Reiscode: 2006

8-daagse expeditie - Jau Amazone Cruise

Beleef de Amazone met een fantastische Amazone cruise op een typische Amazone clipper boot. Ontdek de meest ongerepte stukken tropisch regenwoud van de Amazone. Zelden bezochte gebieden worden verkend en je gaat op zoek naar mysterieuze dieren in de jungle met een ervaren gids en crew. 

Het Jaú Nationale Amazone reservaat, erkend door UNESCO als natuurlijk werelderfgoed en biosfeerreservaat, is een absolute must-see voor elke reiziger die de natuur van de Amazone wilt ontdekken. Tijdens deze Amazone cruise heb je de kans om dit bijzondere reservaat in het hart van het Amazonegebied te bezoeken.

Het reservaat, gelegen tussen Novo Airão en Barcelos in de Amazone, is de trotse hoeder van één van de grootste aaneengesloten vochtige tropische bossen ter wereld. Bijzonder aan het park is dat het vrijwel het volledige stroomgebied van een zwartwaterrivier, de Jaú, beschermt. De oostelijke grens van het reservaat wordt gevormd door de machtige Rio Negro.

Enkele hoogtepunten van deze unieke Amazone cruise zijn:

 • Een bezoek aan het Anavilhanas Nationaal Park en de rivier de Jaú.
 • Ontdek de Terra Preta-gemeenschap en de ecologische stad Novo Airão.
 • Geniet van ecologische rondleidingen, waaronder bezoeken aan inheemse gemeenschappen langs de rivier.
 • Spot vogels, bekijk de diverse flora en fauna en neem een duik in de waterval van het Jaú National Reserve.

Bereid je voor op een onvergetelijke reis waarin je de natuurlijke pracht van de Amazone en de fascinerende lokale cultuur ontdekt!

Boekingsprocedure:

Heeft u interesse in deze bouwsteen en wenst u deze los te boeken of op te nemen in een rondreis? Neem contact met ons op en ontvang een persoonlijk reisvoorstel. 
 

Voordelen reisvoorstel:

 • Kosteloos en vrijblijvend:
  Uw persoonlijke reisvoorstel stellen wij gratis en vrijblijvend voor u samen. U bent dus nergens aan gebonden. Bovendien ontvangt u het voorstel meestal al binnen één werkdag.
   
 • Flexibiliteit:
  • Inkorten of verlengen: Bent u in hoofdlijnen geïnteresseerd in deze voorbeeld bouwsteen en wenst u de reis te verlengen, in te korten, of het combineren met een andere bestemming in Brazilië? Geen probleem; wij verwerken dit in uw persoonlijke reisvoorstel. 
    
 • Exacte reissom wordt berekend, rekening houdend met:
   
  • de samenstelling van uw reisgezelschap en gewenste kamer indeling. De gemiddelde prijs per persoon verschilt namelijk, indien u alleen reist, met twee personen of bijvoorbeeld een reis met 4 personen boekt.
vanaf 2.419,00 € p.p. 8 dagen
 • 8-daagse Amazone Cruise
 • Ontdek de Amazone jungle op een typische Amazone clipper boot
 • Flexibele startdata!
 • Neem contact op om te kijken of de gewenste startdatum beschikbaar is
 • Ontdek de meest ongerepte stukken tropisch regenwoud van de Amazone
 • Verblijf in een privé cabine met eigen badkamer

De vermelde reissom is op basis van deelname van 2 personen. Mocht uw reisgezelschap groter zijn, dan zakt de reissom per persoon iets. 

 • Inbegrepen:
   
  • Accommodatie;
   In het gewenste schip is een standaard cabine inbegrepen. Upgrades zijn uiteraard mogelijk. De mogelijkheden verschillen per schip. Informeer bij ons naar de upgrade opties. 
    
  • Maaltijden; 
   Het arrangement is op basis van volpension, dus alle maaltijden zijn inbegrepen
    
  • Excursies; 
   Dagelijks staan er excursies op het programma onder begeleiding van ervaren Engelssprekende natuurgidsen, inbegrepen in het arrangement. Andere talen zijn op aanvraag. 
    
