Reiscode: 177

Bird watching rondreis Brazilië 'Pássaros do Brasil'

Tijdens deze rondreis ligt de nadruk op het vogels spotten in Brazilië. U bezoekt 3 totaal diverse ecosystemen om de meest bijzondere vogels ter wereld te ontdekken. Brazilië is een van de meest opwindende bird watching bestemmingen ter wereld . Met zijn enorme omvang ( het vijfde grootste land ter wereld ) , de geografische ligging en diverse Leefgebied voor vogels . Brazilië is de thuisbasis van maar liefst 1700 vogelsoorten ( circa 17 % van het totaal van de wereld ) en 199 daarvan zijn inheems.

 

Boekingsprocedure:

Heeft u interesse in deze rondreis voor vogelaars? Neem contact met ons op en ontvang een persoonlijk reisvoorstel. 

Voordelen reisvoorstel:

 • Kosteloos en vrijblijvend:
  Uw persoonlijke reisvoorstel stellen wij gratis en vrijblijvend voor u samen. U bent dus nergens aan gebonden. Bovendien ontvangt u het voorstel meestal al binnen één werkdag.

 • Actueel vluchtschema: 
  Wij selecteren de logistiek best passende vluchten voor de scherpste prijs en nemen deze op in een actueel vluchtschema, rekening houdend met uw gewenste reisdata.

 • Flexibiliteit:
  • Inkorten of verlengen: Bent u in hoofdlijnen geïnteresseerd in deze voorbeeld rondreis en wenst u de reis te verlengen, in te korten, of een opgenomen reisbestemming in de rondreis te vervangen met een andere? Geen probleem; wij verwerken dit in uw persoonlijke reisvoorstel. 

  • Wij nemen de excursies op die passen bij uw interessegebieden. Vertel ons wat u leuk vindt om te doen tijdens uw reis en wij adviseren in de mogelijkheden. 

 • Exacte reissom wordt berekend, rekening houdend met:

  • de samenstelling van uw reisgezelschap. De gemiddelde prijs per persoon verschilt namelijk, indien u alleen reist, met twee personen of bijvoorbeeld een reis met 4 personen boekt. 

  • De gewenste accommodatie klasse bestaande uit toeristenklasse accommodatie, superieure klasse accommodatie of een mix ervan.

  • Het geselecteerde vluchtschema.
vanaf 3.095,00 € p.p. 11 dagen
 • Bird watching Brazilië
 • Vogelaar rondreis Brazilië
 • Kom vogels spotten in 3 verschillende ecosystemen
Bird watching Cristalino Lodge, Zuidelijke Amazone, blauwe vogel
Bird watching Cristalino Lodge, Zuidelijke Amazone, papagaai
Vlinder Cristalino Lodge, Zuidelijke Amazone
Adembenemende jungle nabij de Cristalino Lodge, Zuidelijke Amazone
Uitzicht vanuit de observatietoren van de Cristalino Jungle Lodge
blauwe hyacinthara Pantanal Brazilie
vogel rivieroever pantanal brazilie
Jabiru vogels koppel Pantanal Brazilie
 • Inbegrepen:

  • Accommodatie;
   Naar keuze in een toeristenklasse of superieure klasse accommodaties.

   In het gewenste hotel is een standaard kamer inbegrepen. Upgrades zijn uiteraard mogelijk, zoals een upgrade naar een suite, deluxe kamer, of een familiekamer bijvoorbeeld. De mogelijkheden verschillen per hotel. Informeer bij ons naar de upgrade opties. 

   Mocht het voorkomen dat een vermelde accommodatie geen beschikbaarheid heeft, dan bieden wij een passend alternatief aan in de gewenste klasse. 

  • Maaltijden; 
   In Rio de Janeiro is het ontbijt inbegrepen en in de andere accommodaties in de natuurgebieden is het verblijf op basis van volpension, dus alle maaltijden zijn daar inbegrepen. U hoeft alleen de drankjes nog te betalen. 

  • Vervoer; 
   Transfers kunnen op privé basis of in gezelschap van andere toeristen worden aangeboden. Bij de beschrijving wordt per transfer aangegeven of deze op privé basis is of in gezelschap van andere toeristen. 

