Reiscode: 6214

Reisvoorstel 6214 - familie rondreis Brazilie, juni - juli 2022

Hierbij ontvangt u het reisvoorstel naar Brazilië. Het betreft een prachtig landarrangement met de focus op de natuur hoogtepunten in de Pantanal en de Amazone, met een privé Amazone cruise inbegrepen voor uw gezelschap.Overal zijn superieure klasse accommodaties geselecteerd.  

Uiteraard zijn wijzigingen nog mogelijk in het offertetraject. Het is immers een reis op maat. Neem het rustig door en dan verneem ik graag uw terugkoppeling.  

 • Om de reis te boeken, ontvangen wij graag de volgende gegevens: 
   
  • Namen zoals vermeld in het paspoort
  • Geboortedata
  • Paspoortnummers
  • Adres voor vermelding op de factuur
  • Mobiel nummer waarop het reisgezelschap tijdens de reis bereikbaar is
  • Contactgegevens van kennis of familie die niet meegaat tijdens de reis
    
 • Deze gegevens kunt u via het aanvraag tabblad van het reisvoorstel versturen. Uw gegevens worden via een beveiligde HTTPS verbinding naar ons verstuurd.

Uitkijkend naar uw reactie. 

Hartelijke groet namens het BRS team,

Gustavo Lucena Lage
Reisadviseur

vanaf 5.198,00 € p.p. 19 dagen
 • Wildlife spotten in de Pantanal vanuit Pousada do Rio Mutum
 • Cristalino Jungle Lodge, de beste spot van de Amazone voor Bird watching
 • Prive Amazone cruise met twee bevriende gezinnen
 • Beleef bruisend Rio de Janeiro
 • Heerlijk genieten aan het einde bij het Zorah beach resort, kleinschalig en superieure klasse
Voetballen op het strand in Rio
Amazon Turtle lodge, boot excursie
Meeting of the Waters in Manaus Brazilie
Bird watching Cristalino Lodge, Zuidelijke Amazone, papagaai
Bird watching Cristalino Lodge, Zuidelijke Amazone, bijzondere vogel
Adembenemende jungle nabij de Cristalino Lodge, Zuidelijke Amazone
Aap nabij de Cristalino Lodge, Zuidelijke Amazone
Apen Cristalino Lodge, Zuidelijke Amazone
Uitzicht vanuit de observatietoren van de Cristalino Jungle Lodge
 • Dag 01: 29 juni 2022 (Start Landarrangement)
 • Dag 19: 17 juli 2022 (Einde landarrangement)

Reissom:

 • € 5.198,-  per persoon voor het landarrangement, op basis van 3 personen. 
   
 • Wij bieden een korting van € 130,- per persoon wanneer u dit landarrangement boekt voor 25 januari 2022.  De korting is geldig bij betaling per reguliere bankoverschrijving.
 • De aanbetaling van deze reis bedraagt 15% van de reissom en het restant bedrag dient 6 weken voor vertrek te worden overgemaakt.
   

Inbegrepen:

 • Alle vermelde hotels en maaltijden, zie tabblad hotels
   
 • Gecharterde 4-daagse Amazone prive cruise op de boot Cruzador met 5 cabines, zie tabblad hotels
   
 • Vervoer; 
  Alle vermelde transfers over land
   
 • Excursies; 
  Excursies die vermeld zijn in het excursie tabblad of de dag tot dag beschrijving. 
   
 • Reisbegeleiding; 
  Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 
   
 • Zekerheden; 
  Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).
   
 • Op deze reis zijn de algemene voorwaarden van BRS van toepassing. https://www.braziliereisspecialist.nl/footer-navigation/algemene-voorwaarden.html
 • Reisadvies Brazilië en verzekeringen:
  Zorg ervoor dat je een reisverzekering afsluit die dekking biedt in geval van code oranje, corona, repatriëring en verlengd verblijf. Bekijk hier de reisverzekeringen die dit dekken.

  Het meest recente reisadvies voor reizen naar Brazilië kunt u vinden op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/brazilie/reizen/reisadvies.
   

Niet inbegrepen: 

 • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking
   
 • SGR bijdrage á € 5,- per persoon
   
 • Boekingskosten á € 25,- per boeking 
   
 • Alle vluchten. U kunt de vluchten zelf boeken. In het tabblad vluchtschema vermelden wij de geadviseerde vluchten om te boeken voor deze rondreis. Uiteraard kunnen wij u hierbij kosteloos helpen tijdens een telefonisch consult, waarbij u de vluchten boekt. 

Na aankomst in Rio de Janeiro wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een privé transfer naar het hotel gebracht in Rio de Janeiro. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed.

