Reiscode: MAAMBEN2TM

Reisvoorstel 6133, Rondreis Brazilie - juli 2020

Hierbij ontvangt u het reisvoorstel naar Brazilië. Het is een prachtig arrangement geworden op basis van uw reiswensen.

Uiteraard zijn wijzigingen nog mogelijk in het offertetraject. Het is immers een reis op maat. Neem het rustig door en dan verneem ik graag uw terugkoppeling.

De geselecteerde vluchten zijn nu nog beschikbaar. Om de reis voor deze reissom te boeken, is het belangrijk om de rondreis zo spoedig mogelijk vast te leggen, zodat we de geselecteerde vluchten kunnen garanderen voor het gebruikte tarief en de geselecteerde accommodaties beschikbaarheid hebben.

In de regel geldt, hoe langer we wachten met het boeken, des te duurder worden de vluchten, want de goedkopere boekingsklasses raken als eerste vol op de vluchten en daardoor kunnen de tickets duurder worden.
  

  • Om de reis te boeken, ontvangen wij graag de volgende gegevens: 
     
    • Namen zoals vermeld in het paspoort
    • Geboortedata
    • Paspoortnummers
    • Adres voor vermelding op de factuur
    • Mobiel nummer waarop het reisgezelschap tijdens de reis bereikbaar is
    • Contactgegevens van kennis of familie die niet meegaat tijdens de reis
  • Manaus met zijn beroemd theater
  • Bezoek een Indianendorp en zwem met de roze rivierdolfijnen
  • Geniet van spectaculaire watervallen midden in het oerwoud
  • Avontuurlijke cruise op de Amazone
  • Ferry Manaus naar Santarem
  • Ilha do Marajo en Belem
  • Dag 01: 08 juli 2020 (Vlucht naar Brazilie en start landarrangement)
  • Dag 17: 24 juli 2020 (Einde landarrangement en terugvlucht naar Nederland)
  • Dag 18: 25 juli 2020 (Aankomst op Schiphol)
  • Reis op basis van deelname door 2 personen.

Inbegrepen:

  • Alle vermelde vluchten, zie tabblad vluchtschema. Inclusief 1x 23 kg bagage per persoon
     
  • Alle vermelde hotels en maaltijden, zie tabblad hotels
     
  • Vervoer; 
    Alle vermelde transfers
     
  • Excursies; 
  • Excursies die vermeld zijn in het excursie tabblad of de dag tot dag beschrijving. 
     
  • Reisbegeleiding; 
    Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 
     
  • Zekerheden; 
    Wij zijn lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).
     

Niet inbegrepen: 

  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 
     
  • Boekingskosten á € 25,- per boeking

Na aankomst op de luchthaven van São Paulo kunt u met de gratis shuttlebus naar het hotel gaan. De rest van de dag kunt u uitrusten van de lange vlucht en alvast wennen aan het Braziliaanse klimaat.

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Guarulhos

 

Vandaag gaat de reis verder naar Manaus. Met de shuttlebus service van het hotel gaat u naar de luchthaven en aansluitend vertrekt de vlucht van Sao Paulo naar Manaus.

Na aankomst in Manaus wordt u naar het hotel gebracht en kan de rest van de dag naar eigen inzicht worden besteed. 

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Manaus

Vandaag staat er een citytour op het programma, duur aantal uur. U wordt hiervoor opgehaald en weer afgezet bij het hotel. 

Vandaag staat een fantastische dagexcursie op het programma. U wordt om 08:30 opgehaald bij het hotel voor de excursie. Op het programma staat het bezoek aan een indianendorp, interactie met de rivierdolfijnen, een heerlijk lunch op het Janauari meer en u gaat de enorme waterlelies van de Amazone ontdekken. 

De verschillende plekken worden bezocht vanuit Manaus in een Voadeira speedboot en onderweg komt u langs het prachtige natuurfenomeen 'Meeting of the Waters'. 

Rond 17u eindigt de excursie en wordt u afgezet bij het hotel. 

