Reiscode: MAAMCGPZBOFN2TM

Reisvoorstel 6121, Rondreis Brazilie - augustus-september 2020

Hierbij ontvangt u het reisvoorstel naar Brazilië. Het is een prachtig arrangement geworden op basis van uw reiswensen.

Uiteraard zijn wijzigingen nog mogelijk in het offertetraject. Het is immers een reis op maat. Neem het rustig door en dan verneem ik graag uw terugkoppeling.

De geselecteerde vluchten zijn nu nog beschikbaar. Om de reis voor deze reissom te boeken, is het belangrijk om de rondreis zo spoedig mogelijk vast te leggen, zodat we de geselecteerde vluchten kunnen garanderen voor het gebruikte tarief en de geselecteerde accommodaties beschikbaarheid hebben.

In de regel geldt, hoe langer we wachten met het boeken, des te duurder worden de vluchten, want de goedkopere boekingsklasses raken als eerste vol op de vluchten en daardoor kunnen de tickets duurder worden.
  

  • Om de reis te boeken, ontvangen wij graag de volgende gegevens: 
     
    • Namen zoals vermeld in het paspoort
    • Geboortedata
    • Paspoortnummers
    • Adres voor vermelding op de factuur
    • Mobiel nummer waarop het reisgezelschap tijdens de reis bereikbaar is
    • Contactgegevens van kennis of familie die niet meegaat tijdens de reis

       
  • Deze gegevens kunt u via het aanvraag tabblad van het reisvoorstel versturen. Uw gegevens worden via een beveiligde HTTPS verbinding naar ons verstuurd.

 

Uitkijkend naar uw reactie. 

Hartelijke groet namens het BRS team,

Gustavo Lucena Lage
Reisadviseur

2.398,00 € p.p. 15 dagen
  • Manaus waar twee verschillend gekleurde rivieren elkaar treffen
  • Avontuur in de Amazone
  • Campo Grande
  • Wildlife spotten in de Pantanal
  • Bonito de ecologische hoofdstad van Brazilie
  • Beleef de spectaculaire watervallen in Foz de Iguaçu
  • Dag 01: 25 augustus 2020 (Begin Landarrangementmet)
  • Dag 15: 08 september 2020 (Einde landarrangement)

Reissom:

  • € 2.398,-  per persoon, op basis van 2 personen
  • Wij bieden een extra korting van € 65,- per persoon wanneer u deze reis boekt voor 22 januari 2020.  De korting is geldig bij betaling per reguliere bankoverschrijving.

Inbegrepen:

  • Alle vermelde vluchten, zie tabblad vluchtschema. Inclusief 1x 23 kg bagage per persoon
     
  • Alle vermelde hotels en maaltijden, zie tabblad hotels
     
  • Vervoer; 
    Alle vermelde transfers
     
  • Excursies; 
    Excursies die vermeld zijn in het excursie tabblad of de dag tot dag beschrijving. 
     
  • Reisbegeleiding; 
    Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 
     
  • Zekerheden; 
    Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).
     

Niet inbegrepen: 

  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 
     
  • Boekingskosten á € 25,- per boeking
     
  • Entree nationale parken van Foz do Iguaçu. Circa USD 39 per persoon per park (2 parken)

Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd en met een prive transfer naar het hotel gebracht. De rest van de dag is vrij te besteden.

  • Zie tabblad hotels voor de hotelselectie tijdens het verblijf in Manaus

Vandaag staat een fantastische dagexcursie op het programma. U wordt om 08:30 opgehaald bij het hotel voor de excursie. Op het programma staat het bezoek aan een indianendorp, interactie met de rivierdolfijnen, een heerlijk lunch op het Janauari meer en u gaat de enorme waterlelies van de Amazone ontdekken. 

De verschillende plekken worden bezocht vanuit Manaus in een Voadeira speedboot en onderweg komt u langs het prachtige natuurfenomeen 'Meeting of the Waters'. 

Rond 17u eindigt de excursie en wordt u afgezet bij het hotel. 

1e dag - Verlaat het hotel om 07:30 uur met de auto naar de rivierhaven Ceasa (20 minuten) in Manaus. We nemen een speedboot naar het dorp Careiro da Varzea (30 minuten), op dit punt passeren we de beroemde ‘Meeting of the Waters’, waar de rivier de Negro en de Solimões samenkomen (ontmoeting van de wateren). Hier ontstaat de Amazone rivier die vanuit dit gebied naar de Atlantische Oceaan stroomt. Na een stop bij de fruitmarkt nemen we een busje naar de Araça rivier via de weg Manaus-Porto velho (40 minuten BR319). Na aankomst bij de Araça rivier stappen we over op een boot.

Met de boot passeren we vele meren, kreken, en is er de gelegenheid om ook waterlelies te zien met hun enorm bloeiende bladeren. Ook komen we langs ‘native’ dorpjes en gemeenschappen. Tijdens de tocht kan je alle soorten wildlife tegenkomen. Denk aan vogels, alligators, vissen, slangen en apen. Tijdens deze reis naar de lodge kunt u op elk moment verrast worden door een dier.

Aankomst bij Amazon Turtle Lodge is gepland om 12:00 uur. De lunch wordt geserveerd, zoetwatervis, rundvlees (vlees), kip, salades en exotisch fruit uit de Amazone (buffet). Na de lunch is er een gemotoriseerde kanotocht waarbij je de omgeving beter leert kennen. Tijdens deze tocht kun je veel dieren observeren zoals apen, luiaards, leguanen, spinnen en een grote verscheidenheid aan vogels. Het diner wordt geserveerd in het restaurant van Amazon Turtle Lodge om 19.30 uur met zoetwatervis, bief (vlees), kip, salades en exotisch fruit uit de Amazone (buffet). Geef allergie of dieetwensen van tevoren aan ons door, en dan houden we daar rekening mee.

2e dag - Om 05:30 uur staan we 's morgens vroeg op voor een zonsopgang tour. Daarna keren we terug naar de lodge voor het ontbijt.

Om 08:30 gaan we op een jungle trekking waar je leert over overleven in de jungle met onze ervaren gidsen, De gids toont technieken over hoe lianen te gebruiken als touwen, hoe in bomen te klimmen, hoe water te vinden en ook jacht vaardigheden. Natuurlijk leer je over de fauna en biodiversiteit.