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Rio

Vandaag staat de Urban bike tour op het programma in de ochtend, in gezelschap van andere toeristen en met Nederlandse begeleiding.

Vandaag staat er een privé dagexcursie (duur circa 6 uur) op het programma naar het Christusbeeld op de 710 meter hoge Corcovado berg en daarna de suikerbroodberg. 

Vandaag eindigt het Rio de Janeiro arrangement. U wordt opgehaald bij het hotel en met een transfer naar de luchthaven gebracht. Aansluitend is de vlucht naar Cuiabá (overstap onderweg). Na aankomst start het Pantanal arrangement. 

Engelse beschrijving:

Pick-up from Cuiabá airportl, and transfer into the Pantanal, passing the small village of Mimosa, where the famous Brazilian explorer Marechal Cândido Rondon was born. Arrival, accommodation, dinner and overnight in Pousada do Rio Mutum.

Day 2 | After breakfast, horseback trail riding through the woods, up to the edge of the Siá Mariana bay. During the whole year, a big variety of birds, animals and reptiles can be observed. Return to the lodge for lunch. In the afternoon, boat ride for a photographic safari in the pristine Mutum River, where it'spossible to see giant otters, stingrays and huge schools of small fish. At the Mutum river banks, a large variety of birds can be observed. Return to the lodge for dinner, then nocturnal animal spotting by jeep in the lodge surrounding area. Overnight.

Day 3 | After breakfast, ecological walk through the jungle and open fields to observe the wildlife. Undeniably, Pantanal is one of the world's best hot spots for birdwatching. Return to the lodge for lunch. In the afternoon, boat trip down the Mutum river banks, Siá Mariana bay and Chacororé bay. Return by boat to the lodge, stopping to see the sunset at the Siá Mariana bay and do piranha fishing*. In the evening, cayman feeding with the piranhas fished from Siá Mariana bay and nocturnal animals spotting. Dinner and overnight. *According to the law, fishing is forbidden from November to February.

Vandaag eindigt het arrangement in de Noordelijke Pantanal. U wordt met een transfer teruggebracht naar de luchthaven van Cuiabá, met aansluitend een vlucht naar Alta Floresta. Na aankomst in Alta Floresta wordt u verwelkomd op de luchthaven en meet een transfer naar de Cristalino Jungle Lodge gebracht. Hier gaat u de komende dagen dit fantastische natuurgebied verkennen.

 • Cristalino Jungle Lodge, volpension, met dagelijkse excursies inbegrepen

Deze dagen gaat u met ervaren Engelssprekende natuurgidsen op pad om de bijzondere flora en fauna te ontdekken van de zuidelijke Amazone. Gemiddeld staan er twee excursies per dag op het programma. Er wordt een keuze gemaakt uit natuurwandelingen, kano tochten, bird watching excursies en er kunnen diverse workshops worden gegeven. Na uw boeking ontvangt u van de Cristalino Jungle Lodge een lijst, waarop u uw interessegebieden kunt aangeven en daar wordt rekening mee gehouden tijdens het plannen van de excursies.  

Vandaag gaat u verder op pad met de ervaren Engelssprekende natuurgidsen op pad om de bijzondere flora en fauna te ontdekken van de zuidelijke Amazone.

Na het ontbijt is er er een transfer naar de luchthaven van Alta Floresta. Aansluitend is de vlucht naar Brasilia (overstappen onderweg in Cuiaba). Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een privé transfer naar het hotel gebracht. 

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Brasilia

Vandaag eindigt het arrangement in Brasilia. U wordt opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht, met aansluitend de binnenlandse vlucht naar Manaus. Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven en naar het hotel gebracht met een privé transfer. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Manaus

In de ochtend wordt u om 08.30 opgehaald bij het hotel en met een transfer naar de haven gebracht, waar u aan boord gaat van het schip en deze fantastische cruise begint. De cruise wordt begeleid door ervaren Engelssprekende gidsen en u beleeft de Amazone samen met andere gasten aan boord. Uiteraard overnacht u in privé cabines met airco en eigen badkamer. 

De vaarroute begint in Manaus, waarbij u kunt genieten van een panoramisch uitzicht over enkele kenmerkende plekken van de stad, zoals de markt, de grote haven met ontzettend veel regionale boten die gebruikt worden voor transport over de Amazone rivier. Een bijzonder aanzicht vormen de huisjes die op houten pijlers zijn gebouwd. 

