Reiscode: 5004

Reisvoorstel 5004

Hierbij ontvangt u het reisvoorstel naar Brazilië. Het is een prachtige rondreis geworden. Uiteraard zijn wijzigingen nog mogelijk in het offertetraject. Het is immers een reis op maat. Neem het rustig door en dan verneem ik graag uw terugkoppeling.

De geselecteerde vluchten zijn nu nog beschikbaar. Om de reis voor deze reissom te boeken, is het belangrijk om de rondreis zo spoedig mogelijk vast te leggen, zodat we de geselecteerde vluchten kunnen garanderen voor het gebruikte tarief en de geselecteerde accommodaties beschikbaarheid hebben.

In de regel geldt, hoe langer we wachten met het boeken, des te duurder worden de vluchten, want de goedkopere boekingsklasses raken als eerste vol op de vluchten en daardoor kunnen de tickets duurder worden.
  

  • Om de reis te boeken, ontvangen wij graag de volgende gegevens: 

    • Namen zoals vermeld in het paspoort
    • Geboortedata
    • Paspoortnummers
    • Adres voor vermelding op de factuur
    • Mobiel nummer waarop het reisgezelschap tijdens de reis bereikbaar is
    • Contactgegevens van kennis of familie die niet meegaat tijdens de reis


  • Deze gegevens kunt u via het aanvraag tabblad van het reisvoorstel versturen. Uw gegevens worden via een beveiligde HTTPS verbinding naar ons verstuurd.

 

Uitkijkend naar uw reactie. 

Hartelijke groet namens het BRS team,

Gustavo Lucena Lage
Reisadviseur

5.198,00 € p.p. 22 dagen
  • Prachtige rondreis met de focus op natuur
  • Maak gebruik van uw korting en boek voor 5 februari
  • Dag 1: 26 augustus
  • Dag 22: 16 september (aankomst in Nederland)

  • Reissom:

    • € 5.198,- per persoon op basis van deelname 2 personen
      • korting: € 207,- per persoon wanneer geboekt voor 05 Februari 2017
  • Inbegrepen:

    • Vluchten; 

      TAP 26 AUG,  AMSTERDAM - RIO DE JANEIRO,  VERTREK: 0615 AANKOMST: 1800 (OVERSTAP ONDERWEG IN LISSABON

      TAM 29 AUG,   RIO DE JANEIRO - FOZ DO IGUAÇU,  VERTREK: 1600 AANKOMST: 1810
      TAM 01 SEP,   FOZ DO IGUAÇU - CAMPO GRANDE,  VERTREK: 1154 AANKOMST: 2059 (OVERSTAP ONDERWEG)
      TAM 06 SEP,   CAMPO GRANDE - MANAUS,  VERTREK: 1737 AANKOMST: 0205 (OVERSTAP ONDERWEG)
      TAM 10 SEP,   MANAUS - SALVADOR,  VERTREK: 1319 AANKOMST: 2119 (OVERSTAP ONDERWEG)

      TAP 15 SEP,   SALVADOR - AMSTERDAM,  VERTREK: 2320 AANKOMST: 1800 (OVERSTAP ONDERWEG, AANKOMST VOLGENDE DAG. DE TERUGREIS LIJKT LANGER VANWEGE HET TIJDSVERSCHIL)



    • Accommodatie;
      In de geselecteerde hotels, met verblijf in een 2-persoonskamer 

    • Maaltijden; 
      Ontbijt is inbegrepen
      Amazone Kajak arrangement en het Pantanal arrangement is op basis van volpension

    • Vervoer; 
      Alle vermelde transfers

    • Excursies; 
      Excursies die vermeld zijn in het excursie tabblad 

    • Reisbegeleiding; 
      Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 

    • Zekerheden; 
      Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).


  • Niet inbegrepen: 

    • Optionele excursies; 
      Excursies die eventueel vermeld zijn in het optionele excursie tabblad 

    • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 

    • Boekingskosten á € 18,- per dossier

Na aankomst in Rio de Janeiro wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een privé transfer naar het hotel gebracht in Rio de Janeiro. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed om bijvoorbeeld het bruisende Rio alvast te ontdekken. Overdag kan je heerlijk wandelen over de kilometerslange Copacabana boulevard, vol met leuke kioskjes waar je een heerlijke Braziliaanse Caipirinha (Braziliaanse cocktail) kan drinken. 

  • Zie tabblad hotels voor hotelselectie tijdens uw verblijf in Rio de Janeiro

Vandaag staat de Urban bike tour op het programma in de ochtend, in gezelschap van andere toeristen en met Engelstalige begeleiding. Deze excursie is perfect als eerste kennismaking om Copacabana en de omliggende wijken goed te leren kennen. 

Vandaag staat de excursie op het programma, in gezelschap van andere toeristen (duur circa 4 uur) naar het Christusbeeld op de 710 meter hoge Corcovado berg. Deze excursie is met een Engelstalige gids en u wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel. 

Indien u deze excursie op privé basis wenst te boeken, dan geldt er een toeslag. 

Vandaag eindigt het arrangement in Rio de Janeiro. U wordt opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht met een privé transfer, met aansluitend de binnenlandse vlucht naar Foz do Iguaçu. Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven en naar het hotel gebracht met een privé transfer. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

  • Zie tabblad hotels voor de hotelselectie tijdens uw verblijf in Foz do Iguaçu

Vandaag staat een 3 uur durende  privé-excursie naar de Braziliaanse zijde van de watervallen op het programma. U wordt hiervoor opgehaald en weer afgezet bij het hotel. 

 

Vandaag staat een halve dag privé-excursie naar de Argentijnse zijde van de watervallen op het programma. U wordt hiervoor opgehaald en weer afgezet bij het hotel. Tijdens het bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen is het mogelijk om een fantastische jungle- en watervallen bootexcursie bij te boeken, de Gran Aventura Boat tour.

Vandaag eindigt het Foz do Iguaçu arrangement. U wordt opgehaald bij het hotel en met een privé transfer naar de luchthaven gebracht, met aansluitend de binnenlandse vlucht naar Campo Grande (overstap onderweg). Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven van Campo Grande en met een privé transfer naar Bonito gebracht. De transfer van Bonito naar Campo Grande duurt circa 3 uur. Na aankomst wordt u afgezet bij het hotel en kan de rest van de dag naar eigen inzicht worden besteed. 

  • Zie tabblad hotels voor hotelselectie

Vandaag staat er een fantastische dagexcursie op het programma. Deze combineert het rivier snorkelen in de rivier 'Rio da Prata' met het bezoek aan 'Buraco das Araras'. u wordt opgehaald bij het hotel en naar de 2 plekken van de excursies gebracht met een prive transfer. Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel. 

Vandaag staat in de ochtend een excursie op het programma naar de Grot 'Gruta do Lago Azul'. In de ochtend wordt u opgehaald en met een prive transfer naar de ingang van de grot gebracht. Na afloop van de excursie wordt u teruggebracht naar het hotel. Na het uitchecken gaat u door naar de Pantanal met een privé transfer naar de lodge. Na aankomst wordt het programma met alle excursies voor de komende dagen met u doorgenomen. 

  • Zie tabblad hotels voor de accommodatie selectie tijdens uw verblijf in de Pantanal. Het verblijf is op basis van volpension en met dagelijkse excursies inbegrepen

 

Tijdens uw verblijf in de Pantanal is het arrangement op basis van volpension, met dagelijkse excursies inbegrepen. De aangeboden excursies zijn onder andere natuurwandelingen, piranha vissen, kano tochten, paardrijtochten, zonsopgang- en zonsondergang tours. Ook staan er avondexcursies op het programma om op zoek te gaan naar dieren in het wild die 's nachts actief zijn.

Dagelijks staan er gemiddeld twee excursies op het programma. Één in de ochtend en één in de middag na de lunch als het wat koeler is. Tussen beide excursies door is er de gelegenheid om te ontspannen en te genieten van de faciliteiten op de lodge en een heerlijke Braziliaanse buffet lunch. 

