Reiscode: 5181

Reisvoorstel 5181, Rondreis Pantanal en Amazone

Hierbij ontvangt u het reisvoorstel naar Brazilië. Het is een prachtige vakantie naar de Pantanal en de Amazone, met start in Recife.

Uiteraard zijn wijzigingen nog mogelijk in het offertetraject. Het is immers een reis op maat. Neem het rustig door en dan verneem ik graag uw terugkoppeling. 

 • Om de reis te boeken, ontvangen wij graag de volgende gegevens: 

  • Namen zoals vermeld in het paspoort
  • Geboortedata
  • Paspoortnummers
  • Adres voor vermelding op de factuur
  • Mobiel nummer waarop het reisgezelschap tijdens de reis bereikbaar is
  • Contactgegevens van kennis of familie die niet meegaat tijdens de reis


 • Deze gegevens kunt u via het aanvraag tabblad van het reisvoorstel versturen. Uw gegevens worden via een beveiligde HTTPS verbinding naar ons verstuurd.

 

Uitkijkend naar uw reactie. 

Hartelijke groet namens het BRS team,

Gustavo Lucena Lage
Reisadviseur

1.999,00 € p.p. 9 dagen
 • Pantanal Wildlife
 • Amazone Jungle
blauwe hyacinthara Pantanal Brazilie
Miereneter Pantanal Brazilie
kaaiman pantanal brazilie
Capibara Pantanal Brazilie
Jaguar Pantanal Brazilie
Piuva boom Pantanal Brazilie
Vogel zonsondergang Pantanal
Tamandua miereneter Pantanal Brazilie
Tucano Pantanal Brazilie
Amazone boot excursie, Brazilie
Zeer ervaren natuurgids Amazone
Amazon survival instructies
Amazone gids Samuel, Amazone armband
Kano Amazone Brazilie
Papagaai Amazone Regenwoud, bird watching Brazilie
Meeting of the Waters in Manaus Brazilie
 • Dag 01: 15 oktober 2017
 • Dag 09: 23 oktober 2017 (U wordt afgezet op de luchthaven of hotel)

Reissom:

 • € 1.999,- per persoon op basis van deelname van 4 personen

Inbegrepen:

 • Binnenlandse vluchten, bagage inbegrepen;
  AZUL, 15 OKTOBER, RECIFE - CUIABA, VERTREK: 08:16 / AANKOMST: 14:20 (OVERSTAP ONDERWEG IN CAMPINAS)

  AZUL, 19 OKTOBER, CUIABA - MANAUS, VERTREK: 22:00 / AANKOMST: 00:45

 • Accommodatie;

  - Piuval Lodge, 4 nachten, 2x 2-persoonskamers

  - Paiaguas Palace Cuiaba, 1 nacht, 2x 2-persoonskamers

  - Hotel Go Inn Manaus, 1 nacht, 2x 2-persoonskamers

  - Amazon Turtle Lodge, 3 nachten, 2x 2-persoonskamers  


  • Maaltijden; 
   Ontbijt is inbegrepen in Cuiaba. Het arrangement in de Pantanal en de Amazone is op basis van volpension.

  • Vervoer; 
   Alle vermelde transfers. 

  • Excursies; 
   Excursies die vermeld zijn in het excursie tabblad of de dag tot dag beschrijving

  • Reisbegeleiding; 
   Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 

  • Zekerheden; 
   Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).

  Niet inbegrepen: 

  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 

  • Boekingskosten á € 25,- per boeking

  U wordt opgehaald bij het hotel of de luchthaven (vanaf 12:30) van Cuiabá en met een transfer naar de Piuval Lodge gebracht. Na aankomst is er een welkomstdrankje en kunt u even de spullen in uw kamer zetten. In de middag staat er een ecologische wandeltrekking op het programma om de flora en fauna van de Pantanal te ontdekken.

  Na het diner heeft u de avond vrij om naar eigen inzicht te besteden.

  • Het verblijf in de Piuval Lodge is op basis van volpension, met dagelijkse excursies inbegrepen. 

