Reiscode: 016

18-daagse Rondreis 'Nordeste Atlantico'

Brazilië is het grootste land van Latijns Amerika, ongeveer net zo groot als Europa en biedt zeer diverse en spectaculaire landschappen, natuur en cultuur. Van tropische stranden tot ongerept regenwoud en van historische dorpen tot enerverende metropolen. Brazilië is net zo divers als haar continentale grootte doet vermoeden. En door haar gastvrije en vriendelijke bevolking worden bezoekers al gauw verliefd op het land.

Deze rondreis legt de nadruk op de kust van Noordoost Brazilië. Het is een prachtige en afwisselende rondreis, met de focus op historische steden, mooie badplaatsen en natuur. Het hoogtepunt van de rondreis is ongetwijfeld het bezoek aan Fernando de Noronha.


Boekingsprocedure:

Heeft u interesse in deze rondreis? Neem contact met ons op en ontvang een persoonlijk reisvoorstel. 

Voordelen reisvoorstel:

 • Kosteloos en vrijblijvend:
  Uw persoonlijke reisvoorstel stellen wij gratis en vrijblijvend voor u samen. U bent dus nergens aan gebonden. Bovendien ontvangt u het voorstel meestal al binnen één werkdag.

 • Actueel vluchtschema: 
  Wij selecteren de logistiek best passende vluchten voor de scherpste prijs en nemen deze op in een actueel vluchtschema, rekening houdend met uw gewenste reisdata.

 • Flexibiliteit:
  • Inkorten of verlengen: Bent u in hoofdlijnen geïnteresseerd in deze voorbeeld rondreis en wenst u de reis te verlengen, in te korten, of een opgenomen reisbestemming in de rondreis te vervangen met een andere? Geen probleem; wij verwerken dit in uw persoonlijke reisvoorstel. 

  • Wij nemen de excursies op die passen bij uw interessegebieden. Vertel ons wat u leuk vindt om te doen tijdens uw reis en wij adviseren in de mogelijkheden. 

 • Exacte reissom wordt berekend, rekening houdend met:

  • de samenstelling van uw reisgezelschap. De gemiddelde prijs per persoon verschilt namelijk, indien u alleen reist, met twee personen of bijvoorbeeld een familiereis van 4 personen boekt. 

  • De gewenste accommodatie klasse bestaande uit toeristenklasse accommodatie, superieure klasse accommodatie of een mix ervan.

  • Het geselecteerde vluchtschema.

 

vanaf 1.695,00 € p.p. 18 dagen
 • Ontdek de Noordoost kust van Brazilië
 • Rondreis met Fernando de Noronha
 • Natuur, strand en cultuur
 • Bewonder prehistorische muurschilderingen
 • Inbegrepen:

  • Accommodatie;
   Naar keuze in een toeristenklasse of superieure klasse accommodaties.

   In het gewenste hotel is een standaard kamer inbegrepen. Upgrades zijn uiteraard mogelijk, zoals een upgrade naar een suite, deluxe kamer, of een familiekamer bijvoorbeeld. De mogelijkheden verschillen per hotel. Informeer bij ons naar de upgrade opties. 

   Mocht het voorkomen dat een vermelde accommodatie geen beschikbaarheid heeft, dan bieden wij een passend alternatief aan in de gewenste klasse. 

  • Maaltijden; 
   Bij alle hotels is het ontbijt inbegrepen, tenzij anders vermeld.

  • Vervoer; 
   Transfers kunnen op privé basis of in gezelschap van andere toeristen worden aangeboden. Bij de beschrijving wordt per transfer aangegeven of deze op privé basis is of in gezelschap van andere toeristen. 

  • Excursiemogelijkheden; 
   Excursies kunnen op privé basis of in gezelschap van andere toeristen worden aangeboden. Bij de beschrijving wordt per excursie aangegeven of deze op privé basis is of in gezelschap van andere toeristen. De excursies die vermeld staan in de beschrijving zijn inbegrepen in het arrangement. Optionele excursies staan in een apart tabblad en die kunt u bij boeken op dagen waarop niets staat ingepland. 

  • Reisbegeleiding; 
   Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 

  • Zekerheden; 
   Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).