We verlaten de stad en komen langs de beroemde 'meeting of the waters'. In het hart van het Amazonegebied stromen de donkere 'Rio Negro' en de lichtere 'Rio Solimões' samen in een spectaculair schouwspel dat bekend staat als 'Encontro das Aguas', de ontmoeting van de wateren.

Met een beetje geluk kunnen we hier al de roze rivierdolfijn 'boto' spotten. 

Hierna bezoeken we een drijvend dorp (Catalan), waar ongeveer 30 lokale families leven. Dit is een hele interessante plek, waarbij u zich een beeld vormt over de levenswijze van de lokale inwoners die op deze woonboten leven midden in de rivier. 

Aansluitend meren we aan bij het Janauary meer, waar we over houten looppaden door de jungle gaan wandelen om de beroemde 'Victoria Regia waterlelies' te bewonderen. 

** Lunch aan boord.

In de middag varen we verder over de rivier 'Rio Negro', met onderweg een stop om een inheemse gemeenschap te ontmoeten en een inheems indianen ritueel mee te maken. De gemeenschap laat de eeuwenoude gebruiken zien aan de toeristen, waarbij u een mooie beleving ervaart van deze bijzondere cultuur. 

** Diner en overnachting aan boord

06:00 - Vertrek naar het Acajatuba meer

08:00 - Er is een Jungle trekking vandaag met een lokale gids van de Acajatuba gemeenschap die de regio zeer goed kent. Onderweg leert u van alles over de bijzondere flora en fauna van de regio, waaronder het gebruik van medicinale planten. 

Na de wandeling wordt er een heerlijke lunch geserveerd aan boord. Na de lunch is er tijd om te ontspannen en om te zwemmen in de rivier. Een heerlijke siesta is uiteraard ook een heel goed idee!!

In de namiddag gaan we piranha vissen en genieten van de zonsondergang. 

Diner en overnachting aan boord. 

05:30 In de vroege ochtend staat er een zonsopgang tour op het programma, waarbij u de Amazone tot leven zien komen en fantastische vogels kunt spotten. 

*** Ontbijt aan boord. 

Hierna varen we naar een hele bijzondere plek, waar we de roze rivierdolfijn kunnen ontmoeten. Wees niet bang, want deze vriendelijke reus is niet agressief. Dit is ongetwijfeld één van de hoogtepunten van de cruise. 

*** Lunch aan boord om 12: 00- In de middag gaan we kano tochten maken in de zijriviertjes van de regio. 

*** Het diner is vanavond op een speciaal strandje, waar we een heerlijk barbeque diner organiseren met uiteraard een heerlijke caipirinha om de laatste avond in stijl af te sluiten.Dinner on the beach accompanied with a "Barbecue + Caipirinha" to celebrate the last night in a very special style.

Overnachting aan boord. 

Na het ontbijt is er nog een excursie om flora en fauna van de Amazone te beleven en wie weet ziet u de rivierdolfijn weer. In de loop van de dag arriveren jullie weer in Manaus en is deze fantastische cruise helaas ten einde. U wordt met een transfer naar de luchthaven gebracht, met aansluitend de vlucht naar Fortaleza. Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een transfer naar het hotel gebracht.

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Fortaleza

Vandaag staat er in de ochtend een privé excursie op het programma om Fortaleza te ontdekken. U bezoekt onder andere de beroemde markt waar u ambachtelijke spullen kunt kopen. Aansluitend is er de transfer naar Trairi, waar u de komende dagen heerlijk gaat relaxen en genieten van het Zorah beach resort. 

 • Verblijf in het Zorah Beach Resort, zie tabblad hotels

Deze dag kunt u heerlijk genieten van het hotel en de omgeving. 

Deze dag kunt u heerlijk genieten van het hotel en de omgeving. 

Vandaag komt er een einde aan dit prachtige arrangement. U wordt opgehaald bij het hotel en met een privé transfer naar Fortaleza gebracht, waar u wordt afgezet op de luchthaven. Einde landarrangement. 

Rio de Janeiro wordt ook wel 'a cidade Maravilhosa' genoemd, ofwel de schitterende stad. En zonder twijfel moet Rio worden opgenomen in het rijtje mooiste steden ter wereld. De stad is een adembenemende combinatie van weelderig groene bergen, zandstranden en het immense blauw van de Atlantische Oceaan.

Wereldberoemde toeristische trekpleisters als de 'Pão de Açúcar' (suikerbroodberg), de Corcovado met het iconische Christusbeeld en uiteraard de stranden van Copacabana en Ipanema dragen verder bij aan de schoonheid van de stad.

