Reiscode: 5486

Reisvoorstel 5486, Rondreis Zuid-Brazilie januari 2019

Hierbij ontvangt u het reisvoorstel naar Brazilië. Het is een prachtige rondreis geworden op basis van de besproken reiswensen.

Uiteraard zijn wijzigingen nog mogelijk in het offertetraject. Het is immers een reis op maat. Neem het rustig door en dan verneem ik graag uw terugkoppeling.

De geselecteerde vluchten zijn nu nog beschikbaar. Om de reis voor deze reissom te boeken, is het belangrijk om de rondreis zo spoedig mogelijk vast te leggen, zodat we de geselecteerde vluchten kunnen garanderen voor het gebruikte tarief en de geselecteerde accommodaties beschikbaarheid hebben.

In de regel geldt, hoe langer we wachten met het boeken, des te duurder worden de vluchten, want de goedkopere boekingsklasses raken als eerste vol op de vluchten en daardoor kunnen de tickets duurder worden.
  

  • Om de reis te boeken, ontvangen wij graag de volgende gegevens: 

    • Namen zoals vermeld in het paspoort
    • Geboortedata
    • Paspoortnummers
    • Adres voor vermelding op de factuur
    • Mobiel nummer waarop het reisgezelschap tijdens de reis bereikbaar is
    • Contactgegevens van kennis of familie die niet meegaat tijdens de reis


  • Deze gegevens kunt u via het aanvraag tabblad van het reisvoorstel versturen. Uw gegevens worden via een beveiligde HTTPS verbinding naar ons verstuurd.

 

Uitkijkend naar uw reactie. 

Hartelijke groet namens het BRS team,

Gustavo Lucena Lage
Reisadviseur

3.272,00 € p.p. 16 dagen
  • Foz do Iguaçu
  • Curitiba
  • Praia do Rosa
  • Dag 01: 05 januari 2018 
  • Dag 16: 20 januari 2018 (aankomst in Nederland)

  • Reissom:

    • € 3.272,- per persoon op basis van deelname 2 personen
      • korting: € 130,- per persoon wanneer geboekt voor 25 juli 2018.
  • Inbegrepen:

  • Vluchten; 

    Datum:

    Van:

    Naar:

    Vertrek:

    Aankomst:

    Overstap:

    Airline:

    05/01/2019

    Amsterdam

    Foz do Iguacu

    9:55

    22:25

    1

    KLM & GOL

     

     

     

     

     

     

     

    09/01/2019

    Foz do Iguacu

    Curitiba

    16:35

    17:40

    0

    AZUL

     

     

     

     

     

     

     

    19/01/2019

    Florianopolis

    Amsterdam

    18:10

    11:40

    1

    KLM & GOL

  • Accommodatie;

    Aldea de la Selva Lodge, 4 nachten, standaard 2-persoonskamer

    Hotel Hotel San Juan Johnscher, 4 nachten, superieure 2-persoonssuite

    Pousada Quinta do Bucanero, 6 nachten, deluxe 2-persoonskamer

  • Maaltijden; 
    Ontbijt is inbegrepen

  • Vervoer; 
    Alle vermelde transfers 

  • Excursies; 
    Excursies die vermeld zijn in het excursie tabblad of de dag tot dag beschrijving. 

  • Reisbegeleiding; 
    Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 

  • Zekerheden; 
    Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).

Niet inbegrepen: 

  • Entree nationale parken Foz do Iguaçu, circa usd 39 pp per park (2 parken)
  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 

  • Boekingskosten á € 25,- per boeking

Na aankomst in Foz do Iguacu wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een prive transfer naar het hotel gebracht. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed.

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Foz do Iguacu

Vandaag staat een 3 uur durende  privé-excursie naar de Braziliaanse zijde van de watervallen op het programma. U wordt hiervoor opgehaald en weer afgezet bij het hotel. 

 

Vandaag staat een halve dag privé-excursie naar de Argentijnse zijde van de watervallen op het programma. U wordt hiervoor opgehaald en weer afgezet bij het hotel. Tijdens het bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen is het mogelijk om een fantastische jungle- en watervallen bootexcursie bij te boeken, de Gran Aventura Boat tour.

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden en genieten van Foz do Iguaçu. Uiteraard is het mogelijk om excursies bij te boeken. Bekijk de optionele excursies die u bij kunt boeken in het andere tabblad.