 • Niet inbegrepen: 

  • Vluchten; 
   De vluchten naar- en in Brazilië worden aangeboden door verschillende luchtvaartmaatschappijen, aangezien er dagelijks diverse opties zijn om te vliegen naar- en in Brazilië. Wij zoeken altijd samen met u naar het best passende schema voor de scherpste tarieven op de gewenste reisdagen. Dit verschilt per dag en per klant en om deze reden zijn de vluchten niet opgenomen in de reissom van de voorbeeld rondreizen op onze site.

   Voor deze reis adviseren wij een internationale vlucht te boeken bij KLM of TAP. Het voordeel van TAPis dat het zowel naar Recife als Natal vliegt via Lissabon. Indien u ruim van tevoren boekt, zijn vluchten heen naar Recife en terug vanuit Natal al beschikbaar voor zo'n 650 á 700 euro per persoon in het laagseizoen. In de Nederlandse zomer en rond de feestdagen zijn de vluchten wat duurder. 

   Voor deze rondreis dienen wij op de volgende trajecten een binnenlandse vlucht te boeken:
   Recife - Fernando de Noronha - Recife. Dit binnenlandse vluchtschema kost tussen de 250 en 300 euro per persoon, indien ruim van tevoren geboekt. 

   Neem contact met ons op en wij stellen een logistiek passend vluchtschema voor u samen.

  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 

  • Boekingskosten á € 25,- per dossier

  • Entree nationale park Fernando de Noronha

 • Reissom:

  • De vermelde reissom bij onze voorbeeldrondreizen betreft een hele goede indicatie. Het kan echter voorkomen dat een bepaald hotel niet beschikbaar is, waardoor er een alternatief wordt aangeboden, waarvan de prijs iets anders is. Of uw reis kan net vallen tijdens een feestdag, waardoor hotels gedurende die periode een afwijkende prijs hanteren. Neem daarom altijd eerst contact met ons op, zodat wij de beschikbaarheid kunnen checken en de exacte reissom kunnen berekenen voor u. 

  • De reissom is gebaseerd op deelname van 2 personen. Bij deelname van meerdere personen zakt de reissom per persoon iets, omdat de transfers en excursies gedeeld worden met de overige reisgenoten. Indien u deze reis wenst te boeken als éénpersoons reis, dan geldt er een toeslag. Informeer bij ons naar de meerkosten. 

Deze bouwsteen start in Recife. Vanuit Recife wordt u opgehaald op de luchthaven of bij het hotel en met een privé transfer naar Porto de Galinhas gebracht, duur transfer circa 1 uur. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden.

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Porto de Galinhas

Vrije dag in Porto de Galinhas. Tijdens uw verblijf in Porto de Galinhas kunt u heerlijk genieten van deze badplaats. 

Vandaag gaat u door naar de volgende bestemming. U wordt opgehaald bij de accommodatie en met  een privé transfer naar Olinda gebracht. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden. 

 • Zie tabblad hotels voor de accommodatie selectie tijdens uw verblijf in Olinda. 

Vandaag staat er een 4 uur durende excursie op het programma onder begeleiding van een ervaren Engelssprekende gids. De exursie voert u langs de hoogtepunten van Recife en Olinda. U wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel. 

De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed.

U wordt opgehaald bij de accommodatie en naar de luchthaven van Recife gebracht met een privé transfer. Aansluitend is de binnenlandse vlucht naar Fernando de Noronha. Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven en naar de accommodatie gebracht met een transfer. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Fernando de Noronha

Vandaag kunt u naar eigen inzicht besteden en genieten van het eiland. Er zijn talloze excursies te boeken, indien gewenst. 

Vandaag kunt u naar eigen inzicht besteden en genieten van het eiland. Er zijn talloze excursies te boeken, indien gewenst. 

Vandaag kunt u naar eigen inzicht besteden en genieten van het eiland. Er zijn talloze excursies te boeken, indien gewenst. 

Vandaag eindigt het verblijf in Fernando de Noronha. U wordt opgehaald bij de accommodatie en naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Recife. Hier wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een privé transfer naar Joao Pessoa gebracht. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden. 

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Joao Pessoa

Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden en te genieten van João Pessoa. 

In de loop van de ochtend wordt u opgehaald en met een privé transfer naar Fazenda Pai Mateus gebracht, gelegen in een mystiek natuurgebied met prachtige rotsformaties in het binnenlands van de staat Paraiba, op ongeveer 3 uur rijafstand.

