Reiscode: 6209

Reisvoorstel 6209, Rondreis Brazilie, november 2021

Hierbij ontvangt u het reisvoorstel naar Brazilië. Het is een prachtig arrangement geworden op basis van uw reiswensen. Paraty is een prachtige bestemming in de regio van Rio, dus die hebben we aan het begin van de reis opgenomen, waarna u naar het huwelijk gaat in Rio. De Pantanal regio is perfect te combineren met Bonito, dus die bestemming hebben we extra opgenomen. De reis sluit heerlijk all inclusive af in Praia do Forte. 

Uiteraard zijn wijzigingen nog mogelijk in het offertetraject. Het is immers een reis op maat. Neem het rustig door en dan verneem ik graag uw terugkoppeling.  

 • Om de reis te boeken, ontvangen wij graag de volgende gegevens: 
   
  • Namen zoals vermeld in het paspoort
  • Geboortedata
  • Paspoortnummers
  • Adres voor vermelding op de factuur
  • Mobiel nummer waarop het reisgezelschap tijdens de reis bereikbaar is
  • Contactgegevens van kennis of familie die niet meegaat tijdens de reis

    
 • Deze gegevens kunt u via het aanvraag tabblad van het reisvoorstel versturen. Uw gegevens worden via een beveiligde HTTPS verbinding naar ons verstuurd.

 

Uitkijkend naar uw reactie. 

Hartelijke groet namens het BRS team,

Gustavo Lucena Lage
Reisadviseur

3.925,00 € p.p. 18 dagen
 • Huwelijk in Rio
 • Fantastische natuur en strand in de omgeving van Paraty
 • Wildlife spotten in de Pantanal en Eco-toerisme in Bonito
 • All inclusive afsluiten in Praia do Forte
 • Beleef Brazilie in comfort en stijl
 • Individuele en kleinschalige rondreis - weg van de massa
blauwe hyacinthara Pantanal Brazilie
Pantanal Capibara met jongen
Jabiru vogels koppel Pantanal Brazilie
Tamandua miereneter Pantanal Brazilie
Tucano Pantanal Brazilie
River snorkeling Nascente Azul Bonito
rivier snorkelen Bonito met vissen
ontspannen op het strand Praia do Forte Brazilie
Schildpad Praia do Forte Brazilie
watersport Praia do Forte Brazilie
 • Dag 01: 27 oktober 2021 (Vlucht naar Brazilie en start landarrangementmet)
 • Dag 17: 12 november (Einde landarrangement en terugvlucht naar Nederland)
 • Dag 18: 13 november 2021 (aankomst Nederland)

Reissom:

 • € 3.925,-  per persoon, op basis van deelname 2 personen.
   
 • Wij bieden een korting van € 100,- per persoon wanneer u deze reis boekt voor 31 augustus 2021.  De korting is geldig bij betaling per reguliere bankoverschrijving.
 • De aanbetaling van deze reis bedraagt 30% van de reissom. 

Inbegrepen:

 • Alle vermelde vluchten, zie tabblad vluchtschema. Inclusief 1x 23 kg bagage per persoon
   
 • Alle vermelde hotels en maaltijden, zie tabblad hotels (Behalve hotel in Rio)
   
 • Vervoer; 
  Alle vermelde transfers
   
 • Excursies; 
  Excursies die vermeld zijn in het excursie tabblad of de dag tot dag beschrijving. 
   
 • Reisbegeleiding; 
  Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 
   
 • Zekerheden; 
  Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).
   
 • Op deze reis zijn de algemene voorwaarden van BRS van toepassing. https://www.braziliereisspecialist.nl/footer-navigation/algemene-voorwaarden.html 

Niet inbegrepen: 

 • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking
   
 • SGR bijdrage á € 5,- per persoon
   
 • Hotel in Rio. Deze kunt u zelf boeken met de kortingscode die u heeft. 
   
 • Boekingskosten á € 25,- per boeking

Na aankomst in Rio wordt u opgehaald op de luchthaven en is er een privé transfer naar het hotel in Paraty. De transfer duurt circa 3 a 4 uur. Na aankomst wordt u afgezet bij het hotel en is er de gelegenheid om uit te rusten van de reis. 

