Reiscode: 5016

Reisvoorstel 5016

Hierbij ontvangt u het reisvoorstel naar Brazilië. Het is een prachtige rondreis geworden. Uiteraard zijn wijzigingen nog mogelijk in het offertetraject. Het is immers een reis op maat. Neem het rustig door en dan verneem ik graag uw terugkoppeling.

De geselecteerde vluchten zijn nu nog beschikbaar. Om de reis voor deze reissom te boeken, is het belangrijk om de rondreis zo spoedig mogelijk vast te leggen, zodat we de geselecteerde vluchten kunnen garanderen voor het gebruikte tarief en de geselecteerde accommodaties beschikbaarheid hebben.

In de regel geldt, hoe langer we wachten met het boeken, des te duurder worden de vluchten, want de goedkopere boekingsklasses raken als eerste vol op de vluchten en daardoor kunnen de tickets duurder worden.
  

  • Om de reis te boeken, ontvangen wij graag de volgende gegevens: 

    • Namen zoals vermeld in het paspoort
    • Geboortedata
    • Paspoortnummers
    • Adres voor vermelding op de factuur
    • Mobiel nummer waarop het reisgezelschap tijdens de reis bereikbaar is
    • Contactgegevens van kennis of familie die niet meegaat tijdens de reis


  • Deze gegevens kunt u via het aanvraag tabblad van het reisvoorstel versturen. Uw gegevens worden via een beveiligde HTTPS verbinding naar ons verstuurd.

 

Uitkijkend naar uw reactie. 

Hartelijke groet namens het BRS team,

Gustavo Lucena Lage
Reisadviseur

5.269,00 € p.p. 18 dagen
  • Luxe rondreis Brazilië
  • Geniet van trendy Braziliaanse bestemmingen
  • Boek voor 13 februari en maak gebruik van uw korting
  • Dag 01: 05 aug
  • Dag 18: 22 aug (aankomst in Nederland)

  • Reissom:

    • € 5.269,- per persoon op basis van deelname 2 personen
      • korting: € 210,- per persoon wanneer geboekt voor 13 Februari 2017. De reissom komt dan uit op € 5.059,- per persoon
  • Inbegrepen:

    • Vluchten; 

      KLM 05 AUG,  AMSTERDAM - RIO DE JANEIRO,  VERTREK: 1250 AANKOMST: 1935

      10 AUG,  RIO DE JANEIRO - FOZ DO IGUAÇU, VERTREK: 0935 AANKOMST: 1146

      13 AUG,  FOZ DO IGUAÇU - NATAL,  VERTREK: 1138 AANKOMST: 1855
      (OVERSTAP ONDERWEG)

      17 AUG, NATAL - RIO DE JANEIRO, VERTREK: 1310 AANKOMST: 1615

      KLM 21 AUG, RIO DE JANEIRO - AMSTERDAM, VERTREK: 2155 AANKOMST: 1420
      (DE TERUGWEG LIJKT LANGER TE DUREN VANWEGE HET TIJDSVERSCHIL)


  • Accommodatie;
    In de geselecteerde hotels, met verblijf in een 2-persoonskamer
  • Maaltijden; 
    Ontbijt is inbegrepen

  • Vervoer; 
    Alle vermelde transfers

  • Excursies; 
    Excursies die vermeld zijn in het excursie tabblad of de dag tot dag beschrijving

  • Reisbegeleiding; 
    Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 

  • Zekerheden; 
    Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).

  • Niet inbegrepen: 

    • Optionele excursies; 
      Excursies die eventueel vermeld zijn in het optionele excursie tabblad 

    • Entree nationale parken Foz do Iguaçu, circa usd 30 pp per park

    • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 

    • Boekingskosten á € 18,- per dossier

Na aankomst in Rio de Janeiro wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een privé transfer naar het hotel gebracht in Rio de Janeiro. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed om bijvoorbeeld het bruisende Rio alvast te ontdekken. Overdag kan je heerlijk wandelen over de kilometerslange Copacabana boulevard, vol met leuke kioskjes waar je een heerlijke Braziliaanse Caipirinha (Braziliaanse cocktail) kan drinken. 

  • Zie tabblad hotels voor hotelselectie tijdens uw verblijf in Rio de Janeiro

Vandaag staat er een privé dagexcursie (duur circa 6 uur) op het programma naar het Christusbeeld op de 710 meter hoge Corcovado berg in de ochtend en daarna naar de suikerbroodberg. Alle entrees zijn inbegrepen, dus zowel het treintje naar de Corcovado als de kabelbaan naar de Suikerbroodberg. U wordt door de gids en chauffeur in de ochtend opgehaald bij het hotel en na afloop er weer afgezet. 

Als je in Rome bent, doe dan zoals de Romeinen. Als je in Rio bent, leer dan Samba! Je voelt je pas echt een local als je doet wat de locals doen en gaat waar de locals gaan. Je zou kunnen denken dat het onmogelijk is om in één nacht Samba te leren, maar je zult de smaak snel te pakken krijgen. Je zult genoeg weten om je te onderscheiden van de vele Brazilianen die nooit een poging hebben gewaagd om te dansen! Rio is opwindend met veel mooie dingen om te zien, maar vergeet niet om het ook echt te beleven!

