Reiscode: MAAMCGPZBOFRNMS

Reisvoorstel 6102, Rondreis Brazilie, mei 2020

Hierbij ontvangt u het reisvoorstel naar Brazilië. Het is een prachtige rondreis geworden op basis van uw reiswensen.

Uiteraard zijn wijzigingen nog mogelijk in het offertetraject. Het is immers een reis op maat. Neem het rustig door en dan verneem ik graag uw terugkoppeling.

De geselecteerde vluchten zijn nu nog beschikbaar. Om de reis voor deze reissom te boeken, is het belangrijk om de rondreis zo spoedig mogelijk vast te leggen, zodat we de geselecteerde vluchten kunnen garanderen voor het gebruikte tarief en de geselecteerde accommodaties beschikbaarheid hebben.

In de regel geldt, hoe langer we wachten met het boeken, des te duurder worden de vluchten, want de goedkopere boekingsklasses raken als eerste vol op de vluchten en daardoor kunnen de tickets duurder worden.
  

  • Om de reis te boeken, ontvangen wij graag de volgende gegevens: 
     
    • Namen zoals vermeld in het paspoort
    • Geboortedata
    • Paspoortnummers
    • Adres voor vermelding op de factuur
    • Mobiel nummer waarop het reisgezelschap tijdens de reis bereikbaar is
    • Contactgegevens van kennis of familie die niet meegaat tijdens de reis

       
  • Deze gegevens kunt u via het aanvraag tabblad van het reisvoorstel versturen. Uw gegevens worden via een beveiligde HTTPS verbinding naar ons verstuurd.

 

Uitkijkend naar uw reactie. 

Hartelijke groet namens het BRS team,

Gustavo Lucena Lage
Reisadviseur

5.698,00 € p.p. 23 dagen
  • Manaus met zijn beroemd theater
  • Luxe all inclusive cruise in de Amazone
  • Campo Grande
  • Wildlife spotten in de Pantanal en Bonito de eco-hoofdstad van Brazilie
  • Beleef de spectaculaire watervallen van Foz do Iguaçu
  • Ontdek Rio de Janeiro en ontspannen op de beroemde stranden
  • Dag 01: 02 mei 2020 (Vlucht naar Brazilie en begin Landarrangement)
  • Dag 22: 23 mei 2020 (Einde landarrangement en terugvlucht naar Nederland)
  • Dag 23: 24 mei 2020 (Aankomst op Schiphol)

Reissom:

  • € 5.698,-  per persoon op basis van deelname van 2 personen 
    Wij bieden u een korting aan van € 155,- per persoon wanneer u deze reis boekt voor 15 januari 2020. De korting is geldig bij betaling per reguliere bankoverschrijving.

Inbegrepen:

  • Alle vermelde vluchten, zie tabblad vluchtschema. Inclusief 1x 23 kg bagage per persoon
     
  • Alle vermelde hotels en maaltijden, zie tabblad hotels
     
  • Vervoer; 
    Alle vermelde transfers 
     
  • Excursies; 
    Excursies die vermeld zijn in het excursie tabblad of de dag tot dag beschrijving. 
     
  • Reisbegeleiding; 
    Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 
     
  • Zekerheden; 
    Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).
     

Niet inbegrepen: 

  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 
     
  • Boekingskosten á € 25,- per boeking 
     
  • Entree nationale parken van Foz do Iguaçu. Circa USD 39 per persoon per park (2 parken)

Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd en met een prive transfer naar het hotel gebracht. De rest van de dag is vrij te besteden.

  • Zie tabblad hotels voor de hotelselectie tijdens het verblijf in Manaus

Vandaag staat een fantastische dagexcursie op het programma. U wordt om 08:30 opgehaald bij het hotel voor de excursie. Op het programma staat het bezoek aan een indianendorp, interactie met de rivierdolfijnen, een heerlijk lunch op het Janauari meer en u gaat de enorme waterlelies van de Amazone ontdekken. 

De verschillende plekken worden bezocht vanuit Manaus in een Voadeira speedboot en onderweg komt u langs het prachtige natuurfenomeen 'Meeting of the Waters'. 

Rond 17u eindigt de excursie en wordt u afgezet bij het hotel. 

Vrijdag - Passagiers checken in bij het Iberostar ontvangstkantoor in de haven. Ze gaan aan boord, worden naar hun cabines gebracht en de tafels in het restaurant worden gereserveerd. Om 16:00 uur vertrekt het schip naar Manacapuru, waarbij het langs Ponta Negra vaart. De kapitein heet iedereen welkom met een cocktailparty, waarbij de officieren en bemanning worden voorgesteld in de Lua salon. Er wordt een lezing gegeven over veiligheid en de procedures bij het verlaten van het schip. Het welkomstdiner wordt geserveerd in het Kuarup restaurant. Daarna is er live muziek en is de feestzaal geopend, net zoals de open bar op het bovendek.

Dinsdag - Ontbijt. We maken een wandeltocht op de paden in de regio van de Igarapés (smalle waterwegen) van Jaraqui, waar palmbomen en hoge bomen die zeer belangrijk zijn voor lokale dorpen staan. We maken een boottocht door de regio van de Jaraqui Igarapés. Lunch. In de middag maken we een boottocht door de eilanden van de Três Bocas regio. Deze eilanden maken deel uit van de op één na grootste rivierarchipel van zoetwater ter wereld. De vegetatie van de eilanden reflecteert in het donkere water, wat een surrealistisch en betoverend landschap creëert, ideaal voor fantastische foto's. Op de oevers van de kanalen kunnen orchideeën, bromelia's, toekans en ara's worden gespot. Diner. Na het diner gaan we op zoek naar alligators.

Woensdag - Vogels kijken bij de Río Puduari. Ontbijt op het bovendek. We maken een wandeltocht op de paden in de regio van Igarapé Trench en brengen een bezoek aan de roze dolfijnen in Novo Airão. We maken een boottocht door de Igarapé Trench regio. Aan de rand van de rivier zien we een prachtig, hoog bladerdak; het is een zeer rustige en aangename plek om foto’s van de Amazone te maken. Lunch. In de middag bezoeken we een inheemse gemeenschap aan de Rio Cuieiras om de school, de kliniek, de meelfabriek (productie van cassavemeel), de woningen en de door deze bevolking geteelde planten te leren kennen. Mogelijkheid tot aankoop van lokale ambachten. Het diner wordt geserveerd in het Kuarup restaurant.

Donderdag - Ochtendboottocht in de regio van Rio Ariaú, waar vogels en een prachtig landschap verlicht door de zonsopgang te zien zijn. Boottochten door de Igarapés en meren van de Rio Ariaú regio. De wateren in deze regio zijn helder en de fauna is rijk; we kunnen apen, luiaards en vogels (zoals de halsbandhavik en ijsvogel) zien. Vissen op piranha's in de Rio Ariaú regio. Lunch. Boottochten in de Tupé regio. Een zeer mooi gebied waar we in tijden van droogte de vorming van stranden met fijn wit zand kunnen observeren, en we bieden ook tochten aan met stops voor duiken in de Rio Negro. Het diner wordt geserveerd in het Kuarup restaurant.

Vandaag komt er een einde aan het Amazone jungle arrangement. U wordt in de loop van de dag met een transfer terug naar Manaus gebracht en afgezet bij het hotel.  De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

  • Zie tabblad hotels voor de accommodatie selectie tijdens uw verblijf in Manaus

Vandaag staat er een boeiende natuur dagexcursie op het programma door de Amazone Jungle naar de Presidente Figueiredo watervallen. Een dag vol avontuur wacht op u, waarbij u betoverende watervallen in de Amazone Jungle bezoekt en zwemt in natuurlijke zwembaden. U wordt in de ochtend opgehaald bij het hotel en aan het einde van de middag er weer afgezet. 