Tijdens het verblijf in de Pantanal is er minimaal één avondexcursie ingepland. Alle tours zijn bedoeld om te genieten van de natuur en op zoek te gaan naar de unieke dieren van de Pantanal. Neem uw verrekijker mee en ga op zoek naar de Jaguar, honderden soorten vogels, reuzenmiereneters, kaaimannen en Capibara's. 

Iedere lodge heeft een iets ander programma, maar de basis is zoals hierboven beschreven. Bij de beschrijving van de lodge ziet u een link met het exacte dag tot dag programma tijdens uw verblijf in de Pantanal. 

 

U verblijft in de lodge op basis van volpension, met dagelijkse excursies inbegrepen. Indien u een voorkeur heeft voor bepaalde excursies, dan kunt u dit doorgeven aan de lodge en dan houden ze daar rekening mee. 

In de loop van de dag wordt u opgehaald in de Pantanal en met een privé transfer naar de luchthaven van Campo Grande gebracht, met aansluitend de vlucht naar Manaus (overstap onderweg). Na aankomst wordt u verwelkomd  op de luchthaven en met een privé transfer naar het hotel in Manaus gebracht. 

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse hotel tijdens uw verblijf in Manaus

Engelse beschrijving:

Pick up by car at hotel in Manaus, guests will transfer to the port of Ceasa, where guests will leave car and take a speed boat, to cross from the Negro River to the Solimões River. Guests will visit the famous Meeting of the Waters (the Negro River meeting the Solimões River to form the Amazon River). Arriving at Careiro on the Solimões River guests will leave speed boat and again travel by car for about thirty ( 30 ) minutes - forty (40 ) kilometers on the trans Amazonian Highway - BR319 to the Araça River. Here guests will take another speed boat, traveling for nearly two (02) hours on the Mamori River. On the way guests will have a chance to see many different species of birds and also caimans ( a South American relative of the Crocodile ).

Arriving at the (Caboclo`s house native tour Guide), guests will Prepare hammocks and have lunch. After lunch a little relaxation time, after which guests will go for tour in a small canoe. Go to the Base Camp to prepare for the camping that night, remember lights only during day light. Dinner cook fish and beef on fire, salads, fruits all fresh and mineral water for the cooking and drinking.

After dinner guests will go on a nocturnal excursion to spot Caimans, and listen to the sounds of the Rain Forest at night. During this excursion your tour guide and your Rain Forest native tour guide will try catch a caiman by hand. The history, physical characteristics, and the gestation period will be explained to guests, not only these animals but many others we can come across during the night, maybe big Tapir, Capybara, Spotted Jaguars or even birds as we always say in the Amazon we never know what we can bump into.

Return to the (Base Camp fall into hammocks and try and get to sleep). If you wish can have a little bit of Caipirinhas before, some cachaça (the Brazilian Rum with sugar lemon and Ice will help you to fall a sleep or knock you out). Just for moderated consuming.

05.00AM. Early morning tour for Bird Watching and Pink Dolphins (Botos Cor de Rosa);

Breakfast at 08:00 a.m.; After breakfast another Rain Forest Hike - The Amazon Rain Forest is made up of different types of Forests, which has got different Eco - Systems and is also the home to different species of vegetation, animals, birds, and insects, this trekking will help you to see and to understand better the Amazon Rain Forest. And tree climbing and swinging on the vines like Tarzan and Jane use to do, we look for the strongest vines and trees and hope not to fall, just joking all we do make sure that is safe.

Lunch

After lunch guests, with their Tour Guide and native canoe driver will fish for dinner, with hand lines and also rods. Various species of fish are in the Amazon; your guide will give you the name or names and characteristics of any fish caught.

Dinner

After dinner guests will go spear fishing and bow and arrow how we native fish man do to catch fish, not easy have to be very quiet and no moon light that night.

05.00 AM

Bird Watching Tour.

Breakfast

After breakfast guests will visit different Native Families so as to be able to see at first hand how these families live along the water ways of the Amazon. Guests will also visit a manioc native production for consume, where your tour guide will explain the method of agriculture that the Natives use and why. Also how manioc is planted, harvested, and processed.

Lunch

Short relaxation period, after which guests will go Piranha Fishing, I hope you do fish something or else no dinner, just joking!!!

Dinner

Free Night to sit around fire on the darkness of the jungle with surrounding sounds. Should guests wish to do a nocturnal excursion please inform your guide...

Vandaag eindigt het Kajak arrangement. Afhankelijk van uw vlucht wordt u in de ochtend of de middag afgezet op de luchthaven van Manaus, met aansluitend de vlucht naar Salvador. Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een privé transfer naar het hotel gebracht. 

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Salvador

Deze tour start bij uw hotel waar u wordt opgehaald voor een 4 uur durende Panoramische citytour door Salvador, waarbij u de belangrijkste bezienswaardigheden gaat ontdekken. De excursie wordt begeleid door een Engelssprekende gids en u wordt na afloop weer afgezet bij het hotel.

U wordt opgehaald bij het hotel in Salvador en naar het busstation gebracht met een privé transfer. Hier neemt u de bus naar Lençois, de toegangspoort van Chapada Diamantina (buskaartjes inbegrepen). De busreis duurt ongeveer 6 uur. Na aankomst wordt u verwelkomd bij de bushalte en al wandelend naar het hotel gebracht. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed.

  • Zie tabblad hotels voor de hotelselectie tijdens het verblijf in Lençois

 

Vandaag staat er een aangename wandelexcursie op het programma. Dit is een ideale wandeltour om kennis te maken met dit fraaie natuurgebied. De excursie start in de ochtend. u wordt opgehaald bij het hotel en na afloop er weer afgezet. 

De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden. Er zijn diverse optionele excursies bij te boeken om dit fantastische natuurgebied verder te ontdekken. 

Vandaag eindigt het Chapada Diamantina arrangement. Er is een bus transfer van Lençois naar Salvador (duur circa 6 uur). Na aankomst op het busstation wordt u verwelkomd en met een privé transfer naar de luchthaven van Salvador gebracht. Aansluitend is de terugreis naar Nederland. Aankomst volgende dag. 

Rio de Janeiro, ook wel bekend als 'a cidade maravilhosa', de prachtige stad, behoort zonder twijfel tot de mooiste steden ter wereld. Het is een adembenemende mix van weelderig groene bergen, uitgestrekte zandstranden en de onmetelijkheid van de Atlantische Oceaan.

Naast de wereldberoemde bezienswaardigheden zoals de Suikerbroodberg (Pão de Açúcar), de Corcovado met het iconische Christusbeeld en de stranden van Copacabana en Ipanema, heeft Rio de Janeiro nog veel meer te bieden.

De stad bruist van energie en ritme, en de lokale bevolking, de 'cariocas', staan bekend om hun aanstekelijke vrolijkheid. Ervaar het zelf in de levendige uitgaanswijk Lapa, met zijn talloze dansgelegenheden en gezellige bars. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de beroemde trappen van Santa Teresa, een kleurrijke en artistieke buurt.

Op zondagen wordt de boulevard in Rio vrijwel autovrij, waardoor het de perfecte gelegenheid is om kilometerslang te fietsen, skaten of wandelen langs de kust. Een van de meest prachtige, maar minder bekende uitzichten in Rio is vanaf de 'Vista Chinesa'. Vanuit het regenwoud in het hart van de stad, genaamd 'Floresta da Tijuca', kijk je uit over deze unieke metropool.

Waar anders kun je het beroemdste carnavalsfeest ter wereld meemaken, ontspannen op de prachtige stranden, feesten tot in de vroege uurtjes of simpelweg genieten van de adembenemende uitzichten? Rio is het perfecte startpunt voor een rondreis door Brazilië. Mocht je niet ver willen reizen, dan zijn er in de directe omgeving ook diverse plaatsen die het bezoeken waard zijn, zoals het prachtige schiereiland Buzios, het historische kustplaatsje Paraty of het weelderige tropische eiland Ilha Grande.

Bovendien biedt Rio de Janeiro een scala aan culinaire hoogstandjes en restaurants die de Braziliaanse keuken vertegenwoordigen. Proef heerlijke lokale gerechten zoals feijoada, pão de queijo en brigadeiro, of geniet van internationale culinaire ervaringen in de vele eetgelegenheden verspreid door de stad.

