Reiscode: MAAMCBN2M

Reisvoorstel 6088, Amazone trekking en strandafsluiting, mei 2020

Hierbij ontvangt u het reisvoorstel naar de Amazone. Het is een prachtige rondreis geworden op basis van uw reiswensen.

Uiteraard zijn wijzigingen nog mogelijk in het offertetraject. Het is immers een reis op maat. Neem het rustig door en dan verneem ik graag uw terugkoppeling.

De geselecteerde vluchten zijn nu nog beschikbaar. Om de reis voor deze reissom te boeken, is het belangrijk om de rondreis zo spoedig mogelijk vast te leggen, zodat we de geselecteerde vluchten kunnen garanderen voor het gebruikte tarief en de geselecteerde accommodaties beschikbaarheid hebben.

In de regel geldt, hoe langer we wachten met het boeken, des te duurder worden de vluchten, want de goedkopere boekingsklasses raken als eerste vol op de vluchten en daardoor kunnen de tickets duurder worden.
  

  • Om de reis te boeken, ontvangen wij graag de volgende gegevens: 
     
    • Namen zoals vermeld in het paspoort
    • Geboortedata
    • Paspoortnummers
    • Adres voor vermelding op de factuur
    • Mobiel nummer waarop het reisgezelschap tijdens de reis bereikbaar is
    • Contactgegevens van kennis of familie die niet meegaat tijdens de reis

       
  • Deze gegevens kunt u via het aanvraag tabblad van het reisvoorstel versturen. Uw gegevens worden via een beveiligde HTTPS verbinding naar ons verstuurd.

 

Uitkijkend naar uw reactie. 

Hartelijke groet namens het BRS team,

Gustavo Lucena Lage
Reisadviseur

2.698,00 € p.p. 16 dagen
  • Manaus
  • Fantastische trekking, diep in de jungle
  • Onvergetelijk avontuur in de Amazone
  • Amazone puur
  • Combuco relaxte strandafsluiting
  • Dag 01: 11 mei 2020 (Vlucht naar Manaus en begin Landarrangement)
  • Dag 15: 25 mei 2020 (Einde landarrangement en terugvlucht naar Nederland)
  • Dag 16: 26 mei 2020 (Aankomst op Schiphol)

Reissom:

  • € 2.698,-  per persoon, op basis van 2 personen.
  • Wij bieden een extra korting van €  75,- per persoon wanneer u deze reis boekt voor 30 december 2019.  De korting is geldig bij betaling per reguliere bankoverschrijving.

Inbegrepen:

  • Alle vermelde vluchten, zie tabblad vluchtschema. Inclusief 1x 23 kg bagage per persoon
     
  • Alle vermelde hotels en maaltijden, zie tabblad hotels
     
  • Vervoer; 
    Alle vermelde transfers 
     
  • Excursies; 
    Excursies die vermeld zijn in het excursie tabblad of de dag tot dag beschrijving. 
     
  • Reisbegeleiding; 
    Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 
     
  • Zekerheden; 
    Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).
     

Niet inbegrepen: 

  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 
     
  • Boekingskosten á € 25,- per boeking

Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd en met een prive transfer naar het hotel gebracht. De rest van de dag is vrij te besteden.

  • Zie tabblad hotels voor de hotelselectie tijdens het verblijf in Manaus

Vandaag staat een fantastische dagexcursie op het programma. U wordt om 08:30 opgehaald bij het hotel voor de excursie. Op het programma staat het bezoek aan een indianendorp, interactie met de rivierdolfijnen, een heerlijk lunch op het Janauari meer en u gaat de enorme waterlelies van de Amazone ontdekken. 

De verschillende plekken worden bezocht vanuit Manaus in een Voadeira speedboot en onderweg komt u langs het prachtige natuurfenomeen 'Meeting of the Waters'. 

Rond 17u eindigt de excursie en wordt u afgezet bij het hotel. 

DAG 1

08:00 uur Pick up bij Hotel ***

Transfer naar de rivier bij de Ceasa haven, met vervolgens een bezoek aan de lokale markt op de haven, en aansluitend een bootovertocht waarbij u onderweg  de 'Meeting of the Waters' passeert. In het hart van het Amazonegebied stromen de donkere 'Rio Negro' en de lichtere 'Rio Solimões' samen in een spectaculair schouwspel dat bekend staat als 'Encontro das Aguas', de ontmoeting van de wateren.