Hoogtepunten

  • 1 uur Samba les
  • Professionele Dansinstructeur
  • Samba Avondje Uit

Na de één uur durende express Samba cursus, ben je klaar om de dansvloer op te gaan en te ervaren wat het nachtleven van Rio echt inhoudt. Je gaat waar de locals gaan en met de stappen die je hebt geleerd, zul je je helemaal op je gemak voelen! Toegang tot de club is niet inbegrepen.

Transfers

Deze tour biedt geen retourvervoer tussen hotels en de locatie van de dansles. U kunt naar het ontmoetingspunt per taxi of met de Uber.

Ontmoetingspunt: Rua Farme de Amoedo, 135 - Ipanema

Overdag is naar eigen inzicht te besteden. 

Vanavond gaat u het echte authentieke nachtleven van Rio  ervaren. U wordt naar de verschillende uitgaansgelegenheden gebracht, hierbij de gelegenheid biedend om van de goede muziek te genieten in een ontspannen sfeer met de Carioca's, de lokale inwoners van Rio.

De excursie vangt aan in de avond bij het hotel. U wordt er opgehaald door de gids met wie u het nachtleven in Rio gaat beleven. 

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden. Uiteraard is het mogelijk om excursies bij te boeken. Bekijk de optionele excursies die u bij kunt boeken. 

Vandaag eindigt het arrangement in Rio de Janeiro. U wordt opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht met een privé transfer, met aansluitend de binnenlandse vlucht naar Foz do Iguaçu. Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven en naar het hotel gebracht met een privé transfer. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

  • Zie tabblad hotels voor de hotelselectie tijdens uw verblijf in Foz do Iguaçu

Vandaag staat een 3 uur durende  privé-excursie naar de Braziliaanse zijde van de watervallen op het programma. U wordt hiervoor opgehaald en weer afgezet bij het hotel. 

 

Vandaag staat een halve dag privé-excursie naar de Argentijnse zijde van de watervallen op het programma. U wordt hiervoor opgehaald en weer afgezet bij het hotel. Tijdens het bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen is een fantastische jungle- en watervallen bootexcursie inbegrepen, de Gran Aventura Boat tour.

Vandaag eindigt het Foz do Iguaçu arrangement. U wordt opgehaald bij het hotel en met een privé transfer naar de luchthaven gebracht, met aansluitend de binnenlandse vlucht naar Natal. Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven en naar hotel gebracht in Pipa met een privé transfer. 

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Pipa

Tijdens uw verblijf in Pipa kunt u heerlijk genieten van het strand of enerverende excursies boeken bij onze lokale Nederlandstalige host.

Tijdens uw verblijf in Pipa kunt u heerlijk genieten van het strand of enerverende excursies boeken bij onze lokale Nederlandstalige host.

Vandaag gaat u de omgeving van Pipa op spectaculaire wijze verkennen met een enerverende strand, meren en duinen buggy dagtour. "Wilt u een buggytour met of zonder emotie?", zal de buggy chauffeur u vragen. De keus is uiteraard aan u. Zorg dat u goed beschermd bent tegen de zon en u zult een fantastische dag hebben.

U wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel. 

Vandaag eindigt het verblijf in Pipa. U wordt bij het hotel opgehaald en met een privé transfer naar de luchthaven van Natal gebracht. Aansluitend is er een vlucht naar Rio de Janeiro, waarna u wordt verwelkomd op de luchthaven van Rio de Janeiro en met een privé transfer naar Búzios gebracht. 

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Búzios

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden en genieten van Búzios. Uiteraard is het mogelijk om excursies bij te boeken. Bekijk de optionele excursies die u bij kunt boeken in het andere tabblad.

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden en genieten van Búzios. Uiteraard is het mogelijk om excursies bij te boeken. Bekijk de optionele excursies die u bij kunt boeken in het andere tabblad.

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden en genieten van Búzios. Uiteraard is het mogelijk om excursies bij te boeken. Bekijk de optionele excursies die u bij kunt boeken in het andere tabblad.

Vandaag eindigt deze mooie rondreis. U wordt opgehaald bij het hotel in Búzios en met een transfer in gezelschap van andere toeristen naar de luchthaven van Rio gebracht (duur circa 3 uur). Een privé transfer is beschikbaar tegen meerkosten. Aansluitend begint uw terugvlucht naar huis.

Rio de Janeiro, ook wel bekend als 'a cidade maravilhosa', de prachtige stad, behoort zonder twijfel tot de mooiste steden ter wereld. Het is een adembenemende mix van weelderig groene bergen, uitgestrekte zandstranden en de onmetelijkheid van de Atlantische Oceaan.

Naast de wereldberoemde bezienswaardigheden zoals de Suikerbroodberg (Pão de Açúcar), de Corcovado met het iconische Christusbeeld en de stranden van Copacabana en Ipanema, heeft Rio de Janeiro nog veel meer te bieden.

De stad bruist van energie en ritme, en de lokale bevolking, de 'cariocas', staan bekend om hun aanstekelijke vrolijkheid. Ervaar het zelf in de levendige uitgaanswijk Lapa, met zijn talloze dansgelegenheden en gezellige bars. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de beroemde trappen van Santa Teresa, een kleurrijke en artistieke buurt.

Op zondagen wordt de boulevard in Rio vrijwel autovrij, waardoor het de perfecte gelegenheid is om kilometerslang te fietsen, skaten of wandelen langs de kust. Een van de meest prachtige, maar minder bekende uitzichten in Rio is vanaf de 'Vista Chinesa'. Vanuit het regenwoud in het hart van de stad, genaamd 'Floresta da Tijuca', kijk je uit over deze unieke metropool.

