Reiscode: 6208

Reisvoorstel 6208, familie rondreis Brazilie, start december 2021

Hierbij ontvangt u het reisvoorstel naar Brazilië. Het is een prachtig arrangement geworden op basis van uw reiswensen. In de regio Pantanal en Bonito hebben we geen Self-drive opgenomen. Het is een hele mooie periode om er te reizen, midden in de Braziliaanse zomer. Maar het is ook het regenseizoen, dus je kan ondergelopen wegen tegenkomen onderweg, waardoor een Self-drive in die periode niet te adviseren is. Wij verzorgen de trajecten tussen Campo Grande - Bonito - Pantanal in dit geval met prive transfers, uitgevoerd door ervaren chauffeurs uit de regio.

Uiteraard zijn wijzigingen nog mogelijk in het offertetraject. Het is immers een reis op maat. Neem het rustig door en dan verneem ik graag uw terugkoppeling.  

  • Om de reis te boeken, ontvangen wij graag de volgende gegevens: 
     
    • Namen zoals vermeld in het paspoort
    • Geboortedata
    • Paspoortnummers
    • Adres voor vermelding op de factuur
    • Mobiel nummer waarop het reisgezelschap tijdens de reis bereikbaar is
    • Contactgegevens van kennis of familie die niet meegaat tijdens de reis

       
  • Deze gegevens kunt u via het aanvraag tabblad van het reisvoorstel versturen. Uw gegevens worden via een beveiligde HTTPS verbinding naar ons verstuurd.

 

Uitkijkend naar uw reactie. 

Hartelijke groet namens het BRS team,

Gustavo Lucena Lage
Reisadviseur

2.798,00 € p.p. 22 dagen
  • Familie vakantie Brazilie december 2021
  • Rondreis Costa Verde - Foz do Iguaçu - Pantanal - Bonito en strandafsluiting Porto Galinhas
  • Dag 01: 17 december 2021 (Begin Landarrangementmet)
  • Dag 22: 07 januari 2022 (Einde landarrangement en terugvlucht naar Nederland)

Reissom:

  • € 2.798,-  per persoon, op basis van 5 personen. Het reisgezelschap bestaat uit 2 volwassenen en 3 kinderen in de leeftijd van 10, 13 en 14 jaar
     
  • Wij bieden een korting van € 100,- per persoon wanneer u deze reis boekt voor 30 maart 2021.  De korting is geldig bij betaling per reguliere bankoverschrijving.
     
  • Uw kind van 10 jaar ontvangt nog een extra korting van  € 100,- op de bovengenoemde reissom.
     
  • De aanbetaling van deze reis bedraagt 30% van de reissom. Het is mogelijk om de aanbetaling van de reis pas in september 2021 te voldoen (Vanwege de situatie rondom Corona) en het restant bedrag 6 weken voor vertrek.
    De bovenstaande reissom blijft in dit geval gegarandeerd voor u tot begin 1 september 2021. Boek wel voor 30 maart, zodat wij de reisonderdelen van het landarrangement alvast voor u kunnen reserveren. 

Inbegrepen:

  • Alle vermelde binnenlandse vluchten, zie tabblad vluchtschema. Inclusief 1x 23 kg bagage per persoon
     
  • Alle vermelde hotels en maaltijden, zie tabblad hotels
     
  • Vervoer; 
    Alle vermelde transfers
     
  • Excursies; 
  • Excursies die vermeld zijn in het excursie tabblad of de dag tot dag beschrijving. 
     
  • Autohuur Self-drive regio Costa Verde (23 - 26 december), betreft een familieauto voor 5 personen
    Categorie R. (Fiat Doblo 1,8 of vergelijkbaar), air conditioning, vrij aantal kilometers, Inclusief de volgende verzekeringen: - Full protection: CDW in case of collision, fire, theft and robbery of the vehicle with limited deductible (co-participation): US$ 500.00 for the group F; - Third party liability coverage: property damage up to US$ 2.500.000, bodily injury up to US$ 5.000.000.- Customer Liability for Operational Costs: In case the customer is found at fault for the loss, he or she will be liable for Operational Costs up to the limits listed below: Property Damage to Third Parties: Customer liability for operational costs up to the limit of US$ 500.00 - During pick up, please provide your creditcard details for insurance
     
  • Reisbegeleiding; 
    Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 
     
  • Zekerheden; 
    Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).
     

Niet inbegrepen: 

  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking
     
  • SGR bijdrage á € 5,- per persoon
     
  • Internationale vluchten. Vanwege Corona zijn de vluchtschema´s voor het najaar nog niet exact bekend. We kunnen met het boeken van de internationale vluchten beter even wachten tot bijvoorbeeld de werelddeal weken van de KLM die altijd ergens in september zijn.
     
  • Boekingskosten á € 25,- per boeking
     
  • Entree nationale parken van Foz do Iguaçu. Circa USD 39 per persoon per park (2 parken)

Na aankomst in Rio de Janeiro wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een privé transfer naar het hotel gebracht in Rio de Janeiro. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed om bijvoorbeeld het bruisende Rio alvast te ontdekken. Overdag kan je heerlijk wandelen over de kilometerslange Copacabana boulevard, vol met leuke kioskjes waar je een heerlijke Braziliaanse Caipirinha (Braziliaanse cocktail) kan drinken. 

  • Zie tabblad hotels voor hotelselectie tijdens uw verblijf in Rio de Janeiro

Vandaag staat de excursie op het programma, in gezelschap van andere toeristen (duur circa 4 uur) naar het Christusbeeld op de 710 meter hoge Corcovado berg. Deze excursie is met een Engelstalige gids en u wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel. 

Indien u deze excursie op privé basis wenst te boeken, dan geldt er een toeslag. 

Vandaag staat er in de ochtend een 4 uur durende excursie op het programma. U gaat de indrukwekkende 'Pão de açúcar', ofwel Suikerbrood berg bezoeken, in gezelschap van andere toeristen (privé excursie tegen meerkosten beschikbaar).

Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

In de loop van de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel en met een transfer naar het haventje Angra dos Reis gebracht, in gezelschap van andere toeristen (prive transfer beschikbaar tegen meerkosten). Angra dos Reis ligt op circa 2 a 3 uur rijden van Rio de janeiro, afhankelijk van de drukte.

Vanuit het haventje vertrekt u met de flexboot naar Ilha Grande (tickets inbegrepen), waarna u na aankomst wordt verwelkomd bij het haventje van Vila do Abraão op het eiland Ilha Grande en al wandelend naar de accommodatie wordt gebracht.

Tijdens het wandelen wordt u ondersteund met de bagage door locals (kleine fooi geven). Indien u verblijft in het Casa da Ilha Inn of Pousada Asalem, dan is de aankomst transfer iets anders. Zij hebben namelijk een eigen bootje en pikken u daarmee op bij het haventje van Vila do Abraão voor de transfer naar de accommodatie, dat een paar minuten verderop ligt nabij het dorpje.

  • Zie tabblad hotels voor de hotelselectie tijdens uw verblijf op het eiland Ilha Grande

Vandaags staat de Schooner boottocht Lagoa Azul op het programma, duur circa 6 uur. Dit is een fantastische bootexcursie met tijd voor ontspanning, snorkelen en het ontdekken van prachtige baaien en strandjes. 

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden en genieten van Ilha Grande. Uiteraard is het mogelijk om excursies bij te boeken. Bekijk de optionele excursies die u bij kunt boeken in het andere tabblad.