Vanuit de accommodatie worden de excursies naar het gebied georganiseerd. De tours zijn niet duur, circa 15 euro per persoon per tour. Veel van de unieke en bijzondere rotsformaties zijn beschilderd door indianen die er minstens 10.000 jaar geleden al leefden. De vele rotsschilderingen verklaart dat de omgeving van de fazenda een heilige plek was voor de imheemse bevolking. Het wordt dan ook omgeven door mystiek. U komt gegarandeerd helemaal tot rust in Fazenda Pai Mateus, vanwege de rustieke omgeving. Dit is echt een verborgen parel van Brazilië.

 • Tijdens uw verblijf overnacht u in Fazenda Pai Mateus
  • Neem contant geld mee om de tours en maaltijden te betalen, want u kunt er niet pinnen.

Vandaag kunt u dit prachtige natuurgebied ontdekken. De excursies zijn te regelen via de receptie van Fazenda Pai Mateus. 

Na dit fantastische gebied verkend te hebben wordt u opgehaald en met een privé transfer naar Pipa gebracht, waar jullie de komende dagen heerlijk gaan genieten van deze gezellige badplaats.

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Pipa

Vandaag gaat u de omgeving van Pipa op spectaculaire wijze verkennen met een enerverende strand, meren en duinen buggy dagtour. "Wilt u een buggytour met of zonder emotie?", zal de buggy chauffeur u vragen. De keus is uiteraard aan u. Zorg dat u goed beschermd bent tegen de zon en u zult een fantastische dag hebben.

U wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel. 

Tijdens uw verblijf in Pipa kunt u heerlijk genieten van het strand of enerverende excursies boeken bij onze lokale Nederlandstalige host.

Vandaag gaat u door naar Natal. U wordt opgehaald bij de accommodatie in Pipa en met een privé transfer naar het hotel in Natal gebracht. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden. 

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Natal

Vrije dag om te genieten van Natal. Uiteraard zijn er optionele excursies te boeken.

Vandaag eindigt het verblijf in Natal. U wordt naar opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht met een privé transfer. Einde arrangement.

Onder Recife, in het noordoosten van Brazilië, ligt de strandbestemming Porto de Galinhas. Het is een populaire vakantiebestemming bij de Brazilianen zelf. Er zijn een aantal resorts in de omgeving en Porto de Galinhas is een levendig plaatsje met bars, winkeltjes, restaurants en een goed aanbod aan hotels. Bovendien is het gezegend met een kalme en kristalheldere zee. Tijdens eb wordt het lange rif zichtbaar. Met ' Jangadas', typisch Braziliaanse zeilbootjes, kun je hier naartoe gaan om te snorkelen te midden van de tropische vissen. Een reis hier naartoe is perfect om gewoon onbezorgd te genieten van het mooie weer, het lekkere eten en de vriendelijke Braziliaanse bevolking.

Olinda ligt in het noordoosten van Brazilië en is praktisch vastgegroeid aan de metropool Recife, dat op slechts 7 kilometer afstand ligt. Een historisch stadje gebouwd op een heuvel met een prachtig panoramisch uitzicht over Recife en de Atlantische oceaan.

Olinda is befaamd om de vele 16e en 17e eeuwse kerken en koloniale architectuur. In het midden van de 17de eeuw verjoeg het WIC hier de Portugezen, waardoor het gebied voor korte tijd onder Hollandse invloed viel. Hier en daar zijn de Nederlandse invloeden nog te proeven en vooral de erfenis van Johan Maurits van Nassau wordt gekoesterd.

Niet voor niets heeft Unesco de binnenstad van Olinda uitgeroepen tot werelderfgoed. Olinda is ook bekend vanwege het uitbundige carnaval. Hier kun je carnaval vieren op een geheel andere manier dan in Rio de Janeiro. In de historische binnenstad zijn diverse kleinschalige hotels / pousadas te vinden.

Het archipel Fernando de Noronha, ook bekend als de smaragd van de Atlantische Oceaan, is een concentratie van 21 eilandjes op 345 km afstand van de Braziliaanse Noordoostkust. Dit beschermd natuurgebied is een lust voor het oog. 'Fernando de Noronha' combineert verlaten zandstranden, een kraakheldere oceaan en tropische flora en fauna.

