Reiscode: 5009

Reisvoorstel 5009

Hierbij ontvangt u het reisvoorstel naar Brazilië. Het is een prachtige rondreis geworden. Uiteraard zijn wijzigingen nog mogelijk in het offertetraject. Het is immers een reis op maat. Neem het rustig door en dan verneem ik graag uw terugkoppeling.

Op de trajecten tussen Fortaleza - Natal en Maceio - Salvador hebben wij binnenlandse vluchten opgenomen. De vluchten zijn voor relatief goedkoop te boeken en u bespaart zo behoorlijk in lange reisdagen, waardoor u meer van de reis kunt genieten. 

De geselecteerde vluchten zijn nu nog beschikbaar. Om de reis voor deze reissom te boeken, is het belangrijk om de rondreis zo spoedig mogelijk vast te leggen, zodat we de geselecteerde vluchten kunnen garanderen voor het gebruikte tarief en de geselecteerde accommodaties beschikbaarheid hebben.

In de regel geldt, hoe langer we wachten met het boeken, des te duurder worden de vluchten, want de goedkopere boekingsklasses raken als eerste vol op de vluchten en daardoor kunnen de tickets duurder worden.
  

  • Om de reis te boeken, ontvangen wij graag de volgende gegevens: 

    • Namen zoals vermeld in het paspoort
    • Geboortedata
    • Paspoortnummers
    • Adres voor vermelding op de factuur
    • Mobiel nummer waarop het reisgezelschap tijdens de reis bereikbaar is
    • Contactgegevens van kennis of familie die niet meegaat tijdens de reis


  • Deze gegevens kunt u via het aanvraag tabblad van het reisvoorstel versturen. Uw gegevens worden via een beveiligde HTTPS verbinding naar ons verstuurd.

 

Uitkijkend naar uw reactie. 

Hartelijke groet namens het BRS team,

Gustavo Lucena Lage
Reisadviseur

2.557,00 € p.p. 18 dagen
  • Fortaleza
  • Natal, Pipa en Joao Pessoa
  • Maceio
  • Salvador
  • Dag 1: 1 september
  • Dag 18: 18 oktober (aankomst in Nederland)

  • Reissom:

    • € 2.557,- per persoon op basis van deelname 3 personen
      • korting: € 79,- per persoon wanneer geboekt voor 08 Februari 2017. De reissom komt dan uit op €2.478,- per persoon
  • Inbegrepen:

    • Vluchten; 

      TAP 01 SEP,  AMSTERDAM - FORTALEZA,  VERTREK: 1340 AANKOMST: 2040 (OVERSTAP ONDERWEG IN LISSABON

      GOL 04 SEP,  FORTALEZA - NATAL, VERTREK: 1415 AANKOMST: 1510

      AVIANCA 15 SEP,  MACEIO - SALVADOR,  VERTREK: 1214 AANKOMST: 1324 

      TAM 17 SEP, SALVADOR - AMSTERDAM, VERTREK: 2320 AANKOMST: 1800 (OVERSTAP ONDERWEG IN LISSABON. DE TERUGWEG LIJKT LANGER TE DUREN VANWEGE HET TIJDSVERSCHIL)


    • Accommodatie;
      In de geselecteerde hotels, met verblijf in een 2-persoonskamer + 1-persoonskamer

    • Maaltijden; 
      Ontbijt is inbegrepen

    • Vervoer; 
    • Alle vermelde transfers
    • Excursies; 
      Excursies die vermeld zijn in het excursie tabblad of de dag tot dagbeschrijving

    • Reisbegeleiding; 
      Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 

    • Zekerheden; 
      Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).


  • Niet inbegrepen: 

    • Optionele excursies; 
      Excursies die eventueel vermeld zijn in het optionele excursie tabblad 

    • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 

    • Boekingskosten á € 18,- per dossier

Na aankomst in Fortaleza wordt u verwelkomd op de luchthaven en naar het hotel gebracht met een privé transfer. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed.

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Fortaleza

Vandaag is een vrije dag om naar eigen inzicht te besteden. 

Vandaag is een vrije dag om naar eigen inzicht te besteden. 

Vandaag staat het traject naar Natal op het programma. U wordt opgehaald bij het hotel en met een privé transfer naar de luchthaven van Fortaleza gebracht. Aansluitend is de binnenlandse vlucht naar Natal. Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een privé transfer naar het hotel in Natal gebracht. 