  Vandaag staat volledig in het teken van de Pantanal en gaat u de fantastische flora en fauna van deze regio verder ontdekken. Na het ontbijt starten de excursies, waarbij de gids u meeneemt naar de Pantanal en een mooie paardrijd tocht gaat maken. De paarden zijn tam, dus ook geschikt voor onervaren paardrijders. De dag wordt onderbroken met een heerlijke buffetlunch. 

  In de middag gaat u het waterleven ontdekken van de Pantanal met een gemotoriseerde kano excursie. De ervaren natuurgids wijst u op vogels, verborgen langs de waterkant en ander diersoorten die in en om het water leven. Tijdens de tocht gaat u ook op piranha's vissen en kunt u genieten van een prachtige zonsondergang. 

  Na het diner kunt u de avond naar eigen inzicht besteden. 

   

  Ontbijt. Ecologische trektocht (Capão do macaco). Lunch.  Fotosafari langs de Transpantaneira weg met alligator spotten op de terugweg naar de lodge. Diner en overnachting. (B, L, D)

  U verblijft in de lodge op basis van volpension, met dagelijkse excursies inbegrepen. Indien u een voorkeur heeft voor bepaalde excursies, dan kunt u dit doorgeven aan de lodge en dan houden ze daar rekening mee. 

  Vandaag wordt u opgehaald bij de lodge in de Pantanal en naar de luchthaven van Cuiaba gebracht. Aansluitend is er een vlucht naar Manaus (overstap onderweg). Na aankomst wordt u verwelkomd en op de luchthaven van Manaus en naar het hotel gebracht met een privé transfer.

  • Zie tabblad hotels voor de accommodatie selectie tijdens uw verblijf in Manaus

  1e dag - Verlaat het hotel om 07:30 uur met de auto naar de rivierhaven Ceasa (20 minuten) in Manaus. We nemen een speedboot naar het dorp Careiro da Varzea (30 minuten), op dit punt passeren we de beroemde ‘Meeting of the Waters’, waar de rivier de Negro en de Solimões samenkomen (ontmoeting van de wateren). Hier ontstaat de Amazone rivier die vanuit dit gebied naar de Atlantische Oceaan stroomt. Na een stop bij de fruitmarkt nemen we een busje naar de Araça rivier via de weg Manaus-Porto velho (40 minuten BR319). Na aankomst bij de Araça rivier stappen we over op een boot.

  Met de boot passeren we vele meren, kreken, en is er de gelegenheid om ook waterlelies te zien met hun enorm bloeiende bladeren. Ook komen we langs ‘native’ dorpjes en gemeenschappen. Tijdens de tocht kan je alle soorten wildlife tegenkomen. Denk aan vogels, alligators, vissen, slangen en apen. Tijdens deze reis naar de lodge kunt u op elk moment verrast worden door een dier.

  Aankomst bij Amazon Turtle Lodge is gepland om 12:00 uur. De lunch wordt geserveerd, zoetwatervis, rundvlees (vlees), kip, salades en exotisch fruit uit de Amazone (buffet). Na de lunch is er een gemotoriseerde kanotocht waarbij je de omgeving beter leert kennen. Tijdens deze tocht kun je veel dieren observeren zoals apen, luiaards, leguanen, spinnen en een grote verscheidenheid aan vogels. Het diner wordt geserveerd in het restaurant van Amazon Turtle Lodge om 19.30 uur met zoetwatervis, bief (vlees), kip, salades en exotisch fruit uit de Amazone (buffet). Geef allergie of dieetwensen van tevoren aan ons door, en dan houden we daar rekening mee.

  2e dag - Om 05:30 uur staan we 's morgens vroeg op voor een zonsopgang tour. Daarna keren we terug naar de lodge voor het ontbijt.

  Om 08:30 gaan we op een jungle trekking waar je leert over overleven in de jungle met onze ervaren gidsen, De gids toont technieken over hoe lianen te gebruiken als touwen, hoe in bomen te klimmen, hoe water te vinden en ook jacht vaardigheden. Natuurlijk leer je over de fauna en biodiversiteit.