Vandaag eindigt het arrangement op Ilha Grande. U neemt de flexboot (boottickets inbegrepen) terug naar het haventje van Angra dos Reis. Neem een taxi van de haven naar het autoverhuurbedrijf. Dit kost een aantal euro. Bij de autoverhuurder wordt de huurauto opgeleverd en vervolgens rijdt u in een paar uur tijd naar Paraty. 

Na aankomst staat er een aangename wandeltour op het programma in Paraty. Een tour door het historische dorpje Paraty is als een reis door de tijd in Brazilië. De huisjes en hobbelige straatjes zijn nagenoeg identiek gebleven sinds de 17e eeuw. Paraty heeft een indrukwekkende geschiedenis en heeft een grote invloed gehad op de ontwikkeling van Brazilië.

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Paraty

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden. Uiteraard is het mogelijk om excursies bij te boeken. Bekijk de optionele excursies die u bij kunt boeken.

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden. Uiteraard is het mogelijk om excursies bij te boeken. Bekijk de optionele excursies die u bij kunt boeken.

Vandaag staat het laatste traject van de Self-drive op het programma. Een rit van circa 5 a 6 uur brengt u naar de luchthaven Guarulhos van Sao Paulo. Hier levert u de huurauto in, met aansluitend de binnenlandse vlucht naar Foz do Iguaçu. Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een privé transfer naar het hotel gebracht. 

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Foz do Iguaçu

Vandaag staat een 3 uur durende  privé-excursie naar de Braziliaanse zijde van de watervallen op het programma. U wordt hiervoor opgehaald en weer afgezet bij het hotel. 

 

Vandaag staat een halve dag privé-excursie naar de Argentijnse zijde van de watervallen op het programma. U wordt hiervoor opgehaald en weer afgezet bij het hotel. Tijdens het bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen is het mogelijk om een fantastische jungle- en watervallen bootexcursie bij te boeken, de Gran Aventura Boat tour.

Vandaag eindigt het Foz do Iguaçu arrangement. U wordt opgehaald bij het hotel en met een privé transfer naar de luchthaven gebracht, met aansluitend de binnenlandse vlucht naar Campo Grande (overstap onderweg). Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven van Campo Grande en met een privé transfer naar Bonito gebracht. De transfer van Bonito naar Campo Grande duurt circa 3 uur. Na aankomst wordt u afgezet bij het hotel en kan de rest van de dag naar eigen inzicht worden besteed. 

  • Zie tabblad hotels voor hotelselectie

De excursie ´Nascente Azul´ biedt een heerlijk dagje uit met talloze avontuurlijke activiteiten, zoals een parcours van 300 meter riviersnorkelen in kristalhelder water met enorm veel vissen. Je waant je in een levensecht aquarium. Het riviersnorkel traject is niet zwaar, want er is nauwelijks een stroming. Dus het riviersnorkelen is ook geschikt voor kinderen.

Daarnaast zijn er nog andere avontuurlijke activiteiten te beleven, zoals een traject van 400 meter zipline en een reusachtige schommel. Er is verder een groot meer waarin gezwommen kan worden. In het meer hebben ze looppaden gebouwd en een kleine zipline waarbij je in het water terecht komt.

Verder is er nog een restaurant aanwezig, waar je heerlijk kan lunchen. Voor de excursie wordt u opgehaald en weer afgezet bij het hotel. Een lokale gids is inbegrepen tijdens de tour. Indien u een Engelssprekende gids wenst, dan kunt u deze van tevoren bijboeken bij ons.

Vandaag staat in de ochtend een excursie op het programma naar de Grot 'Gruta do Lago Azul'. In de ochtend wordt u opgehaald en met een prive transfer naar de ingang van de grot gebracht. Na afloop van de excursie wordt u teruggebracht naar het hotel. Na het uitchecken gaat u door naar de Pantanal met een privé transfer naar de lodge. Na aankomst wordt het programma met alle excursies voor de komende dagen met u doorgenomen. 

  • Zie tabblad hotels voor de accommodatie selectie tijdens uw verblijf in de Pantanal. Het verblijf is op basis van volpension en met dagelijkse excursies inbegrepen

 

Tijdens uw verblijf in de Pantanal is het arrangement op basis van volpension, met dagelijkse excursies inbegrepen. De aangeboden excursies zijn onder andere natuurwandelingen, piranha vissen, kano tochten, paardrijtochten, zonsopgang- en zonsondergang tours. Ook staan er avondexcursies op het programma om op zoek te gaan naar dieren in het wild die 's nachts actief zijn.

Dagelijks staan er gemiddeld twee excursies op het programma. Één in de ochtend en één in de middag na de lunch als het wat koeler is. Tussen beide excursies door is er de gelegenheid om te ontspannen en te genieten van de faciliteiten op de lodge en een heerlijke Braziliaanse buffet lunch. 

Tijdens het verblijf in de Pantanal is er minimaal één avondexcursie ingepland. Alle tours zijn bedoeld om te genieten van de natuur en op zoek te gaan naar de unieke dieren van de Pantanal. Neem uw verrekijker mee en ga op zoek naar de Jaguar, honderden soorten vogels, reuzenmiereneters, kaaimannen en Capibara's. 

Iedere lodge heeft een iets ander programma, maar de basis is zoals hierboven beschreven. Bij de beschrijving van de lodge ziet u een link met het exacte dag tot dag programma tijdens uw verblijf in de Pantanal. 

 

U verblijft in de lodge op basis van volpension, met dagelijkse excursies inbegrepen. Indien u een voorkeur heeft voor bepaalde excursies, dan kunt u dit doorgeven aan de lodge en dan houden ze daar rekening mee. 

In de loop van de dag wordt u opgehaald bij de lodge en naar de luchthaven gebracht van Campo Grande met een privé transfer (duur circa 3 uur). Aansluitend is er een binnenlandse vlucht naar Recife (overstap onderweg). Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een privé transfer naar het hotel gebracht in Porto de Galinhas. 

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Porto de Galinhas

Vrije dag in Porto de Galinhas. Tijdens uw verblijf in Porto de Galinhas kunt u heerlijk genieten van deze badplaats. 

Vrije dag in Porto de Galinhas. Tijdens uw verblijf in Porto de Galinhas kunt u heerlijk genieten van deze badplaats. 

Vrije dag in Porto de Galinhas. Tijdens uw verblijf in Porto de Galinhas kunt u heerlijk genieten van deze badplaats. 

Vandaag eindigt het verblijf in Porto de Galinhas. U wordt opgehaald bij het hotel en met een privé transfer naar de luchthaven of het hotel in Recife gebracht (duur circa 1 uur), einde arrangement.

Rio de Janeiro, ook wel bekend als 'a cidade maravilhosa', de prachtige stad, behoort zonder twijfel tot de mooiste steden ter wereld. Het is een adembenemende mix van weelderig groene bergen, uitgestrekte zandstranden en de onmetelijkheid van de Atlantische Oceaan.

Naast de wereldberoemde bezienswaardigheden zoals de Suikerbroodberg (Pão de Açúcar), de Corcovado met het iconische Christusbeeld en de stranden van Copacabana en Ipanema, heeft Rio de Janeiro nog veel meer te bieden.

De stad bruist van energie en ritme, en de lokale bevolking, de 'cariocas', staan bekend om hun aanstekelijke vrolijkheid. Ervaar het zelf in de levendige uitgaanswijk Lapa, met zijn talloze dansgelegenheden en gezellige bars. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de beroemde trappen van Santa Teresa, een kleurrijke en artistieke buurt.

