Reiscode: 6105

Reisvoorstel 6105-2, Huwelijksreis door Brazilie, juni 2020

Hierbij ontvangt u het reisvoorstel naar Brazilië. Het is een prachtige rondreis geworden op basis van uw reiswensen.

Uiteraard zijn wijzigingen nog mogelijk in het offertetraject. Het is immers een reis op maat. Neem het rustig door en dan verneem ik graag uw terugkoppeling.

De geselecteerde vluchten zijn nu nog beschikbaar. Om de reis voor deze reissom te boeken, is het belangrijk om de rondreis zo spoedig mogelijk vast te leggen, zodat we de geselecteerde vluchten kunnen garanderen voor het gebruikte tarief en de geselecteerde accommodaties beschikbaarheid hebben.

In de regel geldt, hoe langer we wachten met het boeken, des te duurder worden de vluchten, want de goedkopere boekingsklasses raken als eerste vol op de vluchten en daardoor kunnen de tickets duurder worden.
  

  • Om de reis te boeken, ontvangen wij graag de volgende gegevens: 
     
    • Namen zoals vermeld in het paspoort
    • Geboortedata
    • Paspoortnummers
    • Adres voor vermelding op de factuur
    • Mobiel nummer waarop het reisgezelschap tijdens de reis bereikbaar is
    • Contactgegevens van kennis of familie die niet meegaat tijdens de reis

       
  • Deze gegevens kunt u via het aanvraag tabblad van het reisvoorstel versturen. Uw gegevens worden via een beveiligde HTTPS verbinding naar ons verstuurd.

 

Uitkijkend naar uw reactie. 

Hartelijke groet namens het BRS team,

Gustavo Lucena Lage
Reisadviseur

5.362,00 € p.p. 21 dagen
  • Onvergetelijke Huwelijksreis door Brazilie
  • Bezoek aan de gekleurde trappen inbegrepen op 9 juni in Rio
  • Ilha Grande, eiland begroeid met Atlantisch regenwoud
  • Natuur en Wildlife in de Amazone
  • Prachtige stranden in Trancoso en Espelho
  • Ontdek Lençois Maranhenses en Jericoacoara
  • Dag 01: 08 juni 2020 (Vlucht naar Brazilie en begin Landarrangement)
  • Dag 20: 27 juni 2020 (Einde landarrangement en terugvlucht naar Nederland)
  • Dag 21: 28 juni 2020 (Aankomst op Schiphol)

Reissom:

  • € 5.362,-  per persoon op basis van deelname van 2 personen 

Inbegrepen:

  • Alle vermelde vluchten, zie tabblad vluchtschema. Inclusief 1x 23 kg bagage per persoon
     
  • Alle vermelde hotels en maaltijden, zie tabblad hotels
     
  • Vervoer; 
    Alle vermelde transfers 
     
  • carrental categorie GX Renault Duster 2.0 (of vergelijkbaar), with gps ready screen in the car. You can connect your mobile phone to the carscreen and use it as GPS. 
    14 – 19 juni.
    Categorie GX, air conditioning, vrij aantal kilometers, Inclusief de volgende verzekeringen: - Full protection: CDW in case of collision, fire, theft and robbery of the vehicle with limited deductible (co-participation): BRL 4000,- for the group G; - Third party liability coverage: property damage up to US$ 2.500.000, bodily injury up to US$ 5.000.000.- Customer Liability for Operational Costs: In case the customer is found at fault for the loss, he or she will be liable for Operational Costs up to the limits listed below: Property Damage to Third Parties: Customer liability for operational costs up to the limit of US$ 500.00 - During pick up, please provide your creditcard details for insurance.         
       
  • Excursies; 
    Excursies die vermeld zijn in het excursie tabblad of de dag tot dag beschrijving. 
     
  • Reisbegeleiding; 
    Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 
     
  • Zekerheden; 
    Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).
     

Niet inbegrepen: 

  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 
     
  • Boekingskosten á € 25,- per boeking 

Na aankomst in Rio de Janeiro wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een privé transfer naar het hotel gebracht in Rio de Janeiro. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed om bijvoorbeeld het bruisende Rio alvast te ontdekken. Overdag kan je heerlijk wandelen over de kilometerslange Copacabana boulevard, vol met leuke kioskjes waar je een heerlijke Braziliaanse Caipirinha (Braziliaanse cocktail) kan drinken. 

  • Zie tabblad hotels voor hotelselectie tijdens uw verblijf in Rio de Janeiro

Vandaag staat er een privé dagexcursie (duur circa 6 uur) op het programma naar het Christusbeeld op de 710 meter hoge Corcovado berg en daarna de suikerbroodberg. 

In de loop van de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel en staat er een excursie (hike) naar Pedra Bonita op het programma, waar u samen met de gids Pedra Bonito gaat beklimmen en kunt genieten van prachtige uitzichten. Daarna wordt u aan het einde van de ochtend weer afgezet bij het hotel en wordt u aan het begin van de middag met een transfer naar het haventje Angra dos Reis gebracht, prive transfer). Angra dos Reis ligt op circa 2 a 3 uur rijden van Rio de janeiro, afhankelijk van de drukte.

Vanuit het haventje vertrekt u met de flexboot naar Ilha Grande (tickets inbegrepen), waarna u na aankomst wordt verwelkomd bij het haventje van Vila do Abraão op het eiland Ilha Grande en al wandelend naar de accommodatie wordt gebracht.

Tijdens het wandelen wordt u ondersteund met de bagage door locals. Indien u verblijft in het Sagu Mini Resort, dan is de aankomst transfer iets anders. Zij hebben namelijk een eigen bootje en pikken u daarmee op bij het haventje van Vila do Abraão voor de transfer naar het Sagu mini resort, dat een paar minuten verderop ligt nabij het dorpje.

  •  Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf op het eiland Ilha Grande

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden en genieten van Ilha Grande. Uiteraard is het mogelijk om excursies bij te boeken. Bekijk de optionele excursies die u bij kunt boeken in het andere tabblad.

Vandaag eindigt het arrangement op Ilha Grande. U neemt in de middag de flexboot (boottickets inbegrepen) terug naar het haventje van Angra dos Reis, met aansluitend de prive transfer naar het busstation van Rio de Janeiro. In de avond neemt u vervolgens de semi-leito nachtbus naar Vitoria. De stoelen van deze bussen kunnen verder naar achteren dan reguliere bussen, dus dat is prettig om te slapen.