Na aankomst in Careiro is er een leuke rit van 50 minuten op de snelweg BR-319, waar we onderweg een stop maken langs de weg om de enorme waterlelies te zien. We komen daarna aan bij de rivier 'Mamori', gevolgd door een boottocht van 40 minuten naar de Amazon Turtle Lodge. Na de lunch is er een kanotocht om bijzondere vogels en de rivierdolfijnen te gaan ontmoeten.

  • Overnachting in Amazon Turtle Lodge

DAG 2

Na het ontbijt start de Survival expeditie. We vertrekken vanuit het pension voor een jungle trekking. Om 17:00 stoppen we om het kamp op te zetten en te overnachten in de jungle.

DAG 3

In de ochtend trekken we verder. De lokale gids zal u leren hoe u in deze bijzondere omgeving zelf aan voedsel kan komen. In de middag wordt er verder gewandeld en probeert u om dieren te spotten. Rond 17:00 uur stoppen we om het kamp op te zetten. Overnachting in de jungle.

DAG 4

Vandaag staan we vroeg op om 6:00 uur om vogels te gaan spotten met aansluitend een trekking, waarbij we naar een andere rivier gaan. We zullen een aantal kleine rivieren moeten oversteken, waarna we het kamp kunnen voorbereiden.

DAG 5

Na het ontbijt gaan we kanoën in de kleine kreken. Ook gaan we op zoek naar voedsel voor de lunch en diner. Na het opzetten van het kamp gaan we vanavond kanoën om de dieren te zien die 's nachts actief zijn. Ook gaan we speervissen en met geluk kunnen we een van de 2.500 verschillende soorten vis vangen. De vis kan perfect zijn voor onze lunch morgen.

DAG 6

Vandaag staat er een bijzondere kanotocht op het programma naar de zijrivieren van de Igapó en igarapes rivieren. We gaan op zoek naar vogels, Luiaarden en bijzondere insecten. Als we geluk hebben, kunnen we apen tegenkomen. In de middag gaan we weer vissen, waarna we weer naar het kamp gaan. 

DAG 7

Vroeg in de ochtend om 05:00 uur staan we op om de magische zonsopgang te aanschouwen en verder gaan we vandaag op zoek naar de zwarte brulapen en bijzondere papegaaien.

DAG 8

Na het ontbijt is er een transfer terug naar de Amazon Turtle Lodge en eindigt het survival gedeelte van het arrangement. In de middag zullen we proberen om de rivierdolfijnen 'Boto' te zien, die in dit gebied voorkomen. Overnachting in de Amazon Turtle Lodge. 

DAG 9

Na het ontbijt 's ochtends brengen we een bezoek aan de rubber - en maniok plantages, waarbij het proces geleerd wordt om op de traditionele wijze maniok bloem te maken. 's Avonds sluiten we de trekking af met een groots barbeque diner en caipirinhas (Braziliaanse cocktail). 

Overnachting in de Amazon Turtle Lodge

Vandaag komt er een einde aan het Amazone jungle arrangement. U wordt in de loop van de dag met een transfer terug naar Manaus gebracht en afgezet bij het hotel.  De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

  • Zie tabblad hotels voor de accommodatie selectie tijdens uw verblijf in Manaus

Vandaag eindigt het Manaus arrangement. U wordt opgehaald bij het hotel en met een privé transfer naar de luchthaven gebracht, met aansluitend de binnenlandse vlucht naar Fortaleza. Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven en naar hotel in Cumbuco gebracht met een privé transfer, duur circa 45 minuten. 

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Cumbuco

Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden. Ter plaatse zijn optionele tours te boeken. 

Vandaag komt er een einde aan de reis. U wordt met een transfer opgehaald bij de accommodatie en naar Fortaleza gebracht, waar u wordt afgezet op de luchthaven of het hotel. 

Door de machtige Amazone, een rivier systeem dat geen gelijke kent, vloeit één vijfde van al het zoetwater van de gehele planeet. En in het hart van het Amazonegebied stromen de donkere 'Rio Negro' en de lichtere 'Rio Solimões' samen in een spectaculair schouwspel dat bekend staat als 'Encontro das Aguas', de ontmoeting van de wateren.

Hier, midden van in de jungle, is een metropool van maar liefst 2 miljoen inwoners ontstaan, het onvergelijkbare Manaus. De rubber exploitatie in de laat 19e eeuw bracht de stad gouden tijden en nu is het het knooppunt van de broeiende economie van de Amazone.