Kortom, Rio de Janeiro is een stad die je moet ervaren. Het is een feest voor alle zintuigen en biedt de perfecte mix van cultuur, natuur, stranden en entertainment. Plan je bezoek zorgvuldig en laat je betoveren door de magie van deze prachtige stad en de vele mogelijkheden die het te bieden heeft.

Restauranttips in Rio de Janeiro:

  1. Churrascaria Palace: Deze bekroonde churrascaria, gelegen in de wijk Copacabana, is een favoriet onder vleesliefhebbers. Geniet van een uitgebreid assortiment heerlijk gegrild vlees, geserveerd op traditionele Braziliaanse wijze.

  2. Aprazível: Dit restaurant in de charmante wijk Santa Teresa biedt een combinatie van heerlijke Braziliaanse gerechten en een prachtig uitzicht over de stad. Het menu omvat zowel traditionele als eigentijdse gerechten, bereid met verse en lokale ingrediënten.

  3. Zaza Bistro Tropical: Gelegen in de wijk Ipanema, staat dit restaurant bekend om zijn creatieve fusiongerechten met invloeden uit verschillende keukens. Proef unieke smaken en geniet van de ontspannen sfeer en kleurrijke inrichting.

  4. Bar do Mineiro: Voor een authentieke Braziliaanse ervaring moet je dit informele restaurant in de wijk Santa Teresa bezoeken. Probeer de traditionele Braziliaanse gerechten, zoals feijoada (zwarte bonen stoofpot) en pasteis (gefrituurde pasteitjes).

  5. Sushi Leblon: Voor liefhebbers van sushi en Japanse gerechten is Sushi Leblon een must-visit. Dit gerenommeerde restaurant in de wijk Leblon staat bekend om zijn verse vis en creatieve sushi-rollen, bereid met vakmanschap en oog voor detail.

Dit zijn slechts enkele van de vele geweldige restaurants die Rio de Janeiro te bieden heeft. Het diverse culinaire landschap van de stad biedt voor elk wat wils, of je nu op zoek bent naar traditionele Braziliaanse gerechten, internationale smaken of fusionkeukens. Vergeet niet om vooraf te reserveren, vooral voor populaire restaurants, om teleurstellingen te voorkomen en een tafel te bemachtigen.

Foz do Iguaçu, een van de meest adembenemende natuurwonderen van Brazilië, betovert reizigers met haar majestueuze watergordijn. Een oogverblindende cluster van maar liefst 275 watervallen strekt zich uit over een breedte van 2,7 kilometer, een natuurlijk meesterwerk dat de immense kracht en schoonheid van de natuur perfect belichaamt.

Centraal in dit waterige spektakel ligt de 'Devil's Throat', waar een intense symfonie van 14 watervallen samensmelt in een brullend crescendo van water en damp. Bezoekers kunnen op verschillende manieren dit schouwspel ervaren. Je kunt het pad van de loopbruggen volgen, die je bijna tot aan de waterige voet van de watervallen leiden, of deelnemen aan een opwindende boottocht. Voor de adrenalinezoekers biedt een helikoptervlucht de meest sensationele ervaring, waarbij je een panoramisch uitzicht op dit waterwonderland krijgt.

De omgeving van Foz do Iguaçu biedt ook een unieke geografische attractie, het drielandenpunt, waar de grenzen van Argentinië, Paraguay en Brazilië samenkomen. De aangrenzende nationale parken, opgezet om het kostbare ecosysteem te beschermen, bieden de mogelijkheid om het rijke, levendige regenwoud te verkennen. Hier leven meer dan 400 vogelsoorten, talloze zoogdieren, reptielen en een ontzagwekkende diversiteit van meer dan 2000 plantensoorten.

Als het gaat om accommodaties, biedt Foz do Iguaçu een scala aan opties die passen bij verschillende reisbehoeften. Degenen die zich willen onderdompelen in een luxueuze omgeving dicht bij de watervallen kunnen kiezen voor Hotel das Cataratas. 

Het stadje Foz do Iguaçu zelf is ook niet te missen, met een overvloed aan hotels voor alle soorten comfort. Het hele jaar door zijn de watervallen toegankelijk voor bezoekers, maar de ideale periode om de waterkunstwerken in hun volle glorie te ervaren is tijdens de Braziliaanse zomer (onze winter in Nederland), wanneer de watervallen op hun krachtigst zijn door het enorme watervolume en er minimale regenval is.

Restaurant tips Foz do Iguaçu:

  1. Churrascaria do Gaúcho: Dit is een populaire keuze voor liefhebbers van de Braziliaanse churrascaria - een traditionele barbecue-stijl met een verscheidenheid aan heerlijke, sappige vleeswaren. Het vlees wordt aan enorme spiesen gegrild en vervolgens aan tafel gesneden.
  2. Restaurante Barracão: Dit lokale restaurant biedt een buffet met een uitgebreid aanbod aan Braziliaanse gerechten. Naast het vlees en de vis, vind je er ook een rijke selectie aan salades, groenten en typische Braziliaanse bijgerechten zoals feijoada (zwarte bonensoep met varkensvlees).
  3. Itaipu Restaurant: Gelegen naast het fameuze Itaipu Dam, dit restaurant biedt een fantastisch uitzicht gecombineerd met een verscheidenheid aan zowel lokale als internationale gerechten. Het is de perfecte plek om te ontspannen na een rondleiding door de dam.
  4. La Mafia Trattoria: Voor een verandering van tempo en smaak, biedt La Mafia Trattoria een selectie van heerlijke Italiaanse gerechten. De sfeer doet denken aan de jaren '20, met foto's van beroemde maffiosi aan de muren, wat een unieke ervaring biedt aan de bezoekers.
  5. Capitão Bar: Als je zin hebt in een informele maaltijd met een geweldig uitzicht op de Paraná-rivier, dan is Capitão Bar de plek om te zijn. Hier kun je genieten van verse vis, zeevruchten en koude drankjes terwijl je ontspant op het terras. Het is een perfecte plek om de dag af te sluiten na een bezoek aan de watervallen.

Bonito, het ecotoerisme paradijs van Brazilië, is gelegen in een adembenemende omgeving met kalkstenen plateaus, uitgestrekte graslanden en betoverende valleien. Voor avontuurlijke natuurliefhebbers biedt dit gebied talloze mogelijkheden voor spannende activiteiten, zoals trektochten, fietstochten, paardrijdtochten, kajakken, riviersnorkelen en duiken in mysterieuze grotten met kristalhelder water.

De rivieren in Bonito staan bekend om hun kristalheldere water, dat ontstaat doordat regenwater door de kalkrijke grond sijpelt voordat het in de rivieren terechtkomt. Tijdens het riviersnorkelen in de Rio Sucuri of Rio da Prata rivier kun je van dichtbij genieten van de overvloed aan kleurrijke vissen, terwijl je rustig met de stroming meedrijft.

Een absolute aanrader is een excursie naar de "Gruta do Lago Azul" (de grot van het blauwe meer). Via een stenen trap daal je af naar de diepte van de grot, waar je wordt begroet door het mysterieuze en kristalheldere blauwe meer. Deze excursie is alleen beschikbaar in de ochtenduren, dus het is raadzaam om van tevoren te reserveren. Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid beperkt is vanwege de populariteit van Bonito, dus zorg ervoor dat je op tijd reserveert.

Bonito zelf is een sfeervol dorpje met een levendige hoofdstraat vol met gezellige bars, restaurants en boetiekjes. Naast het verkennen van Bonito, is het sterk aanbevolen om een bezoek aan de nabijgelegen Pantanal toe te voegen aan je reis. De Pantanal is het grootste wetlandgebied ter wereld en herbergt een unieke flora en fauna. Het is de ideale bestemming om de prachtige natuur van Brazilië te ervaren en te genieten van onvergetelijke wildlife-observaties. Combineer dus zeker je reis naar Bonito met een bezoek aan de Pantanal voor een complete en onvergetelijke natuurexpeditie.