Na aankomst in Vitoria op het busstation kunt u op eigen gelegenheid naar het hotel met de taxi. U kunt al gelijk de kamer op van Hotel Sheraton Vitoria, want we hebben een early check-in geregeld. Overdag kunt u uitrusten in de avond is er een transfer naar het busstation, met aansluitend de semi-leito nachtbus naar Porto Seguro. Ook hier kunnen de stoelen verder naar achteren dan normaal, zodat u goed kunt slapen in de bus.

Na aankomst op het busstation in Porto Seguro in de ochtend neemt u een taxi naar het autoverhuurbedrijf van Localiza. Hier wordt de huurauto opgeleverd en start de Self-drive langs deze prachtige kustregio. De 1e bestemming van de reis is Espelho, waar u heen rijdt met behulp van de GPS.

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Espelho

Vandaag staat het volgende traject van de Self-drive op het programma. U rijdt met behulp van de GPS naar Trancoso, een prachtige badplaats ten Zuiden van Porto Seguro.

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Trancoso

Geniet vandaag van deze fantastische badplaats.

Geniet vandaag van deze fantastische badplaats.

Vandaag eindigt de Self-drive. U rijdt naar de luchthaven van Porto Seguro waar u de huurauto inlevert bij het autoverhuurbedrijf. Aansluitend is de binnenlandse vlucht naar Manaus, overstap onderweg. Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd en met een prive transfer naar het hotel gebracht. De rest van de dag is vrij te besteden.

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Manaus

Dag 1 | Gastenontvangst en begin van het Avontuur

De eerste dag van uw onvergetelijke ervaring in de Amazone begint met een comfortabele ophaalservice bij de hotels in Manaus of bij de luchthaven. U wordt vervoerd in een comfortabel busje, waarbij de rit naar de Lodge ongeveer 3 uur in beslag neemt. Onderweg krijgt u de gelegenheid om de adembenemende omgeving te aanschouwen.

Bij aankomst, rond 11:30 uur, wordt u verwelkomd met een exotische welkomstcocktail die de essentie van de Amazone weerspiegelt. Hierna volgt de accommodatie in uw kamer waar u zich even kunt opfrissen en ontspannen.

Om 12:00 uur wordt een heerlijke lunch geserveerd met een selectie van lokale en internationale gerechten, bereid met verse ingrediënten om u een smaak van de Amazone te geven.

In de namiddag, om 15:00 uur, staat er een fascinerende tour door de Anavilhanas eilanden op het programma, een ervaring die ongeveer 3 uur duurt. Tijdens deze tour krijgt u de kans om de prachtige flora en fauna van de regio te verkennen, en kunt u de weelderige schoonheid van de eilanden ervaren.

Na deze opwindende tour keert u terug naar de Lodge waar u kunt ontspannen tot het diner. Om 19:00 uur wordt een verrukkelijk diner geserveerd waarbij de focus ligt op de rijke culinaire tradities van de regio.

Uw eerste dag wordt afgesloten met een spannende activiteit om 20:30 uur: alligator spotting en het luisteren naar de geluiden van de natuur. Onder de sterrenhemel gaat u op pad om alligators te spotten en om te genieten van de betoverende geluiden van het nachtelijke regenwoud, een ervaring die u de mysterieuze en wonderlijke aspecten van de Amazone laat zien en horen.

Zo begint uw avontuur, ondergedompeld in de wonderen en de natuurlijke schoonheid van de Braziliaanse Amazone.

7:00 uur - Begin uw dag vroeg met een voedzaam ontbijt dat in de Lodge geserveerd wordt, waar een verscheidenheid aan lokale en internationale delicatessen op u wachten om uw energieniveaus op peil te brengen voor de avontuurlijke dag die voor u ligt.

8:30 uur - Na het ontbijt, trek uw wandelschoenen aan en bereid u voor op een inspirerende boswandeling die ongeveer 2 uur zal duren. Deze tocht zal u diep in het hart van het regenwoud brengen, waar u de diversiteit aan flora en fauna kunt ervaren die de Amazone te bieden heeft. De wandeling biedt ook de perfecte gelegenheid om te leren over de verschillende plantensoorten en hun gebruik in traditionele geneeskunde.

12:00 uur - Na uw ochtendexploratie, keert u terug naar de Lodge voor een welverdiende lunch. U wordt getrakteerd op een smakelijke maaltijd die een scala aan lokale specialiteiten bevat, perfect om uw energie aan te vullen voor het middagavontuur.

15:00 uur - In de middag staat een bezoek aan de Amazonedolfijnen en handwerkstudio's op het programma, een excursie die ongeveer 2 tot 3 uur zal duren. Hier krijgt u de kans om de speelse roze dolfijnen in hun natuurlijke habitat te zien en de lokale handwerkkunst te bewonderen, waar ze hun vaardigheden en passie tonen in het maken van prachtige handwerken, een ware viering van de rijke culturele tradities van de regio.

19:00 uur - Na een dag vol avontuur en ontdekkingen, kunt u zich verheugen op een ontspannen avond met een heerlijk diner in de Lodge. Geniet van een sfeervolle avond met een scala aan culinaire hoogstandjes die uw smaakpapillen zullen verrassen, terwijl u de ervaringen van de dag deelt met andere gasten en zich opmaakt voor de volgende dag vol nieuwe avonturen.

Vandaag  eindigt het verblijf in de Amazone. U wordt van de lodge naar het vliegveld van Manaus gebracht. Daar begint uw binnenlandse vlucht naar Sao Luis (overstap onderweg). Op het vliegveld van Sao Luis wordt u welkom geheten en naar Barreirinhas gebracht (duur 3 uur).

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Barreirinhas

Vandaag staat een excursie naar Lençóis Maranhenses op het programma met een 4x4 terreinwagen. Geniet er van de spectaculaire meren en zandduinen. Dit natuurgebied wordt beschouwd als één van de zeven natuurwonderen. U wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel. De excursie is in gezelschap van andere toeristen en onder begeleiding van een lokale gids. Deze halve dagexcursie kan zowel in de ochtend als de middag worden georganiseerd, maar is in de middag wel heel mooi vanwege de zonsondergang. 

De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

De enerverende tocht gaat vandaag verder naar jericaocoara. Jullie worden opgehaald bij het hotel en met een transfer naar Jericoacoara gebracht. De transfer wordt verzorgd met een 4x4 terreinwagen en u verkent de prachtige stranden van deze regio en komt langs pittoreske dorpjes als 'Paulinho Neves' en 'Tutoia'. Jullie vertrekken in de ochtend en arriveren in de namiddag in Jericoacoara. 

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Jericoacoara

Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden en te genieten van Jericoacoara. 

Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden en te genieten van Jericoacoara. 

