Reiscode: 010

15-daagse Rondreis 'Self-drive historische goudroute & Costa Verde'

Deze bijzondere 15-daagse rondreis combineert een Self-drive langs de historische goudroute ofwel 'Estrada Real' met een prachtige reis langs de mooiste kustlijn van Brazilië, de 'Costa Verde'.

Vrijheid en reizen in uw eigen tempo staat centraal tijdens de Self-drive. Het traject tussen Belo Horizonte en Rio de Janeiro vormt de 'Estrada Real . Dit gedeelte van de route voert u langs unieke dorpen en steden die nog de authentieke sfeer uitstralen van de koloniale tijden.

Tussen Rio de Janeiro en Sao Paulo ontdekt u een verbluffende kustlijn met prachtige stranden, eilandjes en er is volop de mogelijkheid om te relaxen. Hier hoeft u niet zelf te rijden. Op deze trajecten zijn er transfers geregeld die u van A naar B brengen.

Een zorgvuldig samengesteld reispakket ontvangt u bij aankomst in Brazilië. Het pakket is speciaal ontwikkeld om u langs de mooiste plekken langs de Self-drive route te voeren en bestaat uit kaarten, tips, beschrijvingen van de bestemmingen die u onderweg tegenkomt en een gedetailleerde routebeschrijving.

 

 

Boekingsprocedure:

Heeft u interesse in deze rondreis? Neem contact met ons op en ontvang een persoonlijk reisvoorstel. 

Voordelen reisvoorstel:

 • Kosteloos en vrijblijvend:
  Uw persoonlijke reisvoorstel stellen wij gratis en vrijblijvend voor u samen. U bent dus nergens aan gebonden. Bovendien ontvangt u het voorstel meestal al binnen één werkdag.

 • Actueel vluchtschema: 
  Wij selecteren de logistiek best passende vluchten voor de scherpste prijs en nemen deze op in een actueel vluchtschema, rekening houdend met uw gewenste reisdata.

 • Flexibiliteit:
  • Inkorten of verlengen: Bent u in hoofdlijnen geïnteresseerd in deze voorbeeld rondreis en wenst u de reis te verlengen, in te korten, of een opgenomen reisbestemming in de rondreis te vervangen met een andere? Geen probleem; wij verwerken dit in uw persoonlijke reisvoorstel. 

  • Wij nemen de excursies op die passen bij uw interessegebieden. Vertel ons wat u leuk vindt om te doen tijdens uw reis en wij adviseren in de mogelijkheden. 

 • Exacte reissom wordt berekend, rekening houdend met:

  • de samenstelling van uw reisgezelschap. De gemiddelde prijs per persoon verschilt namelijk, indien u alleen reist, met twee personen of bijvoorbeeld een familiereis van 4 personen boekt. 

  • De gewenste accommodatie klasse bestaande uit toeristenklasse accommodatie, superieure klasse accommodatie of een mix ervan.

  • Het geselecteerde vluchtschema.
vanaf 1.499,00 € p.p. 15 dagen
 • Verken de historische goudroute
 • Ontspannen aan de Costa Verde
 • Autorondreis 'Estrada Real'
 • Cultuur en Historie
kerk ouro preto brazilie
auto rondreis Brazilie
plein ouro preto in de avond
koetstocht tiradentes Brazilie
straatje in Tiradentes Brazilie
Corcovado Rio de Janeiro Brazilie
strand Ipanema Rio de Janeiro Brazilie
kabelbaan suikerbroodberg Rio de Janeiro Brazilie
kaart Ilha Grande Brazilie
Praia do Lopes Mendes Ilha Grande Brazilie
historisch centrum Paraty Brazilie
waterval jeep tour Paraty Brazilie
straat historisch centrum Parati Brazilie
 • Inbegrepen:

  • Accommodatie;
   Naar keuze in een toeristenklasse of superieure klasse accommodaties.

   In het gewenste hotel is een standaard kamer inbegrepen. Upgrades zijn uiteraard mogelijk, zoals een upgrade naar een suite, deluxe kamer, of een familiekamer bijvoorbeeld. De mogelijkheden verschillen per hotel. Informeer bij ons naar de upgrade opties. 

   Mocht het voorkomen dat een vermelde accommodatie geen beschikbaarheid heeft, dan bieden wij een passend alternatief aan in de gewenste klasse. 

  • Maaltijden; 
   Bij alle hotels is het ontbijt inbegrepen, tenzij anders vermeld.

  • Vervoer; 
   Transfers kunnen op privé basis of in gezelschap van andere toeristen worden aangeboden. Bij de beschrijving wordt per transfer aangegeven of deze op privé basis is of in gezelschap van andere toeristen. 

