Reiscode: MAAMCGBOPZPTRN4TM

Reisvoorstel 5756, Rondreis Brazilie - juli - augustus 2019

Hierbij ontvangt u het reisvoorstel naar Brazilië. Het is een prachtige rondreis geworden op basis van uw reiswensen.

Uiteraard zijn wijzigingen nog mogelijk in het offertetraject. Het is immers een reis op maat. Neem het rustig door en dan verneem ik graag uw terugkoppeling.

De geselecteerde vluchten zijn nu nog beschikbaar. Om de reis voor deze reissom te boeken, is het belangrijk om de rondreis zo spoedig mogelijk vast te leggen, zodat we de geselecteerde vluchten kunnen garanderen voor het gebruikte tarief en de geselecteerde accommodaties beschikbaarheid hebben.

In de regel geldt, hoe langer we wachten met het boeken, des te duurder worden de vluchten, want de goedkopere boekingsklasses raken als eerste vol op de vluchten en daardoor kunnen de tickets duurder worden.
  

  • Om de reis te boeken, ontvangen wij graag de volgende gegevens: 
     
    • Namen zoals vermeld in het paspoort
    • Geboortedata
    • Paspoortnummers
    • Adres voor vermelding op de factuur
    • Mobiel nummer waarop het reisgezelschap tijdens de reis bereikbaar is
    • Contactgegevens van kennis of familie die niet meegaat tijdens de reis

       
  • Deze gegevens kunt u via het aanvraag tabblad van het reisvoorstel versturen. Uw gegevens worden via een beveiligde HTTPS verbinding naar ons verstuurd.

 

Uitkijkend naar uw reactie. 

Hartelijke groet namens het BRS team,

Gustavo Lucena Lage
Reisadviseur

3.389,00 € p.p. 22 dagen
  • Amazone avontuur
  • Acclimatiseren in Cumbuco
  • Directe KLM vlucht, heen naar Fortaleza en terug vanuit Rio
  • Wildlife spotten in de Pantanal
  • Paraty met zijn charmante historische binnenstad
  • Rio de Janeiro het bruisende hart van Brazilie
  • Dag 01: 13 juli 2019 (Vlucht naar Brazilie en begin Landarrangement)
  • Dag 21: 02 augustus 2019  (Einde landarrangement)
  • Dag 22: 03 augustus 2019 (Aankomst Amsterdam)

Reissom:

  • € 3.389,-  per persoon op basis van 4 personen. 
    Wij bieden u een vroegboekkorting aan van € 100,- per persoon wanneer u deze reis boekt voor 25 maart 2019. De korting is geldig bij betaling per reguliere bankoverschrijving.

Inbegrepen:

  • Alle vermelde vluchten, zie tabblad vluchtschema. Inclusief 1x 23 kg bagage per persoon
     
  • Alle vermelde hotels en maaltijden, zie tabblad hotels
     
  • Vervoer; 
    Alle vermelde transfers 
     
  • Excursies; 
    Excursies die vermeld zijn in het excursie tabblad of de dag tot dag beschrijving. 
     
  • Reisbegeleiding; 
    Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 
     
  • Zekerheden; 
    Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).
     

Niet inbegrepen: 

  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 
     
  • Boekingskosten á € 25,- per boeking

Na aankomst in Fortaleza wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een privé transfer naar het hotel gebracht in Cumbuco. De komende dagen gaat u heerlijk genieten van deze badplaats. 

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Cumbuco

Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden. Ter plaatse zijn optionele tours te boeken. 

Vandaag eindigt het verblijf in Cumbuco. U wordt opgehaald bij het hotel en met een privé transfer naar de luchthaven gebracht van Fortaleza met aansluitend een binnenlandse vlucht naar Manaus. Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een transfer naar de rivier bij de Ceasa haven gebracht en aansluitend een bootovertocht waarbij u onderweg  de 'Meeting of the Waters' passeert. In het hart van het Amazonegebied stromen de donkere 'Rio Negro' en de lichtere 'Rio Solimões' samen in een spectaculair schouwspel dat bekend staat als 'Encontro das Aguas', de ontmoeting van de wateren.

Na aankomst in Careiro is er een leuke rit van 50 minuten op de weg BR-319, waar we onderweg een stop maken langs de weg om de enorme waterlelies te zien. We komen daarna aan bij de rivier 'Mamori', gevolgd door een boottocht van 40 minuten naar de Amazon Turtle Lodge. 

  • In de Amazone verblijft in de Amazon Turtle lodge op basis van volpension, met dagelijkse excursies inbegrepen

DAG 1

08:00 uur Pick up bij Hotel ***

Transfer naar de rivier bij de Ceasa haven, met vervolgens een bezoek aan de lokale markt op de haven, en aansluitend een bootovertocht waarbij u onderweg  de 'Meeting of the Waters' passeert. In het hart van het Amazonegebied stromen de donkere 'Rio Negro' en de lichtere 'Rio Solimões' samen in een spectaculair schouwspel dat bekend staat als 'Encontro das Aguas', de ontmoeting van de wateren.