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Paraty

Vandaag staat er een relaxte bootexcursie op het programma. In de ochtend loopt u naar het haventje van Paraty. Dit is een korte wandeling en hier is het verzamelpunt voor de schooner boottocht, in gezelschap van andere toeristen, naar een groep prachtige eilandjes voor de kust. De excursie duurt ongeveer een halve dag en is heel ontspannen. De excursie eindigt weer bij het haventje in de middag.

In de avond staat er een ontspannen wandeltour door de straatjes van Paraty op het programma. De gids vertelt u over de historie van Paraty en laat tegelijk ook de goede restaurants zien.

Vandaag staat er een jeep excursie het programma (duur 6 uur), in gezelschap van andere toeristen en worden de verborgen watervallen van de 'Serra da Bocaina' heuvels bezocht. U wordt in de ochtend opgehaald bij het hotel en na afloop weer afgezet in Paraty. 

De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

Vandaag eindigt het arrangement in Paraty. U wordt opgehaald bij het hotel en met een transfer in gezelschap van andere toeristen naar Rio de Janeiro gebracht. Eén privé transfer is tegen meerkosten beschikbaar. Informeer bij ons naar de toeslag. 

Na aankomst in Rio wordt u afgezet bij het hotel en kan de rest van de dag naar eigen inzicht worden besteed.

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Rio de Janeiro

U verblijft vandaag op eigen gelegenheid in Brazilië.

U verblijft vandaag op eigen gelegenheid in Brazilië.

U verblijft vandaag op eigen gelegenheid in Brazilië.

Vandaag eindigt het Rio de Janeiro arrangement. U wordt opgehaald bij het hotel en met een privé transfer naar de luchthaven gebracht, met aansluitend de binnenlandse vlucht naar Campo Grande (overstap onderweg). Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven van Campo Grande en met een privé transfer naar Bonito gebracht. De transfer van Bonito naar Campo Grande duurt circa 3 uur. Na aankomst wordt u afgezet bij het hotel en kan de rest van de dag naar eigen inzicht worden besteed. 

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Bonito

Vandaag staat er een fantastische dagexcursie op het programma. Deze combineert het rivier snorkelen in de rivier 'Rio da Prata' met het bezoek aan 'Buraco das Araras'. u wordt opgehaald bij het hotel en naar de 2 plekken van de excursies gebracht, met een transfer in gezelschap van andere toeristen (privé transfer tegen meerkosten beschikbaar). Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel. 

Vandaag staan 2 fantastische excursies op het programma. In de ochtend bezoekt u de grot Gruta do Lago Azul en in de middag staat een excursie bij Estancia Mimosa op het programma. Een heerlijke lunch is inbegrepen.

U wordt voor de excursie opgehaald in de ochtend en in de namiddag weer afgezet bij het hotel.

In de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel in Bonito en naar de Pantanal gebracht, duur circa 4 uur. 


Vandaag start het fantastische arrangement in de Morro do Azeite lodge. Dit is een goede en comfortabele lodge aan één van de prachtige rivieren van de Zuidelijke Pantanal, tussen het plaatsje Miranda en Corumba in gelegen. Na aankomst in de middag wordt u verwelkomd en staat er in de namiddag al een fantastische bootexcursie op het programma over de rivier Rio Vermelho, waar ontzettend veel diersoorten voorkomen, met vele vogelsoorten, reptielen en typische Pantanal dieren zoals de capibara, otters en kaaimannen. De boottocht wordt in een kleine en stille boot beleefd, zodat de dieren niet worden verstoord. Met zonnig weer staat vandaag een prachtige zonsondergang te wachten. 

Het arrangement is op basis volpension en met dagelijkse exursies inbegrepen. De volgorde van de excursies vermeld bij deze dag beschrijvingen kunnen worden aangepast indien dit vereist is vanwege de logistiek. De gidsen zijn lokale gidsen die beperkt Engels spreken, maar de natuur ontzettend goed kennen. Indien gewenst kunnen wij een Engelssprekende gids voor u erbij boeken tijdens de dagen in de Pantanal. Informeer bij ons naar de meerkosten. 