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Natal

Vrije dag om te genieten van Natal. Uiteraard zijn er optionele excursies te boeken.

Vandaag staat het traject naar Pipa op het programma. U wordt opgehaald bij het hotel en met een privé transfer Pipa gebracht. De rest van de dag kunt u heerlijk genieten van Pipa. 

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Pipa

Vandaag gaat u de omgeving van Pipa op spectaculaire wijze verkennen met een enerverende strand, meren en duinen buggy dagtour. "Wilt u een buggytour met of zonder emotie?", zal de buggy chauffeur u vragen. De keus is uiteraard aan u. Zorg dat u goed beschermd bent tegen de zon en u zult een fantastische dag hebben.

U wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel. 

Vandaag staat het volgende traject op het programma. U wordt opgehaald in Pipa bij het hotel en met een privé transfer naar João Pessoa gebracht, waar u wordt afgezet bij het hotel. Ga na aankomst heerlijk wandelen over de kilometerslange boulevard bijvoorbeeld. 

  • Zie tabblad hotels voor de accommodatie selectie tijdens uw verblijf in João Pessoa

Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden en te genieten van João Pessoa. 

Vandaag staat het volgende traject op het programma. U wordt opgehaald in João Pessoa bij het hotel en met een privé transfer naar Maceio gebracht, waar u wordt afgezet bij het hotel. Deze transfer duurt circa 5 uur, vanwege de grote rijafstand (bijna 400 km). 

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Maceio

Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden. 

Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden. 

Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden. 

Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden. 

Vandaag staat het traject naar Salvador op het programma. U wordt opgehaald bij het hotel en met een privé transfer naar de luchthaven van Maceió gebracht. Aansluitend is de binnenlandse vlucht naar Salvador. Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een privé transfer naar het hotel in Salvador gebracht. 

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Salvador

Deze tour start bij uw hotel waar u wordt opgehaald voor een 4 uur durende Panoramische citytour door Salvador, waarbij u de belangrijkste bezienswaardigheden gaat ontdekken. De excursie wordt begeleid door een Engelssprekende gids en u wordt na afloop weer afgezet bij het hotel.

Vandaag eindigt het verblijf in Salvador. U wordt naar opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven van Salvador gebracht met een privé transfer, waarna u door gaat naar de volgende bestemming naar keuze. Einde arrangement.

Fortaleza is de hoofdstad (2,5 miljoen inwoners) van de staat Ceará in het Noordoosten van Brazilië. Een zonovergoten, duinrijke strandbestemming met een gemiddelde jaartemperatuur van 27 graden. Fortaleza heeft een uitstekende toeristische infrastructuur met een ruim aanbod aan hotels. Het centrum van deze levendige, jonge stad bruist rondom de 'Mercado Central'.

Fortaleza is één van de beste opties in Brazilië om te winkelen, met name voor kleren, hangmatten en handwerk.'Praia do Futuro' is het langste strand van de stad, met een lengte van wel 25 km. Het is een zeer populair strand om te zwemmen en te duiken. Bovendien zijn er veel faciliteiten langs het strand, zoals kleine horecagelegenheden waar je een lekker drankje of hapje kan nuttigen. Probeer bijvoorbeeld de typische visstoofpot van Ceára, bereid met lokale vis in een saus van verse groenten: één van de meest traditionele gerechten van Fortaleza.

Verder staat Fortaleza bekend om haar uitbundige nachtleven, met talloze gelegenheden waar je de Forro kunt dansen, een typische sensuele dansstijl uit het noordoosten van Brazilië.

In de kleine staat van Rio Grande do Norte ligt de zonovergoten kuststad Natal. Deze toeristische stad met zo'n 600.000 inwoners is gebouwd middenin een gebied met grote duinen die honderden kilometers naar het noorden uitstrekken tot aan de staat Ceara. Het is fantastisch om rond de stranden van Genipabu buggy tochten te beleven en voor de actieve toerist is er zelfs de mogelijkheid om te zand boarden.

Natal zelf heeft hele mooie stranden, heel veel zon gedurende het hele jaar en een constante passaatwind. Het toerisme heeft een grote vlucht genomen in de afgelopen tien jaar. Het levendige strand 'Praia dos Artistas' is DE plek voor vertier in Natal, zowel overdag als 's avonds. Op de heuvel net erachter kan je genieten van een panoramisch uitzicht over de gehele stad. De meest bekende heuvel van Natal is de 'Morro do Careca', een iconische heuvel bij het 'Ponta Negra' strand gelegen, met haar talloze hotels en bars langs de boulevard.