Na aankomst in Careiro is er een leuke rit van 50 minuten op de snelweg BR-319, waar we onderweg een stop maken langs de weg om de enorme waterlelies te zien. We komen daarna aan bij de rivier 'Mamori', gevolgd door een boottocht van 40 minuten naar de Amazon Turtle Lodge. Na de lunch is er een kanotocht om bijzondere vogels en de rivierdolfijnen te gaan ontmoeten.

  • Overnachting in Amazon Turtle Lodge

Vandaag staat u vroeg op en start het echte avontuur. Met de kano gaan we op weg naar het 'Tracajé' meer, waar we de jungle in gaan. Hier zetten we het eerste kamp op, gemaakt van hout en stro van de 'babaçu boom. Het kamp bevindt zich aan de oevers van de rivier, zodat we snel toegang hebben tot de rivier, aangezien het alleen mogelijk is om via het water de omgeving te ontdekken, vanwege de dichtbeboste jungle. We lunchen vandaag heerlijke verse vis, geroosterd met een zelf gemaakt kampvuur aan de oever van de rivier. 

Na de lunch gaan we de omgeving verkennen met de kano en gaan we vissen. Na het diner gaan we de jungle in de nacht ervaren en luisteren naar de geluiden van het regenwoud. We keren terug in het kamp.

  • Overnachting in het kamp in een hangmat bedekt met muskietennet

Om 05.30 staan we vandaag op om het regenwoud tot leven zien komen. Dit is een fantastische beleving. Na het ontbijt staat er een jungle trekking op het programma, waarbij de gids u van alles leert over survival in de jungle en de bijzondere flora en fauna van de Amazone. Na de lunch gaan we weer op pad om te vissen, zodat wat vangen voor het diner. In de avond gaan we de jungle in de dieren te ontdekken die 's nachts actief zijn. 

  • Overnachting in het kamp in een hangmat bedekt met muskietennet

Na het ontbijt staat er een trekking op het programma om de dieren te observeren die overdag actief zijn en om foto's te maken van de flora en fauna. Hierna gaan we terug naar het kamp en is er na de lunch de mogelijkheid om heerlijk te zwemmen in de rivier en de rest van de dag te ontspannen en in de avond te luisteren naar de mooie indianenverhalen van de gids bij het kampvuur. 

  • Overnachting in het kamp in een hangmat bedekt met muskietennet

Na het ontbijt staat er een kano excursie op het programma, waarbij u zelf gaat peddelen door de smalle zijriviertjes dwars door het ondergelopen bos. Tijdens de kanotocht is de kans groot dat we onderweg de roze rivierdolfijn tegenkomen 'Boto', apen, reptielen slangen, kaaimannen en met wat geluk een luiaard. In de middag gaan we terug naar de Amazon Turtle lodge. Hier kunt u genieten van een heerlijk buffet diner. Na dagenlang in de jungle te hebben overnacht slaapt u vanavond in een welverdiende schone kamer met een goede douche. 

  • Overnachting in de Amazon Turtle Lodge, volpension

 

Vandaag komt er een einde aan het Amazone jungle arrangement. U wordt na het ontbijt met een transfer terug naar Manaus gebracht en afgezet op de luchthaven. Aansluitend is de binnenlandse vlucht naar Cuiabá (overstap onderweg). Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een privé transfer naar het hotel gebracht. 

  • Zie tabblad hotels voor de accommodatie selectie tijdens uw verblijf in Cuiabá 

Vanaf de luchthaven of het hotel is er een transfer naar Poconé, 100km verderop. Dan gaan we verder langs de beroemde natuurlijke weg Transpantaneira naar de Pousada UeSo - Estância Vitória - km 38. Op dit deel van de Transpantaneira kunt u al verschillende wilde dieren zien zoals kaaimannen, capivara's, jabiru ooievaars etc. Bij aankomst in de Pousada wordt de lunch geserveerd in buffetvorm (afhankelijk van de aankomsttijd op het vliegveld). Daarna is er een korte pauze. In de late namiddag maakt u een wandeling om dieren op te sporen. Het diner is in de lodge. Op verzoek kan na het diner een nachtsafari te voet worden georganiseerd om nachtdieren op te sporen. Vergeet niet uw zaklamp mee te nemen.

  • Het verblijf in de lodge is op basis van volpension en met dagelijkse exursies inbegrepen

s’Morgens om 5 uur voor het ontbijt beginnen we aan onze zonsopgang voettocht. Geniet van het ontwaken van de Pantanal, een natuurspektakel dat je niet mag missen. Na het ontbijt maak je een paardrijtocht (ook geschikt voor mensen zonder paardrijervaring). De lunch is dan terug in de pousada. Na de siësta doen we een boottocht op de nabijgelegen Rio Nova of Rio Claro. Met een beetje geluk zie je een familie reuzenotters en veel vogels, evenals enkele andere zoogdieren, misschien zelfs de tapir. Het diner is in de lodge. Indien gewenst kan na het diner een nachtsafari worden georganiseerd om dieren te observeren die in de schemering actief zijn.

