Reiscode: 5618

Reisvoorstel 5618, Familie Rondreis Brazilie juli - augustus 2019

Hierbij ontvangt u het reisvoorstel naar Brazilië. Het is een prachtige rondreis geworden op basis van uw reiswensen.

Uiteraard zijn wijzigingen nog mogelijk in het offertetraject. Het is immers een reis op maat. Neem het rustig door en dan verneem ik graag uw terugkoppeling.

De geselecteerde vluchten zijn nu nog beschikbaar. Om de reis voor deze reissom te boeken, is het belangrijk om de rondreis zo spoedig mogelijk vast te leggen, zodat we de geselecteerde vluchten kunnen garanderen voor het gebruikte tarief en de geselecteerde accommodaties beschikbaarheid hebben.

In de regel geldt, hoe langer we wachten met het boeken, des te duurder worden de vluchten, want de goedkopere boekingsklasses raken als eerste vol op de vluchten en daardoor kunnen de tickets duurder worden.
  

  • Om de reis te boeken, ontvangen wij graag de volgende gegevens: 
     
    • Namen zoals vermeld in het paspoort
    • Geboortedata
    • Paspoortnummers
    • Adres voor vermelding op de factuur
    • Mobiel nummer waarop het reisgezelschap tijdens de reis bereikbaar is
    • Contactgegevens van kennis of familie die niet meegaat tijdens de reis

       
  • Deze gegevens kunt u via het aanvraag tabblad van het reisvoorstel versturen. Uw gegevens worden via een beveiligde HTTPS verbinding naar ons verstuurd.

 

Uitkijkend naar uw reactie. 

Hartelijke groet namens het BRS team,

Gustavo Lucena Lage
Reisadviseur

4.366,00 € p.p. 16 dagen
  • Rio de Janeiro
  • Pantanal met Jaguar spotten
  • Fernando de Noronha
  • Dag 01: 29 juli 2019 (Begin landarrangement)
  • Dag 16: 13 augustus 2019 (aankomst Nederland)

Reissom:

  • €  4.366,--  per persoon op basis van deelname 4 personen
    • Wij bieden een korting aan van € 170,--  per persoon wanneer u deze reis boekt voor 15 december 2018. 
      Deze korting is geldig bij betaling per reguliere bankoverschrijving.
       
    • Pousada Solar dos Ventos is inbegrepen in de reissom. De verbouwing is medio juni klaar, ruim op tijd dus voor jullie aankomst en dan hebben ze ook een mooi zwembad. 


Inbegrepen:

  • Alle vermelde vluchten, zie tabblad vluchtschema
     
  • Alle vermelde hotels en maaltijden, zie tabblad hotels
     
  • Vervoer; 
    Alle vermelde transfers 
     
  • Excursies; 
    Excursies die vermeld zijn in het excursie tabblad of de dag tot dag beschrijving. 
     
  • Reisbegeleiding; 
    Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 
     
  • Zekerheden; 
    Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).
     

Niet inbegrepen: 

  • Milieubelastingen Fernando de Noronha;
    circa USD 25 per persoon per dag
     
  • Entree National Marine Park Fernando de Noronha
    circa USD 75 per persoon, geldig voor 10 dagen
  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 
     
  • Boekingskosten á € 25,- per boeking

Na aankomst in Rio de Janeiro wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een privé transfer naar het hotel gebracht in Rio de Janeiro. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed om bijvoorbeeld het bruisende Rio alvast te ontdekken. Overdag kan je heerlijk wandelen over de kilometerslange Copacabana boulevard, vol met leuke kioskjes waar je een heerlijke Braziliaanse Caipirinha (Braziliaanse cocktail) kan drinken. 

  • Zie tabblad hotels voor hotelselectie tijdens uw verblijf in Rio de Janeiro

Vandaag staat de​ de Panaroma Tour fietstocht die je van de fameuze Copacabana meeneemt naar de oevers van de Baai van Guanabara, tot Lapa en het historische centrum van Rio. Het startpunt (meeting point) voor deze excursie in de fietsenwinkel in Copacabana. Daar kunt u een taxi heen nemen in de ochtend of erheen wandelen indien u in een hotel verblijft daar in de buurt in Copacabana. 

Vandaag staat er een privé dagexcursie (duur circa 6 uur) op het programma naar het Christusbeeld op de 710 meter hoge Corcovado berg in de ochtend en daarna naar de suikerbroodberg. Alle entrees zijn inbegrepen, dus zowel het treintje naar de Corcovado als de kabelbaan naar de Suikerbroodberg. U wordt door de gids en chauffeur in de ochtend opgehaald bij het hotel en na afloop er weer afgezet. 