Haar koraalriffen worden bevolkt door vele, exotische vissoorten en duizenden schildpadden. Niet voor niets is het een internationale topbestemming om te duiken en te snorkelen. Fernando de Noronha huist ook de enige populatie 'spinner' dolfijnen van de Atlantische oceaan. Je kan ze bewonderen tijdens boottochtjes vanuit het eiland of ze gewoon spotten van één van de afgezonderde strandjes.

De accommodaties bestaan voornamelijk uit kleinschalige hotels/ pousadas in diverse comfort klasses. Hoogbouw is niet toegestaan in dit schoolvoorbeeld van ecotoerisme. Fernando de Noronha biedt maar beperkt toegang aan toeristen en kent een verplichte milieubelasting. Reserveer dus ruim van tevoren jouw reis naar dit idyllische eiland.

João Pessoa is de zonovergoten hoofdstad van de staat Paraiba. Het telt circa 700.000 inwoners en ligt tussen Recife en Natal in het noordoosten van Brazilië. Het is een strandbestemming met een boulevard van maar liefst 18 kilometer.

Tot 08 uur 's ochtends is het verboden hier te rijden zodat je vrijuit kunt wandelen, skaten, fietsen en hard lopen langs deze prachtige kust. João Pessoa biedt een ruime keuze aan goede hotels en restaurants.

Het is een toeristisch minder ontwikkelde bestemming dan bijvoorbeeld het nabij gelegen Natal. Dit maakt het een ideale bestemming voor families die hier kunnen genieten van de relatief rustige stranden en tempo van de stad. Bovendien is het zeewater er warm en zijn er weinig golven, waardoor het aanvoelt als één groot zwembad. 'Ponto dos Seixas' is het meest oostelijk gelegen punt van Zuid Amerika. Vanaf de nabijgelegen kliffen van Cabo Branco worden geweldige vergezichten geboden. E

en andere belevenis is de absoluut waanzinnige zonsondergang aan het rivierstrand 'Praia do Jacaré'. Geniet van de laatste minuutjes van de dag op de tonen van Ravel's Bolero. In de wijk Tambau bevindt zich het meest bijzondere hotel van de stad, het ronde hotel Tropical Tambaú dat half op het strand, half of de boulevard is gebouwd.

Pal tegenover vind je een leuke toeristische markt een aantal leuke bars. De staat Paraiba biedt verder talloze bounty stranden, zoals het nudistenstrand Tambaba en het prachtige 'Coquerinho'. In juni zijn hier de Sao João festiviteiten, het uitbundig gevierde oogstfeest dat een traditie is in verschillende steden in het noordoosten van Brazilië. Wil je dit ook een keer meemaken, dan kan dat uiteraard. Wij hebben hier een mooi arrangement voor ontwikkeld.

Even ten zuiden van Natal, verstopt in een rotsachtige baai, vind je het levendige plaatsje Pipa en Tibau do Sul. Pipa is zeer populair de Brazilianen zelf die hier komen genieten van zon, zee, strand en het bruisende nachtleven. De hoofdstraat heeft vele goede restaurants en leuke bars. 

Eén van de absolute trekpleisters van Pipa zijn de wilde dolfijnen die er te bewonderen zijn bij de 'Baia do Golfinhos', de dolfijnen baai. Geniet overdag van de prachtige stranden of beleef boeiende excursies zoals buggytours over de kilometerslange stranden, boottochten, paardrijtochten en meer. 's Avonds komt dit bruisende plaatsje tot leven met talloze bars, winkeltjes en goede restaurants.

Het strand van Pipa wordt omgeven met prachtige groene kliffen. Het dorpje zelf heeft een prima toeristische infrastructuur met kleinschalige hotels / pousadas.

In de kleine staat van Rio Grande do Norte ligt de zonovergoten kuststad Natal. Deze toeristische stad met zo'n 600.000 inwoners is gebouwd middenin een gebied met grote duinen die honderden kilometers naar het noorden uitstrekken tot aan de staat Ceara. Het is fantastisch om rond de stranden van Genipabu buggy tochten te beleven en voor de actieve toerist is er zelfs de mogelijkheid om te zand boarden.