Rio ademt energie en ritme en de lokale bevolking, de 'cariocas', staan bekend om hun aanstekelijke vrolijkheid. Niemand kan beter een feestje bouwen! Proef het zelf in de uitgaanswijk 'lapa' met z'n vele dansgelegenheden en gezellige bars. UIteraard zijn de beroemde trappen van Santa Teresa hier te bewonderen.

Op zondag is de boulevard in Rio vrijwel autovrij. Geweldig dus om dan over de kilometerslange boulevard te fietsen, skaten of te wandelen. Één van de mooiste, maar minder bekende uitzichten van Rio is de 'Vista Chinesa'. Vanuit een regenwoud midden in de stad, de 'Floresta da Tijuca', kijk je uit over deze onvergelijkbare metropool.Waar anders kun je het beroemdste carnavalsfeest ter wereld meemaken, relaxen op de geweldige stranden, uitgaan tot in de vroege uurtjes of gewoon genieten van de spectaculaire uitzichten. Rio vormt het perfecte startpunt voor iedere rondreis door Brazilië. Mocht je niet teveel willen vliegen dan zijn er in de directe omgeving ook diverse plaatsen te bezoeken zoals het prachtige schiereiland Buzios, het historische kustplaatsje Paraty of het weelderig tropisch eiland van Ilha Grande.

Cuiaba vormt de toegangspoort tot de Noordelijke Pantanal, dat bekend staat als de beste regio om de Jaguar te spotten. De Zuidelijke Pantanal is beter te bereiken vanuit Campo Grande. Het verschil met Noord Pantanal is dat je het zuidelijke gedeelte goed kan combineren met Bonito, de hoofdstad van het Braziliaanse ecotoerisme.

Bekijk hier onze Pantanal-Zuid arrangementen.

Dit gigantische laagland, dat tijdens het regenseizoen (december - maart) grotendeels onderloopt, vormt het grootste moerasgebied ter wereld. Met een ontzagwekkende oppervlakte van circa 150.000 vierkante kilometers zijn de wetlands van de Pantanal meer dan vier keer zo groot als Nederland. Een uniek gebied met weelderige vegetatie en ontelbare riviertjes en meren. Het is de beste plek in Brazilië om de bijzondere fauna te bewonderen, zoals de zeldzame en elegante jaguar, wilde papagaaien, miereneters, wilde zwijnen, de capibara, zwarte kaaimannen en meer da 600 verschillende vogelsoorten zoals de Jabiru. Een safari naar deze bijzondere wildernis is een unieke ervaring en een uitstekende gelegenheid om alle zeldzame vogels en dieren te spotten en te fotograferen.

Zonder twijfel is een bezoek aan de Pantanal een hoogtepunt van elke reis. Het gebied heeft diverse lodges in diverse comfort klasses, veelal op basis van volpension en met inbegrip van dagelijkse excursies.

Alta floresta is een magische plaats dat zich bevindt aan de rand van het zuidelijke Amazonegebied, waar het tropisch oerwoud het hooggelegen loofwoud ontmoet. Alta Floresta ontwikkelt zich razendsnel tot hoofdstad van het ecotoerisme in de zuidelijke Amazone en een reis hierheen is heel goed te combineren met de Noordelijke Pantanal. Middenin een groot privé reservaat bevindt zich de Cristalino Jungle Lodge, ongetwijfeld de beste plek om de bijzondere natuur in de regio te beleven. Het is een zeer belangrijk gebied dat gekenmerkt wordt door de biodiversiteit en een grote variëteit aan diersoorten, zelfs voor Amazone begrippen. Het is één van de beste plekken om vogels, zoogdieren, vlinders en orchideeën te spotten in een natuurlijke omgeving.

De Cristalino Jungle lodge is een begrip voor vogelaars!

Brasilia is de hoofdstad van Brazilië en nog maar een jonge stad. In 1956 werd het ontworpen op een tekentafel en drie en een half jaar later werd de stad geïnaugureerd die symbool moet staan voor een modern Brazilië. De stad telt inmiddels ruim 2,5 miljoen inwoners, ligt in het geografische midden van het land en is de zetel van de Braziliaanse federale regering.

De architectuur van Brasilia is uniek, modern en doorspekt van symboliek. De wereldberoemde architect Oscar Niemeyer heeft een grote stempel op de stad gedrukt. Zijn stijl staat bekend om de grootste projecten en zuivere geometrische vormen. Niemeyer's Kathedraal en Nationaal Congres moet je in een bezoek aan Brasilia zeker gezien hebben.