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden. Uiteraard is het mogelijk om excursies bij te boeken. Bekijk de optionele excursies die u bij kunt boeken. 

Vandaag komt er een einde aan het verblijf in Rio de Janeiro en gaat u naar de volgende bestemming, namelijk de Pantanal. U wordt opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht, met aansluitend de binnenlandse vlucht naar Cuiaba. Hier start het Pantanal arrangement. 

Engelse beschrijving:

From the airport you drive to Poconé, 100 km away. Then we continue along the famous natural road Transpantaneira to the Pousada UeSo Estância Vitória - km 38. On this part of the Transpantaneira you can already see various wild animals such as caimans, capivaras, jabiru storks etc. Upon arrival at the Pousada, lunch is served in buffet form (depending on arrival time at the airport). Afterwards there is a short break. In the late afternoon you will take a walk to track down animals. Dinner is at the lodge. On request, a night safari on foot can be arranged after dinner to track nocturnal animals . Don't forget to bring your flashlight.

s Ochtends om 5 uur voor het ontbijt beginnen we aan onze voetreis bij zonsopgang. Geniet van het ontwaken van de Pantanal, een natuurspektakel dat je niet mag missen. Na het ontbijt maak je een paardrijtocht (ook geschikt voor mensen zonder paardrijervaring). De lunch is dan weer in de pousada. In de late namiddag rijden we naar Transpantaneira om enkele zoogdieren en vogels te zien zoals capibara's, Tuiuius (Jabirus), Jacares (kaaimannen). Misschien ontdekt de gids wel een miereneter of tapir in het wild. s Avonds keer je terug naar de lodge voor het avondeten.

Na het ontbijt gaan we per boot op riviersafari. We rijden bewust zonder motor. Het lawaai van de motoren schrikt de schuwe vogels af, de andere dieren houden ook niet van dit lawaai. Na de lunch kun je relaxen bij het zwembad, er is tijd tot je beschikking. Daarna gaan we te voet op zoek naar apen. Het diner is in de lodge. Indien gewenst kan er na het diner een nachtsafari worden georganiseerd om dieren op te sporen die in de schemering actief zijn.

Deze dagtour is volledig gewijd aan het spotten van jaguars:

Afhankelijk van je reisschema halen we je op bij je lodge langs de Transpantaneira of hotel in Cuiaba.

Je staat rond 5:00 uur op. Vervolgens reizen we naar Porto Jofre, het einde van de Transpantaneira, een reis van meerdere uren over een niet-geasfalteerde weg. Onderweg naar Porto Jofre heb je de mogelijkheid om veel zoogdieren en vogels tegen te komen. Ontbijt in Porto Jofre. Na het ontbijt beginnen we aan een boottocht diep in de Cerrado. Midden in de ongerepte natuur kun je jaguars opsporen in het gebied van Rio Cuiabá, Rio Tres Irmãos, Rio São Lourenço en Rio Piquiri. Lunch in Porto Jofre. Daarna staat er nog een boottocht gepland die ongeveer 3 uur duurt.

Laat in de middag keren we terug naar lodge met aankomst in de avond.

Vandaag eindigt het Pantanal arrangement. U wordt opgehaald bij de lodge en met een transfer naar de luchthaven van Cuiaba gebracht, met aansluitend een vlucht naar Recife. Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een transfer naar het hotel gebracht. 

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Recife

U wordt opgehaald bij de accommodatie en naar de luchthaven van Recife gebracht met een privé transfer. Aansluitend is de binnenlandse vlucht naar Fernando de Noronha. Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven en naar de accommodatie gebracht met een transfer. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Fernando de Noronha

Vandaag staat er een 3 uur durende boottocht op het programma naar Baia dos Golfinhos, om onder andere de fantastische dolfijnen te spotten. U wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel. 

Vandaag kunt u naar eigen inzicht besteden en genieten van het eiland. Er zijn talloze excursies te boeken, indien gewenst. 

Vandaag kunt u naar eigen inzicht besteden en genieten van het eiland. Er zijn talloze excursies te boeken, indien gewenst. 

Vandaag eindigt het verblijf in Fernando de Noronha. U wordt opgehaald bij de accommodatie en naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Fortaleza (overstap onderweg). Hier wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een transfer naar het hotel gebracht. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden. 

