Reiscode: SLBRJIRN4MS

Reisvoorstel 6137, Rondreis Brazilie - augustus 2020

Hierbij ontvangt u het reisvoorstel naar Brazilië. Het is een prachtig arrangement geworden op basis van uw reiswensen.

Uiteraard zijn wijzigingen nog mogelijk in het offertetraject. Het is immers een reis op maat. Neem het rustig door en dan verneem ik graag uw terugkoppeling.

De geselecteerde vluchten zijn nu nog beschikbaar. Om de reis voor deze reissom te boeken, is het belangrijk om de rondreis zo spoedig mogelijk vast te leggen, zodat we de geselecteerde vluchten kunnen garanderen voor het gebruikte tarief en de geselecteerde accommodaties beschikbaarheid hebben.

In de regel geldt, hoe langer we wachten met het boeken, des te duurder worden de vluchten, want de goedkopere boekingsklasses raken als eerste vol op de vluchten en daardoor kunnen de tickets duurder worden.
  

  • Om de reis te boeken, ontvangen wij graag de volgende gegevens: 
     
    • Namen zoals vermeld in het paspoort
    • Geboortedata
    • Paspoortnummers
    • Adres voor vermelding op de factuur
    • Mobiel nummer waarop het reisgezelschap tijdens de reis bereikbaar is
    • Contactgegevens van kennis of familie die niet meegaat tijdens de reis
2.275,00 € p.p. 12 dagen
  • Sao Luis met zijn historische binnenstad
  • Barreirinhas de poort naar het unieke natuurgebied Lencois Maranhenses
  • Jericoacoara relaxen puur in een hangmat in het water
  • Rio de Janeiro met zijn Suikerbroodberg, Corcovado en beroemde stranden
  • Dag 01: 04 augustus 2020 (Begin landarrangement)
  • Dag 12: 15 augustus 2020 (Einde landarrangement)

Reissom:

  • € 2.275,-  per persoon, op basis van deelname door 4 personen.
    Wij bieden een extra korting
    van €  65,- per persoon wanneer u deze reis boekt voor 30 januari 2020.  De korting is geldig bij betaling per reguliere bankoverschrijving.

Inbegrepen:

  • Alle vermelde vluchten, zie tabblad vluchtschema. Inclusief 1x 23 kg bagage per persoon
     
  • Alle vermelde hotels en maaltijden, zie tabblad hotels
     
  • Vervoer; 
    Alle vermelde transfers
     
  • Excursies; 
  • Excursies die vermeld zijn in het excursie tabblad of de dag tot dag beschrijving. 
     
  • Reisbegeleiding; 
    Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 
     
  • Zekerheden; 
    Wij zijn lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).
     

Niet inbegrepen: 

  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 
     
  • Boekingskosten á € 25,- per boeking

Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd en met een transfer naar het hotel gebracht. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden en São Luis verkennen. 

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in São Luis

U wordt opgehaald bij het hotel in São Luis en naar Barreirinhas gebracht, de toegangspoort tot Lençóis Maranhenses. Hier wordt u afgezet bij het hotel en kunt u de rest van de dag naar eigen inzicht besteden. 

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Barreirinhas

Vandaag staat er een dagexcursie naar het Nationale Park van Lençois Maranhenses op het programma, onder begeleiding van een Engelstalige privé gids. U wordt hiervoor opgehaald en weer afgezet bij het hotel. 

Engelse beschrijving:

We leave in the morning in 4x4 vehicle to the pier where are going to cross the river by a balsa to access to the National Park. The park has approximately 155 ha. The route of the trail lasts about 45 minutes and then we walk around 15 minutes to the Lagoa Azul (Blue Lagoon), where we will enjoy a refreshing bath. Not far from here is the Lagoa dos Peixes, 20 minutes walking. After these visits we move to the small village of Tratada de Cima to have lunch (not included) and take a rest in hammocks. Around 15:30 we depart to Lagoa Bonita for more baths and see one of the most spectacular views of Lençóis Maranhenses. Return to Barreirinhas after sunset.