  • Autohuur tijdens Self-drive; 
  • Autohuur categorie C, Renault Sandero of vergelijkbaar, air conditioning, vrij aantal kilometers, Inclusief de volgende verzekeringen: - Full protection: CDW in case of collision, fire, theft and robbery of the vehicle with limited deductible (co-participation): US$ 300.00 for the group C; - Third party liability coverage: property damage up to US$ 2.500.000, bodily injury up to US$ 5.000.000.- Customer Liability for Operational Costs: In case the customer is found at fault for the loss, he or she will be liable for Operational Costs up to the limits listed below: Property Damage to Third Parties: Customer liability for operational costs up to the limit of US$ 500.00 - During pick up, please provide your creditcard details for insurance.
    De drop-off kosten van de auto zijn ook inbegrepen. Dit zijn de kosten voor het ophalen van de auto in stad A en inleveren in stad B. In dit geval is A Belo Horizonte en B Rio de Janeiro. 

     • Excursiemogelijkheden; 
      Excursies kunnen op privé basis of in gezelschap van andere toeristen worden aangeboden. Bij de beschrijving wordt per excursie aangegeven of deze op privé basis is of in gezelschap van andere toeristen. De excursies die vermeld staan in de beschrijving zijn inbegrepen in het arrangement. Optionele excursies staan in een apart tabblad en die kunt u bij boeken op dagen waarop niets staat ingepland. 

     • Reisbegeleiding; 
      Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 

     • Zekerheden; 
      Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).


    • Niet inbegrepen: 

     • Vluchten; 
      De vluchten naar- en in Brazilië worden aangeboden door verschillende luchtvaartmaatschappijen, aangezien er dagelijks diverse opties zijn om te vliegen naar- en in Brazilië. Wij zoeken altijd samen met u naar het best passende schema voor de scherpste tarieven op de gewenste reisdagen. Dit verschilt per dag en per klant en om deze reden zijn de vluchten niet opgenomen in de reissom van de voorbeeld rondreizen op onze site.

      Voor deze reis adviseren wij een internationale vlucht te boeken bij KLM of TAP. Het voordeel van TAP is dat het via Lissabon zowel naar Belo Horizonte als Rio vliegt. Indien u ruim van tevoren boekt, zijn vluchten heen naar Belo Horizonte en terug vanuit Rio al beschikbaar voor zo'n 650 á 750 euro per persoon in het laagseizoen. In de Nederlandse zomer en rond de feestdagen zijn de vluchten wat duurder. 

      Neem contact met ons op en wij stellen een logistiek passend vluchtschema voor u samen.

     • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 

     • Boekingskosten á € 25,- per dossier


    • Reissom:

     • De vermelde reissom bij onze voorbeeldrondreizen betreft een hele goede indicatie. Het kan echter voorkomen dat een bepaald hotel niet beschikbaar is, waardoor er een alternatief wordt aangeboden, waarvan de prijs iets anders is. Of uw reis kan net vallen tijdens een feestdag, waardoor hotels gedurende die periode een afwijkende prijs hanteren. Neem daarom altijd eerst contact met ons op, zodat wij de beschikbaarheid kunnen checken en de exacte reissom kunnen berekenen voor u. 

     • De reissom is gebaseerd op deelname van 2 personen. Bij deelname van meerdere personen zakt de reissom per persoon iets, omdat de transfers en excursies gedeeld worden met de overige reisgenoten. Indien u deze reis wenst te boeken als éénpersoons reis, dan geldt er een toeslag. Informeer bij ons naar de meerkosten. 

    Na aankomst in Belo Horizonte wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een privé transfer naar het hotel gebracht in Belo Horizonte. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed.

    • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Belo Horizonte

    Vandaag start de selfdrive en gaat u de antieke goudroute ontdekken, bekend als de 'estrada real'. 

     

    Route: Belo Horizonte - Rio de Janeiro, of vice-versa

    Het traject tussen Belo Horizonte en Rio de Janeiro vormt de Estrada Real. Dit gedeelte van de auto rondreis voert u  langs unieke dorpen en steden die nog de authentieke sfeer uitstralen van lang vervlogen koloniale tijden.

    Een zorgvuldig samengesteld reispakket ontvangt u bij aankomst in Belo Horizonte. Het pakket is speciaal ontwikkeld om u langs de mooiste plekken langs de route te voeren en bestaat uit kaarten, tips, beschrijvingen van de bestemmingen die u onderweg tegenkomt en een gedetailleerde routebeschrijving.

    Het op eigen gelegenheid reizen in dit gedeelte van Brazilië is prima te doen. De rijafstanden zijn kort en de trajecten worden overdag gereden. Bovendien kan onze vertegenwoordiging ter plaatse het reisgezelschap ten alle tijden behulpzaam zijn met tips, vragen en ondersteuning.

