Reiscode: 6032

Reisvoorstel 6032, Amazone arrangement november 2019

Hierbij ontvangt u het reisvoorstel naar Brazilië. Het is een prachtig Amazone arrangementgeworden op basis van uw reiswensen.
  

  • Om de reis te boeken, ontvangen wij graag de volgende gegevens: 
     
    • Namen zoals vermeld in het paspoort
    • Geboortedata
    • Paspoortnummers
    • Adres voor vermelding op de factuur
    • Mobiel nummer waarop het reisgezelschap tijdens de reis bereikbaar is
    • Contactgegevens van kennis of familie die niet meegaat tijdens de reis

       
  • Deze gegevens kunt u via het aanvraag tabblad van het reisvoorstel versturen. Uw gegevens worden via een beveiligde HTTPS verbinding naar ons verstuurd.

 

Uitkijkend naar uw reactie. 

Hartelijke groet namens het BRS team,

Gustavo Lucena Lage
Reisadviseur

350,00 € p.p. 4 dagen
  • Fantastisch Amazone arrangement
  • Dag 01: 14 november 2019 (Begin landarrangement)
    Dag 04: 17 november 2019 (Einde landarrangement)

Reissom:

  • € 350,-  per persoon op basis van deelname door 2 personen.

Inbegrepen:

  • Alle vermelde vluchten, zie tabblad vluchtschema. Inclusief 1x 23 kg bagage per persoon
     
  • Alle vermelde hotels en maaltijden, zie tabblad hotels
     
  • Vervoer; 
    Alle vermelde transfers 
     
  • Excursies; 
    Excursies die vermeld zijn in het excursie tabblad of de dag tot dag beschrijving. 
     
  • Reisbegeleiding; 
    Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 
     
  • Zekerheden; 
    Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).
     

Niet inbegrepen: 

  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 
     
  • Boekingskosten á € 25,- per boeking 

Na aankomst in Manaus kunt u met de shuttletransfer van de luchthaven naar het airport hotel, waar u de komende nacht overnacht. 

Dag 1 - 07: 00h - Pick up bij uw hotel in Manaus & transfer naar de lodge. Om 11:30u aankomst op de Amazon Tupana Lodge. Welkomstdrankje en lunch. We vertrekken in gemotoriseerde kano's voor een verkenningstour van het gebied. Daarna terug naar de lodge. Na het diner vindt er weer een tour plaats in gemotoriseerde kano's, om te kijken en te luisteren naar het nachtleven inhet bos. Ook gaan we op zoek naar de illustere kaaimannen in het gebied.

U verblijft in de lodge op basis van volpension, met dagelijkse excursies inbegrepen.

Dag 4 - Een trekking en vervolgens terug naar de lodge voor het ontbijt. Vervolgens vertrekken we in roeikano's, net als de inheemse bevolking, om de natuur tussen Igapos (ondergelopen woud) en igarapés (kleine kreken) te bewonderen. Ten slotte terug naar de lodge voor de lunch. Om 1u s 'middags check out / vertrek naar Manaus met een aankomst rond 17:00 in de stad. Indien er een middagvlucht is, kunnen jullie ook al om 12u op de luchthaven worden afgezet.

Door de machtige Amazone, een rivier systeem dat geen gelijke kent, vloeit één vijfde van al het zoetwater van de gehele planeet. En in het hart van het Amazonegebied stromen de donkere 'Rio Negro' en de lichtere 'Rio Solimões' samen in een spectaculair schouwspel dat bekend staat als 'Encontro das Aguas', de ontmoeting van de wateren.

Hier, midden van in de jungle, is een metropool van maar liefst 2 miljoen inwoners ontstaan, het onvergelijkbare Manaus. De rubber exploitatie in de laat 19e eeuw bracht de stad gouden tijden en nu is het het knooppunt van de broeiende economie van de Amazone.

Manaus is een moderne stad met alle voorzieningen die je maar kunt bedenken. Uit de gloriedagen in de laat 19e eeuw zijn nog een aantal parels overgebleven die niet gemist mogen worden, zoals het theater 'Theatro Amazonas' gebouwd in de Italiaanse Renaissance stijl, de markt 'Mercado Alfredo Lisboa' dat door Eiffel is ontworpen naar het voorbeeld van Les Halles in Parijs, en het paleis 'Palacio Rio Negro', waar tegenwoordig de gouverneur van Manaus huist.