Duration: 9.5 hours

Voor deze excursie wordt u opgehaald bij het hotel. Vroeg in de ochtend staat er een mooie boottocht op het programma langs de 'Preguiças' rivier die zich door het woestijnachtige gebied Lencois Maranhenses krult totdat het de zee bereikt . Onderweg komt u langs de pittoreske vissers nederzettingen van Vassouras, Mandacaru en Caburé. Op het einde van de dag keert u weer terug naar Barreirinhas, waar u wordt afgezet bij het hotel. Deze excursie wordt aangeboden in gezelschap van andere toeristen en onder begeleiding van lokale gidsen. 

De enerverende tocht gaat vandaag verder naar jericaocoara. Jullie worden opgehaald bij het hotel en met een transfer naar Jericoacoara gebracht. De transfer wordt verzorgd met een 4x4 terreinwagen en u verkent de prachtige stranden van deze regio en komt langs pittoreske dorpjes als 'Paulinho Neves' en 'Tutoia'. Jullie vertrekken in de ochtend en arriveren in de namiddag in Jericoacoara. 

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Jericoacoara

Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden en te genieten van Jericoacoara. 

Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden en te genieten van Jericoacoara. 

Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden en te genieten van Jericoacoara. 

Vandaag eindigt het arrangement in Jericoacoara. U wordt bij uw hotel afgehaald en naar het vliegveld van Fortaleza gebracht (duur circa 3 uur). Daar begint u aan de binnenlandse vlucht naar Rio de Janeiro.Daar wordt u begroet en per prive transfer naar uw hotel gebracht. De rest van de dag heeft u tot uw vrije beschikking.

  • Gedurende uw verblijf in Rio de Janeiro kunt u kiezen tussen Toeristen- en Superiereklasse hotels

 

Vandaag staat de Urban bike tour op het programma in de ochtend, in gezelschap van andere toeristen en met Engelstalige begeleiding. Deze excursie is perfect als eerste kennismaking om Copacabana en de omliggende wijken goed te leren kennen. 

Vandaag staat er een privé dagexcursie (duur circa 6 uur) op het programma naar het Christusbeeld op de 710 meter hoge Corcovado berg in de ochtend en daarna naar de suikerbroodberg. Alle entrees zijn inbegrepen, dus zowel het treintje naar de Corcovado als de kabelbaan naar de Suikerbroodberg. U wordt door de gids en chauffeur in de ochtend opgehaald bij het hotel en na afloop er weer afgezet. 

Vandaag eindigt het arrangement in Rio. U wordt opgehaald bij de accommodatie en naar de luchthaven gebracht met een prive transfer, einde arrangement. 

Met een bevolking van 700 duizend is de hoofdstad van de staat Maranhão een stad van uniek historisch en cultureel belang die helaas door de meeste toeristen vergeten wordt. Maranhão, de op een na grootste staat in Noordoost-Brazilië, vormt in feite een overgang tussen het noordoosten en Amazonia in verschillende opzichten. Het zuiden en oosten bestaan grotendeels uit halfdroog sertão en uitgestrekte gebieden met babaçu-palmen, terwijl het noorden en noordoosten bedekt zijn met equatoriaal bos en regelmatige regenval kennen. De stad São Luís zelf is een mix van een Amazone-rivierhaven en een noordoostelijke zeehaven gezegend met prachtige stranden. Cultuurhistorisch gezien is nergens in Brazilië de mengeling van Europese, Afrikaanse en inheemse tradities zo intens of zo rijk vertegenwoordigd in folklore.