  Om 12:00 lunch, na de lunch gaan we kanoën met roeispanen (of gemotoriseerd) om meer vogels en dieren zoals luiaards en apen te bekijken. Dan keren we terug naar de Lodge voor het diner om 19:30 uur en na het diner heb je de gelegenheid om te ontspannen en de geluiden in je op te nemen van de Amazone in de avond.

  3e dag - Om 08:00 uur bezoeken we het huis van een caboclo (lokale inwoner uit de Amazone, geen Indiaan) om te leren over hun gewoonten en cultuur. We bezoeken onder andere rubber- en cassaveplantages. Dit is een mooie gelegenheid om foto's te maken van de lokale gebruiken en we kunnen in de jungle fruit, paranoten, kruiden, groenten en specerijen verzamelen.

  Bekijk hoe ze hun eten bereiden met al deze goederen en proef wat van dit exotische product. Om 12:00 lunch in de lodge en u krijgt de gelegenheid om een aantal van die dingen te ervaren die u bij de lokale huizen zag (fruit, groenten, kruiden, specerijen).

  In de middag gaan we piranha vissen en hopelijk vangen we veel piranha's.

  Diner om 19.30 uur, met aansluitend een kanotocht voor nachtelijke wildobservatie en alligator spotten met flitslicht.

  Laatste dag - Ontbijt, 7:30 uur, waarna de terugtransfer naar Manaus plaatsvindt via dezelfde route als op dag 1.

  Geplande aankomst in Manaus om 11:00 uur. De afzetplek kan bij een hotel of op het vliegveld zijn, afhankelijk van uw vervolgprogramma.

  * Het is tevens mogelijk om later naar Manaus terug te keren indien u geen doorvlucht heeft vandaag. Zodoende kunt u in de ochtend nog genieten van de prachtige jungle omgeving van de Amazon Turtle Lodge. 

  Cuiabá, gelegen in het hart van Brazilië, vormt de toegangspoort tot het noordelijke gedeelte van de Pantanal, dat bekend staat als de ultieme plek om jaguars te spotten.

  Dit immense laagland, dat tijdens het regenseizoen (december - maart) grotendeels overstroomt, is het grootste moerasgebied ter wereld. Met een indrukwekkende oppervlakte van ongeveer 150.000 vierkante kilometer is de Pantanal meer dan vier keer zo groot als Nederland. Dit unieke gebied biedt weelderige vegetatie, ontelbare riviertjes en meren, en staat bekend om zijn uitzonderlijke fauna. Hier kunt u de zeldzame en elegante jaguar, wilde papegaaien, miereneters, wilde zwijnen, capibara's, zwarte kaaimannen en meer dan 600 verschillende vogelsoorten, waaronder de imposante jabiru, bewonderen. Een safari door deze bijzondere wildernis is een unieke ervaring en biedt volop mogelijkheden om zeldzame vogels en dieren te spotten en te fotograferen.

  Een bezoek aan de Pantanal is zonder twijfel een hoogtepunt van elke reis. Er zijn diverse lodges in verschillende comfortklassen beschikbaar, vaak op basis van volpension en inclusief dagelijkse excursies. Geniet van de authentieke gastvrijheid, comfortabele accommodaties en deskundige lokale gidsen die u zullen begeleiden op uw avontuurlijke ontdekkingstocht door dit adembenemende natuurgebied.

  De Noordelijke Pantanal kan perfect gecombineerd worden met een bezoek aan de adembenemende bestemmingen Chapada dos Guimarães en Nobres, want deze bestemmingen liggen op rijafstand van Cuiaba (2 uurtjes naar Chapada dos Guimarães).

  Chapada dos Guimarães, een indrukwekkend nationaal park met majestueuze kliffen en watervallen, ligt op korte afstand van Cuiabá. Hier kunt u genieten van uitdagende wandelingen, panoramische uitzichten en unieke geologische formaties. Het is een paradijs voor avonturiers en natuurliefhebbers.