Op zondagen wordt de boulevard in Rio vrijwel autovrij, waardoor het de perfecte gelegenheid is om kilometerslang te fietsen, skaten of wandelen langs de kust. Een van de meest prachtige, maar minder bekende uitzichten in Rio is vanaf de 'Vista Chinesa'. Vanuit het regenwoud in het hart van de stad, genaamd 'Floresta da Tijuca', kijk je uit over deze unieke metropool.

Waar anders kun je het beroemdste carnavalsfeest ter wereld meemaken, ontspannen op de prachtige stranden, feesten tot in de vroege uurtjes of simpelweg genieten van de adembenemende uitzichten? Rio is het perfecte startpunt voor een rondreis door Brazilië. Mocht je niet ver willen reizen, dan zijn er in de directe omgeving ook diverse plaatsen die het bezoeken waard zijn, zoals het prachtige schiereiland Buzios, het historische kustplaatsje Paraty of het weelderige tropische eiland Ilha Grande.

Bovendien biedt Rio de Janeiro een scala aan culinaire hoogstandjes en restaurants die de Braziliaanse keuken vertegenwoordigen. Proef heerlijke lokale gerechten zoals feijoada, pão de queijo en brigadeiro, of geniet van internationale culinaire ervaringen in de vele eetgelegenheden verspreid door de stad.

Kortom, Rio de Janeiro is een stad die je moet ervaren. Het is een feest voor alle zintuigen en biedt de perfecte mix van cultuur, natuur, stranden en entertainment. Plan je bezoek zorgvuldig en laat je betoveren door de magie van deze prachtige stad en de vele mogelijkheden die het te bieden heeft.

Restauranttips in Rio de Janeiro:

  1. Churrascaria Palace: Deze bekroonde churrascaria, gelegen in de wijk Copacabana, is een favoriet onder vleesliefhebbers. Geniet van een uitgebreid assortiment heerlijk gegrild vlees, geserveerd op traditionele Braziliaanse wijze.

  2. Aprazível: Dit restaurant in de charmante wijk Santa Teresa biedt een combinatie van heerlijke Braziliaanse gerechten en een prachtig uitzicht over de stad. Het menu omvat zowel traditionele als eigentijdse gerechten, bereid met verse en lokale ingrediënten.

  3. Zaza Bistro Tropical: Gelegen in de wijk Ipanema, staat dit restaurant bekend om zijn creatieve fusiongerechten met invloeden uit verschillende keukens. Proef unieke smaken en geniet van de ontspannen sfeer en kleurrijke inrichting.

  4. Bar do Mineiro: Voor een authentieke Braziliaanse ervaring moet je dit informele restaurant in de wijk Santa Teresa bezoeken. Probeer de traditionele Braziliaanse gerechten, zoals feijoada (zwarte bonen stoofpot) en pasteis (gefrituurde pasteitjes).

  5. Sushi Leblon: Voor liefhebbers van sushi en Japanse gerechten is Sushi Leblon een must-visit. Dit gerenommeerde restaurant in de wijk Leblon staat bekend om zijn verse vis en creatieve sushi-rollen, bereid met vakmanschap en oog voor detail.

Dit zijn slechts enkele van de vele geweldige restaurants die Rio de Janeiro te bieden heeft. Het diverse culinaire landschap van de stad biedt voor elk wat wils, of je nu op zoek bent naar traditionele Braziliaanse gerechten, internationale smaken of fusionkeukens. Vergeet niet om vooraf te reserveren, vooral voor populaire restaurants, om teleurstellingen te voorkomen en een tafel te bemachtigen.

Het eiland Ilha Grande is een ideale bestemming om te combineren met een bezoek aan Rio de Janeiro. Dit schitterend tropisch eiland dat is bedekt met een weelderige jungle, ligt op slechts 100 km van Rio de Janeiro en op slechts 5 km van de kust. Rondom het eiland tref je prachtige, afgelegen stranden aan met kristalhelder water, ideaal om te snorkelen en te duiken. Er zijn talloze wandel trekkings mogelijk door de jungle op het eiland, variërend van simpele korte wandeltochten tot meerdaagse trekkings rondom het eiland.

Één van de mooiste stranden van Brazilië bevindt zich op het eiland, namelijk het strand 'Praia do Lopes Mendes'. Vanuit het dorpje op het eiland 'Vila do Abraão' aan de noordoost zijde van dit paradijs zijn er diverse dagexcursies met de boot te boeken naar de verschillende afgelegen stranden rondom het eiland.

Het gemoedelijk dorpje heeft een ruime keuze aan accommodatie in diverse comfort klassen. En in het dorpje van Vila do Abraão zijn diverse leuke restaurants en bars. Het eiland is met de boot goed te bereiken vanuit Angra dos Reis of Mangaritiba.

Voordat Rio überhaupt nog belangrijk was, was Paraty één van de rijkste steden van Brazilië. Door de opkomst van Rio de Janeiro keerde het economische tij echter, waardoor de modernisering nooit echt op gang kwam. Daardoor is de authentieke koloniale architectuur behouden gebleven. De huisjes en hobbelige straatjes zijn nagenoeg identiek gebleven sinds de 17e eeuw. Een tour door Paraty is dan ook een reis door de geschiedenis van Brazilië.

Het historische dorpje Paraty ligt aan de kust op zo'n drie uur rijden van Rio de Janeiro en ligt midden op de route tussen Rio de Janeiro en São Paulo aan de 'Costa Verde', de groene kust. We bieden een prachtige self drive aan van Rio naar São Paulo, waarbij je Paraty aandoet. Uiteraard kunnen er ook transfers worden geregeld vanuit Rio. Vaak wordt Paraty gecombineerd met een bezoek aan Ilha Grande.

Paraty heeft een ruim aanbod aan bars, restaurants en er zijn tal van excursiemogelijkheden, zoals Schooner boottochten of met de kajak langs de vele mooie eilandjes voor de kust.

De actieve reiziger kan ook mooie wandel-, fiets-,  paardrij tochten, en jeep tours beleven door het met watervallen doorspekte Atlantische regenwoud. 
 

Hier zijn enkele restauranttips voor het historische centrum van Paraty:

Quintal das Letras:

Gelegen in de Pousada Literária, biedt dit restaurant zowel traditionele Braziliaanse gerechten als hedendaagse internationale keuken. De ambiance is zowel elegant als ontspannen.

Punto Divino:

Voor liefhebbers van Italiaans eten is dit een must-visit. Ze bieden heerlijke pizza's, pasta's en risotto's, allemaal bereid met verse ingrediënten.

Restaurante Banana da Terra:

Biedt traditionele Braziliaanse gerechten met een moderne twist. Het staat bekend om zijn gebruik van lokale ingrediënten en verse zeevruchten.

Bendita's Restaurante:

Gelegen in een charmant koloniaal huis, biedt Bendita's een mix van Braziliaanse en mediterrane keuken. Ze hebben ook een geweldige wijnkaart.

Café Paraty:

Ideaal voor een lichte lunch of een kopje koffie in de middag. Het café heeft ook heerlijke zoetigheden en is een populaire plek onder zowel toeristen als locals.

Margaret Atelie Gourmet:

Als je op zoek bent naar een intiemere eetervaring, biedt dit restaurant een menu met beperkte gerechten maar met veel aandacht voor detail en kwaliteit.

Camoka Lanches & Pastéis:

Voor degenen die iets snels en lokaals willen, zijn de pasteis (Braziliaanse pasteitjes) van Camoka een heerlijke keuze.