Als je naar Brazilië wilt komen voor een zon, zee en strand vakantie, dan is Natal een topbestemming. Bovendien zijn er ten zuiden van Natal enkele bijzondere plaatsjes aan de rotsachtige kust, zoals de levendige badplaats Pipa, een geliefde bestemming bij Brazilianen zelf vanwege het levendige centrum en de prachtige stranden. Eén van de absolute trekpleisters van Pipa zijn de dolfijnen die er te bewonderen zijn. Het plaatsje Bahia Formosa is wat kalmer en staat bekend om de goede surfgolven.

Even ten zuiden van Natal, verstopt in een rotsachtige baai, vind je het levendige plaatsje Pipa en Tibau do Sul. Pipa is zeer populair de Brazilianen zelf die hier komen genieten van zon, zee, strand en het bruisende nachtleven. De hoofdstraat heeft vele goede restaurants en leuke bars. 

Eén van de absolute trekpleisters van Pipa zijn de wilde dolfijnen die er te bewonderen zijn bij de 'Baia do Golfinhos', de dolfijnen baai. Geniet overdag van de prachtige stranden of beleef boeiende excursies zoals buggytours over de kilometerslange stranden, boottochten, paardrijtochten en meer. 's Avonds komt dit bruisende plaatsje tot leven met talloze bars, winkeltjes en goede restaurants.

Het strand van Pipa wordt omgeven met prachtige groene kliffen. Het dorpje zelf heeft een prima toeristische infrastructuur met kleinschalige hotels / pousadas.

João Pessoa is de zonovergoten hoofdstad van de staat Paraiba. Het telt circa 700.000 inwoners en ligt tussen Recife en Natal in het noordoosten van Brazilië. Het is een strandbestemming met een boulevard van maar liefst 18 kilometer.

Tot 08 uur 's ochtends is het verboden hier te rijden zodat je vrijuit kunt wandelen, skaten, fietsen en hard lopen langs deze prachtige kust. João Pessoa biedt een ruime keuze aan goede hotels en restaurants.

Het is een toeristisch minder ontwikkelde bestemming dan bijvoorbeeld het nabij gelegen Natal. Dit maakt het een ideale bestemming voor families die hier kunnen genieten van de relatief rustige stranden en tempo van de stad. Bovendien is het zeewater er warm en zijn er weinig golven, waardoor het aanvoelt als één groot zwembad. 'Ponto dos Seixas' is het meest oostelijk gelegen punt van Zuid Amerika. Vanaf de nabijgelegen kliffen van Cabo Branco worden geweldige vergezichten geboden. E

en andere belevenis is de absoluut waanzinnige zonsondergang aan het rivierstrand 'Praia do Jacaré'. Geniet van de laatste minuutjes van de dag op de tonen van Ravel's Bolero. In de wijk Tambau bevindt zich het meest bijzondere hotel van de stad, het ronde hotel Tropical Tambaú dat half op het strand, half of de boulevard is gebouwd.

Pal tegenover vind je een leuke toeristische markt een aantal leuke bars. De staat Paraiba biedt verder talloze bounty stranden, zoals het nudistenstrand Tambaba en het prachtige 'Coquerinho'. In juni zijn hier de Sao João festiviteiten, het uitbundig gevierde oogstfeest dat een traditie is in verschillende steden in het noordoosten van Brazilië. Wil je dit ook een keer meemaken, dan kan dat uiteraard. Wij hebben hier een mooi arrangement voor ontwikkeld.

Maceió is de hoofdstad van de kleine staat Alagoas in het noordoosten van Brazilië. De stad heeft een goede toeristische infrastructuur. Pajuçara, Ponta Verde en Jatiuca zijn witte zandstranden die gebaad worden door een smaragdgroene oceaan. Sowieso staan de stranden in de staat Alagoas bekend als de mooiste van heel Brazilië.

Op ongeveer twee uur rijden ten zuiden van Maceió bevindt zich het koloniale dorpje Penedo, met een indrukwekkende verzameling aan barok kerken en elegante herenhuizen. Ook ten zuiden van Maceió zijn de beste stranden van Alagoas te vinden zoals 'Praia do Francês'. En het rif, het eiland en het mangrove landschap van Barra do São Miguel zijn ronduit verbluffend.