Natal zelf heeft hele mooie stranden, heel veel zon gedurende het hele jaar en een constante passaatwind. Het toerisme heeft een grote vlucht genomen in de afgelopen tien jaar. Het levendige strand 'Praia dos Artistas' is DE plek voor vertier in Natal, zowel overdag als 's avonds. Op de heuvel net erachter kan je genieten van een panoramisch uitzicht over de gehele stad. De meest bekende heuvel van Natal is de 'Morro do Careca', een iconische heuvel bij het 'Ponta Negra' strand gelegen, met haar talloze hotels en bars langs de boulevard.

Als je naar Brazilië wilt komen voor een zon, zee en strand vakantie, dan is Natal een topbestemming. Bovendien zijn er ten zuiden van Natal enkele bijzondere plaatsjes aan de rotsachtige kust, zoals de levendige badplaats Pipa, een geliefde bestemming bij Brazilianen zelf vanwege het levendige centrum en de prachtige stranden. Eén van de absolute trekpleisters van Pipa zijn de dolfijnen die er te bewonderen zijn. Het plaatsje Bahia Formosa is wat kalmer en staat bekend om de goede surfgolven.

Toeristenklasse Hotels

Pousada Tabajuba is een kleurrijk boutique hotel, gelegen aan het strand van de Atlantische Oceaan. De pousada beschikt over een buitenzwembad en directe toegang tot een prachtig wit zandstrand. De lichte en ruime kamers van Pousada Tabajuba zijn allemaal voorzien van airconditioning, een douche, een televisie en een minibar. Sommige van de kamers beschikken over een eigen terras met een hangmat. Een dagelijks ontbijt met vers fruit en lokale specialiteiten is elke ochtend beschikbaar. Restaurant Tabajuba is de hele dag geopend en bedienen de gasten zowel binnen als op het strand. De gasten kunnen hier heerlijk ontspannen in het buitenzwembad met een direct uitzicht op de oceaan.

Pousada do Amparo is onze favoriete accommodatie in Olinda en staat bekend om zijn charme en een fantastische locatie aan de beroemde straat 'Rua do Amparo' in Olinda. Het hotel is lid van de exclusieve charm hotels vereniging in Brazilie, ofwel 'Roteiros do Charme'.

Het hotel heeft 18 comfortabele kamers met airconditioning, koelkastje, kluisje en tv. Het hotel wordt omgeven met prachtige tuinen en er is een zwembad. Kortom, het is een fantastische pousada om te verblijven in het historische koloniale plaatsje Olinda. Indien u de reis op basis van superieure klasse hotels wenst te boeken, dan kiezen we in Olinda dit hotel uit op basis van een deluxe kamer.

Ecocharme Pousada do Marcilio ligt nabij het 'Boldro' strand en heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. Het hotel is uitgerust met 13 volledig uitgeruste kamers, met een eigen veranda met hangmat en uitzicht op de mooie tuin. De kamers hebben verder Wifi, minibar, kabel-tv en een eigen badkamer. 

Een nabijgelegen bushalte biedt toegang tot een transport netwerk, waarmee het gehele eiland verkend kan worden. 

Dit hotel ligt op slechts 100 meter afstand van het 'Tambaú' strand in João Pessoa. Het heeft comfortabel ingerichte studio's en één of twee slaapkamer appartementen met kitchenette en balkon. De kamers zijn verder voorzien van airconditioning, wifi, koelkastje, kluisje en kabel-tv. Er is een gym, sauna, zwembad, spelkamer en een restaurant aanwezig.

Fazenda Pai Mateus biedt een persoonlijke en gastvrije sfeer en u verblijft in kleine bungalows. De kamers zijn eenvoudig, hygiënisch, netjes en bieden airco. Bovendien is er een veranda, waar u heerlijk kunt luieren in de hangmat. Het is een rustieke accommodatie waar u gegarandeerd helemaal tot rust komt. 

De maaltijden die geserveerd worden zijn heerlijk en bevatten authentieke gerechten uit Paraiba. Verder is er nog een zwembad, is er elke avond een fantastisch kampvuur om zich rondom heerlijk op te warmen en er is een spelkamer met pooltafel etc..

Ontbijt is inbegrepen, maar neem contant geld mee om de overige maaltijden, excursies en drankjes te betalen. Ze accepteren namelijk geen betaalkaart. 

 

Pousada Coco Fresco ligt op 150 meter afstand van het levendige centrum in Pipa en op 200 meter van het strand. Het wordt omgeven door een tropische tuin. De pousada heeft ruime kamers, uitgerust met airconditioning, satelliet-tv, eigen badkamer, minibar en een kluisje. Alle balkons beschikken over een hangmat met een panoramisch uitzicht op de tuin. Verder beschikt de pousada over een buitenzwembad, 24-uursreceptie, privéparkeergelegenheid en Wifi.