Foz do Iguaçu, een van de meest adembenemende natuurwonderen van Brazilië, betovert reizigers met haar majestueuze watergordijn. Een oogverblindende cluster van maar liefst 275 watervallen strekt zich uit over een breedte van 2,7 kilometer, een natuurlijk meesterwerk dat de immense kracht en schoonheid van de natuur perfect belichaamt.

Centraal in dit waterige spektakel ligt de 'Devil's Throat', waar een intense symfonie van 14 watervallen samensmelt in een brullend crescendo van water en damp. Bezoekers kunnen op verschillende manieren dit schouwspel ervaren. Je kunt het pad van de loopbruggen volgen, die je bijna tot aan de waterige voet van de watervallen leiden, of deelnemen aan een opwindende boottocht. Voor de adrenalinezoekers biedt een helikoptervlucht de meest sensationele ervaring, waarbij je een panoramisch uitzicht op dit waterwonderland krijgt.

De omgeving van Foz do Iguaçu biedt ook een unieke geografische attractie, het drielandenpunt, waar de grenzen van Argentinië, Paraguay en Brazilië samenkomen. De aangrenzende nationale parken, opgezet om het kostbare ecosysteem te beschermen, bieden de mogelijkheid om het rijke, levendige regenwoud te verkennen. Hier leven meer dan 400 vogelsoorten, talloze zoogdieren, reptielen en een ontzagwekkende diversiteit van meer dan 2000 plantensoorten.

Als het gaat om accommodaties, biedt Foz do Iguaçu een scala aan opties die passen bij verschillende reisbehoeften. Degenen die zich willen onderdompelen in een luxueuze omgeving dicht bij de watervallen kunnen kiezen voor Hotel das Cataratas. 

Het stadje Foz do Iguaçu zelf is ook niet te missen, met een overvloed aan hotels voor alle soorten comfort. Het hele jaar door zijn de watervallen toegankelijk voor bezoekers, maar de ideale periode om de waterkunstwerken in hun volle glorie te ervaren is tijdens de Braziliaanse zomer (onze winter in Nederland), wanneer de watervallen op hun krachtigst zijn door het enorme watervolume en er minimale regenval is.

Restaurant tips Foz do Iguaçu:

  1. Churrascaria do Gaúcho: Dit is een populaire keuze voor liefhebbers van de Braziliaanse churrascaria - een traditionele barbecue-stijl met een verscheidenheid aan heerlijke, sappige vleeswaren. Het vlees wordt aan enorme spiesen gegrild en vervolgens aan tafel gesneden.
  2. Restaurante Barracão: Dit lokale restaurant biedt een buffet met een uitgebreid aanbod aan Braziliaanse gerechten. Naast het vlees en de vis, vind je er ook een rijke selectie aan salades, groenten en typische Braziliaanse bijgerechten zoals feijoada (zwarte bonensoep met varkensvlees).
  3. Itaipu Restaurant: Gelegen naast het fameuze Itaipu Dam, dit restaurant biedt een fantastisch uitzicht gecombineerd met een verscheidenheid aan zowel lokale als internationale gerechten. Het is de perfecte plek om te ontspannen na een rondleiding door de dam.
  4. La Mafia Trattoria: Voor een verandering van tempo en smaak, biedt La Mafia Trattoria een selectie van heerlijke Italiaanse gerechten. De sfeer doet denken aan de jaren '20, met foto's van beroemde maffiosi aan de muren, wat een unieke ervaring biedt aan de bezoekers.
  5. Capitão Bar: Als je zin hebt in een informele maaltijd met een geweldig uitzicht op de Paraná-rivier, dan is Capitão Bar de plek om te zijn. Hier kun je genieten van verse vis, zeevruchten en koude drankjes terwijl je ontspant op het terras. Het is een perfecte plek om de dag af te sluiten na een bezoek aan de watervallen.

Bonito, het ecotoerisme paradijs van Brazilië, is gelegen in een adembenemende omgeving met kalkstenen plateaus, uitgestrekte graslanden en betoverende valleien. Voor avontuurlijke natuurliefhebbers biedt dit gebied talloze mogelijkheden voor spannende activiteiten, zoals trektochten, fietstochten, paardrijdtochten, kajakken, riviersnorkelen en duiken in mysterieuze grotten met kristalhelder water.

De rivieren in Bonito staan bekend om hun kristalheldere water, dat ontstaat doordat regenwater door de kalkrijke grond sijpelt voordat het in de rivieren terechtkomt. Tijdens het riviersnorkelen in de Rio Sucuri of Rio da Prata rivier kun je van dichtbij genieten van de overvloed aan kleurrijke vissen, terwijl je rustig met de stroming meedrijft.

Een absolute aanrader is een excursie naar de "Gruta do Lago Azul" (de grot van het blauwe meer). Via een stenen trap daal je af naar de diepte van de grot, waar je wordt begroet door het mysterieuze en kristalheldere blauwe meer. Deze excursie is alleen beschikbaar in de ochtenduren, dus het is raadzaam om van tevoren te reserveren. Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid beperkt is vanwege de populariteit van Bonito, dus zorg ervoor dat je op tijd reserveert.

Bonito zelf is een sfeervol dorpje met een levendige hoofdstraat vol met gezellige bars, restaurants en boetiekjes. Naast het verkennen van Bonito, is het sterk aanbevolen om een bezoek aan de nabijgelegen Pantanal toe te voegen aan je reis. De Pantanal is het grootste wetlandgebied ter wereld en herbergt een unieke flora en fauna. Het is de ideale bestemming om de prachtige natuur van Brazilië te ervaren en te genieten van onvergetelijke wildlife-observaties. Combineer dus zeker je reis naar Bonito met een bezoek aan de Pantanal voor een complete en onvergetelijke natuurexpeditie.

Voor een onbezorgde ervaring in Bonito en de Pantanal, raden we aan om vooraf je excursies te reserveren en te genieten van de begeleiding van lokale gidsen, die een schat aan kennis en expertise hebben. Vergeet niet dat Bonito en de Pantanal populaire bestemmingen zijn, dus plan je reis ruim van tevoren om teleurstelling te voorkomen.

Hier zijn enkele restauranttips voor Bonito:

  1. Casa do João:
    • Beschrijving: Dit is een van de meest traditionele restaurants van Bonito en staat bekend om zijn regionale gerechten, vooral vis en andere zeevruchten. De sfeer is gezellig met kunstwerken die de cultuur van de regio uitbeelden.
       
  2. Juanita Restaurante:
    • Beschrijving: Juanita biedt een mix van Braziliaanse en internationale gerechten. Het restaurant heeft een charmante en rustieke sfeer, perfect voor gezinnen.
       
  3. Oca Lanches:
    • Beschrijving: Voor degenen die op zoek zijn naar snelle en smakelijke snacks, zoals pasteitjes en sandwiches, is Oca Lanches een populaire keuze.
       
  4. Taboa Bar & Restaurante:
    • Beschrijving: Een eclectische plek met zowel traditionele als innovatieve gerechten. Ze staan ook bekend om hun ambachtelijke cachaças.
       
  5. Zapi Zen:
    • Beschrijving: Voor diegenen die op zoek zijn naar gezondere en vegetarische opties, biedt Zapi Zen een gevarieerd menu met salades, sandwiches en sappen.
       
  6. Palácio dos Sorvetes:
    • Beschrijving: Als u uw maaltijd wilt afsluiten met iets zoets, is dit ijssalon een uitstekende keuze. Ze bieden een verscheidenheid aan smaken, waaronder enkele gemaakt van lokale vruchten.
       