Na het ontbijt wordt een paardrijtocht uitgevoerd (ook geschikt voor personen zonder rijervaring!). We rijden door het prachtige Pantanal-gebied en komen zeker dieren tegen. Na de lunch recreatie bij het zwembad, tijd op eigen gelegenheid. In de late namiddag rijden we met de auto langs de Transpantaneira om enkele zoogdieren en vogels tegen te komen zoals Capivaras, Tuiuius (Jabirus), Jacares (Kaaimannen). Met een beetje geluk kunnen onze gidsen een Reuzenmiereneter of Tapir voor u opsporen. Terugkeer naar de lodge en diner.

Vandaar eindigt het Pantanal arrangement. U wordt opgehaald bij de lodge en met een transfer naar de luchthaven gebracht van Cuiaba. Aansluitend neemt u de vlucht naar Sao Paulo. Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een transfer in gezelschap van andere toeristen naar Paraty gebracht, duur circa 5 uur. Dit is een lange reisdag vandaag. 

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Paraty

Vandaag staat er een aangename wandelexcursie door het historisch centrum van Paraty op het programma. De gids vertelt u van alles over de historie en de leuke plekjes van Paraty, zodat u tijdens de rest van het verblijf heerlijk op eigen gelegenheid door Paraty kan wandelen. Deze excursie wordt aangeboden op privé basis)

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden. Uiteraard is het mogelijk om excursies bij te boeken. Bekijk de optionele excursies die u bij kunt boeken.

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden. Uiteraard is het mogelijk om excursies bij te boeken. Bekijk de optionele excursies die u bij kunt boeken.

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden. Uiteraard is het mogelijk om excursies bij te boeken. Bekijk de optionele excursies die u bij kunt boeken.

Vandaag eindigt het arrangement in Paraty. U wordt opgehaald bij het hotel en met een transfer in gezelschap van andere toeristen naar Rio de Janeiro gebracht. Eén privé transfer is tegen meerkosten beschikbaar. Informeer bij ons naar de toeslag. 

Na aankomst in Rio wordt u afgezet bij het hotel en kan de rest van de dag naar eigen inzicht worden besteed.

  • Zie tabblad hotels voor de accommodatie selectie tijdens uw verblijf in Rio de Janeiro

Vandaag staat de Urban bike tour op het programma in de ochtend, in gezelschap van andere toeristen en met Engelstalige begeleiding. Deze excursie is perfect als eerste kennismaking om Copacabana en de omliggende wijken goed te leren kennen. 

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden. Uiteraard is het mogelijk om excursies bij te boeken. Bekijk de optionele excursies die u bij kunt boeken. 

Vandaag eindigt het arrangement in Rio. U wordt opgehaald bij de accommodatie en naar de luchthaven gebracht met een prive transfer, einde arrangement. 

Gelegen in de zonnige staat Ceará, in het noordoosten van Brazilië, ligt het charmante voormalige vissersdorpje Cumbuco. Dit schilderachtige plaatsje, slechts 30 km verwijderd van het bruisende Fortaleza, biedt met een ruime keuze aan gezellige pousadas, hotels en restaurants.

Cumbuco heeft zich internationaal op de kaart gezet als een fantastische bestemming voor kite- en windsurfers, dankzij de betrouwbare en gestage passaatwinden die het gebied kenmerken. Maar het avontuur strekt zich hier verder uit dan het water alleen.

Het landschap van Cumbuco is betoverend en divers, van torenhoge zandduinen tot uitgestrekte kokospalmplantages en adembenemende stranden. Kristalheldere lagunes, waaronder Lagoa do Parnamirim en Lagoa do Banana, bieden perfecte locaties voor een verfrissende duik, serene kajaktochten of idyllische boottochtjes.

De opwindende buggytochten over de zandduinen zijn een onmisbaar avontuur voor sensatiezoekers. En voor wie van nog meer actie houdt, zijn er ook mogelijkheden om te sandboarden, een spannende activiteit die je de kans geeft de schoonheid van de duinen op een unieke manier te ervaren. Cumbuco is een paradijs dat de perfecte mix biedt van avontuur, natuur en strand.

Het Amazonegebied, met zijn weelderige tropische regenwoud en ongeëvenaarde biodiversiteit, is wereldwijd bekend. De omvang van het regenwoud is haast onvoorstelbaar: het is zo groot dat Nederland er gemakkelijk 100 keer in past. Als toegangspoort tot de Amazone is de stad Manaus, met zijn internationale luchthaven, de ideale uitvalsbasis voor avontuurlijke reizigers.

In de omgeving van deze bruisende metropool bieden hotels en lodges toeristen de perfecte gelegenheid om de geuren, kleuren en geluiden van het oerwoud te ervaren. Dit is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van een reis naar Brazilië. Ontmoet de betoverende roze rivierdolfijnen, bekend als 'boto', maak kennis met de gastvrije lokale bevolking en beleef de unieke flora en fauna die dit gebied te bieden heeft.

Brazilië Reis Specialist biedt reisarrangementen aan in alle regio's van Brazilië. U kunt deze arrangementen los boeken, of wij kunnen ze integreren in een reis die volledig op maat voor u wordt samengesteld. Het laten maken van een op maat gemaakt voorstel is geheel vrijblijvend en kosteloos. Het stelt u in staat om een reis te beleven die volledig is afgestemd op uw individuele reiswensen, zodat u het maximale uit uw Amazone-avontuur kunt halen.