Voor een onbezorgde ervaring in Bonito en de Pantanal, raden we aan om vooraf je excursies te reserveren en te genieten van de begeleiding van lokale gidsen, die een schat aan kennis en expertise hebben. Vergeet niet dat Bonito en de Pantanal populaire bestemmingen zijn, dus plan je reis ruim van tevoren om teleurstelling te voorkomen.

Hier zijn enkele restauranttips voor Bonito:

  1. Casa do João:
    • Beschrijving: Dit is een van de meest traditionele restaurants van Bonito en staat bekend om zijn regionale gerechten, vooral vis en andere zeevruchten. De sfeer is gezellig met kunstwerken die de cultuur van de regio uitbeelden.
       
  2. Juanita Restaurante:
    • Beschrijving: Juanita biedt een mix van Braziliaanse en internationale gerechten. Het restaurant heeft een charmante en rustieke sfeer, perfect voor gezinnen.
       
  3. Oca Lanches:
    • Beschrijving: Voor degenen die op zoek zijn naar snelle en smakelijke snacks, zoals pasteitjes en sandwiches, is Oca Lanches een populaire keuze.
       
  4. Taboa Bar & Restaurante:
    • Beschrijving: Een eclectische plek met zowel traditionele als innovatieve gerechten. Ze staan ook bekend om hun ambachtelijke cachaças.
       
  5. Zapi Zen:
    • Beschrijving: Voor diegenen die op zoek zijn naar gezondere en vegetarische opties, biedt Zapi Zen een gevarieerd menu met salades, sandwiches en sappen.
       
  6. Palácio dos Sorvetes:
    • Beschrijving: Als u uw maaltijd wilt afsluiten met iets zoets, is dit ijssalon een uitstekende keuze. Ze bieden een verscheidenheid aan smaken, waaronder enkele gemaakt van lokale vruchten.
       
  7. Restaurante Pantanal:
    • Beschrijving: Zoals de naam al doet vermoeden, is dit restaurant gespecialiseerd in gerechten uit de Pantanal-regio, waaronder verschillende vlees- en visgerechten.

De Zuidelijke Pantanal is gemakkelijker te bereiken vanuit Campo Grande en biedt een fantastische combinatie met Bonito, de hoofdstad van het Braziliaanse ecotoerisme. Bonito staat bekend om zijn kristalheldere rivieren en prachtige natuurlijke meren, waar u kunt genieten van riviersnorkelen en andere wateractiviteiten. Door een bezoek aan de Zuidelijke Pantanal te combineren met Bonito, kunt u de ultieme wildlife- en natuurbeleving ervaren.

De Pantanal is een enorm laagland dat tijdens het regenseizoen gedeeltelijk overstroomt, waardoor het het grootste moerasgebied ter wereld vormt. Met een oppervlakte van meer dan 150.000 vierkante kilometer is de Pantanal meer dan vier keer zo groot als Nederland. Het gebied is bezaaid met weelderige vegetatie, riviertjes en meren, en biedt een thuis aan een unieke verscheidenheid aan dieren en vogels. Naast jaguars, kunt u ook wilde papagaaien, miereneters, wilde zwijnen, capibara's, zwarte kaaimannen en meer dan 600 verschillende vogelsoorten, zoals de majestueuze Jabiru, tegenkomen. Een safari door dit gebied is een onvergetelijke ervaring en biedt volop mogelijkheden om zeldzame dieren en prachtige vogels te spotten en te fotograferen.

Een bezoek aan de Pantanal is zonder twijfel een hoogtepunt van elke reis naar Brazilië. Het gebied biedt diverse lodges in verschillende comfortklassen, vaak op basis van volpension en inclusief dagelijkse excursies. Of u nu kiest voor de Zuidelijke Pantanal met Bonito of de Noordelijke Pantanal met zijn jaguars, u zult worden ondergedompeld in de overweldigende schoonheid van de natuur en de ongerepte wildernis van dit unieke gebied.

Wanneer is de beste reistijd om Pantanal te bezoeken?

Het landschap van de Pantanal verandert bij elk nieuw seizoen, maar het blijft altijd uitbundig. Elk seizoen heeft zijn eigen kenmerken, varieert jaarlijks afhankelijk van de aan- of afwezigheid van regen. De gemiddelde jaarlijkse neerslag is 1500mm, waarvan het merendeel valt tussen de maanden november en maart.

NATTE Seizoen (januari tot maart): Met de zomerregens, omdat delen van de Pantanal overstromen, revitaliseren de fauna en flora en toont de Pantanal een van zijn meest levendige seizoenen. De belangrijkste kenmerken van dit seizoen zijn de prachtige waterlandschappen en veel watervogels zoals de Jabiru Ooievaar, Houtooievaars, Limpkins, eenden, talingen en reigers. Onder de gebruikelijke zoogdieren vinden we de Capibara's, Krab-etende Vossen en de Grijs-brocket en Pampa herten. De waterplanten bloeien met verschillende vormen en kleuren door de meren en rivieren. Ook vlinders en andere interessante insecten zijn volop aanwezig. Het natte seizoen is ook de beste tijd om de mooiste zonsondergang van het jaar te bekijken.

TUSSEN Seizoen (april tot juni): In april stoppen de regens en begint het waterpeil te dalen, waardoor er lagoons en waterplassen ontstaan. Hier worden duizenden vissen gevangen, wat een voedselbanket vormt voor de watervogels die zich in deze regio's concentreren. De temperatuur wordt milder en de nachtelijke hemel is gevuld met sterren. De zoogdieren, die zich verspreidden in het natte seizoen, beginnen terug te komen en zich te vertonen. Soorten zoals de Witlippekari's, Kraagpekari's, Moeras Herten en de Brulaap en Kapucijnaap kunnen vaak worden gezien.

DROGE Seizoen (juli tot oktober): De beste tijd om dieren in het wild te observeren. Het gebrek aan regen vermindert de lagunes, onthult de vlakke gronden en helpt bij vervoer over land. De velden beginnen te drogen, wat uitgestrekte graasgebieden biedt waar zoogdieren op zoek gaan naar voedsel en water in de overgebleven waterplassen. Vanaf augustus bloeien de Tabebuia bomen – lokaal bekend als Piuvas (met roze bloemen) en Paratudos (gele bloemen). Dit is het broedseizoen voor vogels – hun verenkleed is in de beste staat en hun roepen kunnen overal in de Pantanal worden gehoord. Dit is ook het beste seizoen om reuzenmiereneters, Krab-etende Wasberen en Zuid-Amerikaanse Coatis te observeren.

REGEN Seizoen (november tot december): De periode waarin het veel regent in de Pantanal, maar niet genoeg om te overstromen. Door het lange droge seizoen duurt het even voordat de grond zo verzadigd is dat hij overstroomt. Het is ook een seizoen van overvloedig voedsel voor vogels die in de afgelopen maanden zijn begonnen met broeden. Het is heel gebruikelijk om kuikens te zien die door hun ouders worden gevoerd.

Aan de andere kant dient Cuiabá als de toegangspoort tot de Noordelijke Pantanal, waar een andere sfeer en bijzondere lodges te vinden zijn. Deze lodges zijn gespecialiseerd in het spotten van jaguars, vooral in de buurt van Porto Jofre. Hier kunt u de kans krijgen om deze prachtige en elegante dieren in hun natuurlijke habitat te zien. In de Zuidelijke Pantanal zijn er ook enkele lodges, zoals de Pantanal Jungle Lodge nabij Corumbá, waar u de mogelijkheid hebt om jaguars te spotten.

Laat Brazilië Reis Specialist u helpen bij het plannen van een op maat gemaakte reisroute, zodat u het meeste uit uw avontuur in de Pantanal kunt halen.

Door de machtige Amazone, een rivier systeem dat geen gelijke kent, vloeit één vijfde van al het zoetwater van de gehele planeet. En in het hart van het Amazonegebied stromen de donkere 'Rio Negro' en de lichtere 'Rio Solimões' samen in een spectaculair schouwspel dat bekend staat als 'Encontro das Aguas', de ontmoeting van de wateren.

Hier, midden van in de jungle, is een metropool van maar liefst 2 miljoen inwoners ontstaan, het onvergelijkbare Manaus. De rubber exploitatie in de laat 19e eeuw bracht de stad gouden tijden en nu is het het knooppunt van de broeiende economie van de Amazone.

