Reiscode: BAFOPICBN2TMS

Reisvoorstel 5801, Rondreis Argentinie en Brazilie juli -augustus 2019

Hierbij ontvangt u het reisvoorstel naar Argentinie en Brazilië. Het is een prachtige rondreis geworden op basis van uw reiswensen.

Uiteraard zijn wijzigingen nog mogelijk in het offertetraject. Het is immers een reis op maat. Neem het rustig door en dan verneem ik graag uw terugkoppeling.

  • Om de reis te boeken, ontvangen wij graag de volgende gegevens: 
     
    • Namen zoals vermeld in het paspoort
    • Geboortedata
    • Paspoortnummers
    • Adres voor vermelding op de factuur
    • Mobiel nummer waarop het reisgezelschap tijdens de reis bereikbaar is
    • Contactgegevens van kennis of familie die niet meegaat tijdens de reis

       
  • Deze gegevens kunt u via het aanvraag tabblad van het reisvoorstel versturen. Uw gegevens worden via een beveiligde HTTPS verbinding naar ons verstuurd.

 

Uitkijkend naar uw reactie. 

Hartelijke groet namens het BRS team,

Gustavo Lucena Lage
Reisadviseur

3.450,00 € p.p. 21 dagen
  • Argentinie geboorteplaats van de Tango
  • Buenos Aires
  • Beleef de spectaculaire watervallen van Foz do Iguaçu
  • Olinda
  • Relaxen in Pipa
  • Cumbuco
  • Dag 01: 18 juli 2019 (Nachtvlucht naar Buenos Aires)
  • Dag 02: 19 juli 2019 (Begin landarrangement)
  • Dag 20: 06 augustus 2019 ( Einde landarrangement)
  • Dag 21: 07 augustus 2019 (Aankomst Schiphol)

Reissom:

  • €  3.450,-  per persoon op basis van 2 personen 
    Wij bieden u een vroegboekkorting aan van €  100,- per persoon wanneer u deze reis boekt voor 12 mei 2019. De korting is geldig bij betaling per reguliere bankoverschrijving.

Inbegrepen:

  • Alle vermelde vluchten, zie tabblad vluchtschema . Inclusief 1x 23 kg bagage per persoon
     
  • Alle vermelde hotels en maaltijden, zie tabblad hotels
     
  • Vervoer; 
    Alle vermelde transfers 
     
  • Excursies; 
    Excursies die vermeld zijn in het excursie tabblad of de dag tot dag beschrijving. 
     
  • Reisbegeleiding; 
    Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 
     
  • Zekerheden; 
    Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).
     

Niet inbegrepen: 

  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 
     
  • Boekingskosten á € 25,- per boeking
     
  • Entree nationale parken van Foz do Iguaçu. Circa USD 39 per persoon per park (2 parken)

Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd en met een privé transfer naar het hotel gebracht. De komende dagen kunt u Buenos Aires verkennen. 

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie in Buenos Aires

Vandaag staan een city tour door Buenos Aires op het programma, waarbij u de wijken en bezienswaardigheden gaan verkennen onder begeleiding van een ervaren Engelssprekende gids. Na afloop heeft u een goed beeld van Buenos Aires en wordt u afgezet bij het hotel. 

De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. Ga bijvoorbeeld genieten van een Diner en Tango show in de avond.

De verschillende Tango gelegenheden in Buenos Aires bieden de mogelijkheid  om de Tango te bewonderen en te beleven in al haar intensiteit en diversiteit. Dansers, zangers, evenals een tango-orkest, laten jullie genieten en nemen jullie mee in deze bijzondere Argentijnse sfeer. Dit alles uiteraard onder het genot van een heerlijk diner.  

Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden in Buenos Aires. 

Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden in Buenos Aires. 

Vandaag eindigt het arrangement in Buenos Aires. U wordt opgehaald bij het hotel en met een privé transfer naar de luchthaven gebracht van Buenos Aires. Aansluitend is er een binnenlandse vlucht naar Puerto Iguazú. Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een privé transfer naar het hotel gebracht. 