Vandaag staat er een boeiende natuur dagexcursie op het programma door de Amazone Jungle naar de Presidente Figueiredo watervallen. Een dag vol avontuur wacht op u, waarbij u betoverende watervallen in de Amazone Jungle bezoekt en zwemt in natuurlijke zwembaden. U wordt in de ochtend opgehaald bij het hotel en aan het einde van de middag er weer afgezet. 

Maandag- Passagiers checken in bij het Iberostar ontvangstkantoor in de haven. Ze gaan aan boord, worden naar hun cabines gebracht en de tafels in het restaurant worden gereserveerd. Om 16:00 uur vertrekt het schip naar Manacapuru, waarbij het langs Ponta Negra vaart. De kapitein heet iedereen welkom met een cocktailparty, waarbij de officieren en bemanning worden voorgesteld in de Lua salon. Er wordt een lezing gegeven over veiligheid en de procedures bij het verlaten van het schip. Het welkomstdiner wordt geserveerd in het Kuarup restaurant. Daarna is er live muziek en is de feestzaal geopend, net zoals de open bar op het bovendek.

 

Dinsdag - Ontbijt. We maken een wandeltocht op de paden in de regio van de Igarapés (smalle waterwegen) van Jaraqui, waar palmbomen en hoge bomen die zeer belangrijk zijn voor lokale dorpen staan. We maken een boottocht door de regio van de Jaraqui Igarapés. Lunch. In de middag maken we een boottocht door de eilanden van de Três Bocas regio. Deze eilanden maken deel uit van de op één na grootste rivierarchipel van zoetwater ter wereld. De vegetatie van de eilanden reflecteert in het donkere water, wat een surrealistisch en betoverend landschap creëert, ideaal voor fantastische foto's. Op de oevers van de kanalen kunnen orchideeën, bromelia's, toekans en ara's worden gespot. Diner. Na het diner gaan we op zoek naar alligators.

Woensdag - Vogels kijken bij de Río Puduari. Ontbijt op het bovendek. We maken een wandeltocht op de paden in de regio van Igarapé Trench en brengen een bezoek aan de roze dolfijnen in Novo Airão. We maken een boottocht door de Igarapé Trench regio. Aan de rand van de rivier zien we een prachtig, hoog bladerdak; het is een zeer rustige en aangename plek om foto’s van de Amazone te maken. Lunch. In de middag bezoeken we een inheemse gemeenschap aan de Rio Cuieiras om de school, de kliniek, de meelfabriek (productie van cassavemeel), de woningen en de door deze bevolking geteelde planten te leren kennen. Mogelijkheid tot aankoop van lokale ambachten. Het diner wordt geserveerd in het Kuarup restaurant.

Donderdag - Ochtendboottocht in de regio van Rio Ariaú, waar vogels en een prachtig landschap verlicht door de zonsopgang te zien zijn. Boottochten door de Igarapés en meren van de Rio Ariaú regio. De wateren in deze regio zijn helder en de fauna is rijk; we kunnen apen, luiaards en vogels (zoals de halsbandhavik en ijsvogel) zien. Vissen op piranha's in de Rio Ariaú regio. Lunch. Boottochten in de Tupé regio. Een zeer mooi gebied waar we in tijden van droogte de vorming van stranden met fijn wit zand kunnen observeren, en we bieden ook tochten aan met stops voor duiken in de Rio Negro. Het diner wordt geserveerd in het Kuarup restaurant.

Vandaag start de reis van Manaus naar Belem met de ferry. U wordt om 09u opgehaald bij het hotel en met een transfer naar de haven gebracht waar u aan boord gaat van de ferry. Deze vertrekt om 11u richting Santarem, waar u de volgende dag in de avond arriveert. Af en toe kan het voorkomen dat de boot iets vertraagd omdat het nog wacht op vracht dat mee gaat aan boord. 

Engelse beschrijving Ferry Manaus - Santarem:

The river boats are the most popular and budget means of transport in the Amazon. The safety features and hygienic situation is monitored by the Brazilian marine. Ticket prices include portable water on the boat, but the meals enroute Belem - Manaus or viceversa  are charged extra. On average you spend about 10 euro a day on meals. The meals are of good quality, but can get somewhat monotonous. Therefore we advise to bring with you, fruit, bread, and other food you like to eat, so that you do not depend only on the food onboard.