Manaus is een moderne stad met alle voorzieningen die je maar kunt bedenken. Uit de gloriedagen in de laat 19e eeuw zijn nog een aantal parels overgebleven die niet gemist mogen worden, zoals het theater 'Theatro Amazonas' gebouwd in de Italiaanse Renaissance stijl, de markt 'Mercado Alfredo Lisboa' dat door Eiffel is ontworpen naar het voorbeeld van Les Halles in Parijs, en het paleis 'Palacio Rio Negro', waar tegenwoordig de gouverneur van Manaus huist.

De hoofdstad van de staat Amazonas is vandaag de dag de toegangspoort voor het toerisme in het Amazone regenwoud. Hiervandaan kun je naar vele en diverse lodges in de jungle reizen voor meerdaagse verblijven op basis van volpension en met inbegrip van dagelijkse excursies. Er zijn lodges in diverse comfort klassen, zowel nabij Manaus als dieper het regenwoud in. Meerdaagse boottochten met typische Amazone clipper boten zijn ook goede alternatieven om het Amazone regenwoud te beleven.

Het Amazonegebied, met zijn weelderige tropische regenwoud en ongeëvenaarde biodiversiteit, is wereldwijd bekend. De omvang van het regenwoud is haast onvoorstelbaar: het is zo groot dat Nederland er gemakkelijk 100 keer in past. Als toegangspoort tot de Amazone is de stad Manaus, met zijn internationale luchthaven, de ideale uitvalsbasis voor avontuurlijke reizigers.

In de omgeving van deze bruisende metropool bieden hotels en lodges toeristen de perfecte gelegenheid om de geuren, kleuren en geluiden van het oerwoud te ervaren. Dit is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van een reis naar Brazilië. Ontmoet de betoverende roze rivierdolfijnen, bekend als 'boto', maak kennis met de gastvrije lokale bevolking en beleef de unieke flora en fauna die dit gebied te bieden heeft.

Brazilië Reis Specialist biedt reisarrangementen aan in alle regio's van Brazilië. U kunt deze arrangementen los boeken, of wij kunnen ze integreren in een reis die volledig op maat voor u wordt samengesteld. Het laten maken van een op maat gemaakt voorstel is geheel vrijblijvend en kosteloos. Het stelt u in staat om een reis te beleven die volledig is afgestemd op uw individuele reiswensen, zodat u het maximale uit uw Amazone-avontuur kunt halen.

Bekleed met een rijk historisch erfgoed en een bruisende cultuur, vormt Salvador, gelegen in de schilderachtige staat Bahia, de ultieme bestemming voor zowel ontdekkingsreizigers als ontspanningszoekers. Als voormalige hoofdstad van Brazilië, gekenmerkt door haar positie op een schiereiland dat een adembenemende baai domineert, biedt Salvador een ongeëvenaarde ervaring van het Braziliaanse leven.

Bahia is een symbool van een rustiger levensritme voor de Brazilianen, en haar hoofdstad, Salvador, is een levendige caleidoscoop van kleuren, klanken en religieuze invloeden. De invloed van de Afro-Braziliaanse bevolking, voortgekomen uit een pijnlijk verleden als belangrijkste haven voor de slavenhandel, is diep verankerd in de cultuur van Salvador. Dit wordt weerspiegeld in de capoeira, een fascinerende samensmelting van dans en vechtkunst, ontwikkeld door de slaven in deze historische stad.

Het hart van Salvador, het historische centrum genaamd Pelourinho, is een ware schatkamer van koloniale architectuur en barokke kerken. Maar na zonsondergang komt Pelourinho pas echt tot leven. Het transformeert in een bruisende scène van nachtleven, gevuld met een overvloed aan restaurants, bars en clubs. Salvador is ook bekend om zijn levendige carnaval, dat zich onderscheidt van dat van Rio de Janeiro door zijn meer participatieve karakter; in plaats van een toeschouwer te zijn, wordt men actief betrokken bij de vieringen en optochten.

Accommodatieopties zijn ruim beschikbaar, variërend in comfortklassen om aan de behoeften van alle reizigers te voldoen. Om de ervaring van Salvador compleet te maken, overweeg dan een uitstapje naar de nabijgelegen paradijselijke bestemmingen zoals Praia do Forte, Morro de São Paulo of het betoverende natuurgebied Chapada Diamantina, bekend om zijn verbluffende natuurlijke schoonheid.

Salvador, de hoofdstad van Bahia, is een stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Het is ook bekend om zijn culinaire scene, met een mix van Afrikaanse, inheemse en Portugese invloeden. Hier zijn enkele restauranttips voor reizigers die deze stad bezoeken:

  • Restaurante Casa de Tereza: Dit populaire restaurant in de wijk Rio Vermelho biedt een mix van traditionele Bahiaanse gerechten en innovatieve fusion gerechten. Het restaurant is ook een cultureel centrum met een collectie van folkloristische kunst.
     
  • Restaurante Amado: Gelegen aan de Baía de Todos os Santos, biedt dit restaurant een prachtig uitzicht en een breed scala aan zeevruchten, vlees en vegetarische gerechten. Het staat bekend om zijn verfijnde sfeer en uitstekende wijnkaart.
     
  • Parrilla do Farol: Dit Argentijnse steakhouse in Salvador is populair om zijn kwaliteitsvlees en uitgebreide wijnselectie. De rustieke sfeer en vriendelijke bediening dragen bij aan een geweldige eetervaring.
     
  • Soho: Voor een meer moderne culinaire ervaring is Soho een aanrader. Dit Japanse fusionrestaurant biedt een prachtig uitzicht op de baai en een menu met verse sushi, sashimi en andere Japanse gerechten.
     
  • Restaurante Paraíso Tropical: Dit restaurant is gespecialiseerd in traditionele Bahiaanse gerechten en staat bekend om zijn brede scala aan fruit en groenten uit eigen tuin. Ze zijn beroemd om hun moqueca, een typisch Bahiaans visstoofpotje.

Diep in het achterland van Bahia bevindt zich het nationale park Chapada Diamantina, een enorm gebied dat uitzichten van zeldzame schoonheid biedt: tafelbergen, mysterieuze grotten, watervallen, rivieren en heuvels. De belangrijkste dorpen van Chapada Diamantina zijn Lençois, Mucuge, Xique-Xique do Igatu en Indarai, allen ontstaan tijdens de goud en diamant rush.

Lençois biedt de beste toeristische infrastructuur en wordt gezien als de toegangspoort tot het gebied. De mogelijkheden voor actief en avontuurlijk toerisme zijn eindeloos, van wandel trekkings van één of meerdere dagen, tours door de watervallen/grotten, mountainbike tochten, meerdaagse paardrijdtochten en meer. Informeer naar de mogelijkheden.

Het Nationaal Park Chapada Diamantina, genesteld in het diepe binnenland van Bahia, wordt vaak beschouwd als het kloppende hart van deze dynamische staat. Dit park herbergt een majestueus landschap van hoge plateaus, die worden doorsneden door diepe kloven en valleien. Deze spectaculaire geografische kenmerken vormen de bron van 90% van de zijrivieren die uitmonden in de stroomgebieden van de Paraguacu, Jacuipe en Contas.

Als toegangspoort tot dit uitgestrekte gebied dient de oude koloniale diamantmijnstad Lençóis. Zoals bij de meeste mijnbouwcentra het geval was, kende Lençóis een grillige en chaotische groei. De naam van de stad is afgeleid van het grote aantal canvas tenten waaruit de kampen van de eerste kolonisten bestonden. Vanuit de omringende heuvels leken deze tenten op lakens die te drogen lagen op de rotsen, vandaar de naam Lençóis, wat 'lakens' betekent.

