Reiscode: 173

12-daagse Self-drive Bahia

Bekend als het 'Land van Geluk', is de staat Bahia de thuisbasis van een unieke smeltkroes van culturen en etnische groepen, waardoor het één van 's werelds meest intrigerende en exotische locaties is. Voor Brazilianen staat Bahia synoniem voor alles dat Brazilië vertegenwoordigt; kleur, muziek en een gastvrije bevolking. Salvador was de belangrijkste haven van binnenkomst voor de slaven in Brazilië. 80% van de inwoners in deze regio zijn Afro-Brazilianen en je kunt hun Afrikaanse roots overal terugvinden: van de kruidige gerechten tot hun feestelijke muziek.

Deze self-drive reis van Salvador naar Porto Seguro geeft u de mogelijkheid om de prachtige cultuur van de staat Bahia te ontdekken. Vrijheid en reizen in uw eigen tempo staat hierbij centraal. Een zorgvuldig samengesteld reispakket ontvangt u bij aankomst in Brazilië. Het pakket is speciaal ontwikkeld om u langs de mooiste plekken van Bahia te voeren en bestaat uit kaarten, tips, beschrijvingen van de bestemmingen die u onderweg tegenkomt en een gedetailleerde routebeschrijving.

Boekingsprocedure:

Heeft u interesse in deze rondreis? Neem contact met ons op en ontvang een persoonlijk reisvoorstel. 

Voordelen reisvoorstel:

 • Kosteloos en vrijblijvend:
  Uw persoonlijke reisvoorstel stellen wij gratis en vrijblijvend voor u samen. U bent dus nergens aan gebonden. Bovendien ontvangt u het voorstel meestal al binnen één werkdag.

 • Actueel vluchtschema: 
  Wij selecteren de logistiek best passende vluchten voor de scherpste prijs en nemen deze op in een actueel vluchtschema, rekening houdend met uw gewenste reisdata.

 • Flexibiliteit:
  • Inkorten of verlengen: Bent u in hoofdlijnen geïnteresseerd in deze voorbeeld rondreis en wenst u de reis te verlengen, in te korten, of een opgenomen reisbestemming in de rondreis te vervangen met een andere? Geen probleem; wij verwerken dit in uw persoonlijke reisvoorstel. 

  • Wij nemen de excursies op die passen bij uw interessegebieden. Vertel ons wat u leuk vindt om te doen tijdens uw reis en wij adviseren in de mogelijkheden. 

 • Exacte reissom wordt berekend, rekening houdend met:

  • de samenstelling van uw reisgezelschap. De gemiddelde prijs per persoon verschilt namelijk, indien u alleen reist, met twee personen of bijvoorbeeld een reis met 4 personen boekt. 

  • De gewenste accommodatie klasse bestaande uit toeristenklasse accommodatie, superieure klasse accommodatie of een mix ervan.
vanaf 999,00 € p.p. 12 dagen
 • Ontdek Bahia in uw eigen reistempo
 • Beleef Chapada Diamantina
 • Geniet van de prachtige stranden in Bahia
tafelbergen Chapada Diamantina Brazilie
geanimeerde kaart Morro de Sao Paulo Brazilie
geanimeerde kaart Ilheus Brazilie
Kasteel Ilheus Brazilie
strand espelho d agua Porto Seguro Brazilie
panorama foto kust arraial d'ajuda, Brazilie
 • Inbegrepen:

  • Accommodatie;
   Naar keuze in een toeristenklasse of superieure klasse accommodaties.

   In het gewenste hotel is een standaard kamer inbegrepen. Upgrades zijn uiteraard mogelijk, zoals een upgrade naar een suite, deluxe kamer, of een familiekamer bijvoorbeeld. De mogelijkheden verschillen per hotel. Informeer bij ons naar de upgrade opties. 

   Mocht het voorkomen dat een vermelde accommodatie geen beschikbaarheid heeft, dan bieden wij een passend alternatief aan in de gewenste klasse. 

  • Maaltijden; 
   Bij alle hotels is het ontbijt inbegrepen, tenzij anders vermeld.