  • Reisbegeleiding; 
   Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 
    
  • Zekerheden;
   Brazilië Reis Specialist is lid van VZR Garant, VvKR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. VZR Garant, beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een VZR Garant,-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door VZR Garant, conform de garantieregeling VZR Garant, https://vzr-garant.nl/reizigers.
    
 • Niet inbegrepen: 
   
  • Vluchten; 
   De vluchten naar- en in Brazilië worden aangeboden door verschillende luchtvaartmaatschappijen, aangezien er dagelijks diverse opties zijn om te vliegen naar- en in Brazilië. Wij zoeken altijd samen met u naar het best passende schema voor de scherpste tarieven op de gewenste reisdagen. Dit verschilt per dag en per klant en om deze reden zijn de vluchten niet opgenomen in de reissom van de voorbeeld arrangementen op onze site.

   Voor deze reis adviseren wij aan te vliegen op Manaus, vanwaar het arrangement begint.

   Neem contact met ons op en wij stellen een logistiek passend vluchtschema voor u samen.
    
  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 
    
  • Boekingskosten á € 25,- per dossier

    
 • Reissom:
   
  • De vermelde reissom bij onze voorbeeldrondreizen betreft een hele goede indicatie. Het kan echter voorkomen dat uw reis kan net vallen tijdens een feestdag, of er gelden hoogseizoen prijzen, waardoor hotels gedurende die periode een afwijkende prijs hanteren. Neem daarom altijd eerst contact met ons op, zodat wij de beschikbaarheid kunnen checken en de exacte reissom kunnen berekenen voor u. 
    
  • De reissom is gebaseerd op deelname van 2 personen. Bij deelname van meerdere personen op dezelfde kamer, dan zakt de reissom iets. Indien u deze reis wenst te boeken als éénpersoons reis, dan geldt er een toeslag. Informeer bij ons naar de meerkosten.

Om 8:30 uur halen we je op bij je hotel of de luchthaven en brengen je direct naar onze boot, waar het avontuur begint.

We starten onze reis met een vaartocht stroomafwaarts, waarbij we langs de stad Manaus varen. Vanaf het water krijg je een panoramisch uitzicht op historische bezienswaardigheden zoals het Amazonas Theater, de Gemeentelijke Markt, het indrukwekkende douanegebouw en de wervelende verzameling regionale boten die voor anker liggen in de drijvende haven.

De reis leidt ons naar de "Ontmoeting van de Wateren", waar de Rio Negro en de Rio Solimões samenkomen. Deze twee rivieren stromen zo'n 6 km parallel aan elkaar voordat hun wateren, met verschillende dichtheden en temperaturen, zich uiteindelijk vermengen en de machtige, modderige Amazone vormen.

Vervolgens varen we verder stroomafwaarts om de Catalão gemeenschap te ontdekken, bekend om de ongeveer 30 families die in drijvende huizen leven. Je zult versteld staan van hoe de waterloop invloed heeft op de cultuur, het geloof en de gebruiken van de rivierbewoners. Dit deel van de tocht biedt prachtige landschappen en mogelijk de kans om groepen bruinvissen en blauwe reigers te spotten, aangetrokken door de rijke visconcentratie in het gebied. We bezoeken ook het ecologisch park Janauary en het Vitórias-Régias meer.

Na de lunch aan boord varen we naar Jacareúbal, waar we zullen overnachten. Het diner wordt aan boord geserveerd en de rest van de avond is ter vrije besteding om te ontspannen en ons voor te bereiden op de avonturen die de volgende dag op ons wachten.

Om 06:00 uur, nog voor de zon opkomt, zetten we koers richting de Arara rivier, terwijl je geniet van een ontbijt aan boord.

In de middag, aangekomen in het gebied van de Arara rivier, vertrekken we in gemotoriseerde kano's om de adembenemende schoonheden van de beroemde Anavilhanas archipel te ontdekken. Met meer dan 400 eilanden biedt deze archipel een uniek landschap en tal van mogelijkheden voor onvergetelijke ervaringen en leerzame inzichten in milieustudies.