Om 12:00 lunch, na de lunch gaan we kanoën met roeispanen (of gemotoriseerd) om meer vogels en dieren zoals luiaards en apen te bekijken. Dan keren we terug naar de Lodge voor het diner om 19:30 uur en na het diner heb je de gelegenheid om te ontspannen en de geluiden in je op te nemen van de Amazone in de avond.

3e dag - Om 08:00 uur bezoeken we het huis van een caboclo (lokale inwoner uit de Amazone, geen Indiaan) om te leren over hun gewoonten en cultuur. We bezoeken onder andere rubber- en cassaveplantages. Dit is een mooie gelegenheid om foto's te maken van de lokale gebruiken en we kunnen in de jungle fruit, paranoten, kruiden, groenten en specerijen verzamelen.

Bekijk hoe ze hun eten bereiden met al deze goederen en proef wat van dit exotische product. Om 12:00 lunch in de lodge en u krijgt de gelegenheid om een aantal van die dingen te ervaren die u bij de lokale huizen zag (fruit, groenten, kruiden, specerijen).

In de middag gaan we piranha vissen en hopelijk vangen we veel piranha's.

Diner om 19.30 uur, met aansluitend een kanotocht voor nachtelijke wildobservatie en alligator spotten met flitslicht.

Vandaag komt er een einde aan het Amazone jungle arrangement. U wordt na het ontbijt met een transfer terug naar Manaus gebracht en afgezet op de luchthaven. Aansluitend is de binnenlandse vlucht naar Campo Grande. Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een privé transfer naar het hotel gebracht. 

  • Zie tabblad hotels voor de accommodatie selectie tijdens uw verblijf in Campo Grande

Vandaag start het Pantanal avontuur. U wordt opgehaald bij het hotel en met een privé transfer naar de Pantanal gebracht. Deze transfer duurt een paar uur. Na aankomst start het Pantanal arrangement op basis van volpension en met dagelijkse excursies inbegrepen. 

  • Zie tabblad hotels voor de accommodatie selectie tijdens uw verblijf in de Pantanal

Tijdens uw verblijf in de Pantanal is het arrangement op basis van volpension, met dagelijkse excursies inbegrepen. De aangeboden excursies zijn onder andere natuurwandelingen, piranha vissen, kano tochten, paardrijtochten, zonsopgang- en zonsondergang tours. Ook staan er avondexcursies op het programma om op zoek te gaan naar dieren in het wild die 's nachts actief zijn.

Dagelijks staan er gemiddeld twee excursies op het programma. Één in de ochtend en één in de middag na de lunch als het wat koeler is. Tussen beide excursies door is er de gelegenheid om te ontspannen en te genieten van de faciliteiten op de lodge en een heerlijke Braziliaanse buffet lunch. 

Tijdens het verblijf in de Pantanal is er minimaal één avondexcursie ingepland. Alle tours zijn bedoeld om te genieten van de natuur en op zoek te gaan naar de unieke dieren van de Pantanal. Neem uw verrekijker mee en ga op zoek naar de Jaguar, honderden soorten vogels, reuzenmiereneters, kaaimannen en Capibara's. 

Iedere lodge heeft een iets ander programma, maar de basis is zoals hierboven beschreven. Bij de beschrijving van de lodge ziet u een link met het exacte dag tot dag programma tijdens uw verblijf in de Pantanal. 

 

Tijdens uw verblijf in de Pantanal is het arrangement op basis van volpension, met dagelijkse excursies inbegrepen. De aangeboden excursies zijn onder andere natuurwandelingen, piranha vissen, kano tochten, paardrijtochten, zonsopgang- en zonsondergang tours. Ook staan er avondexcursies op het programma om op zoek te gaan naar dieren in het wild die 's nachts actief zijn.

Dagelijks staan er gemiddeld twee excursies op het programma. Één in de ochtend en één in de middag na de lunch als het wat koeler is. Tussen beide excursies door is er de gelegenheid om te ontspannen en te genieten van de faciliteiten op de lodge en een heerlijke Braziliaanse buffet lunch. 

Tijdens het verblijf in de Pantanal is er minimaal één avondexcursie ingepland. Alle tours zijn bedoeld om te genieten van de natuur en op zoek te gaan naar de unieke dieren van de Pantanal. Neem uw verrekijker mee en ga op zoek naar de Jaguar, honderden soorten vogels, reuzenmiereneters, kaaimannen en Capibara's. 

Iedere lodge heeft een iets ander programma, maar de basis is zoals hierboven beschreven. Bij de beschrijving van de lodge ziet u een link met het exacte dag tot dag programma tijdens uw verblijf in de Pantanal. 

 

Vandaag eindigt het arrangement in de Pantanal. U wordt in de loop van de dag opgehaald bij de lodge en met een privé transfer naar Bonito gebracht (duur aantal uur). De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden.

  • Zie tabblad hotels voor accommodatie selectie tijdens het verblijf in Bonito

Vandaag staat er een fantastische dagexcursie op het programma. Deze combineert het rivier snorkelen in de rivier 'Rio da Prata' met het bezoek aan 'Buraco das Araras'. u wordt opgehaald bij het hotel en naar de 2 plekken van de excursies gebracht met een prive transfer. Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel. 

Vandaag eindigt het verblijf in Bonito. U wordt met een prive transfer naar Campo Grande gebracht (reisduur circa 4 uur). Na aankomst in Campo Grande is er de binnenlandse vlucht naar Foz do Iguaçu, waar u na aankomst wordt verwelkomd op de luchthaven en met een prive transfer naar het hotel wordt gebracht. 

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Foz do Iguaçu

Vandaag staat een 3 uur durende  privé-excursie naar de Braziliaanse zijde van de watervallen op het programma. U wordt hiervoor opgehaald en weer afgezet bij het hotel. 

 

Vandaag staat een halve dag privé-excursie naar de Argentijnse zijde van de watervallen op het programma. U wordt hiervoor opgehaald en weer afgezet bij het hotel. Tijdens het bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen is het mogelijk om een fantastische jungle- en watervallen bootexcursie bij te boeken, de Gran Aventura Boat tour.

