Reiscode: 104

10-daagse Amazone Survival Arrangement

Het 10-daagse Amazone survival pakket is specifiek ontworpen voor de reiziger met een avontuurlijke geest. Samen met een Engelstalige gids en een lokale expert, begeeft u zich naar het prachtige en afgelegen Mamori-gebied van de Amazone. Hier ontdekken jullie de uitgestrekte meren, rivieren en het ondergelopen regenwoud. Dit gebied is ideaal om per kano te verkennen. Door diep in de jungle te trekken, krijgt u de unieke kans om de dieren van de Amazone van dichtbij te observeren en vast te leggen op camera.

Boekingsprocedure:

Heeft u interesse in deze bouwsteen en wenst u deze los te boeken of op te nemen in een rondreis? Neem contact met ons op en ontvang een persoonlijk reisvoorstel. 
 

Voordelen reisvoorstel:

 • Kosteloos en vrijblijvend:
  Uw persoonlijke reisvoorstel stellen wij gratis en vrijblijvend voor u samen. U bent dus nergens aan gebonden. Bovendien ontvangt u het voorstel meestal al binnen één werkdag.
   
 • Flexibiliteit:
  • Inkorten of verlengen: Bent u in hoofdlijnen geïnteresseerd in deze voorbeeld bouwsteen en wenst u de reis te verlengen, in te korten, of het combineren met een andere bestemming in Brazilië? Geen probleem; wij verwerken dit in uw persoonlijke reisvoorstel. 
    
 • Exacte reissom wordt berekend, rekening houdend met:
   
  • de samenstelling van uw reisgezelschap. De gemiddelde prijs per persoon verschilt namelijk, indien u alleen reist, met twee personen of bijvoorbeeld een reis met 4 personen boekt.
vanaf 1.324,00 € p.p. 10 dagen
 • Amazone Survival arrangement
 • Specifiek voor avontuurlijke reizigers: 10-daagse diepe jungle-ervaring
 • Leer essentiële survivalvaardigheden voor de jungle van ervaren gidsen
 • Ontdek uitgestrekte meren, rivieren en ondergelopen regenwoud
 • Unieke locatie: afgelegen Mamori-regio van de Amazone
 • Ontmoetingen met Amazone dieren
Survival Amazone, kampvuur maken
Survival instructies Amazone
Slapen in de hangmat in de Amazone
Amazone survival highlights
Roze rivierdolfijn Boto, Amazone Brazilie
Amazone boot excursie, Brazilie
Zeer ervaren natuurgids Amazone
Amazone gids Samuel, Amazone armband
Piranha vissen Amazone
 • Inbegrepen:
   
  • Accommodatie;
   U overnacht in de jungle en bouwt samen met de gidsen uw eigen onderkomen, gebruik makende van natuurlijk materiaal die jullie onderweg tegenkomen. 
    
  • Maaltijden; 
   Het arrangement is op basis van volpension, dus alle maaltijden zijn inbegrepen. Uiteraard gaat u ook zelf op zoek naar voedsel, maar voor uw veiligheid wordt er ook eten meegenomen, zoals vis, kip, vlees, groente en fruit. 
    
  • Vervoer; 
   Retour transfers van Manaus naar de Lodge zijn inbegrepen
    
  • Excursies; 
   Dagelijks staan er excursies op het programma onder begeleiding van ervaren Engelssprekende natuurgidsen, inbegrepen in het arrangement. Andere talen zijn op aanvraag. 
    
  • Reisbegeleiding; 
   Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 
    
  • Zekerheden; 
   Brazilië Reis Specialist is lid van VZR Garant, VvKR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. VZR Garant, beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een VZR Garant,-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door VZR Garant, conform de garantieregeling VZR Garant, https://vzr-garant.nl/reizigers.
    
 • Niet inbegrepen: 
   
  • Vluchten; 
   De vluchten naar- en in Brazilië worden aangeboden door verschillende luchtvaartmaatschappijen, aangezien er dagelijks diverse opties zijn om te vliegen naar- en in Brazilië. Wij zoeken altijd samen met u naar het best passende schema voor de scherpste tarieven op de gewenste reisdagen. Dit verschilt per dag en per klant en om deze reden zijn de vluchten niet opgenomen in de reissom van de voorbeeld arrangementen op onze site.

   Voor deze reis adviseren wij aan te vliegen op Manaus, vanwaar het arrangement begint.

   Neem contact met ons op en wij stellen een logistiek passend vluchtschema voor u samen.
    