Vandaag eindigt het Foz do Iguaçu arrangement. U wordt opgehaald bij het hotel en met een privé transfer naar de luchthaven gebracht, met aansluitend de binnenlandse vlucht naar Curitiba. Na aankomst in Curitiba wordt u opgehaald bij de luchthaven en naar het hotel gebracht met een prive transfer.

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Curitiba

Vandaag staat er een aangename en ontspannen fietstour op het programma. Neem een taxi naar het verzamelpunt en dan start de fietstocht (15 km) die ongeveer 3 uur duurt, met stops onderweg om uit te rusten, foto's te maken, en een hapje te eten.De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden.

Vandaag staat er een fantastische treintocht op het programma, in gezelschap van andere toeristen. U wordt opgehaald bij het hotel en naar het station gebracht waar de treintocht begint. Curitiba vormt het startpunt voor 's werelds meest opwindende treinreis: het traject van Curitiba naar Paranaguá. Simpelweg een meesterwerk van de late 19e-eeuw techniek. De treinroute brengt u over bruggen en tunnels langs de bergen van de 'Serra do Mar' naar Morretes en Paranaguá, beiden historische dorpen. Deze 2,5 uur durende treinreis biedt adembenemende uitzichten van heuvels en valleien.Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel en kan de rest van de dag naar eigen inzicht worden besteed.

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden. 

Vandaag eindigt het verblijf in Curitiba. U wordt opgehaald bij het hotel en naar het busstation gebracht, met aansluitend de bus naar Florianópolis (kaartjes inbegrepen). De busrit duurt ruim 4 uur. Na aankomst wordt u verwelkomd op het busstation en met een privé transfer naar het hotel in Praia do Rosa gebracht. 

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Praia do Rosa

Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden en te genieten van de prachtige omgeving. 

Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden en te genieten van de prachtige omgeving. 

Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden en te genieten van de prachtige omgeving. 

Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden en te genieten van de prachtige omgeving. 

Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden en te genieten van de prachtige omgeving. 

Vandaag eindigt het arrangement. U wordt opgehaald bij het hotel en met een privé transfer naar de luchthaven gebracht (70 km). Einde landarrangement. 

Foz do Iguaçu, een van de meest adembenemende natuurwonderen van Brazilië, betovert reizigers met haar majestueuze watergordijn. Een oogverblindende cluster van maar liefst 275 watervallen strekt zich uit over een breedte van 2,7 kilometer, een natuurlijk meesterwerk dat de immense kracht en schoonheid van de natuur perfect belichaamt.

Centraal in dit waterige spektakel ligt de 'Devil's Throat', waar een intense symfonie van 14 watervallen samensmelt in een brullend crescendo van water en damp. Bezoekers kunnen op verschillende manieren dit schouwspel ervaren. Je kunt het pad van de loopbruggen volgen, die je bijna tot aan de waterige voet van de watervallen leiden, of deelnemen aan een opwindende boottocht. Voor de adrenalinezoekers biedt een helikoptervlucht de meest sensationele ervaring, waarbij je een panoramisch uitzicht op dit waterwonderland krijgt.

De omgeving van Foz do Iguaçu biedt ook een unieke geografische attractie, het drielandenpunt, waar de grenzen van Argentinië, Paraguay en Brazilië samenkomen. De aangrenzende nationale parken, opgezet om het kostbare ecosysteem te beschermen, bieden de mogelijkheid om het rijke, levendige regenwoud te verkennen. Hier leven meer dan 400 vogelsoorten, talloze zoogdieren, reptielen en een ontzagwekkende diversiteit van meer dan 2000 plantensoorten.

Als het gaat om accommodaties, biedt Foz do Iguaçu een scala aan opties die passen bij verschillende reisbehoeften. Degenen die zich willen onderdompelen in een luxueuze omgeving dicht bij de watervallen kunnen kiezen voor Hotel das Cataratas. 

Het stadje Foz do Iguaçu zelf is ook niet te missen, met een overvloed aan hotels voor alle soorten comfort. Het hele jaar door zijn de watervallen toegankelijk voor bezoekers, maar de ideale periode om de waterkunstwerken in hun volle glorie te ervaren is tijdens de Braziliaanse zomer (onze winter in Nederland), wanneer de watervallen op hun krachtigst zijn door het enorme watervolume en er minimale regenval is.