Er zijn stadsexcursies te boeken om deze en andere trekpleisters te bezoeken onder begeleiding van een deskundige gids.Brasilia is ook een knooppunt in het Braziliaanse luchtverkeer. Dus als je aan het rondreizen bent in Brazilië, maak je hier vaak een tussenlanding. Dit is een goede gelegenheid om de stad te leren kennen. Een bezoek aan Brasilia is verder zeer goed te combineren met een reis aan het op zo'n 230 km afstand gelegen natuurpark Chapada dos Veadeiros, de warmwaterbronnen bij Caldas Novas of het historische dorpje en de watervallen van Pirenopolis. Verder zijn de rivieren in de naburige staat Goias zeer populair bij sportvissers.

Het tropische regenwoud en de ongekende biodiversiteit maken het Amazone gebied wereldberoemd. De omvang van het regenwoud is moeilijk te bevatten: Nederland past makkelijk 100x in deze groene oceaan. Met zijn internationaal vliegveld is Manaus de toegangspoort tot de Amazone.

Hotels en lodges rondom deze miljoenenstad bieden de toerist een perfecte manier om de geuren, kleuren en geluiden van het oerwoud in zich op te nemen, ongetwijfeld één van de hoogtepunten van een reis naar Brazilië. Ontmoet de roze rivierdolfijn 'boto', maak kennis met de lokale bevolking en beleef de unieke flora en fauna.

Brazilië Reis Specialist biedt in alle Braziliaanse regio's reisarrangementen aan. Deze zijn los te boeken of wij kunnen deze inpassen in een reis die wij op maat voor u maken. Het op maat laten maken van een voorstel is vrijblijvend, kosteloos en geeft u de mogelijkheid om een reis te beleven die helemaal is afgestemd op uw individuele reiswensen.

Fortaleza is de hoofdstad (2,5 miljoen inwoners) van de staat Ceará in het Noordoosten van Brazilië. Een zonovergoten, duinrijke strandbestemming met een gemiddelde jaartemperatuur van 27 graden. Fortaleza heeft een uitstekende toeristische infrastructuur met een ruim aanbod aan hotels. Het centrum van deze levendige, jonge stad bruist rondom de 'Mercado Central'.

Fortaleza is één van de beste opties in Brazilië om te winkelen, met name voor kleren, hangmatten en handwerk.'Praia do Futuro' is het langste strand van de stad, met een lengte van wel 25 km. Het is een zeer populair strand om te zwemmen en te duiken. Bovendien zijn er veel faciliteiten langs het strand, zoals kleine horecagelegenheden waar je een lekker drankje of hapje kan nuttigen. Probeer bijvoorbeeld de typische visstoofpot van Ceára, bereid met lokale vis in een saus van verse groenten: één van de meest traditionele gerechten van Fortaleza.

Verder staat Fortaleza bekend om haar uitbundige nachtleven, met talloze gelegenheden waar je de Forro kunt dansen, een typische sensuele dansstijl uit het noordoosten van Brazilië.

Rust, schoonheid en exclusiviteit. Zo kunnen we Guajiru het beste definiëren, één van de 4 stranden van Trairi, zo´n 130 km ten Noorden van Fortaleza gelegen in de staat Ceara. De naam Guajiru is heeft een inheemse oorsprong en tevens de benaming van een zoetige fruitsoort die veelvuldig voorkomt in de zandduinen van deze regio. Het prachtige strand is geliefd bij reizigers die op zoek zijn naar rust en harmonie met de natuur. Het heeft perfect warm zwemwater en is daarnaast ideaal voor watersporten zoals kite- en windsurfen. De witte stranden, de kokosbomen, de warme zee en de natuurlijke poelen bieden een ideale omgeving om tot rust te komen en te genieten van een heerlijk strandverblijf. 

Wij werken het meest samen met het prachtige hotel Zorah Beach in deze regio. 

Middenklasse hotels

Volpension Maaltijd type
3Aantal nachten

Ontdek de Amazone met regionale Amazone Clipper boten, zoals de 'Cruzador', Camiiba en Francis & Anne, voor een onvergetelijke belevenis. De Cruzador Clipper heeft 5 cabines met airco en iedere cabine heeft een 2-persoonsbed en een stapelbed met eigen badkamer. De maaltijden worden in de gezamenlijke dinerzaal geserveerd. De Camiiba Clipper is wat kleiner dan de Cruzador Clipper. Afhankelijk van het aantal passagiers dat de cruise boekt, wordt de cruise uitgevoerd met één van de boten. 

Vanuit de Amazone Clipper onderneemt u excursies in de jungle, samen met de ervaren Engelssprekende gidsen. Aan boord staat de ervaren crew tot uw beschikking ten alle tijden. 