Vandaag eindigt het verblijf in Jericoacoara. U wordt naar opgehaald bij het hotel en naar Fortaleza gebracht met een privé transfer, waar u wordt afgezet op de luchthaven. Einde arrangement. 

Rio de Janeiro, ook wel bekend als 'a cidade maravilhosa', de prachtige stad, behoort zonder twijfel tot de mooiste steden ter wereld. Het is een adembenemende mix van weelderig groene bergen, uitgestrekte zandstranden en de onmetelijkheid van de Atlantische Oceaan.

Naast de wereldberoemde bezienswaardigheden zoals de Suikerbroodberg (Pão de Açúcar), de Corcovado met het iconische Christusbeeld en de stranden van Copacabana en Ipanema, heeft Rio de Janeiro nog veel meer te bieden.

De stad bruist van energie en ritme, en de lokale bevolking, de 'cariocas', staan bekend om hun aanstekelijke vrolijkheid. Ervaar het zelf in de levendige uitgaanswijk Lapa, met zijn talloze dansgelegenheden en gezellige bars. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de beroemde trappen van Santa Teresa, een kleurrijke en artistieke buurt.

Op zondagen wordt de boulevard in Rio vrijwel autovrij, waardoor het de perfecte gelegenheid is om kilometerslang te fietsen, skaten of wandelen langs de kust. Een van de meest prachtige, maar minder bekende uitzichten in Rio is vanaf de 'Vista Chinesa'. Vanuit het regenwoud in het hart van de stad, genaamd 'Floresta da Tijuca', kijk je uit over deze unieke metropool.

Waar anders kun je het beroemdste carnavalsfeest ter wereld meemaken, ontspannen op de prachtige stranden, feesten tot in de vroege uurtjes of simpelweg genieten van de adembenemende uitzichten? Rio is het perfecte startpunt voor een rondreis door Brazilië. Mocht je niet ver willen reizen, dan zijn er in de directe omgeving ook diverse plaatsen die het bezoeken waard zijn, zoals het prachtige schiereiland Buzios, het historische kustplaatsje Paraty of het weelderige tropische eiland Ilha Grande.

Bovendien biedt Rio de Janeiro een scala aan culinaire hoogstandjes en restaurants die de Braziliaanse keuken vertegenwoordigen. Proef heerlijke lokale gerechten zoals feijoada, pão de queijo en brigadeiro, of geniet van internationale culinaire ervaringen in de vele eetgelegenheden verspreid door de stad.

Kortom, Rio de Janeiro is een stad die je moet ervaren. Het is een feest voor alle zintuigen en biedt de perfecte mix van cultuur, natuur, stranden en entertainment. Plan je bezoek zorgvuldig en laat je betoveren door de magie van deze prachtige stad en de vele mogelijkheden die het te bieden heeft.

Restauranttips in Rio de Janeiro:

  1. Churrascaria Palace: Deze bekroonde churrascaria, gelegen in de wijk Copacabana, is een favoriet onder vleesliefhebbers. Geniet van een uitgebreid assortiment heerlijk gegrild vlees, geserveerd op traditionele Braziliaanse wijze.

  2. Aprazível: Dit restaurant in de charmante wijk Santa Teresa biedt een combinatie van heerlijke Braziliaanse gerechten en een prachtig uitzicht over de stad. Het menu omvat zowel traditionele als eigentijdse gerechten, bereid met verse en lokale ingrediënten.

  3. Zaza Bistro Tropical: Gelegen in de wijk Ipanema, staat dit restaurant bekend om zijn creatieve fusiongerechten met invloeden uit verschillende keukens. Proef unieke smaken en geniet van de ontspannen sfeer en kleurrijke inrichting.

  4. Bar do Mineiro: Voor een authentieke Braziliaanse ervaring moet je dit informele restaurant in de wijk Santa Teresa bezoeken. Probeer de traditionele Braziliaanse gerechten, zoals feijoada (zwarte bonen stoofpot) en pasteis (gefrituurde pasteitjes).

  5. Sushi Leblon: Voor liefhebbers van sushi en Japanse gerechten is Sushi Leblon een must-visit. Dit gerenommeerde restaurant in de wijk Leblon staat bekend om zijn verse vis en creatieve sushi-rollen, bereid met vakmanschap en oog voor detail.

Dit zijn slechts enkele van de vele geweldige restaurants die Rio de Janeiro te bieden heeft. Het diverse culinaire landschap van de stad biedt voor elk wat wils, of je nu op zoek bent naar traditionele Braziliaanse gerechten, internationale smaken of fusionkeukens. Vergeet niet om vooraf te reserveren, vooral voor populaire restaurants, om teleurstellingen te voorkomen en een tafel te bemachtigen.

Het eiland Ilha Grande is een ideale bestemming om te combineren met een bezoek aan Rio de Janeiro. Dit schitterend tropisch eiland dat is bedekt met een weelderige jungle, ligt op slechts 100 km van Rio de Janeiro en op slechts 5 km van de kust. Rondom het eiland tref je prachtige, afgelegen stranden aan met kristalhelder water, ideaal om te snorkelen en te duiken. Er zijn talloze wandel trekkings mogelijk door de jungle op het eiland, variërend van simpele korte wandeltochten tot meerdaagse trekkings rondom het eiland.

Één van de mooiste stranden van Brazilië bevindt zich op het eiland, namelijk het strand 'Praia do Lopes Mendes'. Vanuit het dorpje op het eiland 'Vila do Abraão' aan de noordoost zijde van dit paradijs zijn er diverse dagexcursies met de boot te boeken naar de verschillende afgelegen stranden rondom het eiland.

Het gemoedelijk dorpje heeft een ruime keuze aan accommodatie in diverse comfort klassen. En in het dorpje van Vila do Abraão zijn diverse leuke restaurants en bars. Het eiland is met de boot goed te bereiken vanuit Angra dos Reis of Mangaritiba.

Porto Seguro staat bekend om haar prachtige kust en is een van de beste strand bestemmingen van Brazilië. Het was hier dat de Portugezen voor het eerst voet aan wal kregen in 1500. In Porto Seguro tref je dan ook de oudste kerkjes van het land aan en bevindt zich een 'ontdekkings' monument. Er is een goede toeristische infrastructuur met talloze bars, hotels en restaurants.

In het lagergelegen deel van de stad 'Cidade Baixa', concentreert zich het uitgaansleven. Met name tijdens Carnaval en Nieuwjaar komen Brazilianen van heinde en verre hierheen om te feesten. De kustlijn van Porto Seguro is perfect voor strandliefhebbers, vanwege het mooie weer en de beschermende riffen, waardoor je heerlijk in het water kan baden.