During the ferry you'll stay in a private cabin, with airco and bathroom. 

Vandaag arriveert de ferry vanuit Manaus in Santarem. Nadat u van boord gaat wordt u met een transfer naar het hotel gebracht. 

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Santarem

Vandaag gaat u Alter do Chao ontdekken, één van de mooiste stranden van Noord Brazilie, midden in de jungle gelegen, op zo´n 35 km afstand gelegen van Santarem. Vanuit Santarem vertrekt u met een regionale mini cruise richting Alter do Chao. Naast de prachtige stranden is Alter do Chao een klein dorpje met wat ambachtelijke winkeltjes, waar een rondleiding doorheen wordt georganiseerd door de gidsen. Er is voldoende tijd vandaag om te zwemmen en te relaxen aan stranden van Alter do Chao.

Aan het einde van de middag arriveert de cruise weer terug in Santarem en wordt u afgezet bij het hotel. 

Vandaag staat er een minicruise met een regionale boot op het programma naar de ´Meeting of the Waters´ in dit gedeelte van de Amazone, waar de Amazone rivier en de Tapajos rivier elkaar ontmoeten. De boottocht gaat verder over de Tapajos rivier naar het Igarape meer. Hier staat een ontspannen kanotocht op het programma om de beroemde waterlelies (Vitorias Regias) te bewonderen. Daarna gaat de boottocht verder naar de Santuario Ecologico Maicá, een gebied met een grote diversiteit aan flora en fauna. 

Aan het einde van de dag wordt u weer afgezet in Santarem. 

Vandaag eindigt het arrangement in Santarem. U wordt opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht, met aansluitend de binnenlandse vlucht naar Belem. Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven en naar het hotel gebracht met een privé transfer. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Belem

Vandaag staat er een privé citytour door Belem op het programma. U wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden. 

In de vroege ochtend wordt u opgehaald bij het hotel in Belem en naar de haven gebracht, met aansluitend de boottocht naar Ilha do Marajo om 07u in de ochtend. Na aankomst rond 09u in de ochtend bij de haven van Ilha do Marajo is er een bezoek aan een leerlooierij, waar u de lokale ambachten kunt zien. Hierna staat de tour verder in het teken om de prachtige natuur van Ilha do Marajo te ontdekken, waarbij u de beroemde waterbuffels van ilha do Marajo tegenkomt. Na de lunch is er nog een bezoek aan de lokale markt, waar u souvenirs kunt kopen als aandenken. In de middag is de boottocht weer terug naar Belem, met aankomst rond 18u in Belem. 

Dit is een gedeelde excursie samen met andere toeristen, onder begeleiding van een Engelssprekende gids. 

U wordt opgehaald bij het hotel en met een privé transfer naar de luchthaven gebracht.

Door de machtige Amazone, een rivier systeem dat geen gelijke kent, vloeit één vijfde van al het zoetwater van de gehele planeet. En in het hart van het Amazonegebied stromen de donkere 'Rio Negro' en de lichtere 'Rio Solimões' samen in een spectaculair schouwspel dat bekend staat als 'Encontro das Aguas', de ontmoeting van de wateren.

Hier, midden van in de jungle, is een metropool van maar liefst 2 miljoen inwoners ontstaan, het onvergelijkbare Manaus. De rubber exploitatie in de laat 19e eeuw bracht de stad gouden tijden en nu is het het knooppunt van de broeiende economie van de Amazone.

Manaus is een moderne stad met alle voorzieningen die je maar kunt bedenken. Uit de gloriedagen in de laat 19e eeuw zijn nog een aantal parels overgebleven die niet gemist mogen worden, zoals het theater 'Theatro Amazonas' gebouwd in de Italiaanse Renaissance stijl, de markt 'Mercado Alfredo Lisboa' dat door Eiffel is ontworpen naar het voorbeeld van Les Halles in Parijs, en het paleis 'Palacio Rio Negro', waar tegenwoordig de gouverneur van Manaus huist.

