Reiscode: MAAMRBUN2MS

Reisvoorstel 5661, Rondreis Brazilie februari 2019

Hierbij ontvangt u het reisvoorstel naar Brazilië, aangeboden in samenwerking met Travel Counseloors. Het is een prachtige rondreis geworden op basis van uw reiswensen.

Uiteraard zijn wijzigingen nog mogelijk in het offertetraject. Het is immers een reis op maat. Neem het rustig door en dan verneem ik graag uw terugkoppeling.

Uitkijkend naar uw reactie. 

Hartelijke groet namens het BRS team,

Gustavo Lucena Lage
Reisadviseur

  • Manaus
  • Amazone Regenwoud
  • Rio de Janeiro - het bruisende hart van Brazilie
  • Relaxen op het strand van Buzios
  • Dag 01: 14 februari 2019 (Begin landarrangement)
  • Dag 14: 27 februari 2019 (Einde landarrangement)
  • Dag 15: 28 februari 2019 (Aankomst Schiphol)

Inbegrepen:

  • Alle vermelde vluchten, zie tabblad vluchtschema
     
  • Alle vermelde hotels en maaltijden, zie tabblad hotels
     
  • Vervoer; 
    Alle vermelde transfers 
     
  • Excursies; 
    Excursies die vermeld zijn in het excursie tabblad of de dag tot dag beschrijving. 
     
  • Reisbegeleiding; 
    Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 
     
  • Zekerheden; 
    Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).
     

Niet inbegrepen: 

  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 
     
  • Boekingskosten á € 25,- per boeking

Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd en met een prive transfer naar het hotel gebracht. De rest van de dag is vrij te besteden.

  • Zie tabblad hotels voor de hotelselectie tijdens het verblijf in Manaus

Vandaag staat er een citytour op het programma, duur aantal uur. U wordt hiervoor opgehaald en weer afgezet bij het hotel. 

Vandaag staat er een boeiende natuur dagexcursie op het programma door de Amazone Jungle naar de Presidente Figueiredo watervallen. Een dag vol avontuur wacht op u, waarbij u betoverende watervallen in de Amazone Jungle bezoekt en zwemt in natuurlijke zwembaden. U wordt in de ochtend opgehaald bij het hotel en aan het einde van de middag er weer afgezet. 

U wordt in de ochtend opgehaald bij het hotel en naar uw lodge in het Amazone regenwoud gebracht. Na aankomst in de lodge gaat u de komende dagen de jungle beleven, onder begeleiding van een ervaren Engelssprekende gids. Het verblijf is op basis van volpension met dagelijkse excursies inbegrepen.

Bij de accommodatie beschrijving kunt u de gedetailleerde dag tot dag beschrijving bekijken tijdens uw verblijf in de lodge. 

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse lodge tijdens uw verblijf in het Amazone regenwoud

2e dag - Om 05:30 uur staan we 's morgens vroeg op voor een zonsopgang tour. Daarna keren we terug naar de lodge voor het ontbijt.

Om 08:30 gaan we op een jungle trekking waar je leert over overleven in de jungle met onze ervaren gidsen, De gids toont technieken over hoe lianen te gebruiken als touwen, hoe in bomen te klimmen, hoe water te vinden en ook jacht vaardigheden. Natuurlijk leer je over de fauna en biodiversiteit.

Om 12:00 lunch, na de lunch gaan we kanoën met roeispanen (of gemotoriseerd) om meer vogels en dieren zoals luiaards en apen te bekijken. Dan keren we terug naar de Lodge voor het diner om 19:30 uur en na het diner heb je de gelegenheid om te ontspannen en de geluiden in je op te nemen van de Amazone in de avond.

3e dag - Om 08:00 uur bezoeken we het huis van een caboclo (lokale inwoner uit de Amazone, geen Indiaan) om te leren over hun gewoonten en cultuur. We bezoeken onder andere rubber- en cassaveplantages. Dit is een mooie gelegenheid om foto's te maken van de lokale gebruiken en we kunnen in de jungle fruit, paranoten, kruiden, groenten en specerijen verzamelen.

