Reiscode: 5124

Reisvoorstel 5124, Rondreis Brazilie in december 2017

Hierbij ontvangt u het reisvoorstel naar Brazilië. Het is een prachtige rondreis geworden. Uiteraard zijn wijzigingen nog mogelijk in het offertetraject. Het is immers een reis op maat. Neem het rustig door en dan verneem ik graag uw terugkoppeling. 

  • Om de reis te boeken, ontvangen wij graag de volgende gegevens: 

    • Namen zoals vermeld in het paspoort
    • Geboortedata
    • Paspoortnummers
    • Adres voor vermelding op de factuur
    • Mobiel nummer waarop het reisgezelschap tijdens de reis bereikbaar is
    • Contactgegevens van kennis of familie die niet meegaat tijdens de reis


  • Deze gegevens kunt u via het aanvraag tabblad van het reisvoorstel versturen. Uw gegevens worden via een beveiligde HTTPS verbinding naar ons verstuurd.

 

Uitkijkend naar uw reactie. 

Hartelijke groet namens het BRS team,

Gustavo Lucena Lage
Reisadviseur

4.639,00 € p.p. 16 dagen
  • Natuur rondreis Brazilië
  • Dag 01: 16 december 2017 (nachtvlucht)
    Dag 02: 17 december 2017 (eerste dag landarrangement. Vroege check-in inbegrepen)
  • Dag 15: 31 december 2017 (aankomst Nederland) 

Reissom:

  • €4.639,- per persoon op basis van deelname 2 personen

    Wij garanderen deze reissom wanneer u voor 10 juni boekt


Inbegrepen:

  •  Vluchten; 

    LUFTHANSA 16 DEC, AMSTERDAM - RIO DE JANEIRO - VERTREK 14:45 AANKOMST 07:05 (OVERSTAP ONDERWEG IN FRANKFURT)

    TAM 19 DEC, RIO DE JANEIRO - FOZ DO IGUACU, VERTREK 12:25 AANKOMST 14:43

    GOL 22 DEC, FOZ DO IGUACU - CUIABA, VERTREK 06:15 AANKOMST 11:00 (OVERSTAP ONDERWEG)

    GOL 25 DEC, CUIABA - MANAUS, VERTREK 17:05 AANKOMST 22:04 (OVERSTAP ONDERWEG IN BRASILIA)

    GOL 29 DEC, MANAUS - SAO PAULO GUARULHOS, VERTREK 13:40 AANKOMST: 19:40

    LUFTHANSA 30 DEC, SAO PAULO - AMSTERDAM, VERTREK 19:45 AANKOMST 13:50 (OVERSTAP ONDERWEG IN FRANKFURT)


  • Accommodatie;
    In de geselecteerde hotels, met verblijf in standaard 2-persoonskamers 
     
  • Maaltijden; 
    Ontbijt is inbegrepen

  • Vervoer; 
    Alle vermelde transfers

  • Excursies; 
    Excursies die vermeld zijn in het excursie tabblad of de dag tot dag beschrijving

  • Reisbegeleiding; 
    Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 

  • Zekerheden; 
    Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).

Niet inbegrepen: 

  • Optionele excursies; 
    Excursies die eventueel vermeld zijn in het optionele excursie tabblad 
  • Entree nationale parken Foz do Iguaçu, circa usd 39 pp per park

  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 

  • Boekingskosten á € 25,- per boeking

Na aankomst in Rio de Janeiro wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een privé transfer naar het hotel gebracht in Rio de Janeiro. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed om bijvoorbeeld het bruisende Rio alvast te ontdekken. Overdag kan je heerlijk wandelen over de kilometerslange Copacabana boulevard, vol met leuke kioskjes waar je een heerlijke Braziliaanse Caipirinha (Braziliaanse cocktail) kan drinken. 

  • Zie tabblad hotels voor hotelselectie tijdens uw verblijf in Rio de Janeiro

Vandaag staat er een privé dagexcursie (duur circa 6 uur) op het programma naar het Christusbeeld op de 710 meter hoge Corcovado berg in de ochtend en daarna naar de suikerbroodberg. Alle entrees zijn inbegrepen, dus zowel het treintje naar de Corcovado als de kabelbaan naar de Suikerbroodberg. U wordt door de gids en chauffeur in de ochtend opgehaald bij het hotel en na afloop er weer afgezet. 

Vandaag eindigt het arrangement in Rio de Janeiro. U wordt opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht met een privé transfer, met aansluitend de binnenlandse vlucht naar Foz do Iguaçu. Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven en naar het hotel gebracht met een privé transfer. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

  • Zie tabblad hotels voor de hotelselectie tijdens uw verblijf in Foz do Iguaçu

Vandaag staat een 3 uur durende  privé-excursie naar de Braziliaanse zijde van de watervallen op het programma. U wordt hiervoor opgehaald en weer afgezet bij het hotel. 

 

Vandaag staat een halve dag privé-excursie naar de Argentijnse zijde van de watervallen op het programma. U wordt hiervoor opgehaald en weer afgezet bij het hotel. Tijdens het bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen is het mogelijk om een fantastische jungle- en watervallen bootexcursie bij te boeken, de Gran Aventura Boat tour.

Vandaag eindigt het Foz do Iguaçu arrangement. U wordt opgehaald bij het hotel en met een privé transfer naar de luchthaven gebracht, met aansluitend de binnenlandse vlucht naar Cuiabá (overstap onderweg). Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven van Cuiabá en met een transfer naar de Pantanal gebracht. Na aankomst wordt u afgezet bij de accommodatie en begint de Pantanal beleving. 