 

Superieure klasse hotels

Superieure 2-persoonskamer +
Superieure 1-persoonskamer
Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
3Aantal nachten
2Aantal kamers

Hotel Miramar Hotel by Windsor ligt recht tegenover het beroemde Copacabana-strand en is één van de beste hotels van Rio de Janeiro. Deze accommodatie heeft een prachtig zwembad en een moderne fitnessruimte. Het ontbijtbuffet is er fantastisch en zeer uitgebreid. Tijdens het ontbijt kunt u het prachtige uitzicht op het strand bewonderen. De bar op het dak schenkt drankjes. Dineren is mogelijk in het eigen restaurant.

Alle kamers met airconditioning hebben een interieur in grijze tinten. U vindt er een kluisje, een minibar en een flatscreen-tv met kabelzenders. De privébadkamer is voorzien van een badjas en toiletartikelen.

In de buurt zijn veel winkels, supermarkten, restaurants, bars en discotheken gevestigd. Bovendien is er een strandservice beschikbaar, met handdoeken, stoelen en parasols.

standaard 2-persoonskamer +
Standaard 1-persoonskamer
Kamertype
Volpension Maaltijd type
3Aantal nachten
2Aantal kamers

Pousada do Rio Mutum ligt midden in de Pantanal aan de Transpantaneira, een onverharde weg die door dit ongerepte natuurgebied gaat. Deze accommodatie is naar onze mening de beste lodge van de Noordelijke Pantanal, wat betreft prijs-kwaliteit verhouding. Het is een prachtig eco-resort die ideaal is voor natuurliefhebbers en ook voor diegenen die van sportvissen houden is het een fantastische lodge.

In de omgeving kan je honderden soorten dieren, vogels zien en het water is rijk aan exotische vissen. Je kan er vissen van maart tot oktober. De lodge wordt omgeven door diverse routes en de gasten kunnen deelnemen aan diverse dagelijkse activiteiten zoals wandelen, vogels spotten tijdens de zonsopgang, paardrijden en nacht excursies op zoek naar dieren die 's nachts actief zijn. Andere activiteiten zijn kanotochten, een bezoek aan de lokale inheemse gemeenschap of een foto safari op de rivier 'Mutum'.

Voor sportvissers worden er tegen meerkosten sportvis boten aangeboden met ervaren gidsen. Tot de faciliteiten behoren en zwembad, tv-kamer, een hangmat gebied tussen de mangobomen, een wasserette, een souvenirwinkeltje, een supermarkt en bootdiensten.

Gasten kunnen heerlijk ontspannen met een drankje aan de zwembad bar of in het restaurant genieten van verrukkelijke regionale Pantanal gerechten. Er zijn 22 kamers, allemaal comfortabel en smaakvol ingericht met de beschikking over airconditioning, plafondventilator, minibar, eigen badkamer en veranda met hangmat.

Het verblijf is op basis van volpension en met dagelijkse excursies inbegrepen. De retourtransfers Cuiaba - Pousada do Rio Mutum zijn inbegrepen. 

Standaard 2-persoonskamer +
Standaard 1-persoonskamer
Kamertype
Volpension Maaltijd type
3Aantal nachten
2Aantal kamers

Middenin een groot privé reservaat bevindt zich de Cristalino Jungle Lodge, ongetwijfeld de beste plek om de bijzondere natuur in deze regio van Brazilië te bewonderen. Het is een zeer belangrijk gebied dat gekenmerkt wordt door de biodiversiteit en een grote variëteit aan diersoorten, zelfs voor Amazone begrippen. Het is één van de beste plekken om vogels, zoogdieren, vlinders en orchideeën te spotten in een natuurlijke omgeving.

De lodge bestaat uit twee bungalows, ieder met 4 kamers, eigen badkamers met warm water, ventilators aan het dak en insectengaas. Naast de bungalows zijn er ook twee gebouwen met slaapzalen, ieder met 5 kamers en gescheiden bedden met gedeelde badkamers, waarvan de douches worden verwarmd door zonne-energie.Er is een gemeenschappelijke huiskamer, diner zaal, bar en een kleine natuurhistorische bibliotheek.

Om buiten te eten en te ontspannen is er een rieten dakterras. Ook is er een drijvend dek op de rivier om te zwemmen, wildlife te spotten, te vissen en te ontspannen. De unieke 50 meter hoge observatietoren die boven het regenwoud uittorent is zeer bijzonder. Hier kan je genieten van een spectaculair panoramisch uitzicht.