De hoofdstad van de staat Amazonas is vandaag de dag de toegangspoort voor het toerisme in het Amazone regenwoud. Hiervandaan kun je naar vele en diverse lodges in de jungle reizen voor meerdaagse verblijven op basis van volpension en met inbegrip van dagelijkse excursies. Er zijn lodges in diverse comfort klassen, zowel nabij Manaus als dieper het regenwoud in. Meerdaagse boottochten met typische Amazone clipper boten zijn ook goede alternatieven om het Amazone regenwoud te beleven.

Het Amazonegebied, met zijn weelderige tropische regenwoud en ongeëvenaarde biodiversiteit, is wereldwijd bekend. De omvang van het regenwoud is haast onvoorstelbaar: het is zo groot dat Nederland er gemakkelijk 100 keer in past. Als toegangspoort tot de Amazone is de stad Manaus, met zijn internationale luchthaven, de ideale uitvalsbasis voor avontuurlijke reizigers.

In de omgeving van deze bruisende metropool bieden hotels en lodges toeristen de perfecte gelegenheid om de geuren, kleuren en geluiden van het oerwoud te ervaren. Dit is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van een reis naar Brazilië. Ontmoet de betoverende roze rivierdolfijnen, bekend als 'boto', maak kennis met de gastvrije lokale bevolking en beleef de unieke flora en fauna die dit gebied te bieden heeft.

Brazilië Reis Specialist biedt reisarrangementen aan in alle regio's van Brazilië. U kunt deze arrangementen los boeken, of wij kunnen ze integreren in een reis die volledig op maat voor u wordt samengesteld. Het laten maken van een op maat gemaakt voorstel is geheel vrijblijvend en kosteloos. Het stelt u in staat om een reis te beleven die volledig is afgestemd op uw individuele reiswensen, zodat u het maximale uit uw Amazone-avontuur kunt halen.

Belém bekleedt een strategische positie in de Amazone delta: het is de belangrijkste haven in het Amazone gebied en het op een na grootste economische centrum van het noorden van Brazilië. De stad is beroemd om haar verkoelende middag regen die de zwoele dagen het gehele jaar doen overgaan in aangenaam koele avonden. De rubber industrie bracht de stad In het verleden grote rijkdom en op haar hoogtepunt eind 19e eeuw werd Belem gezien als een Parijs in de tropen. Nog steeds is deze bohemie te proeven, aangevuld met de Portugese koloniale architectuur en een moderne skyline.

De belangrijkste toeristische bezienswaardigheden zijn het koloniale fort aan de rivierzijde en de Ver-O-Peso markt, waar een ongekende diversiteit aan zoetwater vis uit de Amazone, exotische jungle producten, medicinale planten en lokaal handwerk aan de man wordt gebracht. Belém staat ook bekend om een uitbundig nachtleven, gestimuleerd door de opening van 'Estação das Docas', een complex aan de rivierzijde met een grote keuze aan bars en restaurants.

Belém is het ideale startpunt om de Amazone delta te verkennen, met een groot aanbod van korte en langere boottochten in typische Amazone boten. Vanuit Belém is het ook mogelijk om het eiland van Marajó te bezoeken en niet ver van de stad zijn de prachtige stranden van Outeiro en Mosquiteiro te bewonderen. Ze lijken op de tropische stranden in het Noordoosten van Brazilië, maar met een groot verschil...je baadt er in een zoetwater oceaan.

Toeristenklasse Hotels

Superieure 2-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
1 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Located in Guarulhos city centre, Bristol International Airport Hotel is conveniently located in Guarulhos. The hotel offers easy access to the Presidente Dutra Highway and shuttle service to Guarulhos International Airport. Spacious rooms are tastefully decorated in clear tones and include cable TV, work desk, mini bar and other facilities.

The building has a wide range of leisure facilities, including a heated swimming pool where you can relax after a long flight or before departure. 

Middenklasse hotels

Standaard 2-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
4 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Dit moderne hotel ligt op slechts 1,2 km van het winkelcentrum Manauara en biedt een fitnesscentrum, een ontbijtbuffet en een 24-uursreceptie. Er is gratis parkeergelegenheid. De kamers van het InterCity Premium Manaus beschikken over een eigentijdse inrichting met kleuraccenten, satelliet-tv, een telefoon, een kluisje en een minibar. De eigen badkamer is uitgerust met een douche.