Bekijk hoe ze hun eten bereiden met al deze goederen en proef wat van dit exotische product. Om 12:00 lunch in de lodge en u krijgt de gelegenheid om een aantal van die dingen te ervaren die u bij de lokale huizen zag (fruit, groenten, kruiden, specerijen).

In de middag gaan we piranha vissen en hopelijk vangen we veel piranha's.

Diner om 19.30 uur, met aansluitend een kanotocht voor nachtelijke wildobservatie en alligator spotten met flitslicht.

Vandaag komt er een einde aan het Amazone jungle arrangement. U wordt na het ontbijt met een transfer terug naar Manaus gebracht en afgezet op de luchthaven. Aansluitend is de binnenlandse vlucht naar Rio de Janeiro. Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een privé transfer naar het hotel gebracht in Rio. 

  • Zie tabblad hotels voor de accommodatie selectie tijdens uw verblijf in Rio de Janeiro

Vandaag staat er een privé dagexcursie (duur circa 6 uur) op het programma naar het Christusbeeld op de 710 meter hoge Corcovado berg in de ochtend en daarna naar de suikerbroodberg. Alle entrees zijn inbegrepen, dus zowel het treintje naar de Corcovado als de kabelbaan naar de Suikerbroodberg. U wordt door de gids en chauffeur in de ochtend opgehaald bij het hotel en na afloop er weer afgezet. 

Vandaag staat de Urban bike tour op het programma in de ochtend, in gezelschap van andere toeristen en met Engelstalige begeleiding. Deze excursie is perfect als eerste kennismaking om Copacabana en de omliggende wijken goed te leren kennen. 

Vanuit Rio vertrekt de transfer naar Búzios, in gezelschap van andere toeristen (prive transfer tegen meerkosten beschikbaar). De gehele transfer duurt een aantal uur. Na aankomst wordt u afgezet bij het hotel in Búzios en kunt u de rest van de dagen genieten van deze fantastische badplaats.

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Búzios

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden en genieten van Búzios. Uiteraard is het mogelijk om excursies bij te boeken. Bekijk de optionele excursies die u bij kunt boeken in het andere tabblad.

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden en genieten van Búzios. Uiteraard is het mogelijk om excursies bij te boeken. Bekijk de optionele excursies die u bij kunt boeken in het andere tabblad.

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden en genieten van Búzios. Uiteraard is het mogelijk om excursies bij te boeken. Bekijk de optionele excursies die u bij kunt boeken in het andere tabblad.

Vandaag eindigt deze mooie rondreis. U wordt opgehaald bij het hotel in Búzios en met een transfer in gezelschap van andere toeristen naar de luchthaven van Rio gebracht (duur circa 3 uur). Een privé transfer is beschikbaar tegen meerkosten. Aansluitend begint uw terugvlucht naar huis.

Door de machtige Amazone, een rivier systeem dat geen gelijke kent, vloeit één vijfde van al het zoetwater van de gehele planeet. En in het hart van het Amazonegebied stromen de donkere 'Rio Negro' en de lichtere 'Rio Solimões' samen in een spectaculair schouwspel dat bekend staat als 'Encontro das Aguas', de ontmoeting van de wateren.

Hier, midden van in de jungle, is een metropool van maar liefst 2 miljoen inwoners ontstaan, het onvergelijkbare Manaus. De rubber exploitatie in de laat 19e eeuw bracht de stad gouden tijden en nu is het het knooppunt van de broeiende economie van de Amazone.

Manaus is een moderne stad met alle voorzieningen die je maar kunt bedenken. Uit de gloriedagen in de laat 19e eeuw zijn nog een aantal parels overgebleven die niet gemist mogen worden, zoals het theater 'Theatro Amazonas' gebouwd in de Italiaanse Renaissance stijl, de markt 'Mercado Alfredo Lisboa' dat door Eiffel is ontworpen naar het voorbeeld van Les Halles in Parijs, en het paleis 'Palacio Rio Negro', waar tegenwoordig de gouverneur van Manaus huist.