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Fortaleza

Vandaag eindigt het verblijf in Fortaleza. U wordt naar opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht met een privé transfer, waarna u door gaat naar de volgende bestemming naar keuze. Einde arrangement.

Rio de Janeiro, ook wel bekend als 'a cidade maravilhosa', de prachtige stad, behoort zonder twijfel tot de mooiste steden ter wereld. Het is een adembenemende mix van weelderig groene bergen, uitgestrekte zandstranden en de onmetelijkheid van de Atlantische Oceaan.

Naast de wereldberoemde bezienswaardigheden zoals de Suikerbroodberg (Pão de Açúcar), de Corcovado met het iconische Christusbeeld en de stranden van Copacabana en Ipanema, heeft Rio de Janeiro nog veel meer te bieden.

De stad bruist van energie en ritme, en de lokale bevolking, de 'cariocas', staan bekend om hun aanstekelijke vrolijkheid. Ervaar het zelf in de levendige uitgaanswijk Lapa, met zijn talloze dansgelegenheden en gezellige bars. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de beroemde trappen van Santa Teresa, een kleurrijke en artistieke buurt.

Op zondagen wordt de boulevard in Rio vrijwel autovrij, waardoor het de perfecte gelegenheid is om kilometerslang te fietsen, skaten of wandelen langs de kust. Een van de meest prachtige, maar minder bekende uitzichten in Rio is vanaf de 'Vista Chinesa'. Vanuit het regenwoud in het hart van de stad, genaamd 'Floresta da Tijuca', kijk je uit over deze unieke metropool.

Waar anders kun je het beroemdste carnavalsfeest ter wereld meemaken, ontspannen op de prachtige stranden, feesten tot in de vroege uurtjes of simpelweg genieten van de adembenemende uitzichten? Rio is het perfecte startpunt voor een rondreis door Brazilië. Mocht je niet ver willen reizen, dan zijn er in de directe omgeving ook diverse plaatsen die het bezoeken waard zijn, zoals het prachtige schiereiland Buzios, het historische kustplaatsje Paraty of het weelderige tropische eiland Ilha Grande.

Bovendien biedt Rio de Janeiro een scala aan culinaire hoogstandjes en restaurants die de Braziliaanse keuken vertegenwoordigen. Proef heerlijke lokale gerechten zoals feijoada, pão de queijo en brigadeiro, of geniet van internationale culinaire ervaringen in de vele eetgelegenheden verspreid door de stad.

Kortom, Rio de Janeiro is een stad die je moet ervaren. Het is een feest voor alle zintuigen en biedt de perfecte mix van cultuur, natuur, stranden en entertainment. Plan je bezoek zorgvuldig en laat je betoveren door de magie van deze prachtige stad en de vele mogelijkheden die het te bieden heeft.

Restauranttips in Rio de Janeiro:

  1. Churrascaria Palace: Deze bekroonde churrascaria, gelegen in de wijk Copacabana, is een favoriet onder vleesliefhebbers. Geniet van een uitgebreid assortiment heerlijk gegrild vlees, geserveerd op traditionele Braziliaanse wijze.

  2. Aprazível: Dit restaurant in de charmante wijk Santa Teresa biedt een combinatie van heerlijke Braziliaanse gerechten en een prachtig uitzicht over de stad. Het menu omvat zowel traditionele als eigentijdse gerechten, bereid met verse en lokale ingrediënten.

  3. Zaza Bistro Tropical: Gelegen in de wijk Ipanema, staat dit restaurant bekend om zijn creatieve fusiongerechten met invloeden uit verschillende keukens. Proef unieke smaken en geniet van de ontspannen sfeer en kleurrijke inrichting.

  4. Bar do Mineiro: Voor een authentieke Braziliaanse ervaring moet je dit informele restaurant in de wijk Santa Teresa bezoeken. Probeer de traditionele Braziliaanse gerechten, zoals feijoada (zwarte bonen stoofpot) en pasteis (gefrituurde pasteitjes).

  5. Sushi Leblon: Voor liefhebbers van sushi en Japanse gerechten is Sushi Leblon een must-visit. Dit gerenommeerde restaurant in de wijk Leblon staat bekend om zijn verse vis en creatieve sushi-rollen, bereid met vakmanschap en oog voor detail.