In de ochtend staat er na het ontbijt een fantastische 2u durende ecologische natuurwandeling op het programma, onder begeleiding van de natuurgidsen van de lodge. Ontdek onderweg de prachtige flora en fauna van de Pantanal. De gids wijst u op de dieren. 

Na terugkomst op de pousada is er de gelegenheid om te relaxen aan het zwembad, te lunchen en daarna staat er in de namiddag weer een excursie op het programma om de Pantanal te ontdekken. U gaat namelijk kanoën in een prachtig gedeelte van de rivieren in de Pantanal. Om er te komen staat er eerst een uur durende gemotoriseerde boottocht op het programma en daarna start de kano tocht in een heel mooi gebied van de Pantanal met veel wildlife. In de kano komt u geruisloos zeer dichtbij de dieren. Geniet van de natuurgeluiden en ook vandaag weer een fraaie zonsondergang. 

Na de excursie is er weer even tijd om te ontspannen in de lodge, staat er een heerlijk diner op het programma en in de avond staat er een avond bootexcursie (gemotoriseerd) op het programma om dieren te spotten, zoals de prachtige jaguar, capibara´s en kaaimannen. 
 

Vandaag staat er een dagexcursie op het programma naar Hacienda Sao Joao, waar u een ander ecosysteem van de Pantanal gaat ontdekken. Vertrek om 07u vanuit de lodge, waarna we om 8u overstappen op een 4x4 safari truck. Hier start een 4x4 safari naar de hacienda die diep in de Pantanal ligt. Spot onderweg de vele vogels en dieren (fotostops). Na aankomst is er de gelegenheid om te ontspannen en te lunchen, waarna er in de middag een fantastische paardrijdtocht door de Pantanal op het programma staat. In de namiddag gaat de 4x4 tocht weer verder langs de Pantanal weg , met onderweg fotostops indien jullie wildlife tegenkomen. Na aankomst in de lodge kunt u relaxen aan het zwembad en staat u vanavond weer een heerlijk diner te wachten.

In de loop van de dag wordt u opgehaald bij de lodge en naar de luchthaven gebracht van Campo Grande met een privé transfer (duur circa 3 uur). Aansluitend is er een binnenlandse vlucht naar Salvador (overstap onderweg). Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een privé transfer naar het hotel gebracht in Praia do Forte. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed.

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Praia do Forte

Vandaag is een vrij dag om te genieten van Praia do Forte en omgeving. 

Vandaag is een vrij dag om te genieten van Praia do Forte en omgeving. 

Vandaag eindigt het verblijf in Praia do Forte. U wordt opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven of een hotel in Salvador gebracht, einde arrangement.

Voordat Rio überhaupt nog belangrijk was, was Paraty één van de rijkste steden van Brazilië. Door de opkomst van Rio de Janeiro keerde het economische tij echter, waardoor de modernisering nooit echt op gang kwam. Daardoor is de authentieke koloniale architectuur behouden gebleven. De huisjes en hobbelige straatjes zijn nagenoeg identiek gebleven sinds de 17e eeuw. Een tour door Paraty is dan ook een reis door de geschiedenis van Brazilië.

Het historische dorpje Paraty ligt aan de kust op zo'n drie uur rijden van Rio de Janeiro en ligt midden op de route tussen Rio de Janeiro en São Paulo aan de 'Costa Verde', de groene kust. We bieden een prachtige self drive aan van Rio naar São Paulo, waarbij je Paraty aandoet. Uiteraard kunnen er ook transfers worden geregeld vanuit Rio. Vaak wordt Paraty gecombineerd met een bezoek aan Ilha Grande.

Paraty heeft een ruim aanbod aan bars, restaurants en er zijn tal van excursiemogelijkheden, zoals Schooner boottochten of met de kajak langs de vele mooie eilandjes voor de kust.

De actieve reiziger kan ook mooie wandel-, fiets-,  paardrij tochten, en jeep tours beleven door het met watervallen doorspekte Atlantische regenwoud. 