De hoofdstad van de staat Amazonas is vandaag de dag de toegangspoort voor het toerisme in het Amazone regenwoud. Hiervandaan kun je naar vele en diverse lodges in de jungle reizen voor meerdaagse verblijven op basis van volpension en met inbegrip van dagelijkse excursies. Er zijn lodges in diverse comfort klassen, zowel nabij Manaus als dieper het regenwoud in. Meerdaagse boottochten met typische Amazone clipper boten zijn ook goede alternatieven om het Amazone regenwoud te beleven.

Het Amazonegebied, met zijn weelderige tropische regenwoud en ongeëvenaarde biodiversiteit, is wereldwijd bekend. De omvang van het regenwoud is haast onvoorstelbaar: het is zo groot dat Nederland er gemakkelijk 100 keer in past. Als toegangspoort tot de Amazone is de stad Manaus, met zijn internationale luchthaven, de ideale uitvalsbasis voor avontuurlijke reizigers.

In de omgeving van deze bruisende metropool bieden hotels en lodges toeristen de perfecte gelegenheid om de geuren, kleuren en geluiden van het oerwoud te ervaren. Dit is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van een reis naar Brazilië. Ontmoet de betoverende roze rivierdolfijnen, bekend als 'boto', maak kennis met de gastvrije lokale bevolking en beleef de unieke flora en fauna die dit gebied te bieden heeft.

Brazilië Reis Specialist biedt reisarrangementen aan in alle regio's van Brazilië. U kunt deze arrangementen los boeken, of wij kunnen ze integreren in een reis die volledig op maat voor u wordt samengesteld. Het laten maken van een op maat gemaakt voorstel is geheel vrijblijvend en kosteloos. Het stelt u in staat om een reis te beleven die volledig is afgestemd op uw individuele reiswensen, zodat u het maximale uit uw Amazone-avontuur kunt halen.

Rio de Janeiro, ook wel bekend als 'a cidade maravilhosa', de prachtige stad, behoort zonder twijfel tot de mooiste steden ter wereld. Het is een adembenemende mix van weelderig groene bergen, uitgestrekte zandstranden en de onmetelijkheid van de Atlantische Oceaan.

Naast de wereldberoemde bezienswaardigheden zoals de Suikerbroodberg (Pão de Açúcar), de Corcovado met het iconische Christusbeeld en de stranden van Copacabana en Ipanema, heeft Rio de Janeiro nog veel meer te bieden.

De stad bruist van energie en ritme, en de lokale bevolking, de 'cariocas', staan bekend om hun aanstekelijke vrolijkheid. Ervaar het zelf in de levendige uitgaanswijk Lapa, met zijn talloze dansgelegenheden en gezellige bars. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de beroemde trappen van Santa Teresa, een kleurrijke en artistieke buurt.

Op zondagen wordt de boulevard in Rio vrijwel autovrij, waardoor het de perfecte gelegenheid is om kilometerslang te fietsen, skaten of wandelen langs de kust. Een van de meest prachtige, maar minder bekende uitzichten in Rio is vanaf de 'Vista Chinesa'. Vanuit het regenwoud in het hart van de stad, genaamd 'Floresta da Tijuca', kijk je uit over deze unieke metropool.

Waar anders kun je het beroemdste carnavalsfeest ter wereld meemaken, ontspannen op de prachtige stranden, feesten tot in de vroege uurtjes of simpelweg genieten van de adembenemende uitzichten? Rio is het perfecte startpunt voor een rondreis door Brazilië. Mocht je niet ver willen reizen, dan zijn er in de directe omgeving ook diverse plaatsen die het bezoeken waard zijn, zoals het prachtige schiereiland Buzios, het historische kustplaatsje Paraty of het weelderige tropische eiland Ilha Grande.

Bovendien biedt Rio de Janeiro een scala aan culinaire hoogstandjes en restaurants die de Braziliaanse keuken vertegenwoordigen. Proef heerlijke lokale gerechten zoals feijoada, pão de queijo en brigadeiro, of geniet van internationale culinaire ervaringen in de vele eetgelegenheden verspreid door de stad.