U wordt opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven van Manaus gebracht. Aansluitend is de vlucht naar Campo Grande. Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een transfer naar het hotel gebracht. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden.

  • Keuze uit toeristenklasse  of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Campo Grande

Vandaag start het Pantanal avontuur. U wordt opgehaald bij het hotel en met een privé transfer naar de Pantanal gebracht. Deze transfer duurt een paar uur. Na aankomst start het Pantanal arrangement op basis van volpension en met dagelijkse excursies inbegrepen. 

  • Zie tabblad hotels voor de accommodatie selectie tijdens uw verblijf in de Pantanal

Tijdens uw verblijf in de Pantanal is het arrangement op basis van volpension, met dagelijkse excursies inbegrepen. De aangeboden excursies zijn onder andere natuurwandelingen, piranha vissen, kano tochten, paardrijtochten, zonsopgang- en zonsondergang tours. Ook staan er avondexcursies op het programma om op zoek te gaan naar dieren in het wild die 's nachts actief zijn.

Dagelijks staan er gemiddeld twee excursies op het programma. Één in de ochtend en één in de middag na de lunch als het wat koeler is. Tussen beide excursies door is er de gelegenheid om te ontspannen en te genieten van de faciliteiten op de lodge en een heerlijke Braziliaanse buffet lunch. 

Tijdens het verblijf in de Pantanal is er minimaal één avondexcursie ingepland. Alle tours zijn bedoeld om te genieten van de natuur en op zoek te gaan naar de unieke dieren van de Pantanal. Neem uw verrekijker mee en ga op zoek naar de Jaguar, honderden soorten vogels, reuzenmiereneters, kaaimannen en Capibara's. 

Iedere lodge heeft een iets ander programma, maar de basis is zoals hierboven beschreven. Bij de beschrijving van de lodge ziet u een link met het exacte dag tot dag programma tijdens uw verblijf in de Pantanal. 

 

Tijdens uw verblijf in de Pantanal is het arrangement op basis van volpension, met dagelijkse excursies inbegrepen. De aangeboden excursies zijn onder andere natuurwandelingen, piranha vissen, kano tochten, paardrijtochten, zonsopgang- en zonsondergang tours. Ook staan er avondexcursies op het programma om op zoek te gaan naar dieren in het wild die 's nachts actief zijn.

Dagelijks staan er gemiddeld twee excursies op het programma. Één in de ochtend en één in de middag na de lunch als het wat koeler is. Tussen beide excursies door is er de gelegenheid om te ontspannen en te genieten van de faciliteiten op de lodge en een heerlijke Braziliaanse buffet lunch. 

Tijdens het verblijf in de Pantanal is er minimaal één avondexcursie ingepland. Alle tours zijn bedoeld om te genieten van de natuur en op zoek te gaan naar de unieke dieren van de Pantanal. Neem uw verrekijker mee en ga op zoek naar de Jaguar, honderden soorten vogels, reuzenmiereneters, kaaimannen en Capibara's. 

Iedere lodge heeft een iets ander programma, maar de basis is zoals hierboven beschreven. Bij de beschrijving van de lodge ziet u een link met het exacte dag tot dag programma tijdens uw verblijf in de Pantanal. 

 

Vandaag eindigt het arrangement in de Pantanal. U wordt in de loop van de dag opgehaald bij de lodge en met een privé transfer naar Bonito gebracht (duur aantal uur). De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden.

  • Zie tabblad hotels voor accommodatie selectie tijdens het verblijf in Bonito

Vandaag staat er een fantastische dagexcursie op het programma. Deze combineert het rivier snorkelen in de rivier 'Rio da Prata' met het bezoek aan 'Buraco das Araras'. u wordt opgehaald bij het hotel en naar de 2 plekken van de excursies gebracht met een prive transfer. Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel. 

Vandaag eindigt het verblijf in Bonito. U wordt met een prive transfer naar Campo Grande gebracht (reisduur circa 4 uur). Na aankomst in Campo Grande is er de binnenlandse vlucht naar Foz do Iguaçu, waar u na aankomst wordt verwelkomd op de luchthaven en met een prive transfer naar het hotel wordt gebracht. 

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Foz do Iguaçu

Vandaag staat een 3 uur durende  privé-excursie naar de Braziliaanse zijde van de watervallen op het programma. U wordt hiervoor opgehaald en weer afgezet bij het hotel. 

 

Vandaag staat een halve dag privé-excursie naar de Argentijnse zijde van de watervallen op het programma. U wordt hiervoor opgehaald en weer afgezet bij het hotel. Tijdens het bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen is het mogelijk om een fantastische jungle- en watervallen bootexcursie bij te boeken, de Gran Aventura Boat tour.

Vandaag eindigt het Foz do Iguaçu arrangement. U wordt opgehaald bij het hotel en met een privé transfer naar de luchthaven gebracht, met aansluitend de binnenlandse vlucht naar Rio de Janeiro. Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven en naar hotel hotel gebracht met een privé transfer. 

  • Zie tabblad hotels voor de accommodatie selectie tijdens uw verblijf in Rio de Janeiro

Vandaag staat de Urban bike tour op het programma in de ochtend, in gezelschap van andere toeristen en met Engelstalige begeleiding. Deze excursie is perfect als eerste kennismaking om Copacabana en de omliggende wijken goed te leren kennen. 

Vandaag staat er een privé dagexcursie (duur circa 6 uur) op het programma naar het Christusbeeld op de 710 meter hoge Corcovado berg in de ochtend en daarna naar de suikerbroodberg. Alle entrees zijn inbegrepen, dus zowel het treintje naar de Corcovado als de kabelbaan naar de Suikerbroodberg. U wordt door de gids en chauffeur in de ochtend opgehaald bij het hotel en na afloop er weer afgezet. 

Mangrove en Jungletocht:
Rio heeft het geluk om zich te vestigen op een magische locatie, omringd door bergen, natuur en de jungle. Met deze tour ontdekt u een deel van het grootste stadsbos ter wereld, het Nationaal Park van Tijuca, na het rijden naar het begin van het pad beginnen we een korte wandeling (45 minuten) naar de top van Pedra Bonita piek 693m boven de zee) niveau). Deze piek heeft een van de meest indrukwekkende uitzichten over hele Rio! Na de wandeling en naar beneden rijden we verder naar het moderne  stranddistrict Barra da Tijuca, dit gebied heeft een heel bijzonder karakter met veel lagunes met mangrove en moerassig gebied met veel vissen en dieren. Om  dit te ontdekken maken we gebruik van een bootje voor een ritje tussen vele eilanden en smalle kanalen waar twee inheemse soorten dieren leven, met name de capibara  en de breedsnuitkaaiman. De kans om beide te spotten is erg groot en een geweldige ervaring om ze in hun natuurlijke habitat in een grote stad te zien.

Duur 6 uur, start in de ochtend. 

Inbegrepen:
- Vervoer met ophalen en wegbrengen
- Nederlands of Engelstalig begeleiding
- Junglewandeling naar de Pedra Bonita-piek
- Boottocht bij Barra Lagoons en Mangrove gebied
- Kaaiman en Capibara spotten

Vandaag eindigt het arrangement in Rio. U wordt opgehaald bij de accommodatie en naar de luchthaven gebracht met een prive transfer, einde arrangement. 

Door de machtige Amazone, een rivier systeem dat geen gelijke kent, vloeit één vijfde van al het zoetwater van de gehele planeet. En in het hart van het Amazonegebied stromen de donkere 'Rio Negro' en de lichtere 'Rio Solimões' samen in een spectaculair schouwspel dat bekend staat als 'Encontro das Aguas', de ontmoeting van de wateren.

Hier, midden van in de jungle, is een metropool van maar liefst 2 miljoen inwoners ontstaan, het onvergelijkbare Manaus. De rubber exploitatie in de laat 19e eeuw bracht de stad gouden tijden en nu is het het knooppunt van de broeiende economie van de Amazone.