U wordt opgehaald bij het hotel en met een privé transfer naar de luchthaven gebracht. Einde arrangement. Afhankelijk van uw reisplannen kunt u doorreizen naar een andere bestemming in Brazilië of een terug reizen naar Nederland. Bespreek met ons de opties. 

Door de machtige Amazone, een rivier systeem dat geen gelijke kent, vloeit één vijfde van al het zoetwater van de gehele planeet. En in het hart van het Amazonegebied stromen de donkere 'Rio Negro' en de lichtere 'Rio Solimões' samen in een spectaculair schouwspel dat bekend staat als 'Encontro das Aguas', de ontmoeting van de wateren.

Hier, midden van in de jungle, is een metropool van maar liefst 2 miljoen inwoners ontstaan, het onvergelijkbare Manaus. De rubber exploitatie in de laat 19e eeuw bracht de stad gouden tijden en nu is het het knooppunt van de broeiende economie van de Amazone.

Manaus is een moderne stad met alle voorzieningen die je maar kunt bedenken. Uit de gloriedagen in de laat 19e eeuw zijn nog een aantal parels overgebleven die niet gemist mogen worden, zoals het theater 'Theatro Amazonas' gebouwd in de Italiaanse Renaissance stijl, de markt 'Mercado Alfredo Lisboa' dat door Eiffel is ontworpen naar het voorbeeld van Les Halles in Parijs, en het paleis 'Palacio Rio Negro', waar tegenwoordig de gouverneur van Manaus huist.

De hoofdstad van de staat Amazonas is vandaag de dag de toegangspoort voor het toerisme in het Amazone regenwoud. Hiervandaan kun je naar vele en diverse lodges in de jungle reizen voor meerdaagse verblijven op basis van volpension en met inbegrip van dagelijkse excursies. Er zijn lodges in diverse comfort klassen, zowel nabij Manaus als dieper het regenwoud in. Meerdaagse boottochten met typische Amazone clipper boten zijn ook goede alternatieven om het Amazone regenwoud te beleven.

Het Amazonegebied, met zijn weelderige tropische regenwoud en ongeëvenaarde biodiversiteit, is wereldwijd bekend. De omvang van het regenwoud is haast onvoorstelbaar: het is zo groot dat Nederland er gemakkelijk 100 keer in past. Als toegangspoort tot de Amazone is de stad Manaus, met zijn internationale luchthaven, de ideale uitvalsbasis voor avontuurlijke reizigers.

In de omgeving van deze bruisende metropool bieden hotels en lodges toeristen de perfecte gelegenheid om de geuren, kleuren en geluiden van het oerwoud te ervaren. Dit is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van een reis naar Brazilië. Ontmoet de betoverende roze rivierdolfijnen, bekend als 'boto', maak kennis met de gastvrije lokale bevolking en beleef de unieke flora en fauna die dit gebied te bieden heeft.

Brazilië Reis Specialist biedt reisarrangementen aan in alle regio's van Brazilië. U kunt deze arrangementen los boeken, of wij kunnen ze integreren in een reis die volledig op maat voor u wordt samengesteld. Het laten maken van een op maat gemaakt voorstel is geheel vrijblijvend en kosteloos. Het stelt u in staat om een reis te beleven die volledig is afgestemd op uw individuele reiswensen, zodat u het maximale uit uw Amazone-avontuur kunt halen.

Campo Grande ligt in de staat Mato Grosso do Sul en heeft zich in de laatste 40 jaar ontwikkeld van een kleine stad tot een metropool van bijna 1 miljoen inwoners. Het is het economisch hart van een enorm gebied dat wordt gedreven door de veehouderij. Campo Grande is de hoofdstad van de staat en vanwege de grotere luchthaven dient het als toegangspoort tot de zuidelijke Pantanal en de 'Serra da Bodoquena' regio, dat met Bonito het eco-toeristisch centrum van heel Brazilië huist.

De Zuidelijke Pantanal is gemakkelijker te bereiken vanuit Campo Grande en biedt een fantastische combinatie met Bonito, de hoofdstad van het Braziliaanse ecotoerisme. Bonito staat bekend om zijn kristalheldere rivieren en prachtige natuurlijke meren, waar u kunt genieten van riviersnorkelen en andere wateractiviteiten. Door een bezoek aan de Zuidelijke Pantanal te combineren met Bonito, kunt u de ultieme wildlife- en natuurbeleving ervaren.

De Pantanal is een enorm laagland dat tijdens het regenseizoen gedeeltelijk overstroomt, waardoor het het grootste moerasgebied ter wereld vormt. Met een oppervlakte van meer dan 150.000 vierkante kilometer is de Pantanal meer dan vier keer zo groot als Nederland. Het gebied is bezaaid met weelderige vegetatie, riviertjes en meren, en biedt een thuis aan een unieke verscheidenheid aan dieren en vogels. Naast jaguars, kunt u ook wilde papagaaien, miereneters, wilde zwijnen, capibara's, zwarte kaaimannen en meer dan 600 verschillende vogelsoorten, zoals de majestueuze Jabiru, tegenkomen. Een safari door dit gebied is een onvergetelijke ervaring en biedt volop mogelijkheden om zeldzame dieren en prachtige vogels te spotten en te fotograferen.

Een bezoek aan de Pantanal is zonder twijfel een hoogtepunt van elke reis naar Brazilië. Het gebied biedt diverse lodges in verschillende comfortklassen, vaak op basis van volpension en inclusief dagelijkse excursies. Of u nu kiest voor de Zuidelijke Pantanal met Bonito of de Noordelijke Pantanal met zijn jaguars, u zult worden ondergedompeld in de overweldigende schoonheid van de natuur en de ongerepte wildernis van dit unieke gebied.

Wanneer is de beste reistijd om Pantanal te bezoeken?

Het landschap van de Pantanal verandert bij elk nieuw seizoen, maar het blijft altijd uitbundig. Elk seizoen heeft zijn eigen kenmerken, varieert jaarlijks afhankelijk van de aan- of afwezigheid van regen. De gemiddelde jaarlijkse neerslag is 1500mm, waarvan het merendeel valt tussen de maanden november en maart.

