Reiscode: 5349

Reisvoorstel 5349, Rondreis Brazilie Augustus 2018

Hierbij ontvangt u het reisvoorstel naar Brazilië. Deze rondreis combineert een fantastische Amazone cruise met de spectaculaire Noordoost kust van Brazilië, waar u een magische route gaat verkennen, bekend als de 'route van de emoties'. De route wordt afgelegd in een rustig reistempo en met verzorgde transfers in een 4x4 terreinwagen over stranden, uitgestrekte duinen en pittoreske vissersdorpjes.

De hotels hebben nog beschikbaarheid, maar we moeten de reis dan ook zsm boeken om de beschikbaarheid te garanderen. Uiteraard zijn wijzigingen nog mogelijk in het offertetraject. Het is immers een reis op maat. Neem het rustig door en dan verneem ik graag uw terugkoppeling. 

  • Om de reis te boeken, ontvangen wij graag de volgende gegevens: 

    • Namen zoals vermeld in het paspoort
    • Geboortedata
    • Paspoortnummers
    • Adres voor vermelding op de factuur
    • Mobiel nummer waarop het reisgezelschap tijdens de reis bereikbaar is
    • Contactgegevens van kennis of familie die niet meegaat tijdens de reis


  • Deze gegevens kunt u via het aanvraag tabblad van het reisvoorstel versturen. Uw gegevens worden via een beveiligde HTTPS verbinding naar ons verstuurd.

 

Uitkijkend naar uw reactie. 

Hartelijke groet namens het BRS team,

Gustavo Lucena Lage
Reisadviseur

3.750,00 € p.p. 19 dagen
  • Amazone Cruise en Rota das Emocoes

Dag 01: 03 augustus 2018
Dag 18: 21 augustus 2018 (aankomst Nederland)

Reissom:

  • € 3.750,- per persoon op basis van deelname van 5 personen
    • Wij bieden een korting aan van € 100,-- per persoon  wanneer u deze reis boekt voor 26 februari 2018 

Inbegrepen:

  • Vluchten, bagage inbegrepen;

    KLM, 03 AUG, AMSTERDAM - MANAUS, VERTREK: 10:10 / AANKOMST: 00:10 (OVERSTAP ONDERWEG IN SAO PAULO)

    GOL, 09 AUG,  MANAUS - SAO LUIS, VERTREK: 16:10 / AANKOMST: 23:30 (OVERSTAP ONDERWEG IN BRASILIA) 

    KLM, 20 AUG, FORTALEZA - AMSTERDAM, VERTREK: 19:50 / AANKOMST: 10:00 (AANKOMST VOLGENDE DAG, DE TERUGREIS LIJKT LANGER TE DUREN VANWEGE HET TIJDSVERSCHIL)

  • Accommodatie;

    Hotel Go Inn Manaus 2 nachten, standaard 2-persoonskamer + 3-persoonskamer

    Amazon Anavilhanas cruise Cruzador, 3 nachten, standaard 2-persoonscabine + 3-persoonscabine

    Hotel Go Inn Manaus 1 nacht, standaard 2-persoonskamer + 3-persoonskamer

    Hotel Gran Sao Luis, 1 nacht, standaard 2-persoonskamer + 3-persoonskamer

    Porto Preguicas Resort, 3 nachten, standaard 2-persoonskamer + 3-persoonskamer

    Pousada Vila Parnaiba, 1 nacht, standaard 2-persoonskamer + 3-persoonskamer

    Hotel Villa Medina, 5 nachten standaard 2-persoonskamer + 3-persoonskamer
    Upgrade optie --> Hotel My Blue: € 206,- per persoon


    • Maaltijden; 
      Ontbijt is inbegrepen, tenzij anders vermeld

      Het verblijf in de Amazone is op basis van volpension, dus alle maaltijden zijn inbegrepen. 

    • Vervoer; 
      Alle vermelde transfers. 

    • Excursies; 
      Excursies die vermeld zijn in het excursie tabblad of de dag tot dag beschrijving

    • Reisbegeleiding; 
      Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 

    • Zekerheden; 
      Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR
      (www.sgr.nl).

    Niet inbegrepen: 

    • Optionele excursies; 
      Excursies die eventueel vermeld zijn in het optionele excursie tabblad 

    • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 
    • Boekingskosten á € 25,- per boeking

    Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd en met een prive transfer naar het hotel gebracht. De rest van de dag is vrij te besteden.