  • Autohuur tijdens Self-drive; 
  • Autohuur categorie C, Renault Sandero of vergelijkbaar, air conditioning, vrij aantal kilometers, Inclusief de volgende verzekeringen: - Full protection: CDW in case of collision, fire, theft and robbery of the vehicle with limited deductible (co-participation): US$ 300.00 for the group C; - Third party liability coverage: property damage up to US$ 2.500.000, bodily injury up to US$ 5.000.000.- Customer Liability for Operational Costs: In case the customer is found at fault for the loss, he or she will be liable for Operational Costs up to the limits listed below: Property Damage to Third Parties: Customer liability for operational costs up to the limit of US$ 500.00 - During pick up, please provide your creditcard details for insurance. De drop-off kosten van de auto zijn ook inbegrepen. Dit zijn de kosten voor het ophalen van de auto in stad A en inleveren in stad B. In dit geval is A Belo Horizonte en B Rio de Janeiro. 

  • Excursies; 
   Indien vermeld in de dag- tot dag beschrijving.

  • Reisbegeleiding; 
   Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 

  • Zekerheden; 
   Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).


 • Niet inbegrepen: 

  • Vluchten; 
   De vluchten naar- en in Brazilië worden aangeboden door verschillende luchtvaartmaatschappijen, aangezien er dagelijks diverse opties zijn om te vliegen naar- en in Brazilië. Wij zoeken altijd samen met u naar het best passende schema voor de scherpste tarieven op de gewenste reisdagen. Dit verschilt per dag en per klant en om deze reden zijn de vluchten niet opgenomen in de reissom van de voorbeeld rondreizen op onze site.

   Voor deze reis adviseren wij aan te vliegen op Salvador. 

   Neem contact met ons op en wij stellen een logistiek passend vluchtschema voor u samen.

  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking. 

  • Boekingskosten á € 25,- per dossier.


 • Reissom:

  • De vermelde reissom bij onze voorbeeldrondreizen betreft een hele goede indicatie. Het kan echter voorkomen dat een bepaald hotel niet beschikbaar is, waardoor er een alternatief wordt aangeboden, waarvan de prijs iets anders is. Of uw reis kan net vallen tijdens een feestdag, waardoor hotels gedurende die periode een afwijkende prijs hanteren. Neem daarom altijd eerst contact met ons op, zodat wij de beschikbaarheid kunnen checken en de exacte reissom kunnen berekenen voor u. 

  • De reissom is gebaseerd op deelname van 2 personen. Bij deelname van meerdere personen zakt de reissom per persoon iets, omdat de transfers en excursies gedeeld worden met de overige reisgenoten. Indien u deze reis wenst te boeken als éénpersoons reis, dan geldt er een toeslag. Informeer bij ons naar de meerkosten. 

Vandaag start deze fantastische self-drive. U gaat het spectaculaire natuurgebied Chapada Diamantina verkennen. Onze self-drive informatie pakket omvat alle benodigde route informatie met nauwkeurige beschrijvingen en kaarten. U kunt de auto ophalen bij het autoverhuurbedrijf op de luchthaven of in het centrum van Salvador, afhankelijk van waar de bouwsteen begint.

De eerste bestemming is het pittoreske plaatsje Cachoeira, op circa 120 km afstand ten westen van Salvador gelegen. Het koloniale dorpje staat vol met prachtige koloniale architectuur. In de regio wordt al eeuwenlang tabak gecultiveerd, dus een bezoek aan het plaatselijke fabriekje Dannemann Cigar Factory is een must. Hier zie je hoe men nog op traditionele wijze sigaren maakt. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

 •  Overnachting in Pousada do Convento

Vandaag rijdt u verder naar Lençois, de plek waarvandaan de komende dagen het spectaculaire natuurgebied 'Chapada Diamantina' verkend kan worden. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden. 

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Lençois

Vandaag staat er een aangename wandelexcursie op het programma. Dit is een ideale wandeltour om kennis te maken met dit fraaie natuurgebied. De excursie start in de ochtend. u wordt opgehaald bij het hotel en na afloop er weer afgezet. 

De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden. Er zijn diverse optionele excursies bij te boeken om dit fantastische natuurgebied verder te ontdekken. 