  • Excursiemogelijkheden; 
   Excursies kunnen op privé basis of in gezelschap van andere toeristen worden aangeboden. Bij de beschrijving wordt per excursie aangegeven of deze op privé basis is of in gezelschap van andere toeristen. De excursies die vermeld staan in de beschrijving zijn inbegrepen in het arrangement. Optionele excursies staan in een apart tabblad en die kunt u bij boeken op dagen waarop niets staat ingepland. 

  • Reisbegeleiding; 
   Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 

  • Zekerheden; 
   Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).


 • Niet inbegrepen: 

  • Vluchten; 
   De vluchten naar- en in Brazilië worden aangeboden door verschillende luchtvaartmaatschappijen, aangezien er dagelijks diverse opties zijn om te vliegen naar- en in Brazilië. Wij zoeken altijd samen met u naar het best passende schema voor de scherpste tarieven op de gewenste reisdagen. Dit verschilt per dag en per klant en om deze reden zijn de vluchten niet opgenomen in de reissom van de voorbeeld rondreizen op onze site.

   Neem contact met ons op en wij stellen een logistiek passend vluchtschema voor u samen.

  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 

  • Boekingskosten á € 25,- per dossier


 • Reissom:

  • De vermelde reissom bij onze voorbeeldrondreizen betreft een hele goede indicatie. Het kan echter voorkomen dat een bepaald hotel niet beschikbaar is, waardoor er een alternatief wordt aangeboden, waarvan de prijs iets anders is. Of uw reis kan net vallen tijdens een feestdag, waardoor hotels gedurende die periode een afwijkende prijs hanteren. Neem daarom altijd eerst contact met ons op, zodat wij de beschikbaarheid kunnen checken en de exacte reissom kunnen berekenen voor u. 

  • De reissom is gebaseerd op deelname van 2 personen. Bij deelname van meerdere personen zakt de reissom per persoon iets, omdat de transfers en excursies gedeeld worden met de overige reisgenoten. Indien u deze reis wenst te boeken als éénpersoons reis, dan geldt er een toeslag. Informeer bij ons naar de meerkosten. 

Na aankomst in Rio de Janeiro wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een privé transfer naar het hotel gebracht in Rio de Janeiro. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed.

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Rio

Vandaag staat er een privé transfer naar Cachoeiras do Macacu op het programma, op 100 km afstand van Rio de Janeiro gelegen. U wordt hiervoor opgehaald bij het hotel in Rio. Na aankomst is er de tijd om de omgeving te verkennen. Brazilië is een van de meest opwindende bird watching bestemmingen ter wereld en is de thuisbasis van maar liefst 1700 vogelsoorten ( circa 17 % van het totaal van de wereld ) en 199 daarvan zijn inheems .

Dit stuk Atlantisch regenwoud in het zuidoosten van het land op de hellingen van de Serra do Mar bergketen , heeft het hoogste aantal inheemse vogels van een leefgebied op aarde . De lodge is gelegen in het hart van het Atlantisch regenwoud en biedt bijzondere natuurpaden in de omgeving om de vogels te spotten, waarbij de gespecialiseerde vogelaar gidsen jullie rondleiden.

 • Overnachting in Guapi Assu Bird Lodge tijdens uw verblijf in deze regio op basis van volpension

Vandaag staat er een halve dagexcursie op het programma, waarbij u onder begeleiding van een ervaren 'bird watching' gids op zoek gaat naar de talloze vogelsoorten in de omgeving . Meer dan 400 soorten zijn hier waargenomen, waarvan 100 alleen in het Atlantische regenwoud voorkomen. De route bevat bezoeken aan verschillende leefgebieden via bospaden met een mogelijkheid om een ??grote hoeveelheid soorten te zien . Na de rondleiding wordt er geluncht in de lodge, waarna de rest van de dag ter vrije besteding is. Er zijn optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt.

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden. Ter plaatse kunt u extra tours boeken. 

Vandaag eindigt het arrangement in het Atlantische regenwoud en gaat u naar het volgende ecosysteem, de Pantanal. U wordt opgehaald bij de lodge en met een privé transfer naar de luchthaven van Rio de Janeiro gebracht. Hier neemt u een binnenlandse vlucht naar Cuiabá. Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een privé transfer naar de Araras Eco Lodge gebracht. 