Manaus is een moderne stad met alle voorzieningen die je maar kunt bedenken. Uit de gloriedagen in de laat 19e eeuw zijn nog een aantal parels overgebleven die niet gemist mogen worden, zoals het theater 'Theatro Amazonas' gebouwd in de Italiaanse Renaissance stijl, de markt 'Mercado Alfredo Lisboa' dat door Eiffel is ontworpen naar het voorbeeld van Les Halles in Parijs, en het paleis 'Palacio Rio Negro', waar tegenwoordig de gouverneur van Manaus huist.

De hoofdstad van de staat Amazonas is vandaag de dag de toegangspoort voor het toerisme in het Amazone regenwoud. Hiervandaan kun je naar vele en diverse lodges in de jungle reizen voor meerdaagse verblijven op basis van volpension en met inbegrip van dagelijkse excursies. Er zijn lodges in diverse comfort klassen, zowel nabij Manaus als dieper het regenwoud in. Meerdaagse boottochten met typische Amazone clipper boten zijn ook goede alternatieven om het Amazone regenwoud te beleven.

Het Amazonegebied, met zijn weelderige tropische regenwoud en ongeëvenaarde biodiversiteit, is wereldwijd bekend. De omvang van het regenwoud is haast onvoorstelbaar: het is zo groot dat Nederland er gemakkelijk 100 keer in past. Als toegangspoort tot de Amazone is de stad Manaus, met zijn internationale luchthaven, de ideale uitvalsbasis voor avontuurlijke reizigers.

In de omgeving van deze bruisende metropool bieden hotels en lodges toeristen de perfecte gelegenheid om de geuren, kleuren en geluiden van het oerwoud te ervaren. Dit is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van een reis naar Brazilië. Ontmoet de betoverende roze rivierdolfijnen, bekend als 'boto', maak kennis met de gastvrije lokale bevolking en beleef de unieke flora en fauna die dit gebied te bieden heeft.

Brazilië Reis Specialist biedt reisarrangementen aan in alle regio's van Brazilië. U kunt deze arrangementen los boeken, of wij kunnen ze integreren in een reis die volledig op maat voor u wordt samengesteld. Het laten maken van een op maat gemaakt voorstel is geheel vrijblijvend en kosteloos. Het stelt u in staat om een reis te beleven die volledig is afgestemd op uw individuele reiswensen, zodat u het maximale uit uw Amazone-avontuur kunt halen.

Campo Grande ligt in de staat Mato Grosso do Sul en heeft zich in de laatste 40 jaar ontwikkeld van een kleine stad tot een metropool van bijna 1 miljoen inwoners. Het is het economisch hart van een enorm gebied dat wordt gedreven door de veehouderij. Campo Grande is de hoofdstad van de staat en vanwege de grotere luchthaven dient het als toegangspoort tot de zuidelijke Pantanal en de 'Serra da Bodoquena' regio, dat met Bonito het eco-toeristisch centrum van heel Brazilië huist.

De Zuidelijke Pantanal is gemakkelijker te bereiken vanuit Campo Grande en biedt een fantastische combinatie met Bonito, de hoofdstad van het Braziliaanse ecotoerisme. Bonito staat bekend om zijn kristalheldere rivieren en prachtige natuurlijke meren, waar u kunt genieten van riviersnorkelen en andere wateractiviteiten. Door een bezoek aan de Zuidelijke Pantanal te combineren met Bonito, kunt u de ultieme wildlife- en natuurbeleving ervaren.

De Pantanal is een enorm laagland dat tijdens het regenseizoen gedeeltelijk overstroomt, waardoor het het grootste moerasgebied ter wereld vormt. Met een oppervlakte van meer dan 150.000 vierkante kilometer is de Pantanal meer dan vier keer zo groot als Nederland. Het gebied is bezaaid met weelderige vegetatie, riviertjes en meren, en biedt een thuis aan een unieke verscheidenheid aan dieren en vogels. Naast jaguars, kunt u ook wilde papagaaien, miereneters, wilde zwijnen, capibara's, zwarte kaaimannen en meer dan 600 verschillende vogelsoorten, zoals de majestueuze Jabiru, tegenkomen. Een safari door dit gebied is een onvergetelijke ervaring en biedt volop mogelijkheden om zeldzame dieren en prachtige vogels te spotten en te fotograferen.

Een bezoek aan de Pantanal is zonder twijfel een hoogtepunt van elke reis naar Brazilië. Het gebied biedt diverse lodges in verschillende comfortklassen, vaak op basis van volpension en inclusief dagelijkse excursies. Of u nu kiest voor de Zuidelijke Pantanal met Bonito of de Noordelijke Pantanal met zijn jaguars, u zult worden ondergedompeld in de overweldigende schoonheid van de natuur en de ongerepte wildernis van dit unieke gebied.

Wanneer is de beste reistijd om Pantanal te bezoeken?

Het landschap van de Pantanal verandert bij elk nieuw seizoen, maar het blijft altijd uitbundig. Elk seizoen heeft zijn eigen kenmerken, varieert jaarlijks afhankelijk van de aan- of afwezigheid van regen. De gemiddelde jaarlijkse neerslag is 1500mm, waarvan het merendeel valt tussen de maanden november en maart.

NATTE Seizoen (januari tot maart): Met de zomerregens, omdat delen van de Pantanal overstromen, revitaliseren de fauna en flora en toont de Pantanal een van zijn meest levendige seizoenen. De belangrijkste kenmerken van dit seizoen zijn de prachtige waterlandschappen en veel watervogels zoals de Jabiru Ooievaar, Houtooievaars, Limpkins, eenden, talingen en reigers. Onder de gebruikelijke zoogdieren vinden we de Capibara's, Krab-etende Vossen en de Grijs-brocket en Pampa herten. De waterplanten bloeien met verschillende vormen en kleuren door de meren en rivieren. Ook vlinders en andere interessante insecten zijn volop aanwezig. Het natte seizoen is ook de beste tijd om de mooiste zonsondergang van het jaar te bekijken.

TUSSEN Seizoen (april tot juni): In april stoppen de regens en begint het waterpeil te dalen, waardoor er lagoons en waterplassen ontstaan. Hier worden duizenden vissen gevangen, wat een voedselbanket vormt voor de watervogels die zich in deze regio's concentreren. De temperatuur wordt milder en de nachtelijke hemel is gevuld met sterren. De zoogdieren, die zich verspreidden in het natte seizoen, beginnen terug te komen en zich te vertonen. Soorten zoals de Witlippekari's, Kraagpekari's, Moeras Herten en de Brulaap en Kapucijnaap kunnen vaak worden gezien.

DROGE Seizoen (juli tot oktober): De beste tijd om dieren in het wild te observeren. Het gebrek aan regen vermindert de lagunes, onthult de vlakke gronden en helpt bij vervoer over land. De velden beginnen te drogen, wat uitgestrekte graasgebieden biedt waar zoogdieren op zoek gaan naar voedsel en water in de overgebleven waterplassen. Vanaf augustus bloeien de Tabebuia bomen – lokaal bekend als Piuvas (met roze bloemen) en Paratudos (gele bloemen). Dit is het broedseizoen voor vogels – hun verenkleed is in de beste staat en hun roepen kunnen overal in de Pantanal worden gehoord. Dit is ook het beste seizoen om reuzenmiereneters, Krab-etende Wasberen en Zuid-Amerikaanse Coatis te observeren.

REGEN Seizoen (november tot december): De periode waarin het veel regent in de Pantanal, maar niet genoeg om te overstromen. Door het lange droge seizoen duurt het even voordat de grond zo verzadigd is dat hij overstroomt. Het is ook een seizoen van overvloedig voedsel voor vogels die in de afgelopen maanden zijn begonnen met broeden. Het is heel gebruikelijk om kuikens te zien die door hun ouders worden gevoerd.

