Reiscode: 5407

Reisvoorstel 5407, Rondreis Brazilie november 2018

Hierbij ontvangt u het reisvoorstel naar Brazilië. Het is een prachtige rondreis geworden, op basis van uw reiswensen.

Uiteraard zijn wijzigingen nog mogelijk in het offertetraject. Het is immers een reis op maat. Neem het rustig door en dan verneem ik graag uw terugkoppeling.

De geselecteerde vluchten zijn nu nog beschikbaar. Om de reis voor deze reissom te boeken, is het belangrijk om de rondreis zo spoedig mogelijk vast te leggen, zodat we de geselecteerde vluchten kunnen garanderen voor het gebruikte tarief en de geselecteerde accommodaties beschikbaarheid hebben.

In de regel geldt, hoe langer we wachten met het boeken, des te duurder worden de vluchten, want de goedkopere boekingsklasses raken als eerste vol op de vluchten en daardoor kunnen de tickets duurder worden.
  

  • Om de reis te boeken, ontvangen wij graag de volgende gegevens: 

    • Namen zoals vermeld in het paspoort
    • Geboortedata
    • Paspoortnummers
    • Adres voor vermelding op de factuur
    • Mobiel nummer waarop het reisgezelschap tijdens de reis bereikbaar is
    • Contactgegevens van kennis of familie die niet meegaat tijdens de reis


  • Deze gegevens kunt u via het aanvraag tabblad van het reisvoorstel versturen. Uw gegevens worden via een beveiligde HTTPS verbinding naar ons verstuurd.

 

Uitkijkend naar uw reactie. 

Hartelijke groet namens het BRS team,

Gustavo Lucena Lage
Reisadviseur

5.750,00 € p.p. 23 dagen
  • Pantanal en Bonito
  • Altantisch regenwoud Costa Verde
  • Rio de janeiro
  • Buzios
  • Dag 01: 03 november 2018
  • Dag 2325 november 2018 (vertrek uit Rio)

  • Reissom:

    • € 5.750,- per persoon op basis van deelname 2 personen
      • korting: € 100,- per persoon wanneer geboekt voor 20 april 2018.

Inbegrepen:

  • Vluchten; 

    Datum:

    Van:

    Naar:

    Vertrek:

    Aankomst:

    Overstap:

    Airline:

    10/11/2018

    Campo Grande

    Sao Paulo

    13:00

    15:40

    0

    LATAM


  • Accommodatie;

    Hotel Deville Prime, 1 nacht, standaard 2-persoonskamer 

    Hotel Santa Esmeralda, 3 nachten, standaard 2-persoonskamer 

    Refugio Ecologico Caiman, 3 nachten, standaard 2-persoonskamer 

    Hotel Unique, 2 nachten, standaard 2-persoonskamer 

    Boutique Hotel Ilha de Toque Toque, 2 nachten, standaard 2-persoonskamer 

    Pousada Literaria, 3 nachten, standaard 2-persoonskamer 

    Pousada Mama Ruisa, 3 nachten, deluxe 2-persoonskamer 

    Hotel Villa Rasa Marina, 3 nachten, deluxe 2-persoonskamer

  • Maaltijden; 
    Ontbijt is inbegrepen. Het Pantanal arrangement is op basis van volpension. 

  • Vervoer; 
    Alle vermelde transfers op privé basis

  • Self-drive pakket Costa Verde;
    Bestaande uit kaarten, tips en route-instructies.

  • Autohuur Costa Verde; 
    Categorie G (Renault Duster vergelijkbaar), air conditioning, vrij aantal kilometers, Inclusief de volgende verzekeringen: - Full protection: CDW in case of collision, fire, theft and robbery of the vehicle with limited deductible (co-participation): US$ 500.00 for the group G; - Third party liability coverage: property damage up to US$ 2.500.000, bodily injury up to US$ 5.000.000.- Customer Liability for Operational Costs: In case the customer is found at fault for the loss, he or she will be liable for Operational Costs up to the limits listed below: Property Damage to Third Parties: Customer liability for operational costs up to the limit of US$ 500.00 - During pick up, please provide your creditcard details for insurance.

  • Excursies; 
    Excursies die vermeld zijn in het excursie tabblad of de dag tot dag beschrijving. 

  • Reisbegeleiding; 
    Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 

  • Zekerheden; 
    Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).

Niet inbegrepen: 

  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 
  • Boekingskosten á € 25,- per boeking
  • Wildlife preservation fee Caiman Lodge: BRL 200 per persoon (circa 50 euro)

  • Internationale vluchten KLM. Wij adviseren om de volgende vluchten bij KLM te boeken met uw punten:

    1 . KL  791   03NOV AMSGRU   0955   1805                                                       

    2 . KL 9454   03NOV GRUCGR   2145   2235                                                      

             OPERATED BY GOL LINHAS AEREAS S.A.                     
                   

    3 . KL  706   25NOV GIGAMS   2145  #1210          

Na aankomst in Campo Grande wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een privé transfer naar het hotel gebracht. Het is vandaag te laat om nog door te rijden naar Bonito of de Pantanal. Vandaar een overnachting in Campo Grande eerst, waarna u morgen door reist naar Bonito of de Pantanal. 

  • Zie tabblad hotels voor de accommodatie selectie tijdens uw verblijf in Campo Grande

Deze bouwsteen start op de luchthaven of hotel in Campo Grande. In Campo Grande wordt u met een privé transfer naar het hotel in Bonito gebracht. Deze transfer duurt 3 a 4 uur. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden en Bonito alvast verkennen.

  • Zie tabblad hotels voor de accommodatie selectie tijdens uw verblijf in Bonito

Vandaag staat er een fantastische dagexcursie op het programma. Deze combineert het rivier snorkelen in de rivier 'Rio da Prata' met het bezoek aan 'Buraco das Araras'. u wordt opgehaald bij het hotel en naar de 2 plekken van de excursies gebracht met een prive transfer. Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel. 

Vandaag staat de Boca da Onça ecotour op het programma. Het is een heerlijke dagexcursie waarbij u prachtige wandelingen maakt door de natuur in combinatie met het zwemmen bij verborgen watervallen. Lunch is inbegrepen tijdens de excursie. U wordt opgehaald bij het hotel en met een transfer naar het natuurgebied gebrach aan het begin van de dag en in de middag wordt u weer in Bonito afgezet. 

 

In de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel in Bonito en met een privé transfer naar de lodge in de Pantanal gebracht. Hier verblijft u de komende dagen op basis van volpension en met dagelijkse excursies inbegrepen om de prachtige wildlife van de Pantanal te observeren. 