 • U verblijft in de Araras Eco Lodge, op basis van volpension, met dagelijkse excursies inbegrepen

Vandaag staat volledig in het teken van de Pantanal en gaat u de fantastische flora en fauna van deze regio verder ontdekken. Na het ontbijt starten de excursies, waarbij de gids u meeneemt naar de Pantanal. U gaat het gebied verkennen in een 4x4 terreinwagen, wandelend door het natuurgebied en er staat een mooie paardrijd tocht op het programma. De dag wordt onderbroken met een heerlijke buffetlunch. 

Na deze hele dag op pad te zijn geweest, arriveert u weer in de lodge. Na het diner kunt u de avond naar eigen inzicht besteden en genieten van de faciliteiten van de lodge. 

Vandaag gaat u de Pantanal verder verkennen. Er staat een kano tocht op het programma en u gaat Piranha vissen. Onderweg is er een heerlijke picknick lunch. Tijdens de excursies vandaag ligt de nadruk op de flora en fauna dat in en om het water leeft. 

Na een hele dag op pad te zijn geweest, arriveert u weer in de lodge met aansluitend het diner. De avond kunt u heerlijk uitrusten en genieten van de faciliteiten van de lodge.

Vandaag eindigt het arrangement in de Noordelijke Pantanal. U wordt met een transfer teruggebracht naar de luchthaven van Cuiabá, met aansluitend een vlucht naar Alta Floresta. Na aankomst in Alta Floresta wordt u verwelkomd op de luchthaven en meet een transfer naar de Cristalino Jungle Lodge gebracht. Hier gaat u de komende dagen dit fantastische natuurgebied verkennen.

 • Cristalino Jungle Lodge, volpension, met dagelijkse excursies inbegrepen

Deze dagen gaat u met ervaren Engelssprekende natuurgidsen op pad om de bijzondere flora en fauna te ontdekken van de zuidelijke Amazone. Gemiddeld staan er twee excursies per dag op het programma. Er wordt een keuze gemaakt uit natuurwandelingen, kano tochten, bird watching excursies en er kunnen diverse workshops worden gegeven. Na uw boeking ontvangt u van de Cristalino Jungle Lodge een lijst, waarop u uw interessegebieden kunt aangeven en daar wordt rekening mee gehouden tijdens het plannen van de excursies.  

Vandaag gaat u verder op pad met de ervaren Engelssprekende natuurgidsen op pad om de bijzondere flora en fauna te ontdekken van de zuidelijke Amazone.

Na het ontbijt is er er een transfer naar de luchthaven van Alta Floresta. Einde arrangement. 

Rio de Janeiro wordt ook wel 'a cidade Maravilhosa' genoemd, ofwel de schitterende stad. En zonder twijfel moet Rio worden opgenomen in het rijtje mooiste steden ter wereld. De stad is een adembenemende combinatie van weelderig groene bergen, zandstranden en het immense blauw van de Atlantische Oceaan.

Wereldberoemde toeristische trekpleisters als de 'Pão de Açúcar' (suikerbroodberg), de Corcovado met het iconische Christusbeeld en uiteraard de stranden van Copacabana en Ipanema dragen verder bij aan de schoonheid van de stad.

Rio ademt energie en ritme en de lokale bevolking, de 'cariocas', staan bekend om hun aanstekelijke vrolijkheid. Niemand kan beter een feestje bouwen! Proef het zelf in de uitgaanswijk 'lapa' met z'n vele dansgelegenheden en gezellige bars. UIteraard zijn de beroemde trappen van Santa Teresa hier te bewonderen.

Op zondag is de boulevard in Rio vrijwel autovrij. Geweldig dus om dan over de kilometerslange boulevard te fietsen, skaten of te wandelen. Één van de mooiste, maar minder bekende uitzichten van Rio is de 'Vista Chinesa'. Vanuit een regenwoud midden in de stad, de 'Floresta da Tijuca', kijk je uit over deze onvergelijkbare metropool.Waar anders kun je het beroemdste carnavalsfeest ter wereld meemaken, relaxen op de geweldige stranden, uitgaan tot in de vroege uurtjes of gewoon genieten van de spectaculaire uitzichten. Rio vormt het perfecte startpunt voor iedere rondreis door Brazilië. Mocht je niet teveel willen vliegen dan zijn er in de directe omgeving ook diverse plaatsen te bezoeken zoals het prachtige schiereiland Buzios, het historische kustplaatsje Paraty of het weelderig tropisch eiland van Ilha Grande.