NATTE Seizoen (januari tot maart): Met de zomerregens, omdat delen van de Pantanal overstromen, revitaliseren de fauna en flora en toont de Pantanal een van zijn meest levendige seizoenen. De belangrijkste kenmerken van dit seizoen zijn de prachtige waterlandschappen en veel watervogels zoals de Jabiru Ooievaar, Houtooievaars, Limpkins, eenden, talingen en reigers. Onder de gebruikelijke zoogdieren vinden we de Capibara's, Krab-etende Vossen en de Grijs-brocket en Pampa herten. De waterplanten bloeien met verschillende vormen en kleuren door de meren en rivieren. Ook vlinders en andere interessante insecten zijn volop aanwezig. Het natte seizoen is ook de beste tijd om de mooiste zonsondergang van het jaar te bekijken.

TUSSEN Seizoen (april tot juni): In april stoppen de regens en begint het waterpeil te dalen, waardoor er lagoons en waterplassen ontstaan. Hier worden duizenden vissen gevangen, wat een voedselbanket vormt voor de watervogels die zich in deze regio's concentreren. De temperatuur wordt milder en de nachtelijke hemel is gevuld met sterren. De zoogdieren, die zich verspreidden in het natte seizoen, beginnen terug te komen en zich te vertonen. Soorten zoals de Witlippekari's, Kraagpekari's, Moeras Herten en de Brulaap en Kapucijnaap kunnen vaak worden gezien.

DROGE Seizoen (juli tot oktober): De beste tijd om dieren in het wild te observeren. Het gebrek aan regen vermindert de lagunes, onthult de vlakke gronden en helpt bij vervoer over land. De velden beginnen te drogen, wat uitgestrekte graasgebieden biedt waar zoogdieren op zoek gaan naar voedsel en water in de overgebleven waterplassen. Vanaf augustus bloeien de Tabebuia bomen – lokaal bekend als Piuvas (met roze bloemen) en Paratudos (gele bloemen). Dit is het broedseizoen voor vogels – hun verenkleed is in de beste staat en hun roepen kunnen overal in de Pantanal worden gehoord. Dit is ook het beste seizoen om reuzenmiereneters, Krab-etende Wasberen en Zuid-Amerikaanse Coatis te observeren.

REGEN Seizoen (november tot december): De periode waarin het veel regent in de Pantanal, maar niet genoeg om te overstromen. Door het lange droge seizoen duurt het even voordat de grond zo verzadigd is dat hij overstroomt. Het is ook een seizoen van overvloedig voedsel voor vogels die in de afgelopen maanden zijn begonnen met broeden. Het is heel gebruikelijk om kuikens te zien die door hun ouders worden gevoerd.

Aan de andere kant dient Cuiabá als de toegangspoort tot de Noordelijke Pantanal, waar een andere sfeer en bijzondere lodges te vinden zijn. Deze lodges zijn gespecialiseerd in het spotten van jaguars, vooral in de buurt van Porto Jofre. Hier kunt u de kans krijgen om deze prachtige en elegante dieren in hun natuurlijke habitat te zien. In de Zuidelijke Pantanal zijn er ook enkele lodges, zoals de Pantanal Jungle Lodge nabij Corumbá, waar u de mogelijkheid hebt om jaguars te spotten.

Laat Brazilië Reis Specialist u helpen bij het plannen van een op maat gemaakte reisroute, zodat u het meeste uit uw avontuur in de Pantanal kunt halen.

Bonito, het ecotoerisme paradijs van Brazilië, is gelegen in een adembenemende omgeving met kalkstenen plateaus, uitgestrekte graslanden en betoverende valleien. Voor avontuurlijke natuurliefhebbers biedt dit gebied talloze mogelijkheden voor spannende activiteiten, zoals trektochten, fietstochten, paardrijdtochten, kajakken, riviersnorkelen en duiken in mysterieuze grotten met kristalhelder water.

De rivieren in Bonito staan bekend om hun kristalheldere water, dat ontstaat doordat regenwater door de kalkrijke grond sijpelt voordat het in de rivieren terechtkomt. Tijdens het riviersnorkelen in de Rio Sucuri of Rio da Prata rivier kun je van dichtbij genieten van de overvloed aan kleurrijke vissen, terwijl je rustig met de stroming meedrijft.

Een absolute aanrader is een excursie naar de "Gruta do Lago Azul" (de grot van het blauwe meer). Via een stenen trap daal je af naar de diepte van de grot, waar je wordt begroet door het mysterieuze en kristalheldere blauwe meer. Deze excursie is alleen beschikbaar in de ochtenduren, dus het is raadzaam om van tevoren te reserveren. Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid beperkt is vanwege de populariteit van Bonito, dus zorg ervoor dat je op tijd reserveert.

Bonito zelf is een sfeervol dorpje met een levendige hoofdstraat vol met gezellige bars, restaurants en boetiekjes. Naast het verkennen van Bonito, is het sterk aanbevolen om een bezoek aan de nabijgelegen Pantanal toe te voegen aan je reis. De Pantanal is het grootste wetlandgebied ter wereld en herbergt een unieke flora en fauna. Het is de ideale bestemming om de prachtige natuur van Brazilië te ervaren en te genieten van onvergetelijke wildlife-observaties. Combineer dus zeker je reis naar Bonito met een bezoek aan de Pantanal voor een complete en onvergetelijke natuurexpeditie.

Voor een onbezorgde ervaring in Bonito en de Pantanal, raden we aan om vooraf je excursies te reserveren en te genieten van de begeleiding van lokale gidsen, die een schat aan kennis en expertise hebben. Vergeet niet dat Bonito en de Pantanal populaire bestemmingen zijn, dus plan je reis ruim van tevoren om teleurstelling te voorkomen.

Hier zijn enkele restauranttips voor Bonito:

  1. Casa do João:
    • Beschrijving: Dit is een van de meest traditionele restaurants van Bonito en staat bekend om zijn regionale gerechten, vooral vis en andere zeevruchten. De sfeer is gezellig met kunstwerken die de cultuur van de regio uitbeelden.
       
  2. Juanita Restaurante:
    • Beschrijving: Juanita biedt een mix van Braziliaanse en internationale gerechten. Het restaurant heeft een charmante en rustieke sfeer, perfect voor gezinnen.
       