Aan de andere kant dient Cuiabá als de toegangspoort tot de Noordelijke Pantanal, waar een andere sfeer en bijzondere lodges te vinden zijn. Deze lodges zijn gespecialiseerd in het spotten van jaguars, vooral in de buurt van Porto Jofre. Hier kunt u de kans krijgen om deze prachtige en elegante dieren in hun natuurlijke habitat te zien. In de Zuidelijke Pantanal zijn er ook enkele lodges, zoals de Pantanal Jungle Lodge nabij Corumbá, waar u de mogelijkheid hebt om jaguars te spotten.

Laat Brazilië Reis Specialist u helpen bij het plannen van een op maat gemaakte reisroute, zodat u het meeste uit uw avontuur in de Pantanal kunt halen.

Bonito, het ecotoerisme paradijs van Brazilië, is gelegen in een adembenemende omgeving met kalkstenen plateaus, uitgestrekte graslanden en betoverende valleien. Voor avontuurlijke natuurliefhebbers biedt dit gebied talloze mogelijkheden voor spannende activiteiten, zoals trektochten, fietstochten, paardrijdtochten, kajakken, riviersnorkelen en duiken in mysterieuze grotten met kristalhelder water.

De rivieren in Bonito staan bekend om hun kristalheldere water, dat ontstaat doordat regenwater door de kalkrijke grond sijpelt voordat het in de rivieren terechtkomt. Tijdens het riviersnorkelen in de Rio Sucuri of Rio da Prata rivier kun je van dichtbij genieten van de overvloed aan kleurrijke vissen, terwijl je rustig met de stroming meedrijft.

Een absolute aanrader is een excursie naar de "Gruta do Lago Azul" (de grot van het blauwe meer). Via een stenen trap daal je af naar de diepte van de grot, waar je wordt begroet door het mysterieuze en kristalheldere blauwe meer. Deze excursie is alleen beschikbaar in de ochtenduren, dus het is raadzaam om van tevoren te reserveren. Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid beperkt is vanwege de populariteit van Bonito, dus zorg ervoor dat je op tijd reserveert.

Bonito zelf is een sfeervol dorpje met een levendige hoofdstraat vol met gezellige bars, restaurants en boetiekjes. Naast het verkennen van Bonito, is het sterk aanbevolen om een bezoek aan de nabijgelegen Pantanal toe te voegen aan je reis. De Pantanal is het grootste wetlandgebied ter wereld en herbergt een unieke flora en fauna. Het is de ideale bestemming om de prachtige natuur van Brazilië te ervaren en te genieten van onvergetelijke wildlife-observaties. Combineer dus zeker je reis naar Bonito met een bezoek aan de Pantanal voor een complete en onvergetelijke natuurexpeditie.

Voor een onbezorgde ervaring in Bonito en de Pantanal, raden we aan om vooraf je excursies te reserveren en te genieten van de begeleiding van lokale gidsen, die een schat aan kennis en expertise hebben. Vergeet niet dat Bonito en de Pantanal populaire bestemmingen zijn, dus plan je reis ruim van tevoren om teleurstelling te voorkomen.

Hier zijn enkele restauranttips voor Bonito:

  1. Casa do João:
    • Beschrijving: Dit is een van de meest traditionele restaurants van Bonito en staat bekend om zijn regionale gerechten, vooral vis en andere zeevruchten. De sfeer is gezellig met kunstwerken die de cultuur van de regio uitbeelden.
       
  2. Juanita Restaurante:
    • Beschrijving: Juanita biedt een mix van Braziliaanse en internationale gerechten. Het restaurant heeft een charmante en rustieke sfeer, perfect voor gezinnen.
       
  3. Oca Lanches:
    • Beschrijving: Voor degenen die op zoek zijn naar snelle en smakelijke snacks, zoals pasteitjes en sandwiches, is Oca Lanches een populaire keuze.
       
  4. Taboa Bar & Restaurante:
    • Beschrijving: Een eclectische plek met zowel traditionele als innovatieve gerechten. Ze staan ook bekend om hun ambachtelijke cachaças.
       
  5. Zapi Zen:
    • Beschrijving: Voor diegenen die op zoek zijn naar gezondere en vegetarische opties, biedt Zapi Zen een gevarieerd menu met salades, sandwiches en sappen.
       
  6. Palácio dos Sorvetes:
    • Beschrijving: Als u uw maaltijd wilt afsluiten met iets zoets, is dit ijssalon een uitstekende keuze. Ze bieden een verscheidenheid aan smaken, waaronder enkele gemaakt van lokale vruchten.
       
  7. Restaurante Pantanal:
    • Beschrijving: Zoals de naam al doet vermoeden, is dit restaurant gespecialiseerd in gerechten uit de Pantanal-regio, waaronder verschillende vlees- en visgerechten.

Foz do Iguaçu, een van de meest adembenemende natuurwonderen van Brazilië, betovert reizigers met haar majestueuze watergordijn. Een oogverblindende cluster van maar liefst 275 watervallen strekt zich uit over een breedte van 2,7 kilometer, een natuurlijk meesterwerk dat de immense kracht en schoonheid van de natuur perfect belichaamt.

Centraal in dit waterige spektakel ligt de 'Devil's Throat', waar een intense symfonie van 14 watervallen samensmelt in een brullend crescendo van water en damp. Bezoekers kunnen op verschillende manieren dit schouwspel ervaren. Je kunt het pad van de loopbruggen volgen, die je bijna tot aan de waterige voet van de watervallen leiden, of deelnemen aan een opwindende boottocht. Voor de adrenalinezoekers biedt een helikoptervlucht de meest sensationele ervaring, waarbij je een panoramisch uitzicht op dit waterwonderland krijgt.

De omgeving van Foz do Iguaçu biedt ook een unieke geografische attractie, het drielandenpunt, waar de grenzen van Argentinië, Paraguay en Brazilië samenkomen. De aangrenzende nationale parken, opgezet om het kostbare ecosysteem te beschermen, bieden de mogelijkheid om het rijke, levendige regenwoud te verkennen. Hier leven meer dan 400 vogelsoorten, talloze zoogdieren, reptielen en een ontzagwekkende diversiteit van meer dan 2000 plantensoorten.

Als het gaat om accommodaties, biedt Foz do Iguaçu een scala aan opties die passen bij verschillende reisbehoeften. Degenen die zich willen onderdompelen in een luxueuze omgeving dicht bij de watervallen kunnen kiezen voor Hotel das Cataratas. 

Het stadje Foz do Iguaçu zelf is ook niet te missen, met een overvloed aan hotels voor alle soorten comfort. Het hele jaar door zijn de watervallen toegankelijk voor bezoekers, maar de ideale periode om de waterkunstwerken in hun volle glorie te ervaren is tijdens de Braziliaanse zomer (onze winter in Nederland), wanneer de watervallen op hun krachtigst zijn door het enorme watervolume en er minimale regenval is.