In zijn bloeiperiode was Lençóis van cruciaal belang voor de Europese juwelenindustrie, en het was een levendige stad waarin het Frans veelvuldig werd gesproken. Ondanks de veranderingen die met de tijd kwamen, heeft Lençóis zijn kenmerkende architectuur en unieke regionale cultuur weten te behouden. Tegelijkertijd heeft de stad de nodige infrastructuur ontwikkeld om bezoekers van het Nationaal Park Chapada Diamantina op een gepaste manier te ontvangen. Deze unieke combinatie van historisch erfgoed en moderne faciliteiten maakt Lençóis tot een fascinerende bestemming voor reizigers die dit deel van Brazilië willen verkennen.

De meeste van onze reizigers boeken een arrangement van 4 dagen / 3 nachten.

Dit zijn enkele activiteiten die ontzettend leuk zijn om te doen:

  • Halve dag hike - Ribeirão do Meio

Ribeirão do Meio ligt in Lençóis en wordt beschouwd als een van de beste zwemplekken van de stad. Het kan in een halve dag worden gedaan en heeft een soort natuurlijke "glijbaan" waar mensen alleen of samen kunnen glijden.

Ribeirão do Meio

Inbegrepen: lokale gids en verzekering tegen ongevallen.

Afstand heen en terug: 8 km (in totaal 3 uur lopen)

Inspanningsniveau: Licht

Vertrek: 08:30

Terugkeer: 12:30

*of

Vertrek: 13:30

Terugkeer: 17:00

*Aangezien het een halve dag tour is, kan het vertrek zowel in de ochtend als in de middag plaatsvinden.
 

  • Route I - Grotten

Dit is een route waarbij we de noordelijke regio van de Chapada Diamantina bezoeken, die bekend staat als de regio van de grotten, omdat zich hier de grootste concentratie bevindt. We zullen ook genieten van de zonsondergang boven de Pai Inácio tafelberg, een van de meest bezochte ansichtkaarten van de Chapada Diamantina.

Mucugezinho Rivier - Duivelsput - Fumaça Grot - Pratinha Boerderij (Blauwe Grot en Pratinha Grot) - Pai Inácio Heuvel.

Inbegrepen: lokale gids, vervoer, lunch (zonder drankjes), entreegelden en ongevallenverzekering.

Afstand heen en terug: 140 km (in totaal 3 uur rijden met de auto)

Inspanningsniveau: Matig (3 uur wandelen met verschillende stops)

Vertrek: 08:15

Terugkeer: 18:00
 

  • Route II - Fumaça waterval      

In deze route bezoeken we de regio Vale do Capão, waar de Fumaça waterval zich bevindt. Deze waterval is geclassificeerd als een van de hoogste in Brazilië, 380 m hoog. Het is een wandeling van 12 km (6 km heen en 6 km terug) die 5 uur duurt.

Fumaça waterval – Riachinho

Inbegrepen: lokale gids, vervoer, snackkit, entreegelden en ongevallenverzekering.

Afstand heen en terug: 150 km (in totaal 3 uur rijden)

Inspanningsniveau: Gevorderd (12 km wandelen met steile stukken bergop en bergaf. Ongeveer 5 uur in totaal).

Vertrek: 08:00

Terugkeer: 18:00
 

  • Route III - Poço Azul en Poço Encantado

Een van de meest fascinerende routes in de Chapada Diamantina, waarbij je het zuidelijke deel van het Nationaal Park leert kennen. De Poço Encantado staat bekend om zijn betoverende schoonheid en mysterie. En er gaat niets boven een bad in het water van de Poço Azul om de tour af te sluiten met een "gouden sleutel".

Inbegrepen: lokale gids, vervoer, lunch (zonder drankjes), entreegelden en ongevallenverzekering.

Afstand heen en terug: 300 km (in totaal 5 uur rijden)

Inspanningsniveau: Licht (in totaal 1 uur lopen)

Vertrek: 08:00

Terugkeer: 16:00

 

Hier zijn enkele restauranttips voor reizigers die Lencois bezoeken:

  • Cozinha Aberta: Dit restaurant staat bekend om zijn creatieve menu dat voortdurend verandert op basis van wat er lokaal beschikbaar is. Het beschikt over een open keuken, zodat u kunt zien hoe uw maaltijd wordt bereid.
     
  • Restaurant El Jamiro: Dit is een populaire plek voor zowel toeristen als lokale bevolking. Het serveert traditionele Braziliaanse gerechten, waaronder veel vis- en vleesgerechten, evenals vegetarische opties.
     
  • Natora Restaurante: Dit restaurant is gespecialiseerd in de regionale keuken en biedt een verscheidenheid aan vis, vlees en vegetarische gerechten. Het heeft ook een geweldig uitzicht op de stad.
     
  • Restaurante Lampião: Hier kunt u genieten van traditionele Braziliaanse gerechten in een rustieke en gezellige omgeving. Ze staan bekend om hun feijoada, een traditioneel Braziliaans stoofpotje met bonen en vlees.
     
  • Casa de Tereza: Dit is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een meer upscale dining ervaring. Het menu bestaat uit een mix van traditionele en moderne Braziliaanse gerechten, en het restaurant staat bekend om zijn uitstekende wijnkaart.

Elk van deze restaurants biedt een unieke ervaring en heerlijke gerechten, en ze zijn zeker een bezoek waard tijdens uw reis naar Lencois.

Toeristenklasse Hotels

Hotel Atlantis Copacabana ligt op 3 minuten lopen van het beroemde en gelijknamige strand. Het hotel heeft een goede ligging, want u bent namelijk ook op een aantal minuten loopafstand verwijderd van het Ipanema strand. Geniet op het terras van het hotel van prachtige uitzichten op de Atlantische Oceaan en het zwembad op het dak. De kamers van Atlantis Copacabana zijn voorzien van airco, tv en uiteraard eigen badkamer. Er wordt een gevarieerd ontbijtbuffet geserveerd. Wifi is gratis. Het hotel biedt bovendien een strandservice waar u gebruik van kunt maken.

Nadai Confort Hotel ligt op slechts 15 km van de internationale luchthaven Foz do Iguaçu. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, een spa en een fitnessruimte. Er is gratis parkeergelegenheid aanwezig.

Het Nadai Confort biedt kam ers met airconditioning, een flatscreen-tv met tientallen kabelkanalen, een minibar, een telefoon en een eigen badkamer met een haardroger en toiletartikelen. De vloer is gemaakt van marmer. Tegen een dagelijkse toeslag kunt u gebruikmaken van WiFi.

Er wordt elke ochtend een ontbijt geserveerd met onder meer vers fruit, brood en vleeswaren. Het restaurant van het hotel serveert regionale specialiteiten en een selectie aan dranken, ook verkrijgbaar via de 24-uursroomservice. Voor een drankje kunt u tevens terecht in de bar bij het zwembad.

Het Bonsai hotel ligt op een uitstekende locatie op slechts twee blokken afstand van het centrale plein en de hoofdstraat van Bonito, met haar vele winkeltjes en restaurants. Dit 3-sterren hotel beschikt over 26 kamers, allemaal met airconditioning, ventilator, televisie, minibar en telefoon. Elke kamer heeft een hangmat en het hotel heeft eigen parkeerplaatsen. Het hotel is mooi ingericht met een prachtige tuin en heeft een verwarmd zwembad, een restaurant en een bar.

Go Inn Manaus ligt op slechts een stratenblok van het historische centrum van Manaus en het Amazonas Theater en beschikt over een fitnessruimte, een koffiecafé en een supermarkt. Het restaurant serveert dagelijks een ontbijtbuffet en WiFi is gratis. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een minibar, een badkamer, een digitaal kluisje en een lcd-tv met dvd-speler. Alle kamers zijn licht en modern ingericht met een bureau en een passpiegel.

Deze kajak expeditie is speciaal samengesteld voor de avontuurlijk ingestelde reiziger. U gaat samen met een Engelssprekende gids en een lokale gids op avontuur in een prachtig afgelegen gebied van de Amazone, namelijk de Mamori regio. Hier verkennen jullie de enorme meren, riviertjes en ondergelopen oerwoud. Dit maakt de verkenning van deze regio perfect om met de kano te ondernemen. Omdat u in diep de jungle in gaat, zult u goed de Amazone dieren kunnen ontmoeten en fotograferen. 

U overnacht in de jungle en bouwt samen met de gidsen uw eigen onderkomen, gebruik makende van natuurlijk materiaal die jullie onderweg tegenkomen (houd, takjes, twijgen van de babaçu boom en grote bladeren).

