen beschikbaar of u kunt een binnenlandse vlucht nemen. 

Ontdek hier onze arrangementen voor de Zuidelijke Pantanal.

Ontdek de Zuidelijke Amazone. De Jardim da Amazônia lodge bevindt zich in de gemeente São José do Rio Claro, op het Chapadão dos Parecis, een uitgestrekt zandsteenplateau waar de Cerrado, de savanne van Brazilië, de Amazone ontmoet, de geboorteplaats van vele bronnen en een rijke biodiversiteit.

Dit gedeelte van de jungle staat bekend om de schilderachtige schoonheid, dat een belangrijke ecologische corridor vormt in de valleien van de Rio Claro en Arinos, behorend tot het stroomgebied van de Tapajós.

Bekroond met het ‘Tesouro Verde’ duurzaamheidslabel, heeft de Jardim da Amazônia lodge een oppervlakte van 100 hectare met meer dan 20 duizend vierkante meter aan wateroppervlak aan de oevers van de Rio Claro, en grenst aan een gebied van 80 duizend hectare Amazonewoud.

De ecologische visie en het pionierswerk in de regio hebben geleid tot de instandhouding van een groot ongerept gebied van primair Amazonewoud.

Een andere plek van de Zuidelijke Amazone is Alta Floresta. 

Alta floresta is een magische plaats dat zich bevindt aan de rand van het zuidelijke Amazonegebied, waar het tropisch oerwoud het hooggelegen loofwoud ontmoet. Alta Floresta ontwikkelt zich razendsnel tot hoofdstad van het ecotoerisme in de zuidelijke Amazone en een reis hierheen is heel goed te combineren met de Noordelijke Pantanal. Middenin een groot privé reservaat bevindt zich de Cristalino Jungle Lodge, ongetwijfeld de beste plek om de bijzondere natuur in de regio te beleven. Het is een zeer belangrijk gebied dat gekenmerkt wordt door de biodiversiteit en een grote variëteit aan diersoorten, zelfs voor Amazone begrippen. Het is één van de beste plekken om vogels, zoogdieren, vlinders en orchideeën te spotten in een natuurlijke omgeving.

De Cristalino Jungle lodge is een begrip voor vogelaars!

Toeristenklasse Hotels

Hotel Atlantis Copacabana ligt op 3 minuten lopen van het beroemde en gelijknamige strand. Het hotel heeft een goede ligging, want u bent namelijk ook op een aantal minuten loopafstand verwijderd van het Ipanema strand. Geniet op het terras van het hotel van prachtige uitzichten op de Atlantische Oceaan en het zwembad op het dak. De kamers van Atlantis Copacabana zijn voorzien van airco, tv en uiteraard eigen badkamer. Er wordt een gevarieerd ontbijtbuffet geserveerd. Wifi is gratis. Het hotel biedt bovendien een strandservice waar u gebruik van kunt maken.

Guapi Assu Bird Lodge is gelegen in het hart van het Atlantische woud, of Mata Atlântica, in het zuidoosten van Brazilië. Als onderdeel van het REGUA-project werd Guapi Assu Bird Lodge in 2004 geopend om bezoekers van het reservaat accommodatie van hoge kwaliteit te bieden. De lodge heeft geen winstoogmerk.

De lodge is prachtig gelegen op een kleine heuvel aan de rand van de herstelde wetlands, met uitzicht op de beboste Serra dos Órgãos bergen. Gasten hebben toegang tot laag- en hooggelegen bossen en de wetlands van het reservaat en ze organiseren excursies naar verschillende andere habitats voor soorten die niet in REGUA voorkomen.

Accommodatie

Guapi Assu Bird Lodge biedt accommodatie van hoge kwaliteit voor iedereen die geïnteresseerd is in vogels kijken (birdwatching), natuurbehoud of die gewoon het regenwoud en zijn wilde dieren wil ervaren. De Lodge is klein, met een ontspannen en informele sfeer en ligt tegen een fantastische achtergrond van beboste bergen.

Faciliteiten

De Lodge is uitgerust volgens een zeer hoge standaard met een ruime en comfortabele lounge, een grote eethoek, een uitstekende bibliotheek, een klein zwembad, 24 uur per dag elektriciteit (110 volt) met talrijke stopcontacten, warm water op zonne-energie en gratis satelliet-internettoegang in de buurt van het reservaatkantoor waar ook faciliteiten beschikbaar zijn om foto's op CD te downloaden. Tegen een kleine vergoeding is een wasservice beschikbaar, evenals frisdranken en alcoholische dranken.

Kamers

De Lodge heeft zes tweepersoonskamers, twee kamers met twee aparte bedden en twee eenpersoonskamers voor maximaal 18 personen (er is ook een extra kamer beschikbaar voor gidsen/chauffeurs). De eerste tweepersoonskamers (de twee tweepersoonskamers boven en een tweepersoonskamer beneden) hebben een eigen balkon met een prachtig uitzicht, en alle kamers hebben een eigen badkamer en worden onberispelijk schoongehouden.

Locatie:

Araras Eco Lodge ligt ongeveer 135 km ten zuidoosten van Cuiaba, in de nabijheid van de Transpantaneira, een onverharde weg van 150 km die het hart van de noordelijke Pantanal doorsnijdt. De lodge kijkt uit over een prachtig mozaïek van oxbow-meren, savannegraslanden en boomeilanden.