  7. Restaurante Pantanal:
    • Beschrijving: Zoals de naam al doet vermoeden, is dit restaurant gespecialiseerd in gerechten uit de Pantanal-regio, waaronder verschillende vlees- en visgerechten.

De Zuidelijke Pantanal is gemakkelijker te bereiken vanuit Campo Grande en biedt een fantastische combinatie met Bonito, de hoofdstad van het Braziliaanse ecotoerisme. Bonito staat bekend om zijn kristalheldere rivieren en prachtige natuurlijke meren, waar u kunt genieten van riviersnorkelen en andere wateractiviteiten. Door een bezoek aan de Zuidelijke Pantanal te combineren met Bonito, kunt u de ultieme wildlife- en natuurbeleving ervaren.

De Pantanal is een enorm laagland dat tijdens het regenseizoen gedeeltelijk overstroomt, waardoor het het grootste moerasgebied ter wereld vormt. Met een oppervlakte van meer dan 150.000 vierkante kilometer is de Pantanal meer dan vier keer zo groot als Nederland. Het gebied is bezaaid met weelderige vegetatie, riviertjes en meren, en biedt een thuis aan een unieke verscheidenheid aan dieren en vogels. Naast jaguars, kunt u ook wilde papagaaien, miereneters, wilde zwijnen, capibara's, zwarte kaaimannen en meer dan 600 verschillende vogelsoorten, zoals de majestueuze Jabiru, tegenkomen. Een safari door dit gebied is een onvergetelijke ervaring en biedt volop mogelijkheden om zeldzame dieren en prachtige vogels te spotten en te fotograferen.

Een bezoek aan de Pantanal is zonder twijfel een hoogtepunt van elke reis naar Brazilië. Het gebied biedt diverse lodges in verschillende comfortklassen, vaak op basis van volpension en inclusief dagelijkse excursies. Of u nu kiest voor de Zuidelijke Pantanal met Bonito of de Noordelijke Pantanal met zijn jaguars, u zult worden ondergedompeld in de overweldigende schoonheid van de natuur en de ongerepte wildernis van dit unieke gebied.

Wanneer is de beste reistijd om Pantanal te bezoeken?

Het landschap van de Pantanal verandert bij elk nieuw seizoen, maar het blijft altijd uitbundig. Elk seizoen heeft zijn eigen kenmerken, varieert jaarlijks afhankelijk van de aan- of afwezigheid van regen. De gemiddelde jaarlijkse neerslag is 1500mm, waarvan het merendeel valt tussen de maanden november en maart.

NATTE Seizoen (januari tot maart): Met de zomerregens, omdat delen van de Pantanal overstromen, revitaliseren de fauna en flora en toont de Pantanal een van zijn meest levendige seizoenen. De belangrijkste kenmerken van dit seizoen zijn de prachtige waterlandschappen en veel watervogels zoals de Jabiru Ooievaar, Houtooievaars, Limpkins, eenden, talingen en reigers. Onder de gebruikelijke zoogdieren vinden we de Capibara's, Krab-etende Vossen en de Grijs-brocket en Pampa herten. De waterplanten bloeien met verschillende vormen en kleuren door de meren en rivieren. Ook vlinders en andere interessante insecten zijn volop aanwezig. Het natte seizoen is ook de beste tijd om de mooiste zonsondergang van het jaar te bekijken.

TUSSEN Seizoen (april tot juni): In april stoppen de regens en begint het waterpeil te dalen, waardoor er lagoons en waterplassen ontstaan. Hier worden duizenden vissen gevangen, wat een voedselbanket vormt voor de watervogels die zich in deze regio's concentreren. De temperatuur wordt milder en de nachtelijke hemel is gevuld met sterren. De zoogdieren, die zich verspreidden in het natte seizoen, beginnen terug te komen en zich te vertonen. Soorten zoals de Witlippekari's, Kraagpekari's, Moeras Herten en de Brulaap en Kapucijnaap kunnen vaak worden gezien.

DROGE Seizoen (juli tot oktober): De beste tijd om dieren in het wild te observeren. Het gebrek aan regen vermindert de lagunes, onthult de vlakke gronden en helpt bij vervoer over land. De velden beginnen te drogen, wat uitgestrekte graasgebieden biedt waar zoogdieren op zoek gaan naar voedsel en water in de overgebleven waterplassen. Vanaf augustus bloeien de Tabebuia bomen – lokaal bekend als Piuvas (met roze bloemen) en Paratudos (gele bloemen). Dit is het broedseizoen voor vogels – hun verenkleed is in de beste staat en hun roepen kunnen overal in de Pantanal worden gehoord. Dit is ook het beste seizoen om reuzenmiereneters, Krab-etende Wasberen en Zuid-Amerikaanse Coatis te observeren.

REGEN Seizoen (november tot december): De periode waarin het veel regent in de Pantanal, maar niet genoeg om te overstromen. Door het lange droge seizoen duurt het even voordat de grond zo verzadigd is dat hij overstroomt. Het is ook een seizoen van overvloedig voedsel voor vogels die in de afgelopen maanden zijn begonnen met broeden. Het is heel gebruikelijk om kuikens te zien die door hun ouders worden gevoerd.

Aan de andere kant dient Cuiabá als de toegangspoort tot de Noordelijke Pantanal, waar een andere sfeer en bijzondere lodges te vinden zijn. Deze lodges zijn gespecialiseerd in het spotten van jaguars, vooral in de buurt van Porto Jofre. Hier kunt u de kans krijgen om deze prachtige en elegante dieren in hun natuurlijke habitat te zien. In de Zuidelijke Pantanal zijn er ook enkele lodges, zoals de Pantanal Jungle Lodge nabij Corumbá, waar u de mogelijkheid hebt om jaguars te spotten.

Laat Brazilië Reis Specialist u helpen bij het plannen van een op maat gemaakte reisroute, zodat u het meeste uit uw avontuur in de Pantanal kunt halen.

Onder Recife, in het noordoosten van Brazilië, ligt de strandbestemming Porto de Galinhas. Het is een populaire vakantiebestemming bij de Brazilianen zelf. Er zijn een aantal resorts in de omgeving en Porto de Galinhas is een levendig plaatsje met bars, winkeltjes, restaurants en een goed aanbod aan hotels. Bovendien is het gezegend met een kalme en kristalheldere zee. Tijdens eb wordt het lange rif zichtbaar. Met ' Jangadas', typisch Braziliaanse zeilbootjes, kun je hier naartoe gaan om te snorkelen te midden van de tropische vissen. Een reis hier naartoe is perfect om gewoon onbezorgd te genieten van het mooie weer, het lekkere eten en de vriendelijke Braziliaanse bevolking.

Toeristenklasse Hotels

standaard 2-persoonskamer +
Standaard 3-persoonskamer
Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
3 Aantal nachten
2, kamers naast elkaar vragen we aan Aantal kamers

Pousada Só Natureza ligt in het centrum van het dorpje Vila do Abraão in Ilha Grande, in de buurt van bars, restaurants en winkels. Het biedt accommodatie met airconditioning, een zwembad en een bar. U kunt gratis gebruikmaken van WiFi.

De kamers hebben een heldere, vrolijke inrichting en zijn voorzien van een plafondventilator, een minibar en een tv. Alle kamers zijn uitgerust met een eigen badkamer en bieden uitzicht op de tuin. Er is roomservice beschikbaar en een 24-uursreceptie.