Dit zijn slechts enkele van de vele geweldige restaurants die Rio de Janeiro te bieden heeft. Het diverse culinaire landschap van de stad biedt voor elk wat wils, of je nu op zoek bent naar traditionele Braziliaanse gerechten, internationale smaken of fusionkeukens. Vergeet niet om vooraf te reserveren, vooral voor populaire restaurants, om teleurstellingen te voorkomen en een tafel te bemachtigen.

Cuiabá, gelegen in het hart van Brazilië, vormt de toegangspoort tot het noordelijke gedeelte van de Pantanal, dat bekend staat als de ultieme plek om jaguars te spotten.

Dit immense laagland, dat tijdens het regenseizoen (december - maart) grotendeels overstroomt, is het grootste moerasgebied ter wereld. Met een indrukwekkende oppervlakte van ongeveer 150.000 vierkante kilometer is de Pantanal meer dan vier keer zo groot als Nederland. Dit unieke gebied biedt weelderige vegetatie, ontelbare riviertjes en meren, en staat bekend om zijn uitzonderlijke fauna. Hier kunt u de zeldzame en elegante jaguar, wilde papegaaien, miereneters, wilde zwijnen, capibara's, zwarte kaaimannen en meer dan 600 verschillende vogelsoorten, waaronder de imposante jabiru, bewonderen. Een safari door deze bijzondere wildernis is een unieke ervaring en biedt volop mogelijkheden om zeldzame vogels en dieren te spotten en te fotograferen.

Een bezoek aan de Pantanal is zonder twijfel een hoogtepunt van elke reis. Er zijn diverse lodges in verschillende comfortklassen beschikbaar, vaak op basis van volpension en inclusief dagelijkse excursies. Geniet van de authentieke gastvrijheid, comfortabele accommodaties en deskundige lokale gidsen die u zullen begeleiden op uw avontuurlijke ontdekkingstocht door dit adembenemende natuurgebied.

Beste reistijd voor de Pantanal:

Het Pantanal landschap varieert per seizoen, maar blijft steeds prachtig. De jaarlijkse neerslag bedraagt gemiddeld 1500mm, voornamelijk tussen november en maart.

NAT-seizoen (januari-maart): De zomerregens revitaliseren de flora en fauna, met prachtige waterlandschappen en een rijke dierenwereld.

TUSSEN-seizoen (april-juni): Na de regens vormen zich lagoons die een rijke voedselbron vormen voor watervogels. Het weer is milder en dieren worden actiever.

DROOG-seizoen (juli-oktober): Het ideale moment voor dierenobservatie, met velden die drogen en dieren die zich verzamelen rond waterbronnen.

REGEN-seizoen (november-december): Er valt veel regen, maar niet genoeg voor overstromingen. Dit seizoen is perfect voor vogelobservatie.

Combinatie met andere natuurgebieden

De Noordelijke Pantanal kan perfect gecombineerd worden met een bezoek aan de adembenemende bestemmingen Chapada dos Guimarães en Nobres, want deze bestemmingen liggen op rijafstand van Cuiaba (2 uurtjes naar Chapada dos Guimarães).

Chapada dos Guimarães, een indrukwekkend nationaal park met majestueuze kliffen en watervallen, ligt op korte afstand van Cuiabá. Hier kunt u genieten van uitdagende wandelingen, panoramische uitzichten en unieke geologische formaties. Het is een paradijs voor avonturiers en natuurliefhebbers.

Nobres, gelegen in de buurt van Chapada dos Guimarães, is een verborgen juweeltje met kristalheldere rivieren en natuurlijke zwemgaten. Snorkel tussen kleurrijke vissen, ontdek ondergrondse grotten en bewonder de overvloedige biodiversiteit van dit ecologische paradijs.

Door een bezoek aan de Noordelijke Pantanal te combineren met Chapada dos Guimarães en Nobres, kunt u een unieke reiservaring beleven. Van het spotten van jaguars en het ervaren van het weelderige moerasgebied tot het verkennen van prachtige kliffen en het genieten van verfrissende wateractiviteiten, deze combinatie van bestemmingen biedt een gevarieerd en onvergetelijk avontuur.

Brazilië Reis Specialist kan u helpen bij het plannen van een op maat gemaakte reisroute, zodat u het beste uit uw bezoek aan de Noordelijke Pantanal, Chapada dos Guimarães en Nobres kunt halen. Laat ons uw reiswensen kennen en wij zorgen ervoor dat uw reis een onvergetelijke ervaring wordt.