Restaurant tips Foz do Iguaçu:

  1. Churrascaria do Gaúcho: Dit is een populaire keuze voor liefhebbers van de Braziliaanse churrascaria - een traditionele barbecue-stijl met een verscheidenheid aan heerlijke, sappige vleeswaren. Het vlees wordt aan enorme spiesen gegrild en vervolgens aan tafel gesneden.
  2. Restaurante Barracão: Dit lokale restaurant biedt een buffet met een uitgebreid aanbod aan Braziliaanse gerechten. Naast het vlees en de vis, vind je er ook een rijke selectie aan salades, groenten en typische Braziliaanse bijgerechten zoals feijoada (zwarte bonensoep met varkensvlees).
  3. Itaipu Restaurant: Gelegen naast het fameuze Itaipu Dam, dit restaurant biedt een fantastisch uitzicht gecombineerd met een verscheidenheid aan zowel lokale als internationale gerechten. Het is de perfecte plek om te ontspannen na een rondleiding door de dam.
  4. La Mafia Trattoria: Voor een verandering van tempo en smaak, biedt La Mafia Trattoria een selectie van heerlijke Italiaanse gerechten. De sfeer doet denken aan de jaren '20, met foto's van beroemde maffiosi aan de muren, wat een unieke ervaring biedt aan de bezoekers.
  5. Capitão Bar: Als je zin hebt in een informele maaltijd met een geweldig uitzicht op de Paraná-rivier, dan is Capitão Bar de plek om te zijn. Hier kun je genieten van verse vis, zeevruchten en koude drankjes terwijl je ontspant op het terras. Het is een perfecte plek om de dag af te sluiten na een bezoek aan de watervallen.

Rio de Janeiro, ook wel bekend als 'a cidade maravilhosa', de prachtige stad, behoort zonder twijfel tot de mooiste steden ter wereld. Het is een adembenemende mix van weelderig groene bergen, uitgestrekte zandstranden en de onmetelijkheid van de Atlantische Oceaan.

Naast de wereldberoemde bezienswaardigheden zoals de Suikerbroodberg (Pão de Açúcar), de Corcovado met het iconische Christusbeeld en de stranden van Copacabana en Ipanema, heeft Rio de Janeiro nog veel meer te bieden.

De stad bruist van energie en ritme, en de lokale bevolking, de 'cariocas', staan bekend om hun aanstekelijke vrolijkheid. Ervaar het zelf in de levendige uitgaanswijk Lapa, met zijn talloze dansgelegenheden en gezellige bars. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de beroemde trappen van Santa Teresa, een kleurrijke en artistieke buurt.

Op zondagen wordt de boulevard in Rio vrijwel autovrij, waardoor het de perfecte gelegenheid is om kilometerslang te fietsen, skaten of wandelen langs de kust. Een van de meest prachtige, maar minder bekende uitzichten in Rio is vanaf de 'Vista Chinesa'. Vanuit het regenwoud in het hart van de stad, genaamd 'Floresta da Tijuca', kijk je uit over deze unieke metropool.

Waar anders kun je het beroemdste carnavalsfeest ter wereld meemaken, ontspannen op de prachtige stranden, feesten tot in de vroege uurtjes of simpelweg genieten van de adembenemende uitzichten? Rio is het perfecte startpunt voor een rondreis door Brazilië. Mocht je niet ver willen reizen, dan zijn er in de directe omgeving ook diverse plaatsen die het bezoeken waard zijn, zoals het prachtige schiereiland Buzios, het historische kustplaatsje Paraty of het weelderige tropische eiland Ilha Grande.

Bovendien biedt Rio de Janeiro een scala aan culinaire hoogstandjes en restaurants die de Braziliaanse keuken vertegenwoordigen. Proef heerlijke lokale gerechten zoals feijoada, pão de queijo en brigadeiro, of geniet van internationale culinaire ervaringen in de vele eetgelegenheden verspreid door de stad.

Kortom, Rio de Janeiro is een stad die je moet ervaren. Het is een feest voor alle zintuigen en biedt de perfecte mix van cultuur, natuur, stranden en entertainment. Plan je bezoek zorgvuldig en laat je betoveren door de magie van deze prachtige stad en de vele mogelijkheden die het te bieden heeft.

Restauranttips in Rio de Janeiro:

  1. Churrascaria Palace: Deze bekroonde churrascaria, gelegen in de wijk Copacabana, is een favoriet onder vleesliefhebbers. Geniet van een uitgebreid assortiment heerlijk gegrild vlees, geserveerd op traditionele Braziliaanse wijze.

  2. Aprazível: Dit restaurant in de charmante wijk Santa Teresa biedt een combinatie van heerlijke Braziliaanse gerechten en een prachtig uitzicht over de stad. Het menu omvat zowel traditionele als eigentijdse gerechten, bereid met verse en lokale ingrediënten.

  3. Zaza Bistro Tropical: Gelegen in de wijk Ipanema, staat dit restaurant bekend om zijn creatieve fusiongerechten met invloeden uit verschillende keukens. Proef unieke smaken en geniet van de ontspannen sfeer en kleurrijke inrichting.

  4. Bar do Mineiro: Voor een authentieke Braziliaanse ervaring moet je dit informele restaurant in de wijk Santa Teresa bezoeken. Probeer de traditionele Braziliaanse gerechten, zoals feijoada (zwarte bonen stoofpot) en pasteis (gefrituurde pasteitjes).

  5. Sushi Leblon: Voor liefhebbers van sushi en Japanse gerechten is Sushi Leblon een must-visit. Dit gerenommeerde restaurant in de wijk Leblon staat bekend om zijn verse vis en creatieve sushi-rollen, bereid met vakmanschap en oog voor detail.

Dit zijn slechts enkele van de vele geweldige restaurants die Rio de Janeiro te bieden heeft. Het diverse culinaire landschap van de stad biedt voor elk wat wils, of je nu op zoek bent naar traditionele Braziliaanse gerechten, internationale smaken of fusionkeukens. Vergeet niet om vooraf te reserveren, vooral voor populaire restaurants, om teleurstellingen te voorkomen en een tafel te bemachtigen.

Middenklasse hotels

Standaard 2-persoonskamer Kamertype
Volpension Maaltijd type
3 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Refúgio da Ilha is een kleinschalige Pantanal lodge, gelegen aan de oevers van de Salobra rivier op een eiland met een oppervlakte van 4000 hectare. De acht kamers van de typische boerderij hebben allemaal een eigen badkamer, airconditioning en een ventilator, en worden gescreend met klamboe. Door de intieme omvang van de accommodatie, zullen de bezoekers in staat zijn om de familiale sfeer te ervaren.

Activiteiten op de lodge zijn gefocust op eco-toerisme, en het programma van de verschillende excursies zijn per kano, te paard en of te voet en brengt de bezoeker in de wetlands, waar ze het wildlife kunnen bekijken: reuzenotters, capibara's, vogels, alligators en apen. Omdat de lodge relatief dichtbij de Bodoquena Hills ligt, is het water van de rivieren zeer helder en dus de thuisbasis van een groot aantal vissen.

In het arrangement zitten 2 dagelijkse excursies inbegrepen, waarvan één in de ochtend en 1 in de middag. Een nachtsafari is ook inbegrepen in het arrangement. Maaltijden en excursies zijn inbegrepen tijdens het verblijf.

Locatie:

Refúgio da Ilha ligt nabij Miranda, langs de beboste oevers van de Salobra delta, een sterk meanderend riviersysteem dat dient als een ecologische corridor tussen de Bodoquena hooglanden in het westen en de Pantanal wetlands in het noorden, ongeveer 230 km ten westen van Campo Grande.

Bereikbaarheid:

De transfer naar de lodge duurt ongeveer 4 uur vanaf Campo Grande en 3 uur vanaf Bonito. Alleen het laatste traject van 11 km is over een onverharde weg.

Grootte & structuur van de lodge:

Refúgio da Ilha is een intieme, kleinschalige lodge. De typische boerderij, gelegen aan de oevers van de rivier, herbergt 8 comfortabele kamers uitgerust met airconditioning, plafondventilatoren en insectenschermen. De infrastructuur van de lodge omvat verder twee restaurants, waarvan één in het hoofdcomplex van de lodge en de andere aan het rivierterras. De lodge biedt ook een gezellige lounge en lezingenzaal, waar gasten worden verlicht met een reeks presentaties met betrekking tot hun reisroute en de regionale ecologie.