Kortom, Rio de Janeiro is een stad die je moet ervaren. Het is een feest voor alle zintuigen en biedt de perfecte mix van cultuur, natuur, stranden en entertainment. Plan je bezoek zorgvuldig en laat je betoveren door de magie van deze prachtige stad en de vele mogelijkheden die het te bieden heeft.

Restauranttips in Rio de Janeiro:

  1. Churrascaria Palace: Deze bekroonde churrascaria, gelegen in de wijk Copacabana, is een favoriet onder vleesliefhebbers. Geniet van een uitgebreid assortiment heerlijk gegrild vlees, geserveerd op traditionele Braziliaanse wijze.

  2. Aprazível: Dit restaurant in de charmante wijk Santa Teresa biedt een combinatie van heerlijke Braziliaanse gerechten en een prachtig uitzicht over de stad. Het menu omvat zowel traditionele als eigentijdse gerechten, bereid met verse en lokale ingrediënten.

  3. Zaza Bistro Tropical: Gelegen in de wijk Ipanema, staat dit restaurant bekend om zijn creatieve fusiongerechten met invloeden uit verschillende keukens. Proef unieke smaken en geniet van de ontspannen sfeer en kleurrijke inrichting.

  4. Bar do Mineiro: Voor een authentieke Braziliaanse ervaring moet je dit informele restaurant in de wijk Santa Teresa bezoeken. Probeer de traditionele Braziliaanse gerechten, zoals feijoada (zwarte bonen stoofpot) en pasteis (gefrituurde pasteitjes).

  5. Sushi Leblon: Voor liefhebbers van sushi en Japanse gerechten is Sushi Leblon een must-visit. Dit gerenommeerde restaurant in de wijk Leblon staat bekend om zijn verse vis en creatieve sushi-rollen, bereid met vakmanschap en oog voor detail.

Dit zijn slechts enkele van de vele geweldige restaurants die Rio de Janeiro te bieden heeft. Het diverse culinaire landschap van de stad biedt voor elk wat wils, of je nu op zoek bent naar traditionele Braziliaanse gerechten, internationale smaken of fusionkeukens. Vergeet niet om vooraf te reserveren, vooral voor populaire restaurants, om teleurstellingen te voorkomen en een tafel te bemachtigen.

Genesteld ten oosten van het levendige Rio de Janeiro, bevindt zich de stralende Costa do Sol, oftewel de Zonnekust. Dit gebied herbergt enkele van Brazilië's meest pittoreske strandbestemmingen, waar zowel lokale als internationale toeristen naar hartenlust kunnen genieten. Binnen deze kustparels springt Buzios, gelegen in de regio 'Cabo Frio', onmiskenbaar in het oog.

Buzios, een elegant en trendy schiereiland, pronkt met 17 adembenemende stranden die variëren van avontuurlijke surfhotspots tot vredige baaien. Watersportliefhebbers worden verwend met geweldige surf-, kite- en windsurfomstandigheden dankzij de constante wind. Maar of je nu op zoek bent naar luxe accommodaties of een bruisend nachtleven, Buzios heeft voor ieder wat wils.

Het 'Saint Tropez' van Brazilië, zoals Buzios tegenwoordig bekendstaat, heeft zijn eenvoudige wortels als een slaperig vissersdorpje uit de jaren '60 weten te behouden. De transformatie naar een glamoureuze vakantiebestemming begon toen de Franse actrice Brigitte Bardot haar liefde voor het idyllische landschap van Buzios verklaarde en het tot haar vakantieplek benoemde. Deze roem heeft een stroom van toeristen aangetrokken en heeft geresulteerd in de opkomst van verfijnde boetiekhotels, exquise eetgelegenheden en modieuze boetieks.

Naast al deze genoegens is Buzios ook een perfecte uitvalsbasis voor een dagexcursie naar het betoverende Arraial do Cabo, ook wel het 'Caribisch gebied van Brazilië' genoemd. Met zijn ongerepte witte zandstranden en glashelder water, is een bezoek aan Arraial do Cabo absoluut de moeite waard.