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in de Pantanal. Het verblijf is op basis van volpension en met dagelijkse excursies inbegrepen

Tijdens uw verblijf in de Pantanal is het arrangement op basis van volpension, met dagelijkse excursies inbegrepen. De aangeboden excursies zijn onder andere natuurwandelingen, piranha vissen, kano tochten, paardrijtochten, zonsopgang- en zonsondergang tours. Ook staan er avondexcursies op het programma om op zoek te gaan naar dieren in het wild die 's nachts actief zijn.

Dagelijks staan er gemiddeld twee excursies op het programma. Één in de ochtend en één in de middag na de lunch als het wat koeler is. Tussen beide excursies door is er de gelegenheid om te ontspannen en te genieten van de faciliteiten op de lodge en een heerlijke Braziliaanse buffet lunch. 

Tijdens het verblijf in de Pantanal is er minimaal één avondexcursie ingepland. Alle tours zijn bedoeld om te genieten van de natuur en op zoek te gaan naar de unieke dieren van de Pantanal. Neem uw verrekijker mee en ga op zoek naar de Jaguar, honderden soorten vogels, reuzenmiereneters, kaaimannen en Capibara's. 

Iedere lodge heeft een iets ander programma, maar de basis is zoals hierboven beschreven. Bij de beschrijving van de lodge ziet u een link met het exacte dag tot dag programma tijdens uw verblijf in de Pantanal. 

 

U verblijft in de lodge op basis van volpension, met dagelijkse excursies inbegrepen. Indien u een voorkeur heeft voor bepaalde excursies, dan kunt u dit doorgeven aan de lodge en dan houden ze daar rekening mee. 

In de loop van de dag wordt u opgehaald bij de lodge en naar de luchthaven gebracht van Campo Grande met een privé transfer (duur circa 3 uur). Aansluitend is er een binnenlandse vlucht naar Sao Paulo. Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een privé transfer naar het hotel gebracht. 

  • Keuze uit toeristenklasse of Superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Sao Paulo

Vandaag staat er een 4 uur durende citytour op het programma om deze enorme stad beter te leren kennen. De excursie wordt begeleid door een Engelssprekende gids en u wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel.

Oplevering huurauto bij het autoverhuurbedrijf van Localiza bij Guarulhos International Airport São Paulo. Hier start de autorondreis door Brazilië met het plaatsje Sao Sebastiao als eerste bestemming. Gelegen aan de noordelijke kust van Sao Paulo. 

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Sao Sebastiao

Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden. 

Vandaag wordt de autorondreis voortgezet langs de Costa Verde naar Paraty, waar u de komende dagen gaat genieten van deze prachtige omgeving. De rit duurt zo'n 4 uur ongeveer en onderweg komt u langs Ubatuba. In de namiddag staat er een wandeltour door het historisch centrum op het programma, waarbij de gids u dit bijzondere dorp laat zien. 

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Paraty

Vandaag staat er een jeep excursie het programma (duur 6 uur), in gezelschap van andere toeristen en worden de verborgen watervallen van de 'Serra da Bocaina' heuvels bezocht. U wordt in de ochtend opgehaald bij het hotel en na afloop weer afgezet in Paraty. 

De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

In de loop van de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel en met een transfer naar het haventje Angra dos Reis gebracht, in gezelschap van andere toeristen (prive transfer beschikbaar tegen meerkosten). Angra dos Reis ligt op circa 2 uur rijden van Paraty, afhankelijk van de drukte.

Vanuit het haventje vertrekt u met de flexboot naar Ilha Grande (tickets inbegrepen), waarna u na aankomst wordt verwelkomd bij het haventje van Vila do Abraão op het eiland Ilha Grande naar de accommodatie kunt wandelen.

Tijdens het wandelen worden jullie ondersteund met de bagage door locals (kleine fooi geven). 

  • Zie tabblad hotels voor de accommodatie selectie tijdens uw verblijf op het eiland Ilha Grande

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden en genieten van Ilha Grande. Uiteraard is het mogelijk om excursies bij te boeken. Bekijk de optionele excursies die u bij kunt boeken in het andere tabblad.

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden en genieten van Ilha Grande. Uiteraard is het mogelijk om excursies bij te boeken. Bekijk de optionele excursies die u bij kunt boeken in het andere tabblad.

Vandaag eindigt het arrangement op Ilha Grande. U neemt de flexboot (boottickets inbegrepen) terug naar het haventje van Angra dos Reis, met aansluitend de transfer in gezelschap van andere toeristen naar Rio de Janeiro (privé transfer tegen meerkosten beschikbaar). 

In Rio de Janeiro wordt u afgezet bij het hotel. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed.

  • Zie tabblad hotels voor de accommodatie selectie tijdens uw verblijf in Rio de Janeiro

 

Vandaag staat er een privé dagexcursie (duur circa 6 uur) op het programma naar het Christusbeeld op de 710 meter hoge Corcovado berg in de ochtend en daarna naar de suikerbroodberg. Alle entrees zijn inbegrepen, dus zowel het treintje naar de Corcovado als de kabelbaan naar de Suikerbroodberg. U wordt door de gids en chauffeur in de ochtend opgehaald bij het hotel en na afloop er weer afgezet. 

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden. Uiteraard is het mogelijk om excursies bij te boeken. Bekijk de optionele excursies die u bij kunt boeken. 

Vanuit Rio vertrekt de transfer naar Búzios, in gezelschap van andere toeristen (prive transfer tegen meerkosten beschikbaar). De gehele transfer duurt een aantal uur. Na aankomst wordt u afgezet bij het hotel in Búzios en kunt u de rest van de dagen genieten van deze fantastische badplaats.

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Búzios

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden en genieten van Búzios. Uiteraard is het mogelijk om excursies bij te boeken. Bekijk de optionele excursies die u bij kunt boeken in het andere tabblad.

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden en genieten van Búzios. Uiteraard is het mogelijk om excursies bij te boeken. Bekijk de optionele excursies die u bij kunt boeken in het andere tabblad.

Vandaag eindigt deze mooie rondreis. U wordt opgehaald bij het hotel in Búzios en met een transfer in gezelschap van andere toeristen naar de luchthaven van Rio gebracht (duur circa 3 uur). Een privé transfer is beschikbaar tegen meerkosten. Aansluitend begint uw terugvlucht naar huis.

Campo Grande ligt in de staat Mato Grosso do Sul en heeft zich in de laatste 40 jaar ontwikkeld van een kleine stad tot een metropool van bijna 1 miljoen inwoners. Het is het economisch hart van een enorm gebied dat wordt gedreven door de veehouderij. Campo Grande is de hoofdstad van de staat en vanwege de grotere luchthaven dient het als toegangspoort tot de zuidelijke Pantanal en de 'Serra da Bodoquena' regio, dat met Bonito het eco-toeristisch centrum van heel Brazilië huist.