Op zo'n 15 kilometer afstand van Porto Seguro is een bosrijk reservaat. De boom die je hier aantreft heeft de naam aan Brazilie gegeven; 'Pau Brasil'.

Arraial d'Ajuda ligt ongeveer 20 km ten zuiden van Porto Seguro. Het werd opgericht in 1549 rond de kerk met de naam 'Nossa Senhora d'Ajuda' en wordt gekenmerkt door de serene rust dat in schril contrast staat met het levendige Porto Seguro.

Arraial d'Ajuda is een charmant dorp in de gemeente Porto Seguro en is een toevluchtsoord voor reizigers die op zoek zijn naar rust en natuurlijke schoonheid. Met haar serene sfeer en prachtige stranden is het een geweldige bestemming voor diegenen die even willen ontsnappen aan de drukte van het stadsleven.

  1. Stranden: Arraial d'Ajuda herbergt enkele van de mooiste stranden van Brazilië, waaronder Praia de Pitinga, Praia do Mucugê, en Praia do Parracho. Deze stranden bieden kristalhelder water en zachte zandstranden, ideaal voor zonnebaden, zwemmen of snorkelen.

  2. Kerk van Nossa Senhora d'Ajuda: Deze historische kerk is een belangrijke toeristische attractie in het dorp. Opgericht in 1549, is het een van de oudste katholieke kerken in Brazilië. Vanaf het kerkplein heb je ook een adembenemend uitzicht op de oceaan.

  3. Ecologisch Park: Voor de avontuurlijke reiziger biedt het lokale Ecologisch Park spannende activiteiten zoals ziplinen en wandelpaden door de jungle.

  4. Mucugê Street: Dit is het belangrijkste winkel- en eetgebied van Arraial d'Ajuda. Het staat bekend om zijn kleurrijke huizen, boetieks, restaurants en bars. Hier kun je genieten van de lokale keuken, ambachtelijke winkels bezoeken of gewoon de levendige sfeer in je opnemen.

  5. Nachtleven: Ondanks zijn rustige reputatie, heeft Arraial d'Ajuda ook een bruisend nachtleven. Vooral rond de Broadway Street vind je diverse bars en clubs die live muziek bieden, variërend van traditionele forró tot reggae en MPB (Braziliaanse populaire muziek).

Arraial d'Ajuda biedt een unieke mix van rustige stranden, rijke historie, opwindende activiteiten en een levendige cultuur, waardoor het een onmisbare stop is op elke reis naar Bahia.

Trancoso

Ten zuiden van Porto Seguro in de staat Bahia ligt Trancoso, een geliefd plaatsje bij de jetset van Brazilië, gebouwd op een heuvel die de oceaan overziet. De regio is bekend om haar verlaten stranden en het weelderig Atlantisch regenwoud. De 'Quadrado' is het historisch plein van Trancoso, waar je kleurrijke huizen, bijzondere handwerk en kunst aantreft. En, niet te vergeten, een ongelooflijke uitzicht op de zee. Trancoso biedt de meest luxe accommodaties van heel Brazilië. Golf liefhebbers halen hier hun hart op met één van de grootste golfbanen van het land, 'Terravista Golf'.

Door de machtige Amazone, een rivier systeem dat geen gelijke kent, vloeit één vijfde van al het zoetwater van de gehele planeet. En in het hart van het Amazonegebied stromen de donkere 'Rio Negro' en de lichtere 'Rio Solimões' samen in een spectaculair schouwspel dat bekend staat als 'Encontro das Aguas', de ontmoeting van de wateren.

Hier, midden van in de jungle, is een metropool van maar liefst 2 miljoen inwoners ontstaan, het onvergelijkbare Manaus. De rubber exploitatie in de laat 19e eeuw bracht de stad gouden tijden en nu is het het knooppunt van de broeiende economie van de Amazone.

Manaus is een moderne stad met alle voorzieningen die je maar kunt bedenken. Uit de gloriedagen in de laat 19e eeuw zijn nog een aantal parels overgebleven die niet gemist mogen worden, zoals het theater 'Theatro Amazonas' gebouwd in de Italiaanse Renaissance stijl, de markt 'Mercado Alfredo Lisboa' dat door Eiffel is ontworpen naar het voorbeeld van Les Halles in Parijs, en het paleis 'Palacio Rio Negro', waar tegenwoordig de gouverneur van Manaus huist.

De hoofdstad van de staat Amazonas is vandaag de dag de toegangspoort voor het toerisme in het Amazone regenwoud. Hiervandaan kun je naar vele en diverse lodges in de jungle reizen voor meerdaagse verblijven op basis van volpension en met inbegrip van dagelijkse excursies. Er zijn lodges in diverse comfort klassen, zowel nabij Manaus als dieper het regenwoud in. Meerdaagse boottochten met typische Amazone clipper boten zijn ook goede alternatieven om het Amazone regenwoud te beleven.

Het Amazonegebied, met zijn weelderige tropische regenwoud en ongeëvenaarde biodiversiteit, is wereldwijd bekend. De omvang van het regenwoud is haast onvoorstelbaar: het is zo groot dat Nederland er gemakkelijk 100 keer in past. Als toegangspoort tot de Amazone is de stad Manaus, met zijn internationale luchthaven, de ideale uitvalsbasis voor avontuurlijke reizigers.

In de omgeving van deze bruisende metropool bieden hotels en lodges toeristen de perfecte gelegenheid om de geuren, kleuren en geluiden van het oerwoud te ervaren. Dit is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van een reis naar Brazilië. Ontmoet de betoverende roze rivierdolfijnen, bekend als 'boto', maak kennis met de gastvrije lokale bevolking en beleef de unieke flora en fauna die dit gebied te bieden heeft.

Brazilië Reis Specialist biedt reisarrangementen aan in alle regio's van Brazilië. U kunt deze arrangementen los boeken, of wij kunnen ze integreren in een reis die volledig op maat voor u wordt samengesteld. Het laten maken van een op maat gemaakt voorstel is geheel vrijblijvend en kosteloos. Het stelt u in staat om een reis te beleven die volledig is afgestemd op uw individuele reiswensen, zodat u het maximale uit uw Amazone-avontuur kunt halen.

De grootste attractie van de regio is zonder twijfel het unieke natuurgebied Lençois Maranhenses: een uitgestrekt duinlandschap aan de kust. Door de hoge regenval tijdens het regenseizoen vormen er zich tussen de enorme zandduinen kristalheldere lagunes die zich uitstrekken over een gebied van meer dan 200 vierkante km. Het is een adembenemende en unieke bestemming die een beroep doet op avontuurlijke reizigers die op zoek zijn naar een ongeëvenaarde natuurbeleving. Het duinlandschap, dat door de wind constant verandert, gecombineerd met het turkooisblauwe water van de lagunes, zorgt voor een bijna buitenaards schouwspel dat zijn weerga in de wereld niet kent.