  Nobres, gelegen in de buurt van Chapada dos Guimarães, is een verborgen juweeltje met kristalheldere rivieren en natuurlijke zwemgaten. Snorkel tussen kleurrijke vissen, ontdek ondergrondse grotten en bewonder de overvloedige biodiversiteit van dit ecologische paradijs.

  Door een bezoek aan de Noordelijke Pantanal te combineren met Chapada dos Guimarães en Nobres, kunt u een unieke reiservaring beleven. Van het spotten van jaguars en het ervaren van het weelderige moerasgebied tot het verkennen van prachtige kliffen en het genieten van verfrissende wateractiviteiten, deze combinatie van bestemmingen biedt een gevarieerd en onvergetelijk avontuur.

  Brazilië Reis Specialist kan u helpen bij het plannen van een op maat gemaakte reisroute, zodat u het beste uit uw bezoek aan de Noordelijke Pantanal, Chapada dos Guimarães en Nobres kunt halen. Laat ons uw reiswensen kennen en wij zorgen ervoor dat uw reis een onvergetelijke ervaring wordt.

  Voor het zuidelijke gedeelte van de Pantanal kunt u beter uitwijken naar Campo Grande, waar u de Pantanal tevens met Bonito kunt combineren, waar je kan riviersnorkelen en genieten van prachtige natuur.

  Ontdek hier onze arrangementen voor de Zuidelijke Pantanal.

  Cuiabá is de hoofdstad van de Braziliaanse staat Matto Grosso. De stad dient als toegangspoort tot drie totaal verschillende, maar even imposante natuurgebieden: de zuidelijke Amazone, de noordelijke Pantanal en het nationale park Chapada dos Guimarães. Van deze drie gebieden wordt de noordelijke Pantanal het meest bezocht vanuit Cuiabá. Cuiabá zelf is een drukke en snelgroeiende stad met ruim een half miljoen inwoners .Het is een interessante mix van koloniale villa's en moderne wolkenkrabbers. Tijdens een bezoek aan de stad zijn er ook een aantal uitstekende musea te bezoeken zoals het museum 'Rondon do Indio', dat de grootste collectie ter wereld herbergt van kunstobjecten van inheemse bevolkingen.

  Kortom, Cuiabá is de perfecte startplaats om diverse natuur bestemmingen te bezoeken in deze regio van Brazilië.

  Het Amazonegebied, met zijn weelderige tropische regenwoud en ongeëvenaarde biodiversiteit, is wereldwijd bekend. De omvang van het regenwoud is haast onvoorstelbaar: het is zo groot dat Nederland er gemakkelijk 100 keer in past. Als toegangspoort tot de Amazone is de stad Manaus, met zijn internationale luchthaven, de ideale uitvalsbasis voor avontuurlijke reizigers.

  In de omgeving van deze bruisende metropool bieden hotels en lodges toeristen de perfecte gelegenheid om de geuren, kleuren en geluiden van het oerwoud te ervaren. Dit is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van een reis naar Brazilië. Ontmoet de betoverende roze rivierdolfijnen, bekend als 'boto', maak kennis met de gastvrije lokale bevolking en beleef de unieke flora en fauna die dit gebied te bieden heeft.

  Brazilië Reis Specialist biedt reisarrangementen aan in alle regio's van Brazilië. U kunt deze arrangementen los boeken, of wij kunnen ze integreren in een reis die volledig op maat voor u wordt samengesteld. Het laten maken van een op maat gemaakt voorstel is geheel vrijblijvend en kosteloos. Het stelt u in staat om een reis te beleven die volledig is afgestemd op uw individuele reiswensen, zodat u het maximale uit uw Amazone-avontuur kunt halen.

  Door de machtige Amazone, een rivier systeem dat geen gelijke kent, vloeit één vijfde van al het zoetwater van de gehele planeet. En in het hart van het Amazonegebied stromen de donkere 'Rio Negro' en de lichtere 'Rio Solimões' samen in een spectaculair schouwspel dat bekend staat als 'Encontro das Aguas', de ontmoeting van de wateren.