Restaurant tips Foz do Iguaçu:

  1. Churrascaria do Gaúcho: Dit is een populaire keuze voor liefhebbers van de Braziliaanse churrascaria - een traditionele barbecue-stijl met een verscheidenheid aan heerlijke, sappige vleeswaren. Het vlees wordt aan enorme spiesen gegrild en vervolgens aan tafel gesneden.
  2. Restaurante Barracão: Dit lokale restaurant biedt een buffet met een uitgebreid aanbod aan Braziliaanse gerechten. Naast het vlees en de vis, vind je er ook een rijke selectie aan salades, groenten en typische Braziliaanse bijgerechten zoals feijoada (zwarte bonensoep met varkensvlees).
  3. Itaipu Restaurant: Gelegen naast het fameuze Itaipu Dam, dit restaurant biedt een fantastisch uitzicht gecombineerd met een verscheidenheid aan zowel lokale als internationale gerechten. Het is de perfecte plek om te ontspannen na een rondleiding door de dam.
  4. La Mafia Trattoria: Voor een verandering van tempo en smaak, biedt La Mafia Trattoria een selectie van heerlijke Italiaanse gerechten. De sfeer doet denken aan de jaren '20, met foto's van beroemde maffiosi aan de muren, wat een unieke ervaring biedt aan de bezoekers.
  5. Capitão Bar: Als je zin hebt in een informele maaltijd met een geweldig uitzicht op de Paraná-rivier, dan is Capitão Bar de plek om te zijn. Hier kun je genieten van verse vis, zeevruchten en koude drankjes terwijl je ontspant op het terras. Het is een perfecte plek om de dag af te sluiten na een bezoek aan de watervallen.

Curitiba is zeker geen typische Braziliaanse stad. Haar inwoners (ruim 1,5 miljoen ) bestaan vooral uit nazaten van Noordwest Europeanen. Het is een zeer groene metropool dat weinig stedelijke problemen kent die andere Braziliaanse steden teisteren, zoals luchtvervuiling en verkeersoponthoud. De stedelijke planning is zeer goed uitgedacht, is internationaal bekroond en dient zowel binnen als buiten Brazilië als voorbeeld. De stad telt maar liefst 26 parken en bossen en de inwoners hebben een hoge levensstandaard.

Curitiba heeft ook haar architectonische schatten bewaard uit de 18e en 19e eeuw. Het zijn gelijk de grootste trekpleisters van de stad. Enkele voorbeelden zijn de oudste kerken van de stad zoals de 'Igreja da Ordem Terceira de São Francisco das Chagas' en 'Nossa Senhora do Rosário', beiden gebouwd in 1737. De eerste herbergt het museum van de 'heilige kunst'. Maar een bezoek aan de fotogenieke Botanische tuin is ook zeker de moeite waard.

Curitiba vormt ook het startpunt voor 's werelds meest opwindende treinreis.

het traject van Curitiba naar Paranaguá. Simpelweg een meesterwerk van de laat 19e eeuwse techniek. De treinroute brengt je over 41 bruggen en door 14 tunnels, terwijl de route langs de bergen van de 'Serra do Mar' afdaalt naar Morretes en Paranaguá, beiden historische dorpen. Deze treinreis biedt adembenemende uitzichten van heuvels en valleien. Curitiba is ook een goede uitgangspositie voor een reis naar de nabij gelegen 'Duitse' plaatsjes Blumenau en Joinville, waar 's werelds grootste Oktoberfest buiten Duitsland wordt gehouden. Daarnaast is het goed te combineren met een bezoek aan het zuiden van Brazilië, een regio die onnoemelijk veel te bieden heeft zoals de watervallen van Foz do Iguaçu, de topbestemming Florianopolis (waar je walvissen kunt spotten) en prachtige ravijnen en felgroene bergen waar je meerdaagse paard- of wandeltochten kunt maken.

Tijdens een reis naar het zuiden van Brazilië kun je een bezoek aan Florianopolis eigenlijk niet overslaan. Dit is de hoofdstad van de staat Santa Catarina, net onder de staat Paraná (hoofdstad Curitiba). De Europese en met name Duitse invloeden zijn ook hier goed terug te vinden. Santa Catarina is één van de rijkere staten in Brazilië. Florianopolis zelf ligt op het eiland van Santa Catarina vlak voor de kust. Het is verbonden met het vasteland via twee elegante hangbruggen.

De stad ademt een mediterrane sfeer. De vele en diverse stranden zijn volgens velen de mooiste van het Zuid Brazilië. Bijvoorbeeld het strand 'Joaquina' waar internationale surf kampioenschappen georganiseerd worden vanwege de hoge golven. Maar er zijn ook veel rustigere stranden zoals Barra da Lagoa, waar toeristen en lokale vissers zich vermengen.