  3. Oca Lanches:
    • Beschrijving: Voor degenen die op zoek zijn naar snelle en smakelijke snacks, zoals pasteitjes en sandwiches, is Oca Lanches een populaire keuze.
       
  4. Taboa Bar & Restaurante:
    • Beschrijving: Een eclectische plek met zowel traditionele als innovatieve gerechten. Ze staan ook bekend om hun ambachtelijke cachaças.
       
  5. Zapi Zen:
    • Beschrijving: Voor diegenen die op zoek zijn naar gezondere en vegetarische opties, biedt Zapi Zen een gevarieerd menu met salades, sandwiches en sappen.
       
  6. Palácio dos Sorvetes:
    • Beschrijving: Als u uw maaltijd wilt afsluiten met iets zoets, is dit ijssalon een uitstekende keuze. Ze bieden een verscheidenheid aan smaken, waaronder enkele gemaakt van lokale vruchten.
       
  7. Restaurante Pantanal:
    • Beschrijving: Zoals de naam al doet vermoeden, is dit restaurant gespecialiseerd in gerechten uit de Pantanal-regio, waaronder verschillende vlees- en visgerechten.

Foz do Iguaçu, een van de meest adembenemende natuurwonderen van Brazilië, betovert reizigers met haar majestueuze watergordijn. Een oogverblindende cluster van maar liefst 275 watervallen strekt zich uit over een breedte van 2,7 kilometer, een natuurlijk meesterwerk dat de immense kracht en schoonheid van de natuur perfect belichaamt.

Centraal in dit waterige spektakel ligt de 'Devil's Throat', waar een intense symfonie van 14 watervallen samensmelt in een brullend crescendo van water en damp. Bezoekers kunnen op verschillende manieren dit schouwspel ervaren. Je kunt het pad van de loopbruggen volgen, die je bijna tot aan de waterige voet van de watervallen leiden, of deelnemen aan een opwindende boottocht. Voor de adrenalinezoekers biedt een helikoptervlucht de meest sensationele ervaring, waarbij je een panoramisch uitzicht op dit waterwonderland krijgt.

De omgeving van Foz do Iguaçu biedt ook een unieke geografische attractie, het drielandenpunt, waar de grenzen van Argentinië, Paraguay en Brazilië samenkomen. De aangrenzende nationale parken, opgezet om het kostbare ecosysteem te beschermen, bieden de mogelijkheid om het rijke, levendige regenwoud te verkennen. Hier leven meer dan 400 vogelsoorten, talloze zoogdieren, reptielen en een ontzagwekkende diversiteit van meer dan 2000 plantensoorten.

Als het gaat om accommodaties, biedt Foz do Iguaçu een scala aan opties die passen bij verschillende reisbehoeften. Degenen die zich willen onderdompelen in een luxueuze omgeving dicht bij de watervallen kunnen kiezen voor Hotel das Cataratas. 

Het stadje Foz do Iguaçu zelf is ook niet te missen, met een overvloed aan hotels voor alle soorten comfort. Het hele jaar door zijn de watervallen toegankelijk voor bezoekers, maar de ideale periode om de waterkunstwerken in hun volle glorie te ervaren is tijdens de Braziliaanse zomer (onze winter in Nederland), wanneer de watervallen op hun krachtigst zijn door het enorme watervolume en er minimale regenval is.

Restaurant tips Foz do Iguaçu:

  1. Churrascaria do Gaúcho: Dit is een populaire keuze voor liefhebbers van de Braziliaanse churrascaria - een traditionele barbecue-stijl met een verscheidenheid aan heerlijke, sappige vleeswaren. Het vlees wordt aan enorme spiesen gegrild en vervolgens aan tafel gesneden.
  2. Restaurante Barracão: Dit lokale restaurant biedt een buffet met een uitgebreid aanbod aan Braziliaanse gerechten. Naast het vlees en de vis, vind je er ook een rijke selectie aan salades, groenten en typische Braziliaanse bijgerechten zoals feijoada (zwarte bonensoep met varkensvlees).
  3. Itaipu Restaurant: Gelegen naast het fameuze Itaipu Dam, dit restaurant biedt een fantastisch uitzicht gecombineerd met een verscheidenheid aan zowel lokale als internationale gerechten. Het is de perfecte plek om te ontspannen na een rondleiding door de dam.
  4. La Mafia Trattoria: Voor een verandering van tempo en smaak, biedt La Mafia Trattoria een selectie van heerlijke Italiaanse gerechten. De sfeer doet denken aan de jaren '20, met foto's van beroemde maffiosi aan de muren, wat een unieke ervaring biedt aan de bezoekers.
  5. Capitão Bar: Als je zin hebt in een informele maaltijd met een geweldig uitzicht op de Paraná-rivier, dan is Capitão Bar de plek om te zijn. Hier kun je genieten van verse vis, zeevruchten en koude drankjes terwijl je ontspant op het terras. Het is een perfecte plek om de dag af te sluiten na een bezoek aan de watervallen.

Toeristenklasse Hotels

standaard 2-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
2 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Go Inn Manaus ligt op slechts een stratenblok van het historische centrum van Manaus en het Amazonas Theater en beschikt over een fitnessruimte, een koffiecafé en een supermarkt. Het restaurant serveert dagelijks een ontbijtbuffet en WiFi is gratis. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een minibar, een badkamer, een digitaal kluisje en een lcd-tv met dvd-speler. Alle kamers zijn licht en modern ingericht met een bureau en een passpiegel.

Standaard 2-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
1 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Dit hotel ligt op een handige en comfortabele plek om te overnachten als je onderweg bent naar de Zuidelijke Pantanal vanuit Campo Grande. Er zijn 97 kamers in diverse categorieën met 24-uurs roomservice. Er is een zwembad, een kleine tuin, bar en een restaurant met regionale gerechten. Het autoverhuurbedrijf ligt naast het hotel.

Middenklasse hotels

Deluxe 2-persoonskamer Kamertype
Volpension Maaltijd type
3 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Kom de Amazone beleven samen met de zeer ervaren natuurgidsen van de Amazon Turtle Lodge, in een prachtig ongerepte jungle omgeving. Bent u op zoek een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding, dan bent u bij de Amazon Turtle lodge aan het juiste adres. 