Bonito, het ecotoerisme paradijs van Brazilië, is gelegen in een adembenemende omgeving met kalkstenen plateaus, uitgestrekte graslanden en betoverende valleien. Voor avontuurlijke natuurliefhebbers biedt dit gebied talloze mogelijkheden voor spannende activiteiten, zoals trektochten, fietstochten, paardrijdtochten, kajakken, riviersnorkelen en duiken in mysterieuze grotten met kristalhelder water.

De rivieren in Bonito staan bekend om hun kristalheldere water, dat ontstaat doordat regenwater door de kalkrijke grond sijpelt voordat het in de rivieren terechtkomt. Tijdens het riviersnorkelen in de Rio Sucuri of Rio da Prata rivier kun je van dichtbij genieten van de overvloed aan kleurrijke vissen, terwijl je rustig met de stroming meedrijft.

Een absolute aanrader is een excursie naar de "Gruta do Lago Azul" (de grot van het blauwe meer). Via een stenen trap daal je af naar de diepte van de grot, waar je wordt begroet door het mysterieuze en kristalheldere blauwe meer. Deze excursie is alleen beschikbaar in de ochtenduren, dus het is raadzaam om van tevoren te reserveren. Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid beperkt is vanwege de populariteit van Bonito, dus zorg ervoor dat je op tijd reserveert.

Bonito zelf is een sfeervol dorpje met een levendige hoofdstraat vol met gezellige bars, restaurants en boetiekjes. Naast het verkennen van Bonito, is het sterk aanbevolen om een bezoek aan de nabijgelegen Pantanal toe te voegen aan je reis. De Pantanal is het grootste wetlandgebied ter wereld en herbergt een unieke flora en fauna. Het is de ideale bestemming om de prachtige natuur van Brazilië te ervaren en te genieten van onvergetelijke wildlife-observaties. Combineer dus zeker je reis naar Bonito met een bezoek aan de Pantanal voor een complete en onvergetelijke natuurexpeditie.

Voor een onbezorgde ervaring in Bonito en de Pantanal, raden we aan om vooraf je excursies te reserveren en te genieten van de begeleiding van lokale gidsen, die een schat aan kennis en expertise hebben. Vergeet niet dat Bonito en de Pantanal populaire bestemmingen zijn, dus plan je reis ruim van tevoren om teleurstelling te voorkomen.

Hier zijn enkele restauranttips voor Bonito:

  1. Casa do João:
    • Beschrijving: Dit is een van de meest traditionele restaurants van Bonito en staat bekend om zijn regionale gerechten, vooral vis en andere zeevruchten. De sfeer is gezellig met kunstwerken die de cultuur van de regio uitbeelden.
       
  2. Juanita Restaurante:
    • Beschrijving: Juanita biedt een mix van Braziliaanse en internationale gerechten. Het restaurant heeft een charmante en rustieke sfeer, perfect voor gezinnen.
       
  3. Oca Lanches:
    • Beschrijving: Voor degenen die op zoek zijn naar snelle en smakelijke snacks, zoals pasteitjes en sandwiches, is Oca Lanches een populaire keuze.
       
  4. Taboa Bar & Restaurante:
    • Beschrijving: Een eclectische plek met zowel traditionele als innovatieve gerechten. Ze staan ook bekend om hun ambachtelijke cachaças.
       
  5. Zapi Zen:
    • Beschrijving: Voor diegenen die op zoek zijn naar gezondere en vegetarische opties, biedt Zapi Zen een gevarieerd menu met salades, sandwiches en sappen.
       
  6. Palácio dos Sorvetes:
    • Beschrijving: Als u uw maaltijd wilt afsluiten met iets zoets, is dit ijssalon een uitstekende keuze. Ze bieden een verscheidenheid aan smaken, waaronder enkele gemaakt van lokale vruchten.
       
  7. Restaurante Pantanal:
    • Beschrijving: Zoals de naam al doet vermoeden, is dit restaurant gespecialiseerd in gerechten uit de Pantanal-regio, waaronder verschillende vlees- en visgerechten.

De Zuidelijke Pantanal is gemakkelijker te bereiken vanuit Campo Grande en biedt een fantastische combinatie met Bonito, de hoofdstad van het Braziliaanse ecotoerisme. Bonito staat bekend om zijn kristalheldere rivieren en prachtige natuurlijke meren, waar u kunt genieten van riviersnorkelen en andere wateractiviteiten. Door een bezoek aan de Zuidelijke Pantanal te combineren met Bonito, kunt u de ultieme wildlife- en natuurbeleving ervaren.

De Pantanal is een enorm laagland dat tijdens het regenseizoen gedeeltelijk overstroomt, waardoor het het grootste moerasgebied ter wereld vormt. Met een oppervlakte van meer dan 150.000 vierkante kilometer is de Pantanal meer dan vier keer zo groot als Nederland. Het gebied is bezaaid met weelderige vegetatie, riviertjes en meren, en biedt een thuis aan een unieke verscheidenheid aan dieren en vogels. Naast jaguars, kunt u ook wilde papagaaien, miereneters, wilde zwijnen, capibara's, zwarte kaaimannen en meer dan 600 verschillende vogelsoorten, zoals de majestueuze Jabiru, tegenkomen. Een safari door dit gebied is een onvergetelijke ervaring en biedt volop mogelijkheden om zeldzame dieren en prachtige vogels te spotten en te fotograferen.

Een bezoek aan de Pantanal is zonder twijfel een hoogtepunt van elke reis naar Brazilië. Het gebied biedt diverse lodges in verschillende comfortklassen, vaak op basis van volpension en inclusief dagelijkse excursies. Of u nu kiest voor de Zuidelijke Pantanal met Bonito of de Noordelijke Pantanal met zijn jaguars, u zult worden ondergedompeld in de overweldigende schoonheid van de natuur en de ongerepte wildernis van dit unieke gebied.

Wanneer is de beste reistijd om Pantanal te bezoeken?

Het landschap van de Pantanal verandert bij elk nieuw seizoen, maar het blijft altijd uitbundig. Elk seizoen heeft zijn eigen kenmerken, varieert jaarlijks afhankelijk van de aan- of afwezigheid van regen. De gemiddelde jaarlijkse neerslag is 1500mm, waarvan het merendeel valt tussen de maanden november en maart.