Dit hotel ligt op ongeveer 100 meter afstand van het 'Ponta Negra' strand in Natal. De 34 kamers waaronder een master suite, executive suite en diverse familiekamers, hebben allen airconditioning, kabel-tv, wifi, kluisje, minibar en een veranda. Tot de faciliteiten behoren een restaurant, zwembad met natte bar, een winkeltje en er is een prachtig uitzicht over het strand en de 'Morro do Careca' duinen.

Superieure klasse hotels

Dit is één van de beste hotels in Porto de Galinhas. Het Kembali Hotel Porto de Galinhas ligt aan het prachtige strand van Porto de Galinhas. Iedere kamer heeft een specifieke thematische inrichting, zoals Balinees, Kuuroord, Muziek of Retro kamer. De kamers zijn voorzien van airconditioning en een flatscreen-tv met kabelzenders, en een eigen badkamer met een haardroger en gratis toiletartikelen. Ze beschikken allemaal over een balkon met uitzicht op zee en op het zwembad van het hotel. Het hotel heeft ook een zwembadbar, waar heerlijke regionale gerechten te verkrijgen zijn. Bij de excursiebalies kunt u terecht voor leuke uitstapjes

Pousada do Amparo is onze favoriete accommodatie in Olinda en staat bekend om zijn charme en een fantastische locatie aan de beroemde straat 'Rua do Amparo' in Olinda. Het hotel is lid van de exclusieve charm hotels vereniging in Brazilie, ofwel 'Roteiros do Charme'.

Het hotel heeft 18 comfortabele kamers met airconditioning, koelkastje, kluisje en tv. Het hotel wordt omgeven met prachtige tuinen en er is een zwembad. Kortom, het is een fantastische pousada om te verblijven in het historische koloniale plaatsje Olinda. Indien u de reis op basis van superieure klasse hotels wenst te boeken, dan kiezen we in Olinda dit hotel uit op basis van een deluxe kamer.

Dit hotel ligt in een weelderige groene vallei op een historische plek in Vila dos Remedios. Het is een prachtige kleinschalige accommodatie op loopafstand van het Cachorro strand. 

Op het uitgestrekte terrein (25.000 m2) zijn drie comfortabele bungalows en vijf suites aanwezig, allen voorzien van airconditioning, wifi, minibar, kluisje en kabel-tv. De accommodatie heeft een centrale ligging nabij het dorpje, het strand en één van de schaarse uitgaansgelegenheden op Fernando de Noronhoa 'Bar do Cachorro'.

Geniet er van spa-faciliteiten. Zo worden er massages aangeboden (tegen betaling) en kunt u genieten van het mooie zwembad en tuinen. 

 

Pal aan het 'Tambaú' strand in João Pessoa, ligt dit iconische 4-sterren hotel met een unieke ronde bouwstijl. Het hotel heeft een zeer centrale ligging en in de directe omgeving zijn veel restaurants en diverse bars. De 173 goed uitgeruste kamers en suites hebben allemaal zee- of tuinzicht en beschikken over airconditioning, minibar en kluisje. Er is een restaurant die regionale en internationale gerechten serveert. Daarnaast is er een bar aan het zwembad en er zijn recreatieve faciliteiten zoals een sauna, spelkamer, tennisbaan, volleybalveld en een beauty salon aanwezig. Dit is het meest bekende en ongetwijfeld het beste hotel in João Pessoa.

Fazenda Pai Mateus biedt een persoonlijke en gastvrije sfeer en u verblijft in kleine bungalows. De kamers zijn eenvoudig, hygiënisch, netjes en bieden airco. Bovendien is er een veranda, waar u heerlijk kunt luieren in de hangmat. Het is een rustieke accommodatie waar u gegarandeerd helemaal tot rust komt. 

De maaltijden die geserveerd worden zijn heerlijk en bevatten authentieke gerechten uit Paraiba. Verder is er nog een zwembad, is er elke avond een fantastisch kampvuur om zich rondom heerlijk op te warmen en er is een spelkamer met pooltafel etc..