Gasten van het Pousada Só Natureza kunnen dagelijks genieten van een tropisch ontbijtbuffet met regionaal fruit en zoete deegwaren. Er zijn typische drankjes verkrijgbaar in de bar bij het zwembad, zoals de populaire caipirinha-cocktail.

Familie kamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
3 Aantal nachten
1, familiekamer voor 5 personen met twee slaapvertrekken Aantal kamers

Pousada Villa del Sol ligt in een groot natuurgebied, op 800 meter van het strand Praia do Pontal. Het beschikt over een stoomsauna, gratis WiFi, een ontbijtbuffet en een buitenzwembad. Het oude centrum van Paraty ligt op minder dan 1 km afstand.

Alle kamers van Villa del Sol zijn voorzien van airconditioning, kabel-tv, een minibar en een eigen badkamer. Ze zijn eenvoudig ingericht en beschikken over beddengoed en handdoeken.

Er zijn een fitnesscentrum en een sauna beschikbaar en op het terrein zijn ook een bar en een recreatieruimte te vinden. De receptie is 24 uur per dag geopend en parkeren bij het pension is gratis.

Superieure 2-persoonskamer +
Superieure 3-persoonskamer
Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
3 Aantal nachten
2, kamers naast elkaar vragen we aan Aantal kamers

Nadai Confort Hotel ligt op slechts 15 km van de internationale luchthaven Foz do Iguaçu. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, een spa en een fitnessruimte. Er is gratis parkeergelegenheid aanwezig.

Het Nadai Confort biedt kam ers met airconditioning, een flatscreen-tv met tientallen kabelkanalen, een minibar, een telefoon en een eigen badkamer met een haardroger en toiletartikelen. De vloer is gemaakt van marmer. Tegen een dagelijkse toeslag kunt u gebruikmaken van WiFi.

Er wordt elke ochtend een ontbijt geserveerd met onder meer vers fruit, brood en vleeswaren. Het restaurant van het hotel serveert regionale specialiteiten en een selectie aan dranken, ook verkrijgbaar via de 24-uursroomservice. Voor een drankje kunt u tevens terecht in de bar bij het zwembad.

Deluxe 2-persoonskamer +
Deluxe 3-persoonskamer
Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
2 Aantal nachten
2, 2, kamers naast elkaar vragen we aan Aantal kamers

Het Lucca Hotel Pousada ligt in het centrum van Bonito, op slechts 300 m van de hoofdstraat. Het beschikt over 3 zwembaden.

Alle kamers zijn uitgerust met airconditioning, WiFi, een televisie, een minibar en een badkamer. Sommige kamers hebben een spabad en een lcd-tv.

Er wordt dagelijks een ontbijtbuffet geserveerd met fruit, brood, gebak, vleeswaren en diverse warme en koude dranken. De accommodatie beschikt over een speeltuin en een biljarttafel. U kunt fietsen huren of uitrusten in een van de lounges.

 

Standaard 2-persoonskamer +
Standaard 3-persoonskamer
Kamertype
Volpension Maaltijd type
3 Aantal nachten
2, kamers naast elkaar vragen we aan Aantal kamers

Pousada Aguape bevindt zich te midden van de natuur in de Pantanal, op 195 km van Luchthaven Campo Grande in de Aquidauana regio gelegen. Tot de faciliteiten behoren een zwembad, gratis privéparkeergelegenheid, een beachvolleybalveld en kamers met airconditioning en een badkamer. Er is ook gratis WiFi beschikbaar. Pousada Aguape is een lodge met een hele goede prijs/kwaliteitverhouding. Kom dus heerlijk ontspannen in deze authentieke pousada en ontdek de unieke wildlife van de Pantanal. Bij vogelaars is Pousada Aguape ook een geliefde locatie. De blauwe Hyacint-Ara´s komen veelvuldig voor rondom de pousada, met soms wel 4 of 5 ara´s naast elkaar.Het arrangement is op basis van volpension em met dagelijkse excursies inbegrepen, gemiddeld 2 excursies per dag. 

Locatie:

Aguapé lodge ligt ongeveer 200 km ten westen van Campo Grande, en ongeveer 60 km ten noorden van Aquidauana, langs een onverharde weg die de meanderende Aquidauana rivier naar de Pantanal volgt.

 Bereikbaarheid:

Vanuit Campo Grande of Bonito duurt de transfer naar de lodge ongeveer 4 uur, waarvan het grootste deel over een geasfalteerde weg. Wie vanuit Bonito naar de lodge rijdt, doet dat via Miranda. Vanaf Aquidauana is de laatste 45 km naar de lodge een onverharde weg. Je kan er komen met een Self-drive of met verzorgde prive transfers.

Grootte en structuur van de lodge:

Aguapé is een middelgrote familie lodge met 15 ruime, smaakvol ingerichte kamers voorzien van airconditioning en boxspring bedden. Het hoofdcomplex heeft een (tweetalige) receptie, lounge en een ruim openluchtrestaurant met uitzicht op het zwembad.

Unieke kenmerken:

Aguapé is een zeer familiegerichte lodge en heeft een heerlijk gezellige sfeer. Het rustieke openluchtrestaurant, waar een voortreffelijk buffet wordt geserveerd, is de plek waar u zich kunt mengen met andere gasten, maar ook met enkele van de wilde bewoners van de lodge: af en toe een gordeldier, toekans en ara's, die zich ook rond het zwembad verzamelen - een heerlijke plek om rond te hangen! Gelegen op slechts 200 meter van de meanderende Aquidauana rivier en omgeven door 2700 ha privéland, stellen excursies in Aguapé zelden teleur. Reuzenmiereneters komen hier bijzonder veel voor, zozeer zelfs dat Aguapé nu ook fungeert als permanente onderzoeksbasis voor het Reuzenmiereneterproject.

*De excursies van de lodge worden standaard aangeboden met lokale gidsen van de Pousada Aguape. Dit zijn locals die er zijn opgegroeid en de wilde dieren heel goed kunnen spotten, maar ze spreken niet goed Engels. Het is mogelijk een tweetalige gids van tevoren via ons bij te boeken. Informeer naar de meerkosten. 

Middenklasse hotels

standaard 2-persoonskamer +
Standaard 3-persoonskamer
Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
3 Aantal nachten
2, kamers naast elkaar vragen we aan Aantal kamers

Windsor California Hotel is ideaal gelegen aan de kust van het strand van Copacabana en biedt comfortabele accommodatie met moderne meubels en uitzicht op de oceaan.

Er liggen winkelcentra, chique boetieks, cafés, restaurants, theaters en nachtclubs in de buurt. U kunt langs de kust naar de stranden van Ipanema en Leblon wandelen.

Windsor California Hotel ligt op 15 minuten rijden van de Suikerbroodberg en het standbeeld Christus de Verlosser. Tevens wandelt u in 15 minuten naar het stadscentrum van Rio de Janeiro.

Copacabana is een geweldige keuze voor reizigers die geïnteresseerd zijn in strandwandelingen, bezienswaardigheden en zandstranden.

Volgens onafhankelijke beoordelingen van gasten is dit hun favoriete buurt van Rio de Janeiro.