NATTE Seizoen (januari tot maart): Met de zomerregens, omdat delen van de Pantanal overstromen, revitaliseren de fauna en flora en toont de Pantanal een van zijn meest levendige seizoenen. De belangrijkste kenmerken van dit seizoen zijn de prachtige waterlandschappen en veel watervogels zoals de Jabiru Ooievaar, Houtooievaars, Limpkins, eenden, talingen en reigers. Onder de gebruikelijke zoogdieren vinden we de Capibara's, Krab-etende Vossen en de Grijs-brocket en Pampa herten. De waterplanten bloeien met verschillende vormen en kleuren door de meren en rivieren. Ook vlinders en andere interessante insecten zijn volop aanwezig. Het natte seizoen is ook de beste tijd om de mooiste zonsondergang van het jaar te bekijken.

TUSSEN Seizoen (april tot juni): In april stoppen de regens en begint het waterpeil te dalen, waardoor er lagoons en waterplassen ontstaan. Hier worden duizenden vissen gevangen, wat een voedselbanket vormt voor de watervogels die zich in deze regio's concentreren. De temperatuur wordt milder en de nachtelijke hemel is gevuld met sterren. De zoogdieren, die zich verspreidden in het natte seizoen, beginnen terug te komen en zich te vertonen. Soorten zoals de Witlippekari's, Kraagpekari's, Moeras Herten en de Brulaap en Kapucijnaap kunnen vaak worden gezien.

DROGE Seizoen (juli tot oktober): De beste tijd om dieren in het wild te observeren. Het gebrek aan regen vermindert de lagunes, onthult de vlakke gronden en helpt bij vervoer over land. De velden beginnen te drogen, wat uitgestrekte graasgebieden biedt waar zoogdieren op zoek gaan naar voedsel en water in de overgebleven waterplassen. Vanaf augustus bloeien de Tabebuia bomen – lokaal bekend als Piuvas (met roze bloemen) en Paratudos (gele bloemen). Dit is het broedseizoen voor vogels – hun verenkleed is in de beste staat en hun roepen kunnen overal in de Pantanal worden gehoord. Dit is ook het beste seizoen om reuzenmiereneters, Krab-etende Wasberen en Zuid-Amerikaanse Coatis te observeren.

REGEN Seizoen (november tot december): De periode waarin het veel regent in de Pantanal, maar niet genoeg om te overstromen. Door het lange droge seizoen duurt het even voordat de grond zo verzadigd is dat hij overstroomt. Het is ook een seizoen van overvloedig voedsel voor vogels die in de afgelopen maanden zijn begonnen met broeden. Het is heel gebruikelijk om kuikens te zien die door hun ouders worden gevoerd.

Aan de andere kant dient Cuiabá als de toegangspoort tot de Noordelijke Pantanal, waar een andere sfeer en bijzondere lodges te vinden zijn. Deze lodges zijn gespecialiseerd in het spotten van jaguars, vooral in de buurt van Porto Jofre. Hier kunt u de kans krijgen om deze prachtige en elegante dieren in hun natuurlijke habitat te zien. In de Zuidelijke Pantanal zijn er ook enkele lodges, zoals de Pantanal Jungle Lodge nabij Corumbá, waar u de mogelijkheid hebt om jaguars te spotten.

Laat Brazilië Reis Specialist u helpen bij het plannen van een op maat gemaakte reisroute, zodat u het meeste uit uw avontuur in de Pantanal kunt halen.

De stedelijke agglomeratie van São Paulo is met haar ruim 23 miljoen inwoners de grootste metropool van het zuidelijk halfrond, het kloppend hart van de Braziliaanse economie en het financieel centrum van Zuid Amerika. Met luchthavens als Guarulhos en Congonhas is het een knooppunt in het internationaal en nationaal luchtverkeer.

Tijdens een rondreis in Brazilië zal je er ongetwijfeld overstappen of een tussenlanding maken. Ondanks haar gigantische dimensie, bevinden de belangrijkste trekpleisters van São Paulo zich in een compact gebied in het oude stadscentrum, die goed te bereizen is met de metro en bus. Bij het plein 'Praça da Sé' vind je de grote, gelijknamige neo-Gotische Kathedraal. Ten westen ligt het voornaamste plein van de stad 'Praça da República'. Dit is het oude centrum van de stad met vele kantoren, winkels en haar eerste wolkenkrabbers. Eén van deze wolkenkrabbers is het 42 verdiepingen tellende Edifício Itália, één van de hoogste van São Paulo. Op de bovenste verdieping kun je pas echt zien wat bedoeld wordt met een betonnen jungle.

São Paulo is een echte immigrantenstad met onder anderen grote Japanse (wijk Liberade) en Italiaanse (wijk Bela Vista) kolonies. Al met al brengt deze culturele mix een fantastisch voordeel met zich mee. Je kan geweldig uitgaan in São Paulo en heerlijk eten. Van welke muziekstijl je ook houdt, wat jouw culinaire voorkeuren ook zijn, São Paulo heeft het allemaal te bieden en dat 24 uur per dag. Uiteraard is het voor zakenreizigers een zeer belangrijke bestemming.

Voordat Rio überhaupt nog belangrijk was, was Paraty één van de rijkste steden van Brazilië. Door de opkomst van Rio de Janeiro keerde het economische tij echter, waardoor de modernisering nooit echt op gang kwam. Daardoor is de authentieke koloniale architectuur behouden gebleven. De huisjes en hobbelige straatjes zijn nagenoeg identiek gebleven sinds de 17e eeuw. Een tour door Paraty is dan ook een reis door de geschiedenis van Brazilië.

Het historische dorpje Paraty ligt aan de kust op zo'n drie uur rijden van Rio de Janeiro en ligt midden op de route tussen Rio de Janeiro en São Paulo aan de 'Costa Verde', de groene kust. We bieden een prachtige self drive aan van Rio naar São Paulo, waarbij je Paraty aandoet. Uiteraard kunnen er ook transfers worden geregeld vanuit Rio. Vaak wordt Paraty gecombineerd met een bezoek aan Ilha Grande.

Paraty heeft een ruim aanbod aan bars, restaurants en er zijn tal van excursiemogelijkheden, zoals Schooner boottochten of met de kajak langs de vele mooie eilandjes voor de kust.

De actieve reiziger kan ook mooie wandel-, fiets-,  paardrij tochten, en jeep tours beleven door het met watervallen doorspekte Atlantische regenwoud. 
 

Hier zijn enkele restauranttips voor het historische centrum van Paraty:

Quintal das Letras:

Gelegen in de Pousada Literária, biedt dit restaurant zowel traditionele Braziliaanse gerechten als hedendaagse internationale keuken. De ambiance is zowel elegant als ontspannen.

Punto Divino:

Voor liefhebbers van Italiaans eten is dit een must-visit. Ze bieden heerlijke pizza's, pasta's en risotto's, allemaal bereid met verse ingrediënten.