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Pantanal. Het verblijf is op basis van volpension, met dagelijkse excursies inbegrepen.  

Voor de vroege vogels staat er vandaag een zonsopkomst tour op het programma. In de vroege ochtend maakt u een natuurwandeling samen met de gids om de wildlife en vogels van de Pantanal te ontdekken. 

Na de tocht gaat u weer terug naar de lodge voor het ontbijt, waarna een paardrijd tocht op het programma staat in de Pantanal. Het zijn tamme paarden, dus ook voor beginners geschikt. 

Na terugkomst is er een heerlijke lunch met aansluitend een welverdiende siesta. In de middag gaat u het waterleven ontdekken van de Pantanal met een gemotoriseerde kano excursie. De ervaren natuurgids wijst u op vogels, verborgen langs de waterkant en ander diersoorten die in en om het water leven. Tijdens de tocht gaat u ook op piranha's vissen en kunt u genieten van een prachtige zonsondergang. 

Na het diner kunt u de avond naar eigen inzicht besteden. 

Na het ontbijt staat er vandaag weer een leuke excursie op het programma. U kunt de Pantanal verder gaan ontdekken te paard of per boot. Geef uw voorkeur door aan de lodge. 

De middagexcursie vandaag is een wildlife foto safari met een 4x4 terreinwagen langs de Transpantaneira weg.

Na het diner kunt u de avond weer naar eigen inzicht besteden. 

 

Vandaag wordt u opgehaald bij de lodge in de Pantanal en naar de luchthaven van Cuiaba gebracht. Aansluitend is er een vlucht naar Manaus (overstap onderweg). Na aankomst wordt u verwelkomd en op de luchthaven van Manaus en naar het hotel gebracht met een privé transfer.

  • Zie tabblad hotels voor de accommodatie selectie tijdens uw verblijf in Manaus

Het vertrek naar Juma begint vroeg in de ochtend, waarbij gasten worden opgehaald tussen 6:30 en 7:30 uur bij hun hotel in Manaus of op de luchthaven. De reis naar Juma neemt in totaal drie uur in beslag en is verdeeld in drie delen: speedboot, busje en weer een speedboot. Onderweg naar Juma stoppen we om het prachtige 'Meeting of the Waters' te observeren, waar de modderige wateren van de Solimões-rivier samenkomen met de zwarte wateren van de Negro-rivier. Op dit cruciale kruispunt lopen de twee rivieren zij aan zij zonder daadwerkelijk te mengen, waardoor de grote Amazone-rivier ontstaat. Passagiers zullen het temperatuurverschil tussen de twee verschillende rivieren voelen.

Bij aankomst bij de Juma Amazon Lodge wordt u warm verwelkomd en wacht er een welkomstdrankje met exotische vruchten op u. Daarna volgt uw eerste lunch in de lodge, bestaande uit zowel regionale als internationale gerechten. Na de lunch vertrekken we voor een kanotocht. Onze kanotocht biedt een diepgaande verkenning van de igarapés (Amazonische kreken) en de igapós (overstroomde bossen), een ervaring die alleen mogelijk is met peddelkano's. Tijdens de excursie is er de mogelijkheid om te zwemmen en kunt u enkele van de meest majestueuze wezens van de rivier tegenkomen: roze rivierdolfijnen.

Keer terug naar de lodge voor het diner. Later is er een avondexpeditie om wildlife, zoals kikkers, vogels en vooral kaaimannen te observeren. De gids gebruikt zijn zaklamp om kaaimannen te helpen spotten. Met dit licht kunnen we de ogen van de kaaiman zien, die een helderrode stip weerspiegelen, terwijl het dier verlamd en duidelijk zichtbaar blijft. De gids kan dan de kaaiman aan boord brengen voor de deelnemers om te zien. Daarna wordt de kaaiman ongedeerd teruggebracht naar de rivier.

*Juma biedt ook een middagophaalservice in Manaus die vertrekt vanaf de luchthaven van Manaus om ongeveer 13:30 uur. Voor degenen die 's middags aankomen, worden lunch en kanotocht niet aangeboden. Gasten met vluchten die na 13:30 uur in Manaus aankomen, verblijven in een stadshotel en worden de volgende dag vroeg in de ochtend opgehaald voor de transfer.

 

Dag 2 - In de vroege ochtend start de zonsopgangexcursie, waarbij de deelnemers getuige zijn van de transformatie van de lucht en kunnen luisteren naar het geluid van de ontwakende vogels. De gidsen, voorzien van verrekijkers, verrijken deze ervaring met vogelspotten. Het ontbijt bestaat uit typische vruchten en regionale gerechten. Hierna vindt een junglewandeling plaats. Tijdens deze leerzame tocht introduceert de deskundige gids de deelnemers aan de fauna van de Amazone, toont verschillende planten en beschrijft hun toepassingen, waarvan vele eetbaar of medicinaal zijn. De gebruikte paden voor deze verkenningswandelingen worden regelmatig gewijzigd om schade aan het bos door overgebruik te voorkomen.

Terug in de lodge wordt een lunch geserveerd met regionale en internationale gerechten. Na de lunch volgt een rondleiding rond de lodge, waarbij gasten de kans krijgen om Juma, dat volledig op palen is gebouwd, vanuit een uniek perspectief te ervaren: van onderaf. Deze fascinerende rondleiding biedt inzicht in de constructie van Juma en het belang van duurzaamheid binnen de lodge.