Cuiabá is de hoofdstad van de Braziliaanse staat Matto Grosso. De stad dient als toegangspoort tot drie totaal verschillende, maar even imposante natuurgebieden: de zuidelijke Amazone, de noordelijke Pantanal en het nationale park Chapada dos Guimarães. Van deze drie gebieden wordt de noordelijke Pantanal het meest bezocht vanuit Cuiabá. Cuiabá zelf is een drukke en snelgroeiende stad met ruim een half miljoen inwoners .Het is een interessante mix van koloniale villa's en moderne wolkenkrabbers. Tijdens een bezoek aan de stad zijn er ook een aantal uitstekende musea te bezoeken zoals het museum 'Rondon do Indio', dat de grootste collectie ter wereld herbergt van kunstobjecten van inheemse bevolkingen.

Kortom, Cuiabá is de perfecte startplaats om diverse natuur bestemmingen te bezoeken in deze regio van Brazilië.

Cuiabá, gelegen in het hart van Brazilië, vormt de toegangspoort tot het noordelijke gedeelte van de Pantanal, dat bekend staat als de ultieme plek om jaguars te spotten.

Dit immense laagland, dat tijdens het regenseizoen (december - maart) grotendeels overstroomt, is het grootste moerasgebied ter wereld. Met een indrukwekkende oppervlakte van ongeveer 150.000 vierkante kilometer is de Pantanal meer dan vier keer zo groot als Nederland. Dit unieke gebied biedt weelderige vegetatie, ontelbare riviertjes en meren, en staat bekend om zijn uitzonderlijke fauna. Hier kunt u de zeldzame en elegante jaguar, wilde papegaaien, miereneters, wilde zwijnen, capibara's, zwarte kaaimannen en meer dan 600 verschillende vogelsoorten, waaronder de imposante jabiru, bewonderen. Een safari door deze bijzondere wildernis is een unieke ervaring en biedt volop mogelijkheden om zeldzame vogels en dieren te spotten en te fotograferen.

Een bezoek aan de Pantanal is zonder twijfel een hoogtepunt van elke reis. Er zijn diverse lodges in verschillende comfortklassen beschikbaar, vaak op basis van volpension en inclusief dagelijkse excursies. Geniet van de authentieke gastvrijheid, comfortabele accommodaties en deskundige lokale gidsen die u zullen begeleiden op uw avontuurlijke ontdekkingstocht door dit adembenemende natuurgebied.

Beste reistijd voor de Pantanal:

Het Pantanal landschap varieert per seizoen, maar blijft steeds prachtig. De jaarlijkse neerslag bedraagt gemiddeld 1500mm, voornamelijk tussen november en maart.

NAT-seizoen (januari-maart): De zomerregens revitaliseren de flora en fauna, met prachtige waterlandschappen en een rijke dierenwereld.

TUSSEN-seizoen (april-juni): Na de regens vormen zich lagoons die een rijke voedselbron vormen voor watervogels. Het weer is milder en dieren worden actiever.

DROOG-seizoen (juli-oktober): Het ideale moment voor dierenobservatie, met velden die drogen en dieren die zich verzamelen rond waterbronnen.

REGEN-seizoen (november-december): Er valt veel regen, maar niet genoeg voor overstromingen. Dit seizoen is perfect voor vogelobservatie.

Combinatie met andere natuurgebieden

De Noordelijke Pantanal kan perfect gecombineerd worden met een bezoek aan de adembenemende bestemmingen Chapada dos Guimarães en Nobres, want deze bestemmingen liggen op rijafstand van Cuiaba (2 uurtjes naar Chapada dos Guimarães).

Chapada dos Guimarães, een indrukwekkend nationaal park met majestueuze kliffen en watervallen, ligt op korte afstand van Cuiabá. Hier kunt u genieten van uitdagende wandelingen, panoramische uitzichten en unieke geologische formaties. Het is een paradijs voor avonturiers en natuurliefhebbers.

Nobres, gelegen in de buurt van Chapada dos Guimarães, is een verborgen juweeltje met kristalheldere rivieren en natuurlijke zwemgaten. Snorkel tussen kleurrijke vissen, ontdek ondergrondse grotten en bewonder de overvloedige biodiversiteit van dit ecologische paradijs.

Door een bezoek aan de Noordelijke Pantanal te combineren met Chapada dos Guimarães en Nobres, kunt u een unieke reiservaring beleven. Van het spotten van jaguars en het ervaren van het weelderige moerasgebied tot het verkennen van prachtige kliffen en het genieten van verfrissende wateractiviteiten, deze combinatie van bestemmingen biedt een gevarieerd en onvergetelijk avontuur.

Brazilië Reis Specialist kan u helpen bij het plannen van een op maat gemaakte reisroute, zodat u het beste uit uw bezoek aan de Noordelijke Pantanal, Chapada dos Guimarães en Nobres kunt halen. Laat ons uw reiswensen kennen en wij zorgen ervoor dat uw reis een onvergetelijke ervaring wordt.

Voor het zuidelijke gedeelte van de Pantanal kunt u beter uitwijken naar Campo Grande, waar u de Pantanal tevens met Bonito kunt combineren, waar je kan riviersnorkelen en genieten van prachtige natuur. Tussen Cuiaba en Campo Grande zijn nachtbussen beschikbaar of u kunt een binnenlandse vlucht nemen. 