    Bij het autoverhuurbedrijf 'Localiza' in Belo Horizonte wordt de huurauto opgeleverd. Hier begint de autorondreis langs deze bijzondere route. De eerste bestemming op de route is de stad Ouro Preto, waar u de komende 2 dagen de tijd heeft om Ouro Preto op eigen gelegenheid te verkennen. Ter plaatse of van te voren bij ons, zijn excursies te reserveren.

    • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Ouro Preto

    Vrije dag om Ouro Preto en omgeving te verkennen. Een bezoek aan het nabij gelegen plaatsje Mariana is ook zeker een bezoek waard. Dit plaatsje was de eerste hoofdstad van de staat Minas Gerais en de grootste goudproducent van Brazilië in de 18e eeuw.

    Vandaag gaat de self-drive verder naar het volgende plaatsje 'Tiradentes' op de 'Estrada Real'. In de middag kunt u dit gezellig dorpje op eigen gelegenheid verkennen. Tip; Verken het dorp met een van de vele koetstochtjes die er worden aangeboden. 

    • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Tiradentes

    Vandaag is er de gelegenheid om Tiradentes en omgeving verder te verkennen. Overnachting in geselecteerd hotel. Neem vandaag bijvoorbeeld het stoomtreintje 'Maria Fumaça' die van Tiradentes naar het nabij gelegen plaatsje Sao Joao del Rei gaat. De tocht op zich is al een hele leuke beleving.

    Vandaag staat er een wat langer traject op het programma, namelijk van Tiradentes naar Rio de Janeiro. Na aankomst in Rio de Janeiro levert u de huurauto in op de luchthaven van Rio de Janeiro. Aansluitend neemt u een taxi naar uw accommodatie. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

    • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Rio

    Vandaag staat de Urban bike tour op het programma in de ochtend, in gezelschap van andere toeristen en met Nederlandse begeleiding.

    Vandaag staat de excursie op het programma, in gezelschap van andere toeristen (duur circa 4 uur) naar het Christusbeeld op de 710 meter hoge Corcovado berg. Deze excursie is met een Engelstalige gids en u wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel. 

    Indien u deze excursie op privé basis wenst te boeken, dan geldt er een toeslag. 

    In de loop van de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel en met een transfer naar het haventje Angra dos Reis gebracht, in gezelschap van andere toeristen (prive transfer beschikbaar tegen meerkosten). Angra dos Reis ligt op circa 2 a 3 uur rijden van Rio de janeiro, afhankelijk van de drukte.

    Vanuit het haventje vertrekt u met de flexboot naar Ilha Grande (tickets inbegrepen), waarna u na aankomst wordt verwelkomd bij het haventje van Vila do Abraão op het eiland Ilha Grande en al wandelend naar de accommodatie wordt gebracht.

    Tijdens het wandelen wordt u ondersteund met de bagage door locals. Indien u verblijft in het Sagu Mini Resort, dan is de aankomst transfer iets anders. Zij hebben namelijk een eigen bootje en pikken u daarmee op bij het haventje van Vila do Abraão voor de transfer naar het Sagu mini resort, dat een paar minuten verderop ligt nabij het dorpje.

    •  Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf op het eiland Ilha Grande

    Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden en genieten van Ilha Grande. Uiteraard is het mogelijk om excursies bij te boeken. Bekijk de optionele excursies die u bij kunt boeken in het andere tabblad.

    Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden en genieten van Ilha Grande. Uiteraard is het mogelijk om excursies bij te boeken. Bekijk de optionele excursies die u bij kunt boeken in het andere tabblad.

    Vandaag eindigt het arrangement op Ilha Grande. U neemt de flexboot (boottickets inbegrepen) terug naar het haventje van Angra dos Reis, en aansluitend is er een transfer naar het hotel in Paraty, in gezelschap van andere toeristen (prive transfer tegen meerkosten beschikbaar).

    Ga na aankomst heerlijk wandelen door Paraty. Een tour door het historische dorpje Paraty is als een reis door de tijd in Brazilië. De huisjes en hobbelige straatjes zijn nagenoeg identiek gebleven sinds de 17e eeuw. Paraty heeft een indrukwekkende geschiedenis en heeft een grote invloed gehad op de ontwikkeling van Brazilië.

    • Toeristenklasse: Pousada do Principe of vergelijkbaar
    • Superieure klasse: Pousada Literária de Paraty (Condé Nast Johansens) of vergelijkbaar

    Vandaag staat er een aangename wandelexcursie door het historisch centrum van Paraty op het programma. De gids vertelt u van alles over de historie en de leuke plekjes van Paraty, zodat u tijdens de rest van het verblijf heerlijk op eigen gelegenheid door Paraty kan wandelen. 