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Foz do Iguaçu

Vandaag staat een 3 uur durende  privé-excursie naar de Braziliaanse zijde van de watervallen op het programma. U wordt hiervoor opgehaald en weer afgezet bij het hotel. 

 

Vandaag staat een halve dag privé-excursie naar de Argentijnse zijde van de watervallen op het programma. U wordt hiervoor opgehaald en weer afgezet bij het hotel. Tijdens het bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen is het mogelijk om een fantastische jungle- en watervallen bootexcursie bij te boeken, de Gran Aventura Boat tour.

Vandaag eindigt het arrangement in Foz do Iguaçu. U wordt bij uw hotel afgehaald en naar het vliegveld gebracht. Vanaf het vliegveld begint de binnenlandse vlucht naar Recife. Daar aangekomen wordt u verwelkomt op het vliegveld en met een privé transfer naar uw hotel in Olinda gebracht. De rest van de dag staat tot vrije beschikking.

  • U kunt kiezen tussen Toeristen- en Superiere Klasse Hotels gedurend uw verblijf in Olinda. Voor beide keuzes kiezen wij de Pousada do Amparo. Indien u de Superiere klasse kiest dan boeken wij  de Deluxe kamer.

 

Vandaag staat er een 4 uur durende excursie op het programma onder begeleiding van een ervaren Engelssprekende gids. De exursie voert u langs de hoogtepunten van Recife en Olinda. U wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel. 

De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed.

Vandaag is een vrije dag om naar eigen inzicht te besteden. Optionele tours zijn vooraf te boeken. 

Vandaag komt er een einde aan het verblijf in Olinda en gaat u naar de volgende bestemming, namelijk naar Pipa. U wordt opgehaald bij het hotel en met een privé transfer naar uw hotel in Pipa gebracht (duur circa 3 uur). De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Pipa

Tijdens uw verblijf in Pipa kunt u heerlijk genieten van het strand of enerverende excursies boeken bij onze lokale Nederlandstalige host.

Tijdens uw verblijf in Pipa kunt u heerlijk genieten van het strand of enerverende excursies boeken bij onze lokale Nederlandstalige host.

Tijdens uw verblijf in Pipa kunt u heerlijk genieten van het strand of enerverende excursies boeken bij onze lokale Nederlandstalige host.

Tijdens uw verblijf in Pipa kunt u heerlijk genieten van het strand of enerverende excursies boeken bij onze lokale Nederlandstalige host.

Tijdens uw verblijf in Pipa kunt u heerlijk genieten van het strand of enerverende excursies boeken bij onze lokale Nederlandstalige host.

Vandaag eindigt het arrangement in Pipa. U wordt met een transfer naar de luchthaven van Natal gebracht, met aansluitend een vlucht naar Fortaleza. Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een transfer naar Cumbuco gebracht. 

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Cumbuco

Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden. Ter plaatse zijn optionele tours te boeken. 

Vandaag komt er een einde aan de reis. U wordt met een transfer opgehaald bij de accommodatie en naar de luchthaven van Fortaleza gebracht, met aansluitend de terugvlucht naar Nederland. 

Buenos Aires, een bruisende metropool, herbergt meer dan 3 miljoen inwoners en maar liefst 13 miljoen, als we de omliggende districten meerekenen. Deze levendige stad, waarvan de inwoners liefkozend 'Porteños' worden genoemd, is een smeltkroes van culturen; zij zijn afstammelingen van Spaanse, Britse, Joodse, Duitse en Portugese immigranten. Daardoor straalt Buenos Aires een uniek, multicultureel karakter uit en draagt het trots de bijnaam 'het Parijs van het Zuiden'.

Het historische hart van de stad is het Plaza de Mayo, omringd door architectonische parels zoals de roze getinte Casa Rosada, de presidentiële zetel, het koloniale stadhuis Cabildo, en de majestueuze kathedraal. Verdwaal in de charmante, met kinderkopjes geplaveide straatjes van de wijk San Telmo, waar antiquairs en straatartiesten zich verzamelen. De wijk La Boca, beroemd om zijn kleurrijke huizen en het bruisende Caminito-straatmuseum, is een levendig testament van de stad's immigrantenverleden. De stijlvolle wijk Palermo is een must-visit met zijn prachtige herenhuizen, trendy boetieks en uitgestrekte parken, perfect voor een ontspannende middagwandeling.