São Luís deelt zijn Franse oorsprong met Rio de Janeiro, het werd opgericht in 1612 ter ere van koning Lodewijk XIII. Ondanks een bondgenootschap met de Tupinambá-indianen, was er weinig interesse vanuit Frankrijk en de nederzetting capituleerde twee jaar later aan de Portugezen. Een kortstondige bezetting door de Nederlanders tussen 1641 en 1644 maakte van São Luís de enige stad in Brazilië die door drie naties is bezet. Onder de Portugezen groeide de haven van São Luís dankzij de export van suiker en katoen totdat het plantagesysteem, gebaseerd op Afrikaanse slaven en inheemse arbeid, in de 19e eeuw in verval raakte. Tegenwoordig is de plattelandseconomie van Maranhão sterk afhankelijk van de verwerking van de vele derivaten van de babaçu-palm, terwijl rijstteelt belangrijk is op de overstromingsvlaktes van het Amazone-gedeelte van de staat.

De afgelopen jaren zijn er verschillende grote projecten ontwikkeld in Maranhão: het Serra dos Carajás-project, waarbij ijzererts uit 's werelds grootste afzetting per spoor naar de kust wordt gebracht, een gigantische aluminiumfabriek ten zuiden van São Luís en het strategische satellietlanceerstation in Alcântara. Deze initiatieven, samen met de ontdekking van olie, hebben de economie van de staat nieuw leven ingeblazen en migranten uit andere regio's aangetrokken.

Gebouwd op een eiland tussen twee rivieren, met uitzicht op de baai van São Marcos, is het centrum van São Luís compact, wat het mogelijk maakt de belangrijkste attracties van de stad te voet te waarderen. De koloniale architectuur van São Luís wordt beschouwd als een van de mooiste in Brazilië, vooral door het uitgebreide gebruik van Portugese tegels, aanwezig in een prachtig scala aan ontwerpen en kleuren. Het Reviver (Renovatie) project, gestart in 1989, heeft veel gedaan om het verval van deze kostbare historische schat te stoppen door de restauratie van ongeveer 200 gebouwen.

Onder de meest interessante zijn de Catedral da Sé, gebouwd door de jezuïeten in 1726 en het Palácio dos Leões, oorspronkelijk een Frans fort met een vleugje Versailles en nu de residentie en het kantoor van de gouverneur van de staat. De Igreja do Desterro, gebouwd tussen 1618 en 1641, heeft een opmerkelijke gevel en is de enige Byzantijnse kerk in Brazilië. De waterspuwers van de legendarische Fonte do Ribeirão (1796) bewaken de ingang van de ontsnappingstunnels die ooit naar de kerken van de stad leidden.

São Luís heeft een aantal goede musea die alle aspecten van de rijke geschiedenis en cultuur van de stad belichten, van heilige kunst en Afrikaanse religies tot hedendaagse kunst en de Salão de Bens Culturais, dat een uitgebreide tentoonstelling huisvest over Bumba-meu-boi. Deze unieke culturele traditie, die Portugese, Afrikaanse en Amerindiaanse invloeden vermengt, bereikt haar hoogtepunt in de feestelijkheden van eind juni, waarbij talloze groepen uit het binnenland afzakken naar de hoofdstad en door de straten dansen in een kleurrijk muzikaal spektakel.

Aan de overkant van de baai van São Marcos ligt een andere architectonische schat: Alcântara, de eerste hoofdstad van Maranhão, op het eerste stuk Braziliaanse kust dat de Portugezen met suikerriet beplantten. Ooit de rijkste stad in Brazilië, zijn de meeste oudere gebouwen nu in ruïnes, in schril contrast met de nabijgelegen ruimtevaartbasis.

Hoewel de zee de enige route biedt naar een groot deel van de lange, ongerepte kust van Maranhão, zijn er prachtige stranden gemakkelijk bereikbaar over de weg. Het dichtstbijzijnde strand bij São Luís is Ponta de Areia, terwijl Calhau het meest pittoresk is en Araçagi het mooist. Voorbij Araçagi, door palmbossen en over heuvels, ligt het bootbouwstadje São José do Ribamar en het charmante vissersdorpje Raposa.

370 km ten oosten van São Luís ligt het Nationaal Park Lençois Maranhenses, een kustwoestijn van torenhoge duinen, waar hoge regenval meer dan 200 vierkante km lençois (lakens) heeft gecreëerd, bezaaid met kristalheldere zoetwaterlagunes. Toegang tot dit spectaculaire ecosysteem en zijn unieke fauna kan worden verkregen via de stad Barreirinhas.

