Reiscode: 104

10-daagse Amazone Survival Arrangement

het survival arrangement is speciaal samengesteld voor de avontuurlijk ingestelde reiziger. U gaat samen met een Engelssprekende gids en een lokale gids op avontuur in een prachtig afgelegen gebied van de Amazone, namelijk de Mamori regio. Hier verkennen jullie de enorme meren, riviertjes en ondergelopen oerwoud. Dit maakt de verkenning van deze regio perfect om met de kano te ondernemen. Omdat u in diep de jungle in gaat, zult u goed de Amazone dieren kunnen ontmoeten en fotograferen. 

Boekingsprocedure:

Heeft u interesse in deze bouwsteen en wenst u deze los te boeken of op te nemen in een rondreis? Neem contact met ons op en ontvang een persoonlijk reisvoorstel. 

Voordelen reisvoorstel:

 • Kosteloos en vrijblijvend:
  Uw persoonlijke reisvoorstel stellen wij gratis en vrijblijvend voor u samen. U bent dus nergens aan gebonden. Bovendien ontvangt u het voorstel meestal al binnen één werkdag.

 • Flexibiliteit:
  • Inkorten of verlengen: Bent u in hoofdlijnen geïnteresseerd in deze voorbeeld bouwsteen en wenst u de reis te verlengen, in te korten, of het combineren met een andere bestemming in Brazilië? Geen probleem; wij verwerken dit in uw persoonlijke reisvoorstel. 

 • Exacte reissom wordt berekend, rekening houdend met:

  • de samenstelling van uw reisgezelschap. De gemiddelde prijs per persoon verschilt namelijk, indien u alleen reist, met twee personen of bijvoorbeeld een reis met 4 personen boekt.
vanaf 1.060,00 € p.p. 10 dagen
 • Amazone Survival arrangement
 • Uniek avontuur in Brazilië
 • Trekking door de jungle
Survival Amazone, kampvuur maken
Survival instructies Amazone
Slapen in de hangmat in de Amazone
Amazone survival highlights
Roze rivierdolfijn Boto, Amazone Brazilie
Amazone boot excursie, Brazilie
Zeer ervaren natuurgids Amazone
Amazone gids Samuel, Amazone armband
Piranha vissen Amazone
 • Inbegrepen:

  • Accommodatie;
   U overnacht in de jungle en bouwt samen met de gidsen uw eigen onderkomen, gebruik makende van natuurlijk materiaal die jullie onderweg tegenkomen. 

  • Maaltijden; 
   Het arrangement is op basis van volpension, dus alle maaltijden zijn inbegrepen. Uiteraard gaat u ook zelf op zoek naar voedsel, maar voor uw veiligheid wordt er ook eten meegenomen, zoals vis, kip, vlees, groente en fruit. 

  • Vervoer; 
   Retour transfers van Manaus naar de Lodge zijn inbegrepen

  • Excursies; 
   Dagelijks staan er excursies op het programma onder begeleiding van ervaren Engelssprekende natuurgidsen, inbegrepen in het arrangement. Andere talen zijn op aanvraag. 

  • Reisbegeleiding; 
   Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 

  • Zekerheden; 
   Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).


 • Niet inbegrepen: 

  • Vluchten; 
   De vluchten naar- en in Brazilië worden aangeboden door verschillende luchtvaartmaatschappijen, aangezien er dagelijks diverse opties zijn om te vliegen naar- en in Brazilië. Wij zoeken altijd samen met u naar het best passende schema voor de scherpste tarieven op de gewenste reisdagen. Dit verschilt per dag en per klant en om deze reden zijn de vluchten niet opgenomen in de reissom van de voorbeeld arrangementen op onze site.

   Voor deze reis adviseren wij aan te vliegen op Manaus, vanwaar het arrangement begint.

   Neem contact met ons op en wij stellen een logistiek passend vluchtschema voor u samen.

  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 

  • Boekingskosten á € 25,- per dossier


 • Reissom:

  • De vermelde reissom bij onze voorbeeldrondreizen betreft een hele goede indicatie. Het kan echter voorkomen dat uw reis kan net vallen tijdens een feestdag, of er gelden hoogseizoen prijzen, waardoor hotels gedurende die periode een afwijkende prijs hanteren. Neem daarom altijd eerst contact met ons op, zodat wij de beschikbaarheid kunnen checken en de exacte reissom kunnen berekenen voor u. 

  • De reissom is gebaseerd op deelname van 2 personen. Bij deelname van meerdere personen zakt de reissom per persoon iets, omdat de transfers en excursies gedeeld worden met de overige reisgenoten. Indien u deze reis wenst te boeken als éénpersoons reis, dan geldt er een toeslag. Informeer bij ons naar de meerkosten.

DAG 1

08:00 uur Pick up bij Hotel ***

Transfer naar de rivier bij de Ceasa haven, met vervolgens een bezoek aan de lokale markt op de haven, en aansluitend een bootovertocht waarbij u onderweg  de 'Meeting of the Waters' passeert. In het hart van het Amazonegebied stromen de donkere 'Rio Negro' en de lichtere 'Rio Solimões' samen in een spectaculair schouwspel dat bekend staat als 'Encontro das Aguas', de ontmoeting van de wateren.