Buenos Aires is ook het epicentrum van de Tango, een expressieve dans die de passie van de Argentijnse cultuur belichaamt. Geniet van de hypnotiserende Tango-shows, aangevuld met zang en orkest, in talloze gelegenheden verspreid over de stad. Maak je avond compleet met een heerlijk diner, terwijl je wordt ondergedompeld in de betoverende sfeer van deze unieke Argentijnse traditie.

Foz do Iguaçu, een van de meest adembenemende natuurwonderen van Brazilië, betovert reizigers met haar majestueuze watergordijn. Een oogverblindende cluster van maar liefst 275 watervallen strekt zich uit over een breedte van 2,7 kilometer, een natuurlijk meesterwerk dat de immense kracht en schoonheid van de natuur perfect belichaamt.

Centraal in dit waterige spektakel ligt de 'Devil's Throat', waar een intense symfonie van 14 watervallen samensmelt in een brullend crescendo van water en damp. Bezoekers kunnen op verschillende manieren dit schouwspel ervaren. Je kunt het pad van de loopbruggen volgen, die je bijna tot aan de waterige voet van de watervallen leiden, of deelnemen aan een opwindende boottocht. Voor de adrenalinezoekers biedt een helikoptervlucht de meest sensationele ervaring, waarbij je een panoramisch uitzicht op dit waterwonderland krijgt.

De omgeving van Foz do Iguaçu biedt ook een unieke geografische attractie, het drielandenpunt, waar de grenzen van Argentinië, Paraguay en Brazilië samenkomen. De aangrenzende nationale parken, opgezet om het kostbare ecosysteem te beschermen, bieden de mogelijkheid om het rijke, levendige regenwoud te verkennen. Hier leven meer dan 400 vogelsoorten, talloze zoogdieren, reptielen en een ontzagwekkende diversiteit van meer dan 2000 plantensoorten.

Als het gaat om accommodaties, biedt Foz do Iguaçu een scala aan opties die passen bij verschillende reisbehoeften. Degenen die zich willen onderdompelen in een luxueuze omgeving dicht bij de watervallen kunnen kiezen voor Hotel das Cataratas. 

Het stadje Foz do Iguaçu zelf is ook niet te missen, met een overvloed aan hotels voor alle soorten comfort. Het hele jaar door zijn de watervallen toegankelijk voor bezoekers, maar de ideale periode om de waterkunstwerken in hun volle glorie te ervaren is tijdens de Braziliaanse zomer (onze winter in Nederland), wanneer de watervallen op hun krachtigst zijn door het enorme watervolume en er minimale regenval is.

Restaurant tips Foz do Iguaçu:

  1. Churrascaria do Gaúcho: Dit is een populaire keuze voor liefhebbers van de Braziliaanse churrascaria - een traditionele barbecue-stijl met een verscheidenheid aan heerlijke, sappige vleeswaren. Het vlees wordt aan enorme spiesen gegrild en vervolgens aan tafel gesneden.
  2. Restaurante Barracão: Dit lokale restaurant biedt een buffet met een uitgebreid aanbod aan Braziliaanse gerechten. Naast het vlees en de vis, vind je er ook een rijke selectie aan salades, groenten en typische Braziliaanse bijgerechten zoals feijoada (zwarte bonensoep met varkensvlees).
  3. Itaipu Restaurant: Gelegen naast het fameuze Itaipu Dam, dit restaurant biedt een fantastisch uitzicht gecombineerd met een verscheidenheid aan zowel lokale als internationale gerechten. Het is de perfecte plek om te ontspannen na een rondleiding door de dam.
  4. La Mafia Trattoria: Voor een verandering van tempo en smaak, biedt La Mafia Trattoria een selectie van heerlijke Italiaanse gerechten. De sfeer doet denken aan de jaren '20, met foto's van beroemde maffiosi aan de muren, wat een unieke ervaring biedt aan de bezoekers.
  5. Capitão Bar: Als je zin hebt in een informele maaltijd met een geweldig uitzicht op de Paraná-rivier, dan is Capitão Bar de plek om te zijn. Hier kun je genieten van verse vis, zeevruchten en koude drankjes terwijl je ontspant op het terras. Het is een perfecte plek om de dag af te sluiten na een bezoek aan de watervallen.