Later op de middag wordt er aan boord van een motorboot gegaan, vergezeld door een gids, voor een visexcursie waar meer wordt geleerd over de beruchte piranha en andere inheemse Amazonische vissen. Terwijl de zon ondergaat, vaart men terug naar Juma, waar een diner klaarstaat met de vis die eerder die middag gevangen is. Na het diner geeft een van de inheemse gidsen een informele lezing over het dagelijks leven in de Amazone, evenals de legendes, tradities en cultuur van de regio.

Dag 3 - Ontbijt. Vertrek vanuit de lodge voor een wandeltocht, gevolgd door een pauze in een betoverend deel van het bos om te lunchen (regionale gerechten boven een vuur bereid) en vervolgens te rusten in hangmatten, zoals de inheemse bevolking dat doet. In de middag vindt er een bezoek plaats aan een lokale inheemse woning waar de gasten van de bewoners kunnen leren over hun fascinerende cultuur. Een inwoner deelt zijn kennis over de traditionele medicinale planten en demonstreert hoe maniokmeel wordt bereid, een van de belangrijkste economische bronnen van de regio. Keer terug naar de lodge en geniet van een diner met regionale en internationale gerechten.

Day 4 - Breakfast followed by departure from the lodge. On the way back to Manaus, we will stop at the Pirarucu Floating Dock to see the giant Pirarucu fish (also known as Arapaima), reaching 3 meters high (9,8 ft) and 200 kg (440 lbs)! From the Floating Dock you can feed the fish and observe their impressive strength. From there you will return to Manaus, arriving around 12:00pm. You will be dropped off at the airport.

Na aankomst op de luchthaven van Manaus is aansluitend de vlucht naar Sao Paulo Guarulhos. Na aankomst kunt u met de gratis shuttlebus naar het airport hotel. 

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie in Guarulhos

Vandaag eindigt uw reis door Brazilië. U gaat met de gratis shuttlebus van het hotel naar de luchthaven met aansluitend uw vlucht. 

Rio de Janeiro, ook wel bekend als 'a cidade maravilhosa', de prachtige stad, behoort zonder twijfel tot de mooiste steden ter wereld. Het is een adembenemende mix van weelderig groene bergen, uitgestrekte zandstranden en de onmetelijkheid van de Atlantische Oceaan.

Naast de wereldberoemde bezienswaardigheden zoals de Suikerbroodberg (Pão de Açúcar), de Corcovado met het iconische Christusbeeld en de stranden van Copacabana en Ipanema, heeft Rio de Janeiro nog veel meer te bieden.

De stad bruist van energie en ritme, en de lokale bevolking, de 'cariocas', staan bekend om hun aanstekelijke vrolijkheid. Ervaar het zelf in de levendige uitgaanswijk Lapa, met zijn talloze dansgelegenheden en gezellige bars. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de beroemde trappen van Santa Teresa, een kleurrijke en artistieke buurt.

Op zondagen wordt de boulevard in Rio vrijwel autovrij, waardoor het de perfecte gelegenheid is om kilometerslang te fietsen, skaten of wandelen langs de kust. Een van de meest prachtige, maar minder bekende uitzichten in Rio is vanaf de 'Vista Chinesa'. Vanuit het regenwoud in het hart van de stad, genaamd 'Floresta da Tijuca', kijk je uit over deze unieke metropool.

Waar anders kun je het beroemdste carnavalsfeest ter wereld meemaken, ontspannen op de prachtige stranden, feesten tot in de vroege uurtjes of simpelweg genieten van de adembenemende uitzichten? Rio is het perfecte startpunt voor een rondreis door Brazilië. Mocht je niet ver willen reizen, dan zijn er in de directe omgeving ook diverse plaatsen die het bezoeken waard zijn, zoals het prachtige schiereiland Buzios, het historische kustplaatsje Paraty of het weelderige tropische eiland Ilha Grande.

Bovendien biedt Rio de Janeiro een scala aan culinaire hoogstandjes en restaurants die de Braziliaanse keuken vertegenwoordigen. Proef heerlijke lokale gerechten zoals feijoada, pão de queijo en brigadeiro, of geniet van internationale culinaire ervaringen in de vele eetgelegenheden verspreid door de stad.

Kortom, Rio de Janeiro is een stad die je moet ervaren. Het is een feest voor alle zintuigen en biedt de perfecte mix van cultuur, natuur, stranden en entertainment. Plan je bezoek zorgvuldig en laat je betoveren door de magie van deze prachtige stad en de vele mogelijkheden die het te bieden heeft.

Restauranttips in Rio de Janeiro:

  1. Churrascaria Palace: Deze bekroonde churrascaria, gelegen in de wijk Copacabana, is een favoriet onder vleesliefhebbers. Geniet van een uitgebreid assortiment heerlijk gegrild vlees, geserveerd op traditionele Braziliaanse wijze.

  2. Aprazível: Dit restaurant in de charmante wijk Santa Teresa biedt een combinatie van heerlijke Braziliaanse gerechten en een prachtig uitzicht over de stad. Het menu omvat zowel traditionele als eigentijdse gerechten, bereid met verse en lokale ingrediënten.