    • Zie tabblad hotels voor de hotelselectie tijdens het verblijf in Manaus

    Vandaag kunt u naar eigen inzicht besteden en Manaus verkennen. 

    In de ochtend wordt u om 08.30 opgehaald bij het hotel en met een transfer naar de haven gebracht, waar u aan boord gaat van het schip en deze fantastische cruise begint. De cruise wordt begeleid door ervaren Engelssprekende gidsen en u beleeft de Amazone samen met andere gasten aan boord. Uiteraard overnacht u in privé cabines met airco en eigen badkamer. 

    De vaarroute begint in Manaus, waarbij u kunt genieten van een panoramisch uitzicht over enkele kenmerkende plekken van de stad, zoals de markt, de grote haven met ontzettend veel regionale boten die gebruikt worden voor transport over de Amazone rivier. Een bijzonder aanzicht vormen de huisjes die op houten pijlers zijn gebouwd. 

    We verlaten de stad en komen langs de beroemde 'meeting of the waters'. In het hart van het Amazonegebied stromen de donkere 'Rio Negro' en de lichtere 'Rio Solimões' samen in een spectaculair schouwspel dat bekend staat als 'Encontro das Aguas', de ontmoeting van de wateren.

    Met een beetje geluk kunnen we hier al de roze rivierdolfijn 'boto' spotten. 

    Hierna bezoeken we een drijvend dorp (Catalan), waar ongeveer 30 lokale families leven. Dit is een hele interessante plek, waarbij u zich een beeld vormt over de levenswijze van de lokale inwoners die op deze woonboten leven midden in de rivier. 

    Aansluitend meren we aan bij het Janauary meer, waar we over houten looppaden door de jungle gaan wandelen om de beroemde 'Victoria Regia waterlelies' te bewonderen. 

    ** Lunch aan boord.

    In de middag varen we verder over de rivier 'Rio Negro', met onderweg een stop om een inheemse gemeenschap te ontmoeten en een inheems indianen ritueel mee te maken. De gemeenschap laat de eeuwenoude gebruiken zien aan de toeristen, waarbij u een mooie beleving ervaart van deze bijzondere cultuur. 

    ** Diner en overnachting aan boord

    06:00 - Vertrek naar het Acajatuba meer

    08:00 - Er is een Jungle trekking vandaag met een lokale gids van de Acajatuba gemeenschap die de regio zeer goed kent. Onderweg leert u van alles over de bijzondere flora en fauna van de regio, waaronder het gebruik van medicinale planten. 

    Na de wandeling wordt er een heerlijke lunch geserveerd aan boord. Na de lunch is er tijd om te ontspannen en om te zwemmen in de rivier. Een heerlijke siesta is uiteraard ook een heel goed idee!!

    In de namiddag gaan we piranha vissen en genieten van de zonsondergang. 

    Diner en overnachting aan boord. 

    05:30 In de vroege ochtend staat er een zonsopgang tour op het programma, waarbij u de Amazone tot leven zien komen en fantastische vogels kunt spotten. 

    *** Ontbijt aan boord. 

    Hierna varen we naar een hele bijzondere plek, waar we de roze rivierdolfijn kunnen ontmoeten. Wees niet bang, want deze vriendelijke reus is niet agressief. Dit is ongetwijfeld één van de hoogtepunten van de cruise. 

    *** Lunch aan boord om 12: 00- In de middag gaan we kano tochten maken in de zijriviertjes van de regio. 

    *** Het diner is vanavond op een speciaal strandje, waar we een heerlijk barbeque diner organiseren met uiteraard een heerlijke caipirinha om de laatste avond in stijl af te sluiten.Dinner on the beach accompanied with a "Barbecue + Caipirinha" to celebrate the last night in a very special style.

    Overnachting aan boord. 

    Na het ontbijt is er nog een excursie om flora en fauna van de Amazone te beleven en wie weet ziet u de rivierdolfijn weer. 

    ***Lunch

    Na de lunch bezoekt u een Indiaanse stam en aansluitend varen we terug naar Manaus, waar we omstreeks 17u aankomen. Aansluitend is de transfer naar de luchthaven of het hotel, afhankelijk van uw doorreis. 