Olinda ligt in het noordoosten van Brazilië en is praktisch vastgegroeid aan de metropool Recife, dat op slechts 7 kilometer afstand ligt. Een historisch stadje gebouwd op een heuvel met een prachtig panoramisch uitzicht over Recife en de Atlantische oceaan.

Olinda is befaamd om de vele 16e en 17e eeuwse kerken en koloniale architectuur. In het midden van de 17de eeuw verjoeg het WIC hier de Portugezen, waardoor het gebied voor korte tijd onder Hollandse invloed viel. Hier en daar zijn de Nederlandse invloeden nog te proeven en vooral de erfenis van Johan Maurits van Nassau wordt gekoesterd.

Niet voor niets heeft Unesco de binnenstad van Olinda uitgeroepen tot werelderfgoed. Olinda is ook bekend vanwege het uitbundige carnaval. Hier kun je carnaval vieren op een geheel andere manier dan in Rio de Janeiro. In de historische binnenstad zijn diverse kleinschalige hotels / pousadas te vinden.

Even ten zuiden van Natal, verstopt in een rotsachtige baai, vind je het levendige plaatsje Pipa en Tibau do Sul. Pipa is zeer populair de Brazilianen zelf die hier komen genieten van zon, zee, strand en het bruisende nachtleven. De hoofdstraat heeft vele goede restaurants en leuke bars. 

Eén van de absolute trekpleisters van Pipa zijn de wilde dolfijnen die er te bewonderen zijn bij de 'Baia do Golfinhos', de dolfijnen baai. Geniet overdag van de prachtige stranden of beleef boeiende excursies zoals buggytours over de kilometerslange stranden, boottochten, paardrijtochten en meer. 's Avonds komt dit bruisende plaatsje tot leven met talloze bars, winkeltjes en goede restaurants.

Het strand van Pipa wordt omgeven met prachtige groene kliffen. Het dorpje zelf heeft een prima toeristische infrastructuur met kleinschalige hotels / pousadas.

Gelegen in de zonnige staat Ceará, in het noordoosten van Brazilië, ligt het charmante voormalige vissersdorpje Cumbuco. Dit schilderachtige plaatsje, slechts 30 km verwijderd van het bruisende Fortaleza, biedt met een ruime keuze aan gezellige pousadas, hotels en restaurants.

Cumbuco heeft zich internationaal op de kaart gezet als een fantastische bestemming voor kite- en windsurfers, dankzij de betrouwbare en gestage passaatwinden die het gebied kenmerken. Maar het avontuur strekt zich hier verder uit dan het water alleen.

Het landschap van Cumbuco is betoverend en divers, van torenhoge zandduinen tot uitgestrekte kokospalmplantages en adembenemende stranden. Kristalheldere lagunes, waaronder Lagoa do Parnamirim en Lagoa do Banana, bieden perfecte locaties voor een verfrissende duik, serene kajaktochten of idyllische boottochtjes.

De opwindende buggytochten over de zandduinen zijn een onmisbaar avontuur voor sensatiezoekers. En voor wie van nog meer actie houdt, zijn er ook mogelijkheden om te sandboarden, een spannende activiteit die je de kans geeft de schoonheid van de duinen op een unieke manier te ervaren. Cumbuco is een paradijs dat de perfecte mix biedt van avontuur, natuur en strand.