  3. Zaza Bistro Tropical: Gelegen in de wijk Ipanema, staat dit restaurant bekend om zijn creatieve fusiongerechten met invloeden uit verschillende keukens. Proef unieke smaken en geniet van de ontspannen sfeer en kleurrijke inrichting.

  4. Bar do Mineiro: Voor een authentieke Braziliaanse ervaring moet je dit informele restaurant in de wijk Santa Teresa bezoeken. Probeer de traditionele Braziliaanse gerechten, zoals feijoada (zwarte bonen stoofpot) en pasteis (gefrituurde pasteitjes).

  5. Sushi Leblon: Voor liefhebbers van sushi en Japanse gerechten is Sushi Leblon een must-visit. Dit gerenommeerde restaurant in de wijk Leblon staat bekend om zijn verse vis en creatieve sushi-rollen, bereid met vakmanschap en oog voor detail.

Dit zijn slechts enkele van de vele geweldige restaurants die Rio de Janeiro te bieden heeft. Het diverse culinaire landschap van de stad biedt voor elk wat wils, of je nu op zoek bent naar traditionele Braziliaanse gerechten, internationale smaken of fusionkeukens. Vergeet niet om vooraf te reserveren, vooral voor populaire restaurants, om teleurstellingen te voorkomen en een tafel te bemachtigen.

Foz do Iguaçu, een van de meest adembenemende natuurwonderen van Brazilië, betovert reizigers met haar majestueuze watergordijn. Een oogverblindende cluster van maar liefst 275 watervallen strekt zich uit over een breedte van 2,7 kilometer, een natuurlijk meesterwerk dat de immense kracht en schoonheid van de natuur perfect belichaamt.

Centraal in dit waterige spektakel ligt de 'Devil's Throat', waar een intense symfonie van 14 watervallen samensmelt in een brullend crescendo van water en damp. Bezoekers kunnen op verschillende manieren dit schouwspel ervaren. Je kunt het pad van de loopbruggen volgen, die je bijna tot aan de waterige voet van de watervallen leiden, of deelnemen aan een opwindende boottocht. Voor de adrenalinezoekers biedt een helikoptervlucht de meest sensationele ervaring, waarbij je een panoramisch uitzicht op dit waterwonderland krijgt.

De omgeving van Foz do Iguaçu biedt ook een unieke geografische attractie, het drielandenpunt, waar de grenzen van Argentinië, Paraguay en Brazilië samenkomen. De aangrenzende nationale parken, opgezet om het kostbare ecosysteem te beschermen, bieden de mogelijkheid om het rijke, levendige regenwoud te verkennen. Hier leven meer dan 400 vogelsoorten, talloze zoogdieren, reptielen en een ontzagwekkende diversiteit van meer dan 2000 plantensoorten.

Als het gaat om accommodaties, biedt Foz do Iguaçu een scala aan opties die passen bij verschillende reisbehoeften. Degenen die zich willen onderdompelen in een luxueuze omgeving dicht bij de watervallen kunnen kiezen voor Hotel das Cataratas. 

Het stadje Foz do Iguaçu zelf is ook niet te missen, met een overvloed aan hotels voor alle soorten comfort. Het hele jaar door zijn de watervallen toegankelijk voor bezoekers, maar de ideale periode om de waterkunstwerken in hun volle glorie te ervaren is tijdens de Braziliaanse zomer (onze winter in Nederland), wanneer de watervallen op hun krachtigst zijn door het enorme watervolume en er minimale regenval is.

Restaurant tips Foz do Iguaçu:

  1. Churrascaria do Gaúcho: Dit is een populaire keuze voor liefhebbers van de Braziliaanse churrascaria - een traditionele barbecue-stijl met een verscheidenheid aan heerlijke, sappige vleeswaren. Het vlees wordt aan enorme spiesen gegrild en vervolgens aan tafel gesneden.
  2. Restaurante Barracão: Dit lokale restaurant biedt een buffet met een uitgebreid aanbod aan Braziliaanse gerechten. Naast het vlees en de vis, vind je er ook een rijke selectie aan salades, groenten en typische Braziliaanse bijgerechten zoals feijoada (zwarte bonensoep met varkensvlees).
  3. Itaipu Restaurant: Gelegen naast het fameuze Itaipu Dam, dit restaurant biedt een fantastisch uitzicht gecombineerd met een verscheidenheid aan zowel lokale als internationale gerechten. Het is de perfecte plek om te ontspannen na een rondleiding door de dam.
  4. La Mafia Trattoria: Voor een verandering van tempo en smaak, biedt La Mafia Trattoria een selectie van heerlijke Italiaanse gerechten. De sfeer doet denken aan de jaren '20, met foto's van beroemde maffiosi aan de muren, wat een unieke ervaring biedt aan de bezoekers.
  5. Capitão Bar: Als je zin hebt in een informele maaltijd met een geweldig uitzicht op de Paraná-rivier, dan is Capitão Bar de plek om te zijn. Hier kun je genieten van verse vis, zeevruchten en koude drankjes terwijl je ontspant op het terras. Het is een perfecte plek om de dag af te sluiten na een bezoek aan de watervallen.

Cuiabá, gelegen in het hart van Brazilië, vormt de toegangspoort tot het noordelijke gedeelte van de Pantanal, dat bekend staat als de ultieme plek om jaguars te spotten.