Ontdek hier onze arrangementen voor de Zuidelijke Pantanal.

Voordat Rio überhaupt nog belangrijk was, was Paraty één van de rijkste steden van Brazilië. Door de opkomst van Rio de Janeiro keerde het economische tij echter, waardoor de modernisering nooit echt op gang kwam. Daardoor is de authentieke koloniale architectuur behouden gebleven. De huisjes en hobbelige straatjes zijn nagenoeg identiek gebleven sinds de 17e eeuw. Een tour door Paraty is dan ook een reis door de geschiedenis van Brazilië.

Het historische dorpje Paraty ligt aan de kust op zo'n drie uur rijden van Rio de Janeiro en ligt midden op de route tussen Rio de Janeiro en São Paulo aan de 'Costa Verde', de groene kust. We bieden een prachtige self drive aan van Rio naar São Paulo, waarbij je Paraty aandoet. Uiteraard kunnen er ook transfers worden geregeld vanuit Rio. Vaak wordt Paraty gecombineerd met een bezoek aan Ilha Grande.

Paraty heeft een ruim aanbod aan bars, restaurants en er zijn tal van excursiemogelijkheden, zoals Schooner boottochten of met de kajak langs de vele mooie eilandjes voor de kust.

De actieve reiziger kan ook mooie wandel-, fiets-,  paardrij tochten, en jeep tours beleven door het met watervallen doorspekte Atlantische regenwoud. 
 

Hier zijn enkele restauranttips voor het historische centrum van Paraty:

Quintal das Letras:

Gelegen in de Pousada Literária, biedt dit restaurant zowel traditionele Braziliaanse gerechten als hedendaagse internationale keuken. De ambiance is zowel elegant als ontspannen.

Punto Divino:

Voor liefhebbers van Italiaans eten is dit een must-visit. Ze bieden heerlijke pizza's, pasta's en risotto's, allemaal bereid met verse ingrediënten.

Restaurante Banana da Terra:

Biedt traditionele Braziliaanse gerechten met een moderne twist. Het staat bekend om zijn gebruik van lokale ingrediënten en verse zeevruchten.

Bendita's Restaurante:

Gelegen in een charmant koloniaal huis, biedt Bendita's een mix van Braziliaanse en mediterrane keuken. Ze hebben ook een geweldige wijnkaart.

Café Paraty:

Ideaal voor een lichte lunch of een kopje koffie in de middag. Het café heeft ook heerlijke zoetigheden en is een populaire plek onder zowel toeristen als locals.

Margaret Atelie Gourmet:

Als je op zoek bent naar een intiemere eetervaring, biedt dit restaurant een menu met beperkte gerechten maar met veel aandacht voor detail en kwaliteit.

Camoka Lanches & Pastéis:

Voor degenen die iets snels en lokaals willen, zijn de pasteis (Braziliaanse pasteitjes) van Camoka een heerlijke keuze.

Rio de Janeiro, ook wel bekend als 'a cidade maravilhosa', de prachtige stad, behoort zonder twijfel tot de mooiste steden ter wereld. Het is een adembenemende mix van weelderig groene bergen, uitgestrekte zandstranden en de onmetelijkheid van de Atlantische Oceaan.

Naast de wereldberoemde bezienswaardigheden zoals de Suikerbroodberg (Pão de Açúcar), de Corcovado met het iconische Christusbeeld en de stranden van Copacabana en Ipanema, heeft Rio de Janeiro nog veel meer te bieden.

De stad bruist van energie en ritme, en de lokale bevolking, de 'cariocas', staan bekend om hun aanstekelijke vrolijkheid. Ervaar het zelf in de levendige uitgaanswijk Lapa, met zijn talloze dansgelegenheden en gezellige bars. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de beroemde trappen van Santa Teresa, een kleurrijke en artistieke buurt.

Op zondagen wordt de boulevard in Rio vrijwel autovrij, waardoor het de perfecte gelegenheid is om kilometerslang te fietsen, skaten of wandelen langs de kust. Een van de meest prachtige, maar minder bekende uitzichten in Rio is vanaf de 'Vista Chinesa'. Vanuit het regenwoud in het hart van de stad, genaamd 'Floresta da Tijuca', kijk je uit over deze unieke metropool.

Waar anders kun je het beroemdste carnavalsfeest ter wereld meemaken, ontspannen op de prachtige stranden, feesten tot in de vroege uurtjes of simpelweg genieten van de adembenemende uitzichten? Rio is het perfecte startpunt voor een rondreis door Brazilië. Mocht je niet ver willen reizen, dan zijn er in de directe omgeving ook diverse plaatsen die het bezoeken waard zijn, zoals het prachtige schiereiland Buzios, het historische kustplaatsje Paraty of het weelderige tropische eiland Ilha Grande.

Bovendien biedt Rio de Janeiro een scala aan culinaire hoogstandjes en restaurants die de Braziliaanse keuken vertegenwoordigen. Proef heerlijke lokale gerechten zoals feijoada, pão de queijo en brigadeiro, of geniet van internationale culinaire ervaringen in de vele eetgelegenheden verspreid door de stad.