2-persoons cabine (Mandi Deck) Kamertype
All-Inclusive Maaltijd type
4 Aantal nachten
1 Aantal kamers

De Grand Amazon is een luxueus schip dat je meeneemt op een opwindende en adembenemende cruise langs de Rio Negro in de Amazone. Met veel comfort en een uitstekende service ben je gegarandeerd van een onvergetelijke Amazone cruise op all-inclusive basis, inclusief dagelijkse excursies.

Het schip van Iberostar heeft 73 cabines, verdeeld over drie verdiepingen (Decks), van de laagste naar de hoogste; de Mandi, Tambaqui en Acará Deck. De 2 Royal suites bevinden zich op de Acara Deck.

Alle kamers zijn ruim (23m2) comfortabel en modern ingericht met airconditioning, kleurentelevisie, een persoonlijke kluis, telefoon, minibar en een eigen badkamer. Er is keuze tussen een kingsize bed of 2 gescheiden bedden. 

De meest voordelige cabines bevinden zich op de mandi deck (onderste verdieping).

Na het vertrek uit Manaus, stopt het schip geregeld voor jungle excursies in het ongerepte tropische regenwoud onder begeleiding van Engels sprekende gidsen. Het verblijf is op all inclusive basis, met inbegrip van maaltijden, drankjes en activiteiten zowel op als buiten het schip.

Enkele van de vele toeristische activiteiten die worden aangeboden zijn jungletochten, een bezoek aan de roze rivier dolfijn, piranha vissen en exotische vogels spotten tijdens de zonsopgang. Op het schip kan er worden genoten van de luxe faciliteiten met onder andere twee zwembaden, een jacuzzi, een fitnesscentrum en een entertainment gedeelte.

Tot de avond activiteiten behoren onder andere live muziek en dansvoorstellingen. De bar is een perfecte plek om te ontspannen na een enerverende dag. In de twee restaurants worden Braziliaanse en internationale gerechten geserveerd.

Er zijn meerdaagse arrangementen beschikbaar van 4, 5 of 8 dagen. Het 4-daagse arrangement start op vrijdag. Het 5-daagse arrangement start op maandag en het 8-daagse arrangement start op vrijdag of maandag. 

Wist je dat de Amazone-rivier het meest omvangrijke regenwoud ter wereld van water voorziet? Het Amazonebekken beslaat een gebied van 2,3 miljoen vierkante mijl en biedt onderdak aan 40.000 plantensoorten en bijna 400 miljard bomen. Wist je dat deze rivier ook voor een vijfde van al het zoetwater op onze planeet zorgt? We nodigen je uit om aan boord van de Iberostar Heritage Grand Amazon, een drijvend 5-sterrenhotel, de Amazone te ontdekken. Ervaar avontuur en natuur vanuit het groene hart van de aarde. Kies uit drie mogelijke routes en laat je onderdompelen in een authentieke ervaring met dagelijks geplande activiteiten om de ongetemde schoonheid van de Amazone te ontdekken. Leef je helemaal uit in dit Amazone-avontuur, terwijl je geniet van eersteklas service, luxe voorzieningen en onovertroffen gastronomie.

Standaard 2-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
3 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Het Atrium Hotel Quinta De Pedras, prachtig gelegen in het hart van Belém en op slechts 900 meter afstand van het historisch significante Feliz Lusitânia, belooft een verblijf vol comfort. Dit charmante hotel verwelkomt gasten met een scala aan voorzieningen, waaronder een uitnodigend restaurant en een gezellige bar, perfect voor zowel ontspannende avonden als informele bijeenkomsten. Gasten kunnen overal in het hotel gebruikmaken van gratis WiFi.

Voor diegenen die op zoek zijn naar een plek om te ontspannen, bieden sommige kamers een comfortabele zithoek met uitzicht op het verfrissende zwembad of de serene tuin, waar gasten kunnen ontsnappen aan de drukte van de dag.

Het Atrium Hotel Quinta De Pedras belooft niet alleen een comfortabel verblijf, maar ook een onvergetelijke ervaring, waarbij de charme van Belém en de serene sfeer van het hotel samenkomen om een perfecte reisbestemming te creëren.