 

 

Standaard 2-persoonskamer +
Standaard 3-persoonskamer
Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
2 Aantal nachten
2, kamers naast elkaar vragen we aan Aantal kamers

Deze accommodatie ligt op 1 minuut lopen van het strand. Het Pousada Tabapitanga ligt bij het strand Porto de Galinhas en biedt een buitenzwembad en luxueuze accommodatie met een panoramisch uitzicht op de Atlantische Oceaan. De kamers beschikken over een eigen balkon met een hangmat. Elke kamer is voorzien van airconditioning. Er is gratis privéparkeergelegenheid bij het Pousada Tabapitanga. De luchthaven Guararapes ligt op 60 km afstand van het hotel. In het restaurant van het Pousada Tabapitanga wordt een grote verscheidenheid aan regionale en internationale gerechten geserveerd.

Excursies inbegrepen

Excursie, in gezelschap van andere toeristen (duur circa 4 uur), naar het Christusbeeld op de 710 meter hoge Corcovado berg. 

U wordt in de ochtend of in de middag opgepikt bij het hotel en naar de 'Corcovado' berg gebracht, met het iconische Christusbeeld. Het beeld is ongetwijfeld een van de meest bekende monumenten ter wereld en een bezoek aan Rio is niet compleet zonder hier te zijn geweest. Aan de voet van de Corcovado berg, gaat u aan boord van het treintje, dat vervolgens de steile helling opkrult door het Tijuca regenwoud richting de top.

Eenmaal boven kan het beeld van dichtbij bewonderd worden en geniet u van adembenemende uitzichten over de wijken van Rio, zoals Copacabana, Ipanema, Leblon, de botanische tuinen en het 'Rodrigo Freitas' meer.

Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel. 

Deze excursie is met een Engelstalige gids, in gezelschap van andere toeristen. Deze excursie kan ook op privé basis worden aangeboden. Informeer bij ons naar de toeslag. 

Deze 4 uur durende excursie vangt aan in de ochtend of in de middag en neemt u mee naar de indrukwekkende 'Pão de açúcar', ofwel Suikerbrood berg, in gezelschap van andere toeristen (privé excursie tegen meerkosten beschikbaar).

In de wijk 'Urca' gaat u aan boord van de kabelbaan, waar de enerverende klim naar de 215 meter hoge 'Urca' heuvel begint. Op de heuvel zijn een aantal winkeltjes, kunt u genieten van het mooie uitzicht en is er een café.

Hierna vervolgt de kabelbaan zijn enerverende tocht over beboste heuvels naar de 395 meter hoge top van de suikerbroodberg. Hier kan er genoten worden van de meest spectaculaire panoramische uitzichten over Rio de Janeiro.

Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel. 

Deze excursie bestaat uit een ontspannen 6u durende boottocht met een typische 'schooner' boot. De boottocht vaart het eiland halverwege rond, waarbij je prachtige verborgen baaien zal ontdekken. De eerste stop is 'Lagoa Azul', een kristalheldere lagune waar je kan snorkelen tussen kleurrijke tropische vissen. Daarna vaar je naar het 'Frequeisa de Santana' strand waar ook heerlijk gezwommen kan worden. De derde stop is het 'Japariz' strand. Hier is de mogelijkheid om te lunchen(lunch niet inbegrepen). Rond 16.30 eindigt de excursie weer in het plaatsje 'Vila do Abraão' op Ilha Grande.

In de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel en gaat u op privé-excursie naar de Braziliaanse zijde van de watervallen (duur 3 uur).

De excursie begint in het bezoekerscentrum van het Iguaçu nationale park met een autorit door de subtropische vegetatie van de het nationale park tot aan de watervallen. Nabij de watervallen gaat u te voet verder  naar de canyons waar u kunt genieten van prachtige panoramische uitzichten over de watervallen en 'Devil's Throat' aan de Argentijnse zijde van de watervallen.

In een glazen lift langs een klif kunt u vervolgens omhoog gaan voor een prachtig bovenaanzicht van de watervallen. Hier zijn ook wat horecagelegenheden om onder het genot van een drankje en een hapje het spektakel te bewonderen. Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel. (entree nationale park niet inbegrepen, ca. usd 30)

De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden.

In de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel voor de privé-excursie naar de Argentijnse zijde van de watervallen (duur ca. 4 uur).

De tocht gaat over de 'Tancredo Neves' brug, waarna u Argentinië binnenkomt. Hier worden prachtige uitzichten geboden op de Iguaçu canyon. In tegenstelling tot de Braziliaanse zijde, zijn aan deze kant diverse voetpaden te betreden die panoramische uitzichten bieden over de watervallen en het aangrenzende subtropische regenwoud. Het hoogtepunt van de excursie vormt het uitzicht vanaf het platform dat zich bovenop de rand van 'Devil's Throat' bevindt. Het enorme volume water dat hier de afgrond in stort zorgt ervoor dat de lucht letterlijk gaat trillen en er een spectaculaire mist wolk ontstaat. Ook aan de Argentijnse zijde zijn diverse horeca gelegenheden om onder het genot van een drankje en een hapje te genieten van de watervallen. (entree nationale park niet inbegrepen, ca. usd 30). 

Tijdens het bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen is het mogelijk om een fantastische jungle- en watervallen bootexcursie bij te boeken, de Gran Aventura Boat tour.

Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel. 

Pousada Aguape bevindt zich te midden van de prachtige natuur in de Pantanal. Het arrangement is op basis van volpension met 2 excursies per dag inbegrepen. Deze worden samen met de gast ingepland en besproken bij aankomst in de lodge. De volgende excursies zijn inbegrepen in het arrangement (minimaal 3 nachten). Indien u iets korter verblijft wordt er een keuze uit de onderstaande excursies aangeboden. 

  • Boottocht in de aquidauana rivier

Dit is de beste manier om de Aquidauana rivier en de schoonheid en uitbundigheid van het woud te leren kennen. Het is de natuurlijke habitat van vogels, zoogdieren en reptielen die op de oevers liggen of geniet gewoon van het gezang van de vogels horen.

Op deze tocht, die ongeveer 2 uur tot 2.30 uur duurt, is het dragen van een zwemvest (verstrekt door de lodge) verplicht. De tocht wordt uitgevoerd in een motorboot, met een capaciteit voor 06 personen.
 

  • Trekking

De trekking wordt gedaan in dichtbebost woud en open velden. Tijdens deze tocht krijgt u een beter contact met de flora en fauna van de regio en leert u over hun functie en belang in het Pantanal ecosysteem.

Het is een goede gelegenheid om de dieren van dichterbij te zien. Er zijn verschillende routes die je kunt volgen die tussen 1u30 en 04u00 duren.

In sommige seizoenen kunnen delen van de paden ondergelopen zijn. Kleding en schoeisel kunnen nat worden.
 

  • Pantanal Fotosafari

De fotosafari wordt gedaan in een 4x4 open voertuig. Deze tour geeft u de mogelijkheid om een groter gebied te bestrijken en door verschillende landschappen te gaan zoals cerrado (plekken met begroeide vegetatie), open graslanden, "vazantes" (laaggelegen gebieden die vaak in het seizoen onder water staan), "brejos" (moerassen) en baaien die permanent onder water staan.

Het is ook een perfecte tour om de dieren van de Pantanal te zien en te observeren.

Deze tour duurt ongeveer 2:30 tot 3 uur en kan al dan niet gecombineerd worden met de nachttour, afhankelijk van het tijdstip van de zonsondergang.
 

  • Nachtelijk wild spotten

Dit is een activiteit die 's nachts wordt gedaan in een 4X4 voertuig of in een boot, om de nachtdieren zoals miereneters, vossen, capibara's en kaaimannen te observeren. Maar ook om het geluid van kikkers en insecten 's nachts te horen en de prachtige nachthemel van de Pantanal te observeren.