Bereid je voor op een avontuur door een doolhof van eilanden en zwarte wateren die voortdurend veranderen met de variaties in het waterpeil. Dit nodigt ons uit om onze grenzen te verleggen en onze kijk op de wereld te verbreden. Bij terugkeer naar de boot is het tijd om te genieten van een van de mooiste zonsondergangen die het Amazonegebied te bieden heeft.

Na het diner aan boord wacht er nog een avontuur: een spannende wandeling om de nachtdieren te observeren, te luisteren naar de geluiden van de jungle en, wie weet, alligators te spotten langs de rivieroever. Terug aan boord is het tijd voor een welverdiende nachtrust, terwijl we ons geestelijk voorbereiden op de avonturen die de volgende dagen ons brengen.

Vroeg in de ochtend, nog voor de zon opkomt, vertrekken we in een gemotoriseerde kano om de zonsopgang te bewonderen temidden van de eilanden van de Anavilhanas Archipel. Dit bijzondere moment biedt de perfecte gelegenheid om de vogels van de Amazone te observeren. Daarna keren we terug naar de boot voor een stevige Amazone koffie.

Onze expeditie zet koers naar de Terra Preta gemeenschap, onderdeel van het Rio Negro Duurzaam Gebruiksreservaat, gelegen aan de rechteroever van de benedenloop van de Rio Negro, op ongeveer 46 km van Manaus. Dit reservaat is onderdeel van de Ecologische Corridor van het Centrale Amazonegebied en het Mozaïek van Beschermde Gebieden van de benedenloop van de Negro.

Deze ervaring brengt ons in contact met twee verschillende culturen, aangezien deze gemeenschap zowel inheemse als caboclo bewoners heeft. We zullen de belangrijkste plekken van de gemeenschap bezoeken: de school, de kerk, de ecologische paden, en we krijgen de kans om te praten met de gemeenschapsleden en aangename momenten te beleven. We leren over en ervaren de levensstijl van de caboclo aan de rivier.

Daarna keren we terug naar de boot voor een late middag cruise, waar we de schoonheid van de Amazone kunnen aanschouwen. Het diner wordt aan boord geserveerd. Daarna zal de boot een aantal kilometers varen om zo dicht mogelijk bij onze volgende bestemming, het Jaú Nationaal Park, voor anker te gaan.

We vertrekken om 07:00 naar het Jaú Nationaal Park, terwijl je geniet van een ontbijt en een volledige dag aan boord. Gedurende de reis heb je volop tijd om te ontspannen en de adembenemende landschappen van de Rio Negro te bewonderen.

Het Jaú Nationaal Park is gelegen in een gebied dat zowel oude geologische formaties van 100 tot meer dan 500 miljoen jaar oud herbergt, als ook recentere geologische formaties van ongeveer twee tot zes miljoen jaar oud. Het park is tevens de thuisbasis van overblijfselen die getuigen van de menselijke bewoning in de regio. Verschillende archeologische sites en inscripties op stenen (petroglyfen) zijn hier geïdentificeerd (Informatiebron: ICMBIO).

De dag begint met een ontwaken in het Jaú Nationaal Park. Aan boord genieten we van een smakelijk ontbijt terwijl we de unieke pracht van dit paradijs aan de Jaú rivier verwelkomen. Kort daarna trekken we eropuit naar het door ICMBIO goedgekeurde gebied, om de lokale bezienswaardigheden te bewonderen en deel te nemen aan ecotoeristische activiteiten, waaronder:

 • Ecologische wandelingen
 • Vogelspotten
 • Ontdekken van fauna en flora en verschillende soorten vegetatie

Het Jaú Nationaal Park huisvest de grootste diversiteit aan vogels in Centraal-Amazone, en ook diverse soorten zoogdieren zoals de poema, jaguar en ocelot, naast de zeekoe, reuzenotter en de bruinvissen.

We keren terug naar de boot voor de lunch en een beetje ontspanning - wellicht een welverdiend dutje.

In de namiddag nemen we roeikano's om het labyrint van de Amazone te verkennen. Dit is de beste manier om de schoonheid van de streek te leren kennen en waarderen, met vegetatie die bestaat uit droogland- en igapó-bos, campinaranas, buritizais en capoeiras. Bezoekers kunnen zwermen ara's en papegaaien zien vliegen boven het igapós bos, terwijl bloeiende orchideeën hun delicate vorm weerspiegelen in het donkere water in de rustigere gebieden.