Na aankomst in Careiro is er een leuke rit van 50 minuten op de snelweg BR-319, waar we onderweg een stop maken langs de weg om de enorme waterlelies te zien. We komen daarna aan bij de rivier 'Mamori', gevolgd door een boottocht van 40 minuten naar de Amazon Turtle Lodge. Na de lunch is er een kanotocht om bijzondere vogels en de rivierdolfijnen te gaan ontmoeten.

 • Overnachting in Amazon Turtle Lodge

DAG 2

Na het ontbijt start de Survival expeditie. We vertrekken vanuit het pension voor een jungle trekking. Om 17:00 stoppen we om het kamp op te zetten en te overnachten in de jungle.

DAG 3

In de ochtend trekken we verder. De lokale gids zal u leren hoe u in deze bijzondere omgeving zelf aan voedsel kan komen. In de middag wordt er verder gewandeld en probeert u om dieren te spotten. Rond 17:00 uur stoppen we om het kamp op te zetten. Overnachting in de jungle.

DAG 4

Vandaag staan we vroeg op om 6:00 uur om vogels te gaan spotten met aansluitend een trekking, waarbij we naar een andere rivier gaan. We zullen een aantal kleine rivieren moeten oversteken, waarna we het kamp kunnen voorbereiden.

DAG 5

Na het ontbijt gaan we kanoën in de kleine kreken. Ook gaan we op zoek naar voedsel voor de lunch en diner. Na het opzetten van het kamp gaan we vanavond kanoën om de dieren te zien die 's nachts actief zijn. Ook gaan we speervissen en met geluk kunnen we een van de 2.500 verschillende soorten vis vangen. De vis kan perfect zijn voor onze lunch morgen.

DAG 6

Vandaag staat er een bijzondere kanotocht op het programma naar de zijrivieren van de Igapó en igarapes rivieren. We gaan op zoek naar vogels, Luiaarden en bijzondere insecten. Als we geluk hebben, kunnen we apen tegenkomen. In de middag gaan we weer vissen, waarna we weer naar het kamp gaan. 

DAG 7

Vroeg in de ochtend om 05:00 uur staan we op om de magische zonsopgang te aanschouwen en verder gaan we vandaag op zoek naar de zwarte brulapen en bijzondere papegaaien.

DAG 8

Na het ontbijt is er een transfer terug naar de Amazon Turtle Lodge en eindigt het survival gedeelte van het arrangement. In de middag zullen we proberen om de rivierdolfijnen 'Boto' te zien, die in dit gebied voorkomen. Overnachting in de Amazon Turtle Lodge. 

DAG 9

Na het ontbijt 's ochtends brengen we een bezoek aan de rubber - en maniok plantages, waarbij het proces geleerd wordt om op de traditionele wijze maniok bloem te maken. 's Avonds sluiten we de trekking af met een groots barbeque diner en caipirinhas (Braziliaanse cocktail). 

Overnachting in de Amazon Turtle Lodge

Na het ontbijt is er een transfer terug naar Manaus, waar u wordt afgezet bij het hotel of de luchthaven, indien u een aansluitende vlucht heeft. 

Het tropische regenwoud en de ongekende biodiversiteit maken het Amazone gebied wereldberoemd. De omvang van het regenwoud is moeilijk te bevatten: Nederland past makkelijk 100x in deze groene oceaan. Met zijn internationaal vliegveld is Manaus de toegangspoort tot de Amazone.

Hotels en lodges rondom deze miljoenenstad bieden de toerist een perfecte manier om de geuren, kleuren en geluiden van het oerwoud in zich op te nemen, ongetwijfeld één van de hoogtepunten van een reis naar Brazilië. Ontmoet de roze rivierdolfijn 'boto', maak kennis met de lokale bevolking en beleef de unieke flora en fauna.

Brazilië Reis Specialist biedt in alle Braziliaanse regio's reisarrangementen aan. Deze zijn los te boeken of wij kunnen deze inpassen in een reis die wij op maat voor u maken. Het op maat laten maken van een voorstel is vrijblijvend, kosteloos en geeft u de mogelijkheid om een reis te beleven die helemaal is afgestemd op uw individuele reiswensen.

Toeristenklasse Hotels

Om aan dit programma deel te nemen, dien je een goede fysieke gezondheid te hebben. Er zijn bijvoorbeeld een aantal prachtige lange trektochten door de jungle, waarbij je een eigen rugzak moet meenemen, soms gaat slapen in een hangmat midden in de natuur en soms moet peddelen met kano's.

Wat je allemaal gaat beleven en leren tijdens de Survival Tour:

- Specialiteiten van het Braziliaanse regenwoud;

- Uitleg over de medicinale planten en natuur van het Amazone regenwoud;

- Oriëntatie op onbekend terrein;

- Voedsel dat jullie vinden tijdens de expeditie;

- Bereiding en het behoud van het voedsel;

- Opzetten van het kamp en beveiliging ervan;

- Methoden voor het maken van vuur zonder dat u aanstekers gebruikt, lucifers en andere kunstmatige dingen;

- Goede plekken herkennen om een kampvuur te maken het leren herkennen van goede houtsoorten hiervoor.

Excursies inbegrepen

Optionele excursies

Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.