Toeristenklasse Hotels

Superieure 2-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
4 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Het Telmho Hotel Boutique ligt in de traditionele wijk San Telmo, nabij het 'Dorrego' plein, met ieder weekend een gezellige rommelmarkt. De stijlvolle kamers bieden moderne faciliteiten, zoals. flatscreen tv en Wifi. De badkamers zijn ook modern ingericht. In het hotel heerst een gezellige sfeer en u kunt de hele dag door genieten van eten en drinken. Of ga heerlijk ontspannen in de tuin van het Telmho Hotel Boutique.

Standaard 2-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
2 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Het boutiqe hotel 0031 ligt op een steenworp afstand van het prachtige strand en het centrum van Cumbuco. Uniek gelegen in de duinen en grenzend aan een natuurgebied. Het hotel biedt twaalf 2-persoons appartementen van 35 m2 en twee 4-persoons appartementen van 55 m2; ieder ruim, licht en smaakvol in Mediterrane sfeer ingericht.

Een aantal appartementen hebben zeezicht en zicht op de achtergelegen duinen. Een aantal appartementen kunnen worden uitgebreid tot een gezinsappartement voor resp. 4 en 5 personen. Het gehele terrein, het restaurant en het grote appartement is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De zeer ruime woon/slaapkamer is voorzien van grote bedden met boxspring matrassen, een comfortabele zitbank, airco, ventilator, een koelkastje, een moderne sfeervolle badkamer met douche en toilet en gratis Wifi.

Het zwembad is omgeven door tropische vegetatie en een aantal heerlijke ligbedden. Iedere ochtend wordt er een uitgebreid ontbijt geserveerd op de veranda van het hotel. Met een fantastisch uitzicht op zee kun je genieten van koffie/thee, verse fruitsappen, vers gebakken brood, fruitsalades, diverse soorten beleg, muffins en eieren zoals je ze zelf het lekkerste vindt!

Middenklasse hotels

Superieure 2-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
3 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Het 4-sterrenhotel San Martin Resort & Spa ligt op 400 meter van de ingang van het nationaal park Iguaçu. U kunt hier genieten van recreatievoorzieningen en de natuur in de buurt van de watervallen van Iguaçu. Tegen een toeslag kunt u gebruikmaken van een spa met een sauna, een hot tub, een massageservice en een ontspanningsruimte. San Martin Hotel & Resort biedt tevens een groot zwembad dat omgeven wordt door tuinen, ecologische wandelpaden in de omliggende, inheemse bossen en verschillende sportfaciliteiten voor onder andere volleybal, voetbal en tennis. De accommodatie serveert van 06:30 tot 10:30 uur ontbijt. U kunt in Restaurant Tarobá tot laat in de avond terecht voor internationale specialiteiten. In de gezellige Lapacho Video Bar kunt u van 11:00 uur tot middernacht genieten van muziek.

Deluxe 2-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
3 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Pousada do Amparo is onze favoriete accommodatie in Olinda en staat bekend om zijn charme en een fantastische locatie aan de beroemde straat 'Rua do Amparo' in Olinda. Het hotel is lid van de exclusieve charm hotels vereniging in Brazilie, ofwel 'Roteiros do Charme'.

Het hotel heeft 18 comfortabele kamers met airconditioning, koelkastje, kluisje en tv. Het hotel wordt omgeven met prachtige tuinen en er is een zwembad. Kortom, het is een fantastische pousada om te verblijven in het historische koloniale plaatsje Olinda. Indien u de reis op basis van superieure klasse hotels wenst te boeken, dan kiezen we in Olinda dit hotel uit op basis van een deluxe kamer.

Superieure klasse hotels

Suite (2-persoonskamer) Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
6 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Oka Da Mata ligt in Praia da Pipa, Rio Grande do Norte, op 150 meter van het strand. U kunt in alle ruimtes gratis gebruikmaken van WiFi en er is een buitenbad. Ook worden er massagebehandelingen aangeboden.

De kamers van Oka Da Mata bieden satelliet-tv, airconditioning en een ruim balkon met uitzicht op de tuin of de oceaan.