Rio de Janeiro wordt ook wel 'a cidade Maravilhosa' genoemd, ofwel de schitterende stad. En zonder twijfel moet Rio worden opgenomen in het rijtje mooiste steden ter wereld. De stad is een adembenemende combinatie van weelderig groene bergen, zandstranden en het immense blauw van de Atlantische Oceaan.

Wereldberoemde toeristische trekpleisters als de 'Pão de Açúcar' (suikerbroodberg), de Corcovado met het iconische Christusbeeld en uiteraard de stranden van Copacabana en Ipanema dragen verder bij aan de schoonheid van de stad.

Rio ademt energie en ritme en de lokale bevolking, de 'cariocas', staan bekend om hun aanstekelijke vrolijkheid. Niemand kan beter een feestje bouwen! Proef het zelf in de uitgaanswijk 'lapa' met z'n vele dansgelegenheden en gezellige bars. UIteraard zijn de beroemde trappen van Santa Teresa hier te bewonderen.

Op zondag is de boulevard in Rio vrijwel autovrij. Geweldig dus om dan over de kilometerslange boulevard te fietsen, skaten of te wandelen. Één van de mooiste, maar minder bekende uitzichten van Rio is de 'Vista Chinesa'. Vanuit een regenwoud midden in de stad, de 'Floresta da Tijuca', kijk je uit over deze onvergelijkbare metropool.Waar anders kun je het beroemdste carnavalsfeest ter wereld meemaken, relaxen op de geweldige stranden, uitgaan tot in de vroege uurtjes of gewoon genieten van de spectaculaire uitzichten. Rio vormt het perfecte startpunt voor iedere rondreis door Brazilië. Mocht je niet teveel willen vliegen dan zijn er in de directe omgeving ook diverse plaatsen te bezoeken zoals het prachtige schiereiland Buzios, het historische kustplaatsje Paraty of het weelderig tropisch eiland van Ilha Grande.

Het dorpje Bonito is de hoofdstad van het ecotoerisme in Brazilië. De schitterende omgeving met kalkstenen plateaus en valleien met uitgestrekte graslanden biedt tal van mogelijkheden voor de avontuurlijke reiziger: trekkings, fietstochten, paardrijdtochten, kajakken, rivier snorkelen of duiken in onmeetbaar diepe grotten met kristalhelder water.

Het water in de rivieren is kraakhelder omdat het regenwater door de kalkrijke grond sijpelt voordat het gefilterd in de rivieren terecht komt. Zo kun je tijdens het rivier snorkelen in de ' Rio Sucuri' of 'Rio da Prata' rivier talloze vissen van dichtbij bewonderen, terwijl je langzaam stroomafwaarts drijft.

Een excursie naar de "Gruta do Lago Azul" (de grot van het blauwe meer) is ook zeer aan te bevelen. Tijdens deze excursie daal je af via een stenen trap naar de diepte tot je uitkomt bij het mistieke en kristalheldere, blauwe meer. Deze excursie wordt alleen 's ochtends aangeboden. Alle excursies in Bonito moeten van tevoren worden gereserveerd en zijn mogelijk onder begeleiding van lokale gidsen. De beschikbaarheid is beperkt, dus reserveer op tijd.

Bonito zelf is een klein dorpje met een hoofdstraat met een leuk aanbod aan bars, restaurants en kleine winkeltjes. Mocht je een reis naar Bonito maken, combineer dit dan zeker met een bezoek aan het naastgelegen Pantanal, de grootste wetlands ter wereld met een unieke flora en fauna.

De Zuidelijke Pantanal is beter te bereiken vanuit Campo Grande. Het verschil met Noord Pantanal is dat je het zuidelijke gedeelte goed kan combineren met Bonito, de hoofdstad van het Braziliaanse ecotoerisme. Cuiaba vormt de toegangspoort tot de Noordelijke Pantanal, waar weer hele andere lodges zijn, met name gespecialiseerd in het spotten van de Jaguar rondom Porto Jofre. In de Zuidelijke Pantanal zijn ook enkele lodges, waarbij u de Jaguar kunt spotten zoals de Pantanal Jungle Lodge nabij Corumba. 