Waar anders kun je het beroemdste carnavalsfeest ter wereld meemaken, ontspannen op de prachtige stranden, feesten tot in de vroege uurtjes of simpelweg genieten van de adembenemende uitzichten? Rio is het perfecte startpunt voor een rondreis door Brazilië. Mocht je niet ver willen reizen, dan zijn er in de directe omgeving ook diverse plaatsen die het bezoeken waard zijn, zoals het prachtige schiereiland Buzios, het historische kustplaatsje Paraty of het weelderige tropische eiland Ilha Grande.

Bovendien biedt Rio de Janeiro een scala aan culinaire hoogstandjes en restaurants die de Braziliaanse keuken vertegenwoordigen. Proef heerlijke lokale gerechten zoals feijoada, pão de queijo en brigadeiro, of geniet van internationale culinaire ervaringen in de vele eetgelegenheden verspreid door de stad.

Kortom, Rio de Janeiro is een stad die je moet ervaren. Het is een feest voor alle zintuigen en biedt de perfecte mix van cultuur, natuur, stranden en entertainment. Plan je bezoek zorgvuldig en laat je betoveren door de magie van deze prachtige stad en de vele mogelijkheden die het te bieden heeft.

Restauranttips in Rio de Janeiro:

  1. Churrascaria Palace: Deze bekroonde churrascaria, gelegen in de wijk Copacabana, is een favoriet onder vleesliefhebbers. Geniet van een uitgebreid assortiment heerlijk gegrild vlees, geserveerd op traditionele Braziliaanse wijze.

  2. Aprazível: Dit restaurant in de charmante wijk Santa Teresa biedt een combinatie van heerlijke Braziliaanse gerechten en een prachtig uitzicht over de stad. Het menu omvat zowel traditionele als eigentijdse gerechten, bereid met verse en lokale ingrediënten.

  3. Zaza Bistro Tropical: Gelegen in de wijk Ipanema, staat dit restaurant bekend om zijn creatieve fusiongerechten met invloeden uit verschillende keukens. Proef unieke smaken en geniet van de ontspannen sfeer en kleurrijke inrichting.

  4. Bar do Mineiro: Voor een authentieke Braziliaanse ervaring moet je dit informele restaurant in de wijk Santa Teresa bezoeken. Probeer de traditionele Braziliaanse gerechten, zoals feijoada (zwarte bonen stoofpot) en pasteis (gefrituurde pasteitjes).

  5. Sushi Leblon: Voor liefhebbers van sushi en Japanse gerechten is Sushi Leblon een must-visit. Dit gerenommeerde restaurant in de wijk Leblon staat bekend om zijn verse vis en creatieve sushi-rollen, bereid met vakmanschap en oog voor detail.

Dit zijn slechts enkele van de vele geweldige restaurants die Rio de Janeiro te bieden heeft. Het diverse culinaire landschap van de stad biedt voor elk wat wils, of je nu op zoek bent naar traditionele Braziliaanse gerechten, internationale smaken of fusionkeukens. Vergeet niet om vooraf te reserveren, vooral voor populaire restaurants, om teleurstellingen te voorkomen en een tafel te bemachtigen.

Foz do Iguaçu, een van de meest adembenemende natuurwonderen van Brazilië, betovert reizigers met haar majestueuze watergordijn. Een oogverblindende cluster van maar liefst 275 watervallen strekt zich uit over een breedte van 2,7 kilometer, een natuurlijk meesterwerk dat de immense kracht en schoonheid van de natuur perfect belichaamt.

Centraal in dit waterige spektakel ligt de 'Devil's Throat', waar een intense symfonie van 14 watervallen samensmelt in een brullend crescendo van water en damp. Bezoekers kunnen op verschillende manieren dit schouwspel ervaren. Je kunt het pad van de loopbruggen volgen, die je bijna tot aan de waterige voet van de watervallen leiden, of deelnemen aan een opwindende boottocht. Voor de adrenalinezoekers biedt een helikoptervlucht de meest sensationele ervaring, waarbij je een panoramisch uitzicht op dit waterwonderland krijgt.

De omgeving van Foz do Iguaçu biedt ook een unieke geografische attractie, het drielandenpunt, waar de grenzen van Argentinië, Paraguay en Brazilië samenkomen. De aangrenzende nationale parken, opgezet om het kostbare ecosysteem te beschermen, bieden de mogelijkheid om het rijke, levendige regenwoud te verkennen. Hier leven meer dan 400 vogelsoorten, talloze zoogdieren, reptielen en een ontzagwekkende diversiteit van meer dan 2000 plantensoorten.

Als het gaat om accommodaties, biedt Foz do Iguaçu een scala aan opties die passen bij verschillende reisbehoeften. Degenen die zich willen onderdompelen in een luxueuze omgeving dicht bij de watervallen kunnen kiezen voor Hotel das Cataratas. 

Het stadje Foz do Iguaçu zelf is ook niet te missen, met een overvloed aan hotels voor alle soorten comfort. Het hele jaar door zijn de watervallen toegankelijk voor bezoekers, maar de ideale periode om de waterkunstwerken in hun volle glorie te ervaren is tijdens de Braziliaanse zomer (onze winter in Nederland), wanneer de watervallen op hun krachtigst zijn door het enorme watervolume en er minimale regenval is.