Ontbijt is inbegrepen, maar neem contant geld mee om de overige maaltijden, excursies en drankjes te betalen. Ze accepteren namelijk geen betaalkaart. 

 

Het hotel Sombra e Agua Fresca is één van de beste opties om te verblijven in Pipa. Het is centraal gelegen in Pipa op 5 minuten loopafstand van de hoofdstraat en pal naast het strand 'Praia do Amor', vrij vertaald 'liefdesstrand'. Dit hotel biedt prachtige uitzichten op de omgeving en beschikt over 3 complexen.

U verblijft in dit geval in het Spa gedeelte en krijgt gratis toegang tot de faciliteiten en zwembaden van alle drie de complexen. Alle kamers zijn uitgerust met airconditioning, kabel-tv, cd-en dvd-speler, minibar, kluisje, haardroger en een kingsize bed.

De recreatieve faciliteiten omvatten twee panoramische zwembaden, een bar, een ontspanningsruimte, een lounge en een restaurant. De zwembaden van het hotel bevinden zich op het hoogste punt van Pipa en bieden een spectaculair panoramisch uitzicht over de Atlantische Oceaan, het strand 'Praia do Amor', het strand 'Chapadão' en het dorpje van Pipa.

Hotel Manary Praia is lid van de prestigeuze charm hotels groep in Brazilie genaamd' Roteiros de Charme' en ligt direct aan het prachtige 'Ponta Negra' strand in Natal in het noordoosten van Brazilië. Het drie verdiepingen tellende hotel heeft 24 kamers in drie verschillende categorieën. De kamers zijn voorzien van airconditioning, koelkast en een kluisje. Tot de faciliteiten behoren een visrestaurant, twee zwembaden, een bar en een spelkamer. het is een prachtig hotel met neokoloniale kunst en architectuur.

Excursies inbegrepen

De excursie start met een mooie rit langs de moderne kustlijn van het 'Boa Viagem' strand, welke bekend staat als een luxueus residentieel district. Daarna gaat de tour verder naar het centrum van Recife. Hier komt u langs vele bruggen, eilandjes en rivieren midden in de stad. Deze geven Recife ook wel de faam als het Venetië van Brazilië. Het historische gedeelte van Recife ligt bij het oude en onlangs gerestaureerde havengebied. Een gedeelte van dit gebied is door de Nederlanders gebouwd. Daarvan getuigen nog de hoge smalle huizen die lijken op hun Amsterdamse evenbeelden. In dit gedeelte wandel je onder andere door de oude 'Jodenstraat', zoals deze genoemd werd. Hier werk de eerste synagoge van Zuid Amerika gebouwd. Tegenwoordig is het een museum die bezichtigd kan worden.

De tour gaat verder naar andere bezienswaardigheden van Recife, zoals het culturele centrum, waar allerlei regionale handwerken worden verkocht. Een interessant detail is de locatie, want het culturele centrum is gebouwd in een voormalige gevangenis. De cellen zijn tegenwoordig ingericht als winkeltjes.

Het hoogtepunt van deze excursie vormt het bezoek aan Olinda. Olinda ligt in het noordoosten van Brazilië en is praktisch vastgegroeid aan de metropool Recife, dat op slechts 7 kilometer afstand ligt. Een historisch stadje gebouwd op een heuvel met een prachtig panoramisch uitzicht over Recife en de Atlantische oceaan. Olinda is befaamd om de preservatie van de vele 16e en 17e eeuwse kerken en koloniale architectuur. In het midden van de 17de eeuw verjoeg het WIC hier de Portugezen, waardoor het gebied voor korte tijd onder Hollandse invloed viel. Hier en daar zijn de Nederlandse invloeden nog te proeven en vooral de erfenis van Johan Maurits van Nassau wordt gekoesterd. Niet voor niets heeft Unesco de binnenstad van Olinda uitgeroepen tot werelderfgoed.U wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel voor de excursie. De begeleiding is met een ervaren Engelssprekende gids.

Tijdens deze excursie gaat u de omgeving van Pipa op spectaculaire wijze verkennen met een enerverende strand, meren en duinen buggy dagtour. "Wilt u een buggytour met of zonder emotie?", zal de buggy chauffeur u vragen. De keus is uiteraard aan u. Zorg dat u goed beschermd bent tegen de zon en u zult een fantastische dag hebben.

U wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel. 

Optionele excursies

Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.