De Pantanal is een gigantische laagland, dat tijdens het regenseizoen (december - maart) grotendeels onderloopt, en het grootste moerasgebied ter wereld vormt. Met een ontzagwekkende oppervlakte van circa 150.000 vierkante kilometers zijn de wetlands van de Pantanal meer dan vier keer zo groot als Nederland. Een uniek gebied met weelderige vegetatie en ontelbare riviertjes en meren. Het is de beste plek in Brazilië om de bijzondere fauna te bewonderen, zoals de zeldzame en elegante jaguar, wilde papagaaien, miereneters, wilde zwijnen, de capibara, zwarte kaaimannen en meer da 600 verschillende vogelsoorten zoals de Jabiru. Een safari naar deze bijzondere wildernis is een unieke ervaring en een uitstekende gelegenheid om alle zeldzame vogels en dieren te spotten en te fotograferen. Zonder twijfel is een bezoek aan de Pantanal een hoogtepunt van elke reis. Het gebied heeft diverse lodges in diverse comfort klasses, veelal op basis van volpension en met inbegrip van dagelijkse excursies.

Iets ten noorden van Salvador in Bahia vind je Praia do Forte, waar het behoud van de lokale flora en fauna hoog in het vaandel staat. Een reis naar dit plaatsje in Brazilië brengt je in contact met het project 'Tamar', dat geheel in het teken staat van het behoud van bedreigde schildpadden.Praia do Forte bestaat uit 12 kilometer aan ongerepte stranden, palmbomen, lagunes, kleurrijke riffen en kristalheldere poelen die ontstaan door eb en vloed. De bijnaam Braziliaans Polynesië is dan ook welverdiend.

Praia do Forte heeft een uitstekende toeristische infrastructuur met een aantal grote resorts zoals het Iberostar resort en het Tivoli Eco Resort, naast ook veel kleinschalige accommodaties. Het gezellige plaatsje heeft een overvloed aan restaurants en het biedt leuke uitgaansgelegenheden. Naast duiken is het een goede plek voor andere watersporten zoals zeilen en windsurfen.

Nabij Praia do Forte, op zo'n 10 km afstand, ligt Itacimirim De kalme golven en het gele zand van dit prachtige strand hebben ertoe geleid dat vele Brazilianen hun zomerhuizen kiezen in deze regio. Ook is Itacimirim populair bij surfers en andere watersporters. Net ten zuiden van deze baai ligt het strand 'Praia da Espera', waar Amyr Klink landde na het voltooien van zijn 100 daagse solo roeireis over de Zuid-Atlantische Oceaan uit Namibië.

Middenklasse hotels

Superieure 2-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
3Aantal nachten
1Aantal kamers

Hotel Cabanas heeft een prachtige ligging midden in de natuur, omgeven door rivieren met stroomversnellingen. Watersport avontuur is gegarandeerd, zoals kajakken en Boia Cross, waarbij u liggend in een opblaasbare band de rivier af gaat. Verder heeft Hotel Cabanas een buitenzwembad, een volleybalveld, en er zijn veel wandeltrails door de natuur.  

Alle kamers van Hotel Cabanas zijn voorzien van airconditioning, een tv, een koelkastje en een eigen badkamer. De rustieke bungalows zijn ingericht met houten meubels. Er is gratis Wifi

Engelse beschrijving:

Situated six kilometers from Bonito on the banks of the Formoso and Formosinho rivers in 40 hectares of natural woodland, this hotel offers various excursions on its own premises for both residents and visitors, such as tubing and snorkeling in Rio Formoso and a canopy tour. The bungalows and cabins, which are constructed on stilts, blend in perfectly with the surroundings, and 1,500 meters of walkways guide visitors around the area.

Superieure klasse hotels

Suite (2-persoonskamer) Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
3Aantal nachten
1Aantal kamers

Pousada Literária de Paraty is prachtig gelegen in het historische centrum van Paraty. Het biedt een buitenzwembad, een bar, een sauna, kamers met airconditioning, gratis WiFi en gratis parkeergelegenheid.

Alle accommodaties zijn ingericht en gerenoveerd door 'Jacobsen Arquitetura' en voorzien van airconditioning, een lcd-tv met kabelzenders, een plafondventilator, een kluisje, een minibar en kingsize bedden.