Manaus is een moderne stad met alle voorzieningen die je maar kunt bedenken. Uit de gloriedagen in de laat 19e eeuw zijn nog een aantal parels overgebleven die niet gemist mogen worden, zoals het theater 'Theatro Amazonas' gebouwd in de Italiaanse Renaissance stijl, de markt 'Mercado Alfredo Lisboa' dat door Eiffel is ontworpen naar het voorbeeld van Les Halles in Parijs, en het paleis 'Palacio Rio Negro', waar tegenwoordig de gouverneur van Manaus huist.

De hoofdstad van de staat Amazonas is vandaag de dag de toegangspoort voor het toerisme in het Amazone regenwoud. Hiervandaan kun je naar vele en diverse lodges in de jungle reizen voor meerdaagse verblijven op basis van volpension en met inbegrip van dagelijkse excursies. Er zijn lodges in diverse comfort klassen, zowel nabij Manaus als dieper het regenwoud in. Meerdaagse boottochten met typische Amazone clipper boten zijn ook goede alternatieven om het Amazone regenwoud te beleven.

Het Amazonegebied, met zijn weelderige tropische regenwoud en ongeëvenaarde biodiversiteit, is wereldwijd bekend. De omvang van het regenwoud is haast onvoorstelbaar: het is zo groot dat Nederland er gemakkelijk 100 keer in past. Als toegangspoort tot de Amazone is de stad Manaus, met zijn internationale luchthaven, de ideale uitvalsbasis voor avontuurlijke reizigers.

In de omgeving van deze bruisende metropool bieden hotels en lodges toeristen de perfecte gelegenheid om de geuren, kleuren en geluiden van het oerwoud te ervaren. Dit is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van een reis naar Brazilië. Ontmoet de betoverende roze rivierdolfijnen, bekend als 'boto', maak kennis met de gastvrije lokale bevolking en beleef de unieke flora en fauna die dit gebied te bieden heeft.

Brazilië Reis Specialist biedt reisarrangementen aan in alle regio's van Brazilië. U kunt deze arrangementen los boeken, of wij kunnen ze integreren in een reis die volledig op maat voor u wordt samengesteld. Het laten maken van een op maat gemaakt voorstel is geheel vrijblijvend en kosteloos. Het stelt u in staat om een reis te beleven die volledig is afgestemd op uw individuele reiswensen, zodat u het maximale uit uw Amazone-avontuur kunt halen.

Gelegen in de zonnige staat Ceará, in het noordoosten van Brazilië, ligt het charmante voormalige vissersdorpje Cumbuco. Dit schilderachtige plaatsje, slechts 30 km verwijderd van het bruisende Fortaleza, biedt met een ruime keuze aan gezellige pousadas, hotels en restaurants.

Cumbuco heeft zich internationaal op de kaart gezet als een fantastische bestemming voor kite- en windsurfers, dankzij de betrouwbare en gestage passaatwinden die het gebied kenmerken. Maar het avontuur strekt zich hier verder uit dan het water alleen.

Het landschap van Cumbuco is betoverend en divers, van torenhoge zandduinen tot uitgestrekte kokospalmplantages en adembenemende stranden. Kristalheldere lagunes, waaronder Lagoa do Parnamirim en Lagoa do Banana, bieden perfecte locaties voor een verfrissende duik, serene kajaktochten of idyllische boottochtjes.

De opwindende buggytochten over de zandduinen zijn een onmisbaar avontuur voor sensatiezoekers. En voor wie van nog meer actie houdt, zijn er ook mogelijkheden om te sandboarden, een spannende activiteit die je de kans geeft de schoonheid van de duinen op een unieke manier te ervaren. Cumbuco is een paradijs dat de perfecte mix biedt van avontuur, natuur en strand.

Toeristenklasse Hotels

Volpension Maaltijd type
9 Aantal nachten

Om aan dit programma deel te nemen, dien je een goede fysieke gezondheid te hebben. Er zijn bijvoorbeeld een aantal prachtige lange trektochten door de jungle, waarbij je een eigen rugzak moet meenemen, soms gaat slapen in een hangmat midden in de natuur en soms moet peddelen met kano's.