De excursies van de Amazon Turtle Lodge zijn echt een hoogtepunt van uw reis, omdat ze u in contact brengen met het zeer diverse oerwoud in de omgeving van de lodge.

Wij bieden er arrangementen aan van meerdere nachten, allen op basis van volpension en met dagelijkse excursies inbegrepen. Alle kamers hebben een privé badkamer met warm water en airconditioning. 

Locatie:

De Amazon Turtle lodge ligt langs een meer, 70 km ten zuiden van Manaus, ver weg van andere lodges en in een ongerepte omgeving.

Bereikbaarheid:

De transfer naar de lodge duurt 3½ tot 4 uur. De transfer begint van hotel of luchthaven naar de haven in Manaus, gevolgd door een boottocht over de Amazonerivier naar Porto Careiro, waarbij onderweg de 'Ontmoeting der Wateren' wordt overgestoken. Vanaf hier gaat de transfer verder over land naar de opstapplaats voor een schilderachtige tocht per motorboot over de Mamori rivier naar de lodge.  

Grootte en structuur van de lodge:

Qua capaciteit is de Turtle lodge een middelgrote lodge, met 21 houten en stenen bungalows die verschillende gradaties van comfort bieden. De lodge is echter gebouwd op een hoger gelegen terrein en is verspreid over een groot gebied, zodat er veel ruimte is om rond en in de lodge te wandelen. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en de superieure klasse bungalows zijn wat moderner en ruimer van opzet. Het restaurant kijkt uit over een weelderige, centrale tuin, die leidt naar een open lounge en een hangmat. 

Unieke kenmerken:

Wat de Turtle lodge onderscheidt van de meeste andere lodges is dat het ook een reeks gespecialiseerde pakketten aanbiedt, zoals survival pakketten met kamperen (in hangmatten) in de Amazone jungle. Wil je een nachtje survival toevoegen en overnachten in de jungle? Informeer bij ons naar de meerkosten.

Standaard 2-persoonskamer Kamertype
Volpension Maaltijd type
3 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Pousada Aguape bevindt zich te midden van de natuur in de Pantanal, op 195 km van Luchthaven Campo Grande in de Aquidauana regio gelegen. Tot de faciliteiten behoren een zwembad, gratis privéparkeergelegenheid, een beachvolleybalveld en kamers met airconditioning en een badkamer. Er is ook gratis WiFi beschikbaar. Pousada Aguape is een lodge met een hele goede prijs/kwaliteitverhouding. Kom dus heerlijk ontspannen in deze authentieke pousada en ontdek de unieke wildlife van de Pantanal. Bij vogelaars is Pousada Aguape ook een geliefde locatie. De blauwe Hyacint-Ara´s komen veelvuldig voor rondom de pousada, met soms wel 4 of 5 ara´s naast elkaar.Het arrangement is op basis van volpension em met dagelijkse excursies inbegrepen, gemiddeld 2 excursies per dag. 

Locatie:

Aguapé lodge ligt ongeveer 200 km ten westen van Campo Grande, en ongeveer 60 km ten noorden van Aquidauana, langs een onverharde weg die de meanderende Aquidauana rivier naar de Pantanal volgt.

 Bereikbaarheid:

Vanuit Campo Grande of Bonito duurt de transfer naar de lodge ongeveer 4 uur, waarvan het grootste deel over een geasfalteerde weg. Wie vanuit Bonito naar de lodge rijdt, doet dat via Miranda. Vanaf Aquidauana is de laatste 45 km naar de lodge een onverharde weg. Je kan er komen met een Self-drive of met verzorgde prive transfers.

Grootte en structuur van de lodge:

Aguapé is een middelgrote familie lodge met 15 ruime, smaakvol ingerichte kamers voorzien van airconditioning en boxspring bedden. Het hoofdcomplex heeft een (tweetalige) receptie, lounge en een ruim openluchtrestaurant met uitzicht op het zwembad.

Unieke kenmerken:

Aguapé is een zeer familiegerichte lodge en heeft een heerlijk gezellige sfeer. Het rustieke openluchtrestaurant, waar een voortreffelijk buffet wordt geserveerd, is de plek waar u zich kunt mengen met andere gasten, maar ook met enkele van de wilde bewoners van de lodge: af en toe een gordeldier, toekans en ara's, die zich ook rond het zwembad verzamelen - een heerlijke plek om rond te hangen! Gelegen op slechts 200 meter van de meanderende Aquidauana rivier en omgeven door 2700 ha privéland, stellen excursies in Aguapé zelden teleur. Reuzenmiereneters komen hier bijzonder veel voor, zozeer zelfs dat Aguapé nu ook fungeert als permanente onderzoeksbasis voor het Reuzenmiereneterproject.

*De excursies van de lodge worden standaard aangeboden met lokale gidsen van de Pousada Aguape. Dit zijn locals die er zijn opgegroeid en de wilde dieren heel goed kunnen spotten, maar ze spreken niet goed Engels. Het is mogelijk een tweetalige gids van tevoren via ons bij te boeken. Informeer naar de meerkosten. 

Standaard 2-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
2 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Pousada Olho D'agua biedt kamers met balkon, een buitenzwembad en gratis WiFi. Het ligt op 3 km van Bonito, op een terrein van 65.000 vierkante meter. De kamers zijn praktisch uitgerust met airconditioning, een televisie en een minibar. De eigen badkamers bieden douches en de balkons zijn ingericht met hangmatten. Tot de faciliteiten van Pousada Olho D'agua behoort onder meer een bibliotheek en een recreatieruimte met een tafeltennistafel. U kunt genieten van een tropisch ontbijtbuffet met een verscheidenheid aan vruchten, sappen, broden en gebak. Bij de zwembadbar kunt u de hele dag terecht voor hapjes en drankjes. In het restaurant van de pousada wordt 's avonds een internationaal menu geserveerd.

Standaard 2-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
3 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Het Wyndham Golden Foz Suítes biedt moderne accommodaties met een buitenbad. Het hotel ligt in het stadscentrum van Foz do Iguaçu en heeft een droge sauna, een stoomsauna en een fitnesscentrum. De kamers beschikken over airconditioning, een lichte inrichting, een zithoek, kabel-tv en een minibar. Sommige kamers zijn voorzien van een kitchenette. Roomservice is de hele dag door beschikbaar. Het Wyndham Golden Foz Suítes biedt een café/bistro en een bar bij het zwembad. In het restaurant wordt dagelijks een ontbijtbuffet geserveerd met seizoensgebonden fruit, verse sappen, broodjes en gebak.