De suites bieden een 46-inch tv en zeer comfortabel beddengoed. Het heerlijke tropische ontbijtbuffet wordt geserveerd in een lichte kamer met hoge houten bolkenplafonds. Bij de bar kunt u terecht voor een lekker likeurtje en op nog geen 200 meter vindt u verschillende eetgelegenheden.

De eigen bibliotheek is de officiële gastheer voor het FLIP internationale literaire evenement en biedt meer dan 1500 boeken en films.

Standaard 2-persoonskamer Kamertype
Volpension Maaltijd type
3Aantal nachten
1Aantal kamers

Kom de Pantanal beleven in één van de beste lodges van de Zuid Pantanal, gelegen aan een prachtige rivier, tussen het plaatsje Miranda en Corumba in gelegen. Morro do Azeite is de gelijknamige heuvel in de omgeving van de lodge en hier heeft de lodge ook de naam aan te danken. Ontdek de flora en fauna van de Pantanal vanuit deze superieure klasse lodge. 

Engelse beschrijving:

Morro do Azeite is a comfortable riverside ecolodge, located on the banks of one of the Pantanal´s many meandering waterways. The lodge lies almost 300km northwest of Campo Grande and a mere 100km from the Bolivian Border, in a more secluded region of the Pantanal. Even so, the lodge is easily accessible for all vehicle types throughout the year.It is a small-scale establishment with five spacious suites, equipped for up to 14 guests. Facilities include, amongst others, a cosy lounge area, games room, pool deck and restaurant, which serves a variety of regional dishes.The lodge shares its name with a nearby hilltop, which rises up from the Pantanal wetlands along the Miranda River. Its summit rewards visitors with endless views over the wetlands below. Apart from scaling up Morro do Azeite, packages include a range of daily excursions into the Pantanal, such as hikes on ecological trails, boat trips and canoe tours on the Miranda, Vermelho and Negro river systems. The lodge also offers sport-fishing trips on the Miranda river. Common fish species include Pacu, Bagre, Pintado and Piranha.

Junior Suite Kamertype
All-Inclusive Maaltijd type
3Aantal nachten
1, OCEAN VIEWAantal kamers

Het Iberostar Bahia - All Inclusive heeft een ideale ligging aan het witte zandstrand Praia do Forte. Dit all-inclusive hotel biedt 5 zwembaden, 6 restaurants, een sportcomplex en een gevarieerd animatieprogramma voor volwassenen en kinderen.

De kamers van het Iberostar Bahia zijn voorzien van airconditioning, een balkon, een zithoek, satelliet-tv en een minibar. De balkons bieden uitzicht op de tuin of de Zuid-Atlantische Oceaan.

U vindt hier ook wellnessfaciliteiten, zoals gezichtsbehandelingen, massages en stoombaden. Verder kunt u trainen in het fitnesscentrum, golfen, volleyballen of tennissen. Voor de kinderen is er een speelplaats met animatoren. Het hotel biedt eveneens kinderopvang (tegen een toeslag).

Het Iberostar Bahia heeft 6 verschillende restaurants, waar u kunt genieten van diverse gerechten, variërend van Aziatische gerechten tot typische specialiteiten uit Bahia, zoals bijvoorbeeld Moqueca. Verder zijn er 4 bars, waar u kunt genieten van nationale en internationale cocktails en wijnen. Het hotel heeft ook een nachtclub.

Excursies inbegrepen

In de ochtend loopt u naar het haventje van Paraty. Dit is een korte wandeling en hier is het verzamelpunt voor de schooner boottocht, in gezelschap van andere toeristen, naar een groep prachtige eilandjes voor de kust. De excursie duurt ongeveer een halve dag en is heel ontspannen.

U vaart mee naar diverse eilandjes die zijn dichtbegroeid met subtropisch regenwoud en vele verborgen strandjes bieden. Tijdens de excursie wordt er drie keer gedurende 1 uur gestopt bij één van deze mooie plekken om te zonnen, te zwemmen en te snorkelen in het kristalheldere water. Afhankelijk van het weer kan er worden afgeweken van het schema, maar doorgaans worden de eilanden 'Comprida', 'Algodao', 'Cotio' en 'Praia Vermelha' bezocht.