Restaurante Banana da Terra:

Biedt traditionele Braziliaanse gerechten met een moderne twist. Het staat bekend om zijn gebruik van lokale ingrediënten en verse zeevruchten.

Bendita's Restaurante:

Gelegen in een charmant koloniaal huis, biedt Bendita's een mix van Braziliaanse en mediterrane keuken. Ze hebben ook een geweldige wijnkaart.

Café Paraty:

Ideaal voor een lichte lunch of een kopje koffie in de middag. Het café heeft ook heerlijke zoetigheden en is een populaire plek onder zowel toeristen als locals.

Margaret Atelie Gourmet:

Als je op zoek bent naar een intiemere eetervaring, biedt dit restaurant een menu met beperkte gerechten maar met veel aandacht voor detail en kwaliteit.

Camoka Lanches & Pastéis:

Voor degenen die iets snels en lokaals willen, zijn de pasteis (Braziliaanse pasteitjes) van Camoka een heerlijke keuze.

Het eiland Ilha Grande is een ideale bestemming om te combineren met een bezoek aan Rio de Janeiro. Dit schitterend tropisch eiland dat is bedekt met een weelderige jungle, ligt op slechts 100 km van Rio de Janeiro en op slechts 5 km van de kust. Rondom het eiland tref je prachtige, afgelegen stranden aan met kristalhelder water, ideaal om te snorkelen en te duiken. Er zijn talloze wandel trekkings mogelijk door de jungle op het eiland, variërend van simpele korte wandeltochten tot meerdaagse trekkings rondom het eiland.

Één van de mooiste stranden van Brazilië bevindt zich op het eiland, namelijk het strand 'Praia do Lopes Mendes'. Vanuit het dorpje op het eiland 'Vila do Abraão' aan de noordoost zijde van dit paradijs zijn er diverse dagexcursies met de boot te boeken naar de verschillende afgelegen stranden rondom het eiland.

Het gemoedelijk dorpje heeft een ruime keuze aan accommodatie in diverse comfort klassen. En in het dorpje van Vila do Abraão zijn diverse leuke restaurants en bars. Het eiland is met de boot goed te bereiken vanuit Angra dos Reis of Mangaritiba.

Rio de Janeiro, ook wel bekend als 'a cidade maravilhosa', de prachtige stad, behoort zonder twijfel tot de mooiste steden ter wereld. Het is een adembenemende mix van weelderig groene bergen, uitgestrekte zandstranden en de onmetelijkheid van de Atlantische Oceaan.

Naast de wereldberoemde bezienswaardigheden zoals de Suikerbroodberg (Pão de Açúcar), de Corcovado met het iconische Christusbeeld en de stranden van Copacabana en Ipanema, heeft Rio de Janeiro nog veel meer te bieden.

De stad bruist van energie en ritme, en de lokale bevolking, de 'cariocas', staan bekend om hun aanstekelijke vrolijkheid. Ervaar het zelf in de levendige uitgaanswijk Lapa, met zijn talloze dansgelegenheden en gezellige bars. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de beroemde trappen van Santa Teresa, een kleurrijke en artistieke buurt.

Op zondagen wordt de boulevard in Rio vrijwel autovrij, waardoor het de perfecte gelegenheid is om kilometerslang te fietsen, skaten of wandelen langs de kust. Een van de meest prachtige, maar minder bekende uitzichten in Rio is vanaf de 'Vista Chinesa'. Vanuit het regenwoud in het hart van de stad, genaamd 'Floresta da Tijuca', kijk je uit over deze unieke metropool.

Waar anders kun je het beroemdste carnavalsfeest ter wereld meemaken, ontspannen op de prachtige stranden, feesten tot in de vroege uurtjes of simpelweg genieten van de adembenemende uitzichten? Rio is het perfecte startpunt voor een rondreis door Brazilië. Mocht je niet ver willen reizen, dan zijn er in de directe omgeving ook diverse plaatsen die het bezoeken waard zijn, zoals het prachtige schiereiland Buzios, het historische kustplaatsje Paraty of het weelderige tropische eiland Ilha Grande.

Bovendien biedt Rio de Janeiro een scala aan culinaire hoogstandjes en restaurants die de Braziliaanse keuken vertegenwoordigen. Proef heerlijke lokale gerechten zoals feijoada, pão de queijo en brigadeiro, of geniet van internationale culinaire ervaringen in de vele eetgelegenheden verspreid door de stad.

Kortom, Rio de Janeiro is een stad die je moet ervaren. Het is een feest voor alle zintuigen en biedt de perfecte mix van cultuur, natuur, stranden en entertainment. Plan je bezoek zorgvuldig en laat je betoveren door de magie van deze prachtige stad en de vele mogelijkheden die het te bieden heeft.

Restauranttips in Rio de Janeiro:

  1. Churrascaria Palace: Deze bekroonde churrascaria, gelegen in de wijk Copacabana, is een favoriet onder vleesliefhebbers. Geniet van een uitgebreid assortiment heerlijk gegrild vlees, geserveerd op traditionele Braziliaanse wijze.

  2. Aprazível: Dit restaurant in de charmante wijk Santa Teresa biedt een combinatie van heerlijke Braziliaanse gerechten en een prachtig uitzicht over de stad. Het menu omvat zowel traditionele als eigentijdse gerechten, bereid met verse en lokale ingrediënten.

  3. Zaza Bistro Tropical: Gelegen in de wijk Ipanema, staat dit restaurant bekend om zijn creatieve fusiongerechten met invloeden uit verschillende keukens. Proef unieke smaken en geniet van de ontspannen sfeer en kleurrijke inrichting.

  4. Bar do Mineiro: Voor een authentieke Braziliaanse ervaring moet je dit informele restaurant in de wijk Santa Teresa bezoeken. Probeer de traditionele Braziliaanse gerechten, zoals feijoada (zwarte bonen stoofpot) en pasteis (gefrituurde pasteitjes).

  5. Sushi Leblon: Voor liefhebbers van sushi en Japanse gerechten is Sushi Leblon een must-visit. Dit gerenommeerde restaurant in de wijk Leblon staat bekend om zijn verse vis en creatieve sushi-rollen, bereid met vakmanschap en oog voor detail.

Dit zijn slechts enkele van de vele geweldige restaurants die Rio de Janeiro te bieden heeft. Het diverse culinaire landschap van de stad biedt voor elk wat wils, of je nu op zoek bent naar traditionele Braziliaanse gerechten, internationale smaken of fusionkeukens. Vergeet niet om vooraf te reserveren, vooral voor populaire restaurants, om teleurstellingen te voorkomen en een tafel te bemachtigen.