    Vandaag staat er een jeep excursie het programma (duur 6 uur), in gezelschap van andere toeristen en worden de verborgen watervallen van de 'Serra da Bocaina' heuvels bezocht. U wordt in de ochtend opgehaald bij het hotel en na afloop weer afgezet in Paraty. 

    De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

    In de loop van de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel en met een transfer naar Rio de Janeiro gebracht, in gezelschap van andere toeristen (privé transfer beschikbaar tegen meerkosten). Rio de Janeiro ligt op circa 5 uur rijden van Paraty, afhankelijk van de drukte.

    In Rio de Janeiro wordt u afgezet op de luchthaven. Einde arrangement.  

    Belo Horizonte is de op twee na grootste stad van Brazilië en een zeer belangrijk industrieel gebied voor het land. Het is de hoofdstad van de staat 'Minas Gerais': de schatkist van Brazilië die tussen zijn bergen en watervallen een schijnbaar onuitputtelijke voorraad aan edelstenen en metalen verbergt.

    Belo Horizonte biedt toegang tot de belangrijkste trekpleisters van deze regio, zoals de goudroute: een kronkelende weg die, in koloniale tijden, langs historische dorpjes in barok stijl de rijkdommen van de staat vervoerde naar Paraty en Rio de Janeiro aan de kust .

    Een aantal musea in Belo Horizonte zijn zeker een bezoek waard als je meer wilt weten over de ontstaansgeschiedenis van de regio, zoals het mineralogie museum en de Abílio Barreto Historisch museum met zijn intrigerende foto collectie over de ontwikkeling van de stad.

    De lokale bevolking in Belo Horizonte staat bekend om haar liefde voor bars. Met name in de buurt 'Savassi' kan je in talloze bars genieten van een drankje en een hapje met de locals. Ze zeggen wel dat Belo Horizonte de meeste bars per hoofd van de bevolking heeft. Het plaatselijke eten is in heel Brazilië beroemd. Enkele tips om het traditionele eten uit de regio te proeven zijn de restaurants Dona Lucinha II en Restaurante Xapuri.

    In de directe omgeving van Belo Horizonte ontstonden in de vroege 18e eeuw koloniale steden, zoals de historische dorpjes 'Ouro Preto', Mariana, Congonhas, São João del Rei, Tiradentes en Diamantina. In het begin waren dit niet veel meer dan mijnkampen, maar de enorme voorraad aan edelmetalen en edelstenen veranderden ze algauw in bruisende historische steden die gekenmerkt worden door hun verfijnde Barok kunst en architectuur.

    Elegante koloniale kerken, steile geplaveide straatjes en de sierlijke herenhuizen dragen bij aan de historische atmosfeer. Ieder van deze dorpen heeft zo zijn eigen charme en een reis naar deze omgeving brengt je echt terug in de tijd. Ouro Preto heeft de beste toeristische infrastructuur van deze koloniale dorpjes met veel hotels/pousadas in diverse comfort klassen.

    In de directe omgeving van Belo Horizonte ontstonden in de vroege 18e eeuw koloniale steden, zoals de historische dorpjes 'Ouro Preto', Mariana, Congonhas, São João del Rei, Tiradentes en Diamantina. In het begin waren dit niet veel meer dan mijnkampen, maar de enorme voorraad aan edelmetalen en edelstenen veranderden ze algauw in bruisende historische steden die gekenmerkt worden door hun verfijnde Barok kunst en architectuur. Elegante koloniale kerken, steile geplaveide straatjes en de sierlijke herenhuizen dragen bij aan de historische atmosfeer. Ieder van deze dorpen heeft zo zijn eigen charme en een reis naar deze omgeving brengt je echt terug in de tijd.

    Tiradentes is wat kleiner dan het grotere Ouro Preto en heeft zo haar eigen charme. Er zijn prachtige pousadas, goede restaurants en aantrekkelijke winkeltjes. De mooie Sint Antonius kerk is één van de laatste projecten van de beroemde barok artiest 'Aleijadinho' en is hier te bewonderen. Combineer een bezoek aan Ouro Preto zeker met Tiradentes.

    Rio de Janeiro wordt ook wel 'a cidade Maravilhosa' genoemd, ofwel de schitterende stad. En zonder twijfel moet Rio worden opgenomen in het rijtje mooiste steden ter wereld. De stad is een adembenemende combinatie van weelderig groene bergen, zandstranden en het immense blauw van de Atlantische Oceaan.

    Wereldberoemde toeristische trekpleisters als de 'Pão de Açúcar' (suikerbroodberg), de Corcovado met het iconische Christusbeeld en uiteraard de stranden van Copacabana en Ipanema dragen verder bij aan de schoonheid van de stad.