De grootste attractie van de regio is zonder twijfel het unieke natuurgebied Lençois Maranhenses: een uitgestrekt duinlandschap aan de kust. Door de hoge regenval tijdens het regenseizoen vormen er zich tussen de enorme zandduinen kristalheldere lagunes die zich uitstrekken over een gebied van meer dan 200 vierkante km. Het is een adembenemende en unieke bestemming die een beroep doet op avontuurlijke reizigers die op zoek zijn naar een ongeëvenaarde natuurbeleving. Het duinlandschap, dat door de wind constant verandert, gecombineerd met het turkooisblauwe water van de lagunes, zorgt voor een bijna buitenaards schouwspel dat zijn weerga in de wereld niet kent.

Het plaatsje Barreirinhas fungeert als de toegangspoort tot dit spectaculaire ecosysteem. Vanuit hier kun je uitgebreide tours door de regio maken, waarbij je met een jeep door het fascinerende landschap rijdt en kunt zwemmen in tal van meren en lagunes. Het lokale leven in Barreirinhas zelf is ook de moeite waard om te ervaren, met zijn charmante straatjes, kleurrijke markten en warme, gastvrije inwoners.

De beste tijd om dit gebied te bezoeken is van januari tot juni, wanneer de lagunes en meren op hun volst zijn. In het droge seizoen verdwijnen ze grotendeels, maar zelfs dan blijft de schoonheid van de uitgestrekte zandduinen een bezoek meer dan waard.

Een andere niet te missen bestemming in de regio is het dorp Atins, gelegen aan de monding van de rivier Preguiças. Atins is bekend om zijn rustige, ongerepte stranden en sterke winden, waardoor het een populaire bestemming is voor kitesurfers. Dit afgelegen vissersdorp, bereikbaar per boot vanuit Barreirinhas, biedt een unieke combinatie van rust en avontuur. Vanuit Atins kun je ook naar Lençois Maranhenses trekken, vaak minder druk dan vanuit Barreirinhas, wat zorgt voor een meer exclusieve ervaring van deze natuurlijke pracht. Atins zelf heeft charmante pousadas en kleine restaurants waar je de lokale gastronomie, voornamelijk gebaseerd op vis en zeevruchten, kunt proeven.

Jericoacoara, gelegen aan de noordkust van Brazilië, is een ware parel die elke reiziger moet ervaren. Met haar adembenemende natuurlijke schoonheid en ontspannen sfeer is Jericoacoara de perfecte bestemming voor een heerlijk strandverblijf en een ontspannen afsluiting van uw rondreis door Brazilië.

Het dorpje Jericoacoara ligt direct aan het strand en heeft geen verharde wegen, waardoor het zijn authentieke charme behouden heeft. Hier kunt u heerlijk ontspannen op de prachtige zandstranden, omgeven door indrukwekkende duinen en kristalhelder water. Geniet van de rust en sereniteit terwijl u zich onderdompelt in de tropische schoonheid.

Naast het ontspannen op het strand biedt Jericoacoara ook tal van activiteiten en attracties. Maak een prachtige wandeling naar de iconische rotsformatie 'Pedra Furada' en bewonder de spectaculaire zonsondergangen die door de opening in de rotsen schijnen. Verken de omgeving per buggy of te paard en ontdek de betoverende lagunes, zoals Lagoa Azul en Lagoa do Paraíso, waar u kunt zwemmen, kajakken of gewoon kunt ontspannen op de zachte zandstranden.

Jericoacoara staat ook bekend als een paradijs voor watersportliefhebbers, vooral voor kite- en windsurfers. Met ideale windomstandigheden en ongerepte stranden is het een geweldige plek om deze spannende sporten uit te oefenen.