Wij bieden een prachtige self-drive aan die van Recife via deze schitterende bestemmingen naar Salvador loopt.

Bekleed met een rijk historisch erfgoed en een bruisende cultuur, vormt Salvador, gelegen in de schilderachtige staat Bahia, de ultieme bestemming voor zowel ontdekkingsreizigers als ontspanningszoekers. Als voormalige hoofdstad van Brazilië, gekenmerkt door haar positie op een schiereiland dat een adembenemende baai domineert, biedt Salvador een ongeëvenaarde ervaring van het Braziliaanse leven.

Bahia is een symbool van een rustiger levensritme voor de Brazilianen, en haar hoofdstad, Salvador, is een levendige caleidoscoop van kleuren, klanken en religieuze invloeden. De invloed van de Afro-Braziliaanse bevolking, voortgekomen uit een pijnlijk verleden als belangrijkste haven voor de slavenhandel, is diep verankerd in de cultuur van Salvador. Dit wordt weerspiegeld in de capoeira, een fascinerende samensmelting van dans en vechtkunst, ontwikkeld door de slaven in deze historische stad.

Het hart van Salvador, het historische centrum genaamd Pelourinho, is een ware schatkamer van koloniale architectuur en barokke kerken. Maar na zonsondergang komt Pelourinho pas echt tot leven. Het transformeert in een bruisende scène van nachtleven, gevuld met een overvloed aan restaurants, bars en clubs. Salvador is ook bekend om zijn levendige carnaval, dat zich onderscheidt van dat van Rio de Janeiro door zijn meer participatieve karakter; in plaats van een toeschouwer te zijn, wordt men actief betrokken bij de vieringen en optochten.

Accommodatieopties zijn ruim beschikbaar, variërend in comfortklassen om aan de behoeften van alle reizigers te voldoen. Om de ervaring van Salvador compleet te maken, overweeg dan een uitstapje naar de nabijgelegen paradijselijke bestemmingen zoals Praia do Forte, Morro de São Paulo of het betoverende natuurgebied Chapada Diamantina, bekend om zijn verbluffende natuurlijke schoonheid.

Salvador, de hoofdstad van Bahia, is een stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Het is ook bekend om zijn culinaire scene, met een mix van Afrikaanse, inheemse en Portugese invloeden. Hier zijn enkele restauranttips voor reizigers die deze stad bezoeken:

  • Restaurante Casa de Tereza: Dit populaire restaurant in de wijk Rio Vermelho biedt een mix van traditionele Bahiaanse gerechten en innovatieve fusion gerechten. Het restaurant is ook een cultureel centrum met een collectie van folkloristische kunst.
     
  • Restaurante Amado: Gelegen aan de Baía de Todos os Santos, biedt dit restaurant een prachtig uitzicht en een breed scala aan zeevruchten, vlees en vegetarische gerechten. Het staat bekend om zijn verfijnde sfeer en uitstekende wijnkaart.
     
  • Parrilla do Farol: Dit Argentijnse steakhouse in Salvador is populair om zijn kwaliteitsvlees en uitgebreide wijnselectie. De rustieke sfeer en vriendelijke bediening dragen bij aan een geweldige eetervaring.
     
  • Soho: Voor een meer moderne culinaire ervaring is Soho een aanrader. Dit Japanse fusionrestaurant biedt een prachtig uitzicht op de baai en een menu met verse sushi, sashimi en andere Japanse gerechten.
     
  • Restaurante Paraíso Tropical: Dit restaurant is gespecialiseerd in traditionele Bahiaanse gerechten en staat bekend om zijn brede scala aan fruit en groenten uit eigen tuin. Ze zijn beroemd om hun moqueca, een typisch Bahiaans visstoofpotje.

Toeristenklasse Hotels

Hotel Oásis Atlântico heeft een goede ligging aan Meireles strand aan de zee. Het hotel bevindt zich in hetzelfde complex als de superieure klasse buur Oásis Atlântico Imperial. Er is zeer veel te doen in de directe omgeving met vele bars en restaurants en de beroemde markt van Fortaleza. Alle kamers bieden airco, tv, een kluisje en internet. Tot de faciliteiten behoren een fitnessruimte, bar, zwembad en een groot terras.