    Vandaag eindigt het verblijf in Manaus. U wordt opgehaald bij het hotel en met een privé transfer naar de luchthaven gebracht, met aansluitend de vlucht naar Sao Luis. Na aankomst wordt u verwelkomd en met een privé transfer naar uw accommodatie gebracht.

    • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie in Sao Luis

    U wordt opgehaald bij het hotel in São Luis en naar Barreirinhas gebracht, de toegangspoort tot Lençóis Maranhenses. Hier wordt u afgezet bij het hotel en kunt u de rest van de dag naar eigen inzicht besteden. 

    • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Barreirinhas

    Vandaag staat een excursie naar Lençóis Maranhenses op het programma met een 4x4 terreinwagen. Geniet er van de spectaculaire meren en zandduinen. Dit natuurgebied wordt beschouwd als één van de zeven natuurwonderen. U wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel. De excursie is in gezelschap van andere toeristen en onder begeleiding van een lokale gids. Deze halve dagexcursie kan zowel in de ochtend als de middag worden georganiseerd, maar is in de middag wel heel mooi vanwege de zonsondergang. 

    De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

    Voor deze excursie wordt u opgehaald bij het hotel. Vroeg in de ochtend staat er een mooie boottocht op het programma langs de 'Preguiças' rivier die zich door het woestijnachtige gebied Lencois Maranhenses krult totdat het de zee bereikt . Onderweg komt u langs de pittoreske vissers nederzettingen van Vassouras, Mandacaru en Caburé. Op het einde van de dag keert u weer terug naar Barreirinhas, waar u wordt afgezet bij het hotel. Deze excursie wordt aangeboden in gezelschap van andere toeristen en onder begeleiding van lokale gidsen. 

    De enerverende tocht gaat vandaag verder naar Parnaiba. Jullie worden opgehaald bij het hotel en met een transfer naar Parnaiba gebracht. De transfer wordt verzorgd met een 4x4 terreinwagen en u verkent de prachtige stranden van deze regio en komt langs pittoreske dorpjes als 'Paulinho Neves' en 'Tutoia'.

    • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Parnaiba

     

    U wordt 's ochtends opgehaald bij het hotel en na afloop van de excursie weer teruggebracht.

    Het vertrek is om 11 uur vanaf de haven van Tatus richting het eiland Canárias. We stoppen bij Pousada Casa do Caboclo voor de lunch (niet inbegrepen) voordat we de Baia da Melancieira gaan verkennen waar we waarschijnlijk ibissen kunnen zien. Tijdens de reis naar de Baia zullen we verschillende igarapés (stromen die door de mangroven kruisen), duinen en eilanden passeren. We komen daar in de late namiddag aan, het ideale moment om te genieten van de vlucht van de ibissen (tijdens het seizoen).

    We keren terug naar de haven via Baia do Caju, waar we een korte stop maken om te baden. We komen vroeg in de avond aan in de haven.

    De ibissen veranderen van tijd tot tijd van plaats, ze kunnen zowel bij 'Baia do Caju' als in de buurt van Tutóia worden gezien.

    Vandaag staat er een prachtige drie uur durende tocht op het programma, met de 4x4 terreinwagen Naar Jericoacoara. Onderweg komt u langs de prachtige stranden van Camocim, Tatajuba, Guriu, Mangue Seco en kleine vissersdorpjes. Na aankomst in Jericoacoara kunt u de rest van de dag naar eigen inzicht besteden.  

    • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Jericaocaora

    Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden en te genieten van Jericoacoara. 

    Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden en te genieten van Jericoacoara. 

    Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden en te genieten van Jericoacoara. 

    Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden en te genieten van Jericoacoara. 

    Vandaag eindigt het verblijf in Jericoacoara. U wordt naar opgehaald bij het hotel en naar Fortaleza gebracht met een privé transfer, waar u wordt afgezet op de luchthaven. Einde arrangement. 

    Door de machtige Amazone, een rivier systeem dat geen gelijke kent, vloeit één vijfde van al het zoetwater van de gehele planeet. En in het hart van het Amazonegebied stromen de donkere 'Rio Negro' en de lichtere 'Rio Solimões' samen in een spectaculair schouwspel dat bekend staat als 'Encontro das Aguas', de ontmoeting van de wateren.