  Hier, midden van in de jungle, is een metropool van maar liefst 2 miljoen inwoners ontstaan, het onvergelijkbare Manaus. De rubber exploitatie in de laat 19e eeuw bracht de stad gouden tijden en nu is het het knooppunt van de broeiende economie van de Amazone.

  Manaus is een moderne stad met alle voorzieningen die je maar kunt bedenken. Uit de gloriedagen in de laat 19e eeuw zijn nog een aantal parels overgebleven die niet gemist mogen worden, zoals het theater 'Theatro Amazonas' gebouwd in de Italiaanse Renaissance stijl, de markt 'Mercado Alfredo Lisboa' dat door Eiffel is ontworpen naar het voorbeeld van Les Halles in Parijs, en het paleis 'Palacio Rio Negro', waar tegenwoordig de gouverneur van Manaus huist.

  De hoofdstad van de staat Amazonas is vandaag de dag de toegangspoort voor het toerisme in het Amazone regenwoud. Hiervandaan kun je naar vele en diverse lodges in de jungle reizen voor meerdaagse verblijven op basis van volpension en met inbegrip van dagelijkse excursies. Er zijn lodges in diverse comfort klassen, zowel nabij Manaus als dieper het regenwoud in. Meerdaagse boottochten met typische Amazone clipper boten zijn ook goede alternatieven om het Amazone regenwoud te beleven.

  Toeristenklasse Hotels

  Deze lodge ligt in de Pantanal aan de Transpantaneira. Dit is de onverharde weg die door dit prachtige natuurgebied gaat. Het is de eerste lodge die je tegenkomt op de Transpantanteira, dus het is op korte rijafstand van Cuiaba op ongeveer één uur rijafstand.

  De 29 comfortabele kamers beschikken over airconditioning, minibar, plafondventilators, tv, wifi en een eigen badkamer. Tot de recreatieve faciliteiten behoren een zwembad, volleybalveld, speeltuin, mountainbikes en uitkijktorens. Gasten kunnen heerlijk ontspannen met een drankje aan de zwembad bar of in het restaurant genieten van verrukkelijke regionale Pantanal gerechten.

  Er zijn diverse dagelijkse excursies zoals paardrijden, foto safari's, boottochten en wandeltours. In de omgeving kan je honderden soorten dieren, vogels en vissen zien.

  Het verblijf is op basis van volpension met inbegrip van dagelijkse excursies en transfers van en naar Cuiabá.

  Locatie:

  Pousada Piuval ligt ongeveer 120 km ten zuidoosten van Cuiaba waar de Transpantaneira begint, een onverharde weg van 150 km die het hart van de noordelijke Pantanal doorsnijdt.

  Om er te komen:

  De transfer van Cuiaba naar de lodge duurt ongeveer 2½ uur. De route naar de lodge loopt langs Poconé, een 18e eeuws goudmijnstadje. Vanaf Poconé is de laatste 10 km langs de Transpantaneira, een onverharde weg. De laatste 3 km naar de lodge gaan door seizoensgebonden overstromingsgebieden, en daarom zijn 4x4 transfers bij alle arrangementen inbegrepen. 

   Grootte en structuur van de lodge:

  Behalve dat Pousada Piuval zijn "Pantaneiro" roots als werkende veehouderij heeft behouden, is het een solide middenklasse lodge met 29 ruime kamers in twee categorieën: 20 Standaard Tuinzicht kamers (25m²) met gedeelde veranda's, en 9 Deluxe Suites (36m²) met privé veranda's voorzien van hangmatten die uitkijken over de weilanden en uiterwaarden die de lodge omringen. Alle kamers zijn voorzien van split airconditioning, plafondventilatoren en douches met warm water. Met zijn aangename zwembad, speelkamer, biljart en kinderspeelplaats en volleybalveld is Piuval ook een zeer gezinsgerichte accommodatie. Het restaurant serveert maaltijden in buffetvorm en biedt een aangenaam uitzicht over de omliggende gazons, die zorgvuldig worden onderhouden door een familie capibara's, het grootste knaagdier ter wereld.