Het verblijf is op basis van volpensions met inbegrip van dagelijkse excursies. Er zijn verschillende meerdaagse arrangementen ontwikkeld. Er zijn diverse ecologische arrangementen voor diegenen met interesse in de bijzondere flora en fauna van de Amazone en de interactie van alle soorten in dit ecosysteem.

Alle nachten worden in de lodge doorgebracht en de dagprogramma's bevatten trekkings, rivier tours en nog veel meer. Dit alles onder begeleiding van deskundige gidsen.

Er zijn ook arrangementen die focussen op jungle survival technieken, zoals het bouwen van een onderkomen, vuur maken, voedsel en water vinden. Kortom alles wat je maar wilt weten om te overleven in het regenwoud. Er zijn diverse niveaus voor deze programma's van eenvoudige tot gevorderde.

Het 'Harpy Eagle' bird watching pakket is speciaal ontwikkeld voor vogelaars om de 570 soorten vogels te kunnen spotten. Ieder jaar worden er weer nieuwe soorten vogels ontdekt. Deze regio wordt dan ook bezocht door toonaangevende vogelaars van heinde en verre.

Deluxe 2-persoonskamer +
Deluxe 1-persoonskamer
Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
1Aantal nachten
2Aantal kamers

Dit 17 verdiepingen tellende hotel met 389 suites en appartementen is vernoemd naar de stichter van Brasilia, wijlen president Juscelino Kubitschek. Er zijn diverse kamercategorieën beschikbaar: Standaard, luxe, Diamantina en de exclusieve Kubitschek suite voor presidenten of ministers. Er zijn twee restaurants, drie bars, een zwembad, sauna, een fitnesscentrum, een zakencentrum en een hele reeks aan faciliteiten voor vergaderingen en congressen aanwezig. Kortom, een ideaal hotel in Brasilia voor zowel de zakenreiziger als de vakantieganger.

Standaard 2-persoonskamer +
Standaard 1-persoonskamer
Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
1Aantal nachten
2Aantal kamers

Engelse bechrijving:

Sleek elegance exudes from this luxury hotel, located in the historical centre of Manaus, just a few steps from the Amazonas Theatre. Each of the 30 exclusive suites (5 Standard, 20 Superior and 5 Premium) boast classic yet modern design and all look over the building's leafy stone patio and pool. The façade, reception and restaurant have preserved the original design of this restored historical mansion, which dates back to the golden age of the rubber boom. The in-house Fitz Carraldo Bistro is open for breakfast, lunch and dinner and serves up a fusion of amazonian cuisine and international flavours. Striving to reduce its carbon footprint, water is heated using solar energy, a waste separation system is implemented and the lights have been replaced with LED and energy saving bulbs.

Superieure 2-persoonskamer +
Superieure 1-persoonskamer
Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
1Aantal nachten
2Aantal kamers

Het moderne en stijlvolle hotel Luzeiros ligt aan het Meireles strand en biedt mooie ruime kamers met airconditioning, kabel-tv, haardroger, kluis en een balkon. Het is één van de beste hotels van Fortaleza. Het staat op Nr 2 in Tripadvisor met slechts het Gran Marquise hotel voor zich.

De faciliteiten omvatten restaurants met uitzicht op de oceaan, een 24-uurs receptie, roomservice, conciërge, sauna, wasserij, zwembad, solarium, fitnesscentrum, massage, strand service en gratis wifi. Het restaurant Tremembé biedt een internationale kaart en in het rustige restaurant Almofaia zijn meer lokale gerechten te vinden. In de lobby bar kunt u terecht voor lekkere cocktails.

Suite (2-persoonskamer) +
Suite
Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
3Aantal nachten
2Aantal kamers

Deze prachtige accommodatie met Aziatisch stijl ligt aan het strand, tegenover het strand van Guajiru, op een aantal uur rijafstand van Fortaleza.

Het Zora Beach Hotel beschikt over een prachtig buitenzwembad, gratis WiFi en een eigen parkeergelegenheid. Elke suite is voorzien van een led-tv (HD), een bubbelbad, airconditioning en een balkon. Andere luxe extraatjes zijn de toiletartikelen van L'Occitane, een Nespresso-apparaat en beddengoed en een badjas van Egyptisch katoen.

Het eigen restaurant van het Zora Beach Hotel serveert Aziatische gerechten, bereid met lokale ingrediënten. Internationale gastchefs komen 2-3 maanden koken in het restaurant en creëren zo elke keer een speciaal menu. In de bar kunt u een keuze maken van een wijnkaart en een internationaal biermenu.