 

 

 

Standaard 2-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
3 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Featuring a shared lounge, a restaurant as well as on-site dining, Hotel Palace Santarém is located in Santarém, 300 metres from Nossa Senhora da Conceição Diocesan Cathedral. This hotel offers a 24-hour front desk. Free WiFi is featured. At the hotel each room is fitted with a desk, a flat-screen TV and a private bathroom. All units at Hotel Palace Santarém include air conditioning and a wardrobe. A continental breakfast is served every morning at the property.

Excursies inbegrepen

Onze Engelstalige gids neemt u mee door Manaus langs de toeristische highlights. Er is een bezoek aan het beroemde 'Theatro Amazonas Opera House', het Indianen museum en de levendige markt 'Adolpho Lisboa'. Hier worden lokale producten uit de Amazone aan de man gebracht. Het historische centrum van Manaus wordt ook verkend tijdens de excursie. De grandeur en weelde van de laat 19e eeuwse rubber exploitatie is hier nog duidelijk zichtbaar. Entreeprijzen voor musea e.d. zijn niet inbegrepen in deze excursie.

U wordt voor de excursie opgehaald en weer afgezet bij het hotel. De excursie wordt aangeboden op privé basis en kan zowel in de ochtend als de middag starten. 

Vandaag staat er een sensationele dagexcursie op de agenda, boordevol onvergetelijke ervaringen. We halen u om 08:30 uur op bij uw hotel om uw avontuur te beginnen. Het eerste item op de dagplanning is een bezoek aan een indianendorp, waar u de rijke cultuur en eeuwenoude tradities van de lokale bevolking zult ervaren.

Na deze culturele ontmoeting, krijgt u de kans om te zwemmen met de gracieuze rivierdolfijnen (Boto), een unieke ervaring die u de verbazingwekkende biodiversiteit van de Amazone laat zien. Vervolgens kunt u genieten van een smakelijke lunch aan het serene Janauari-meer, een perfect moment om even te ontspannen en de omgeving in u op te nemen.

Het volgende avontuur brengt u dicht bij de flora van de Amazone, wanneer u de majestueuze waterlelies gaat ontdekken. Deze gigantische planten zijn een iconisch symbool van de Amazone en een prachtig zicht om te aanschouwen.

Uw reis voert u verder door de Amazone in een Voadeira-speedboot, waarbij u ook het verbazingwekkende natuurfenomeen 'Meeting of the Waters' bezoekt. Hier ziet u het spectaculaire schouwspel van twee rivieren die samenkomen maar niet vermengen, een onvergetelijk natuurwonder.

Uw dag vol beleving eindigt rond 17:00 uur, wanneer we u terugbrengen naar uw hotel.

Watervallen van Presidente Figueiredo - midden in de Amazone (07:30 uur tot 17:00 uur)

We beginnen de dag met een ophaalservice bij uw hotel in Manaus.

Na een autorit van ongeveer 1 uur en 15 minuten, arriveren we bij ons eerste bezoekpunt. Hier starten we met een lichte junglewandeling die ons leidt naar de betoverende Santuario waterval. Neem een verfrissende duik in het heldere water en geniet van de indrukwekkende omgeving.

Vervolgens brengen we een bezoek aan de Pedra Furada Waterval. Deze waterval is zo genoemd omdat het water 30 meter naar beneden stort vanaf de top van een grote rots met drie gaten, waardoor er een prachtig en uitnodigend natuurlijk zwembad met rustig water wordt gevormd. Omgeven door een indrukwekkende rotswand in de vorm van een halve maan en de onverstoorbare Amazone jungle erboven, is dit een werkelijk unieke plek om te zwemmen en te ontspannen. De waterval is het mooist tijdens het regenseizoen, tussen februari en mei.

Als de lunchtijd aanbreekt, zullen we genieten van een heerlijke maaltijd, waarna we de Urubui Rivier bezoeken. Hier kunt u ontspannen, zwemmen en genieten van het prachtige natuurlijke landschap.