Voor het zuidelijke gedeelte van de Pantanal kunt u beter uitwijken naar Campo Grande, waar u de Pantanal tevens met Bonito kunt combineren, waar je kan riviersnorkelen en genieten van prachtige natuur. Tussen Cuiaba en Campo Grande zijn nachtbussen beschikbaar of u kunt een binnenlandse vlucht nemen. 

Ontdek hier onze arrangementen voor de Zuidelijke Pantanal.

Recife is een grote stad met drie miljoen inwoners en is de hoofdstad van de staat Pernambuco in het noordoosten van Brazilië. Het staat bekend als het Venetië van Brazilië vanwege de vele bruggen en kanalen.

Nederlanders zijn van grote invloed geweest op deze regio omdat de West-Indische Compagnie hier in de 17de eeuw een handelspost had. Vooral de erfenis van Johan Maurits van Nassau wordt hier gekoesterd.

Op slechts 7 kilometer van Recife ligt het historische Olinda. Deze koloniale stad is gebouwd op een heuvel met een prachtig panoramisch uitzicht over Recife en de Atlantische oceaan. Het historisch centrum van Recife is recent gerestaureerd, heeft een groot cultureel aanbod en een levendig nachtleven.

De staat Pernambuco heeft fantastische stranden en in Recife zelf is er het 10 km lange strand Boa Viagem. Recife heeft een centrale ligging in het noordoosten van Brazilië en vormt een uitstekend startpunt voor een reis langs deze regio.

Het archipel Fernando de Noronha, ook bekend als de smaragd van de Atlantische Oceaan, is een concentratie van 21 eilandjes op 345 km afstand van de Braziliaanse Noordoostkust. Dit beschermd natuurgebied is een lust voor het oog. 'Fernando de Noronha' combineert verlaten zandstranden, een kraakheldere oceaan en tropische flora en fauna.

Haar koraalriffen worden bevolkt door vele, exotische vissoorten en duizenden schildpadden. Niet voor niets is het een internationale topbestemming om te duiken en te snorkelen. Fernando de Noronha huist ook de enige populatie 'spinner' dolfijnen van de Atlantische oceaan. Je kan ze bewonderen tijdens boottochtjes vanuit het eiland of ze gewoon spotten van één van de afgezonderde strandjes.

De accommodaties bestaan voornamelijk uit kleinschalige hotels/ pousadas in diverse comfort klasses. Hoogbouw is niet toegestaan in dit schoolvoorbeeld van ecotoerisme. Fernando de Noronha biedt maar beperkt toegang aan toeristen en kent een verplichte milieubelasting. Reserveer dus ruim van tevoren jouw reis naar dit idyllische eiland.

Fortaleza is de hoofdstad (2,5 miljoen inwoners) van de staat Ceará in het Noordoosten van Brazilië. Een zonovergoten, duinrijke strandbestemming met een gemiddelde jaartemperatuur van 27 graden. Fortaleza heeft een uitstekende toeristische infrastructuur met een ruim aanbod aan hotels. Het centrum van deze levendige, jonge stad bruist rondom de 'Mercado Central'.

Fortaleza is één van de beste opties in Brazilië om te winkelen, met name voor kleren, hangmatten en handwerk.'Praia do Futuro' is het langste strand van de stad, met een lengte van wel 25 km. Het is een zeer populair strand om te zwemmen en te duiken. Bovendien zijn er veel faciliteiten langs het strand, zoals kleine horecagelegenheden waar je een lekker drankje of hapje kan nuttigen. Probeer bijvoorbeeld de typische visstoofpot van Ceára, bereid met lokale vis in een saus van verse groenten: één van de meest traditionele gerechten van Fortaleza.

Verder staat Fortaleza bekend om haar uitbundige nachtleven, met talloze gelegenheden waar je de Forro kunt dansen, een typische sensuele dansstijl uit het noordoosten van Brazilië.

Toeristenklasse Hotels

Standaard 4-persoonskamer Kamertype
Volpension Maaltijd type
4 Aantal nachten
2 Aantal kamers

Locatie:

De UeSo lodge ligt ongeveer 140 km ten zuidoosten van Cuiaba langs de Transpantaneira, een onverharde weg van 150 km die het hart van de noordelijke Pantanal doorsnijdt.

Bereikbaarheid:

De transfer van Cuiaba naar de lodge duurt ongeveer 3 uur. De route naar de lodge loopt langs Poconé, een 18e eeuws goudmijnstadje. Vanaf Poconé is het laatste stuk van 37 km langs de Transpantaneira een onverharde weg. De lodge ligt op slechts 500 m van de Transpantaneira temidden van een iets hoger gelegen stuk savannebos.