Onderweg kan er aan boord geluncht worden. De excursie eindigt weer bij het haventje, waarna u de rest van de dag op eigen gelegenheid kunt besteden. 

Let op; tijdens deze tour is er geen Engelstalige begeleiding. 

Een tour door het historische dorpje Paraty is als een reis door de tijd in Brazilië. De huisjes en hobbelige straatjes zijn nagenoeg identiek gebleven sinds de 17e eeuw. Tijdens deze excursie toont de gids al wandelend de vele bezienswaardigheden van Paraty en er wordt verteld over de indrukwekkende geschiedenis van dit dorp en de invloed die het heeft gehad op de ontwikkeling van Brazilië. Het is goed om deel te nemen aan deze excursie bij aankomst, zodat je tijdens de rest van het verblijf in Paraty goed op de hoogte bent van de bezienswaardigheden en de verborgen plekjes in Paraty.

Tijdens deze jeep excursie (duur 6 uur), in gezelschap van andere toeristen, worden de verborgen watervallen van de 'Serra da Bocaina' heuvels bezocht. De trip begint op de historische goudroute. Deze route gaat helemaal landinwaarts en gold in de 17e eeuw als route om mineralen en edelstenen te vervoeren naar de kust.

Al snel verlaat het reisgezelschap de route om de bijzondere watervallen te gaan ontdekken die verborgen zijn in dit prachtige natuurgebied. Na een korte wandeling kom je al gauw bij de 'Toboga' waterval. 'Toboga' betekent glijbaan in het Portugees en dit is precies het bijzondere aan deze waterval. Het gesteente van de waterval vormt een heuse glijbaan waar je vanaf kan glijden. Lokale waaghalzen organiseren hier heuse competities om al staande van de waterval te glijden. Ons advies is om dit toch maar zittend te doen..

Een volgende wandeling van circa 10 minuten door de jungle brengt het gezelschap naar de 'Tarzan' waterval. Hier kan heerlijk gezwommen worden.

Na al deze activiteiten gaat de excursie verder naar een authentiek Braziliaanse Cachaça stokerij. Deze Braziliaanse 'jenever' wordt gemaakt van suikerriet. Tijdens het bezoek kan je verschillende soorten Cachaça proeven en leer je van alles het authentieke distileer proces. Hierna kan er geluncht worden in het lokale restaurantje 'Villa Verde' (lunch niet inbegrepen). Na de lunch volgt nog een bezoek aan een andere waterval, waarna de excursie weer eindigt in Paraty.

Let op; tijdens deze excursie is er geen Engelstalige reisbegeleiding. De chauffeur is een local die de omgeving en de mooie plekken zeer goed kent, maar spreekt niet goed Engels. 

De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

Deze dagexcursie combineert het rivier snorkelen in de rivier Rio da Prata met het bezoek aan Buraco das Araras. u wordt opgehaald bij het hotel en naar de 2 plekken van de excursies gebracht, met een transfer in gezelschap van andere toeristen (privé transfer tegen meerkosten beschikbaar).

Buraco Das Araras

Buraco das Araras is gelegen op slechts 3 km voorbij de Rio da Prata. Een ingestorte grot vormde een ravijn van 124 meter diep en 500 meter breed, waar de rood-en-blauwe ara's en andere vogels nesten hebben gebouwd. Wanneer de vogels terugkeren in de schemering of juist in de vroege ochtend wanneer ze uitvliegen, is er een kans om ze van dichtbij te zien. Aan de onderkant van de ravijn is er een meer met kaaimannen.

Rivier snorkelen Bonito

De excursie begint in het bos aan de oevers van de rivier met een wandeling naar het startpunt van het riviersnorkelen. Hier kunt u exotische vogels en dieren spotten. Daarna gaat u rivier snorkelen in de kristalheldere rivier, langs een traject van maar liefst 2 km. Laat u meevoeren door de stroming en bewonder het onderwaterleven.