Genesteld ten oosten van het levendige Rio de Janeiro, bevindt zich de stralende Costa do Sol, oftewel de Zonnekust. Dit gebied herbergt enkele van Brazilië's meest pittoreske strandbestemmingen, waar zowel lokale als internationale toeristen naar hartenlust kunnen genieten. Binnen deze kustparels springt Buzios, gelegen in de regio 'Cabo Frio', onmiskenbaar in het oog.

Buzios, een elegant en trendy schiereiland, pronkt met 17 adembenemende stranden die variëren van avontuurlijke surfhotspots tot vredige baaien. Watersportliefhebbers worden verwend met geweldige surf-, kite- en windsurfomstandigheden dankzij de constante wind. Maar of je nu op zoek bent naar luxe accommodaties of een bruisend nachtleven, Buzios heeft voor ieder wat wils.

Het 'Saint Tropez' van Brazilië, zoals Buzios tegenwoordig bekendstaat, heeft zijn eenvoudige wortels als een slaperig vissersdorpje uit de jaren '60 weten te behouden. De transformatie naar een glamoureuze vakantiebestemming begon toen de Franse actrice Brigitte Bardot haar liefde voor het idyllische landschap van Buzios verklaarde en het tot haar vakantieplek benoemde. Deze roem heeft een stroom van toeristen aangetrokken en heeft geresulteerd in de opkomst van verfijnde boetiekhotels, exquise eetgelegenheden en modieuze boetieks.

Naast al deze genoegens is Buzios ook een perfecte uitvalsbasis voor een dagexcursie naar het betoverende Arraial do Cabo, ook wel het 'Caribisch gebied van Brazilië' genoemd. Met zijn ongerepte witte zandstranden en glashelder water, is een bezoek aan Arraial do Cabo absoluut de moeite waard.

Het bezoeken van Buzios en haar omgeving is gemakkelijk te combineren met een reis naar de 'Cidade Maravilhosa', oftewel de prachtige stad Rio de Janeiro, slechts op 2,5 uur of 165 km rijafstand. Zo kunnen reizigers zowel de opwindende stadsexcitatie ervaren als ontspannen aan het strand.

Superieure klasse hotels

Deville Prime Campo Grande heeft een buitenzwembad en een restaurant en ligt in Campo Grande, op slechts 220 meter van het park Parque das Nações Indígenas. Er is gratis WiFi beschikbaar. Alle kamers hebben een smaakvolle eigentijdse inrichting, airconditioning, een flatscreen-tv met satellietzenders en een telefoon. De eigen badkamer heeft een douche, een haardroger en gratis toiletartikelen. De kamers beschikken tevens over een bureau en 2 kluisjes, waarvan 1 voor een laptop.

Het hotel Santa Esmeralda is één van de beste opties in Bonito om te verblijven en is één lid van de Braziliaanse 'charm hotel' associatie, bekend als 'Roteiro do Charme'. Het hotel ligt in een natuurlijke omgeving iets buiten de stad met watervallen en natuurlijke poelen om te zwemmen. Er zijn diverse kano-, snorkel- en wandelactiviteiten te beleven. Het biedt tevens een zwembad, gratis Wifi en een restaurant, waar u voor een toeslag op basis van halfpension kan verblijven. De bungalows van Hotel Santa Esmeralda beschikken over airconditioning, een kabel-tv en een minibar. Ze zijn allemaal uitgerust met een eigen badkamer.

Refúgio Ecológico Caiman ligt in de zuidelijke Pantanal op 236 km afstand van Campo Grande, de hoofdstad van Mato Grosso do Sul. Volgens velen is dit de beste lodge van de Pantanal. Het complex bestaat uit verschillende gebouwen, namelijk Caiman, Piuva, Baiazinha en Cordilheira. Caiman is het hoofdgebouw met 11 kamers en een restaurant. Het Piuva gebouw bevindt zich op 100 meter afstand met 6 kamers en het Baiazinha gebouw ligt verder weg op 9 km afstand en heeft 6 kamers en een uitkijktoren, omringd door 56.000 hectare grond.

Alle gebouwen hebben een keuken, woonkamer en een zwembad. Er is een totale capaciteit van 71 gasten verdeeld over twee- en driepersoons kamers. Dagelijks staan er twee excursies op het programma, één in de ochtend en één in de middag.

Tijdens de excursies wordt u begeleid door universiteit geschoolde tweetalige gidsen die bekend staan als 'Caimaners'. Tot de reguliere excursies behoren foto safari's, wandeltochten, kanotochten, paardrij tochten en nacht safari's om wildlife te spotten. Sommige tours kunnen alleen in het natte of juist in het droge seizoen plaats vinden.

De lodge biedt meerdaagse arrangementen, met vaste start voor het 3 of 4 nachten arrangement op donderdag en zondag in het hoogseizoen van 12 juni tot 11 september. Het donderdag pakket heeft 3 nachten inbegrepen en het zondag pakket heeft 4 nachten inbegrepen.

Het 5* hotel Unique bevindt zich in een schitterend gebouw dat een prachtig uitzicht biedt op São Paulo en het park 'Ibirapuera' biedt. Het hotel is ontworpen door de beroemde architect Ruy Otake en ligt in de trendy wijk Jardins. Op het dak bevinden zich een zwembad en het stijlvolle Skye Restaurant & Bar.

Er is gratis WiFi beschikbaar. Naast het fraaie uitzicht, zijn de kamers uitgerust met moderne meubels, een hot tub en luxueuze toiletartikelen. Ze zijn verder voorzien van airconditioning, een lcd-televisie met kabelzenders, een dvd-speler, een mp3-dock en een minibar. De suites hebben ook een ruime zithoek. De kamers zijn uitgerust met een Nespresso apparaat.

In het Skye Restaurant & Bar kunt u genieten van moderne maaltijden, loungemuziek en uitzicht op de stad. In de mooi lobbybar, die is ingericht met designobjecten, zijn exotische drankjes verkrijgbaar. Het hotel bevindt zich in de wijk 'Jardim Paulista'. Dit is een geliefde wijk bij de Paulistas vanwege de gastronomie, musea en theaters.

Deze accommodatie ligt op 3 minuten lopen van het strand. Dit charmante boetiek hotel ligt aan het strand van Toque Toque. Het biedt gezellige en individueel ingerichte suites met een eigen terras met een panoramisch uitzicht, een verwarmde hot tub, een massageruimte, een sauna en een buitenzwembad.

De suites van het Toque Toque Hotel zijn voorzien van airconditioning, gratis WiFi, een lcd-tv met satellietzenders, een Japans bubbelbad, een sauna of een eigen zwembad, een aparte keuken, een eetgedeelte en een woonruimte. Het à-la-carterestaurant van het Toque Toque serveert regionale vis- en schelpdierspecialiteiten en heeft een uitgebreide wijnkaart met lokale wijnen.