Het bezoeken van Buzios en haar omgeving is gemakkelijk te combineren met een reis naar de 'Cidade Maravilhosa', oftewel de prachtige stad Rio de Janeiro, slechts op 2,5 uur of 165 km rijafstand. Zo kunnen reizigers zowel de opwindende stadsexcitatie ervaren als ontspannen aan het strand.

Middenklasse hotels

Deluxe 2-persoonskamer Kamertype
Volpension Maaltijd type
3 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Kom de Amazone beleven samen met de zeer ervaren natuurgidsen van de Amazon Turtle Lodge, in een prachtig ongerepte jungle omgeving. Bent u op zoek een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding, dan bent u bij de Amazon Turtle lodge aan het juiste adres. 

De excursies van de Amazon Turtle Lodge zijn echt een hoogtepunt van uw reis, omdat ze u in contact brengen met het zeer diverse oerwoud in de omgeving van de lodge.

Wij bieden er arrangementen aan van meerdere nachten, allen op basis van volpension en met dagelijkse excursies inbegrepen. Alle kamers hebben een privé badkamer met warm water en airconditioning. 

Locatie:

De Amazon Turtle lodge ligt langs een meer, 70 km ten zuiden van Manaus, ver weg van andere lodges en in een ongerepte omgeving.

Bereikbaarheid:

De transfer naar de lodge duurt 3½ tot 4 uur. De transfer begint van hotel of luchthaven naar de haven in Manaus, gevolgd door een boottocht over de Amazonerivier naar Porto Careiro, waarbij onderweg de 'Ontmoeting der Wateren' wordt overgestoken. Vanaf hier gaat de transfer verder over land naar de opstapplaats voor een schilderachtige tocht per motorboot over de Mamori rivier naar de lodge.  

Grootte en structuur van de lodge:

Qua capaciteit is de Turtle lodge een middelgrote lodge, met 21 houten en stenen bungalows die verschillende gradaties van comfort bieden. De lodge is echter gebouwd op een hoger gelegen terrein en is verspreid over een groot gebied, zodat er veel ruimte is om rond en in de lodge te wandelen. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en de superieure klasse bungalows zijn wat moderner en ruimer van opzet. Het restaurant kijkt uit over een weelderige, centrale tuin, die leidt naar een open lounge en een hangmat. 

Unieke kenmerken:

Wat de Turtle lodge onderscheidt van de meeste andere lodges is dat het ook een reeks gespecialiseerde pakketten aanbiedt, zoals survival pakketten met kamperen (in hangmatten) in de Amazone jungle. Wil je een nachtje survival toevoegen en overnachten in de jungle? Informeer bij ons naar de meerkosten.

Superieure klasse hotels

Standaard 2-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
3 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Engelse bechrijving:

Sleek elegance exudes from this luxury hotel, located in the historical centre of Manaus, just a few steps from the Amazonas Theatre. Each of the 30 exclusive suites (5 Standard, 20 Superior and 5 Premium) boast classic yet modern design and all look over the building's leafy stone patio and pool. The façade, reception and restaurant have preserved the original design of this restored historical mansion, which dates back to the golden age of the rubber boom. The in-house Fitz Carraldo Bistro is open for breakfast, lunch and dinner and serves up a fusion of amazonian cuisine and international flavours. Striving to reduce its carbon footprint, water is heated using solar energy, a waste separation system is implemented and the lights have been replaced with LED and energy saving bulbs.

Superieure 2-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
3 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Hotel Miramar Hotel by Windsor ligt recht tegenover het beroemde Copacabana-strand en is één van de beste hotels van Rio de Janeiro. Deze accommodatie heeft een prachtig zwembad en een moderne fitnessruimte. Het ontbijtbuffet is er fantastisch en zeer uitgebreid. Tijdens het ontbijt kunt u het prachtige uitzicht op het strand bewonderen. De bar op het dak schenkt drankjes. Dineren is mogelijk in het eigen restaurant.