Grootte en structuur van de lodge:

De Zwitsers-Braziliaanse eigenaars van UeSo Pantanal maken er geen geheim van: dit is een bescheiden familiepension met een huiselijk tintje. Marcos verzorgt de paarden met alle liefde van de wereld, Conceição ruimt de kamers op en veegt het ongedierte van de veranda's, Pedro de gids verwelkomt de gasten en Dito zorgt voor het onderhoud - iedereen wordt van harte voorgesteld. UeSo is niet van plan 5* luxe te bieden, maar ze zorgen er wel voor dat de gasten zich thuis en goed verzorgd voelen.  

UeSo biedt 18 eenvoudig ingerichte kamers, voorzien van airconditioning, plafondventilatoren en douches met warm water. Daarnaast biedt de lodge 5 chalets met uitzicht op het meer en een eigen veranda met schommelstoelen en hangmatten. Drie keer per dag worden regionale maaltijden in buffetvorm geserveerd in de eetzaal, die voorzien is van grote horren. De lodge heeft ook een klein dompelbad van waaruit paden uitwaaieren naar de omliggende tuin. Vanuit de lodge leidt een wandelpad naar een 17 meter hoge uitkijktoren, het perfecte uitkijkpunt om wilde dieren te spotten. Agoutis, primaten en tapirs worden hier vaak gezien.

Unieke kenmerken:

De bescheiden en gemakkelijke stijl van UeSo Pantanal is misschien wel geschikt voor mensen die genoegen nemen met ongepolijste huiselijke gezelligheid.

In de omgeving van de lodge kunt u een verscheidenheid aan ijsvogelsoorten, gestreepte reigers, koninklijke vorkstaarttyrannen, blauwkeel arendguana's, reuzentukans en reuzenotters zien. In de buurt van de lodge is een galerijbos waar veel vogelsoorten leven, zoals blauwkroontrogons, roodstaart Jacamars, gekraagde ara's, pottenbakkersvogels, lijnspechten en vos-rode boomklimmers. Maar ook veel andere zoogdiersoorten. U zult brulapen en kapucijnapen, tapirs, grote miereneters, kleine miereneters, moeras herten, gordeldieren, kapucijnapen, manenwolven, vossen en nog veel meer ontdekken.

Activiteiten

Paardrijden

In het verleden was paardrijden bijna de enige manier voor de inwoners om zich door de Pantanal te verplaatsen. Grijp de kans en laat de zachte paarden je door het prachtige landschap dragen. Maak je geen zorgen, het is geen probleem om te rijden, zelfs voor mensen zonder ervaring. Houd gewoon de teugels losjes in je handen en geniet van de rit.

Bootexcursie

Tijdens onze boottocht op de Rio Claro of Rio Novo (bijna bij de Pousada Estancia Vitoria) kun je veel vogels en kaaimannen zien of met een beetje geluk kun je ook de reuzenotters of tapirs observeren. Buiten het vissluitseizoen kun je proberen een piranha te vangen (sluitseizoen 01.11. tot 01.03). Om milieuredenen gebruiken we geen benzinemotoren.

Wandeltours

Onze wandeltours zijn speciaal ontworpen om de flora en fauna te observeren. Daarom lopen we heel langzaam en stil, omdat de dieren zeer gevoelig reageren op bewegingen en geluiden. Het is een goed idee om een verrekijker mee te nemen.

Optionele Jaguar tour (bij te boeken)
Boek de (optionele) Jaguar-spot-excursie van een hele dag in Porto Jofre erbij. Dit is een opwindende riviertocht per motorboot op zoek naar de jaguar in het Meeting of the Waters Conservation Area. Deze excursie wordt alleen aangeboden tijdens het laagwaterseizoen van juni tot november. Waarnemingen zijn vrijwel gegarandeerd.

Standaard 4-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
1 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Hotel Best Western Manibu ligt op slechts 100 meter van het strand in de wijk 'Boa Viagem'. Er zijn 147 kamers, allemaal voorzien van wifi, airconditioning, minibar, kluisje en kabel-tv. Tot de faciliteiten behoren een zwembad, sauna, fitnessruimte en een kunstgalerie met ambachtelijk werken, schilderijen en beelden van de regio. Er is een restaurant plus twee bars, waarvan één in de lobby en de andere op het dak naast het zwembad. Het hotel beschikt verder over conferentie en vergaderfaciliteiten.