  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 
    
  • Boekingskosten á € 25,- per dossier
    
  • VZR Garant Bijdrage á € 7,50 per persoon
    
 • Reissom:
   
  • De vermelde reissom bij onze voorbeeldrondreizen betreft een hele goede indicatie. Het kan echter voorkomen dat uw reis kan net vallen tijdens een feestdag, of er gelden hoogseizoen prijzen, waardoor hotels gedurende die periode een afwijkende prijs hanteren. Neem daarom altijd eerst contact met ons op, zodat wij de beschikbaarheid kunnen checken en de exacte reissom kunnen berekenen voor u. 
    
  • De reissom is gebaseerd op deelname van 2 personen. Bij deelname van meerdere personen zakt de reissom per persoon iets, omdat de transfers en excursies gedeeld worden met de overige reisgenoten. Indien u deze reis wenst te boeken als éénpersoons reis, dan geldt er een toeslag. Informeer bij ons naar de meerkosten.

DAG 1

08:00 uur Pick up bij Hotel ***

Transfer naar de rivier bij de Ceasa haven, met vervolgens een bezoek aan de lokale markt op de haven, en aansluitend een bootovertocht waarbij u onderweg  de 'Meeting of the Waters' passeert. In het hart van het Amazonegebied stromen de donkere 'Rio Negro' en de lichtere 'Rio Solimões' samen in een spectaculair schouwspel dat bekend staat als 'Encontro das Aguas', de ontmoeting van de wateren.

Na aankomst in Careiro is er een leuke rit van 50 minuten op de snelweg BR-319, waar we onderweg een stop maken langs de weg om de enorme waterlelies te zien. We komen daarna aan bij de rivier 'Mamori', gevolgd door een boottocht van 40 minuten naar de Amazon Turtle Lodge. Na de lunch is er een kanotocht om bijzondere vogels en de rivierdolfijnen te gaan ontmoeten.

 • Overnachting in Amazon Turtle Lodge

DAG 2

Na het ontbijt start de Survival expeditie. We vertrekken vanuit het pension voor een jungle trekking. Om 17:00 stoppen we om het kamp op te zetten en te overnachten in de jungle.

DAG 3

In de ochtend trekken we verder. De lokale gids zal u leren hoe u in deze bijzondere omgeving zelf aan voedsel kan komen. In de middag wordt er verder gewandeld en probeert u om dieren te spotten. Rond 17:00 uur stoppen we om het kamp op te zetten. Overnachting in de jungle.

DAG 4

Vandaag staan we vroeg op om 6:00 uur om vogels te gaan spotten met aansluitend een trekking, waarbij we naar een andere rivier gaan. We zullen een aantal kleine rivieren moeten oversteken, waarna we het kamp kunnen voorbereiden.

DAG 5

Na het ontbijt gaan we kanoën in de kleine kreken. Ook gaan we op zoek naar voedsel voor de lunch en diner. Na het opzetten van het kamp gaan we vanavond kanoën om de dieren te zien die 's nachts actief zijn. Ook gaan we speervissen en met geluk kunnen we een van de 2.500 verschillende soorten vis vangen. De vis kan perfect zijn voor onze lunch morgen.

DAG 6

Vandaag staat er een bijzondere kanotocht op het programma naar de zijrivieren van de Igapó en igarapes rivieren. We gaan op zoek naar vogels, Luiaarden en bijzondere insecten. Als we geluk hebben, kunnen we apen tegenkomen. In de middag gaan we weer vissen, waarna we weer naar het kamp gaan. 

DAG 7

Vroeg in de ochtend om 05:00 uur staan we op om de magische zonsopgang te aanschouwen en verder gaan we vandaag op zoek naar de zwarte brulapen en bijzondere papegaaien.

DAG 8

Na het ontbijt is er een transfer terug naar de Amazon Turtle Lodge en eindigt het survival gedeelte van het arrangement. In de middag zullen we proberen om de rivierdolfijnen 'Boto' te zien, die in dit gebied voorkomen. Overnachting in de Amazon Turtle Lodge. 

DAG 9

Na het ontbijt 's ochtends brengen we een bezoek aan de rubber - en maniok plantages, waarbij het proces geleerd wordt om op de traditionele wijze maniok bloem te maken. 's Avonds sluiten we de trekking af met een groots barbeque diner en caipirinhas (Braziliaanse cocktail). 

Overnachting in de Amazon Turtle Lodge

Na het ontbijt is er een transfer terug naar Manaus, waar u wordt afgezet bij het hotel of de luchthaven, indien u een aansluitende vlucht heeft. 