Cuiaba vormt de toegangspoort tot de Noordelijke Pantanal, dat bekend staat als de beste regio om de Jaguar te spotten. De Zuidelijke Pantanal is beter te bereiken vanuit Campo Grande. Het verschil met Noord Pantanal is dat je het zuidelijke gedeelte goed kan combineren met Bonito, de hoofdstad van het Braziliaanse ecotoerisme.

Bekijk hier onze Pantanal-Zuid arrangementen.

Dit gigantische laagland, dat tijdens het regenseizoen (december - maart) grotendeels onderloopt, vormt het grootste moerasgebied ter wereld. Met een ontzagwekkende oppervlakte van circa 150.000 vierkante kilometers zijn de wetlands van de Pantanal meer dan vier keer zo groot als Nederland. Een uniek gebied met weelderige vegetatie en ontelbare riviertjes en meren. Het is de beste plek in Brazilië om de bijzondere fauna te bewonderen, zoals de zeldzame en elegante jaguar, wilde papagaaien, miereneters, wilde zwijnen, de capibara, zwarte kaaimannen en meer da 600 verschillende vogelsoorten zoals de Jabiru. Een safari naar deze bijzondere wildernis is een unieke ervaring en een uitstekende gelegenheid om alle zeldzame vogels en dieren te spotten en te fotograferen.

Zonder twijfel is een bezoek aan de Pantanal een hoogtepunt van elke reis. Het gebied heeft diverse lodges in diverse comfort klasses, veelal op basis van volpension en met inbegrip van dagelijkse excursies.

Alta floresta is een magische plaats dat zich bevindt aan de rand van het zuidelijke Amazonegebied, waar het tropisch oerwoud het hooggelegen loofwoud ontmoet. Alta Floresta ontwikkelt zich razendsnel tot hoofdstad van het ecotoerisme in de zuidelijke Amazone en een reis hierheen is heel goed te combineren met de Noordelijke Pantanal. Middenin een groot privé reservaat bevindt zich de Cristalino Jungle Lodge, ongetwijfeld de beste plek om de bijzondere natuur in de regio te beleven. Het is een zeer belangrijk gebied dat gekenmerkt wordt door de biodiversiteit en een grote variëteit aan diersoorten, zelfs voor Amazone begrippen. Het is één van de beste plekken om vogels, zoogdieren, vlinders en orchideeën te spotten in een natuurlijke omgeving.

De Cristalino Jungle lodge is een begrip voor vogelaars!

Toeristenklasse Hotels

Hotel Atlantis Copacabana ligt op 3 minuten lopen van het beroemde en gelijknamige strand. Het hotel heeft een goede ligging, want u bent namelijk ook op een aantal minuten loopafstand verwijderd van het Ipanema strand. Geniet op het terras van het hotel van prachtige uitzichten op de Atlantische Oceaan en het zwembad op het dak. De kamers van Atlantis Copacabana zijn voorzien van airco, tv en uiteraard eigen badkamer. Er wordt een gevarieerd ontbijtbuffet geserveerd. Wifi is gratis. Het hotel biedt bovendien een strandservice waar u gebruik van kunt maken.

Engelse beschrijving:

Guapi Assu Bird Lodge is situated in the heart of the Atlantic Forest, or Mata Atlântica, in south-east Brazil. Part of the REGUA project, Guapi Assu Bird Lodge was opened in 2004 to provide high quality accommodation for visitors to the reserve. The Lodge is non-profit making, with all income generated going towards our conservation work.The Lodge is beautifully situated on a small hill at the edge of the restored wetlands, overlooking the forested Serra dos Órgãos mountains. Guests have access to low and high altitude forest and the reserve wetlands and we run excursions to a variety of other habitats for species not found at REGUA.

Accommodation

Guapi Assu Bird Lodge provides high quality accommodation for anyone interested in birdwatching, conservation or those who simply wish to experience the rainforest and it's wildlife. The Lodge is small, with a relaxed and informal atmosphere and is set against a fantastic backdrop of forested mountains.