Wat je allemaal gaat beleven en leren tijdens de Survival Tour:

- Specialiteiten van het Braziliaanse regenwoud;

- Uitleg over de medicinale planten en natuur van het Amazone regenwoud;

- Oriëntatie op onbekend terrein;

- Voedsel dat jullie vinden tijdens de expeditie;

- Bereiding en het behoud van het voedsel;

- Opzetten van het kamp en beveiliging ervan;

- Methoden voor het maken van vuur zonder dat u aanstekers gebruikt, lucifers en andere kunstmatige dingen;

- Goede plekken herkennen om een kampvuur te maken het leren herkennen van goede houtsoorten hiervoor.

Middenklasse hotels

standaard 2-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
2 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Dit moderne hotel ligt op slechts 1,2 km van het winkelcentrum Manauara en biedt een fitnesscentrum, een ontbijtbuffet en een 24-uursreceptie. Er is gratis parkeergelegenheid. De kamers van het InterCity Premium Manaus beschikken over een eigentijdse inrichting met kleuraccenten, satelliet-tv, een telefoon, een kluisje en een minibar. De eigen badkamer is uitgerust met een douche.

standaard 2-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
1 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Dit moderne hotel ligt op slechts 1,2 km van het winkelcentrum Manauara en biedt een fitnesscentrum, een ontbijtbuffet en een 24-uursreceptie. Er is gratis parkeergelegenheid. De kamers van het InterCity Premium Manaus beschikken over een eigentijdse inrichting met kleuraccenten, satelliet-tv, een telefoon, een kluisje en een minibar. De eigen badkamer is uitgerust met een douche.

Deluxe 2-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
2 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Vila Coqueiros is een prachtige pousada aan het strand van Cumbuco, in de buurt van het centrum van het dorp. Het biedt een panoramisch zwembad en bar. WiFi en parkeergelegenheid zijn gratis beschikbaar. Pousada Vila Coqueiros is onder andere ideaal voor liefhebbers van kite- en windsurfen.

Het meertalige personeel kan op verzoek tal van avontuurlijke activiteiten, zoals paardrijden, buggy-excursies, maar ook vervoer naar andere bestemmingen verzorgen. Alle kamers in het pension zijn voorzien van airconditioning, een tv, een minibar en een kluisje, en de eigen badkamer biedt warm water.

Er wordt een ontbijtbuffet met tropische vruchten, ontbijtgranen, gebak, eieren, pannenkoeken en vleeswaren geserveerd. Restaurants, levendige bars en clubs zijn te vinden in het centrum van het dorp, op slechts 10 minuten loopafstand. Watersportactiviteiten, zoals kitesurfen, windsurfen en standup paddle surfing zijn ook beschikbaar. Fortaleza ligt op slechts 26 km afstand.

Excursies inbegrepen

Vandaag staat er een sensationele dagexcursie op de agenda, boordevol onvergetelijke ervaringen. We halen u om 08:30 uur op bij uw hotel om uw avontuur te beginnen. Het eerste item op de dagplanning is een bezoek aan een indianendorp, waar u de rijke cultuur en eeuwenoude tradities van de lokale bevolking zult ervaren.

Na deze culturele ontmoeting, krijgt u de kans om te zwemmen met de gracieuze rivierdolfijnen (Boto), een unieke ervaring die u de verbazingwekkende biodiversiteit van de Amazone laat zien. Vervolgens kunt u genieten van een smakelijke lunch aan het serene Janauari-meer, een perfect moment om even te ontspannen en de omgeving in u op te nemen.

Het volgende avontuur brengt u dicht bij de flora van de Amazone, wanneer u de majestueuze waterlelies gaat ontdekken. Deze gigantische planten zijn een iconisch symbool van de Amazone en een prachtig zicht om te aanschouwen.

Uw reis voert u verder door de Amazone in een Voadeira-speedboot, waarbij u ook het verbazingwekkende natuurfenomeen 'Meeting of the Waters' bezoekt. Hier ziet u het spectaculaire schouwspel van twee rivieren die samenkomen maar niet vermengen, een onvergetelijk natuurwonder.

Uw dag vol beleving eindigt rond 17:00 uur, wanneer we u terugbrengen naar uw hotel.

Optionele excursies

Datum: Van: Naar: Vertrek: Aankomst: Overstap: Airline:
11/05/2020 Amsterdam Manaus 12:50 21:30 1 KLM & GOL
23/05/2020 Manaus Fortaleza 11:20 15:40 0 LATAM
25/05/2020 Fortaleza Amsterdam 19:45 10:00 aankomst de volgende dag op Schiphol 26 mei 0 KLM
Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.