Dit immense laagland, dat tijdens het regenseizoen (december - maart) grotendeels overstroomt, is het grootste moerasgebied ter wereld. Met een indrukwekkende oppervlakte van ongeveer 150.000 vierkante kilometer is de Pantanal meer dan vier keer zo groot als Nederland. Dit unieke gebied biedt weelderige vegetatie, ontelbare riviertjes en meren, en staat bekend om zijn uitzonderlijke fauna. Hier kunt u de zeldzame en elegante jaguar, wilde papegaaien, miereneters, wilde zwijnen, capibara's, zwarte kaaimannen en meer dan 600 verschillende vogelsoorten, waaronder de imposante jabiru, bewonderen. Een safari door deze bijzondere wildernis is een unieke ervaring en biedt volop mogelijkheden om zeldzame vogels en dieren te spotten en te fotograferen.

Een bezoek aan de Pantanal is zonder twijfel een hoogtepunt van elke reis. Er zijn diverse lodges in verschillende comfortklassen beschikbaar, vaak op basis van volpension en inclusief dagelijkse excursies. Geniet van de authentieke gastvrijheid, comfortabele accommodaties en deskundige lokale gidsen die u zullen begeleiden op uw avontuurlijke ontdekkingstocht door dit adembenemende natuurgebied.

Beste reistijd voor de Pantanal:

Het Pantanal landschap varieert per seizoen, maar blijft steeds prachtig. De jaarlijkse neerslag bedraagt gemiddeld 1500mm, voornamelijk tussen november en maart.

NAT-seizoen (januari-maart): De zomerregens revitaliseren de flora en fauna, met prachtige waterlandschappen en een rijke dierenwereld.

TUSSEN-seizoen (april-juni): Na de regens vormen zich lagoons die een rijke voedselbron vormen voor watervogels. Het weer is milder en dieren worden actiever.

DROOG-seizoen (juli-oktober): Het ideale moment voor dierenobservatie, met velden die drogen en dieren die zich verzamelen rond waterbronnen.

REGEN-seizoen (november-december): Er valt veel regen, maar niet genoeg voor overstromingen. Dit seizoen is perfect voor vogelobservatie.

Combinatie met andere natuurgebieden

De Noordelijke Pantanal kan perfect gecombineerd worden met een bezoek aan de adembenemende bestemmingen Chapada dos Guimarães en Nobres, want deze bestemmingen liggen op rijafstand van Cuiaba (2 uurtjes naar Chapada dos Guimarães).

Chapada dos Guimarães, een indrukwekkend nationaal park met majestueuze kliffen en watervallen, ligt op korte afstand van Cuiabá. Hier kunt u genieten van uitdagende wandelingen, panoramische uitzichten en unieke geologische formaties. Het is een paradijs voor avonturiers en natuurliefhebbers.

Nobres, gelegen in de buurt van Chapada dos Guimarães, is een verborgen juweeltje met kristalheldere rivieren en natuurlijke zwemgaten. Snorkel tussen kleurrijke vissen, ontdek ondergrondse grotten en bewonder de overvloedige biodiversiteit van dit ecologische paradijs.

Door een bezoek aan de Noordelijke Pantanal te combineren met Chapada dos Guimarães en Nobres, kunt u een unieke reiservaring beleven. Van het spotten van jaguars en het ervaren van het weelderige moerasgebied tot het verkennen van prachtige kliffen en het genieten van verfrissende wateractiviteiten, deze combinatie van bestemmingen biedt een gevarieerd en onvergetelijk avontuur.

Brazilië Reis Specialist kan u helpen bij het plannen van een op maat gemaakte reisroute, zodat u het beste uit uw bezoek aan de Noordelijke Pantanal, Chapada dos Guimarães en Nobres kunt halen. Laat ons uw reiswensen kennen en wij zorgen ervoor dat uw reis een onvergetelijke ervaring wordt.

Voor het zuidelijke gedeelte van de Pantanal kunt u beter uitwijken naar Campo Grande, waar u de Pantanal tevens met Bonito kunt combineren, waar je kan riviersnorkelen en genieten van prachtige natuur. Tussen Cuiaba en Campo Grande zijn nachtbussen beschikbaar of u kunt een binnenlandse vlucht nemen. 

Ontdek hier onze arrangementen voor de Zuidelijke Pantanal.

Door de machtige Amazone, een rivier systeem dat geen gelijke kent, vloeit één vijfde van al het zoetwater van de gehele planeet. En in het hart van het Amazonegebied stromen de donkere 'Rio Negro' en de lichtere 'Rio Solimões' samen in een spectaculair schouwspel dat bekend staat als 'Encontro das Aguas', de ontmoeting van de wateren.

Hier, midden van in de jungle, is een metropool van maar liefst 2 miljoen inwoners ontstaan, het onvergelijkbare Manaus. De rubber exploitatie in de laat 19e eeuw bracht de stad gouden tijden en nu is het het knooppunt van de broeiende economie van de Amazone.

Manaus is een moderne stad met alle voorzieningen die je maar kunt bedenken. Uit de gloriedagen in de laat 19e eeuw zijn nog een aantal parels overgebleven die niet gemist mogen worden, zoals het theater 'Theatro Amazonas' gebouwd in de Italiaanse Renaissance stijl, de markt 'Mercado Alfredo Lisboa' dat door Eiffel is ontworpen naar het voorbeeld van Les Halles in Parijs, en het paleis 'Palacio Rio Negro', waar tegenwoordig de gouverneur van Manaus huist.