    Rio ademt energie en ritme en de lokale bevolking, de 'cariocas', staan bekend om hun aanstekelijke vrolijkheid. Niemand kan beter een feestje bouwen! Proef het zelf in de uitgaanswijk 'lapa' met z'n vele dansgelegenheden en gezellige bars. UIteraard zijn de beroemde trappen van Santa Teresa hier te bewonderen.

    Op zondag is de boulevard in Rio vrijwel autovrij. Geweldig dus om dan over de kilometerslange boulevard te fietsen, skaten of te wandelen. Één van de mooiste, maar minder bekende uitzichten van Rio is de 'Vista Chinesa'. Vanuit een regenwoud midden in de stad, de 'Floresta da Tijuca', kijk je uit over deze onvergelijkbare metropool.Waar anders kun je het beroemdste carnavalsfeest ter wereld meemaken, relaxen op de geweldige stranden, uitgaan tot in de vroege uurtjes of gewoon genieten van de spectaculaire uitzichten. Rio vormt het perfecte startpunt voor iedere rondreis door Brazilië. Mocht je niet teveel willen vliegen dan zijn er in de directe omgeving ook diverse plaatsen te bezoeken zoals het prachtige schiereiland Buzios, het historische kustplaatsje Paraty of het weelderig tropisch eiland van Ilha Grande.

    Het eiland Ilha Grande is een ideale bestemming om te combineren met een bezoek aan Rio de Janeiro. Dit schitterend tropisch eiland dat is bedekt met een weelderige jungle, ligt op slechts 100 km van Rio de Janeiro en op slechts 5 km van de kust. Rondom het eiland tref je prachtige, afgelegen stranden aan met kristalhelder water, ideaal om te snorkelen en te duiken. Er zijn talloze wandel trekkings mogelijk door de jungle op het eiland, variërend van simpele korte wandeltochten tot meerdaagse trekkings rondom het eiland.

    Één van de mooiste stranden van Brazilië bevindt zich op het eiland, namelijk het strand 'Praia do Lopes Mendes'. Vanuit het dorpje op het eiland 'Vila do Abraão' aan de noordoost zijde van dit paradijs zijn er diverse dagexcursies met de boot te boeken naar de verschillende afgelegen stranden rondom het eiland.

    Het gemoedelijk dorpje heeft een ruime keuze aan accommodatie in diverse comfort klassen. En in het dorpje van Vila do Abraão zijn diverse leuke restaurants en bars. Het eiland is met de boot goed te bereiken vanuit Angra dos Reis of Mangaritiba.

    Voordat Rio überhaupt nog belangrijk was, was Paraty één van de rijkste steden van Brazilië. Door de opkomst van Rio de Janeiro keerde het economische tij echter, waardoor de modernisering nooit echt op gang kwam. Daardoor is de authentieke koloniale architectuur behouden gebleven. De huisjes en hobbelige straatjes zijn nagenoeg identiek gebleven sinds de 17e eeuw. Een tour door Paraty is dan ook een reis door de geschiedenis van Brazilië.

    Het historische dorpje Paraty ligt aan de kust op zo'n drie uur rijden van Rio de Janeiro en ligt midden op de route tussen Rio de Janeiro en São Paulo aan de 'Costa Verde', de groene kust. We bieden een prachtige self drive aan van Rio naar São Paulo, waarbij je Paraty aandoet. Uiteraard kunnen er ook transfers worden geregeld vanuit Rio. Vaak wordt Paraty gecombineerd met een bezoek aan Ilha Grande.

    Paraty heeft een ruim aanbod aan bars, restaurants en er zijn tal van excursiemogelijkheden, zoals Schooner boottochten of met de kajak langs de vele mooie eilandjes voor de kust.

    De actieve reiziger kan ook mooie wandel-, fiets-,  paardrij tochten, en jeep tours beleven door het met watervallen doorspekte Atlantische regenwoud. 

    Toeristenklasse Hotels

    Dit hotel beschikt over 287 ruime en comfortabele kamers verdeeld over 25 verdiepingen, gelegen tegenover het stadspark in Belo Horizonte. Alle kamers hebben airconditioning, kabel-tv, minibar en een eigen badkamer. Er zijn twee restaurants met internationale keuken, een zwembad, sauna, massageruimte en een beauty center. Het restaurant en het zwembad op het dak bieden een prachtig uitzicht over de stad en het park. Ook heeft het hotel een 24-uurs roomservice en een was/stomerij service.