Restaurant tips Foz do Iguaçu:

  1. Churrascaria do Gaúcho: Dit is een populaire keuze voor liefhebbers van de Braziliaanse churrascaria - een traditionele barbecue-stijl met een verscheidenheid aan heerlijke, sappige vleeswaren. Het vlees wordt aan enorme spiesen gegrild en vervolgens aan tafel gesneden.
  2. Restaurante Barracão: Dit lokale restaurant biedt een buffet met een uitgebreid aanbod aan Braziliaanse gerechten. Naast het vlees en de vis, vind je er ook een rijke selectie aan salades, groenten en typische Braziliaanse bijgerechten zoals feijoada (zwarte bonensoep met varkensvlees).
  3. Itaipu Restaurant: Gelegen naast het fameuze Itaipu Dam, dit restaurant biedt een fantastisch uitzicht gecombineerd met een verscheidenheid aan zowel lokale als internationale gerechten. Het is de perfecte plek om te ontspannen na een rondleiding door de dam.
  4. La Mafia Trattoria: Voor een verandering van tempo en smaak, biedt La Mafia Trattoria een selectie van heerlijke Italiaanse gerechten. De sfeer doet denken aan de jaren '20, met foto's van beroemde maffiosi aan de muren, wat een unieke ervaring biedt aan de bezoekers.
  5. Capitão Bar: Als je zin hebt in een informele maaltijd met een geweldig uitzicht op de Paraná-rivier, dan is Capitão Bar de plek om te zijn. Hier kun je genieten van verse vis, zeevruchten en koude drankjes terwijl je ontspant op het terras. Het is een perfecte plek om de dag af te sluiten na een bezoek aan de watervallen.

Even ten zuiden van Natal, verstopt in een rotsachtige baai, vind je het levendige plaatsje Pipa en Tibau do Sul. Pipa is zeer populair de Brazilianen zelf die hier komen genieten van zon, zee, strand en het bruisende nachtleven. De hoofdstraat heeft vele goede restaurants en leuke bars. 

Eén van de absolute trekpleisters van Pipa zijn de wilde dolfijnen die er te bewonderen zijn bij de 'Baia do Golfinhos', de dolfijnen baai. Geniet overdag van de prachtige stranden of beleef boeiende excursies zoals buggytours over de kilometerslange stranden, boottochten, paardrijtochten en meer. 's Avonds komt dit bruisende plaatsje tot leven met talloze bars, winkeltjes en goede restaurants.

Het strand van Pipa wordt omgeven met prachtige groene kliffen. Het dorpje zelf heeft een prima toeristische infrastructuur met kleinschalige hotels / pousadas.

Genesteld ten oosten van het levendige Rio de Janeiro, bevindt zich de stralende Costa do Sol, oftewel de Zonnekust. Dit gebied herbergt enkele van Brazilië's meest pittoreske strandbestemmingen, waar zowel lokale als internationale toeristen naar hartenlust kunnen genieten. Binnen deze kustparels springt Buzios, gelegen in de regio 'Cabo Frio', onmiskenbaar in het oog.

Buzios, een elegant en trendy schiereiland, pronkt met 17 adembenemende stranden die variëren van avontuurlijke surfhotspots tot vredige baaien. Watersportliefhebbers worden verwend met geweldige surf-, kite- en windsurfomstandigheden dankzij de constante wind. Maar of je nu op zoek bent naar luxe accommodaties of een bruisend nachtleven, Buzios heeft voor ieder wat wils.

Het 'Saint Tropez' van Brazilië, zoals Buzios tegenwoordig bekendstaat, heeft zijn eenvoudige wortels als een slaperig vissersdorpje uit de jaren '60 weten te behouden. De transformatie naar een glamoureuze vakantiebestemming begon toen de Franse actrice Brigitte Bardot haar liefde voor het idyllische landschap van Buzios verklaarde en het tot haar vakantieplek benoemde. Deze roem heeft een stroom van toeristen aangetrokken en heeft geresulteerd in de opkomst van verfijnde boetiekhotels, exquise eetgelegenheden en modieuze boetieks.

Naast al deze genoegens is Buzios ook een perfecte uitvalsbasis voor een dagexcursie naar het betoverende Arraial do Cabo, ook wel het 'Caribisch gebied van Brazilië' genoemd. Met zijn ongerepte witte zandstranden en glashelder water, is een bezoek aan Arraial do Cabo absoluut de moeite waard.

Het bezoeken van Buzios en haar omgeving is gemakkelijk te combineren met een reis naar de 'Cidade Maravilhosa', oftewel de prachtige stad Rio de Janeiro, slechts op 2,5 uur of 165 km rijafstand. Zo kunnen reizigers zowel de opwindende stadsexcitatie ervaren als ontspannen aan het strand.

Superieure klasse hotels

Hotel Miramar Hotel by Windsor ligt recht tegenover het beroemde Copacabana-strand en is één van de beste hotels van Rio de Janeiro. Deze accommodatie heeft een prachtig zwembad en een moderne fitnessruimte. Het ontbijtbuffet is er fantastisch en zeer uitgebreid. Tijdens het ontbijt kunt u het prachtige uitzicht op het strand bewonderen. De bar op het dak schenkt drankjes. Dineren is mogelijk in het eigen restaurant.

Alle kamers met airconditioning hebben een interieur in grijze tinten. U vindt er een kluisje, een minibar en een flatscreen-tv met kabelzenders. De privébadkamer is voorzien van een badjas en toiletartikelen.