Langzaam stroomafwaarts drijvende bewondert u het spectaculaire onderwaterleven, waarbij de indruk wordt gewekt dat u in een levensecht aquarium bent.

Wetsuits, speciale schoenen en alle benodigde apparatuur zijn inbegrepen. Na afloop van de excursie wordt u weer afgezet bij het hotel in Bonito. 

De gidsen tijdens de excursies zijn lokale Portugees sprekende gidsen. De excursies gaan ook met name om de natuurbeleving, dus er is niet veel tekstuele uitleg tijdens de excursies. Uiteraard is het mogelijk om tegen meerkosten een Engelssprekende gids te regelen. Maar deze zit er niet standaard bij inbegrepen. Informeer bij ons naar de meerkosten. 

In de ochtend wordt u opgehaald voor de transfer in gezelschap van andere toeristen naar de grot 'Gruta do Lago Azul. Een privé transfer is tegen meerkosten beschikbaar.

Deze kalkstenen grot verbergt in haar diepten een mysterieus en enorm blauw meer. De grot wordt bekleed met talloze stalagmieten en stalactieten. Tijdens de afdaling in de grot wordt het bijzondere blauwe meer steeds groter en verandert de kleur telkens van intensiteit onder invloed van de lichtinval. Gedurende het jaar varieert deze lichtinval ook, omdat het zonlicht maar via een kleine opening in de grot kan komen. In december valt het zonlicht gedurende een korte periode direct op het blauwe meer. De afdaling in de grot is geschikt voor eenieder die kan traplopen. Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel.

De gids tijdens de excursie is een lokale Portugees sprekende gids. De excursies gaan ook met name om de natuurbeleving, dus er is niet veel tekstuele uitleg tijdens de excursies. Uiteraard is het mogelijk om tegen meerkosten een Engelssprekende gids te regelen. Maar deze zit er niet standaard bij inbegrepen. Informeer bij ons naar de meerkosten.

Deze fantastische excursie wordt in de middag aangeboden en een echte ´Pantaneiro´ lunch is inbegrepen, met overheerlijke lokale gerechten.

Aan het begin van de middag wordt u bij aankomst in de ranch ´Estancia Mimosa´ verwelkomd, is er uitleg over de tour en daarna een heerlijke lunch. Na even uit te buiken in de hangmat start de ontspannen wandeling van circa 3 km door bosrijk gebied, met onderweg maar liefst 9 kleine watervallen met zwemstops. De gids toont u de mooiste plekken onderweg. Bij de laatste waterval is er tevens een springplank (5 meter hoog) voor de waaghalzen…

Moeilijkheidsgraad excursie:  Licht (ook geschikt voor kinderen)

U wordt voor de excursie opgehaald en weer afgezet  bij het hotel in Bonito.

Optionele excursies

Engelse beschrijving:

The tour departs from the local agency at 09:00 and starts with a short walk to the Instituto Baleia Jubarte (Humpback Whale Institute) for a safety briefing and presentation about the ecology and conservation of humpback whales. From here, it is a 15-minute walk to the beach. In order to get to the schooner Canes, which lies at anchor in deeper water, passengers first board a smaller motorboat. Once aboard the schooner, the vessel heads out to sea towards the nursery waters of the whales. Humpback whales return to these warm tropical waters each year between July and October/November to reproduce and bear young. The humpback whale population is back on the rise and, today, whale watchers have a 90% chance of sighting whales during the excursion. 

Duration: 5 hours

Note: If whales are not spotted, a free pass is given for the excursion on an alternative date, subject to availability.

Datum: Van: Naar: Vertrek: Aankomst: Overstap: Airline:
27/10/2021 Amsterdam Rio de Janeiro 12:50 19:35 0 KLM
03/11/2021 Rio de Janeiro Campo Grande 15:10 17:55 1 GOL, overstap onderweg in Sao Paulo
09/11/2021 Campo Grande Salvador 10:00 16:35 1 GOL, overstap onderweg in Sao Paulo
12/11/2021 Salvador Amsterdam 15:40 12:15 (aankomst volgende dag) 1 GOL en KLM, overstap in Rio onderweg
Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.