Kortom, Rio de Janeiro is een stad die je moet ervaren. Het is een feest voor alle zintuigen en biedt de perfecte mix van cultuur, natuur, stranden en entertainment. Plan je bezoek zorgvuldig en laat je betoveren door de magie van deze prachtige stad en de vele mogelijkheden die het te bieden heeft.

Restauranttips in Rio de Janeiro:

  1. Churrascaria Palace: Deze bekroonde churrascaria, gelegen in de wijk Copacabana, is een favoriet onder vleesliefhebbers. Geniet van een uitgebreid assortiment heerlijk gegrild vlees, geserveerd op traditionele Braziliaanse wijze.

  2. Aprazível: Dit restaurant in de charmante wijk Santa Teresa biedt een combinatie van heerlijke Braziliaanse gerechten en een prachtig uitzicht over de stad. Het menu omvat zowel traditionele als eigentijdse gerechten, bereid met verse en lokale ingrediënten.

  3. Zaza Bistro Tropical: Gelegen in de wijk Ipanema, staat dit restaurant bekend om zijn creatieve fusiongerechten met invloeden uit verschillende keukens. Proef unieke smaken en geniet van de ontspannen sfeer en kleurrijke inrichting.

  4. Bar do Mineiro: Voor een authentieke Braziliaanse ervaring moet je dit informele restaurant in de wijk Santa Teresa bezoeken. Probeer de traditionele Braziliaanse gerechten, zoals feijoada (zwarte bonen stoofpot) en pasteis (gefrituurde pasteitjes).

  5. Sushi Leblon: Voor liefhebbers van sushi en Japanse gerechten is Sushi Leblon een must-visit. Dit gerenommeerde restaurant in de wijk Leblon staat bekend om zijn verse vis en creatieve sushi-rollen, bereid met vakmanschap en oog voor detail.

Dit zijn slechts enkele van de vele geweldige restaurants die Rio de Janeiro te bieden heeft. Het diverse culinaire landschap van de stad biedt voor elk wat wils, of je nu op zoek bent naar traditionele Braziliaanse gerechten, internationale smaken of fusionkeukens. Vergeet niet om vooraf te reserveren, vooral voor populaire restaurants, om teleurstellingen te voorkomen en een tafel te bemachtigen.

Toeristenklasse Hotels

Volpension Maaltijd type
5 Aantal nachten
2 Aantal kamers

Dit arrangement is geschikt voor de avontuurlijk ingestelde reiziger. De overnachtingen zijn deels in de lodge 1e en laatste nacht en voor de rest in het junglekamp. Samen met de gidsen zet u deze op, gebruik makende van twijgen, takken en een soort stro van de Babaçu boom. 

U gaat op pad met een ervaren Engelssprekende gids en een lokale gids die beiden de omgeving zeer goed kennen. Voor een gegarandeerd veilig arrangement wordt er voedsel meegenomen (vis, kip rundvlees, groenten en fruit) tijdens de survival dagen door de gidsen.  Maar uiteraard gaat u ook zelf op zoek naar voedsel en vissen om zelfvoorzienend te zijn. 

De activiteiten tijdens de survival dagen worden beleefd in 3 verschillende ecosystemen / meren, namelijk de Tracajé, Juma en het Piranha meer. De 3 ecosystemen bestaan uit ondergelopen woud, hoger gelegen droge jungle en kleine zijriviertjes die perfect zijn om te peddelen met de kano. Op deze wijze komt u dichter bij de dieren en is het makkelijker om ze te spotten en te fotograferen. 

Standaard 4-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
1 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Dit is één van de beste hotels van Cuiabá en is een superieure klasse accommodatie met tal van faciliteiten, zoals zwembad, gym, barbeque faciliteiten en een restaurant. De kamers bieden moderne faciliteiten zoals airco, kabel-tv, een kluisje  en uiteraard een eigen badkamer. Het decor is klassiek. Dit is een goede accommodatie voor als u een nachtje in Cuiabá verblijft op de heen of terugweg van de Noord-Pantanal. 

Standaard 4-persoonskamer Kamertype
Volpension Maaltijd type
3 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Locatie:

De UeSo lodge ligt ongeveer 140 km ten zuidoosten van Cuiaba langs de Transpantaneira, een onverharde weg van 150 km die het hart van de noordelijke Pantanal doorsnijdt.

Bereikbaarheid:

De transfer van Cuiaba naar de lodge duurt ongeveer 3 uur. De route naar de lodge loopt langs Poconé, een 18e eeuws goudmijnstadje. Vanaf Poconé is het laatste stuk van 37 km langs de Transpantaneira een onverharde weg. De lodge ligt op slechts 500 m van de Transpantaneira temidden van een iets hoger gelegen stuk savannebos.

Grootte en structuur van de lodge:

De Zwitsers-Braziliaanse eigenaars van UeSo Pantanal maken er geen geheim van: dit is een bescheiden familiepension met een huiselijk tintje. Marcos verzorgt de paarden met alle liefde van de wereld, Conceição ruimt de kamers op en veegt het ongedierte van de veranda's, Pedro de gids verwelkomt de gasten en Dito zorgt voor het onderhoud - iedereen wordt van harte voorgesteld. UeSo is niet van plan 5* luxe te bieden, maar ze zorgen er wel voor dat de gasten zich thuis en goed verzorgd voelen.  