Excursies inbegrepen

De Urban bike tour begint om 9u in de ochtend in de fietsenwinkel in Copacabana, waar u een taxi heen kunt nemen. Fietsen in Rio de Janeiro geeft u de mogelijkheid om van dichtbij te ervaren hoe de carioca's leven. De Carioca's zijn de locals van Rio. 

Natuurlijk, de tours gaan langs de beroemde plekken van de stad, maar er is meer dan alleen maar het strand van Copacabana, de Suikerbrood berg en het Christus beeld. Als insiders tonen wij ook de verborgen bezienswaardigheden, die we plaatsen tegen een achtergrond van heden en verleden. Tegelijkertijd proberen we het beeld van Rio de Janeiro, waar chique buurten en sloppenwijken op een steenworp afstand van elkaar liggen, niet mooier te maken dan het in werkelijkheid is. Fietsen in Rio de Janeiro met een Nederlandse gids is daarbij een milieuvriendelijk alternatief voor het traditionele bus toerisme, in een stad waar verkeersopstoppingen aan het toenemen zijn. Met de relatief ontspannen fietstours kan veel terrein worden bestreken in slechts een paar uur.

Maar wat natuurlijk het belangrijkste is: de tours zijn vooral spannende ontdekkingstochten met een Nederlandse gids, op de fiets, door een mooie en bijzondere stad. 

Beschrijving Urban Bike tour:

De Stadstour is een 3 uur durende fietstour in Rio de Janeiro, die je meeneemt door het zuidelijk gedeelte van de strandstad, dat ingeklemd ligt tussen bergen en strand. We beginnen bij het strand van Copacabana, de plek waar de cariocas, zoals de inwoners van Rio worden genoemd, een belangrijk deel van hun sociale leven doorbrengen. Vanaf Copacabana fietsen we naar de Suikerbrood Berg, om zijn indrukwekkende omvang van dichtbij te bekijken. We stoppen ook bij het nabij gelegen Rode Strand (Praia Vermelha), een kleine oasis van rust.

Na het Rode Strand, gaat de fietstour naar de levendige wijk Botafogo. Een mooie gelegenheid om van dichtbij te zien hoe het dagelijks leven van deze chaotische miljoenenstad eruit ziet. Het laatste gedeelte van de tocht brengt ons bij Lagoa, het imposante stadsmeer, omgeven door beboste heuvels en chique wijken.

Vandaag staat er een privé dagexcursie (duur circa 6 uur) op het programma naar het Christusbeeld op de 710 meter hoge Corcovado berg en daarna de suikerbroodberg.

U wordt in de ochtend opgepikt bij het hotel en naar de Corcovado gebracht. Het beeld is ongetwijfeld één van de meest bekende monumenten ter wereld en een bezoek aan Rio is niet compleet zonder hier te zijn geweest. U wordt tot aan de voet van de Corcovado berg gebracht, waar u het treintje neemt die de steile helling opkrult door het Tijuca bos richting de top.

Eenmaal boven kunt u het beeld van dichtbij bewonderen en genieten van adembenemende uitzichten over de wijken Copacabana, Ipanema, Leblon, de botanische tuinen en het 'Rodrigo Freitas' meer. 

Na het bezoek aan de Corcovado gaat de excursie verder naar de Suikerbroodberg 'Pao de Acucar'. In de oude 'Urca' buurt gaat u aan boord van de kabelbaan, waar de enerverende klim naar de 215 meter hoge Urca heuvel begint. Op de Urca heuvel zijn een aantal winkeltjes, kunt u genieten van het mooie uitzicht en is er een café. 
Hierna vervolgt de kabelbaan zijn enerverende tocht over beboste heuvels naar de 395 meter hoge top van de suikerbroodberg. Hier kunt u genieten van de meest spectaculaire panoramische uitzichten over Rio de Janeiro.

Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel.

Deze privé excursie onder begeleiding van een Engelstalige gids biedt de mogelijkheid om Fortaleza goed te leren kennen. Het is een internationale top bestemming voor strandvakanties. Maar Fortaleza heeft veel meer te bieden. Het levendige commerciële centrum van deze stad biedt een van de beste shopping mogelijkheden van Brazilië, met name voor kleren, hangmatten en ambachtelijke handwerken ben je hier aan het juiste adres. Een hoogtepunt van de excursie is een bezoek aan het toeristisch centrum met het Museum voor volkse kunst en cultuur. Het museum is een historisch gebouw met uitzicht op zee. Hier wordt een breed scala aan moderne en traditionele ambachten uit de gehele staat Ceará verkocht. Tijdens de excursie bezoek je nog het nabijgelegen 'José de Alencar' theater, het martelaarsplein en de prachtige kathedraal van Fortaleza.

Optionele excursies

Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.