    Op een uitzonderlijke lokatie naast de voornaamste historische monumenten van Ouro Preto, bevindt zich Grande Hotel de Ouro Preto met 37 eenvoudige suites en appartementen. De suites hebben allemaal balkons die uitzicht bieden op mooie barokke architectuur. De kamers hebben een koelkast, een ventilator en eigen badkamer en tot de faciliteiten van het hotel behoren een zwembad, bar en restaurant. Door het speciale ontwerp van het gebouw door de beroemde Braziliaanse architect Oscar Niemeyer, zorgt de berglucht voor een natuurlijke koeling van het gebouw, waardoor het er zelfs tijdens warme zomerdagen heerlijk koel is.`

    Pousada Villa Allegra is een comfortabel hotel met een goede liggen in het park 'Parque das Abelhas' in Tiradentes, op slechts 800 meter afstand van het historisch centrum. Het hotel beschikt over 17 ruime en mooi ingerichte kamers, met prachtige uitzicht over de heuvels van 'Serra de São José'.

    Alle kamers hebben kabel-tv, een plafondventilator, wifi, minibar en een kluisje. De 'executive' kamers bieden ook een commode en veranda. Alle 'deluxe' kamers hebben additioneel een ontbijttafel, feateuil en een hydro-massage bad.Tot de recreatieve voorzieningen behoren een zwembad, bar, spa, stoombad, sauna, hydro-massage ruimte, fitnessruimte en een weelderige tuin met orchideeën kwekerij.

    Het Astoria Copacabana ligt in de buurt van theaters, winkels en restaurants, op slechts 300 meter van het beroemde strand van Copacabana. Er is een zwembad op het dak en er wordt een uitgebreid continentaal ontbijt geserveerd. Het uitgebreide ontbijtbuffet wordt geserveerd in een levendige eetruimte. 

    De kamers van Hotel Astoria Copacabana beschikken over airconditioning, een lichte inrichting en roomservice. Ze zijn allemaal voorzien van een televisie met kabelzenders, een minibar en een bureau. De eigen badkamer is uitgerust met een douche. Sommige kamers hebben ook een 32-inch lcd-tv. Wifi is gratis. 

    Gelegen in de weelderige heuvels van Ilha Grande op een stuk grond van 1000 vierkante meter, omgeven door tropische vegetatie en met een adembenemend uitzicht op de zee, biedt deze accommodatie een oase van rust en comfort in harmonie met de natuur.

    Het hotel ligt op slechts 60 meter van het Canto-strand en op slechts 800 meter van het centrum van het Abraão dorp. 12 prachtig ingerichte kamers en suites van de pousada's zijn verdeeld over twee aparte gebouwen en zijn allemaal voorzien van een minibar, een kluisje en een groot balkon met een hangmat en een prachtig uitzicht op zee. Ook hebben de kamers een ventilator aan het plafond.

    Hoewel het gebouw zelf modern is, wordt het traditionele koloniale verleden van Paraty goed weergegeven in deze mooie Pousada do Príncipe, gelegen naast het historisch centrum van Paraty. Alle 34 kamers zijn voorzien van airconditioning koelkast en bieden uitzicht op het centrale zwembad en tuinterras. Er is gekozen voor een eenvoudige maar klassieke inrichting met stenen vloeren en geverfd hout om een luchtige en ruime sfeer te creëren. Om te ontspannen is er behalve het zwembad een kleine lounge en bar aanwezig.

    Superieure klasse hotels

    Het Ouro Minas Palace is een 5-sterrenhotel in Belo Horizonte en ligt op slechts 10 minuten van het stadscentrum, op 7 km van de luchthaven 'Pampulha' en op 35 km afstand van de internationale luchthaven 'Confins'.

    Er zijn 298 kamers, 42 suites, 3 presidentiele suites en een 15 kamer tellend congrescentrum met een totale capaciteit voor 2500 mensen. Vanwege de nabijheid ten opzichte van zowel het centrum van Belo Horizonte als de luchthavens richt het hotel zich op de zakelijke markt. Er zijn veel recreatie- en winkelmogelijkheden in de omgeving, waaronder het winkelcentrum 'Minas Shopping', Minas Casa en Shopping 'Hot Point'.

    Hotel Solar do Rosário ligt aan het plein 'Praça do Rosário' in Ouro Preto, de meest bekende stad van de Braziliaanse goudroute. Het hotel bevindt zich in een indrukwekkend herenhuis en kijkt uit op de kerk 'Nossa Senhora do Rosario', met een prachtige koloniale architectuur. Er zijn 41 comfortabele kamers, waarvan 13 standaard kamers, 16 luxe kamers, 8 master suites en 4 superieure suites. De kamers hebben allemaal airconditioning, koelkast, kluisje en tv. Dit is het beste hotels van Ouro Preto.