De duur van deze tour is ongeveer een uur.
 

  • Piranha vissen

Het vissen op piranha's gebeurt in een baai van de Aquidauana rivier, die vlakbij de lodge ligt.

De piranha wordt voornamelijk gebruikt om een typisch gerecht van de regio, piranha soep, te bereiden. Het is ook een goede manier om de kaaimannen te zien die naar de vissers kijken om hun piranha's te stelen.

Het is belangrijk de instructies van de gids op te volgen, want zelfs na het vissen kunnen de piranha's nog bijten. Alle vis moet dus door de gids worden teruggehaald.

De duur van deze activiteit hangt af van de toerist, of hij de activiteit leuk vindt of niet.
 

  • Paardrijtocht

Alle tours leiden door de unieke landschappen van de Pantanal, maar het paard is één van de belangrijkste attracties van de Aguapé Lodge, het is de beste manier om het moeras te verkennen.

Rijdend door de open velden, moerassen, caápões, bergkammen, beken en baaien, komen we een rijke variëteit aan weelderige flora en fauna tegen, typisch voor een regio die goed bewaard is gebleven. De paarden zijn rustig, wat betekent dat zelfs degenen die nog nooit op een paard hebben gereden deze rit kunnen maken. Er zijn verschillende tracks met kortere of langere routes, die zowel in het hoog- als droogseizoen kunnen worden gemaakt, altijd met ervaren lokale gidsen.

Voor het paardrijden wordt een veiligheidsbeheersysteem ingevoerd dat voldoet aan de eisen van ABNT NBR-15331 - Eisen voor een veiligheidsbeheersysteem. In dit systeem is het volgende opgenomen:

Voorafgaand aan de paardrijtocht wordt een uitleg gegeven. De gids zal de basisregels van het paardrijden uitleggen: hoe te monteren, het hoofdstel en de stijgbeugel te gebruiken.

Nadat alle gasten op het paard zijn geplaatst, begint de rit, die afhankelijk van het gebruikte parcours 1.30 tot 3 uur kan duren, en begint en eindigt bij de lodge. Er wordt onderweg gestopt om te rusten en te hydrateren.

Bij paardrijden is het alleen toegestaan stapvoets te rijden, u mag niet draven of galopperen. De paarden moeten altijd in lijn achter de gids lopen.

Het paardrijden is alleen toegestaan voor kinderen vanaf 06 jaar. Het is niet toegestaan om kinderen op de stuit van het paard mee te nemen. Kinderen van 06-11 jaar moeten altijd begeleid worden door een ouder of voogd. De uitrusting die voor deze tocht gebruikt wordt, namelijk de zadels, heeft een gewichtslimiet, met een maximum gewicht van 120kg.

In sommige seizoenen gaat de rit te paard door paden met water. Kleding en schoeisel kunnen nat worden.

Voor degenen die niet te paard kunnen rijden, hebben we de mogelijkheid om een koets te regelen, die het gezelschap volgt.
 

  • Paardenkoets

Een aangename tocht door de velden van de boerderij en ook een goede optie voor wie niet graag of niet kan paardrijden.

Met de paardenkoets is het mogelijk om dezelfde route van de tocht te paard af te leggen, waardoor de toegang tot verschillende paden mogelijk is, zelfs in het regenseizoen. Naast het comfort van de paardenkoets is de stilte een voordeel van deze tour.

De duur van de tocht is ongeveer 1.30 tot 3 uur, afhankelijk van de gebruikte route.
 

  • Vee drijven met de lokale Cowboys

Gedurende de ochtend of middag kunt u de cowboys begeleiden in hun werkroutine met het vee. Verplaats het vee naar andere delen van de boerderij (cattle drive), verzorg de kalveren of zie de cowboys werken in de kraal.

Het is ook een goede gelegenheid om iets meer te weten te komen over de cultuur en gewoonten van de mensen uit Pantanal.

Deze excursie is afhankelijk van de beschikbaarheid en het soort dienst dat door de cowboys zal worden verricht.

Optionele excursies

GRAN AVENTURA BOAT TOUR - EXCURSIE - ARGENTIJNSE ZIJDE WATERVALLEN

Dit unieke avontuur combineert twee fantastische elementen van Iguassu National Park in de vorm van een jungle- en watervallen met de boot excursie. U komt binnen in de jungle op een speciale truck met een panoramisch uitzicht over het regenwoud. De ervaren gids vertelt u van alles over de spectaculaire omgeving.De acht kilometer lange truck rit brengt u naar Puerto Macuco, waar u 100 meter afdaalt naar een ponton op de rivier voor het tweede deel van de reis .

Hier gaat u aan boord van een motorboot voor de zes kilometer lange boottocht - waarvan twee kilometer een stroomversnellingen -door de canyon van de rivier Iguassu naar de watervallen. Na het genieten van het uitzicht vanaf de rustige kant van San Martin Island , komt u bij de Tres Mosqueteros waterval , waar zowel de Braziliaanse en Argentijnse zijde en de beroemde Devil's Throat wordt aanschouwd.

De boot gaat verder langs de oever van het eiland naar het meest spannende deel van de excursie waar je tot in de San Martin waterval komt - de grootste waterval. Dit is een prachtige en onvergetelijke ervaring.

Let op; de vermelde prijs van deze excursie geldt in combinatie met de halve dagexcursie naar de Argentijnse zijde van watervallen, aangezien deze wordt aangeboden terwijl u de Argentijnse zijde van de watervallen bezoekt.  

Prijs 88 € / p. P.

Tijdens deze jeep excursie (duur 6 uur), in gezelschap van andere toeristen, worden de verborgen watervallen van de 'Serra da Bocaina' heuvels bezocht. De trip begint op de historische goudroute. Deze route gaat helemaal landinwaarts en gold in de 17e eeuw als route om mineralen en edelstenen te vervoeren naar de kust.

Al snel verlaat het reisgezelschap de route om de bijzondere watervallen te gaan ontdekken die verborgen zijn in dit prachtige natuurgebied. Na een korte wandeling kom je al gauw bij de 'Toboga' waterval. 'Toboga' betekent glijbaan in het Portugees en dit is precies het bijzondere aan deze waterval. Het gesteente van de waterval vormt een heuse glijbaan waar je vanaf kan glijden. Lokale waaghalzen organiseren hier heuse competities om al staande van de waterval te glijden. Ons advies is om dit toch maar zittend te doen..

Een volgende wandeling van circa 10 minuten door de jungle brengt het gezelschap naar de 'Tarzan' waterval. Hier kan heerlijk gezwommen worden.

Na al deze activiteiten gaat de excursie verder naar een authentiek Braziliaanse Cachaça stokerij. Deze Braziliaanse 'jenever' wordt gemaakt van suikerriet. Tijdens het bezoek kan je verschillende soorten Cachaça proeven en leer je van alles het authentieke distileer proces. Hierna kan er geluncht worden in het lokale restaurantje 'Villa Verde' (lunch niet inbegrepen). Na de lunch volgt nog een bezoek aan een andere waterval, waarna de excursie weer eindigt in Paraty.

De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

Prijs 45,00 € / p. P.
Datum: Van: Naar: Vertrek: Aankomst: Overstap: Airline:
26/12/2021 Sao Paulo GRU Foz do Iguaçu 16:45 18:25 0 LATAM
29/12/2021 Foz do Iguaçu Campo Grande 14:35 19:25 1 LATAM
03/01/2022 Campo Grande Recife 09:25 18:55 1 LATAM
Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.