In de buurt zijn veel winkels, supermarkten, restaurants, bars en discotheken gevestigd. Bovendien is er een strandservice beschikbaar, met handdoeken, stoelen en parasols.

Het 5-sterren Hotel Belmond das Cataratas biedt een ongeëvenaarde ervaring, genesteld in het hart van het Nationaal Park van Foz do Iguaçu. Dit historische hotel, op slechts een steenworp afstand van de adembenemende Iguaçu-watervallen, biedt gasten de unieke kans om deze natuurlijke wonderen buiten de reguliere bezoekuren te verkennen, dankzij de exclusieve locatie.

Met elegant ingerichte kamers en suites ademt het hotel een klassieke koloniale sfeer uit, compleet met moderne gemakken zoals airconditioning, een gevulde minibar, persoonlijk kluisje en kabel-tv voor optimaal comfort.

Gastronomie staat centraal in het Belmond das Cataratas, waar het restaurant Braziliaanse specialiteiten en internationale keukens presenteert in een sfeervolle setting met zowel binnen als buiten dineren. De twee bars bieden een ontspannen ambiance met live muziek, perfect voor een aperitief of een late-night cocktail.

Voor ontspanning kunnen gasten zich terugtrekken in het zwembad, zich overgeven aan de verzorgende behandelingen in de spa, een spel spelen op de tennisbaan, of gebruikmaken van de uitstekende vergaderfaciliteiten. Het kroonjuweel van het hotel is ongetwijfeld de panoramische uitkijkpost, waarvan het uitzicht over de watervallen een onuitwisbare indruk achterlaat op alle bezoekers.

Het hotel Sombra e Agua Fresca is één van de beste opties om te verblijven in Pipa. Het is centraal gelegen in Pipa op 5 minuten loopafstand van de hoofdstraat en pal naast het strand 'Praia do Amor', vrij vertaald 'liefdesstrand'. Dit hotel biedt prachtige uitzichten op de omgeving en beschikt over 3 complexen.

U verblijft in dit geval in het Spa gedeelte en krijgt gratis toegang tot de faciliteiten en zwembaden van alle drie de complexen. Alle kamers zijn uitgerust met airconditioning, kabel-tv, cd-en dvd-speler, minibar, kluisje, haardroger en een kingsize bed.

De recreatieve faciliteiten omvatten twee panoramische zwembaden, een bar, een ontspanningsruimte, een lounge en een restaurant. De zwembaden van het hotel bevinden zich op het hoogste punt van Pipa en bieden een spectaculair panoramisch uitzicht over de Atlantische Oceaan, het strand 'Praia do Amor', het strand 'Chapadão' en het dorpje van Pipa.

Het PortoBay Búzios is een betoverend boutique hotel dat de essentie van Búzios, een pittoresk stadje aan de kust van Brazilië, perfect vangt. Dit charmante toevluchtsoord ligt in een tropische omgeving, biedt een exclusieve en intieme ervaring die ideaal is voor reizigers die op zoek zijn naar rust en schoonheid in een van de meest idyllische bestemmingen van Brazilië.

Verscholen in het weelderige groen, combineert PortoBay Búzios moderne elegantie met de ontspannen sfeer van het strandleven. Elke kamer en suite is uniek ingericht, met een focus op comfort, privacy en het bieden van een serene toevluchtsoord weg van de drukte. Van privébalkons tot dompelbaden, de accommodaties zijn ontworpen om het meeste uit de natuurlijke schoonheid van de omgeving te halen.

Gasten kunnen genieten van een scala aan faciliteiten, waaronder een verfrissend zwembad omringd door tropische tuinen, een spa voor ontspannende behandelingen en een gezellige bar waar exotische cocktails geserveerd worden. Het hotel biedt ook een ontbijtbuffet met een verscheidenheid aan lokale en internationale delicatessen, ideaal om de dag te beginnen.

PortoBay Búzios ligt dicht bij het centrum van Búzios, waar bezoekers een levendige sfeer zullen vinden met tal van restaurants, bars, en boetieks langs de beroemde Rua das Pedras. Het hotel is ook de perfecte uitvalsbasis om de meer dan twintig prachtige stranden die Búzios rijk is te verkennen, elk met zijn eigen unieke charme.

Of u nu op zoek bent naar avontuurlijke watersporten, ontspannende dagen op het strand of de lokale cultuur en keuken wilt ervaren, PortoBay Búzios biedt een onvergetelijke ervaring die de ziel van deze bijzondere plek weerspiegelt. Met zijn warme gastvrijheid en aandacht voor detail is het PortoBay Búzios hotel een perfecte keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een authentiek en luxueus verblijf in het hart van Búzios.

Excursies inbegrepen

Vandaag staat er een privé dagexcursie (duur circa 6 uur) op het programma naar het Christusbeeld op de 710 meter hoge Corcovado berg en daarna de suikerbroodberg.

U wordt in de ochtend opgepikt bij het hotel en naar de Corcovado gebracht. Het beeld is ongetwijfeld één van de meest bekende monumenten ter wereld en een bezoek aan Rio is niet compleet zonder hier te zijn geweest. U wordt tot aan de voet van de Corcovado berg gebracht, waar u het treintje neemt die de steile helling opkrult door het Tijuca bos richting de top.