De hoofdstad van de staat Amazonas is vandaag de dag de toegangspoort voor het toerisme in het Amazone regenwoud. Hiervandaan kun je naar vele en diverse lodges in de jungle reizen voor meerdaagse verblijven op basis van volpension en met inbegrip van dagelijkse excursies. Er zijn lodges in diverse comfort klassen, zowel nabij Manaus als dieper het regenwoud in. Meerdaagse boottochten met typische Amazone clipper boten zijn ook goede alternatieven om het Amazone regenwoud te beleven.

Het Amazonegebied, met zijn weelderige tropische regenwoud en ongeëvenaarde biodiversiteit, is wereldwijd bekend. De omvang van het regenwoud is haast onvoorstelbaar: het is zo groot dat Nederland er gemakkelijk 100 keer in past. Als toegangspoort tot de Amazone is de stad Manaus, met zijn internationale luchthaven, de ideale uitvalsbasis voor avontuurlijke reizigers.

In de omgeving van deze bruisende metropool bieden hotels en lodges toeristen de perfecte gelegenheid om de geuren, kleuren en geluiden van het oerwoud te ervaren. Dit is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van een reis naar Brazilië. Ontmoet de betoverende roze rivierdolfijnen, bekend als 'boto', maak kennis met de gastvrije lokale bevolking en beleef de unieke flora en fauna die dit gebied te bieden heeft.

Brazilië Reis Specialist biedt reisarrangementen aan in alle regio's van Brazilië. U kunt deze arrangementen los boeken, of wij kunnen ze integreren in een reis die volledig op maat voor u wordt samengesteld. Het laten maken van een op maat gemaakt voorstel is geheel vrijblijvend en kosteloos. Het stelt u in staat om een reis te beleven die volledig is afgestemd op uw individuele reiswensen, zodat u het maximale uit uw Amazone-avontuur kunt halen.

Toeristenklasse Hotels

Locatie:

Pousada Rio Claro ligt ongeveer 145 km ten zuidoosten van Cuiaba langs de Transpantaneira, een verhoogde onverharde weg van 150 km die het hart van de noordelijke Pantanal doorsnijdt. De lodge ligt 2 km ten oosten van de Transpantaneira op een privéterrein van 1450 ha langs de oevers van de meanderende Rio Claro rivier.

Vervoer:

De transfer van Cuiaba naar de lodge duurt iets meer dan 3 uur. De route naar de lodge loopt langs Poconé, een 18e eeuws goudmijnstadje. Vanaf Poconé is de laatste 40 km langs de Transpantaneira een onverharde weg. De 2 km lange toegangsweg naar de lodge vertrekt vanaf de Transpantaneira en doorkruist de seizoensgebonden overstromingsgebieden, daarom zijn 4x4 transfers inbegrepen in alle pakketten. Tijdens het natte seizoen overstroomt een groot deel van het landschap rond de lodge en zelfs de verhoogde toegangsweg die de lodge met de Transpantaneira verbindt, staat van tijd tot tijd onder water.

Grootte en structuur van de lodge:

Pousada Rio Claro is een middelgrote lodge met 28 kamers in twee categorieën: 19-23m² Standaard kamers en 35m² Premium kamers. Hoewel alle kamers een eigentijds ontwerp hebben en volledig zijn uitgerust met airconditioning, plafondventilatoren, kingsize bedden en warm water douches, zijn de 6 Premium kamers aanzienlijk groter en komen met een ruime privé veranda, compleet met lounge stoelen en een hangmat! De Standaard kamers hebben ook hangmatten, zij het op gedeelde veranda's. 

De lodge is ruim opgezet en de tuinen rond het centrale zwembad en de speelzaal bieden voldoende ruimte om rond te wandelen en talloze vogels te spotten, die worden aangetrokken door fruitresten en andere lekkernijen die het keukenpersoneel na het ontbijt op schotels achterlaat. Niets wordt verspild! Het restaurant, dat uitkijkt over de tuinen, serveert drie keer per dag een regionaal buffet. Een hangende houten loopbrug verbindt de lodge met de steiger langs de rivier, het startpunt voor excursies op de rivier en de perfecte plek om van het uitzicht te genieten.

Unieke kenmerken:

De combinatie met accommodatie in eersteklas kamers kan interessant zijn voor degenen die op zoek zijn naar een wat exclusievere ervaring.

Juma Amazon Lodge

Dankzij de prime locatie in een van de meest afgelegen en behouden regio's van het Amazoneregenwoud, is Juma Amazon Lodge een intieme en uitnodigende accommodatie die harmonieus is genesteld in het bosrijke milieu dat het definieert. Het staat bekend als één van de beste lodges van de Amazone.

Structuur

Juma Amazon Lodge beschikt over 20 intieme bungalows die naadloos zijn genesteld in de weelderige omgeving van het Amazoneregenwoud. Om de waterstanden van het natte seizoen te kunnen accommoderen (die vaak oplopen tot 15 meter, of 49 voet), is het eigendom gebouwd op palen boven vaste grond die rust op de hoogte van de boomtoppen.

Juma Lodge is volledig eco-vriendelijk qua ontwerp en constructie. Alle gebruikte materialen bij de bouw van Juma zijn inheems en worden veelvuldig gevonden in de regio, zorgvuldig gewonnen uit de omgeving. Zowel de bouw als de architecturale stijl van de lodge weerspiegelen de technieken die door de inheemse bevolking van de Amazone rivier worden gebruikt bij het bouwen van hun eigen huizen.