's Ochtends wordt er een uitgebreid ontbijtbuffet verzorgd bij Oka Da Mata. Ook zijn er op het terras van het hotel drankjes en lichte snacks verkrijgbaar. Oka Da Mata heeft een ruime lounge met een bibliotheek en een tv-kamer met een dvd-collectie. Er is gratis privéparkeergelegenheid.

De accommodatie ligt op 1 km van het centrum van Pipa. Het hotel verzorgt een gratis pendeldienst naar het centrum van de stad en alle stranden van Pipa.

Stellen kunnen met name de locatie waarderen

Excursies inbegrepen

Dit is een city tour door Buenos Aires, waarbij u de wijken en bezienswaardigheden gaan verkennen onder begeleiding van een ervaren Engelssprekende gids. Tot de bezienswaardigheden behoren onder andere het centrale plein ‘Plaza de Mayo’, omringd door de ‘Casa Rosada’(presidentiele zetel), de ‘Cabildo’ (koloniale stadhuis) en de kathedraal.

U zult ook rijden door de charmante straatjes van de wijk ‘San Telmo’ en door de kleurrijke straten van de wijk ‘La Boca’, bekend om haar sfeervolle huizen. Daarna, gaat de stadsexcursie verder door  de elegante wijk ‘Barrio Norte’ op weg naar de beroemde  begraafplaats ‘Recoleta’. Dit is een indrukwekkende begraafplaats vol met mausolea en standbeelden. Hier ligt onder andere Evita Perron.

Tot slot brengt de city tour jullie naar de wijk ‘Palermo’ met haar prachtige herenhuizen en parken. Na afloop heeft u een goed beeld van Buenos Aires en wordt u afgezet bij het hotel. 

De citytour is in gezelschap van andere toeristen. Indien gewenst kan het ook op privé basis worden aangeboden voor een toeslag van 40 euro per persoon

In de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel en gaat u op privé-excursie naar de Braziliaanse zijde van de watervallen (duur 3 uur).

De excursie begint in het bezoekerscentrum van het Iguaçu nationale park met een autorit door de subtropische vegetatie van de het nationale park tot aan de watervallen. Nabij de watervallen gaat u te voet verder  naar de canyons waar u kunt genieten van prachtige panoramische uitzichten over de watervallen en 'Devil's Throat' aan de Argentijnse zijde van de watervallen.

In een glazen lift langs een klif kunt u vervolgens omhoog gaan voor een prachtig bovenaanzicht van de watervallen. Hier zijn ook wat horecagelegenheden om onder het genot van een drankje en een hapje het spektakel te bewonderen. Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel. (entree nationale park niet inbegrepen, ca. usd 30)

De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden.

In de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel voor de privé-excursie naar de Argentijnse zijde van de watervallen (duur ca. 4 uur).

De tocht gaat over de 'Tancredo Neves' brug, waarna u Argentinië binnenkomt. Hier worden prachtige uitzichten geboden op de Iguaçu canyon. In tegenstelling tot de Braziliaanse zijde, zijn aan deze kant diverse voetpaden te betreden die panoramische uitzichten bieden over de watervallen en het aangrenzende subtropische regenwoud. Het hoogtepunt van de excursie vormt het uitzicht vanaf het platform dat zich bovenop de rand van 'Devil's Throat' bevindt. Het enorme volume water dat hier de afgrond in stort zorgt ervoor dat de lucht letterlijk gaat trillen en er een spectaculaire mist wolk ontstaat. Ook aan de Argentijnse zijde zijn diverse horeca gelegenheden om onder het genot van een drankje en een hapje te genieten van de watervallen. (entree nationale park niet inbegrepen, ca. usd 30). 

Tijdens het bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen is het mogelijk om een fantastische jungle- en watervallen bootexcursie bij te boeken, de Gran Aventura Boat tour.

Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel. 