Standaard 2-persoonskamer +
Standaard 2-persoonskamer
Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
1 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Deze accommodatie ligt op 2 minuten lopen van het strand. Dit driesterrenhotel ligt direct aan het populaire strand Praia de Iracema, in een van de meest elegante delen van de stad. Het heeft een opvallende, moderne vormgeving. De comfortabele kamers zijn zorgvuldig ingericht en zijn voorzien van airconditioning, kabeltelevisie en gratis draadloos internet. Diverse kleurrijke winkeltjes, bars en nachtclubs bevinden zich op 10 minuten loopafstand van het hotel. Op rustige dagen kunt u achterover leunen en ontspannen bij het zwembad van het hotel en u kunt genieten van een drankje aan de bar bij het zwembad en café. U kunt ook televisie kijken in de ruime lobby of surfen op het internet in het internetcafé. Na een leuke dag kunt u uzelf verwennen met heerlijke regionale en internationale gerechten in het restaurant van Magna Praia. Praia de Iracema is een geweldige keuze voor reizigers die geïnteresseerd zijn in strandwandelingen, promenades, winkelen en uitgaan.

Middenklasse hotels

Superieure 2-persoonskamer +
Superieure 2-persoonskamer
Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
4 Aantal nachten
2 Aantal kamers

Windsor Excelsior ligt tegenover het strand van Copacabana. Deze accommodatie biedt een panoramisch uitzicht op de oceaan en de Suikerbroodberg. Een van de hoogtepunten van het hotel is het dakterras, inclusief een zwembad, een bar en een fitnessruimte.
Het interieur van elke smaakvolle kamer oogt modern. Alle lichte en royale kamers hebben airconditioning en kabel-tv, WiFi en een minibar. Sommige kamers bieden een hot tub en uitzicht op de zee. Roomservice is 24 uur per dag beschikbaar.

In het restaurant wordt een tropisch ontbijtbuffet aangeboden met verschillende producten. U kijkt er mooi uit op de zee. Voor de lunch en het diner kunt u een keus maken uit Braziliaanse en internationale specialiteiten.

Er zijn droge sauna's en stoomsauna's aanwezig, een fitnesscentrum en een strandservice met stoelen, handdoeken en parasols.

Bungalow deluxe (4-persoonskamer) Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
4 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Deze accommodatie ligt op 5 minuten lopen van het strand. Deze charmante herberg op slechts 300 meter van de Sueste-baai van Fernando de Noronha beschikt over chalets met speciaal ontworpen interieurs, moderne voorzieningen en uitzicht op zee. Het biedt verder gratis internet, parkeergelegenheid en een pendeldienst naar de luchthaven. 

De 8 uniek ingerichte chalets van het Pousada Solar zijn bijzonder sfeervol en voorzien van een telefoon, een minibar, een tv en een balkon met een hangmat. 

Het terras van Solar dos Ventos kijkt uit op de zee en is de ideal plek om te genieten van een gevarieerd ontbijfbuffet met tropische vruchten en vruchtensappen alsook lokaal gebak. Drankjes zijn verkrijgbaar bij de bar van het hotel. 

U kunt de Sueste-baai verkennen met zijn rijke fauna, of een bezoekje brengen aan de zeeschildpadden van Projeto Tamar, op 3 km afstand. Vanaf medio 2019 is er ook een zwembad aanwezig.   

Deze accommodatie heeft ook een van de best beoordeelde locaties in Fernando de Noronha! 

Excursies inbegrepen

De Panaroma Tour fietstocht die je van de fameuze Copacabana meeneemt naar de oevers van de Baai van Guanabara, tot Lapa en het historische centrum van Rio. Eerst fiets je over de nieuwe fietspaden van de iconische wijk Copacabana naar Botafogo. Daar vind je Rio's 'celebrity' begraafplaats, São João Batista, rustplaats van Braziliaanse presidenten, schrijvers, zangers, acteurs en ook de gerenommeerde Braziliaanse architect Oscar Niemeyer.

Van daar rijd je naar de Baai van Guanabara, langs het strand van Flamengo, locatie van de eerste Europese nederzetting na de ontdekking van Rio de Janeiro. Na Flamengo leidt de route naar het historische centrum van de stad, met stops bij Cinelândia en Lapa, bekend om zijn nachtleven en de `Trappen van Selarón ', 250 treden bedekt met meer dan 2000 tegels uit verschillende landen. Op de terugweg fietst je via kronkelende paden door Flamengo Park, ontworpen door de beroemde Braziliaanse landschapsarchitect Burle Marx. Het laatste deel van de tocht voert je langs het strand van Copacabana.