Unieke kenmerken:

Refúgio da Ilha is een kleinschalige, high-end lodge die zich richt op exclusieve wilderniservaringen, dus verwacht wildobservatieplatforms in plaats van zwembadterrassen. Standaardexcursies, geleid door deskundige natuurgidsen, omvatten kanoën, 4x4 wildritten (ook 's nachts), natuurwandelingen en paardensafari's. De eigenaar is een fervent fotograaf en Refúgio da Ilha is in tal van natuurdocumentaires verschenen, waaronder BBC's 'Planet Earth'. 

Suite Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
2 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Pousada Olho D'agua biedt kamers met balkon, een buitenzwembad en gratis WiFi. Het ligt op 3 km van Bonito, op een terrein van 65.000 vierkante meter. De kamers zijn praktisch uitgerust met airconditioning, een televisie en een minibar. De eigen badkamers bieden douches en de balkons zijn ingericht met hangmatten. Tot de faciliteiten van Pousada Olho D'agua behoort onder meer een bibliotheek en een recreatieruimte met een tafeltennistafel. U kunt genieten van een tropisch ontbijtbuffet met een verscheidenheid aan vruchten, sappen, broden en gebak. Bij de zwembadbar kunt u de hele dag terecht voor hapjes en drankjes. In het restaurant van de pousada wordt 's avonds een internationaal menu geserveerd.

Superieure 2-persoonskamer Kamertype
Volpension Maaltijd type
3 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Het 4-sterrenhotel San Martin Resort & Spa ligt op 400 meter van de ingang van het nationaal park Iguaçu. U kunt hier genieten van recreatievoorzieningen en de natuur in de buurt van de watervallen van Iguaçu. Tegen een toeslag kunt u gebruikmaken van een spa met een sauna, een hot tub, een massageservice en een ontspanningsruimte. San Martin Hotel & Resort biedt tevens een groot zwembad dat omgeven wordt door tuinen, ecologische wandelpaden in de omliggende, inheemse bossen en verschillende sportfaciliteiten voor onder andere volleybal, voetbal en tennis. De accommodatie serveert van 06:30 tot 10:30 uur ontbijt. U kunt in Restaurant Tarobá tot laat in de avond terecht voor internationale specialiteiten. In de gezellige Lapacho Video Bar kunt u van 11:00 uur tot middernacht genieten van muziek.

Standaard 2-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
4 Aantal nachten
1 Aantal kamers
Superior Executive 2 persoonskamer met zeezicht € 163,- pp Upgrade optie

Windsor California Hotel is ideaal gelegen aan de kust van het strand van Copacabana en biedt comfortabele accommodatie met moderne meubels en uitzicht op de oceaan.

Er liggen winkelcentra, chique boetieks, cafés, restaurants, theaters en nachtclubs in de buurt. U kunt langs de kust naar de stranden van Ipanema en Leblon wandelen.

Windsor California Hotel ligt op 15 minuten rijden van de Suikerbroodberg en het standbeeld Christus de Verlosser. Tevens wandelt u in 15 minuten naar het stadscentrum van Rio de Janeiro.

Copacabana is een geweldige keuze voor reizigers die geïnteresseerd zijn in strandwandelingen, bezienswaardigheden en zandstranden.

Volgens onafhankelijke beoordelingen van gasten is dit hun favoriete buurt van Rio de Janeiro.

 

 

Superieure klasse hotels

standaard 2-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
2 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Engelse bechrijving:

Sleek elegance exudes from this luxury hotel, located in the historical centre of Manaus, just a few steps from the Amazonas Theatre. Each of the 30 exclusive suites (5 Standard, 20 Superior and 5 Premium) boast classic yet modern design and all look over the building's leafy stone patio and pool. The façade, reception and restaurant have preserved the original design of this restored historical mansion, which dates back to the golden age of the rubber boom. The in-house Fitz Carraldo Bistro is open for breakfast, lunch and dinner and serves up a fusion of amazonian cuisine and international flavours. Striving to reduce its carbon footprint, water is heated using solar energy, a waste separation system is implemented and the lights have been replaced with LED and energy saving bulbs.

2-persoons cabine (Tambaqui Deck) Kamertype
All-Inclusive Maaltijd type
4 Aantal nachten
1 Aantal kamers

De Grand Amazon is een luxueus schip dat je meeneemt op een opwindende en adembenemende cruise langs de Rio Negro in de Amazone. Met veel comfort en een uitstekende service ben je gegarandeerd van een onvergetelijke Amazone cruise op all-inclusive basis, inclusief dagelijkse excursies.

Het schip van Iberostar heeft 73 cabines, verdeeld over drie verdiepingen (Decks), van de laagste naar de hoogste; de Mandi, Tambaqui en Acará Deck. De 2 Royal suites bevinden zich op de Acara Deck.

Alle kamers zijn ruim (23m2) comfortabel en modern ingericht met airconditioning, kleurentelevisie, een persoonlijke kluis, telefoon, minibar en een eigen badkamer. Er is keuze tussen een kingsize bed of 2 gescheiden bedden. 

De meest voordelige cabines bevinden zich op de mandi deck (onderste verdieping).

Na het vertrek uit Manaus, stopt het schip geregeld voor jungle excursies in het ongerepte tropische regenwoud onder begeleiding van Engels sprekende gidsen. Het verblijf is op all inclusive basis, met inbegrip van maaltijden, drankjes en activiteiten zowel op als buiten het schip.

Enkele van de vele toeristische activiteiten die worden aangeboden zijn jungletochten, een bezoek aan de roze rivier dolfijn, piranha vissen en exotische vogels spotten tijdens de zonsopgang. Op het schip kan er worden genoten van de luxe faciliteiten met onder andere twee zwembaden, een jacuzzi, een fitnesscentrum en een entertainment gedeelte.

Tot de avond activiteiten behoren onder andere live muziek en dansvoorstellingen. De bar is een perfecte plek om te ontspannen na een enerverende dag. In de twee restaurants worden Braziliaanse en internationale gerechten geserveerd.

Er zijn meerdaagse arrangementen beschikbaar van 4, 5 of 8 dagen. Het 4-daagse arrangement start op vrijdag. Het 5-daagse arrangement start op maandag en het 8-daagse arrangement start op vrijdag of maandag. 

Wist je dat de Amazone-rivier het meest omvangrijke regenwoud ter wereld van water voorziet? Het Amazonebekken beslaat een gebied van 2,3 miljoen vierkante mijl en biedt onderdak aan 40.000 plantensoorten en bijna 400 miljard bomen. Wist je dat deze rivier ook voor een vijfde van al het zoetwater op onze planeet zorgt? We nodigen je uit om aan boord van de Iberostar Heritage Grand Amazon, een drijvend 5-sterrenhotel, de Amazone te ontdekken. Ervaar avontuur en natuur vanuit het groene hart van de aarde. Kies uit drie mogelijke routes en laat je onderdompelen in een authentieke ervaring met dagelijks geplande activiteiten om de ongetemde schoonheid van de Amazone te ontdekken. Leef je helemaal uit in dit Amazone-avontuur, terwijl je geniet van eersteklas service, luxe voorzieningen en onovertroffen gastronomie.

Standaard 2-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
2 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Engelse bechrijving:

Sleek elegance exudes from this luxury hotel, located in the historical centre of Manaus, just a few steps from the Amazonas Theatre. Each of the 30 exclusive suites (5 Standard, 20 Superior and 5 Premium) boast classic yet modern design and all look over the building's leafy stone patio and pool. The façade, reception and restaurant have preserved the original design of this restored historical mansion, which dates back to the golden age of the rubber boom. The in-house Fitz Carraldo Bistro is open for breakfast, lunch and dinner and serves up a fusion of amazonian cuisine and international flavours. Striving to reduce its carbon footprint, water is heated using solar energy, a waste separation system is implemented and the lights have been replaced with LED and energy saving bulbs.