    Hier, midden van in de jungle, is een metropool van maar liefst 2 miljoen inwoners ontstaan, het onvergelijkbare Manaus. De rubber exploitatie in de laat 19e eeuw bracht de stad gouden tijden en nu is het het knooppunt van de broeiende economie van de Amazone.

    Manaus is een moderne stad met alle voorzieningen die je maar kunt bedenken. Uit de gloriedagen in de laat 19e eeuw zijn nog een aantal parels overgebleven die niet gemist mogen worden, zoals het theater 'Theatro Amazonas' gebouwd in de Italiaanse Renaissance stijl, de markt 'Mercado Alfredo Lisboa' dat door Eiffel is ontworpen naar het voorbeeld van Les Halles in Parijs, en het paleis 'Palacio Rio Negro', waar tegenwoordig de gouverneur van Manaus huist.

    De hoofdstad van de staat Amazonas is vandaag de dag de toegangspoort voor het toerisme in het Amazone regenwoud. Hiervandaan kun je naar vele en diverse lodges in de jungle reizen voor meerdaagse verblijven op basis van volpension en met inbegrip van dagelijkse excursies. Er zijn lodges in diverse comfort klassen, zowel nabij Manaus als dieper het regenwoud in. Meerdaagse boottochten met typische Amazone clipper boten zijn ook goede alternatieven om het Amazone regenwoud te beleven.

    Het Amazonegebied, met zijn weelderige tropische regenwoud en ongeëvenaarde biodiversiteit, is wereldwijd bekend. De omvang van het regenwoud is haast onvoorstelbaar: het is zo groot dat Nederland er gemakkelijk 100 keer in past. Als toegangspoort tot de Amazone is de stad Manaus, met zijn internationale luchthaven, de ideale uitvalsbasis voor avontuurlijke reizigers.

    In de omgeving van deze bruisende metropool bieden hotels en lodges toeristen de perfecte gelegenheid om de geuren, kleuren en geluiden van het oerwoud te ervaren. Dit is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van een reis naar Brazilië. Ontmoet de betoverende roze rivierdolfijnen, bekend als 'boto', maak kennis met de gastvrije lokale bevolking en beleef de unieke flora en fauna die dit gebied te bieden heeft.

    Brazilië Reis Specialist biedt reisarrangementen aan in alle regio's van Brazilië. U kunt deze arrangementen los boeken, of wij kunnen ze integreren in een reis die volledig op maat voor u wordt samengesteld. Het laten maken van een op maat gemaakt voorstel is geheel vrijblijvend en kosteloos. Het stelt u in staat om een reis te beleven die volledig is afgestemd op uw individuele reiswensen, zodat u het maximale uit uw Amazone-avontuur kunt halen.

    De grootste attractie van de regio is zonder twijfel het unieke natuurgebied Lençois Maranhenses: een uitgestrekt duinlandschap aan de kust. Door de hoge regenval tijdens het regenseizoen vormen er zich tussen de enorme zandduinen kristalheldere lagunes die zich uitstrekken over een gebied van meer dan 200 vierkante km. Het is een adembenemende en unieke bestemming die een beroep doet op avontuurlijke reizigers die op zoek zijn naar een ongeëvenaarde natuurbeleving. Het duinlandschap, dat door de wind constant verandert, gecombineerd met het turkooisblauwe water van de lagunes, zorgt voor een bijna buitenaards schouwspel dat zijn weerga in de wereld niet kent.

    Het plaatsje Barreirinhas fungeert als de toegangspoort tot dit spectaculaire ecosysteem. Vanuit hier kun je uitgebreide tours door de regio maken, waarbij je met een jeep door het fascinerende landschap rijdt en kunt zwemmen in tal van meren en lagunes. Het lokale leven in Barreirinhas zelf is ook de moeite waard om te ervaren, met zijn charmante straatjes, kleurrijke markten en warme, gastvrije inwoners.

    De beste tijd om dit gebied te bezoeken is van januari tot juni, wanneer de lagunes en meren op hun volst zijn. In het droge seizoen verdwijnen ze grotendeels, maar zelfs dan blijft de schoonheid van de uitgestrekte zandduinen een bezoek meer dan waard.