Voor accommodatie heeft Jericoacoara een breed scala aan opties, van charmante pousadas tot luxe resorts, waar u kunt genieten van comfortabele en gastvrije accommodatie die perfect aansluit bij uw behoeften.

Kortom, Jericoacoara biedt een unieke mix van natuurlijke schoonheid, ontspanning en avontuur, waardoor het een ideale bestemming is voor reizigers die willen genieten van een heerlijk strandverblijf en een onvergetelijke afsluiting van hun rondreis door Brazilië.

Restauranttips Jericoacoara:

  • Tamarindo - Geniet van heerlijke lokale gerechten en internationale specialiteiten in dit gezellige restaurant met een ontspannen sfeer. Probeer zeker de verse visgerechten en smaakvolle caipirinha-cocktails.
  • Na Casa Dela - Dit restaurant biedt een romantische en intieme sfeer met een prachtig uitzicht op de zonsondergang. Proef de heerlijke Braziliaanse keuken en geniet van de gastvrije service.
  • Pimenta Verde - Een populaire plek voor vegetariërs en veganisten, waar gezonde en smaakvolle gerechten worden geserveerd. Laat je verrassen door de creatieve combinaties van lokale ingrediënten.
  • Serafim - Dit gezellige restaurant staat bekend om zijn uitstekende pizza's en pasta's. Geniet van de authentieke Italiaanse smaken en de levendige sfeer.
  • Restaurante Naturalmente - Voor liefhebbers van gezonde voeding en verse, biologische ingrediënten is dit de place to be. Probeer de salades, smoothies en heerlijke veganistische opties.

Ontdek de culinaire scene van Jericoacoara en laat je smaakpapillen verwennen met de diverse en smaakvolle gerechten die deze restaurants te bieden hebben.

Rio de Janeiro, ook wel bekend als 'a cidade maravilhosa', de prachtige stad, behoort zonder twijfel tot de mooiste steden ter wereld. Het is een adembenemende mix van weelderig groene bergen, uitgestrekte zandstranden en de onmetelijkheid van de Atlantische Oceaan.

Naast de wereldberoemde bezienswaardigheden zoals de Suikerbroodberg (Pão de Açúcar), de Corcovado met het iconische Christusbeeld en de stranden van Copacabana en Ipanema, heeft Rio de Janeiro nog veel meer te bieden.

De stad bruist van energie en ritme, en de lokale bevolking, de 'cariocas', staan bekend om hun aanstekelijke vrolijkheid. Ervaar het zelf in de levendige uitgaanswijk Lapa, met zijn talloze dansgelegenheden en gezellige bars. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de beroemde trappen van Santa Teresa, een kleurrijke en artistieke buurt.

Op zondagen wordt de boulevard in Rio vrijwel autovrij, waardoor het de perfecte gelegenheid is om kilometerslang te fietsen, skaten of wandelen langs de kust. Een van de meest prachtige, maar minder bekende uitzichten in Rio is vanaf de 'Vista Chinesa'. Vanuit het regenwoud in het hart van de stad, genaamd 'Floresta da Tijuca', kijk je uit over deze unieke metropool.

Waar anders kun je het beroemdste carnavalsfeest ter wereld meemaken, ontspannen op de prachtige stranden, feesten tot in de vroege uurtjes of simpelweg genieten van de adembenemende uitzichten? Rio is het perfecte startpunt voor een rondreis door Brazilië. Mocht je niet ver willen reizen, dan zijn er in de directe omgeving ook diverse plaatsen die het bezoeken waard zijn, zoals het prachtige schiereiland Buzios, het historische kustplaatsje Paraty of het weelderige tropische eiland Ilha Grande.

Bovendien biedt Rio de Janeiro een scala aan culinaire hoogstandjes en restaurants die de Braziliaanse keuken vertegenwoordigen. Proef heerlijke lokale gerechten zoals feijoada, pão de queijo en brigadeiro, of geniet van internationale culinaire ervaringen in de vele eetgelegenheden verspreid door de stad.