Vandaag verlaat u Lençois, en rijdt u richting Morro de São Paulo op het schiereiland Tinharé. Deze rit van 360 km zal een hele dag in beslag nemen (7 tot 8 uur ongeveer). Bij aankomst in het plaatsje Valença, kunt u de huurauto inleveren bij de autoverhuurmaatschappij en gaat u aan boord van de veerboot naar het eiland schiereiland Tinharé. Op het eiland zelf, mogen namelijk geen auto's rijden. Vandaar dat u de huurauto vandaag inlevert. Na aankomst kunt u zich naar het hotel begeven.

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Morro de São Paulo

Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden en te genieten van Morro de São Paulo.

Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden en te genieten van Morro de São Paulo.

Vandaag hervat u weer de Self-drive. Met de veerboot gaat u weer van Morro de São Paulo terug naar Valença. Bij aankomst in Valença staat de huurauto weer gereed, waarna u richting Itacaré rijdt. Dit is een rit van 130 kilomter waar u ongeveer 2 uur over doet. Na aankomst kunt u heerlijk genieten van Itacaré en omgeving.

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Itacaré

Vandaag is er de gelegenheid om het prachtige vissersdorpje Itacaré verkennen. De regio is een ecologische en tropisch paradijs, met kilometerslange prachtige, bijna-verlaten stranden met goede surfstranden en eindeloze rijen palmbomen. Ontspan op deze heerlijke stranden en geniet van een prachtige omgeving!

Vandaag staat er een lang traject op het programma. U verlaat Itacaré en volgt de schilderachtige kustweg langs het Atlantische regenwoud naar de badplaats Arraial d'Ajuda, op ongeveer 400 km ten zuiden van Itacaré gelegen. Het Atlantische regenwoud in deze omgeving is prachtig om te verkennen.

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Arraial d'Ajuda

Vrije dag om Arraial d'Ajuda en omgeving te verkennen. 

Vandaag eindigt de Self-drive en rijdt u verder naar de naburige stad van Porto Seguro, waar u de huurauto inlevert bij het autoverhuurbedrijf. Einde arrangement. 

Salvador, in de staat Bahia, was de eerste hoofdstad van Brazilië en bevindt zich op een schiereiland dat een enorme baai overziet. Voor Brazilianen is de staat Bahia synoniem voor een relaxter levenstempo. Uitbundige kleuren, muziek en een mengelmoes van religies kenmerken deze staat.

Omdat Salvador in het verleden de voornaamste haven was voor de slavenhandel, heeft het tot op heden een voornamelijk Afro-Braziliaanse bevolking. De befaamde vecht/danskunst 'capoeira' is onder anderen door slaven ontwikkeld in Salvador.

Het historische centrum Pelourinho heeft een weelde aan barokke kerken en koloniale architectuur. Het is ook bekend vanwege het uitbundige nachtleven met talloze restaurants, bars en nachtclubs. Na Rio de Janeiro is het carnaval in Salvador het bekendst en hier wordt het feest totaal anders gevierd. In tegenstelling tot het carnaval in Rio, waar je meer een toeschouwer bent, ga je in Salvador echt mee in de optochten om te feesten.

Er is een ruime keuze aan hotels in diverse comfort klassen. Combineer een bezoek aan Salvador met het nabijgelegen Praia do Forte, Morro de São Paulo of het prachtige natuurgebied Chapada Diamantina.

Diep in het achterland van Bahia bevindt zich het nationale park Chapada Diamantina, een enorm gebied dat uitzichten van zeldzame schoonheid biedt: tafelbergen, mysterieuze grotten, watervallen, rivieren en heuvels. De belangrijkste dorpen van Chapada Diamantina zijn Lençois, Mucuge, Xique-Xique do Igatu en Indarai, allen ontstaan tijdens de goud en diamant rush.

Lençois biedt de beste toeristische infrastructuur en wordt gezien als de toegangspoort tot het gebied. De mogelijkheden voor actief en avontuurlijk toerisme zijn eindeloos, van wandel trekkings van één of meerdere dagen, tours door de watervallen/grotten, mountainbike tochten, meerdaagse paardrijdtochten en meer. Informeer naar de mogelijkheden.

Morro de São Paulo ligt in de staat Bahia in het noordoosten van Brazilië en is goed te bereiken vanaf Salvador met een catamaran boot. De boottocht duurt ongeveer 2,5u. Dit idyllisch vissersdorp op het noordelijk puntje van het eiland Tinharé wordt omringd door een weelderige omgeving met varens, palmbomen, prachtige stranden en paradijsvogels.