Er wordt dagelijks een ontbijtbuffet verzorgd. Verder beschikt de accommodatie over een fitnessruimte met uitzicht op de zee, een hot tub, een zonneterras en een buitenzwembad met een adembenemend mooi uitzicht op de bergen en de oceaan.

Het hotel is gebouwd op een klif met een panoramisch uitzicht over de baai van Toque Toque. Het bevindt zich in de regio São Sebastião, anbij Camburi gelegen,

Pousada Literária de Paraty is prachtig gelegen in het historische centrum van Paraty. Het biedt een buitenzwembad, een bar, een sauna, kamers met airconditioning, gratis WiFi en gratis parkeergelegenheid.

Alle accommodaties zijn ingericht en gerenoveerd door 'Jacobsen Arquitetura' en voorzien van airconditioning, een lcd-tv met kabelzenders, een plafondventilator, een kluisje, een minibar en kingsize bedden.

De suites bieden een 46-inch tv en zeer comfortabel beddengoed. Het heerlijke tropische ontbijtbuffet wordt geserveerd in een lichte kamer met hoge houten bolkenplafonds. Bij de bar kunt u terecht voor een lekker likeurtje en op nog geen 200 meter vindt u verschillende eetgelegenheden.

De eigen bibliotheek is de officiële gastheer voor het FLIP internationale literaire evenement en biedt meer dan 1500 boeken en films.

Gelegen te midden van acht hectare weelderig Atlantisch regenwoud met uitzicht op de rustige en diepblauwe wateren van de Abraão baai, vind je Casa da Ilha Inn, (voorheen het Sagu Mini Resort) met negen ruime, simpele maar elegante kamers. De accommodatie ligt iets verder van het centrum (10 minuten loopafstand) en biedt veel privacy. Het is ideaal voor stelletjes.

De meeste kamers hebben een privé veranda met hangmat en alle kamers hebben airconditioning, minibar, ventilator, telefoon. Al het water komt uit natuurlijke bronnen in de omgeving en wordt verwarmd met zonnepanelen. Voor de gasten is er een Japanse 'Ofuro' bad aanwezig op het buitendek, zodat zij hier al badend kunnen genieten van de geluiden, beelden en geuren van het omliggende regenwoud. Het restaurant serveert heerlijke Braziliaanse gerechten. 

Dit is ongetwijfeld één van de beste accommodaties van Ilha Grande. 

Het Mama Ruisa Boutique Hotel ligt in de rustige wijk Santa Teresa en biedt uitzicht op de Baai van Guanabara. Het biedt elegantie en rust in een perfecte omgeving voor een romantisch verblijf. Het boetiekhotel heeft 7 kamers met airconditioning, allemaal met uitzicht op de baai en de Suikerbroodberg.

Ook tijdens het royale ontbijt heeft u een mooi uitzicht op de kust. Bij het zwembad kunt u heerlijk lunchen. Verder is het bijzonder attente personeel nog een hoogtepunt van het Mama Ruisa. Als gast van het hotel heeft u bovendien de mogelijkheid gratis van het internet gebruik te maken. Massages zijn beschikbaar tegen een extra betaling.

Hotel Villa Rasa Marina is geopend in 2008 en beschikt over 2 aparte villa's. Het biedt een ontspannen sfeer met luxe faciliteiten en accommodatie met een rustieke uitstraling. Dit boetiekhotel ligt aan de kust van Praia Rasa in een rustige buurt van Búzios. Vanaf het hotel heeft u gemakkelijk toegang tot de luchthaven en de Búzios golfclub. De accommodaties zijn verdeeld over 2 gebouwen aan beide zijden van de straat en bieden uitzicht op de zee of de tuin.

Naast de ruime kamers en suites biedt Villa Rasa Marina ook een buitenzwembad, een bar met uitzicht op de zee en een restaurant geïnspireerd op de mediterrane keuken. Na het verkennen van de omgeving of het sporten in de sportschool, kunt u ontspannen op een van de ligstoelen bij het zwembad en op het strand. Er zijn ook ontspannende massages en andere behandelingen beschikbaar bij de accommodatie. Praia Rasa is een geweldige keuze voor reizigers die geïnteresseerd zijn in zandstranden, ontspanning en natuur.

Excursies inbegrepen

Deze dagexcursie combineert het rivier snorkelen in de rivier Rio da Prata met het bezoek aan Buraco das Araras. u wordt opgehaald bij het hotel en naar de 2 plekken van de excursies gebracht, met een transfer in gezelschap van andere toeristen (privé transfer tegen meerkosten beschikbaar).

Buraco Das Araras

Buraco das Araras is gelegen op slechts 3 km voorbij de Rio da Prata. Een ingestorte grot vormde een ravijn van 124 meter diep en 500 meter breed, waar de rood-en-blauwe ara's en andere vogels nesten hebben gebouwd. Wanneer de vogels terugkeren in de schemering of juist in de vroege ochtend wanneer ze uitvliegen, is er een kans om ze van dichtbij te zien. Aan de onderkant van de ravijn is er een meer met kaaimannen.

Rivier snorkelen Bonito

De excursie begint in het bos aan de oevers van de rivier met een wandeling naar het startpunt van het riviersnorkelen. Hier kunt u exotische vogels en dieren spotten. Daarna gaat u rivier snorkelen in de kristalheldere rivier, langs een traject van maar liefst 2 km. Laat u meevoeren door de stroming en bewonder het onderwaterleven.

Langzaam stroomafwaarts drijvende bewondert u het spectaculaire onderwaterleven, waarbij de indruk wordt gewekt dat u in een levensecht aquarium bent.

Wetsuits, speciale schoenen en alle benodigde apparatuur zijn inbegrepen. Na afloop van de excursie wordt u weer afgezet bij het hotel in Bonito. 

De gidsen tijdens de excursies zijn lokale Portugees sprekende gidsen. De excursies gaan ook met name om de natuurbeleving, dus er is niet veel tekstuele uitleg tijdens de excursies. Uiteraard is het mogelijk om tegen meerkosten een Engelssprekende gids te regelen. Maar deze zit er niet standaard bij inbegrepen. Informeer bij ons naar de meerkosten. 

Beleef de spectaculaire Boca da Onça Ecotour. De tocht begint met een lange afdaling naar de Canyon, met onderaan de prachtige waterval ´Boca da Onça´, waar de tour zijn naam aan dankt. De mogelijkheid bestaat om met de trap aan de afdaling te binnen of met een specatculaire abseil afdaling. 