De excursie start met een mooie rit langs de moderne kustlijn van het 'Boa Viagem' strand, welke bekend staat als een luxueus residentieel district. Daarna gaat de tour verder naar het centrum van Recife. Hier komt u langs vele bruggen, eilandjes en rivieren midden in de stad. Deze geven Recife ook wel de faam als het Venetië van Brazilië. Het historische gedeelte van Recife ligt bij het oude en onlangs gerestaureerde havengebied. Een gedeelte van dit gebied is door de Nederlanders gebouwd. Daarvan getuigen nog de hoge smalle huizen die lijken op hun Amsterdamse evenbeelden. In dit gedeelte wandel je onder andere door de oude 'Jodenstraat', zoals deze genoemd werd. Hier werk de eerste synagoge van Zuid Amerika gebouwd. Tegenwoordig is het een museum die bezichtigd kan worden.

De tour gaat verder naar andere bezienswaardigheden van Recife, zoals het culturele centrum, waar allerlei regionale handwerken worden verkocht. Een interessant detail is de locatie, want het culturele centrum is gebouwd in een voormalige gevangenis. De cellen zijn tegenwoordig ingericht als winkeltjes.

Het hoogtepunt van deze excursie vormt het bezoek aan Olinda. Olinda ligt in het noordoosten van Brazilië en is praktisch vastgegroeid aan de metropool Recife, dat op slechts 7 kilometer afstand ligt. Een historisch stadje gebouwd op een heuvel met een prachtig panoramisch uitzicht over Recife en de Atlantische oceaan. Olinda is befaamd om de preservatie van de vele 16e en 17e eeuwse kerken en koloniale architectuur. In het midden van de 17de eeuw verjoeg het WIC hier de Portugezen, waardoor het gebied voor korte tijd onder Hollandse invloed viel. Hier en daar zijn de Nederlandse invloeden nog te proeven en vooral de erfenis van Johan Maurits van Nassau wordt gekoesterd. Niet voor niets heeft Unesco de binnenstad van Olinda uitgeroepen tot werelderfgoed.U wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel voor de excursie. De begeleiding is met een ervaren Engelssprekende gids.

Optionele excursies

In en om Pipa is ontzettend veel te doen. Bij onze Nederlandstalige host ter plaatse kunt u fantastische excursies boeken. Bekijk hier een overzicht ervan:

  • Solemio tour: Dit is een gastronomische tour over het meer van Tibau, Drinken en eten is inclusief tijdens de dagtour. Samen met andere toeristen verkent u het prachtige meer van Tibau. Maar het meer is meer dan een meer. Het is namelijk direct verbonden met de zee en dus onderhevig aan eb en vloed. Hierdoor heerst er een bijzonder ecosysteem. Tijdens de tocht zijn er meerdere zwemstops gepland en u gaat zelf schelpdieren vangen, die erna worden gebruikt voor de lunch. U wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel. 
    Deze tour kost circa 55 euro per persoon. 

  • Kayak: Heeft u zin in een actieve dag. Ga dan kayakken op de mooie zee van Pipa. Dit kost circa 15 euro per persoon

  • Quad tour: Voor de avontuurlijk ingestelde gasten, is er een Quad tour te boeken, waarmee u de omgeving van Pipa kunt verkennen. Het huren van een Quad in Pipa kost circa 55 euro per persoon

  • Paardrijden Pipa: Pipa leent zich heel goed ook om te paardrijden. U wordt opgehaald bij het hotel en naaar de fazenda gebracht, waar de paarden op stal staan. Vervolgens gaat u heerlijk paardrijden in de omgeving van Pipa en over de stranden. De paarden zijn kalm en ook geschikt voor beginners. U kunt al paardrijden vanaf 49 euro per persoon. 
Datum: Van: Naar: Vertrek: Aankomst: Overstap: Airline:
18/07/2019 Amsterdam Buenos Aires 21:05 05:50 0 KLM
23/07/2019 Buenos Aires Puerto Iguazu 19:00 20:50 0 Aerolinas Argentinas
26/07/2019 Foz do Iguaçu Recife 10:05 15:25 1 GOL
04/08/2019 Fortaleza 17:30 18:30 0 GOL
06/08/2019 Fortaleza Amsterdam 19:50 10:05 aankomst volgende dag 7 augustus op Schiphol 0 KLM
Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.