Vandaag staat er een privé dagexcursie (duur circa 6 uur) op het programma naar het Christusbeeld op de 710 meter hoge Corcovado berg en daarna de suikerbroodberg.

U wordt in de ochtend opgepikt bij het hotel en naar de Corcovado gebracht. Het beeld is ongetwijfeld één van de meest bekende monumenten ter wereld en een bezoek aan Rio is niet compleet zonder hier te zijn geweest. U wordt tot aan de voet van de Corcovado berg gebracht, waar u het treintje neemt die de steile helling opkrult door het Tijuca bos richting de top.

Eenmaal boven kunt u het beeld van dichtbij bewonderen en genieten van adembenemende uitzichten over de wijken Copacabana, Ipanema, Leblon, de botanische tuinen en het 'Rodrigo Freitas' meer. 

Na het bezoek aan de Corcovado gaat de excursie verder naar de Suikerbroodberg 'Pao de Acucar'. In de oude 'Urca' buurt gaat u aan boord van de kabelbaan, waar de enerverende klim naar de 215 meter hoge Urca heuvel begint. Op de Urca heuvel zijn een aantal winkeltjes, kunt u genieten van het mooie uitzicht en is er een café. 
Hierna vervolgt de kabelbaan zijn enerverende tocht over beboste heuvels naar de 395 meter hoge top van de suikerbroodberg. Hier kunt u genieten van de meest spectaculaire panoramische uitzichten over Rio de Janeiro.

Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel.

Deze dagtour is volledig gewijd aan het spotten van Jaguar:

Pick up bij je lodge langs de Transpantaneira of hotel in Cuiaba, afhankelijk van je reisschema. 

Je staat op rond 5:00 uur. Vervolgens reizen we naar Porto Jofre, het einde van de Transpantaneira, een tocht van enkele uren over een niet-geasfalteerde weg met talloze houten bruggen en aan weerszijden de natuur van de Pantanal. Hier heb je de mogelijkheid om veel wildlife, zoals zoogdieren en vogels tegen te komen. Ontbijt in Porto Jofre. Na het ontbijt beginnen we aan een fantastische boottocht over de rivieren op zoek naar Wildlife. Te midden van ongerepte natuur kun je Jaguars opsporen in het gebied van Rio Cuiabá, Rio Tres Irmãos, Rio São Lourenço en Rio Piquiri in hun natuurlijke habitat langs de rivieroevers. Lunch in Porto Jofre. Daarna staat er nog een boottocht op het programma die ongeveer 3 uur duurt. De kans dat je Jaguars spot in het droge seizoen (juni - oktober) is nagenoeg gegarandeerd. Meestal lukt het om meerdere Jaguars te spotten. 

Terugkeer naar de lodge in de late namiddag met aankomst in de de avond.

Diner en overnachting in de lodge

Engelse beschrijving:

This boat tour starts at Santo Antônio Bay and heads past the minor islands and beaches all the way to Portal da Sapata, where you'll have time to swim and snorkel and visit Dolphin Bay before returning. NB: before setting off you'll have an opportunity to rent snorkeling equipment. Pick up and drop off at hotel. 

Optionele excursies

Engelse beschrijving:

Duration: 03 hours. The sunset in Noronha has a unique beauty. To make this moment even more special we invite you to appreciate the sunset from a boat, surrounded by nature. The boat leaves from the harbor to the Morro Dois Irmãos, fresh fish and snacks are served onboard and there is a stop at Conceição beach for a nice swim. It is also possible to have a tow dive, providing the opportunity for interaction with marine live. Snorkeling equipment is included.

Pick up and drop off at the hotel is included. 

Prijs 75 € / p. P.
Datum: Van: Naar: Vertrek: Aankomst: Overstap: Airline:
29/07/2019 Amsterdam Rio de Janeiro 12:45 19:35 0 KLM
02/08/2019 Rio de Janeiro Cuiabá 07:15 10:25 1 GOL
06/08/2019 Cuiabá Recife 10:55 16:50 1 GOL
07/08/2019 Recife Fernando de Noronha 14:15 16:25 0 GOL
11/08/2019 Fernando de Noronha Fortaleza 12:35 15:20 1 GOL
12/08/2019 Fortaleza Amsterdam 19:50 10:05 0 KLM
Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.