    Een andere niet te missen bestemming in de regio is het dorp Atins, gelegen aan de monding van de rivier Preguiças. Atins is bekend om zijn rustige, ongerepte stranden en sterke winden, waardoor het een populaire bestemming is voor kitesurfers. Dit afgelegen vissersdorp, bereikbaar per boot vanuit Barreirinhas, biedt een unieke combinatie van rust en avontuur. Vanuit Atins kun je ook naar Lençois Maranhenses trekken, vaak minder druk dan vanuit Barreirinhas, wat zorgt voor een meer exclusieve ervaring van deze natuurlijke pracht. Atins zelf heeft charmante pousadas en kleine restaurants waar je de lokale gastronomie, voornamelijk gebaseerd op vis en zeevruchten, kunt proeven.

    Jericoacoara, gelegen aan de noordkust van Brazilië, is een ware parel die elke reiziger moet ervaren. Met haar adembenemende natuurlijke schoonheid en ontspannen sfeer is Jericoacoara de perfecte bestemming voor een heerlijk strandverblijf en een ontspannen afsluiting van uw rondreis door Brazilië.

    Het dorpje Jericoacoara ligt direct aan het strand en heeft geen verharde wegen, waardoor het zijn authentieke charme behouden heeft. Hier kunt u heerlijk ontspannen op de prachtige zandstranden, omgeven door indrukwekkende duinen en kristalhelder water. Geniet van de rust en sereniteit terwijl u zich onderdompelt in de tropische schoonheid.

    Naast het ontspannen op het strand biedt Jericoacoara ook tal van activiteiten en attracties. Maak een prachtige wandeling naar de iconische rotsformatie 'Pedra Furada' en bewonder de spectaculaire zonsondergangen die door de opening in de rotsen schijnen. Verken de omgeving per buggy of te paard en ontdek de betoverende lagunes, zoals Lagoa Azul en Lagoa do Paraíso, waar u kunt zwemmen, kajakken of gewoon kunt ontspannen op de zachte zandstranden.

    Jericoacoara staat ook bekend als een paradijs voor watersportliefhebbers, vooral voor kite- en windsurfers. Met ideale windomstandigheden en ongerepte stranden is het een geweldige plek om deze spannende sporten uit te oefenen.

    Voor accommodatie heeft Jericoacoara een breed scala aan opties, van charmante pousadas tot luxe resorts, waar u kunt genieten van comfortabele en gastvrije accommodatie die perfect aansluit bij uw behoeften.

    Kortom, Jericoacoara biedt een unieke mix van natuurlijke schoonheid, ontspanning en avontuur, waardoor het een ideale bestemming is voor reizigers die willen genieten van een heerlijk strandverblijf en een onvergetelijke afsluiting van hun rondreis door Brazilië.

    Restauranttips Jericoacoara:

    • Tamarindo - Geniet van heerlijke lokale gerechten en internationale specialiteiten in dit gezellige restaurant met een ontspannen sfeer. Probeer zeker de verse visgerechten en smaakvolle caipirinha-cocktails.
    • Na Casa Dela - Dit restaurant biedt een romantische en intieme sfeer met een prachtig uitzicht op de zonsondergang. Proef de heerlijke Braziliaanse keuken en geniet van de gastvrije service.
    • Pimenta Verde - Een populaire plek voor vegetariërs en veganisten, waar gezonde en smaakvolle gerechten worden geserveerd. Laat je verrassen door de creatieve combinaties van lokale ingrediënten.
    • Serafim - Dit gezellige restaurant staat bekend om zijn uitstekende pizza's en pasta's. Geniet van de authentieke Italiaanse smaken en de levendige sfeer.
    • Restaurante Naturalmente - Voor liefhebbers van gezonde voeding en verse, biologische ingrediënten is dit de place to be. Probeer de salades, smoothies en heerlijke veganistische opties.

    Ontdek de culinaire scene van Jericoacoara en laat je smaakpapillen verwennen met de diverse en smaakvolle gerechten die deze restaurants te bieden hebben.

    Toeristenklasse Hotels

    Go Inn Manaus ligt op slechts een stratenblok van het historische centrum van Manaus en het Amazonas Theater en beschikt over een fitnessruimte, een koffiecafé en een supermarkt. Het restaurant serveert dagelijks een ontbijtbuffet en WiFi is gratis. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een minibar, een badkamer, een digitaal kluisje en een lcd-tv met dvd-speler. Alle kamers zijn licht en modern ingericht met een bureau en een passpiegel.