De regio heeft een subtropisch klimaat: in onze zomermaanden ligt het kwik gemiddeld rond de 15 graden en tijdens onze wintermaanden (oktober - maart) heeft de bestemming een aangename gemiddelde temperatuur van 25 graden.Op slechts 70 km ten zuiden van Florianopolis bevindt zich het strand ' Praia do Rosa', één van de mooiste van de staat.

Het is een perfecte locatie om tot rust te komen, maar zeker ook om te surfen. De grootste attracties zijn ongetwijfeld de walvissen die hier ieder jaar tussen augustus en november komen om hun jongen te baren en te verzorgen. Je kunt georganiseerde boottochten reserveren om deze majestueuze dieren te bewonderen.

Superieure klasse hotels

Deze lodge bevindt zich in het regenwoud op slechts 17 kilometer afstand van de watervallen van Iguazu. De La Aldea De La Selva Lodge beschikt over een buitenzwembad met 2 hydromassagebaden, en kamers met een eigen balkon met hangmatten en uitzicht op de jungle. Er is gratis WiFi beschikbaar.

De kamers zijn uitgerust met airconditioning, een kabel-tv, en een parketvloer. Ze zijn ingericht in crèmekleurige tinten met natuurlijke stoffen en bakstenen.

De badkamer is voorzien van een bad. Sommige kamers hebben een hydromassagebad. De La Aldea De La Selva Lodge serveert een Amerikaans ontbijt met tropische vruchten. Het restaurant El Nido beschikt over een indrukwekkende rustieke kroonluchter, hoge plafonds en stenen muren. Gasten kunnen hier genieten van een gastronomische maaltijd en uitzicht op het regenwoud.

Het San Juan Johnscher Design hotel ligt in het historische centrum van Curitiba in een volledig gerenoveerd gebouw uit 1917, waarvan de prachtige oorspronkelijke gevel is behouden. Er zijn 24 kamers, allen ingericht met finesse en aandacht voor detail. De kamers hebben lcd-televisies, kingsize bedden en wifi. De moderne lobby heeft een gezellige open haard, een solarium en het bekroonde restaurant 'Zea Mais'. De service is zowel discreet en efficiënt.

De prachtige accommodatie Pousada Quinta do Bucaneiro ligt dichtbij het strand ´Praia do Rosa´ en beschikt over stijlvolle kamers met een balkon en een panoramisch uitzicht op de oceaan. Het biedt een restaurant, een fitnesscentrum en gratis WiFi.

De kamers hebben een balkon met ligstoelen en uitzicht op het weelderige Atlantische Woud. De accommodatie is voorzien van airconditioning, een led-tv met satellietzenders en een dvd-speler. U vindt er ook een kluisje en een minibar.

Het panoramische restaurant serveert dagelijks een ontbijtbuffet met vers fruit en regionale delicatessen. Voor de lunch en het diner worden Braziliaanse en internationale specialiteiten geserveerd. Bij de bar kunt u exotische cocktails bestellen.

Excursies inbegrepen

In de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel en gaat u op privé-excursie naar de Braziliaanse zijde van de watervallen (duur 3 uur).

De excursie begint in het bezoekerscentrum van het Iguaçu nationale park met een autorit door de subtropische vegetatie van de het nationale park tot aan de watervallen. Nabij de watervallen gaat u te voet verder  naar de canyons waar u kunt genieten van prachtige panoramische uitzichten over de watervallen en 'Devil's Throat' aan de Argentijnse zijde van de watervallen.

In een glazen lift langs een klif kunt u vervolgens omhoog gaan voor een prachtig bovenaanzicht van de watervallen. Hier zijn ook wat horecagelegenheden om onder het genot van een drankje en een hapje het spektakel te bewonderen. Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel. (entree nationale park niet inbegrepen, ca. usd 30)

De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden.

In de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel voor de privé-excursie naar de Argentijnse zijde van de watervallen (duur ca. 4 uur).

De tocht gaat over de 'Tancredo Neves' brug, waarna u Argentinië binnenkomt. Hier worden prachtige uitzichten geboden op de Iguaçu canyon. In tegenstelling tot de Braziliaanse zijde, zijn aan deze kant diverse voetpaden te betreden die panoramische uitzichten bieden over de watervallen en het aangrenzende subtropische regenwoud. Het hoogtepunt van de excursie vormt het uitzicht vanaf het platform dat zich bovenop de rand van 'Devil's Throat' bevindt. Het enorme volume water dat hier de afgrond in stort zorgt ervoor dat de lucht letterlijk gaat trillen en er een spectaculaire mist wolk ontstaat. Ook aan de Argentijnse zijde zijn diverse horeca gelegenheden om onder het genot van een drankje en een hapje te genieten van de watervallen. (entree nationale park niet inbegrepen, ca. usd 30). 