Alle kamers met airconditioning hebben een interieur in grijze tinten. U vindt er een kluisje, een minibar en een flatscreen-tv met kabelzenders. De privébadkamer is voorzien van een badjas en toiletartikelen.

In de buurt zijn veel winkels, supermarkten, restaurants, bars en discotheken gevestigd. Bovendien is er een strandservice beschikbaar, met handdoeken, stoelen en parasols.

Superieure 2-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
4 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Het Insolito Boutique Hotel & Spa staat bekend als één van de beste hotels van Búzios en heeft exclusieve kamers met lichte tinten en luxueuze voorzieningen in een mediterraans gebouw met een prachtig uitzicht op de zee. Alle accommodaties hebben een houten terras met uitzicht op de oceaan. De speciale Insolito Suite heeft een balkon met een eigen hot tub.

Het hotel beschikt over een buitenzwembad, een hot tub en een sauna voor alle gasten. Tevens kunt u genieten van wellnessfaciliteiten en vele andere recreatieve en ontspannende activiteiten. Bij de bar aan het zwembad kunt u genieten van een hapje of een koud drankje in de zon.

Het restaurant op het dak biedt heerlijke specialiteiten uit de Braziliaanse keuken in een charmante omgeving met bloemen en met de hand beschilderde kunstwerken. Ferradura is een geweldige keuze voor reizigers die geïnteresseerd zijn in natuur, stranden en rust.

Excursies inbegrepen

Onze Engelstalige gids neemt u mee door Manaus langs de toeristische highlights. Er is een bezoek aan het beroemde 'Theatro Amazonas Opera House', het Indianen museum en de levendige markt 'Adolpho Lisboa'. Hier worden lokale producten uit de Amazone aan de man gebracht. Het historische centrum van Manaus wordt ook verkend tijdens de excursie. De grandeur en weelde van de laat 19e eeuwse rubber exploitatie is hier nog duidelijk zichtbaar. Entreeprijzen voor musea e.d. zijn niet inbegrepen in deze excursie.

U wordt voor de excursie opgehaald en weer afgezet bij het hotel. De excursie wordt aangeboden op privé basis en kan zowel in de ochtend als de middag starten. 

Watervallen van Presidente Figueiredo - midden in de Amazone (07:30 uur tot 17:00 uur)

We beginnen de dag met een ophaalservice bij uw hotel in Manaus.

Na een autorit van ongeveer 1 uur en 15 minuten, arriveren we bij ons eerste bezoekpunt. Hier starten we met een lichte junglewandeling die ons leidt naar de betoverende Santuario waterval. Neem een verfrissende duik in het heldere water en geniet van de indrukwekkende omgeving.

Vervolgens brengen we een bezoek aan de Pedra Furada Waterval. Deze waterval is zo genoemd omdat het water 30 meter naar beneden stort vanaf de top van een grote rots met drie gaten, waardoor er een prachtig en uitnodigend natuurlijk zwembad met rustig water wordt gevormd. Omgeven door een indrukwekkende rotswand in de vorm van een halve maan en de onverstoorbare Amazone jungle erboven, is dit een werkelijk unieke plek om te zwemmen en te ontspannen. De waterval is het mooist tijdens het regenseizoen, tussen februari en mei.

Als de lunchtijd aanbreekt, zullen we genieten van een heerlijke maaltijd, waarna we de Urubui Rivier bezoeken. Hier kunt u ontspannen, zwemmen en genieten van het prachtige natuurlijke landschap.

In de middag bezoeken we de Iracema watervallen. Deze prachtige locatie is de perfecte afsluiting van onze dag vol watervallen en natuur. En ja, u kunt hier ook nog even een verfrissende duik nemen!

Aan het eind van de middag zullen we terugrijden naar Manaus. Hier sluiten we de dag af met een drop-off service bij uw hotel.

Vandaag staat er een privé dagexcursie (duur circa 6 uur) op het programma naar het Christusbeeld op de 710 meter hoge Corcovado berg en daarna de suikerbroodberg.