Excursies inbegrepen

Vandaag staat er een sensationele dagexcursie op de agenda, boordevol onvergetelijke ervaringen. We halen u om 08:30 uur op bij uw hotel om uw avontuur te beginnen. Het eerste item op de dagplanning is een bezoek aan een indianendorp, waar u de rijke cultuur en eeuwenoude tradities van de lokale bevolking zult ervaren.

Na deze culturele ontmoeting, krijgt u de kans om te zwemmen met de gracieuze rivierdolfijnen (Boto), een unieke ervaring die u de verbazingwekkende biodiversiteit van de Amazone laat zien. Vervolgens kunt u genieten van een smakelijke lunch aan het serene Janauari-meer, een perfect moment om even te ontspannen en de omgeving in u op te nemen.

Het volgende avontuur brengt u dicht bij de flora van de Amazone, wanneer u de majestueuze waterlelies gaat ontdekken. Deze gigantische planten zijn een iconisch symbool van de Amazone en een prachtig zicht om te aanschouwen.

Uw reis voert u verder door de Amazone in een Voadeira-speedboot, waarbij u ook het verbazingwekkende natuurfenomeen 'Meeting of the Waters' bezoekt. Hier ziet u het spectaculaire schouwspel van twee rivieren die samenkomen maar niet vermengen, een onvergetelijk natuurwonder.

Uw dag vol beleving eindigt rond 17:00 uur, wanneer we u terugbrengen naar uw hotel.

Pousada Aguape bevindt zich te midden van de prachtige natuur in de Pantanal. Het arrangement is op basis van volpension met 2 excursies per dag inbegrepen. Deze worden samen met de gast ingepland en besproken bij aankomst in de lodge. De volgende excursies zijn inbegrepen in het arrangement (minimaal 3 nachten). Indien u iets korter verblijft wordt er een keuze uit de onderstaande excursies aangeboden. 

  • Boottocht in de aquidauana rivier

Dit is de beste manier om de Aquidauana rivier en de schoonheid en uitbundigheid van het woud te leren kennen. Het is de natuurlijke habitat van vogels, zoogdieren en reptielen die op de oevers liggen of geniet gewoon van het gezang van de vogels horen.

Op deze tocht, die ongeveer 2 uur tot 2.30 uur duurt, is het dragen van een zwemvest (verstrekt door de lodge) verplicht. De tocht wordt uitgevoerd in een motorboot, met een capaciteit voor 06 personen.
 

  • Trekking

De trekking wordt gedaan in dichtbebost woud en open velden. Tijdens deze tocht krijgt u een beter contact met de flora en fauna van de regio en leert u over hun functie en belang in het Pantanal ecosysteem.

Het is een goede gelegenheid om de dieren van dichterbij te zien. Er zijn verschillende routes die je kunt volgen die tussen 1u30 en 04u00 duren.

In sommige seizoenen kunnen delen van de paden ondergelopen zijn. Kleding en schoeisel kunnen nat worden.
 

  • Pantanal Fotosafari

De fotosafari wordt gedaan in een 4x4 open voertuig. Deze tour geeft u de mogelijkheid om een groter gebied te bestrijken en door verschillende landschappen te gaan zoals cerrado (plekken met begroeide vegetatie), open graslanden, "vazantes" (laaggelegen gebieden die vaak in het seizoen onder water staan), "brejos" (moerassen) en baaien die permanent onder water staan.

Het is ook een perfecte tour om de dieren van de Pantanal te zien en te observeren.

Deze tour duurt ongeveer 2:30 tot 3 uur en kan al dan niet gecombineerd worden met de nachttour, afhankelijk van het tijdstip van de zonsondergang.
 

  • Nachtelijk wild spotten

Dit is een activiteit die 's nachts wordt gedaan in een 4X4 voertuig of in een boot, om de nachtdieren zoals miereneters, vossen, capibara's en kaaimannen te observeren. Maar ook om het geluid van kikkers en insecten 's nachts te horen en de prachtige nachthemel van de Pantanal te observeren.

De duur van deze tour is ongeveer een uur.
 

  • Piranha vissen

Het vissen op piranha's gebeurt in een baai van de Aquidauana rivier, die vlakbij de lodge ligt.

De piranha wordt voornamelijk gebruikt om een typisch gerecht van de regio, piranha soep, te bereiden. Het is ook een goede manier om de kaaimannen te zien die naar de vissers kijken om hun piranha's te stelen.

Het is belangrijk de instructies van de gids op te volgen, want zelfs na het vissen kunnen de piranha's nog bijten. Alle vis moet dus door de gids worden teruggehaald.

De duur van deze activiteit hangt af van de toerist, of hij de activiteit leuk vindt of niet.
 

  • Paardrijtocht

Alle tours leiden door de unieke landschappen van de Pantanal, maar het paard is één van de belangrijkste attracties van de Aguapé Lodge, het is de beste manier om het moeras te verkennen.

Rijdend door de open velden, moerassen, caápões, bergkammen, beken en baaien, komen we een rijke variëteit aan weelderige flora en fauna tegen, typisch voor een regio die goed bewaard is gebleven. De paarden zijn rustig, wat betekent dat zelfs degenen die nog nooit op een paard hebben gereden deze rit kunnen maken. Er zijn verschillende tracks met kortere of langere routes, die zowel in het hoog- als droogseizoen kunnen worden gemaakt, altijd met ervaren lokale gidsen.

Voor het paardrijden wordt een veiligheidsbeheersysteem ingevoerd dat voldoet aan de eisen van ABNT NBR-15331 - Eisen voor een veiligheidsbeheersysteem. In dit systeem is het volgende opgenomen:

Voorafgaand aan de paardrijtocht wordt een uitleg gegeven. De gids zal de basisregels van het paardrijden uitleggen: hoe te monteren, het hoofdstel en de stijgbeugel te gebruiken.