Tijdens het bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen is het mogelijk om een fantastische jungle- en watervallen bootexcursie bij te boeken, de Gran Aventura Boat tour.

Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel. 

Dit is een aangename en ontspannen fietstour op het programma. Neem een taxi naar het verzamelpunt en dan start de fietstocht (15 km) die ongeveer 3 uur duurt, met stops onderweg om uit te rusten, foto's te maken, en een hapje te eten.

De bezochte plaatsen zijn Passeio Público (Curitiba's eerste park), Arabische Memorial ; een bibliotheek gebouwd in Arabische stijl ter ere van de immigranten uit verschillende Arabische landen, Bosque do Papa; dit Poolse immigranten monument heeft houten huizen gebouwd aan het eind van de 19e eeuw en is vandaag de dag een openluchtmuseum, Oscar Niemeyer Museum; zijn bijnaam is "Eye Museum" vanwege de moderne architectuur in een oog-vorm, São Lourenço Park; de plek van een voormalig lijm industrie dat is omgetoverd tot een prachtig park met vijver, paden, natuurlijke kamers en een speeltuin, en ten slotte de Opéra de Arame: het prachtige glas en staal theater dat werd gebouwd in een voormalige steengroeve aan een meer.

Voor deze excursie wordt u niet opgehaald bij het hotel. U dient met de taxi naar het volgende trefpunt te gaan: Rua Nilo Peçanha, 243. 

Curitiba vormt het startpunt voor 's werelds meest opwindende treinreis: het traject van Curitiba naar Paranaguá. Simpelweg een meesterwerk van de late 19e-eeuw techniek. De treinroute voert u over bruggen en tunnels langs de bergen van de 'Serra do Mar' naar Morretes en Paranaguá, beiden historische dorpen. Deze 2,5 uur durende treinreis biedt adembenemende uitzichten van heuvels en valleien.

Na aankomst in het plaatsje Morretes maakt u een korte wandeling door het dorp, waarna de tocht verder gaat per busje naar het dorpje Antonina. Hier kunt u onder andere het historische centrum, het theater en de 'Pilar' kerk bezichtigen. Dit plaatsje biedt prachtige panoramische uitzichten over de gelijknamige baai. Vervolgens gaat u per trein terug naar Morretes, waar een heerlijke 'Barreado' lunch wordt geserveerd. Dit is een traditioneel gerecht bestaande uit vis, garnalen en bananen rum. De excursie eindigt weer in Curitiba, waar u wordt afgezet bij het hotel.

De excursie wordt aangeboden in gezelschap van andere toeristen met een lokale Portugees sprekende gids. Engelssprekende gidsen zijn ook beschikbaar tegen meerkosten. 

Optionele excursies

GRAN AVENTURA BOAT TOUR - EXCURSIE - ARGENTIJNSE ZIJDE WATERVALLEN

Dit unieke avontuur combineert twee fantastische elementen van Iguassu National Park in de vorm van een jungle- en watervallen met de boot excursie. U komt binnen in de jungle op een speciale truck met een panoramisch uitzicht over het regenwoud. De ervaren gids vertelt u van alles over de spectaculaire omgeving.De acht kilometer lange truck rit brengt u naar Puerto Macuco, waar u 100 meter afdaalt naar een ponton op de rivier voor het tweede deel van de reis .

Hier gaat u aan boord van een motorboot voor de zes kilometer lange boottocht - waarvan twee kilometer een stroomversnellingen -door de canyon van de rivier Iguassu naar de watervallen. Na het genieten van het uitzicht vanaf de rustige kant van San Martin Island , komt u bij de Tres Mosqueteros waterval , waar zowel de Braziliaanse en Argentijnse zijde en de beroemde Devil's Throat wordt aanschouwd.

De boot gaat verder langs de oever van het eiland naar het meest spannende deel van de excursie waar je tot in de San Martin waterval komt - de grootste waterval. Dit is een prachtige en onvergetelijke ervaring.

Let op; de vermelde prijs van deze excursie geldt in combinatie met de halve dagexcursie naar de Argentijnse zijde van watervallen, aangezien deze wordt aangeboden terwijl u de Argentijnse zijde van de watervallen bezoekt.  

Prijs 88 € / p. P.
Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.