    De Cruzador is een typische Amazone Clipper boot en ideaal voor een fantastische Amazone Cruise voor kleine groepen van 2 t/m 12 personen.  

    Specificaties: De Cruzador is 20 meter lang en 5 meter breed. Hij heeft een cruise snelheid van 12 knopen.

     De Cruzador Clipper heeft 5 cabines met airco en iedere cabine heeft een 2-persoonsbed en een stapelbed met eigen badkamer. De maaltijden worden in de gezamenlijke dinerzaal geserveerd. De Araujo Junior is wat kleiner dan de Cruzador Clipper en kan worden aangeboden indien het gezelschap wat kleiner is. 

    Vanuit de Amazone Clipper onderneemt u excursies in de jungle, samen met de ervaren Engelssprekende gidsen. Aan boord staat de ervaren crew en kaptein  ten alle tijden tot uw beschikking. 

    De Araujo Junior is ook een typische Amazone Clipper boot, maar iets kleiner dan de Cruzador en geschikt voor gezelschappen tot en met 6 personen. 

     

    Dit hotel ligt in het historisch centrum van São Luis . De kamers hebben kabel-tv, een minibar, eigen badkamer airco, en een balkon met uitzicht op de tuin of het zwembad. Gratis Wifi is beschikbaar. 

    Het hotel heeft bovendien diverse zwembaden, waarvan één uitsluitend voor volwassenen toegankelijk is. 

    Hotel Vila Parnaiba is een prima toeristenklasse accommodatie in Parnaiba. Tot de faciliteiten behoort onder andere een zwembad. 

    De kamers bieden airco, tv, een telefoon en eigen badkamer. In het hotel is gratis Wifi beschikbaar. Tijdens het ontbijt geniet u van tropisch fruit, broodjes en cakes. Uitgaansgelegenheden bevinden zich op circa 300 meter afstand. 

    Deze accommodatie ligt op 3 minuten lopen van het strand. Villa Medina Jeri in Jericoacoara biedt gratis WiFi in het hele pand. Alle kamers hebben een privébadkamer. Vanuit sommige kamers kijkt u uit op de tuin of de stad. Er zijn ook een 24-uursreceptie en een bibliotheek aanwezig. Op 200 meter afstand kunt u het centrum van Jericoacoara bezoeken. Dune Por do Sol bevindt zich op 200 meter afstand van Villa Medina Jeri.

    Superieure klasse hotels

    Dit mooie hotel bevindt zich tegenover de rivier 'Preguiças' in het dorp 'Barreirinhas' en beschikt over 2 zwembaden met een bar en ligbedden, een sportveld voor meerdere sporten en een fitnessruimte. Het biedt kamers met airconditioning, gratis WiFi en een goed ontbijtbuffet in het restaurant. 

    De kamers in bungalowstijl bieden een warme sfeer en zijn voorzien van een patio, een hangmat en uitzicht op de tuin. Verder beschikken ze over een 32-inch lcd-tv, een minibar en een badkamer met een haardroger. Het Porto Preguiças Resort ligt op 2 km van het centrum van Barreirinhas centrum en wordt omgeven door groene tuinen. Het is de perfecte uitvalsbasis om het nationale park Lençóis Maranhenses te ontdekken. 

    Dit hotel beschikt over 44 charmante en elegante kamers, sierlijk ingericht met Braziliaanse meubels. Ze beschikken allemaal over airconditioning, koelkastje en een kluisje. Het hotel ligt direct aan het bekendste strand van Jericoacoara en heeft een restaurant aan het strand, een strandbar, wasserette service, een mooi zwembad en een spa. Dit hotel is één van de beste opties om in Jeri (zoals de locals het plaatsje noemen) te verblijven.

    Excursies inbegrepen

    Deze halve dagexcursie neemt u mee naar het nationale park 'Lençóis Maranhenses'. U wordt opgehaald bij het hotel en na afloop er weer afgezet in een 4x4 terreinwagen. De excursie wordt aangeboden in gezelschap van andere toeristen en onder begeleiding van een lokale gids. De excursie is overigens ook beschikbaar op privé basis met een Engelstalige gids. Informeer bij ons naar de meerkosten.

    Geniet tijdens de excursie van de spectaculaire meren en zandduinen. Dit natuurgebied wordt beschouwd als één van de zeven natuurwonderen.