Uiteraard gaat u ook zelf op zoek naar voedsel, maar voor uw veiligheid wordt er ook eten meegenomen, zoals vis, kip, vlees, groente en fruit. 

Hotel Cruz do Pascaol ligt op een hele goede locatie nabij het historische centrum van Pelourinho. De kamers zijn ingericht in koloniale stijl en voorzien van televisie, airconditioning en een balkon. Een patio of minibar behoort tot de extra voorzieningen. Daarnaast biedt het hotel gratis WiFi. Hotel Cruz do Pascoal ligt op 800 meter van de San Francisco kerk en op 1 km van de Lacerda-lift.

Pousada Vila Serrano is een charmante kleine pousada en ligt op 5 minuten loopafstand van het koloniale centrum. Een bijzonder kenmerk is dat het is ingericht volgens de principes van 'Feng Shui'. De kamers zijn gebouwd in een koloniale stijl en zijn ingericht door lokale kunstenaars. Er is gratis internet, een bibliotheek, schaakbord, een tafeltennistafel en een spa aanwezig.

Excursies inbegrepen

De Urban bike tour begint om 9u in de ochtend in de fietsenwinkel in Copacabana, waar u een taxi heen kunt nemen of u gaat er wandelend heen indien uw hotel zich op loopafstand bevind. Fietsen in Rio de Janeiro geeft u de mogelijkheid om van dichtbij te ervaren hoe de carioca's leven. De Carioca's zijn de locals van Rio. 

Natuurlijk, de tours gaan langs de beroemde plekken van de stad, maar er is meer dan alleen maar het strand van Copacabana, de Suikerbrood berg en het Christus beeld. Als insiders tonen wij ook de verborgen bezienswaardigheden, die we plaatsen tegen een achtergrond van heden en verleden. Tegelijkertijd proberen we het beeld van Rio de Janeiro, waar chique buurten en sloppenwijken op een steenworp afstand van elkaar liggen, niet mooier te maken dan het in werkelijkheid is. Fietsen in Rio de Janeiro met een Nederlandse gids is daarbij een milieuvriendelijk alternatief voor het traditionele bus toerisme, in een stad waar verkeersopstoppingen aan het toenemen zijn. Met de relatief ontspannen fietstours kan veel terrein worden bestreken in slechts een paar uur.

Maar wat natuurlijk het belangrijkste is: de tours zijn vooral spannende ontdekkingstochten met een Nederlandse of Engelstalige gids, op de fiets, door een mooie en bijzondere stad. 

Beschrijving Urban Bike tour:

De Stadstour is een 3 uur durende fietstour in Rio de Janeiro, die je meeneemt door het zuidelijk gedeelte van de strandstad, dat ingeklemd ligt tussen bergen en strand. We beginnen bij het strand van Copacabana, de plek waar de cariocas, zoals de inwoners van Rio worden genoemd, een belangrijk deel van hun sociale leven doorbrengen. Vanaf Copacabana fietsen we naar de Suikerbrood Berg, om zijn indrukwekkende omvang van dichtbij te bekijken. We stoppen ook bij het nabij gelegen Rode Strand (Praia Vermelha), een kleine oasis van rust.

Na het Rode Strand, gaat de fietstour naar de levendige wijk Botafogo. Een mooie gelegenheid om van dichtbij te zien hoe het dagelijks leven van deze chaotische miljoenenstad eruit ziet. Het laatste gedeelte van de tocht brengt ons bij Lagoa, het imposante stadsmeer, omgeven door beboste heuvels en chique wijken.

Excursie, in gezelschap van andere toeristen (duur circa 4 uur), naar het Christusbeeld op de 710 meter hoge Corcovado berg. 

U wordt in de ochtend of in de middag opgepikt bij het hotel en naar de 'Corcovado' berg gebracht, met het iconische Christusbeeld. Het beeld is ongetwijfeld een van de meest bekende monumenten ter wereld en een bezoek aan Rio is niet compleet zonder hier te zijn geweest. Aan de voet van de Corcovado berg, gaat u aan boord van het treintje, dat vervolgens de steile helling opkrult door het Tijuca regenwoud richting de top.

Eenmaal boven kan het beeld van dichtbij bewonderd worden en geniet u van adembenemende uitzichten over de wijken van Rio, zoals Copacabana, Ipanema, Leblon, de botanische tuinen en het 'Rodrigo Freitas' meer.

Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel. 

Deze excursie is met een Engelstalige gids, in gezelschap van andere toeristen. Deze excursie kan ook op privé basis worden aangeboden. Informeer bij ons naar de toeslag. 

In de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel en gaat u op privé-excursie naar de Braziliaanse zijde van de watervallen (duur 3 uur).

De excursie begint in het bezoekerscentrum van het Iguaçu nationale park met een autorit door de subtropische vegetatie van de het nationale park tot aan de watervallen. Nabij de watervallen gaat u te voet verder  naar de canyons waar u kunt genieten van prachtige panoramische uitzichten over de watervallen en 'Devil's Throat' aan de Argentijnse zijde van de watervallen.

In een glazen lift langs een klif kunt u vervolgens omhoog gaan voor een prachtig bovenaanzicht van de watervallen. Hier zijn ook wat horecagelegenheden om onder het genot van een drankje en een hapje het spektakel te bewonderen. Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel. (entree nationale park niet inbegrepen, ca. usd 30)

De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden.

In de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel voor de privé-excursie naar de Argentijnse zijde van de watervallen (duur ca. 4 uur).

De tocht gaat over de 'Tancredo Neves' brug, waarna u Argentinië binnenkomt. Hier worden prachtige uitzichten geboden op de Iguaçu canyon. In tegenstelling tot de Braziliaanse zijde, zijn aan deze kant diverse voetpaden te betreden die panoramische uitzichten bieden over de watervallen en het aangrenzende subtropische regenwoud. Het hoogtepunt van de excursie vormt het uitzicht vanaf het platform dat zich bovenop de rand van 'Devil's Throat' bevindt. Het enorme volume water dat hier de afgrond in stort zorgt ervoor dat de lucht letterlijk gaat trillen en er een spectaculaire mist wolk ontstaat. Ook aan de Argentijnse zijde zijn diverse horeca gelegenheden om onder het genot van een drankje en een hapje te genieten van de watervallen. (entree nationale park niet inbegrepen, ca. usd 30). 

Tijdens het bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen is het mogelijk om een fantastische jungle- en watervallen bootexcursie bij te boeken, de Gran Aventura Boat tour.

Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel. 

In de ochtend wordt u opgehaald voor de transfer in gezelschap van andere toeristen naar de grot 'Gruta do Lago Azul. Een privé transfer is tegen meerkosten beschikbaar.

Deze kalkstenen grot verbergt in haar diepten een mysterieus en enorm blauw meer. De grot wordt bekleed met talloze stalagmieten en stalactieten. Tijdens de afdaling in de grot wordt het bijzondere blauwe meer steeds groter en verandert de kleur telkens van intensiteit onder invloed van de lichtinval. Gedurende het jaar varieert deze lichtinval ook, omdat het zonlicht maar via een kleine opening in de grot kan komen. In december valt het zonlicht gedurende een korte periode direct op het blauwe meer. De afdaling in de grot is geschikt voor eenieder die kan traplopen. Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel.

De gids tijdens de excursie is een lokale Portugees sprekende gids. De excursies gaan ook met name om de natuurbeleving, dus er is niet veel tekstuele uitleg tijdens de excursies. Uiteraard is het mogelijk om tegen meerkosten een Engelssprekende gids te regelen. Maar deze zit er niet standaard bij inbegrepen. Informeer bij ons naar de meerkosten.

Deze dagexcursie combineert het rivier snorkelen in de rivier Rio da Prata met het bezoek aan Buraco das Araras. u wordt opgehaald bij het hotel en naar de 2 plekken van de excursies gebracht, met een transfer in gezelschap van andere toeristen (privé transfer tegen meerkosten beschikbaar).