Deluxe 2-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
1 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Deville Prime Campo Grande heeft een buitenzwembad en een restaurant en ligt in Campo Grande, op slechts 220 meter van het park Parque das Nações Indígenas. Er is gratis WiFi beschikbaar. Alle kamers hebben een smaakvolle eigentijdse inrichting, airconditioning, een flatscreen-tv met satellietzenders en een telefoon. De eigen badkamer heeft een douche, een haardroger en gratis toiletartikelen. De kamers beschikken tevens over een bureau en 2 kluisjes, waarvan 1 voor een laptop.

Excursies inbegrepen

Vandaag staat er een sensationele dagexcursie op de agenda, boordevol onvergetelijke ervaringen. We halen u om 08:30 uur op bij uw hotel om uw avontuur te beginnen. Het eerste item op de dagplanning is een bezoek aan een indianendorp, waar u de rijke cultuur en eeuwenoude tradities van de lokale bevolking zult ervaren.

Na deze culturele ontmoeting, krijgt u de kans om te zwemmen met de gracieuze rivierdolfijnen (Boto), een unieke ervaring die u de verbazingwekkende biodiversiteit van de Amazone laat zien. Vervolgens kunt u genieten van een smakelijke lunch aan het serene Janauari-meer, een perfect moment om even te ontspannen en de omgeving in u op te nemen.

Het volgende avontuur brengt u dicht bij de flora van de Amazone, wanneer u de majestueuze waterlelies gaat ontdekken. Deze gigantische planten zijn een iconisch symbool van de Amazone en een prachtig zicht om te aanschouwen.

Uw reis voert u verder door de Amazone in een Voadeira-speedboot, waarbij u ook het verbazingwekkende natuurfenomeen 'Meeting of the Waters' bezoekt. Hier ziet u het spectaculaire schouwspel van twee rivieren die samenkomen maar niet vermengen, een onvergetelijk natuurwonder.

Uw dag vol beleving eindigt rond 17:00 uur, wanneer we u terugbrengen naar uw hotel.

Watervallen van Presidente Figueiredo - midden in de Amazone (07:30 uur tot 17:00 uur)

We beginnen de dag met een ophaalservice bij uw hotel in Manaus.

Na een autorit van ongeveer 1 uur en 15 minuten, arriveren we bij ons eerste bezoekpunt. Hier starten we met een lichte junglewandeling die ons leidt naar de betoverende Santuario waterval. Neem een verfrissende duik in het heldere water en geniet van de indrukwekkende omgeving.

Vervolgens brengen we een bezoek aan de Pedra Furada Waterval. Deze waterval is zo genoemd omdat het water 30 meter naar beneden stort vanaf de top van een grote rots met drie gaten, waardoor er een prachtig en uitnodigend natuurlijk zwembad met rustig water wordt gevormd. Omgeven door een indrukwekkende rotswand in de vorm van een halve maan en de onverstoorbare Amazone jungle erboven, is dit een werkelijk unieke plek om te zwemmen en te ontspannen. De waterval is het mooist tijdens het regenseizoen, tussen februari en mei.

Als de lunchtijd aanbreekt, zullen we genieten van een heerlijke maaltijd, waarna we de Urubui Rivier bezoeken. Hier kunt u ontspannen, zwemmen en genieten van het prachtige natuurlijke landschap.

In de middag bezoeken we de Iracema watervallen. Deze prachtige locatie is de perfecte afsluiting van onze dag vol watervallen en natuur. En ja, u kunt hier ook nog even een verfrissende duik nemen!

Aan het eind van de middag zullen we terugrijden naar Manaus. Hier sluiten we de dag af met een drop-off service bij uw hotel.

De activiteiten van Refugio da Ilha zijn gericht op het bestrijken van de meest uiteenlopende niches van de Pantanal van Salobra en op verschillende momenten van de dag, waarbij altijd de aangenaamste tijd van de dag wordt gekozen met de beste kansen om wildlife en de prachtige flora te spotten. Er zijn activiteiten inbegrepen zoals boottochten, jeepsafari's, kanoën, paardrijden en wandelen, allemaal gericht op het spotten van wilde dieren.

De Salobra-rivier, met zijn bronnen in het Bodoquena Plateau, verschilt opmerkelijk van vele rivieren in de Pantanal. Ten eerste omdat het water gedurende het grootste deel van het jaar kristalhelder is (behalve in het hoogtepunt van het droge seizoen). Vissen is bij wet verboden en daarom is er geen lawaai van boten. De rivier is versierd met reuzenwaterlelies en diverse waterplanten. Over het grootste deel van zijn loop is de rivier smal, wat een geweldige benadering van dieren mogelijk maakt. Met de begeleiding van deskundige gidsen is het mogelijk, op bepaalde tijden van het jaar, urenlang te kijken naar het gedrag van zeldzame soorten zoals neotropische otters, reuzenotters en tapirs, aangezien ze weinig aandacht schenken aan de discrete aanwezigheid van onze boten.

Er zijn twee activiteiten per dag: één in de ochtend, net na het ontbijt tot bijna voor de lunch, en nog één in de middag tot het einde van de dag. De activiteiten worden zorgvuldig geselecteerd afhankelijk van het klimaat en het seizoen, en gasten krijgen hun schema voor de volgende dag te weten, 1 dag vooraf na het diner. Om de intense zon van de dag te vermijden, vinden de activiteiten bij voorkeur plaats in de vroege ochtend en halverwege de middag. In deze tijden is de beweging van dieren en vogels veel hoger, wat de kans op het spotten van veel wildlife verhoogt.

De tourgroepen hebben niet meer dan 6 personen om zo stil mogelijk te zijn, en om alle aandacht op de gids te richten, waardoor er meer kansen zijn om het overvloedige wildlife te observeren, aangezien de verstoring van de omgeving niet gebeurt in kleine groepen.

Onze rondleidingen hebben een lage ecologische en milieu-impact.

Deze dagexcursie combineert het rivier snorkelen in de rivier Rio da Prata met het bezoek aan Buraco das Araras. u wordt opgehaald bij het hotel en naar de 2 plekken van de excursies gebracht, met een transfer in gezelschap van andere toeristen (privé transfer tegen meerkosten beschikbaar).

Buraco Das Araras

Buraco das Araras is gelegen op slechts 3 km voorbij de Rio da Prata. Een ingestorte grot vormde een ravijn van 124 meter diep en 500 meter breed, waar de rood-en-blauwe ara's en andere vogels nesten hebben gebouwd. Wanneer de vogels terugkeren in de schemering of juist in de vroege ochtend wanneer ze uitvliegen, is er een kans om ze van dichtbij te zien. Aan de onderkant van de ravijn is er een meer met kaaimannen.

Rivier snorkelen Bonito

De excursie begint in het bos aan de oevers van de rivier met een wandeling naar het startpunt van het riviersnorkelen. Hier kunt u exotische vogels en dieren spotten. Daarna gaat u rivier snorkelen in de kristalheldere rivier, langs een traject van maar liefst 2 km. Laat u meevoeren door de stroming en bewonder het onderwaterleven.

Langzaam stroomafwaarts drijvende bewondert u het spectaculaire onderwaterleven, waarbij de indruk wordt gewekt dat u in een levensecht aquarium bent.

Wetsuits, speciale schoenen en alle benodigde apparatuur zijn inbegrepen. Na afloop van de excursie wordt u weer afgezet bij het hotel in Bonito. 

De gidsen tijdens de excursies zijn lokale Portugees sprekende gidsen. De excursies gaan ook met name om de natuurbeleving, dus er is niet veel tekstuele uitleg tijdens de excursies. Uiteraard is het mogelijk om tegen meerkosten een Engelssprekende gids te regelen. Maar deze zit er niet standaard bij inbegrepen. Informeer bij ons naar de meerkosten. 