Het plaatsje Barreirinhas fungeert als de toegangspoort tot dit spectaculaire ecosysteem. Vanuit hier kun je uitgebreide tours door de regio maken, waarbij je met een jeep door het fascinerende landschap rijdt en kunt zwemmen in tal van meren en lagunes. Het lokale leven in Barreirinhas zelf is ook de moeite waard om te ervaren, met zijn charmante straatjes, kleurrijke markten en warme, gastvrije inwoners.

De beste tijd om dit gebied te bezoeken is van januari tot juni, wanneer de lagunes en meren op hun volst zijn. In het droge seizoen verdwijnen ze grotendeels, maar zelfs dan blijft de schoonheid van de uitgestrekte zandduinen een bezoek meer dan waard.

Een andere niet te missen bestemming in de regio is het dorp Atins, gelegen aan de monding van de rivier Preguiças. Atins is bekend om zijn rustige, ongerepte stranden en sterke winden, waardoor het een populaire bestemming is voor kitesurfers. Dit afgelegen vissersdorp, bereikbaar per boot vanuit Barreirinhas, biedt een unieke combinatie van rust en avontuur. Vanuit Atins kun je ook naar Lençois Maranhenses trekken, vaak minder druk dan vanuit Barreirinhas, wat zorgt voor een meer exclusieve ervaring van deze natuurlijke pracht. Atins zelf heeft charmante pousadas en kleine restaurants waar je de lokale gastronomie, voornamelijk gebaseerd op vis en zeevruchten, kunt proeven.

Jericoacoara, gelegen aan de noordkust van Brazilië, is een ware parel die elke reiziger moet ervaren. Met haar adembenemende natuurlijke schoonheid en ontspannen sfeer is Jericoacoara de perfecte bestemming voor een heerlijk strandverblijf en een ontspannen afsluiting van uw rondreis door Brazilië.

Het dorpje Jericoacoara ligt direct aan het strand en heeft geen verharde wegen, waardoor het zijn authentieke charme behouden heeft. Hier kunt u heerlijk ontspannen op de prachtige zandstranden, omgeven door indrukwekkende duinen en kristalhelder water. Geniet van de rust en sereniteit terwijl u zich onderdompelt in de tropische schoonheid.

Naast het ontspannen op het strand biedt Jericoacoara ook tal van activiteiten en attracties. Maak een prachtige wandeling naar de iconische rotsformatie 'Pedra Furada' en bewonder de spectaculaire zonsondergangen die door de opening in de rotsen schijnen. Verken de omgeving per buggy of te paard en ontdek de betoverende lagunes, zoals Lagoa Azul en Lagoa do Paraíso, waar u kunt zwemmen, kajakken of gewoon kunt ontspannen op de zachte zandstranden.

Jericoacoara staat ook bekend als een paradijs voor watersportliefhebbers, vooral voor kite- en windsurfers. Met ideale windomstandigheden en ongerepte stranden is het een geweldige plek om deze spannende sporten uit te oefenen.

Voor accommodatie heeft Jericoacoara een breed scala aan opties, van charmante pousadas tot luxe resorts, waar u kunt genieten van comfortabele en gastvrije accommodatie die perfect aansluit bij uw behoeften.

Kortom, Jericoacoara biedt een unieke mix van natuurlijke schoonheid, ontspanning en avontuur, waardoor het een ideale bestemming is voor reizigers die willen genieten van een heerlijk strandverblijf en een onvergetelijke afsluiting van hun rondreis door Brazilië.

Restauranttips Jericoacoara:

  • Tamarindo - Geniet van heerlijke lokale gerechten en internationale specialiteiten in dit gezellige restaurant met een ontspannen sfeer. Probeer zeker de verse visgerechten en smaakvolle caipirinha-cocktails.
  • Na Casa Dela - Dit restaurant biedt een romantische en intieme sfeer met een prachtig uitzicht op de zonsondergang. Proef de heerlijke Braziliaanse keuken en geniet van de gastvrije service.
  • Pimenta Verde - Een populaire plek voor vegetariërs en veganisten, waar gezonde en smaakvolle gerechten worden geserveerd. Laat je verrassen door de creatieve combinaties van lokale ingrediënten.
  • Serafim - Dit gezellige restaurant staat bekend om zijn uitstekende pizza's en pasta's. Geniet van de authentieke Italiaanse smaken en de levendige sfeer.
  • Restaurante Naturalmente - Voor liefhebbers van gezonde voeding en verse, biologische ingrediënten is dit de place to be. Probeer de salades, smoothies en heerlijke veganistische opties.

Ontdek de culinaire scene van Jericoacoara en laat je smaakpapillen verwennen met de diverse en smaakvolle gerechten die deze restaurants te bieden hebben.

Middenklasse hotels

standaard 2-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
2 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Deze accommodatie in Rio de Janeiro ligt in de wijk Copacabana en bevindt zich op 80 meter van het strand van Copacabana. Het Ritz Copacabana Boutique Hotel heeft een bar, een buitenzwembad en uitzicht op de stad. Elke kamer van dit hotel is uitgerust met airconditioning, een flatscreen-tv en een eigen badkamer met haardroger en gratis toiletartikelen. Deze accommodatie beschikt over een 24-uursreceptie.

 

Engelse beschrijving:

Located at the heart of Copacabana and blending into the landscape with its terracota hues and rooftop facing the sea, Ritz Copacabana is a cosy, inviting hotel with 46 rooms and suites. The hotel also features a bar and swimming pool on the top floor, with a panoramic view of one of the world's most enigmatic, breathtaking picture postcards.Surrounded by the best restaurants and bars in the district, the hotel is only 100 metres from the white sandy beach of Copacabana and just 350 metres from the Cantagalo metro station.Both an ideal leisure retreat and a comfortable base for a business trip.

 

Standaard 2-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
1 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Dit moderne hotel ligt op slechts 1,2 km van het winkelcentrum Manauara en biedt een fitnesscentrum, een ontbijtbuffet en een 24-uursreceptie. Er is gratis parkeergelegenheid. De kamers van het InterCity Premium Manaus beschikken over een eigentijdse inrichting met kleuraccenten, satelliet-tv, een telefoon, een kluisje en een minibar. De eigen badkamer is uitgerust met een douche.