    Hotel Solar da Ponte ligt in het historisch centrum van Tiradentes en is in de afgelopen 30 jaar omgetoverd tot een prachtige hotel. Er zijn 18 intieme kamers voorzien van airconditioning, bad, koelkast, kingsize bedden en een kluisje. Er is een zwembad, sauna en een bloemrijke tuin waar een heerlijk ontspannen sfeer hangt. Let op: kinderen onder de 8 jaar zijn niet toegestaan.

    Hotel Miramar Hotel by Windsor ligt recht tegenover het beroemde Copacabana-strand en is één van de beste hotels van Rio de Janeiro. Deze accommodatie heeft een prachtig zwembad en een moderne fitnessruimte. Het ontbijtbuffet is er fantastisch en zeer uitgebreid. Tijdens het ontbijt kunt u het prachtige uitzicht op het strand bewonderen. De bar op het dak schenkt drankjes. Dineren is mogelijk in het eigen restaurant.

    Alle kamers met airconditioning hebben een interieur in grijze tinten. U vindt er een kluisje, een minibar en een flatscreen-tv met kabelzenders. De privébadkamer is voorzien van een badjas en toiletartikelen.

    In de buurt zijn veel winkels, supermarkten, restaurants, bars en discotheken gevestigd. Bovendien is er een strandservice beschikbaar, met handdoeken, stoelen en parasols.

    Gelegen te midden van acht hectare weelderig Atlantisch regenwoud met uitzicht op de rustige en diepblauwe wateren van de Abraão baai, vind je het Sagu Mini Resort met negen ruime, simpele maar toch elegante kamers. De accommodatie ligt wat verder van het centrum en biedt veel privacy. Het is ideaal voor stelletjes.

    De meeste kamers hebben een privé veranda met hangmat en alle kamers hebben airconditioning, minibar, ventilator, telefoon. Al het water komt uit natuurlijke bronnen in de omgeving en wordt verwarmd met zonnepanelen. Voor de gasten is er een Japanse 'Ofuro' bad aanwezig op het buitendek, zodat zij hier al badend kunnen genieten van de geluiden, beelden en geuren van het omliggende regenwoud. Het restaurant serveert heerlijke Braziliaanse gerechten.

    Pousada Literária de Paraty is prachtig gelegen in het historische centrum van Paraty. Het biedt een buitenzwembad, een bar, een sauna, kamers met airconditioning, gratis WiFi en gratis parkeergelegenheid.

    Alle accommodaties zijn ingericht en gerenoveerd door 'Jacobsen Arquitetura' en voorzien van airconditioning, een lcd-tv met kabelzenders, een plafondventilator, een kluisje, een minibar en kingsize bedden.

    De suites bieden een 46-inch tv en zeer comfortabel beddengoed. Het heerlijke tropische ontbijtbuffet wordt geserveerd in een lichte kamer met hoge houten bolkenplafonds. Bij de bar kunt u terecht voor een lekker likeurtje en op nog geen 200 meter vindt u verschillende eetgelegenheden.

    De eigen bibliotheek is de officiële gastheer voor het FLIP internationale literaire evenement en biedt meer dan 1500 boeken en films.

    Excursies inbegrepen

    De Urban bike tour begint om 9u in de ochtend in de fietsenwinkel in Copacabana, waar u een taxi heen kunt nemen. Fietsen in Rio de Janeiro geeft u de mogelijkheid om van dichtbij te ervaren hoe de carioca's leven. De Carioca's zijn de locals van Rio. 

    Natuurlijk, de tours gaan langs de beroemde plekken van de stad, maar er is meer dan alleen maar het strand van Copacabana, de Suikerbrood berg en het Christus beeld. Als insiders tonen wij ook de verborgen bezienswaardigheden, die we plaatsen tegen een achtergrond van heden en verleden. Tegelijkertijd proberen we het beeld van Rio de Janeiro, waar chique buurten en sloppenwijken op een steenworp afstand van elkaar liggen, niet mooier te maken dan het in werkelijkheid is. Fietsen in Rio de Janeiro met een Nederlandse gids is daarbij een milieuvriendelijk alternatief voor het traditionele bus toerisme, in een stad waar verkeersopstoppingen aan het toenemen zijn. Met de relatief ontspannen fietstours kan veel terrein worden bestreken in slechts een paar uur.

    Maar wat natuurlijk het belangrijkste is: de tours zijn vooral spannende ontdekkingstochten met een Nederlandse gids, op de fiets, door een mooie en bijzondere stad. 