Facilities

The Lodge is equipped to a very high standard with a spacious and comfortable lounge, a large dining area, an excellent library, a small swimming pool, 24 hour electricity (110 volt) with numerous power sockets, hot solar heated water and free satellite internet access nearby at the reserve office where facilities to download photos onto CD are also available. For a small charge a laundry service is available as well as soft and alcoholic drinks.

Rooms

The Lodge has six double, two twin and two single rooms accommodating up to 18 people (there is also an additional room available for guides/drivers). The premier double rooms (the two upstairs double rooms and one downstairs double room) have their own private balconies with superb views, and all rooms have their own bathrooms, and are kept immaculately clean

Deze lodge ligt midden in de Pantanal aan de Transpantaneira. Dit is de onverharde weg die door dit prachtige natuurgebied gaat. De lodge bevindt zich in een zeer diverse en goed bewaarde regio van de Pantanal. Gasten van de lodge hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan 'bird watching' excursies, wandelen in de ongerepte natuur, kanoën en paardrijden.

Alle activiteiten worden uitgevoerd met de hulp van deskundige tweetalige natuurgidsen. Je maakt wandelingen om van de zonsopgang en zonsondergang te genieten. Vanuit uitkijkpunten in de boomtoppen kan je de bijzondere wildlife spotten in de omgeving.

Het traditionele rustieke gebouw van de Araras Eco Lodge beschikt over 19 kamers met eigen badkamer, airconditioning, plafondventilators en muskietennetten. Er is tevens een bar, zwembad en restaurant aanwezig.

Het verblijf is op basis van volpension met dagelijkse excursies en transfers van en naar Cuiabá. Er zijn speciale tours beschikbaar voor vogelaars, fotografen en voor diegenen die geïnteresseerd zijn in meer avontuurlijke activiteiten zoals paardrijden en kamperen (op aanvraag).

Middenin een groot privé reservaat bevindt zich de Cristalino Jungle Lodge, ongetwijfeld de beste plek om de bijzondere natuur in deze regio van Brazilië te bewonderen. Het is een zeer belangrijk gebied dat gekenmerkt wordt door de biodiversiteit en een grote variëteit aan diersoorten, zelfs voor Amazone begrippen. Het is één van de beste plekken om vogels, zoogdieren, vlinders en orchideeën te spotten in een natuurlijke omgeving.

De lodge bestaat uit twee bungalows, ieder met 4 kamers, eigen badkamers met warm water, ventilators aan het dak en insectengaas. Naast de bungalows zijn er ook twee gebouwen met slaapzalen, ieder met 5 kamers en gescheiden bedden met gedeelde badkamers, waarvan de douches worden verwarmd door zonne-energie.Er is een gemeenschappelijke huiskamer, diner zaal, bar en een kleine natuurhistorische bibliotheek.

Om buiten te eten en te ontspannen is er een rieten dakterras. Ook is er een drijvend dek op de rivier om te zwemmen, wildlife te spotten, te vissen en te ontspannen. De unieke 50 meter hoge observatietoren die boven het regenwoud uittorent is zeer bijzonder. Hier kan je genieten van een spectaculair panoramisch uitzicht.

Het verblijf is op basis van volpensions met inbegrip van dagelijkse excursies. Er zijn verschillende meerdaagse arrangementen ontwikkeld. Er zijn diverse ecologische arrangementen voor diegenen met interesse in de bijzondere flora en fauna van de Amazone en de interactie van alle soorten in dit ecosysteem.

Alle nachten worden in de lodge doorgebracht en de dagprogramma's bevatten trekkings, rivier tours en nog veel meer. Dit alles onder begeleiding van deskundige gidsen.

Er zijn ook arrangementen die focussen op jungle survival technieken, zoals het bouwen van een onderkomen, vuur maken, voedsel en water vinden. Kortom alles wat je maar wilt weten om te overleven in het regenwoud. Er zijn diverse niveaus voor deze programma's van eenvoudige tot gevorderde.

Het 'Harpy Eagle' bird watching pakket is speciaal ontwikkeld voor vogelaars om de 570 soorten vogels te kunnen spotten. Ieder jaar worden er weer nieuwe soorten vogels ontdekt. Deze regio wordt dan ook bezocht door toonaangevende vogelaars van heinde en verre.

Excursies inbegrepen

Optionele excursies

Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.