Lobby

De lobby van Juma is het thuis van de bar van de lodge, waar gasten zich kunnen vermaken met bord- en tafelspellen, boeken over de Amazone, schildermateriaal en een professionele telescoop ontworpen voor het observeren van de maan en sterren.

Restaurant

Het restaurant, gespecialiseerd in zowel lokale als internationale gerechten, biedt zijn gasten een uitzonderlijk uitzicht op de Juma-rivier. In buffetstijl geserveerd, is het menu voortdurend aan verandering onderhevig en biedt het een grote verscheidenheid aan smaken.

Hangmattenhuis

Het hangmattenhuis wordt veel gebruikt door gasten om na de maaltijd of na een dag van jungle-verkenning te rusten en te reflecteren.

Terrassen en Zwemmen

Juma heeft twee terrassen: een drijvend terras, ideaal om in de rivier te zwemmen en te zonnebaden, en een ander terras gebouwd op palen, direct voor de lobby, met een uitstekend uitzicht op de rivier. Het rivierzwembad van Juma is ontworpen om zo authentiek mogelijk te zijn, met volledige interactie met de rivier. Rondom is het mogelijk om te zonnebaden en te genieten van een kleine bar.

Uitkijktoren

Nu is het ook mogelijk om het bos van bovenaf te bekijken, want ze hebben een 31 meter (102ft) hoge toren ingehuldigd! Een unieke ervaring om de prachtige Amazonelandschappen met panoramisch uitzicht te observeren. De plek is perfect voor onderdompeling in vogelspotten.

Bungalows

Juma Lodge is rustiek maar mooi, en biedt gasten een geoptimaliseerde mix van authenticiteit en comfort. 6 bungalows bieden uitzicht op het omliggende bos, 10 liggen aan de rivier, 2 zijn groter voor gezinnen, 1 is panoramisch en Juma is hun presidentiële bungalow die in medio 2023 is ingehuldigd.

Alle bungalows hebben privébadkamers met op zonne-energie werkende warmwatersystemen, veranda's met hangmatten en plafondventilatoren, ideaal voor de Amazonische nacht, die meestal veel koeler is dan Manaus. De Familie-, Panorama- en Juma bungalows hebben ook airconditioning.

De transfers van en naar Manaus zijn inbegrepen. Het verblijf is op basis van volpension met dagelijkse excursies om de natuur te beleven onder begeleiding van Engelssprekende gidsen. 

Superieure klasse hotels

Hotel Astoria Palace ligt aan het beroemde strand Copacabana in Rio. Het hotel heeft een zwembad op het dak met een panoramisch uitzicht op de zee.

De ruime kamers hebben een moderne inrichting en een goede badkamer, met verder airconditioning, lcd-tv  en een minibar.

Het hotel beschikt onder andere over een restaurant, een fitnessruimte en een sauna. Er wordt een ontbijtbuffet aangeboden met diverse soorten brood, tropische vruchten, kaas en vleeswaren. Voor de lunch en het diner zijn er Braziliaanse à-la-cartegerechten verkrijgbaar. Aan de bar kunt u exotische drankjes bestellen.

Het 4-sterrenhotel San Martin Resort & Spa ligt op 400 meter van de ingang van het nationaal park Iguaçu. U kunt hier genieten van recreatievoorzieningen en de natuur in de buurt van de watervallen van Iguaçu. Tegen een toeslag kunt u gebruikmaken van een spa met een sauna, een hot tub, een massageservice en een ontspanningsruimte. San Martin Hotel & Resort biedt tevens een groot zwembad dat omgeven wordt door tuinen, ecologische wandelpaden in de omliggende, inheemse bossen en verschillende sportfaciliteiten voor onder andere volleybal, voetbal en tennis. De accommodatie serveert van 06:30 tot 10:30 uur ontbijt. U kunt in Restaurant Tarobá tot laat in de avond terecht voor internationale specialiteiten. In de gezellige Lapacho Video Bar kunt u van 11:00 uur tot middernacht genieten van muziek.

Engelse beschrijving:

Conveniently located next to the International Airport of Guarulhos, Pullman SP Guarulhos Airport offers spacious accommodations with a Fit & Spa lounge that includes a sauna, massages and other aesthetic services. WiFi and parking are free of charge. The suites are about 66 m² in size, including a bedroom and a living room with a large sitting area. The luxurious rooms are 33 m² in size. This 5-star hotel has business and convention centers featuring many meeting rooms, as well a restaurant specially designed for business travellers. There are 8 computers equipped with webcams in the business centre available as a courtesy for guest use. Free airport shuttle service is available, and the restaurants and Lobby Bar in Pullman SP Guarulhos Airport offer great dining options and a great spot for a happy hour.

Excursies inbegrepen

Vandaag staat er een privé dagexcursie (duur circa 6 uur) op het programma naar het Christusbeeld op de 710 meter hoge Corcovado berg en daarna de suikerbroodberg.

U wordt in de ochtend opgepikt bij het hotel en naar de Corcovado gebracht. Het beeld is ongetwijfeld één van de meest bekende monumenten ter wereld en een bezoek aan Rio is niet compleet zonder hier te zijn geweest. U wordt tot aan de voet van de Corcovado berg gebracht, waar u het treintje neemt die de steile helling opkrult door het Tijuca bos richting de top.

Eenmaal boven kunt u het beeld van dichtbij bewonderen en genieten van adembenemende uitzichten over de wijken Copacabana, Ipanema, Leblon, de botanische tuinen en het 'Rodrigo Freitas' meer. 