De hoofdstad van de staat Amazonas is vandaag de dag de toegangspoort voor het toerisme in het Amazone regenwoud. Hiervandaan kun je naar vele en diverse lodges in de jungle reizen voor meerdaagse verblijven op basis van volpension en met inbegrip van dagelijkse excursies. Er zijn lodges in diverse comfort klassen, zowel nabij Manaus als dieper het regenwoud in. Meerdaagse boottochten met typische Amazone clipper boten zijn ook goede alternatieven om het Amazone regenwoud te beleven.

Het Amazonegebied, met zijn weelderige tropische regenwoud en ongeëvenaarde biodiversiteit, is wereldwijd bekend. De omvang van het regenwoud is haast onvoorstelbaar: het is zo groot dat Nederland er gemakkelijk 100 keer in past. Als toegangspoort tot de Amazone is de stad Manaus, met zijn internationale luchthaven, de ideale uitvalsbasis voor avontuurlijke reizigers.

In de omgeving van deze bruisende metropool bieden hotels en lodges toeristen de perfecte gelegenheid om de geuren, kleuren en geluiden van het oerwoud te ervaren. Dit is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van een reis naar Brazilië. Ontmoet de betoverende roze rivierdolfijnen, bekend als 'boto', maak kennis met de gastvrije lokale bevolking en beleef de unieke flora en fauna die dit gebied te bieden heeft.

Brazilië Reis Specialist biedt reisarrangementen aan in alle regio's van Brazilië. U kunt deze arrangementen los boeken, of wij kunnen ze integreren in een reis die volledig op maat voor u wordt samengesteld. Het laten maken van een op maat gemaakt voorstel is geheel vrijblijvend en kosteloos. Het stelt u in staat om een reis te beleven die volledig is afgestemd op uw individuele reiswensen, zodat u het maximale uit uw Amazone-avontuur kunt halen.

Toeristenklasse Hotels

Standaard 2-persoonskamer Kamertype
Volpension Maaltijd type
2 Aantal nachten
1, met gescheiden bedden Aantal kamers

De Amazon Tupana Jungle Lodge, gelegen aan de oevers van de Tupana-rivier, 178 km van Manaus, biedt een authentieke Amazone-ervaring. Het heeft 18 accommodaties, gebouwd met rustieke architectuur die de lokale bouwstijlen en materialen nabootst. Dit zorgt voor basiscomfort zonder de weelderigheid van luxe accommodaties, maar met de rijkdom van de omliggende natuur. De lodge kenmerkt zich door een hoge pH in het water, wat de insectenpopulatie vermindert, voor meer comfort. Het beperkt gebruik van TV, mobiele telefoons en internet verhoogt de interactie met de natuur en andere bezoekers. De lodge is ook ideaal voor fotografietoerisme, vogelspotten, vissen en een algehele natuurbeleving. 

De lodge beschikt ook over een restaurant met lokale en internationale gerechten en uiteraard een bar.

Het verblijf is op basis van volpension met dagelijkse excursies.

Het "Cigana" arrangement van de Amazon Tupana Lodge biedt een 4-daagse, 3-nacht ervaring in het hart van de Amazone. Dit pakket omvat een gevarieerd programma met activiteiten zoals een nachtelijke boottocht voor dierenobservatie, junglewandelingen, piranha vissen, zonsopgang kijken met vogel- en dolfijnobservatie, en een bezoek aan een lokale gemeenschap. Een unieke toevoeging is een overnachting in de jungle, waarbij gasten leren over overlevingstechnieken. Dit alles wordt gecombineerd met maaltijden en accommodatie in de lodge, met een focus op het beleven van de Amazone op een authentieke manier.

 

Middenklasse hotels

standaard 2-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
1 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Engelse beschrijving: Set in Manaus, 11 km from Manaus Courthouse, Nobile Suites Manaus Airport offers rooms with air conditioning. With free WiFi, this 4-star hotel offers free shuttle service and a 24-hour front desk. The property features a restaurant and shared lounge, and Amazon Theatre is 11 km away.

All guest rooms in the hotel are equipped with a flat-screen TV. The private bathroom is fitted with a shower, free toiletries and a hair dryer. All rooms include a desk.

Guests at Nobile Suites Manaus Airport can enjoy a buffet breakfast.

The accommodation offers an outdoor pool.

Excursies inbegrepen

Optionele excursies

Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.