Eenmaal boven kunt u het beeld van dichtbij bewonderen en genieten van adembenemende uitzichten over de wijken Copacabana, Ipanema, Leblon, de botanische tuinen en het 'Rodrigo Freitas' meer. 

Na het bezoek aan de Corcovado gaat de excursie verder naar de Suikerbroodberg 'Pao de Acucar'. In de oude 'Urca' buurt gaat u aan boord van de kabelbaan, waar de enerverende klim naar de 215 meter hoge Urca heuvel begint. Op de Urca heuvel zijn een aantal winkeltjes, kunt u genieten van het mooie uitzicht en is er een café. 
Hierna vervolgt de kabelbaan zijn enerverende tocht over beboste heuvels naar de 395 meter hoge top van de suikerbroodberg. Hier kunt u genieten van de meest spectaculaire panoramische uitzichten over Rio de Janeiro.

Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel.

Als je in Rome bent, doe dan zoals de Romeinen. Als je in Rio bent, leer dan Samba! Je voelt je pas echt een local als je doet wat de locals doen en gaat waar de locals gaan. Je zou kunnen denken dat het onmogelijk is om in één nacht Samba te leren, maar je zult de smaak snel te pakken krijgen. Je zult genoeg weten om je te onderscheiden van de vele Brazilianen die nooit een poging hebben gewaagd om te dansen! Rio is opwindend met veel mooie dingen om te zien, maar vergeet niet om het ook echt te beleven!

Hoogtepunten

  • 1 uur Samba les
  • Professionele Dansinstructeur
  • Samba Avondje Uit

Na de één uur durende express Samba cursus, ben je klaar om de dansvloer op te gaan en te ervaren wat het nachtleven van Rio echt inhoudt. Je gaat waar de locals gaan en met de stappen die je hebt geleerd, zul je je helemaal op je gemak voelen! Toegang tot de club is niet inbegrepen.

Transfers

Deze tour biedt geen retourvervoer tussen hotels en de locatie van de dansles. U kunt naar het ontmoetingspunt per taxi of met de Uber.

Ontmoetingspunt: Rua Farme de Amoedo, 135 - Ipanema

Excursie Rio by Night

Rio is befaamd vanwege de Samba en het informele en relaxte levenstempo. Een uniek onderdeel van het nachtleven in Rio zijn de buitenlocaties waar de 'Cariocas' (locals uit Rio) zich verzamelen voor een 'Roda de Samba'. Een groep muzikanten speelt hierbij bekende samba liedjes rondom een tafel, terwijl de menigte meezingt onder het genot van ijskoude biertjes en caipirinha cocktails.

Als je het echte authentieke nachtleven van Rio wilt ervaren, dan is deze tour ideaal. Je wordt naar de verschillende plekken gebracht waar deze bijeenkomsten plaats vinden, hierbij de gelegenheid biedend om van de goede muziek te genieten in een ontspannen sfeer.

Na het bezoek aan de 'Roda de Samba' volgt nog een bezoek aan een typische Samba bar in de uitgaanswijk van Rio genaamd 'Lapa' om te genieten van nog meer live muziek en te feesten. De excursie vangt aan om 20u bij het hotel. U wordt er opgehaald en weer afgezet. Drankjes en eten zijn niet inbegrepen.

In de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel en gaat u op privé-excursie naar de Braziliaanse zijde van de watervallen (duur 3 uur).

De excursie begint in het bezoekerscentrum van het Iguaçu nationale park met een autorit door de subtropische vegetatie van de het nationale park tot aan de watervallen. Nabij de watervallen gaat u te voet verder  naar de canyons waar u kunt genieten van prachtige panoramische uitzichten over de watervallen en 'Devil's Throat' aan de Argentijnse zijde van de watervallen.

In een glazen lift langs een klif kunt u vervolgens omhoog gaan voor een prachtig bovenaanzicht van de watervallen. Hier zijn ook wat horecagelegenheden om onder het genot van een drankje en een hapje het spektakel te bewonderen. Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel. (entree nationale park niet inbegrepen, ca. usd 30)

De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden.

In de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel voor de privé-excursie naar de Argentijnse zijde van de watervallen (duur ca. 4 uur).

De tocht gaat over de 'Tancredo Neves' brug, waarna u Argentinië binnenkomt. Hier worden prachtige uitzichten geboden op de Iguaçu canyon. In tegenstelling tot de Braziliaanse zijde, zijn aan deze kant diverse voetpaden te betreden die panoramische uitzichten bieden over de watervallen en het aangrenzende subtropische regenwoud. Het hoogtepunt van de excursie vormt het uitzicht vanaf het platform dat zich bovenop de rand van 'Devil's Throat' bevindt. Het enorme volume water dat hier de afgrond in stort zorgt ervoor dat de lucht letterlijk gaat trillen en er een spectaculaire mist wolk ontstaat. Ook aan de Argentijnse zijde zijn diverse horeca gelegenheden om onder het genot van een drankje en een hapje te genieten van de watervallen. (entree nationale park niet inbegrepen, ca. usd 30). 

Tijdens het bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen is het mogelijk om een fantastische jungle- en watervallen bootexcursie bij te boeken, de Gran Aventura Boat tour.

Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel. 