In de middag bezoeken we de Iracema watervallen. Deze prachtige locatie is de perfecte afsluiting van onze dag vol watervallen en natuur. En ja, u kunt hier ook nog even een verfrissende duik nemen!

Aan het eind van de middag zullen we terugrijden naar Manaus. Hier sluiten we de dag af met een drop-off service bij uw hotel.

Engelse beschrijving:

Departure at 8:00 am and return in the afternoon.
 
Regional boat cruise through the waters of the Tapajós River, with a stop at Ponta de Pedra, a beautiful beach of white sands, going on until reaching the exotic village of Alter do Chão. Tour accompanied by mineral water or soda. We will walk through the village,
Visit the craft shops and contact with the people of the village. We recommend wearing light clothing for bathing and sunscreen. Free time for bathing in the clear waters of Tapajós.
 

Engelse beschrijving:

Duration: 6 hours.
On board a regional boat until the meeting of the waters, two of the largest in the world Amazonas and Tapajós that run parallel to each other without mixing for a few Kilometers. The tour continues along the Tapajós river towards the lake of the community of Igarapé Açu for a canoe ride to the victories regias (Victoria regia depends on the level of the waters – Best time to see them from January to August). This tour focuses on the way of life of the riverside. Return to the Tapajós river, following the Lake of the Maicá, ecological sanctuary, with diversified and rich fauna and flora, not forgetting a stop for piranhas fishing. Included: mineral water.
OBS. Depending on the weather conditions, this Tour may change your course.
 

Citytour Belem (duur 3 uur)

Tijdens deze drie uur durende excursie bezoek je de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden van Belém onder begeleiding van een deskundige Engelssprekende gids. Tijdens de excursie bezoek je de 'Ver-O-Peso' markt, waar een ongekende diversiteit aan zoetwater vis uit de Amazone, exotische jungle producten, medicinale planten en lokaal handwerk aan de man wordt gebracht.

De excursie gaat ook langs diverse andere interessante bezienswaardigheden, zoals het koloniale fort en de 'Basilica da Nossa Senhora de Nazaré'. De architectuur van deze Basiliek uit 1909 is bekleed met fijn marmer en is geïnspireerd op de stijl van de beroemde 'St Paul' basiliek in Rome. De muurschildering op de gevel toont de komst van de Portugezen in Brazilië.

Ook inbegrepen is een bezoek aan het museum 'Emilio Goeldi'. Hier is een groot park waar je een verzameling kan aanschouwen van meer dan 2000 soorten planten en bomen uit de Amazone, een dierentuin met inheemse wildlife en een aquarium met zeldzame vissen.

De rubber industrie bracht de stad In het verleden grote rijkdom en op haar hoogtepunt eind 19e eeuw werd Belém gezien als een Parijs in de tropen. Nog steeds is deze bohemie te proeven, aangevuld met de Portugese koloniale architectuur en een moderne skyline. Deze excursie toont de rijkdom en contrasten van deze stad.

In de vroege ochtend wordt u opgehaald bij het hotel in Belem en naar de haven gebracht, met aansluitend de boottocht naar Ilha do Marajo om 07u in de ochtend. Na aankomst rond 09u in de ochtend bij de haven van Ilha do Marajo is er een bezoek aan een leerlooierij, waar u de lokale ambachten kunt zien. Hierna staat de tour verder in het teken om de prachtige natuur van Ilha do Marajo te ontdekken, waarbij u de beroemde waterbuffels van ilha do Marajo tegenkomt. Na de lunch is er nog een bezoek aan de lokale markt, waar u souvenirs kunt kopen als aandenken. In de middag is de boottocht weer terug naar Belem, met aankomst rond 18u in Belem. 

Dit is een gedeelde excursie samen met andere toeristen, onder begeleiding van een Engelssprekende gids. 

Optionele excursies

Datum: Van: Naar: Vertrek: Aankomst: Overstap: Airline:
08/07/2020 Amsterdam Sao Paulo GRU 13:55 23:05 1 TP
09/07/2020 Sao Paulo GRU Manaus 11:25 14:15 0 GOL
21/07/2020 Santarem Belém 15:05 16:30 0 AZUL
24/07/2020 Belém Amsterdam 23:20 18:55 1 TAP
Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.