Vervoer:

De transfer van Cuiaba naar de lodge duurt iets minder dan 3 uur. De route naar de lodge loopt langs Poconé, een 18e eeuws goudmijnstadje. Vanaf Poconé is het laatste stuk van 33 km langs de Transpantaneira een onverharde weg.

Grootte en structuur van de lodge:

Araras is een van de top Lodges van de Noord-Pantanal met 22 ruime suites (13 DBL, 1 TPL en 8 QPL). Elke suite combineert modern comfort met die speciale touch van rustiek en mix met de natuur die gebruikelijk is voor safari lodges. Elke suite is uitgerust met split airconditioning, plafondventilatoren, boxspring bedden en een moderne badkamer met warm water douches. Elke suite heeft zijn eigen gezellige veranda, compleet met fauteuils en hangmatten. Uitgebreide maaltijden in buffetvorm worden geserveerd in het restaurant van de lodge, of onder de met palmbomen bedekte cabanas die het eveneens uitnodigende zwembad omringen, een tropisch paradijs op zich. Verschillende hangende houten paden lopen van de lodge naar drie uitkijktorens, waarvan de hoogste 25 meter hoog is! De torens zijn het perfecte uitkijkpunt om wilde dieren te spotten of gewoon te genieten van het panoramische uitzicht over het Pantanal landschap.

Unieke kenmerken:

Araras Eco Lodge blinkt niet alleen uit in comfort en stijl, de enorme ervaring en professionaliteit in het ecotoerisme komt tot uiting in elk aspect van de operatie, van het niveau van onderhoud en service in de lodge tot de zorg voor de veiligheid van de klant en de kwaliteit van hun gidsen. Araras is al sinds 1976 pionier op het gebied van duurzaam toerisme in de Pantanal en hun zorg voor het milieu is voorbeeldig. Het Hyacint ara behoud project is een van de vlaggenschip projecten van de lodge, die heeft geholpen de lokale populatie van deze iconische soort te verdrievoudigen. Andere initiatieven zijn het Giant Otter Conservation Project en het ASAS project, dat is opgezet om de illegale handel in vogels te bestrijden. De gidsen van Araras zijn bijzonder goed bekend met de avifauna van de Pantanal en de lodge biedt verschillende gespecialiseerde vogelarrangementen aan.

Niet uniek voor Araras, maar wel het vermelden waard is de (optionele) Jaguar-spot-excursie van een hele dag in Porto Jofre, een opwindende riviertocht per motorboot op zoek naar de jaguar in het Meeting of the Waters Conservation Area. Deze privé- of gezamenlijke excursie wordt alleen aangeboden tijdens het laagwaterseizoen van juli tm oktober. Waarnemingen zijn vrijwel gegarandeerd.

 

Middenin een groot privé reservaat bevindt zich de Cristalino Jungle Lodge, ongetwijfeld de beste plek om de bijzondere natuur in deze regio van Brazilië te bewonderen. Het is een zeer belangrijk gebied dat gekenmerkt wordt door de biodiversiteit en een grote variëteit aan diersoorten, zelfs voor Amazone begrippen. Het is één van de beste plekken om vogels, zoogdieren, vlinders en orchideeën te spotten in een natuurlijke omgeving.

De lodge bestaat uit twee bungalows, ieder met 4 kamers, eigen badkamers met warm water, ventilators aan het dak en insectengaas. Naast de bungalows zijn er ook twee gebouwen met slaapzalen, ieder met 5 kamers en gescheiden bedden met gedeelde badkamers, waarvan de douches worden verwarmd door zonne-energie.Er is een gemeenschappelijke huiskamer, diner zaal, bar en een kleine natuurhistorische bibliotheek.

Om buiten te eten en te ontspannen is er een rieten dakterras. Ook is er een drijvend dek op de rivier om te zwemmen, wildlife te spotten, te vissen en te ontspannen. De unieke 50 meter hoge observatietoren die boven het regenwoud uittorent is zeer bijzonder. Hier kan je genieten van een spectaculair panoramisch uitzicht.

Het verblijf is op basis van volpensions met inbegrip van dagelijkse excursies. Er zijn verschillende meerdaagse arrangementen ontwikkeld. Er zijn diverse ecologische arrangementen voor diegenen met interesse in de bijzondere flora en fauna van de Amazone en de interactie van alle soorten in dit ecosysteem.

Alle nachten worden in de lodge doorgebracht en de dagprogramma's bevatten trekkings, rivier tours en nog veel meer. Dit alles onder begeleiding van deskundige gidsen.

Er zijn ook arrangementen die focussen op jungle survival technieken, zoals het bouwen van een onderkomen, vuur maken, voedsel en water vinden. Kortom alles wat je maar wilt weten om te overleven in het regenwoud. Er zijn diverse niveaus voor deze programma's van eenvoudige tot gevorderde.

Het 'Harpy Eagle' bird watching pakket is speciaal ontwikkeld voor vogelaars om de 570 soorten vogels te kunnen spotten. Ieder jaar worden er weer nieuwe soorten vogels ontdekt. Deze regio wordt dan ook bezocht door toonaangevende vogelaars van heinde en verre.

Excursies inbegrepen

Optionele excursies

Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.