In de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel en gaat u op privé-excursie naar de Braziliaanse zijde van de watervallen (duur 3 uur).

De excursie begint in het bezoekerscentrum van het Iguaçu nationale park met een autorit door de subtropische vegetatie van de het nationale park tot aan de watervallen. Nabij de watervallen gaat u te voet verder  naar de canyons waar u kunt genieten van prachtige panoramische uitzichten over de watervallen en 'Devil's Throat' aan de Argentijnse zijde van de watervallen.

In een glazen lift langs een klif kunt u vervolgens omhoog gaan voor een prachtig bovenaanzicht van de watervallen. Hier zijn ook wat horecagelegenheden om onder het genot van een drankje en een hapje het spektakel te bewonderen. Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel. (entree nationale park niet inbegrepen, ca. usd 30)

De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden.

In de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel voor de privé-excursie naar de Argentijnse zijde van de watervallen (duur ca. 4 uur).

De tocht gaat over de 'Tancredo Neves' brug, waarna u Argentinië binnenkomt. Hier worden prachtige uitzichten geboden op de Iguaçu canyon. In tegenstelling tot de Braziliaanse zijde, zijn aan deze kant diverse voetpaden te betreden die panoramische uitzichten bieden over de watervallen en het aangrenzende subtropische regenwoud. Het hoogtepunt van de excursie vormt het uitzicht vanaf het platform dat zich bovenop de rand van 'Devil's Throat' bevindt. Het enorme volume water dat hier de afgrond in stort zorgt ervoor dat de lucht letterlijk gaat trillen en er een spectaculaire mist wolk ontstaat. Ook aan de Argentijnse zijde zijn diverse horeca gelegenheden om onder het genot van een drankje en een hapje te genieten van de watervallen. (entree nationale park niet inbegrepen, ca. usd 30). 

Tijdens het bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen is het mogelijk om een fantastische jungle- en watervallen bootexcursie bij te boeken, de Gran Aventura Boat tour.

Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel. 

De Urban bike tour begint om 9u in de ochtend in de fietsenwinkel in Copacabana, waar u een taxi heen kunt nemen of u gaat er wandelend heen indien uw hotel zich op loopafstand bevind. Fietsen in Rio de Janeiro geeft u de mogelijkheid om van dichtbij te ervaren hoe de carioca's leven. De Carioca's zijn de locals van Rio. 

Natuurlijk, de tours gaan langs de beroemde plekken van de stad, maar er is meer dan alleen maar het strand van Copacabana, de Suikerbrood berg en het Christus beeld. Als insiders tonen wij ook de verborgen bezienswaardigheden, die we plaatsen tegen een achtergrond van heden en verleden. Tegelijkertijd proberen we het beeld van Rio de Janeiro, waar chique buurten en sloppenwijken op een steenworp afstand van elkaar liggen, niet mooier te maken dan het in werkelijkheid is. Fietsen in Rio de Janeiro met een Nederlandse gids is daarbij een milieuvriendelijk alternatief voor het traditionele bus toerisme, in een stad waar verkeersopstoppingen aan het toenemen zijn. Met de relatief ontspannen fietstours kan veel terrein worden bestreken in slechts een paar uur.

Maar wat natuurlijk het belangrijkste is: de tours zijn vooral spannende ontdekkingstochten met een Nederlandse of Engelstalige gids, op de fiets, door een mooie en bijzondere stad. 

Beschrijving Urban Bike tour:

De Stadstour is een 3 uur durende fietstour in Rio de Janeiro, die je meeneemt door het zuidelijk gedeelte van de strandstad, dat ingeklemd ligt tussen bergen en strand. We beginnen bij het strand van Copacabana, de plek waar de cariocas, zoals de inwoners van Rio worden genoemd, een belangrijk deel van hun sociale leven doorbrengen. Vanaf Copacabana fietsen we naar de Suikerbrood Berg, om zijn indrukwekkende omvang van dichtbij te bekijken. We stoppen ook bij het nabij gelegen Rode Strand (Praia Vermelha), een kleine oasis van rust.

Na het Rode Strand, gaat de fietstour naar de levendige wijk Botafogo. Een mooie gelegenheid om van dichtbij te zien hoe het dagelijks leven van deze chaotische miljoenenstad eruit ziet. Het laatste gedeelte van de tocht brengt ons bij Lagoa, het imposante stadsmeer, omgeven door beboste heuvels en chique wijken.

Vandaag staat er een privé dagexcursie (duur circa 6 uur) op het programma naar het Christusbeeld op de 710 meter hoge Corcovado berg en daarna de suikerbroodberg.

U wordt in de ochtend opgepikt bij het hotel en naar de Corcovado gebracht. Het beeld is ongetwijfeld één van de meest bekende monumenten ter wereld en een bezoek aan Rio is niet compleet zonder hier te zijn geweest. U wordt tot aan de voet van de Corcovado berg gebracht, waar u het treintje neemt die de steile helling opkrult door het Tijuca bos richting de top.

Eenmaal boven kunt u het beeld van dichtbij bewonderen en genieten van adembenemende uitzichten over de wijken Copacabana, Ipanema, Leblon, de botanische tuinen en het 'Rodrigo Freitas' meer. 

Na het bezoek aan de Corcovado gaat de excursie verder naar de Suikerbroodberg 'Pao de Acucar'. In de oude 'Urca' buurt gaat u aan boord van de kabelbaan, waar de enerverende klim naar de 215 meter hoge Urca heuvel begint. Op de Urca heuvel zijn een aantal winkeltjes, kunt u genieten van het mooie uitzicht en is er een café. 
Hierna vervolgt de kabelbaan zijn enerverende tocht over beboste heuvels naar de 395 meter hoge top van de suikerbroodberg. Hier kunt u genieten van de meest spectaculaire panoramische uitzichten over Rio de Janeiro.

Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel.

Mangrove en Jungletocht:
Rio heeft het geluk om zich te vestigen op een magische locatie, omringd door bergen, natuur en de jungle. Met deze tour ontdekt u een deel van het grootste stadsbos ter wereld, het Nationaal Park van Tijuca, na het rijden naar het begin van het pad beginnen we een korte wandeling (45 minuten) naar de top van Pedra Bonita piek 693m boven de zee) niveau). Deze piek heeft een van de meest indrukwekkende uitzichten over hele Rio! Na de wandeling en naar beneden rijden we verder naar het moderne  stranddistrict Barra da Tijuca, dit gebied heeft een heel bijzonder karakter met veel lagunes met mangrove en moerassig gebied met veel vissen en dieren. Om  dit te ontdekken maken we gebruik van een bootje voor een ritje tussen vele eilanden en smalle kanalen waar twee inheemse soorten dieren leven, met name de capibara  en de breedsnuitkaaiman. De kans om beide te spotten is erg groot en een geweldige ervaring om ze in hun natuurlijke habitat in een grote stad te zien.

Duur 06 uur, start in de ochtend.

Inbegrepen:
- Vervoer met ophalen en wegbrengen
- Nederlands of Engelstalig begeleiding
- Junglewandeling naar de Pedra Bonita-piek
- Boottocht bij Barra Lagoons en Mangrove gebied
- Kaaiman en Capibara spotten

Optionele excursies

Datum: Van: Naar: Vertrek: Aankomst: Overstap: Airline:
02/05/2020 Amsterdam Manaus 12:50 21:30 1 KLM & GOL
10/05/2020 Manaus Campo Grande 15:15 21:20 1 LATAM
16/05/2020 Campo Grande Foz do Iguaçu 09:25 18:25 1 LATAM
19/05/2020 Foz do Iguaçu Rio de Janeiro 12:15 14:10 0 GOL
23/05/2020 Rio de Janeiro Amsterdam 21:55 14:20 aankomst volgende dag 24 mei op Schiphol 0 KLM
Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.