    Beschrijving Urban Bike tour:

    De Stadstour is een 3 uur durende fietstour in Rio de Janeiro, die je meeneemt door het zuidelijk gedeelte van de strandstad, dat ingeklemd ligt tussen bergen en strand. We beginnen bij het strand van Copacabana, de plek waar de cariocas, zoals de inwoners van Rio worden genoemd, een belangrijk deel van hun sociale leven doorbrengen. Vanaf Copacabana fietsen we naar de Suikerbrood Berg, om zijn indrukwekkende omvang van dichtbij te bekijken. We stoppen ook bij het nabij gelegen Rode Strand (Praia Vermelha), een kleine oasis van rust.

    Na het Rode Strand, gaat de fietstour naar de levendige wijk Botafogo. Een mooie gelegenheid om van dichtbij te zien hoe het dagelijks leven van deze chaotische miljoenenstad eruit ziet. Het laatste gedeelte van de tocht brengt ons bij Lagoa, het imposante stadsmeer, omgeven door beboste heuvels en chique wijken.

    Excursie, in gezelschap van andere toeristen (duur circa 4 uur), naar het Christusbeeld op de 710 meter hoge Corcovado berg. 

    U wordt in de ochtend of in de middag opgepikt bij het hotel en naar de 'Corcovado' berg gebracht, met het iconische Christusbeeld. Het beeld is ongetwijfeld een van de meest bekende monumenten ter wereld en een bezoek aan Rio is niet compleet zonder hier te zijn geweest. Aan de voet van de Corcovado berg, gaat u aan boord van het treintje, dat vervolgens de steile helling opkrult door het Tijuca regenwoud richting de top.

    Eenmaal boven kan het beeld van dichtbij bewonderd worden en geniet u van adembenemende uitzichten over de wijken van Rio, zoals Copacabana, Ipanema, Leblon, de botanische tuinen en het 'Rodrigo Freitas' meer.

    Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel. 

    Deze excursie is met een Engelstalige gids, in gezelschap van andere toeristen. Deze excursie kan ook op privé basis worden aangeboden. Informeer bij ons naar de toeslag. 

    Een tour door het historische dorpje Paraty is als een reis door de tijd in Brazilië. De huisjes en hobbelige straatjes zijn nagenoeg identiek gebleven sinds de 17e eeuw. Tijdens deze excursie toont de gids al wandelend de vele bezienswaardigheden van Paraty en er wordt verteld over de indrukwekkende geschiedenis van dit dorp en de invloed die het heeft gehad op de ontwikkeling van Brazilië. Het is goed om deel te nemen aan deze excursie bij aankomst, zodat je tijdens de rest van het verblijf in Paraty goed op de hoogte bent van de bezienswaardigheden en de verborgen plekjes in Paraty.

    Tijdens deze jeep excursie (duur 6 uur), in gezelschap van andere toeristen, worden de verborgen watervallen van de 'Serra da Bocaina' heuvels bezocht. De trip begint op de historische goudroute. Deze route gaat helemaal landinwaarts en gold in de 17e eeuw als route om mineralen en edelstenen te vervoeren naar de kust.

    Al snel verlaat het reisgezelschap de route om de bijzondere watervallen te gaan ontdekken die verborgen zijn in dit prachtige natuurgebied. Na een korte wandeling kom je al gauw bij de 'Toboga' waterval. 'Toboga' betekent glijbaan in het Portugees en dit is precies het bijzondere aan deze waterval. Het gesteente van de waterval vormt een heuse glijbaan waar je vanaf kan glijden. Lokale waaghalzen organiseren hier heuse competities om al staande van de waterval te glijden. Ons advies is om dit toch maar zittend te doen..

    Een volgende wandeling van circa 10 minuten door de jungle brengt het gezelschap naar de 'Tarzan' waterval. Hier kan heerlijk gezwommen worden.

    Na al deze activiteiten gaat de excursie verder naar een authentiek Braziliaanse Cachaça stokerij. Deze Braziliaanse 'jenever' wordt gemaakt van suikerriet. Tijdens het bezoek kan je verschillende soorten Cachaça proeven en leer je van alles het authentieke distileer proces. Hierna kan er geluncht worden in het lokale restaurantje 'Villa Verde' (lunch niet inbegrepen). Na de lunch volgt nog een bezoek aan een andere waterval, waarna de excursie weer eindigt in Paraty.

    Let op; tijdens deze excursie is er geen Engelstalige reisbegeleiding. De chauffeur is een local die de omgeving en de mooie plekken zeer goed kent, maar spreekt niet goed Engels. 

    De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

    Optionele excursies

    01.01.2017 - 15.03.2017 vanaf € 1.566,00 p.p.

    16.03.2017 - 30.06.2017 vanaf € 1.499,00 p.p.

    01.07.2017 - 10.08.2017 vanaf € 1.595,00 p.p.

    11.08.2017 - 10.12.2017 vanaf € 1.499,00 p.p.

    Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.