Superieure klasse hotels

Standaard 2-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
2 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Gelegen te midden van acht hectare weelderig Atlantisch regenwoud met uitzicht op de rustige en diepblauwe wateren van de Abraão baai, vind je Casa da Ilha Inn, (voorheen het Sagu Mini Resort) met negen ruime, simpele maar elegante kamers. De accommodatie ligt iets verder van het centrum (10 minuten loopafstand) en biedt veel privacy. Het is ideaal voor stelletjes.

De meeste kamers hebben een privé veranda met hangmat en alle kamers hebben airconditioning, minibar, ventilator, telefoon. Al het water komt uit natuurlijke bronnen in de omgeving en wordt verwarmd met zonnepanelen. Voor de gasten is er een Japanse 'Ofuro' bad aanwezig op het buitendek, zodat zij hier al badend kunnen genieten van de geluiden, beelden en geuren van het omliggende regenwoud. Het restaurant serveert heerlijke Braziliaanse gerechten. 

Dit is ongetwijfeld één van de beste accommodaties van Ilha Grande. 

Standaard 2-persoonskamer Kamertype
dayuse hotel Aantal nachten
1 Aantal kamers

Sheraton Vitoria is een 5-sterrenhotel aan het Do Canto-strand van Espirito Santo. Het beschikt over lichte kamers met uitzicht over de oceaan en biedt gratis WiFi in de openbare ruimtes van het hotel. Er kan tegen betaling worden geparkeerd.

De kamers van het Sheraton Vitoria Hotel zijn uitgerust met een plasmatelevisie met kabelkanalen. De privébadkamers zijn uitgerust met een haardroger en toiletartikelen. Sommige accommodaties beschikken over een dvd-speler.

Internationale gerechten worden geserveerd in het restaurant van het Sheraton Vitoria. Er is 24 uur per dag roomservice beschikbaar en in de lobbybar kunt u 's avonds terecht voor een cocktail. De goed uitgeruste fitnessruimte kijkt uit over de stad. U heeft ook toegang tot een buitenzwembad, een fitnesscentrum en een sauna.

Bungalow Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
2 Aantal nachten
1, bangalo praia Aantal kamers

Cala & Divino ligt direct aan het prachtige strand Espelho en biedt accommodatie met een terras en uitzicht op zee of de tuin. Tot de faciliteiten behoren onder andere kajaks, fietstochten, een regionaal restaurant en een bar. Er igratis WiFi.

De lichte en luchtige kamers van Hotel Fazenda Calá & Divino combineren moderne en rustieke stijlen. Ze bieden een minibar, betegelde vloeren en een eigen badkamer.

Een zelfgemaakt ontbijt met vers fruit en lokale specialiteiten is beschikbaar. Gasten kunnen ook genieten van een menu met gerechten uit Bahia, evenals mediterrane en internationale gerechten. Het restaurant biedt een terras met een adembenemend uitzicht op de Atlantische Oceaan.

Suite Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
3 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Deze accommodatie ligt op 2 minuten lopen van het strand. Het UXUA Casa Hotel & Spa ligt ingenesteld in de natuur en heeft een exotische tuin met een zwembad. Het is gebouwd met gebruik van traditionele technieken en lokale materialen, en biedt rustige, volledig uitgeruste vakantiehuizen in het centrum van Trancoso. In het restaurant van het hotel kunt u genieten van lokale gerechten en de bar is een prima plek om te ontspannen. U wandelt in 7 minuten naar het strand Praia dos Nativos. Er is gratis WiFi beschikbaar.

Engelse beschrijving:


Idyllically set in the small southern Bahian fishing village of Trancoso, the Uxua Casa Hotel features 12 exclusive houses. Four unites are restored 1-3 bedroom fishermen houses, facing the town's historic square, and the other eight are located in a lush garden of about 6000 m². Seven houses contain kitchens and they vary in size from 90 m² to 230 m². All houses have been designed and decorated by designer Wilbert Das in collaboration with local artisans.

All houses contain a private garden, indoor and outdoor living rooms, open-air bathroom, king-size beds, WIFI internet, satellite TV and some units also include private plunge pools, Jacuzzis, hanging terraces and private dining space on the historic square. The hotel also offers a beach bar, two restaurants specializing in traditional Bahian cuisine, a lake-like swimming pool of healing crystals, a spa with indoor and outdoor treatment rooms, a Jacuzzi and a fitness centre.

1 bedroom: Quintal da Glória (80m²), Estúdio (92m²); Seu Pedrinho (135m²), Casa da Árvore (139m²), Seu João (125m²), Seu Irênio (120 m²), Terraço do Céu (120 m²); 2 bedrooms: Gulab Mahal (215m²), Eugenia (228m²), Nozinho (165m²); 3 bedrooms: Zé e Zilda (211m²).

Standaard 2-persoonskamer Kamertype
Volpension Maaltijd type
2 Aantal nachten
1 Aantal kamers

De Anavilhanas Lodge is een kleine en exclusieve Lodge, gelegen in het hart van het Braziliaanse Amazone regenwoud

Anavilhanas biedt een breed scala aan activiteiten en excursies in elk van haar ervaringen. Afhankelijk van het aantal dagen dat je in de Lodge verblijft, wordt er een schema ontworpen met de essentiële activiteiten om de Amazone te ervaren, met veiligheid, comfort en avontuur.

Op ongeveer 150 km ten noordwesten van Manaus, verbreedt de rivier 'Rio Negro' zich tot een duizelingwekkende breedte van maar liefst 20 km van oever tot oever. Hiertussen ligt een verborgen paradijs met meer dan 400 eilandjes bedekt met compact regenwoud en seizoensgebonden rivierstranden. Dit is de Anavilhanas Archipel, een van de rijkste plekken in termen van biodiversiteit in het gehele Amazonegebied. Het biedt onderdak aan talloze exotische vogelsoorten, in bomen levende zoogdieren en aquatische fauna, zoals de bijzondere roze rivier dolfijn.

De Anavilhanas Lodge, gelegen aan de rivieroever biedt een unieke gelegenheid om dit uitgestrekte beschermde gebied in comfort en stijl te verkennen. Vanuit het zwembad, open bar en lounge kunnen de gasten genieten van een fantastisch uitzicht op de rivier 'Rio Negro'.

De lodge heeft 16 ruime kamers, ieder gezellig ingericht en met grote comfortabele boxspring bedden en airconditioning, warm water, minibar en een eigen veranda met hangmat.

Het verblijf is op basis van volpension met dagelijkse excursies, zoals kaaiman spotting tours, boswandelingen, piranha vissen, boottochten om de zonsopgang te bekijken, bezoeken aan de lokale gemeenschap, kano tochten en meer. Er zijn meerdaagse arrangementen beschikbaar vanaf 2 nachten. 