    Ontdek het betoverende Lençóis Maranhenses per 4x4 vanuit het pittoreske stadje Barreirinhas. Dit unieke landschap, dat nergens anders op aarde te vinden is, fascineert met zijn glooiende witte zandduinen, diepblauwe zoetwaterlagunes en een boeiende verscheidenheid aan wilde dieren, nog grotendeels onbekend bij wetenschappers. Met een indrukwekkende oppervlakte van 155 duizend hectare, wat het grootste nationale park in het noordoosten van Brazilië maakt, is Lençóis Maranhenses vergelijkbaar in omvang met de bruisende stad São Paulo, maar wordt het slechts bevolkt door een honderdtal families. In de weelderige staat Maranhão gelegen, is dit majestueuze natuurwonder één van de zeven natuurlijke hoogtepunten van de wereld. Het avontuurlijk verkennen van deze ongetemde schoonheid is een must voor elke natuurliefhebber.

    Deze excursie start in Barreirinhas met een mooie boottocht langs de 'Preguiças' rivier die zich door het woestijnachtige gebied Lençóis Maranhenses krult totdat het de zee bereikt . Onderweg komt de excursie langs de pittoreske vissers nederzettingen van Vassouras, Mandacaru en Caburé. In Vassouras zijn ook de kleine Lençóis te zien, zoals de locals het noemen. In Caburé is er de gelegenheid om te lunchen en te genieten van het strand. Daarna gaat de boottocht weer langzaam terug naar Barreirinhas.

    De excursie wordt aangeboden in gezelschap van andere toeristen en onder begeleiding van een lokale gids. De excursie is ook beschikbaar op privé basis met een Engelssprekende gids. Informeer bij ons naar de meerkosten. 

    U wordt 's ochtends opgehaald bij het hotel en na afloop van de excursie weer teruggebracht.

    Het vertrek is om 11 uur vanaf de haven van Tatus richting het eiland Canárias. We stoppen bij Pousada Casa do Caboclo voor de lunch (niet inbegrepen) voordat we de Baia da Melancieira gaan verkennen waar we waarschijnlijk ibissen kunnen zien. Tijdens de reis naar de Baia zullen we verschillende igarapés (stromen die door de mangroven kruisen), duinen en eilanden passeren. We komen daar in de late namiddag aan, het ideale moment om te genieten van de vlucht van de ibissen (tijdens het seizoen).

    We keren terug naar de haven via Baia do Caju, waar we een korte stop maken om te baden. We komen vroeg in de avond aan in de haven.

    De ibissen veranderen van tijd tot tijd van plaats, ze kunnen zowel bij 'Baia do Caju' als in de buurt van Tutóia worden gezien.

    Optionele excursies

    Deze enerverende buggytocht brengt u naar 2 prachtige meren nabij Jericoacoara. Onderweg komt u langs de spectaculaire rotsformatie 'Pedra Furada', die u kunt gaan bekijken. Het is een korte wandeling daarheen.

    Engelse beschrijving excursie:

    This tour of the lagoons is one of the best this area can offer. Lagoa Azul (Blue Lagoon) is considered to be one of the most beautiful in the world. Its colour changes with the depth of the water, ranging from clear translucent blue along the shallow shoreline to dark blue out in the deep middle. Swimming here is like a natural relaxation session - the water temperature is pleasant and the idyllic surroundings are calm and peaceful. Fins and snorkels are available for rent. At Lagoa do Paraíso (Paradise Lagoon) you can go for a swim, relax and grab a bite to eat in an excellent local restaurant.

    Prijs 75 € / p. P.

    Onze Engelstalige gids neemt u mee door Manaus langs de toeristische highlights. Er is een bezoek aan het beroemde 'Theatro Amazonas Opera House', het Indianen museum en de levendige markt 'Adolpho Lisboa'. Hier worden lokale producten uit de Amazone aan de man gebracht. Het historische centrum van Manaus wordt ook verkend tijdens de excursie. De grandeur en weelde van de laat 19e eeuwse rubber exploitatie is hier nog duidelijk zichtbaar. Entreeprijzen voor musea e.d. zijn niet inbegrepen in deze excursie.

    U wordt voor de excursie opgehaald en weer afgezet bij het hotel. De excursie wordt aangeboden op privé basis en kan zowel in de ochtend als de middag starten. 

    Prijs 79 € / p. P.
    Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.