Dit hotel ligt op ongeveer 100 meter afstand van het 'Ponta Negra' strand in Natal. De 34 kamers waaronder een master suite, executive suite en diverse familiekamers, hebben allen airconditioning, kabel-tv, wifi, kluisje, minibar en een veranda. Tot de faciliteiten behoren een restaurant, zwembad met natte bar, een winkeltje en er is een prachtig uitzicht over het strand en de 'Morro do Careca' duinen.

Hotel Sun Bay Pipa Hotéis heeft een rustige ligging aan het begin van de hoofdstraat van Pipa, met een prachtig uitzicht over de baai van Pipa. Alle kamers hebben een balkon en airconditioning, met gratis Wifi in de openbare ruimtes.

Geniet er van het enorme zwembad en en een mooie tuin met zeezicht. Er is een zwembadbar en een restaurant voor de gasten. u kunt er bovendien gratis parkeren. Dit is een geweldige optie om te verblijven in Pipa met een goede prijs/kwaliteit verhouding. 

Superieure klasse hotels

Pal aan het 'Tambaú' strand in João Pessoa, ligt dit iconische 4-sterren hotel met een unieke ronde bouwstijl. Het hotel heeft een zeer centrale ligging en in de directe omgeving zijn veel restaurants en diverse bars. De 173 goed uitgeruste kamers en suites hebben allemaal zee- of tuinzicht en beschikken over airconditioning, minibar en kluisje. Er is een restaurant die regionale en internationale gerechten serveert. Daarnaast is er een bar aan het zwembad en er zijn recreatieve faciliteiten zoals een sauna, spelkamer, tennisbaan, volleybalveld en een beauty salon aanwezig. Dit is het meest bekende en ongetwijfeld het beste hotel in João Pessoa.

Dit 4-sterren hotel heeft een goede locatie aan het strand nabij diverse restaurants en bars, waarvan sommige Braziliaanse livemuziek bieden. De 143 kamers beschikken allemaal over airconditioning, koelkast en een kluisje. Tot de recreatieve faciliteiten behoren zwembaden voor zowel volwassenen als kinderen, een zwembad bar, gratis wifi, natte en droge sauna's en een visrestaurant.

Hotel Pestana Convento do Carmo is een voormalig klooster uit 1586 en ligt in de historische wijk 'Pelourinho' in Salvador. Het is het eerste luxe historisch hotel van Brazilië. De 79 kamers zijn voorzien van authentieke koloniale architectuur met bijpassende meubels en kunstwerken. Uiteraard zijn de kamers voorzien van alle gemakken zoals airconditioning, een bad, king size bedden, minibar en een kluisje. Er zijn twee bars en een restaurant, een zwembad, spa, bibliotheek, business centre en een fitnessruimte aanwezig.

Excursies inbegrepen

Tijdens deze excursie gaat u de omgeving van Pipa op spectaculaire wijze verkennen met een enerverende strand, meren en duinen buggy dagtour. "Wilt u een buggytour met of zonder emotie?", zal de buggy chauffeur u vragen. De keus is uiteraard aan u. Zorg dat u goed beschermd bent tegen de zon en u zult een fantastische dag hebben.

U wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel. 

Deze tour biedt een echt visueel feest en voert u langs de onvergetelijke bezienswaardigheden van Salvador Cidade Baixa (benedenstad). Het betreft een privé excursie met Engelstalige begeleiding. U wordt opgehaald bij het hotel en na afloop er weer afgezet. 

U bezoekt de beroemde Igreja do Bonfim, de focus van vele verschillende religieuze tradities van Bahia, zoals de beroemde Lavagem do Bonfim festival, waarin de stappen van de kerk worden gewassen. De route omvat historische wijken zoals Ribeira, waar u zal stoppen bij de charmante Sorveteria da Ribeira, een ijssalon van een uniek scala aan heerlijke smaken sinds 1931.

Optionele excursies

Deze privé excursie onder begeleiding van een Engelstalige gids biedt de mogelijkheid om Fortaleza goed te leren kennen. Het is een internationale top bestemming voor strandvakanties. Maar Fortaleza heeft veel meer te bieden. Het levendige commerciële centrum van deze stad biedt een van de beste shopping mogelijkheden van Brazilië, met name voor kleren, hangmatten en ambachtelijke handwerken ben je hier aan het juiste adres. Een hoogtepunt van de excursie is een bezoek aan het toeristisch centrum met het Museum voor volkse kunst en cultuur. Het museum is een historisch gebouw met uitzicht op zee. Hier wordt een breed scala aan moderne en traditionele ambachten uit de gehele staat Ceará verkocht. Tijdens de excursie bezoek je nog het nabijgelegen 'José de Alencar' theater, het martelaarsplein en de prachtige kathedraal van Fortaleza.