Morro de São Paulo heeft vier stranden, simpelweg het eerste t/m het vierde strand genoemd. Het eerste strand is het meest populair en geliefd bij watersport fans en duikers. Het strand heeft een prima toeristische infrastructuur met diverse winkels, restaurants en kleinschalige hotels/pousadas.

Het tweede strand trekt strandsport liefhebbers en heeft het grootste aantal kiosken/stalletjes. Het derde en vierde strand zijn rustiger, ideaal voor een romantisch verblijf. Het derde strand wordt omgeven door koraalriffen en het vierde strand is het beste voor families met kinderen, met onder andere veel natuurlijke poelen waarin gezwommen kan worden.

Gedurende het Braziliaanse hoogseizoen, december - februari en juli, heeft Morro de São Paulo een leuk nachtleven. Je komt er vanuit Salvador met de catamaran boot of met een klein vliegtuigje. 

In de Braziliaanse staat Bahia, ongeveer 300 km ten zuiden van de hoofdstad Salvador ligt het koloniale plaatsje Ilhéus. De stad is gebouwd op een heuvel en kijkt uit op het strand en een kleine haven. Het plaatsje wordt omgeven door cacao plantages en het is zelfs één van de grootste cacao producerende regio's ter wereld.

Meer naar het noorden gaan de cacao plantages over in het Atlantische regenwoud totdat je het schitterende Itacaré bereikt op haar met palmbomen bedekte heuvels, een afgelegen kustplaats met een beschermde status. Voor ecotoerisme is dit een waar paradijs. De stranden van 'Barra Grande', het schitterende schiereiland van Maraú, de Camamu baai met haar diverse eilanden en adembenemende zonsondergang, de wouden, rivieren en watervallen, zijn fantastisch...

Er is een enorm aanbod  voor de toeristen, die hier kunnen surfen, raften, wandelen of simpelweg genieten van dit ongerept stukje tropisch paradijs. Ten zuiden van Ilhéus tref je het paradijselijke eiland 'Ilha de Comandatuba' aan. Een ideale optie voor wie rust en stilte zoekt in een prachtige omgeving. De 21 km lange kustlijn telt vele ongerepte 'bounty' stranden, zoals het strand 'Puxim' & Oiticica. Op het eiland bevindt zich het luxueuze Ilha de Comandatuba hotel, met haar eigen prive airstrip.

Porto Seguro staat bekend om haar prachtige kust en is een van de beste strand bestemmingen van Brazilië. Het was hier dat de Portugezen voor het eerst voet aan wal kregen in 1500. In Porto Seguro tref je dan ook de oudste kerkjes van het land aan en bevindt zich een 'ontdekkings' monument. Er is een goede toeristische infrastructuur met talloze bars, hotels en restaurants.

In het lagergelegen deel van de stad 'Cidade Baixa', concentreert zich het uitgaansleven. Met name tijdens Carnaval en Nieuwjaar komen Brazilianen van heinde en verre hierheen om te feesten. De kustlijn van Porto Seguro is perfect voor strandliefhebbers, vanwege het mooie weer en de beschermende riffen, waardoor je heerlijk in het water kan baden.

Op zo'n 15 kilometer afstand van Porto Seguro is een bosrijk reservaat. De boom die je hier aantreft heeft de naam aan Brazilie gegeven; 'Pau Brasil'.

Arraial d'Ajuda ligt ongeveer 20 km ten zuiden van Porto Seguro. Het werd opgericht in 1549 rond de kerk met de naam 'Nossa Senhora d'Ajuda' en wordt gekenmerkt door de serene rust dat in schril contrast staat met het levendige Porto Seguro.

Trancoso

Ten zuiden van Porto Seguro in de staat Bahia ligt Trancoso, een geliefd plaatsje bij de jetset van Brazilië, gebouwd op een heuvel die de oceaan overziet. De regio is bekend om haar verlaten stranden en het weelderig Atlantisch regenwoud. De 'Quadrado' is het historisch plein van Trancoso, waar je kleurrijke huizen, bijzondere handwerk en kunst aantreft. En, niet te vergeten, een ongelooflijke uitzicht op de zee. Trancoso biedt de meest luxe accommodaties van heel Brazilië. Golf liefhebbers halen hier hun hart op met één van de grootste golfbanen van het land, 'Terravista Golf'.