Kortom, Rio de Janeiro is een stad die je moet ervaren. Het is een feest voor alle zintuigen en biedt de perfecte mix van cultuur, natuur, stranden en entertainment. Plan je bezoek zorgvuldig en laat je betoveren door de magie van deze prachtige stad en de vele mogelijkheden die het te bieden heeft.

Restauranttips in Rio de Janeiro:

  1. Churrascaria Palace: Deze bekroonde churrascaria, gelegen in de wijk Copacabana, is een favoriet onder vleesliefhebbers. Geniet van een uitgebreid assortiment heerlijk gegrild vlees, geserveerd op traditionele Braziliaanse wijze.

  2. Aprazível: Dit restaurant in de charmante wijk Santa Teresa biedt een combinatie van heerlijke Braziliaanse gerechten en een prachtig uitzicht over de stad. Het menu omvat zowel traditionele als eigentijdse gerechten, bereid met verse en lokale ingrediënten.

  3. Zaza Bistro Tropical: Gelegen in de wijk Ipanema, staat dit restaurant bekend om zijn creatieve fusiongerechten met invloeden uit verschillende keukens. Proef unieke smaken en geniet van de ontspannen sfeer en kleurrijke inrichting.

  4. Bar do Mineiro: Voor een authentieke Braziliaanse ervaring moet je dit informele restaurant in de wijk Santa Teresa bezoeken. Probeer de traditionele Braziliaanse gerechten, zoals feijoada (zwarte bonen stoofpot) en pasteis (gefrituurde pasteitjes).

  5. Sushi Leblon: Voor liefhebbers van sushi en Japanse gerechten is Sushi Leblon een must-visit. Dit gerenommeerde restaurant in de wijk Leblon staat bekend om zijn verse vis en creatieve sushi-rollen, bereid met vakmanschap en oog voor detail.

Dit zijn slechts enkele van de vele geweldige restaurants die Rio de Janeiro te bieden heeft. Het diverse culinaire landschap van de stad biedt voor elk wat wils, of je nu op zoek bent naar traditionele Braziliaanse gerechten, internationale smaken of fusionkeukens. Vergeet niet om vooraf te reserveren, vooral voor populaire restaurants, om teleurstellingen te voorkomen en een tafel te bemachtigen.

Middenklasse hotels

Standaard 2-persoonskamer +
Standaard 2-persoonskamer
Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
3 Aantal nachten
2 Aantal kamers

Dit mooie hotel bevindt zich tegenover de rivier 'Preguiças' in het dorp 'Barreirinhas' en beschikt over 2 zwembaden met een bar en ligbedden, een sportveld voor meerdere sporten en een fitnessruimte. Het biedt kamers met airconditioning, gratis WiFi en een goed ontbijtbuffet in het restaurant. 

De kamers in bungalowstijl bieden een warme sfeer en zijn voorzien van een patio, een hangmat en uitzicht op de tuin. Verder beschikken ze over een 32-inch lcd-tv, een minibar en een badkamer met een haardroger. Het Porto Preguiças Resort ligt op 2 km van het centrum van Barreirinhas centrum en wordt omgeven door groene tuinen. Het is de perfecte uitvalsbasis om het nationale park Lençóis Maranhenses te ontdekken. 

Standaard 2-persoonskamer +
Standaard 2-persoonskamer
Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
3 Aantal nachten
2 Aantal kamers
Superior Executive 2 persoonskamer met zeezicht € 67,75 per persoon Upgrade optie

Windsor California Hotel is ideaal gelegen aan de kust van het strand van Copacabana en biedt comfortabele accommodatie met moderne meubels en uitzicht op de oceaan.

Er liggen winkelcentra, chique boetieks, cafés, restaurants, theaters en nachtclubs in de buurt. U kunt langs de kust naar de stranden van Ipanema en Leblon wandelen.

Windsor California Hotel ligt op 15 minuten rijden van de Suikerbroodberg en het standbeeld Christus de Verlosser. Tevens wandelt u in 15 minuten naar het stadscentrum van Rio de Janeiro.