Prijs 85,00 € / p. P.

In Natal wordt u opgehaald bij het hotel voor een buggy naar de gigantische 'Genipabu' duinen. Hier zal de chauffeur met alle plezier zijn rijkunsten tonen. Te midden van de duinpartijen is er een fotostop ingepland, waarvandaan u het 'Genipabu' meer kunt bewonderen. De uitzichten zijn er fantastisch! U kunt er optioneel nog een ritje maken op dromedarissen.Vervolgens gaat de tocht verder langs het 'Genipabu' strand en wordt de 'Ceará - Mirim' rivier overgestoken via een pontje. Bij het 'Graçandu' strand kan er heerlijk gezwommen worden en kunt u de 'aerobunda' uitproberen. Hierbij glij je van bovenaan de duinen zo rechtstreeks het water in.In het plaatsje 'Jacuma' is er een lunch stop ingepland (lunch niet inbegrepen). Hierna is er de tijd om te ontspannen. Aan het einde van de dag wordt u weer afgezet bij het hotel. De begeleiding tijdens de excursie is door de lokale Portugees sprekende buggy chauffeur.

Engelse beschrijving:

During this excursion you will enjoy a spectacular folklore show either before or after a wonderful dinner, depending on the venue of the show. The show features some of the major Afro-Bahian cultural traditions, such as samba de roda, maculelê, hauling of the fishnets, Candomblé and Capoeira. Dinner will be in a any of the following three restaurants: Uaúa, Odoyá or Churrascaria Sal & Brasa, in case the show is held in the Miguel Santana Theatre or in the Coliseu Restaurant in case the show is held there. Please note that the Miguel Santana Theatre is closed on Tuesdays and Sundays and the Coliseu Restaurant on Tuesdays, Fridays and Sundays.

Prijs 149 € / p. P.

Bij één de meeste traditionele capoeira scholen in Brazilië, de 'Mestre Bimba Capoeira' School, krijg je de kans de beginselen te leren van deze Afro-Braziliaanse dans en vechtsport. Tijdens de één uur durende les zul je begrijpen waarom deze krijgskunst zo populair is in Salvador. Ontdek de muziek, de machtige trappen, het snelle voetenwerk en de fascinerende grond- en luchtacrobatiek. 

Transfers zijn niet inbegrepen tijdens de workshop. Indien u in Pelourinho verblijft, dan is de Capeoeira school op loopafstand gelegen. Of u kunt even een taxi nemen uiteraard. 

Prijs 75 € / p. P.

De slavenhandel van de 18e en 19e eeuw brachten grote aantallen Afrikaanse slaven naar Noordoost Brazilië, voornamelijk als arbeiders voor de groeiende suikerindustrie. Deze instroom had een enorme weerslag op de ontwikkeling van de lokale cultuur, vooral in Bahia en Salvador, waar de meerderheid van de ingevoerde slaven aankwamen en bleven. Na de afschaffing van de slavernij, bleven de meeste slaven in Bahia, waarbij ze met culturele en religieuze achtergrond enorm hebben bijgedragen aan de Braziliaanse cultuur en een unieke multiculturele sfeer hebben gecreëerd.

Om iets van dit Afro-Braziliaanse erfgoed te kunnen beleven, begint de tour met een bezoek aan de 'Orixá' gemeenschap in Tororo Dam, gevolgd door een stop bij het Terreiro Ilê Apo Ofonjá, een plek waar de religieuze Candomble vieringen meestal een keer per week worden gehouden.

De excursie wordt begeleid door een Engelssprekende gids en u wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel. 

Prijs 82 € / p. P.

"Wat is er zo speciaal aan het gerecht 'Moqueca'? Dat ga je 's ochtends vroeg ontdekken op de markt, als je met onze ervaren kok mee gaat om alle noodzakelijke ingrediënten voor een authentieke Bahiaanse 'Moqueca' te kopen. Vervolgens zullen we naar de keuken gaan en koken. Met de tips en trucs van onze deskundige kok wordt de magie van de Bahia keuken onthuld. En daarna, gaan we voor de lunch! Ons hoofdgerecht? Moqueca, natuurlijk!

De excursie wordt begeleid door een Engelssprekende gids en u wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel.

Prijs 135 € / p. P.
Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.