's Nachts kan er een tocht met gemotoriseerde kano's worden gemaakt om te luisteren naar de verrassende variëteit aan geluiden en om nachtdieren te spotten op de oevers en in de bomen van het Nationaal Park.

We beginnen de dag vroeg, om 05:30, met een speciaal uitstapje om de dageraad en de zwermen vogels te bewonderen, in een van de meest kenmerkende reservaten van flora en fauna van de zwartwaterbekkens in centraal Amazone. Daarna keren we terug naar de boot voor het ontbijt.

De volledige dag is gewijd aan het verkennen van alle toegestane gebieden van het Jaú Nationaal Park. In de ochtend nodigen we iedereen uit voor een duik in het ijskoude water van de Jaú watervallen. We keren dan terug naar de boot enkel voor de lunch, waarna we een tour starten langs de rivierpaden om otters, kleine dieren, toekans, ara's te observeren, en wie weet, ontdekken we nieuwe soorten?

De biodiversiteit van dit gebied is net zo rijk als onbekend; het is de thuisbasis van dieren die nauwelijks door de wetenschap gekend zijn. Een van de factoren die bijdraagt aan de diversiteit van soorten in het Park is het grote aantal verschillende leefgebieden.

Na een dag vol ontdekkingen, genieten we van een diner aan boord en relaxen we! Hoe klinkt het om terug te denken aan de bijzondere momenten die je tijdens deze expeditie hebt ervaren? Het is bijna tijd om terug naar huis te gaan.

We starten de dag met een ontbijt aan boord, waarna we koers zetten naar de stad Novo Airão, waarbij we onderweg aan boord lunchen.

Eenmaal aangekomen in Novo Airão bezoeken we te voet een vereniging van ambachtslieden die bekend staat om hun kunst gemaakt van resten van marinehout. Dit gebied kent verschillende scheepswerven en vroeger werden houtresten in de rivieren gegooid of achtergelaten in de bossen. Nu worden deze resten omgevormd tot prachtige kunststukken die overal ter wereld worden geëxporteerd, met name naar Europese landen zoals Italië en Zwitserland.

In de stad vinden we ook een grote verscheidenheid aan uniek handwerk, zoals het bekende mandenwerk van de Waimiri Atroari-stam. Dit mandenwerk, met een verscheidenheid aan vormen, gebruiken en afbeeldingen, weerspiegelt het wereldbeeld van de Waimiri Atroari, geïnspireerd door elementen uit de natuur en hun mythische universum.

Na een aantal interessante plaatsen in de stad bezocht te hebben, keren we terug naar de boot om te genieten van een heerlijke Amazone-lunch.

In de namiddag brengen we een bezoek aan het drijvende dolfinarium. Hier maken we kennis met het werk dat in samenwerking met overheidsinstanties wordt gedaan voor studies over het milieu en deze diersoort uit het Amazonegebied. Bij deze gelegenheid krijgen we de kans om de Amazone-dolfijnen in hun natuurlijke habitat te observeren.

Aan het einde van de middag is het tijd om terug te keren naar de boot, maar niet voordat we de zonsondergang bewonderen vanaf de belangrijkste haven van de stad. Na een diner aan boord genieten we van een vrije avond om afscheid te nemen van dit Amazone avontuur. We varen 's nachts naar Manaus.

We vertrekken vroeg in de ochtend, om 05:00, richting Manaus. We genieten van een ontbijt aan boord terwijl we de hele dag koers zetten naar onze eindbestemming: Manaus. Na de lunch, afhankelijk van de weersomstandigheden en de vaartijd, kunnen we ervoor kiezen om voor anker te gaan bij een rivierstrand voor een verfrissende duik in de Rio Negro. We verwachten rond 17:00 uur aan te komen in Manaus. Na aankomst is er een transfer naar het hotel in Manaus of de luchthaven, afhankelijk van de voortzetting van uw reis. 