GRAN AVENTURA BOAT TOUR - EXCURSIE - ARGENTIJNSE ZIJDE WATERVALLEN

Dit unieke avontuur combineert twee fantastische elementen van Iguassu National Park in de vorm van een jungle- en watervallen met de boot excursie. U komt binnen in de jungle op een speciale truck met een panoramisch uitzicht over het regenwoud. De ervaren gids vertelt u van alles over de spectaculaire omgeving.De acht kilometer lange truck rit brengt u naar Puerto Macuco, waar u 100 meter afdaalt naar een ponton op de rivier voor het tweede deel van de reis .

Hier gaat u aan boord van een motorboot voor de zes kilometer lange boottocht - waarvan twee kilometer een stroomversnellingen -door de canyon van de rivier Iguassu naar de watervallen. Na het genieten van het uitzicht vanaf de rustige kant van San Martin Island , komt u bij de Tres Mosqueteros waterval , waar zowel de Braziliaanse en Argentijnse zijde en de beroemde Devil's Throat wordt aanschouwd.

De boot gaat verder langs de oever van het eiland naar het meest spannende deel van de excursie waar je tot in de San Martin waterval komt - de grootste waterval. Dit is een prachtige en onvergetelijke ervaring.

Let op; de vermelde prijs van deze excursie geldt in combinatie met de halve dagexcursie naar de Argentijnse zijde van watervallen, aangezien deze wordt aangeboden terwijl u de Argentijnse zijde van de watervallen bezoekt.  

Tijdens deze excursie gaat u de omgeving van Pipa op spectaculaire wijze verkennen met een enerverende strand, meren en duinen buggy dagtour. "Wilt u een buggytour met of zonder emotie?", zal de buggy chauffeur u vragen. De keus is uiteraard aan u. Zorg dat u goed beschermd bent tegen de zon en u zult een fantastische dag hebben.

U wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel. 

Optionele excursies

Voor een beter begrip van de sociologische context van de Braziliaanse samenleving mag een bezoek aan een favela niet ontbreken. Tijdens dit bezoek krijg je een binnenkijkje in het dagelijks leven van de wijk, de sociale organisatie, en krijg je inzicht in hoe het rioleringssysteem, water, elektriciteit, huisvesting, architectuur werkt, in een doolhof van trappen en steegjes en meer, allemaal begeleid door een lokale gids die in de favela woont. Het bezoek aan de favela Pavão-Pavãozinho, gelegen tussen Ipanema en Copacabana, wordt volledig te voet gedaan en terwijl je langzaam stijgt, wordt het uitzicht steeds indrukwekkender door Rio vanuit een ander perspectief te bekijken. Bij aankomst boven op de heuvel gaat de wandeling verder langs een pad door het bos, wat nog meer verbluffende uitzichten biedt. Voordat de tour eindigt, maken we een stop in een gemeenschapsrestaurant voor een heerlijke lunch. Deze tour is sociaal verantwoordelijk. Veel van de inkomsten uit de verkoop van deze tour blijft in de gemeenschap: De gidsen die bewoners zijn van de gemeenschap worden direct bevoordeeld, de lunch wordt in de buurt gedaan en we ondersteunen sociale acties in de gemeenschap, zoals Engelse lessen en schilderlessen.

Duur: 3,5 uur Vertrek: 10:00

Inbegrepen:

  • Begeleiding door een favela-bewoner
  • Wandeltour en jungle hike
  • Stop bij een lokaal sociaal project
  • Bezoek aan een gemeenschapstuin met adembenemende uitzichten over Copacabana Beach
  • Lunch in een gemeenschapsrestaurant

Niet inbegrepen:

  • Fooien
  • Persoonlijke uitgaven
  • Drankjes

Belangrijk: Een minimale fysieke conditie is nodig voor deze tour, veel trappen en enkele steile beklimmingen. Neem zonnebrandcrème en insectenwerend middel mee. Bij regen of andere ongunstige weersomstandigheden, voor de eigen veiligheid van de passagier, wordt de jungle hike geannuleerd.

Deze tour wordt aangeboden met een gemengde internationale groep met een vast ontmoetingspunt. Op privé basis is ook beschikbaar voor een  toeslag.

Prijs 55,00 € / p. P.

Deze excursie duurt circa 4 uur staat in het teken van een enerverende jeep tocht door het weelderige 'Tijuca ' regenwoud die de heuvels van Rio de Janeiro bedekken als een deken.  'Floresta da Tijuca' is 's werelds grootste stedelijke jungle en herbergt tal van watervallen, subtropisch regenwoud en één van de mooiste uitzichten van Rio, namelijk de 'Vista Chinesa'. Hier worden panoramische vergezichten geboden over de stranden van Copacabana en Ipanema, de Suikerbrood berg en de baai van Guanabara. Tijdens de jeep tour staan verschillende strategische stops op het programma voor wandelingen door de jungle, foto momenten en er is zelfs de mogelijkheid om te zwemmen bij de watervallen.

De excursie vangt aan in de ochtend en wordt aangeboden in gezelschap van andere toeristen. U wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel.

Prijs 59,00 € / p. P.

Deze avond excursie combineert een spectaculaire show in met een heerlijk grill diner in de uitgaansgelegenheid Plataforma. Na het diner begint de show, waarbij een variëteit aan spektakel voorbij komt zoals Samba, Lambada en Capoeira demonstraties. Deze mooi show is zeer bekend in Rio.

U wordt 's avonds opgehaald en weer afgezet bij het hotel.

Excursie naar de botanische tuinen in gezelschap van andere toeristen, duur circa 3 uur. Prive excursie beschikbaar tegen meerkosten. U wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel.