Onze collega Brigitte koos tijdens de inspectiereis van BRS en RSB ervoor om met de trap af te dalen (ruim 900 treden). Gustavo en Henk kozen ervoor om een stukje af te snijden en te abseilen (90 meter afdaling).

Eenmaal onderaan kan je zwemmen bij de Boca da Onça waterval. De wandeling (4km) gaat daarna verder onderaan de canyon langs de rivier, door het bos, met onderweg meer dan 5 watervalletjes, waar ook zwemstops zijn.

Moeilijkheidsgraad tour: Medium

Lunch is inbegrepen tijdens de excursie. U wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel voor deze tour.

De gids tijdens de excursie is een lokale Portugees sprekende gids. De excursies gaan ook met name om de natuurbeleving, dus er is niet veel tekstuele uitleg tijdens de excursies. Uiteraard is het mogelijk om tegen meerkosten een Engelssprekende gids te regelen. Maar deze zit er niet standaard bij inbegrepen. Informeer bij ons naar de meerkosten.

Tijdens alle excursies wordt u begeleid door universiteit geschoolde tweetalige gidsen die bekend staan als 'Caimaners'.

Excursies, inbegrepen in het arrangement. 

  • Wandeltochten in de jungle: Verken paden rondom de lodges en geniet van de lokale dieren en planten. Deze tochten bieden een intense beleving van de natuur. Refugio Ecologico Caiman benadrukt duurzaamheid door wisselende routes te gebruiken, zodat de natuur behouden blijft.
     
  • Caiman walking tour: Wandel rond het centrale deel van de ranch, bezoek de kraal, onderzoekscentra en het Milieu Interpretatie Centrum. De tocht eindigt bij de Paizinho's brug, een uitstekende plek om de brilkaaimannen te observeren. Een unieke kans om deze dieren van dichtbij veilig te bekijken.
     
  • Fotografische Safari: Met speciaal uitgeruste voertuigen bereik je de meest afgelegen delen van de boerderij, waar je unieke planten en dieren kunt spotten.
     
  • Canadese kanotocht: Roer door de ranch's baaien, bewonder de natuur en luister naar het geluid van het wild. Een perfect moment om te genieten van de Pantanal zonsondergang.
     
  • Nachtelijke Dierspotting: Een kans om nachtdieren te zien, zoals de kaaimannen met hun kenmerkende rode oogreflectie.
     
  • Jeep Safari: Een intieme wildlife ervaring in 4x4 safari-voertuigen, waarmee je diep in de Pantanal kunt doordringen.

Optionele activiteiten (tegen meerprijs):

  • Fietsen: Dankzij het vlakke landschap van de Pantanal zijn er rustige fietstochten mogelijk. Geniet van de rust op de fietspaden, die worden aangepast aan de groepsgrootte.
     
  • Vogelobservatie Tour: Ideaal voor enthousiastelingen die specifieke vogelsoorten willen spotten of fotograferen.

Een tour door het historische dorpje Paraty is als een reis door de tijd in Brazilië. De huisjes en hobbelige straatjes zijn nagenoeg identiek gebleven sinds de 17e eeuw. Tijdens deze excursie toont de gids al wandelend de vele bezienswaardigheden van Paraty en er wordt verteld over de indrukwekkende geschiedenis van dit dorp en de invloed die het heeft gehad op de ontwikkeling van Brazilië. Het is goed om deel te nemen aan deze excursie bij aankomst, zodat je tijdens de rest van het verblijf in Paraty goed op de hoogte bent van de bezienswaardigheden en de verborgen plekjes in Paraty.

De excursie start dagelijks om 19u in het historisch centrum van Paraty, onder begeleiding van een Engelssprekende gids, in gezelschap van andere toeristen. 

Tijdens deze jeep excursie (duur 6 uur), in gezelschap van andere toeristen, worden de verborgen watervallen van de 'Serra da Bocaina' heuvels bezocht. De trip begint op de historische goudroute. Deze route gaat helemaal landinwaarts en gold in de 17e eeuw als route om mineralen en edelstenen te vervoeren naar de kust.

Al snel verlaat het reisgezelschap de route om de bijzondere watervallen te gaan ontdekken die verborgen zijn in dit prachtige natuurgebied. Na een korte wandeling kom je al gauw bij de 'Toboga' waterval. 'Toboga' betekent glijbaan in het Portugees en dit is precies het bijzondere aan deze waterval. Het gesteente van de waterval vormt een heuse glijbaan waar je vanaf kan glijden. Lokale waaghalzen organiseren hier heuse competities om al staande van de waterval te glijden. Ons advies is om dit toch maar zittend te doen..

Een volgende wandeling van circa 10 minuten door de jungle brengt het gezelschap naar de 'Tarzan' waterval. Hier kan heerlijk gezwommen worden.

Na al deze activiteiten gaat de excursie verder naar een authentiek Braziliaanse Cachaça stokerij. Deze Braziliaanse 'jenever' wordt gemaakt van suikerriet. Tijdens het bezoek kan je verschillende soorten Cachaça proeven en leer je van alles het authentieke distileer proces. Hierna kan er geluncht worden in het lokale restaurantje 'Villa Verde' (lunch niet inbegrepen). Na de lunch volgt nog een bezoek aan een andere waterval, waarna de excursie weer eindigt in Paraty.

De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

Vandaag staat er een privé dagexcursie (duur circa 6 uur) op het programma naar het Christusbeeld op de 710 meter hoge Corcovado berg en daarna de suikerbroodberg.

U wordt in de ochtend opgepikt bij het hotel en naar de Corcovado gebracht. Het beeld is ongetwijfeld één van de meest bekende monumenten ter wereld en een bezoek aan Rio is niet compleet zonder hier te zijn geweest. U wordt tot aan de voet van de Corcovado berg gebracht, waar u het treintje neemt die de steile helling opkrult door het Tijuca bos richting de top.

Eenmaal boven kunt u het beeld van dichtbij bewonderen en genieten van adembenemende uitzichten over de wijken Copacabana, Ipanema, Leblon, de botanische tuinen en het 'Rodrigo Freitas' meer. 

Na het bezoek aan de Corcovado gaat de excursie verder naar de Suikerbroodberg 'Pao de Acucar'. In de oude 'Urca' buurt gaat u aan boord van de kabelbaan, waar de enerverende klim naar de 215 meter hoge Urca heuvel begint. Op de Urca heuvel zijn een aantal winkeltjes, kunt u genieten van het mooie uitzicht en is er een café. 
Hierna vervolgt de kabelbaan zijn enerverende tocht over beboste heuvels naar de 395 meter hoge top van de suikerbroodberg. Hier kunt u genieten van de meest spectaculaire panoramische uitzichten over Rio de Janeiro.

Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel.

Optionele excursies

Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.