UeSo biedt 18 eenvoudig ingerichte kamers, voorzien van airconditioning, plafondventilatoren en douches met warm water. Daarnaast biedt de lodge 5 chalets met uitzicht op het meer en een eigen veranda met schommelstoelen en hangmatten. Drie keer per dag worden regionale maaltijden in buffetvorm geserveerd in de eetzaal, die voorzien is van grote horren. De lodge heeft ook een klein dompelbad van waaruit paden uitwaaieren naar de omliggende tuin. Vanuit de lodge leidt een wandelpad naar een 17 meter hoge uitkijktoren, het perfecte uitkijkpunt om wilde dieren te spotten. Agoutis, primaten en tapirs worden hier vaak gezien.

Unieke kenmerken:

De bescheiden en gemakkelijke stijl van UeSo Pantanal is misschien wel geschikt voor mensen die genoegen nemen met ongepolijste huiselijke gezelligheid.

In de omgeving van de lodge kunt u een verscheidenheid aan ijsvogelsoorten, gestreepte reigers, koninklijke vorkstaarttyrannen, blauwkeel arendguana's, reuzentukans en reuzenotters zien. In de buurt van de lodge is een galerijbos waar veel vogelsoorten leven, zoals blauwkroontrogons, roodstaart Jacamars, gekraagde ara's, pottenbakkersvogels, lijnspechten en vos-rode boomklimmers. Maar ook veel andere zoogdiersoorten. U zult brulapen en kapucijnapen, tapirs, grote miereneters, kleine miereneters, moeras herten, gordeldieren, kapucijnapen, manenwolven, vossen en nog veel meer ontdekken.

Activiteiten

Paardrijden

In het verleden was paardrijden bijna de enige manier voor de inwoners om zich door de Pantanal te verplaatsen. Grijp de kans en laat de zachte paarden je door het prachtige landschap dragen. Maak je geen zorgen, het is geen probleem om te rijden, zelfs voor mensen zonder ervaring. Houd gewoon de teugels losjes in je handen en geniet van de rit.

Bootexcursie

Tijdens onze boottocht op de Rio Claro of Rio Novo (bijna bij de Pousada Estancia Vitoria) kun je veel vogels en kaaimannen zien of met een beetje geluk kun je ook de reuzenotters of tapirs observeren. Buiten het vissluitseizoen kun je proberen een piranha te vangen (sluitseizoen 01.11. tot 01.03). Om milieuredenen gebruiken we geen benzinemotoren.

Wandeltours

Onze wandeltours zijn speciaal ontworpen om de flora en fauna te observeren. Daarom lopen we heel langzaam en stil, omdat de dieren zeer gevoelig reageren op bewegingen en geluiden. Het is een goed idee om een verrekijker mee te nemen.

Optionele Jaguar tour (bij te boeken)
Boek de (optionele) Jaguar-spot-excursie van een hele dag in Porto Jofre erbij. Dit is een opwindende riviertocht per motorboot op zoek naar de jaguar in het Meeting of the Waters Conservation Area. Deze excursie wordt alleen aangeboden tijdens het laagwaterseizoen van juni tot november. Waarnemingen zijn vrijwel gegarandeerd.

Standaard 4-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
3 Aantal nachten
2 Aantal kamers

Het Astoria Copacabana ligt in de buurt van theaters, winkels en restaurants, op slechts 300 meter van het beroemde strand van Copacabana. Er is een zwembad op het dak en er wordt een uitgebreid continentaal ontbijt geserveerd. Het uitgebreide ontbijtbuffet wordt geserveerd in een levendige eetruimte. 

De kamers van Hotel Astoria Copacabana beschikken over airconditioning, een lichte inrichting en roomservice. Ze zijn allemaal voorzien van een televisie met kabelzenders, een minibar en een bureau. De eigen badkamer is uitgerust met een douche. Sommige kamers hebben ook een 32-inch lcd-tv. Wifi is gratis. 

Middenklasse hotels

Standaard 4-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
2 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Het boutiqe hotel 0031 ligt op een steenworp afstand van het prachtige strand en het centrum van Cumbuco. Uniek gelegen in de duinen en grenzend aan een natuurgebied. Het hotel biedt twaalf 2-persoons appartementen van 35 m2 en twee 4-persoons appartementen van 55 m2; ieder ruim, licht en smaakvol in Mediterrane sfeer ingericht.

Een aantal appartementen hebben zeezicht en zicht op de achtergelegen duinen. Een aantal appartementen kunnen worden uitgebreid tot een gezinsappartement voor resp. 4 en 5 personen. Het gehele terrein, het restaurant en het grote appartement is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De zeer ruime woon/slaapkamer is voorzien van grote bedden met boxspring matrassen, een comfortabele zitbank, airco, ventilator, een koelkastje, een moderne sfeervolle badkamer met douche en toilet en gratis Wifi.

Het zwembad is omgeven door tropische vegetatie en een aantal heerlijke ligbedden. Iedere ochtend wordt er een uitgebreid ontbijt geserveerd op de veranda van het hotel. Met een fantastisch uitzicht op zee kun je genieten van koffie/thee, verse fruitsappen, vers gebakken brood, fruitsalades, diverse soorten beleg, muffins en eieren zoals je ze zelf het lekkerste vindt!