Door de machtige Amazone, een rivier systeem dat geen gelijke kent, vloeit één vijfde van al het zoetwater van de gehele planeet. En in het hart van het Amazonegebied stromen de donkere 'Rio Negro' en de lichtere 'Rio Solimões' samen in een spectaculair schouwspel dat bekend staat als 'Encontro das Aguas', de ontmoeting van de wateren.

Hier, midden van in de jungle, is een metropool van maar liefst 2 miljoen inwoners ontstaan, het onvergelijkbare Manaus. De rubber exploitatie in de laat 19e eeuw bracht de stad gouden tijden en nu is het het knooppunt van de broeiende economie van de Amazone.

Manaus is een moderne stad met alle voorzieningen die je maar kunt bedenken. Uit de gloriedagen in de laat 19e eeuw zijn nog een aantal parels overgebleven die niet gemist mogen worden, zoals het theater 'Theatro Amazonas' gebouwd in de Italiaanse Renaissance stijl, de markt 'Mercado Alfredo Lisboa' dat door Eiffel is ontworpen naar het voorbeeld van Les Halles in Parijs, en het paleis 'Palacio Rio Negro', waar tegenwoordig de gouverneur van Manaus huist.

De hoofdstad van de staat Amazonas is vandaag de dag de toegangspoort voor het toerisme in het Amazone regenwoud. Hiervandaan kun je naar vele en diverse lodges in de jungle reizen voor meerdaagse verblijven op basis van volpension en met inbegrip van dagelijkse excursies. Er zijn lodges in diverse comfort klassen, zowel nabij Manaus als dieper het regenwoud in. Meerdaagse boottochten met typische Amazone clipper boten zijn ook goede alternatieven om het Amazone regenwoud te beleven.

Het Amazonegebied, met zijn weelderige tropische regenwoud en ongeëvenaarde biodiversiteit, is wereldwijd bekend. De omvang van het regenwoud is haast onvoorstelbaar: het is zo groot dat Nederland er gemakkelijk 100 keer in past. Als toegangspoort tot de Amazone is de stad Manaus, met zijn internationale luchthaven, de ideale uitvalsbasis voor avontuurlijke reizigers.

In de omgeving van deze bruisende metropool bieden hotels en lodges toeristen de perfecte gelegenheid om de geuren, kleuren en geluiden van het oerwoud te ervaren. Dit is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van een reis naar Brazilië. Ontmoet de betoverende roze rivierdolfijnen, bekend als 'boto', maak kennis met de gastvrije lokale bevolking en beleef de unieke flora en fauna die dit gebied te bieden heeft.

Brazilië Reis Specialist biedt reisarrangementen aan in alle regio's van Brazilië. U kunt deze arrangementen los boeken, of wij kunnen ze integreren in een reis die volledig op maat voor u wordt samengesteld. Het laten maken van een op maat gemaakt voorstel is geheel vrijblijvend en kosteloos. Het stelt u in staat om een reis te beleven die volledig is afgestemd op uw individuele reiswensen, zodat u het maximale uit uw Amazone-avontuur kunt halen.

Toeristenklasse Hotels

Volpension Maaltijd type
7 Aantal nachten

De Cruzador is een typische Amazone Clipper boot en ideaal voor een fantastische Amazone Cruise voor kleine groepen van 2 t/m 12 personen.  

Specificaties: De Cruzador is 20 meter lang en 5 meter breed. Hij heeft een cruise snelheid van 12 knopen.

 De Cruzador Clipper heeft 5 cabines met airco en iedere cabine heeft een 2-persoonsbed en een stapelbed met eigen badkamer. De maaltijden worden in de gezamenlijke dinerzaal geserveerd. De Araujo Junior is wat kleiner dan de Cruzador Clipper en kan worden aangeboden indien het gezelschap wat kleiner is. 

Vanuit de Amazone Clipper onderneemt u excursies in de jungle, samen met de ervaren Engelssprekende gidsen. Aan boord staat de ervaren crew en kaptein  ten alle tijden tot uw beschikking. 

De Araujo Junior is ook een typische Amazone Clipper boot, maar iets kleiner dan de Cruzador en geschikt voor gezelschappen tot en met 6 personen. 

 

Excursies inbegrepen

Optionele excursies

Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.