Toeristenklasse Hotels

Pousada Vila Serrano is een charmante kleine pousada en ligt op 5 minuten loopafstand van het koloniale centrum. Een bijzonder kenmerk is dat het is ingericht volgens de principes van 'Feng Shui'. De kamers zijn gebouwd in een koloniale stijl en zijn ingericht door lokale kunstenaars. Er is gratis internet, een bibliotheek, schaakbord, een tafeltennistafel en een spa aanwezig.

Gelegen aan het begin van het tweede strand en op slechts twee kilometer van het dorp, biedt deze pousada comfortabele en stijlvol ingerichte kamers met een scala aan moderne voorzieningen. Het pand is vernoemd naar de krabben die overal te zien zijn vanwege de ligging naast een mangrove gebied. Het restaurant serveert heerlijke gerechten, er is een gezellige bar en er is een massage service. Ook kunt u ontspannen in het solarium.

Excursies inbegrepen

Dit is een ideale wandeltour om kennis te maken met dit fraaie natuurgebied. De excursie start in de ochtend. u wordt opgehaald bij het hotel en begint aan een wandeling langs de nabijgelegen 'serrano' rivier, waar u ook van een verfrissende duik kunt genieten in de natuurlijk gevormde poelen. De wandeling gaat verder naar de zogenoemde 'Areias Coloridas', ofwel gekleurd zand. Het is een verzameling rotsen met een verbluffende diversiteit aan kleuren.

Na nog een zwemstop bij 'Cachoeirinha', één van de meest indrukwekkende watervallen van Brazilië met een val van wel 400 meter, gaat de tocht verder naar de volgende waterval genaamd 'Primavera'. Deze waterval vloeit in de Lençois river naast het hoogste punt van de berg, de steen 'Pedra do Mirante'.

Hier wordt u beloond met een fantastisch uitzicht over het dorpje van Lençois. Na de lunch (ter plaatse te betalen), gaat de tocht (circa 3 km) verder naar 'Ribeirão do Meio'. Hier kunt u abseilen (optioneel) of gewoon genieten en nog even zwemmen in de natuurlijk gevormde poelen. Hierna eindigt de excursie weer in Lençois. waar u wordt afgezet bij het hotel.

Optionele excursies

U wordt in de ochtend opgehaald bij het hotel in Lençois voor een fantastische excursie die tot het einde van de middag zal duren. De excursie vangt aan met een bezoek aan spectaculaire grotten op zo'n 75 km afstand gelegen van Lençois. Hier bezoeken jullie eerst de 'Lapa Doce' grot met haar prachtige stalagmieten en stalactieten en vervolgens wordt de 'Pratinha'grot bezocht, waar een ondergrondse rivier met kristalhelder water de mogelijkheid biedt om een verfrissende duik te nemen. In de 'Gruta Azul', ofwel blauwe grot beleeft u een waar kleurenspektakel als de zonnestralen door een nauwe opening het wateroppervlak weten te bereiken. Na al deze waanzinnige grotten te hebben bezocht volgt in de middag nog een aangename beklimming van de iconische tafelberg 'Morro do Pai Inácio'. Eenmaal boven zal u genieten van prachtige vergezichten over Chapada Diamantina. Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel. 

Prijs 145 € / p. P.

Het 'Boipeba' eiland staat bekend om haar prachtige stranden en adembenemende landschappen. Gedurende deze bootexcursie wordt het eiland rond gevaren en is er ruim de tijd voor diverse stops. De eerste stop is bij de natuurlijke poelen van 'Boipeba', waar heerlijk gezwommen kan worden. Daarna wordt het 'Cueira' strand bezocht met mogelijkheid om te lunchen. Na de lunch wordt het historische Cairu''eilandje bezocht, wat bekend staat om het klooster en het kerkje. Na het bezoek gaat de excursie langzaam terug naar Morro do Sao Paulo via de 'Una' rivier, hierbij genietend van rustgevende mangrove bossen en een prachtige zonsondergang.

Prijs 85 € / p. P.
Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.