Nadat alle gasten op het paard zijn geplaatst, begint de rit, die afhankelijk van het gebruikte parcours 1.30 tot 3 uur kan duren, en begint en eindigt bij de lodge. Er wordt onderweg gestopt om te rusten en te hydrateren.

Bij paardrijden is het alleen toegestaan stapvoets te rijden, u mag niet draven of galopperen. De paarden moeten altijd in lijn achter de gids lopen.

Het paardrijden is alleen toegestaan voor kinderen vanaf 06 jaar. Het is niet toegestaan om kinderen op de stuit van het paard mee te nemen. Kinderen van 06-11 jaar moeten altijd begeleid worden door een ouder of voogd. De uitrusting die voor deze tocht gebruikt wordt, namelijk de zadels, heeft een gewichtslimiet, met een maximum gewicht van 120kg.

In sommige seizoenen gaat de rit te paard door paden met water. Kleding en schoeisel kunnen nat worden.

Voor degenen die niet te paard kunnen rijden, hebben we de mogelijkheid om een koets te regelen, die het gezelschap volgt.
 

  • Paardenkoets

Een aangename tocht door de velden van de boerderij en ook een goede optie voor wie niet graag of niet kan paardrijden.

Met de paardenkoets is het mogelijk om dezelfde route van de tocht te paard af te leggen, waardoor de toegang tot verschillende paden mogelijk is, zelfs in het regenseizoen. Naast het comfort van de paardenkoets is de stilte een voordeel van deze tour.

De duur van de tocht is ongeveer 1.30 tot 3 uur, afhankelijk van de gebruikte route.
 

  • Vee drijven met de lokale Cowboys

Gedurende de ochtend of middag kunt u de cowboys begeleiden in hun werkroutine met het vee. Verplaats het vee naar andere delen van de boerderij (cattle drive), verzorg de kalveren of zie de cowboys werken in de kraal.

Het is ook een goede gelegenheid om iets meer te weten te komen over de cultuur en gewoonten van de mensen uit Pantanal.

Deze excursie is afhankelijk van de beschikbaarheid en het soort dienst dat door de cowboys zal worden verricht.

Deze dagexcursie combineert het rivier snorkelen in de rivier Rio da Prata met het bezoek aan Buraco das Araras. u wordt opgehaald bij het hotel en naar de 2 plekken van de excursies gebracht, met een transfer in gezelschap van andere toeristen (privé transfer tegen meerkosten beschikbaar).

Buraco Das Araras

Buraco das Araras is gelegen op slechts 3 km voorbij de Rio da Prata. Een ingestorte grot vormde een ravijn van 124 meter diep en 500 meter breed, waar de rood-en-blauwe ara's en andere vogels nesten hebben gebouwd. Wanneer de vogels terugkeren in de schemering of juist in de vroege ochtend wanneer ze uitvliegen, is er een kans om ze van dichtbij te zien. Aan de onderkant van de ravijn is er een meer met kaaimannen.

Rivier snorkelen Bonito

De excursie begint in het bos aan de oevers van de rivier met een wandeling naar het startpunt van het riviersnorkelen. Hier kunt u exotische vogels en dieren spotten. Daarna gaat u rivier snorkelen in de kristalheldere rivier, langs een traject van maar liefst 2 km. Laat u meevoeren door de stroming en bewonder het onderwaterleven.

Langzaam stroomafwaarts drijvende bewondert u het spectaculaire onderwaterleven, waarbij de indruk wordt gewekt dat u in een levensecht aquarium bent.

Wetsuits, speciale schoenen en alle benodigde apparatuur zijn inbegrepen. Na afloop van de excursie wordt u weer afgezet bij het hotel in Bonito. 

De gidsen tijdens de excursies zijn lokale Portugees sprekende gidsen. De excursies gaan ook met name om de natuurbeleving, dus er is niet veel tekstuele uitleg tijdens de excursies. Uiteraard is het mogelijk om tegen meerkosten een Engelssprekende gids te regelen. Maar deze zit er niet standaard bij inbegrepen. Informeer bij ons naar de meerkosten. 

In de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel en gaat u op privé-excursie naar de Braziliaanse zijde van de watervallen (duur 3 uur).

De excursie begint in het bezoekerscentrum van het Iguaçu nationale park met een autorit door de subtropische vegetatie van de het nationale park tot aan de watervallen. Nabij de watervallen gaat u te voet verder  naar de canyons waar u kunt genieten van prachtige panoramische uitzichten over de watervallen en 'Devil's Throat' aan de Argentijnse zijde van de watervallen.

In een glazen lift langs een klif kunt u vervolgens omhoog gaan voor een prachtig bovenaanzicht van de watervallen. Hier zijn ook wat horecagelegenheden om onder het genot van een drankje en een hapje het spektakel te bewonderen. Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel. (entree nationale park niet inbegrepen, ca. usd 30)

De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden.

In de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel voor de privé-excursie naar de Argentijnse zijde van de watervallen (duur ca. 4 uur).

De tocht gaat over de 'Tancredo Neves' brug, waarna u Argentinië binnenkomt. Hier worden prachtige uitzichten geboden op de Iguaçu canyon. In tegenstelling tot de Braziliaanse zijde, zijn aan deze kant diverse voetpaden te betreden die panoramische uitzichten bieden over de watervallen en het aangrenzende subtropische regenwoud. Het hoogtepunt van de excursie vormt het uitzicht vanaf het platform dat zich bovenop de rand van 'Devil's Throat' bevindt. Het enorme volume water dat hier de afgrond in stort zorgt ervoor dat de lucht letterlijk gaat trillen en er een spectaculaire mist wolk ontstaat. Ook aan de Argentijnse zijde zijn diverse horeca gelegenheden om onder het genot van een drankje en een hapje te genieten van de watervallen. (entree nationale park niet inbegrepen, ca. usd 30). 

Tijdens het bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen is het mogelijk om een fantastische jungle- en watervallen bootexcursie bij te boeken, de Gran Aventura Boat tour.

Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel. 

Optionele excursies

Datum: Van: Naar: Vertrek: Aankomst: Overstap: Airline:
30/08/2020 Manaus Campo Grande 14:45 23:20 1 GOL
05/09/2020 Campo Grande Foz do Iguaçu 11:05 17:30 1 GOL
Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.