U wordt in de ochtend opgepikt bij het hotel en naar de Corcovado gebracht. Het beeld is ongetwijfeld één van de meest bekende monumenten ter wereld en een bezoek aan Rio is niet compleet zonder hier te zijn geweest. U wordt tot aan de voet van de Corcovado berg gebracht, waar u het treintje neemt die de steile helling opkrult door het Tijuca bos richting de top.

Eenmaal boven kunt u het beeld van dichtbij bewonderen en genieten van adembenemende uitzichten over de wijken Copacabana, Ipanema, Leblon, de botanische tuinen en het 'Rodrigo Freitas' meer. 

Na het bezoek aan de Corcovado gaat de excursie verder naar de Suikerbroodberg 'Pao de Acucar'. In de oude 'Urca' buurt gaat u aan boord van de kabelbaan, waar de enerverende klim naar de 215 meter hoge Urca heuvel begint. Op de Urca heuvel zijn een aantal winkeltjes, kunt u genieten van het mooie uitzicht en is er een café. 
Hierna vervolgt de kabelbaan zijn enerverende tocht over beboste heuvels naar de 395 meter hoge top van de suikerbroodberg. Hier kunt u genieten van de meest spectaculaire panoramische uitzichten over Rio de Janeiro.

Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel.

De Urban bike tour begint om 9u in de ochtend in de fietsenwinkel in Copacabana, waar u een taxi heen kunt nemen of u gaat er wandelend heen indien uw hotel zich op loopafstand bevind. Fietsen in Rio de Janeiro geeft u de mogelijkheid om van dichtbij te ervaren hoe de carioca's leven. De Carioca's zijn de locals van Rio. 

Natuurlijk, de tours gaan langs de beroemde plekken van de stad, maar er is meer dan alleen maar het strand van Copacabana, de Suikerbrood berg en het Christus beeld. Als insiders tonen wij ook de verborgen bezienswaardigheden, die we plaatsen tegen een achtergrond van heden en verleden. Tegelijkertijd proberen we het beeld van Rio de Janeiro, waar chique buurten en sloppenwijken op een steenworp afstand van elkaar liggen, niet mooier te maken dan het in werkelijkheid is. Fietsen in Rio de Janeiro met een Nederlandse gids is daarbij een milieuvriendelijk alternatief voor het traditionele bus toerisme, in een stad waar verkeersopstoppingen aan het toenemen zijn. Met de relatief ontspannen fietstours kan veel terrein worden bestreken in slechts een paar uur.

Maar wat natuurlijk het belangrijkste is: de tours zijn vooral spannende ontdekkingstochten met een Nederlandse of Engelstalige gids, op de fiets, door een mooie en bijzondere stad. 

Beschrijving Urban Bike tour:

De Stadstour is een 3 uur durende fietstour in Rio de Janeiro, die je meeneemt door het zuidelijk gedeelte van de strandstad, dat ingeklemd ligt tussen bergen en strand. We beginnen bij het strand van Copacabana, de plek waar de cariocas, zoals de inwoners van Rio worden genoemd, een belangrijk deel van hun sociale leven doorbrengen. Vanaf Copacabana fietsen we naar de Suikerbrood Berg, om zijn indrukwekkende omvang van dichtbij te bekijken. We stoppen ook bij het nabij gelegen Rode Strand (Praia Vermelha), een kleine oasis van rust.

Na het Rode Strand, gaat de fietstour naar de levendige wijk Botafogo. Een mooie gelegenheid om van dichtbij te zien hoe het dagelijks leven van deze chaotische miljoenenstad eruit ziet. Het laatste gedeelte van de tocht brengt ons bij Lagoa, het imposante stadsmeer, omgeven door beboste heuvels en chique wijken.

Optionele excursies

Datum: Van: Naar: Vertrek: Aankomst: Overstap: Airline:
14/02/2019 Amsterdam Manaus 12:45 22:35 1 KLM Business class en GOL
20/02/2019 Manaus Rio de Janeiro 16:05 22:20 1 GOL Economy comfort
27/02/2019 Rio de Janeiro Amsterdam 16:45 11:40 volgende dag 28 feb aankomst Schiphol 1 GOL & KLM Businessclass
Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.