Standaard 4-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
1 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Dit hotel ligt op een handige en comfortabele plek om te overnachten als je onderweg bent naar de Zuidelijke Pantanal vanuit Campo Grande. Er zijn 97 kamers in diverse categorieën met 24-uurs roomservice. Er is een zwembad, een kleine tuin, bar en een restaurant met regionale gerechten. Het autoverhuurbedrijf ligt naast het hotel.

Deluxe 4-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
6 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Het Pousada Aconchego bevindt zich naast de Nossa Signora-kerk in het historisch centrum en biedt comfortabele accommodaties met gratis WiFi. De pousada beschikt over een mooi buitenzwembad om te ontspannen.

De kamers van het Pousada Aconchego zijn ingericht in een koloniale stijl en hebben airconditioning en satelliet-tv.

Bij het Aconchego vindt u een grote tropische binnentuin met hangmatten, waarin u zich kunt ontspannen en er is een recreatieruimte.

Het zorgvuldig samengestelde ontbijt bestaat uit veel fruit, versgebakken brood en cake. Het Grill Restaurant Aconchego serveert een grote selectie van vis- en vleesgerechten.

Er is ook gratis parkeergelegenheid bij de pousada.

Excursies inbegrepen

Een tour door het historische dorpje Paraty is als een reis door de tijd in Brazilië. De huisjes en hobbelige straatjes zijn nagenoeg identiek gebleven sinds de 17e eeuw. Tijdens deze excursie toont de gids al wandelend de vele bezienswaardigheden van Paraty en er wordt verteld over de indrukwekkende geschiedenis van dit dorp en de invloed die het heeft gehad op de ontwikkeling van Brazilië. Het is goed om deel te nemen aan deze excursie bij aankomst, zodat je tijdens de rest van het verblijf in Paraty goed op de hoogte bent van de bezienswaardigheden en de verborgen plekjes in Paraty.

De excursie start dagelijks om 19u in het historisch centrum van Paraty, onder begeleiding van een Engelssprekende gids, in gezelschap van andere toeristen. 

De Urban bike tour begint om 9u in de ochtend in de fietsenwinkel in Copacabana, waar u een taxi heen kunt nemen of u gaat er wandelend heen indien uw hotel zich op loopafstand bevind. Fietsen in Rio de Janeiro geeft u de mogelijkheid om van dichtbij te ervaren hoe de carioca's leven. De Carioca's zijn de locals van Rio. 

Natuurlijk, de tours gaan langs de beroemde plekken van de stad, maar er is meer dan alleen maar het strand van Copacabana, de Suikerbrood berg en het Christus beeld. Als insiders tonen wij ook de verborgen bezienswaardigheden, die we plaatsen tegen een achtergrond van heden en verleden. Tegelijkertijd proberen we het beeld van Rio de Janeiro, waar chique buurten en sloppenwijken op een steenworp afstand van elkaar liggen, niet mooier te maken dan het in werkelijkheid is. Fietsen in Rio de Janeiro met een Nederlandse gids is daarbij een milieuvriendelijk alternatief voor het traditionele bus toerisme, in een stad waar verkeersopstoppingen aan het toenemen zijn. Met de relatief ontspannen fietstours kan veel terrein worden bestreken in slechts een paar uur.

Maar wat natuurlijk het belangrijkste is: de tours zijn vooral spannende ontdekkingstochten met een Nederlandse of Engelstalige gids, op de fiets, door een mooie en bijzondere stad. 

Beschrijving Urban Bike tour:

De Stadstour is een 3 uur durende fietstour in Rio de Janeiro, die je meeneemt door het zuidelijk gedeelte van de strandstad, dat ingeklemd ligt tussen bergen en strand. We beginnen bij het strand van Copacabana, de plek waar de cariocas, zoals de inwoners van Rio worden genoemd, een belangrijk deel van hun sociale leven doorbrengen. Vanaf Copacabana fietsen we naar de Suikerbrood Berg, om zijn indrukwekkende omvang van dichtbij te bekijken. We stoppen ook bij het nabij gelegen Rode Strand (Praia Vermelha), een kleine oasis van rust.

Na het Rode Strand, gaat de fietstour naar de levendige wijk Botafogo. Een mooie gelegenheid om van dichtbij te zien hoe het dagelijks leven van deze chaotische miljoenenstad eruit ziet. Het laatste gedeelte van de tocht brengt ons bij Lagoa, het imposante stadsmeer, omgeven door beboste heuvels en chique wijken.

Optionele excursies

Datum: Van: Naar: Vertrek: Aankomst: Overstap: Airline:
13/07/2019 Amsterdam Fortaleza 12:45 17:20 0 KLM
15/07/2019 Fortaleza Manaus 08:30 10:55 0 GOL
20/07/2019 Manaus Cuiabá 16:05 21:55 1 GOL
24/07/2019 Cuiabá São Paulo 11:40 15:55 0 GOL
02/08/2019 Rio de Janeiro Amsterdam 21:55 14:20 0 KLM
Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.