Na het bezoek aan de Corcovado gaat de excursie verder naar de Suikerbroodberg 'Pao de Acucar'. In de oude 'Urca' buurt gaat u aan boord van de kabelbaan, waar de enerverende klim naar de 215 meter hoge Urca heuvel begint. Op de Urca heuvel zijn een aantal winkeltjes, kunt u genieten van het mooie uitzicht en is er een café. 
Hierna vervolgt de kabelbaan zijn enerverende tocht over beboste heuvels naar de 395 meter hoge top van de suikerbroodberg. Hier kunt u genieten van de meest spectaculaire panoramische uitzichten over Rio de Janeiro.

Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel.

In de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel en gaat u op privé-excursie naar de Braziliaanse zijde van de watervallen (duur 3 uur).

De excursie begint in het bezoekerscentrum van het Iguaçu nationale park met een autorit door de subtropische vegetatie van de het nationale park tot aan de watervallen. Nabij de watervallen gaat u te voet verder  naar de canyons waar u kunt genieten van prachtige panoramische uitzichten over de watervallen en 'Devil's Throat' aan de Argentijnse zijde van de watervallen.

In een glazen lift langs een klif kunt u vervolgens omhoog gaan voor een prachtig bovenaanzicht van de watervallen. Hier zijn ook wat horecagelegenheden om onder het genot van een drankje en een hapje het spektakel te bewonderen. Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel. (entree nationale park niet inbegrepen, ca. usd 30)

De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden.

In de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel voor de privé-excursie naar de Argentijnse zijde van de watervallen (duur ca. 4 uur).

De tocht gaat over de 'Tancredo Neves' brug, waarna u Argentinië binnenkomt. Hier worden prachtige uitzichten geboden op de Iguaçu canyon. In tegenstelling tot de Braziliaanse zijde, zijn aan deze kant diverse voetpaden te betreden die panoramische uitzichten bieden over de watervallen en het aangrenzende subtropische regenwoud. Het hoogtepunt van de excursie vormt het uitzicht vanaf het platform dat zich bovenop de rand van 'Devil's Throat' bevindt. Het enorme volume water dat hier de afgrond in stort zorgt ervoor dat de lucht letterlijk gaat trillen en er een spectaculaire mist wolk ontstaat. Ook aan de Argentijnse zijde zijn diverse horeca gelegenheden om onder het genot van een drankje en een hapje te genieten van de watervallen. (entree nationale park niet inbegrepen, ca. usd 30). 

Tijdens het bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen is het mogelijk om een fantastische jungle- en watervallen bootexcursie bij te boeken, de Gran Aventura Boat tour.

Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel. 

Optionele excursies

GRAN AVENTURA BOAT TOUR - EXCURSIE - ARGENTIJNSE ZIJDE WATERVALLEN

Dit unieke avontuur combineert twee fantastische elementen van Iguassu National Park in de vorm van een jungle- en watervallen met de boot excursie. U komt binnen in de jungle op een speciale truck met een panoramisch uitzicht over het regenwoud. De ervaren gids vertelt u van alles over de spectaculaire omgeving.De acht kilometer lange truck rit brengt u naar Puerto Macuco, waar u 100 meter afdaalt naar een ponton op de rivier voor het tweede deel van de reis .

Hier gaat u aan boord van een motorboot voor de zes kilometer lange boottocht - waarvan twee kilometer een stroomversnellingen -door de canyon van de rivier Iguassu naar de watervallen. Na het genieten van het uitzicht vanaf de rustige kant van San Martin Island , komt u bij de Tres Mosqueteros waterval , waar zowel de Braziliaanse en Argentijnse zijde en de beroemde Devil's Throat wordt aanschouwd.

De boot gaat verder langs de oever van het eiland naar het meest spannende deel van de excursie waar je tot in de San Martin waterval komt - de grootste waterval. Dit is een prachtige en onvergetelijke ervaring.

Let op; de vermelde prijs van deze excursie geldt in combinatie met de halve dagexcursie naar de Argentijnse zijde van watervallen, aangezien deze wordt aangeboden terwijl u de Argentijnse zijde van de watervallen bezoekt.  

Prijs 88 € / p. P.

Excursie Rio by Night

Rio is befaamd vanwege de Samba en het informele en relaxte levenstempo. Een uniek onderdeel van het nachtleven in Rio zijn de buitenlocaties waar de 'Cariocas' (locals uit Rio) zich verzamelen voor een 'Roda de Samba'. Een groep muzikanten speelt hierbij bekende samba liedjes rondom een tafel, terwijl de menigte meezingt onder het genot van ijskoude biertjes en caipirinha cocktails.

Als je het echte authentieke nachtleven van Rio wilt ervaren, dan is deze tour ideaal. Je wordt naar de verschillende plekken gebracht waar deze bijeenkomsten plaats vinden, hierbij de gelegenheid biedend om van de goede muziek te genieten in een ontspannen sfeer.

Na het bezoek aan de 'Roda de Samba' volgt nog een bezoek aan een typische Samba bar in de uitgaanswijk van Rio genaamd 'Lapa' om te genieten van nog meer live muziek en te feesten. De excursie vangt aan om 20u bij het hotel. U wordt er opgehaald en weer afgezet. Drankjes en eten zijn niet inbegrepen.

Prijs 97,00 € / p. P.
Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.