Deze excursie voert u naar de meest indrukwekkende botanische tuinen van Rio de Janeiro, de 'Jardim Botanico do Rio de Janeiro'. De botanische tuinen zijn aangelegd in de 19e eeuw en liggen midden in Rio. Deze weelderige en ruime tuinen vormen een oase van rust, te midden van deze metropool en bieden een ongelooflijke verzameling van zowel inheemse als uitheemse plantensoorten, zo'n 6.200 soorten, waarvan sommigen tot enorme proporties zijn gegroeid.

Talloze kleurrijke vogelsoorten en Tamarins (verwant aan aapjes) gedijen in dit ecologische paradijs.Een wandeling door het park brengt je langs de prachtige flora en enkele interessante bezienswaardigheden, zoals de antieke buskruit fabriek en de 'Solar da Imperatriz'. Hier huist een school over tropische plantkunde, de eerste in Latijns Amerika.

De excursie eindigt in de 'Sao Cristovão' wijk met een bezoek aan de 'Quinta da Boa Vista' huizen, waar voorheen Portugese koninklijke familie woonde. Tegenwoordig is hier het Nationaal Historisch Museum gevestigd. De huizen werden vroeger ook wel het tropische Versailles genoemd vanwege de bijzondere architectuur. 

Een bezoek aan het museum is niet inbegrepen, maar kan wel geregeld worden op aanvraag.

Prijs 32,00 € / p. P.

Kom genieten van een heerlijke Braziliaanse 'churrasco' in combinatie met een mooie folklore show. Engelse beschrijving:

On the way to the Falls you will find the Rafain Cataratas Churrascaria. This is a special place as it offers its clients a varied buffet with a range of hot dishes, salads and desserts, besides a large variety of excellent meat dishes. It daily hosts the 'Latin Americano' show, where various folkloric presentations give it a party air. This Latin American show starts with popular Brazilian music, followed by a performance of Paraguayan harp and the "Garrafas" dance. It then continues with traditional Bolivian music, followed by the Argentinian tango, Mexican folk music, typical Gaúcho music from Southern Brazil and it finishes with a folkloric performance of "Endeablados" and "Carporales" from Bolivia.

Please note that this tour is not available on Sundays.

Prijs 98,00 € / p. P.

De 10 minuten durende panoramische helikopter vlucht wordt aangeboden tijdens het bezoek aan de Braziliaanse zijde  van het park. Tijdens de vlucht kunt u genieten van een adembenemend uitzicht van de watervallen. De tour wordt aangeboden in gezelschap van andere toeristen.

Prijs 147 € / p. P.

Dit is een zeer interessante excursie naar de Itaipu dam. U wordt opgehaald bij het hotel naar de Itaipu Dam gebracht. Niet ver gelegen van de spectaculaire watervallen van Foz do Iguaçu, hebben de Brazilianen hun eigen wonder gecreëerd. Gelegen aan de rivier de Paraná op de grens van Brazilië en Paraguay, had de energiecentrale achttien jaar nodig om gebouwd te worden. De acht kilometer lange dam bevat momenteel negentien 700 megawatt turbines die 76 miljard kilowattuur stroom per jaar genereren, maar zodra de installatie van de twintigste turbine wordt voltooid, zal de productie verhogen tot een fenomenale 14.000 megawatt.

10 Braziliaanse staten, met inbegrip van het Federaal District van Brasília en Paraguay, worden voor een gedeelte van de energiebehoefte voorzien door deze dam. Naast een toeristische attractie op zich, leidde de dam tot de bouw van de stad Foz do Iguaçu, dat tegenwoordig bloeit als gevolg van het toerisme en de handel met de buurlanden.

Na de excursie word je weer afgezet bij het hotel. De excursie duurt een aantal uur.

Prijs 35,00 € / p. P.

In en om Pipa is ontzettend veel te doen. Bij onze Nederlandstalige host ter plaatse kunt u fantastische excursies boeken. Bekijk hier een overzicht ervan:

  • Solemio tour: Dit is een gastronomische tour over het meer van Tibau, Drinken en eten is inclusief tijdens de dagtour. Samen met andere toeristen verkent u het prachtige meer van Tibau. Maar het meer is meer dan een meer. Het is namelijk direct verbonden met de zee en dus onderhevig aan eb en vloed. Hierdoor heerst er een bijzonder ecosysteem. Tijdens de tocht zijn er meerdere zwemstops gepland en u gaat zelf schelpdieren vangen, die erna worden gebruikt voor de lunch. U wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel. 
    Deze tour kost circa 55 euro per persoon. 

  • Kayak: Heeft u zin in een actieve dag. Ga dan kayakken op de mooie zee van Pipa. Dit kost circa 15 euro per persoon

  • Quad tour: Voor de avontuurlijk ingestelde gasten, is er een Quad tour te boeken, waarmee u de omgeving van Pipa kunt verkennen. Het huren van een Quad in Pipa kost circa 55 euro per persoon

  • Paardrijden Pipa: Pipa leent zich heel goed ook om te paardrijden. U wordt opgehaald bij het hotel en naaar de fazenda gebracht, waar de paarden op stal staan. Vervolgens gaat u heerlijk paardrijden in de omgeving van Pipa en over de stranden. De paarden zijn kalm en ook geschikt voor beginners. U kunt al paardrijden vanaf 49 euro per persoon. 
Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.