Het Amazonegebied, met zijn weelderige tropische regenwoud en ongeëvenaarde biodiversiteit, is wereldwijd bekend. De omvang van het regenwoud is haast onvoorstelbaar: het is zo groot dat Nederland er gemakkelijk 100 keer in past. Als toegangspoort tot de Amazone is de stad Manaus, met zijn internationale luchthaven, de ideale uitvalsbasis voor avontuurlijke reizigers.

In de omgeving van deze bruisende metropool bieden hotels en lodges toeristen de perfecte gelegenheid om de geuren, kleuren en geluiden van het oerwoud te ervaren. Dit is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van een reis naar Brazilië. Ontmoet de betoverende roze rivierdolfijnen, bekend als 'boto', maak kennis met de gastvrije lokale bevolking en beleef de unieke flora en fauna die dit gebied te bieden heeft.

Brazilië Reis Specialist biedt reisarrangementen aan in alle regio's van Brazilië. U kunt deze arrangementen los boeken, of wij kunnen ze integreren in een reis die volledig op maat voor u wordt samengesteld. Het laten maken van een op maat gemaakt voorstel is geheel vrijblijvend en kosteloos. Het stelt u in staat om een reis te beleven die volledig is afgestemd op uw individuele reiswensen, zodat u het maximale uit uw Amazone-avontuur kunt halen.

Toeristenklasse Hotels

Volpension Maaltijd type
7Aantal nachten

Om aan dit programma deel te nemen, dien je een goede fysieke gezondheid te hebben. Er zijn bijvoorbeeld een aantal prachtige lange trektochten door de jungle, waarbij je een eigen rugzak moet meenemen, soms gaat slapen in een hangmat midden in de natuur en soms moet peddelen met kano's.

Wat je allemaal gaat beleven en leren tijdens de Survival Tour:

- Specialiteiten van het Braziliaanse regenwoud;

- Uitleg over de medicinale planten en natuur van het Amazone regenwoud;

- Oriëntatie op onbekend terrein;

- Voedsel dat jullie vinden tijdens de expeditie;

- Bereiding en het behoud van het voedsel;

- Opzetten van het kamp en beveiliging ervan;

- Methoden voor het maken van vuur zonder dat u aanstekers gebruikt, lucifers en andere kunstmatige dingen;

- Goede plekken herkennen om een kampvuur te maken het leren herkennen van goede houtsoorten hiervoor.

Volpension Maaltijd type
2Aantal nachten

Kom de Amazone beleven samen met de zeer ervaren natuurgidsen van de Amazon Turtle Lodge, in een prachtig ongerepte jungle omgeving. Bent u op zoek een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding, dan bent u bij de Amazon Turtle lodge aan het juiste adres. 

De excursies van de Amazon Turtle Lodge zijn echt een hoogtepunt van uw reis, omdat ze u in contact brengen met het zeer diverse oerwoud in de omgeving van de lodge.

Wij bieden er arrangementen aan van meerdere nachten, allen op basis van volpension en met dagelijkse excursies inbegrepen. Alle kamers hebben een privé badkamer met warm water en airconditioning. 

Locatie:

De Amazon Turtle lodge ligt langs een meer, 70 km ten zuiden van Manaus, ver weg van andere lodges en in een ongerepte omgeving.

Bereikbaarheid:

De transfer naar de lodge duurt 3½ tot 4 uur. De transfer begint van hotel of luchthaven naar de haven in Manaus, gevolgd door een boottocht over de Amazonerivier naar Porto Careiro, waarbij onderweg de 'Ontmoeting der Wateren' wordt overgestoken. Vanaf hier gaat de transfer verder over land naar de opstapplaats voor een schilderachtige tocht per motorboot over de Mamori rivier naar de lodge.  

Grootte en structuur van de lodge:

Qua capaciteit is de Turtle lodge een middelgrote lodge, met 21 houten en stenen bungalows die verschillende gradaties van comfort bieden. De lodge is echter gebouwd op een hoger gelegen terrein en is verspreid over een groot gebied, zodat er veel ruimte is om rond en in de lodge te wandelen. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en de superieure klasse bungalows zijn wat moderner en ruimer van opzet. Het restaurant kijkt uit over een weelderige, centrale tuin, die leidt naar een open lounge en een hangmat. 

Unieke kenmerken:

Wat de Turtle lodge onderscheidt van de meeste andere lodges is dat het ook een reeks gespecialiseerde pakketten aanbiedt, zoals survival pakketten met kamperen (in hangmatten) in de Amazone jungle. Wil je een nachtje survival toevoegen en overnachten in de jungle? Informeer bij ons naar de meerkosten.

Excursies inbegrepen

Optionele excursies

Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.