Copacabana is een geweldige keuze voor reizigers die geïnteresseerd zijn in strandwandelingen, bezienswaardigheden en zandstranden.

Volgens onafhankelijke beoordelingen van gasten is dit hun favoriete buurt van Rio de Janeiro.

 

 

Superieure klasse hotels

Superieure 2-persoonskamer +
Superieure 2-persoonskamer
Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
1 Aantal nachten
2 Aantal kamers

Deze accommodatie in São Luis ligt op korte wandelafstand van het strand van Ponta do Farol. Hotel Luzeiros São Luis heeft goed uitgeruste kamers met een lcd-tv met kabelzenders. Het Luzeiros São Luis Hotel biedt een internationaal restaurant, een bar, een zwembad, een fitnesscentrum en 24-uursroomservice. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een kluisje, een minibar en een haardroger.

Suite Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
4 Aantal nachten
2 Aantal kamers

Pousada Jeribá is met zorg ontworpen om naadloos op te gaan in het vissersdorp Jericoacoara en respecteert daarmee de oorsprong van de locatie. De houten en bakstenen structuur van de pousada wordt omringd door een weelderige tropische tuin, wat een serene sfeer creëert. De handgemaakte decoratieve details passen perfect bij de omgeving.

Ondanks de rustieke architectuur bieden de appartementen moderne en geavanceerde voorzieningen voor een comfortabel verblijf. Hier kunt u genieten van de perfecte balans tussen rustieke charme en hedendaags comfort.

Met service van het hoogste niveau, vergelijkbaar met de beste 5-sterren pousadas aan de Braziliaanse kust, zorgt het attente en behulpzame personeel ervoor dat uw reis een onvergetelijke ervaring wordt. U hoeft zich alleen maar zorgen te maken over het genieten van de natuurlijke schoonheid en totale ontspanning.

Pousada Jeribá verwelkomt u met open armen, waarbij het comfort, de stijl en de prachtige omgeving samenkomen voor een buitengewone ervaring.

De kamers in het Jeribá hebben bakstenen muren en moderne meubels. Ze zijn uitgerust met een minibar en een lcd-tv met satellietzenders. De balkons hebben hangmatten.

Bij Pousada Jeriba kunt u genieten van een ontbijtbuffet op het openluchtterras. Het hotel heeft een bar en een restaurant dat regionale gerechten serveert. 's MIddags biedt het hotel gratis thee.

Excursies inbegrepen

Engelse beschrijving:

We leave in the morning in 4x4 vehicle to the pier where are going to cross the river by a balsa to access to the National Park. The park has approximately 155 ha. The route of the trail lasts about 45 minutes and then we walk around 15 minutes to the Lagoa Azul (Blue Lagoon), where we will enjoy a refreshing bath. Not far from here is the Lagoa dos Peixes, 20 minutes walking. After these visits we move to the small village of Tratada de Cima to have lunch (not included) and take a rest in hammocks. Around 15:30 we depart to Lagoa Bonita for more baths and see one of the most spectacular views of Lençóis Maranhenses. Return to Barreirinhas after sunset.


Duration: 9.5 hours

Deze excursie start in Barreirinhas met een mooie boottocht langs de 'Preguiças' rivier die zich door het woestijnachtige gebied Lençóis Maranhenses krult totdat het de zee bereikt . Onderweg komt de excursie langs de pittoreske vissers nederzettingen van Vassouras, Mandacaru en Caburé. In Vassouras zijn ook de kleine Lençóis te zien, zoals de locals het noemen. In Caburé is er de gelegenheid om te lunchen en te genieten van het strand. Daarna gaat de boottocht weer langzaam terug naar Barreirinhas.

Deze exursie wordt op prive basis aangeboden, onder begeleiding van een Engelstalige gids. 

De Urban bike tour begint om 9u in de ochtend in de fietsenwinkel in Copacabana, waar u een taxi heen kunt nemen of u gaat er wandelend heen indien uw hotel zich op loopafstand bevind. Fietsen in Rio de Janeiro geeft u de mogelijkheid om van dichtbij te ervaren hoe de carioca's leven. De Carioca's zijn de locals van Rio. 