  Unieke kenmerken:

  Pousada Piuval is trots op een landgoed van 7000 ha dat een verscheidenheid aan landschappen omvat, van grasvlakten en intermitterende galerijbossen tot rivieren en lagunes. Hierdoor kunnen het hele jaar door boottochten worden gemaakt. Dit mozaïek van landschappen is een habitat voor een grote verscheidenheid aan wilde dieren, die tijdens de excursies uitgebreid aan bod komen. In het hart van deze natuurgebieden doorkruist een 450 m lange houten wandelbrug de moerassen naar een 15 m hoge uitkijktoren op een boseiland, de perfecte plek om de uitgestrektheid van de Pantanal te aanschouwen. De roze ipê boom, plaatselijk bekend als "Piuva" is een spektakel op zich en komt hier bijzonder veel voor, vandaar de naam van de lodge. Praktisch gezien ligt Pousada Piuval op slechts 120 km van Cuiaba en het feit dat de luchthaven van de stad in slechts 2 uur te bereiken is, kan van bijzonder belang zijn voor degenen die weinig tijd hebben.

  Go Inn Manaus ligt op slechts een stratenblok van het historische centrum van Manaus en het Amazonas Theater en beschikt over een fitnessruimte, een koffiecafé en een supermarkt. Het restaurant serveert dagelijks een ontbijtbuffet en WiFi is gratis. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een minibar, een badkamer, een digitaal kluisje en een lcd-tv met dvd-speler. Alle kamers zijn licht en modern ingericht met een bureau en een passpiegel.

  Kom de Amazone beleven samen met de zeer ervaren natuurgidsen van de Amazon Turtle Lodge, in een prachtig ongerepte jungle omgeving. Bent u op zoek een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding, dan bent u bij de Amazon Turtle lodge aan het juiste adres. 

  De excursies van de Amazon Turtle Lodge zijn echt een hoogtepunt van uw reis, omdat ze u in contact brengen met het zeer diverse oerwoud in de omgeving van de lodge.

  Wij bieden er arrangementen aan van meerdere nachten, allen op basis van volpension en met dagelijkse excursies inbegrepen. Alle kamers hebben een privé badkamer met warm water en airconditioning. 

  Locatie:

  De Amazon Turtle lodge ligt langs een meer, 70 km ten zuiden van Manaus, ver weg van andere lodges en in een ongerepte omgeving.

  Bereikbaarheid:

  De transfer naar de lodge duurt 3½ tot 4 uur. De transfer begint van hotel of luchthaven naar de haven in Manaus, gevolgd door een boottocht over de Amazonerivier naar Porto Careiro, waarbij onderweg de 'Ontmoeting der Wateren' wordt overgestoken. Vanaf hier gaat de transfer verder over land naar de opstapplaats voor een schilderachtige tocht per motorboot over de Mamori rivier naar de lodge.  

  Grootte en structuur van de lodge:

  Qua capaciteit is de Turtle lodge een middelgrote lodge, met 21 houten en stenen bungalows die verschillende gradaties van comfort bieden. De lodge is echter gebouwd op een hoger gelegen terrein en is verspreid over een groot gebied, zodat er veel ruimte is om rond en in de lodge te wandelen. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en de superieure klasse bungalows zijn wat moderner en ruimer van opzet. Het restaurant kijkt uit over een weelderige, centrale tuin, die leidt naar een open lounge en een hangmat. 

  Unieke kenmerken:

  Wat de Turtle lodge onderscheidt van de meeste andere lodges is dat het ook een reeks gespecialiseerde pakketten aanbiedt, zoals survival pakketten met kamperen (in hangmatten) in de Amazone jungle. Wil je een nachtje survival toevoegen en overnachten in de jungle? Informeer bij ons naar de meerkosten.

  Excursies inbegrepen

  Optionele excursies

  Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.