Activiteiten die zijn inbegrepen tijdens het arrangement van 3 nachten

VAREN DOOR DE IGAPÓS EN IGARAPÉS

Luister naar de geluiden van het bos en verken de rivieren. In kano's voor maximaal 2 personen kun je het veranderende landschap bekijken terwijl je over het water en tussen de bomen peddelt.

BEZOEK AAN DE PLAATSELIJKE GEMEENSCHAP

Kanotocht over de Rio Negro en een bezoek aan een lokale caboclo-gemeenschap. Leer hun levensstijl, tradities, landbouw en sociale organisatie kennen.

NACHTS BEZICHTIGEN IN DE ANAVILHANAS ARCHIPELGROEP

Geniet van het unieke gevoel van het nachtleven in het bos, verlicht door de sterren, terwijl je de igapós verkent om vogels, luiaards, slangen en alligators te spotten die verborgen zitten in de geluiden van de duisternis.

VERKENNINGSTOER OP DE ARCHIPELGROEP

Regionale schepen worden gebruikt om de talloze kanalen, meren en eilanden van deze prachtige archipel te verkennen - een van de grootste ter wereld.

WANDELEN IN DROOGBOSSEN

Onder leiding van ervaren lokale gidsen, verken je gebieden die niet door overstromingen worden getroffen - de vaste bossen of droogbossen. Tijdens de tour leer je over bomen, vruchten en wilde vruchten, overlevingsstrategieën en medicinale kruiden.

BEZOEK AAN ROZE RIVIERDOLFIJNEN EN DE HANDWERKBEURS IN NOVO AIRÃO

Bezoek een drijvend dek waar roze rivierdolfijnen dichtbij komen op zoek naar voedsel. Wandel vervolgens door het kunst- en ambachtscentrum waar ambachtslieden decoratieartikelen en speelgoed maken met hout, stro en zaden.

RECREATIEF PIRANHAVISSEN

Geniet van het geweldige landschap en vang wat vissen tijdens deze leuke activiteit die wordt gedaan in houten kano's langs de igarapés.

ZONSOPGANG CONTEMPLATIE

Bij het aanbreken van de dag wordt de gast meegenomen naar de eilanden om de vogels te zien vliegen en de schoonheid van alle kleuren te aanschouwen wanneer de zon opkomt in de Amazonehemel

 

 

standaard 2-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
2 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Dit mooie hotel bevindt zich tegenover de rivier 'Preguiças' in het dorp 'Barreirinhas' en beschikt over 2 zwembaden met een bar en ligbedden, een sportveld voor meerdere sporten en een fitnessruimte. Het biedt kamers met airconditioning, gratis WiFi en een goed ontbijtbuffet in het restaurant. 

De kamers in bungalowstijl bieden een warme sfeer en zijn voorzien van een patio, een hangmat en uitzicht op de tuin. Verder beschikken ze over een 32-inch lcd-tv, een minibar en een badkamer met een haardroger. Het Porto Preguiças Resort ligt op 2 km van het centrum van Barreirinhas centrum en wordt omgeven door groene tuinen. Het is de perfecte uitvalsbasis om het nationale park Lençóis Maranhenses te ontdekken. 

2-persoonsbungalow Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
3 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Verscholen tussen wuivende palmbomen in een exotische tuin aan het strand, ligt de betoverende pousada Vila Kalango. Ze bevindt zich vlak naast een indrukwekkende zandduin, die de vorm van een halve maan heeft en een populaire plek is voor bezoekers om de adembenemende zonsondergangen te aanschouwen. Dit maakt deze pousada tot ongetwijfeld een van de meest aantrekkelijke verblijfsplekken in Jericoacoara.

Voor het gemak van de gasten beschikt deze sfeervolle accommodatie over een eigen restaurant en bar, een uitnodigend zwembad met een bar, een comfortabele televisiekamer en toegang tot internet. De pousada heeft 18 kamers, die verdeeld zijn in drie verschillende categorieën: standaardkamers, afgelegen bungalows en unieke chalets die op palen van drie meter hoog zijn gebouwd. Daarnaast zijn er nog drie cabanas op een halve meter hoge palen, allemaal uitkijkend op de weelderige tuin. Alleen de hoogste chalets bieden een spectaculair uitzicht op de oceaan.

De architectuur van de pousada is zorgvuldig ontworpen om optimaal gebruik te maken van natuurlijke ventilatie, waarbij lokale materialen worden gebruikt die de zeewind door de ruimtes laten stromen. Dit slimme ontwerp elimineert de noodzaak voor airconditioning. Elke accommodatie is voorzien van een royale badkamer met douche, een plafondventilator, een minibar, een kluis en een veranda met een hangmat. Het harmonieuze samenspel van comfort en natuur in deze pousada zorgt voor een unieke, rustgevende sfeer, perfect voor een ontspannen vakantie.

Met een ontwerp dat de natuurlijke circulatie van de wind stimuleert, hebben de 3m hoge cabanas op palen geen behoefte aan airconditioning.

Elke kamer is uitgerust met een kingsize bed, katoenen lakens, een plafondventilator, een minibar, een kluis en een espresso koffiezetapparaat. Voor diegenen die de prachtige omgeving willen combineren met werk, bieden de kamers een perfecte opstelling voor een 'Beach Office', inclusief high-speed Wi-Fi en comfort.

In deze plek is elk detail zorgvuldig overwogen om gasten aan te moedigen zich los te koppelen en ten volle van elke minuut in Jeri te genieten!

Excursies inbegrepen

Vandaag staat er een privé dagexcursie (duur circa 6 uur) op het programma naar het Christusbeeld op de 710 meter hoge Corcovado berg en daarna de suikerbroodberg.

U wordt in de ochtend opgepikt bij het hotel en naar de Corcovado gebracht. Het beeld is ongetwijfeld één van de meest bekende monumenten ter wereld en een bezoek aan Rio is niet compleet zonder hier te zijn geweest. U wordt tot aan de voet van de Corcovado berg gebracht, waar u het treintje neemt die de steile helling opkrult door het Tijuca bos richting de top.

Eenmaal boven kunt u het beeld van dichtbij bewonderen en genieten van adembenemende uitzichten over de wijken Copacabana, Ipanema, Leblon, de botanische tuinen en het 'Rodrigo Freitas' meer. 

Na het bezoek aan de Corcovado gaat de excursie verder naar de Suikerbroodberg 'Pao de Acucar'. In de oude 'Urca' buurt gaat u aan boord van de kabelbaan, waar de enerverende klim naar de 215 meter hoge Urca heuvel begint. Op de Urca heuvel zijn een aantal winkeltjes, kunt u genieten van het mooie uitzicht en is er een café. 
Hierna vervolgt de kabelbaan zijn enerverende tocht over beboste heuvels naar de 395 meter hoge top van de suikerbroodberg. Hier kunt u genieten van de meest spectaculaire panoramische uitzichten over Rio de Janeiro.

Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel.

Engelse beschrijving:

Includes: transport to/from hotel, tour guide, water, snack and insurance.

• The famous Pedra Bonita, well known as the hill where the hang gliders take off in Rio city.

• We’ll embark on a nice trail leading to the top of this mountain which is 696 meters high.

• From the top of the Pedra Bonita, you can see the whole Barra da Tijuca shoreline, the Gavea Stone and the Tijuca Forest.

 

Trail: 35 minutes

Tour duration: 4h

Difficulty: moderate

Age: 10 years old.

Recommended: light clothes, sunscreen, camera, bug repellent, sneakers and small backpack.

Pick up time: 9am

Deze halve dagexcursie neemt u mee naar het nationale park 'Lençóis Maranhenses'. U wordt opgehaald bij het hotel en na afloop er weer afgezet in een 4x4 terreinwagen. De excursie wordt aangeboden in gezelschap van andere toeristen en onder begeleiding van een lokale gids. De excursie is overigens ook beschikbaar op privé basis met een Engelstalige gids. Informeer bij ons naar de meerkosten.

Geniet tijdens de excursie van de spectaculaire meren en zandduinen. Dit natuurgebied wordt beschouwd als één van de zeven natuurwonderen.

Ontdek het betoverende Lençóis Maranhenses per 4x4 vanuit het pittoreske stadje Barreirinhas. Dit unieke landschap, dat nergens anders op aarde te vinden is, fascineert met zijn glooiende witte zandduinen, diepblauwe zoetwaterlagunes en een boeiende verscheidenheid aan wilde dieren, nog grotendeels onbekend bij wetenschappers. Met een indrukwekkende oppervlakte van 155 duizend hectare, wat het grootste nationale park in het noordoosten van Brazilië maakt, is Lençóis Maranhenses vergelijkbaar in omvang met de bruisende stad São Paulo, maar wordt het slechts bevolkt door een honderdtal families. In de weelderige staat Maranhão gelegen, is dit majestueuze natuurwonder één van de zeven natuurlijke hoogtepunten van de wereld. Het avontuurlijk verkennen van deze ongetemde schoonheid is een must voor elke natuurliefhebber.

Optionele excursies

Deze excursie bestaat uit een ontspannen 6u durende boottocht met een typische 'schooner' boot. De boottocht vaart het eiland halverwege rond, waarbij je prachtige verborgen baaien zal ontdekken. De eerste stop is 'Lagoa Azul', een kristalheldere lagune waar je kan snorkelen tussen kleurrijke tropische vissen. Daarna vaar je naar het 'Frequeisa de Santana' strand waar ook heerlijk gezwommen kan worden. De derde stop is het 'Japariz' strand. Hier is de mogelijkheid om te lunchen(lunch niet inbegrepen). Rond 16.30 eindigt de excursie weer in het plaatsje 'Vila do Abraão' op Ilha Grande.

Prijs 25 € / p. P.

Deze excursie brengt u naar één van de mooiste stranden van Brazilië. Praia do Lopes Mendes is een idyllisch wit zandstrand met een lengte van 3 km, waar u vandaag heerlijk kan gaan ontspannen. Surfers kunnen er genieten van de goede surfgolven. Families kunnen er zwemmen in het kristalheldere water, liggen op het witte zandstrand, of heerlijk picknicken in de schaduw van de weelderige vegetatie. Kortom, voor ieder wat wils. In de excursie zit ook een 30 minuten durende boottocht inbegrepen naar 'Pouso' strand. Er is geen Engelstalige gids aanwezig deze excursie.

Prijs 20 € / p. P.

Deze enerverende buggytocht brengt u naar 2 prachtige meren nabij Jericoacoara. Onderweg komt u langs de spectaculaire rotsformatie 'Pedra Furada', die u kunt gaan bekijken. Het is een korte wandeling daarheen.

Engelse beschrijving excursie:

This tour of the lagoons is one of the best this area can offer. Lagoa Azul (Blue Lagoon) is considered to be one of the most beautiful in the world. Its colour changes with the depth of the water, ranging from clear translucent blue along the shallow shoreline to dark blue out in the deep middle. Swimming here is like a natural relaxation session - the water temperature is pleasant and the idyllic surroundings are calm and peaceful. Fins and snorkels are available for rent. At Lagoa do Paraíso (Paradise Lagoon) you can go for a swim, relax and grab a bite to eat in an excellent local restaurant.

Prijs 75 € / p. P.

Jericoacoara is voor kite surf liefhebbers een waar paradijs. Met continu wind biedt het gedurende 8 maanden per jaar van juni tot en met februari ideale kite surf omstandigheden. Jericoacoara biedt vele kilometers aan verlaten stranden waarlangs het kite surfen beoefend kan worden, perfecte wind omstandigheden van zonsopgang tot zonsondergang en prachtige lagunes waar het kite surfen op een veilige wijze geleerd kan worden.

Deze kite surf lessen zijn ontwikkeld voor iedereen die deze spannende sport wilt leren. Het doel is om het kite surfen op een veilige wijze en op eigen tempo onder de knie te krijgen met een zodanige techniek dat de sport veilig kan worden uitgeoefend. Hiervoor is de basis cursus volgens het IKO (International Kiteboarding Organization) programma ontwikkeld, welke uit twee delen bestaat:

Deel 1: "Discovery" 

Deel 2: "Intermediate"

De gehele cursus bestaat uit 9 lesuren, verdeeld over 4 dagen. Zodoende kan het kite surfen op eigen tempo worden geleerd. De instructeurs waar je les van krijgt zijn allemaal IKO gecertificeerd. De huur van de kite surf spullen zijn inbegrepen en van een hoge kwaliteit. Na afloop van de cursus ontvang je een officieel IKO certificaat, overal ter wereld te gebruiken.

Heeft u interesse in deze cursus? Neem contact met ons op voor een prijsopgave.

Datum: Van: Naar: Vertrek: Aankomst: Overstap: Airline:
08/06/2020 Amsterdam Rio de Janeiro 12:45 19:30 0 KLM
19/06/2020 Porto Seguro Manaus 17:25 21:50 1 LATAM, overstap in Brasilia
22/06/2020 Manaus São Luís 15:15 22:25 1 LATAM, overstap in Brasilia
27/06/2020 Fortaleza Amsterdam 19:45 10:00 0 KLM
Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.