Natuurlijk, de tours gaan langs de beroemde plekken van de stad, maar er is meer dan alleen maar het strand van Copacabana, de Suikerbrood berg en het Christus beeld. Als insiders tonen wij ook de verborgen bezienswaardigheden, die we plaatsen tegen een achtergrond van heden en verleden. Tegelijkertijd proberen we het beeld van Rio de Janeiro, waar chique buurten en sloppenwijken op een steenworp afstand van elkaar liggen, niet mooier te maken dan het in werkelijkheid is. Fietsen in Rio de Janeiro met een Nederlandse gids is daarbij een milieuvriendelijk alternatief voor het traditionele bus toerisme, in een stad waar verkeersopstoppingen aan het toenemen zijn. Met de relatief ontspannen fietstours kan veel terrein worden bestreken in slechts een paar uur.

Maar wat natuurlijk het belangrijkste is: de tours zijn vooral spannende ontdekkingstochten met een Nederlandse of Engelstalige gids, op de fiets, door een mooie en bijzondere stad. 

Beschrijving Urban Bike tour:

De Stadstour is een 3 uur durende fietstour in Rio de Janeiro, die je meeneemt door het zuidelijk gedeelte van de strandstad, dat ingeklemd ligt tussen bergen en strand. We beginnen bij het strand van Copacabana, de plek waar de cariocas, zoals de inwoners van Rio worden genoemd, een belangrijk deel van hun sociale leven doorbrengen. Vanaf Copacabana fietsen we naar de Suikerbrood Berg, om zijn indrukwekkende omvang van dichtbij te bekijken. We stoppen ook bij het nabij gelegen Rode Strand (Praia Vermelha), een kleine oasis van rust.

Na het Rode Strand, gaat de fietstour naar de levendige wijk Botafogo. Een mooie gelegenheid om van dichtbij te zien hoe het dagelijks leven van deze chaotische miljoenenstad eruit ziet. Het laatste gedeelte van de tocht brengt ons bij Lagoa, het imposante stadsmeer, omgeven door beboste heuvels en chique wijken.

Vandaag staat er een privé dagexcursie (duur circa 6 uur) op het programma naar het Christusbeeld op de 710 meter hoge Corcovado berg en daarna de suikerbroodberg.

U wordt in de ochtend opgepikt bij het hotel en naar de Corcovado gebracht. Het beeld is ongetwijfeld één van de meest bekende monumenten ter wereld en een bezoek aan Rio is niet compleet zonder hier te zijn geweest. U wordt tot aan de voet van de Corcovado berg gebracht, waar u het treintje neemt die de steile helling opkrult door het Tijuca bos richting de top.

Eenmaal boven kunt u het beeld van dichtbij bewonderen en genieten van adembenemende uitzichten over de wijken Copacabana, Ipanema, Leblon, de botanische tuinen en het 'Rodrigo Freitas' meer. 

Na het bezoek aan de Corcovado gaat de excursie verder naar de Suikerbroodberg 'Pao de Acucar'. In de oude 'Urca' buurt gaat u aan boord van de kabelbaan, waar de enerverende klim naar de 215 meter hoge Urca heuvel begint. Op de Urca heuvel zijn een aantal winkeltjes, kunt u genieten van het mooie uitzicht en is er een café. 
Hierna vervolgt de kabelbaan zijn enerverende tocht over beboste heuvels naar de 395 meter hoge top van de suikerbroodberg. Hier kunt u genieten van de meest spectaculaire panoramische uitzichten over Rio de Janeiro.

Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel.

Optionele excursies

Datum: Van: Naar: Vertrek: Aankomst: Overstap: Airline:
04/08/2020 Sao Paulo GRU São Luís 13:10 16:30 0 LATAM
12/08/2020 Fortaleza Rio de Janeiro 17:15 22:50 1 LATAM
Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.