Buraco Das Araras

Buraco das Araras is gelegen op slechts 3 km voorbij de Rio da Prata. Een ingestorte grot vormde een ravijn van 124 meter diep en 500 meter breed, waar de rood-en-blauwe ara's en andere vogels nesten hebben gebouwd. Wanneer de vogels terugkeren in de schemering of juist in de vroege ochtend wanneer ze uitvliegen, is er een kans om ze van dichtbij te zien. Aan de onderkant van de ravijn is er een meer met kaaimannen.

Rivier snorkelen Bonito

De excursie begint in het bos aan de oevers van de rivier met een wandeling naar het startpunt van het riviersnorkelen. Hier kunt u exotische vogels en dieren spotten. Daarna gaat u rivier snorkelen in de kristalheldere rivier, langs een traject van maar liefst 2 km. Laat u meevoeren door de stroming en bewonder het onderwaterleven.

Langzaam stroomafwaarts drijvende bewondert u het spectaculaire onderwaterleven, waarbij de indruk wordt gewekt dat u in een levensecht aquarium bent.

Wetsuits, speciale schoenen en alle benodigde apparatuur zijn inbegrepen. Na afloop van de excursie wordt u weer afgezet bij het hotel in Bonito. 

De gidsen tijdens de excursies zijn lokale Portugees sprekende gidsen. De excursies gaan ook met name om de natuurbeleving, dus er is niet veel tekstuele uitleg tijdens de excursies. Uiteraard is het mogelijk om tegen meerkosten een Engelssprekende gids te regelen. Maar deze zit er niet standaard bij inbegrepen. Informeer bij ons naar de meerkosten. 

Deze tour biedt een echt visueel feest en voert u langs de onvergetelijke bezienswaardigheden van Salvador Cidade Baixa (benedenstad). Het betreft een privé excursie met Engelstalige begeleiding. U wordt opgehaald bij het hotel en na afloop er weer afgezet. 

U bezoekt de beroemde Igreja do Bonfim, de focus van vele verschillende religieuze tradities van Bahia, zoals de beroemde Lavagem do Bonfim festival, waarin de stappen van de kerk worden gewassen. De route omvat historische wijken zoals Ribeira, waar u zal stoppen bij de charmante Sorveteria da Ribeira, een ijssalon van een uniek scala aan heerlijke smaken sinds 1931.

Dit is een ideale wandeltour om kennis te maken met dit fraaie natuurgebied. De excursie start in de ochtend. u wordt opgehaald bij het hotel en begint aan een wandeling langs de nabijgelegen 'serrano' rivier, waar u ook van een verfrissende duik kunt genieten in de natuurlijk gevormde poelen. De wandeling gaat verder naar de zogenoemde 'Areias Coloridas', ofwel gekleurd zand. Het is een verzameling rotsen met een verbluffende diversiteit aan kleuren.

Na nog een zwemstop bij 'Cachoeirinha', één van de meest indrukwekkende watervallen van Brazilië met een val van wel 400 meter, gaat de tocht verder naar de volgende waterval genaamd 'Primavera'. Deze waterval vloeit in de Lençois river naast het hoogste punt van de berg, de steen 'Pedra do Mirante'.

Hier wordt u beloond met een fantastisch uitzicht over het dorpje van Lençois. Na de lunch (ter plaatse te betalen), gaat de tocht (circa 3 km) verder naar 'Ribeirão do Meio'. Hier kunt u abseilen (optioneel) of gewoon genieten en nog even zwemmen in de natuurlijk gevormde poelen. Hierna eindigt de excursie weer in Lençois. waar u wordt afgezet bij het hotel.

Optionele excursies

Deze excursie duurt circa 4 uur staat in het teken van een enerverende jeep tocht door het weelderige 'Tijuca ' regenwoud die de heuvels van Rio de Janeiro bedekken als een deken.  'Floresta da Tijuca' is 's werelds grootste stedelijke jungle en herbergt tal van watervallen, subtropisch regenwoud en één van de mooiste uitzichten van Rio, namelijk de 'Vista Chinesa'. Hier worden panoramische vergezichten geboden over de stranden van Copacabana en Ipanema, de Suikerbrood berg en de baai van Guanabara. Tijdens de jeep tour staan verschillende strategische stops op het programma voor wandelingen door de jungle, foto momenten en er is zelfs de mogelijkheid om te zwemmen bij de watervallen.

De excursie vangt aan in de ochtend en wordt aangeboden in gezelschap van andere toeristen. U wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel.

Prijs 59,00 € / p. P.

Als je in Rome bent, doe dan zoals de Romeinen. Als je in Rio bent, leer dan Samba! Je voelt je pas echt een local als je doet wat de locals doen en gaat waar de locals gaan. Je zou kunnen denken dat het onmogelijk is om in één nacht Samba te leren, maar je zult de smaak snel te pakken krijgen. Je zult genoeg weten om je te onderscheiden van de vele Brazilianen die nooit een poging hebben gewaagd om te dansen! Rio is opwindend met veel mooie dingen om te zien, maar vergeet niet om het ook echt te beleven!

Hoogtepunten

  • 1 uur Samba les
  • Professionele Dansinstructeur
  • Samba Avondje Uit

Na de één uur durende express Samba cursus, ben je klaar om de dansvloer op te gaan en te ervaren wat het nachtleven van Rio echt inhoudt. Je gaat waar de locals gaan en met de stappen die je hebt geleerd, zul je je helemaal op je gemak voelen! Toegang tot de club is niet inbegrepen.

Transfers

Deze tour biedt geen retourvervoer tussen hotels en de locatie van de dansles. U kunt naar het ontmoetingspunt per taxi of met de Uber.

Ontmoetingspunt: Rua Farme de Amoedo, 135 - Ipanema

Prijs 165,00 € / p. P.

Excursie naar de botanische tuinen in gezelschap van andere toeristen, duur circa 3 uur. Prive excursie beschikbaar tegen meerkosten. U wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel.

Deze excursie voert u naar de meest indrukwekkende botanische tuinen van Rio de Janeiro, de 'Jardim Botanico do Rio de Janeiro'. De botanische tuinen zijn aangelegd in de 19e eeuw en liggen midden in Rio. Deze weelderige en ruime tuinen vormen een oase van rust, te midden van deze metropool en bieden een ongelooflijke verzameling van zowel inheemse als uitheemse plantensoorten, zo'n 6.200 soorten, waarvan sommigen tot enorme proporties zijn gegroeid.

Talloze kleurrijke vogelsoorten en Tamarins (verwant aan aapjes) gedijen in dit ecologische paradijs.Een wandeling door het park brengt je langs de prachtige flora en enkele interessante bezienswaardigheden, zoals de antieke buskruit fabriek en de 'Solar da Imperatriz'. Hier huist een school over tropische plantkunde, de eerste in Latijns Amerika.

De excursie eindigt in de 'Sao Cristovão' wijk met een bezoek aan de 'Quinta da Boa Vista' huizen, waar voorheen Portugese koninklijke familie woonde. Tegenwoordig is hier het Nationaal Historisch Museum gevestigd. De huizen werden vroeger ook wel het tropische Versailles genoemd vanwege de bijzondere architectuur. 

Een bezoek aan het museum is niet inbegrepen, maar kan wel geregeld worden op aanvraag.

Prijs 32,00 € / p. P.

Deze avond excursie combineert een spectaculaire show in met een heerlijk grill diner in de uitgaansgelegenheid Plataforma. Na het diner begint de show, waarbij een variëteit aan spektakel voorbij komt zoals Samba, Lambada en Capoeira demonstraties. Deze mooi show is zeer bekend in Rio.

U wordt 's avonds opgehaald en weer afgezet bij het hotel.

Deze 4 uur durende excursie vangt aan in de ochtend of in de middag en neemt u mee naar de indrukwekkende 'Pão de açúcar', ofwel Suikerbrood berg, in gezelschap van andere toeristen (privé excursie tegen meerkosten beschikbaar).

In de wijk 'Urca' gaat u aan boord van de kabelbaan, waar de enerverende klim naar de 215 meter hoge 'Urca' heuvel begint. Op de heuvel zijn een aantal winkeltjes, kunt u genieten van het mooie uitzicht en is er een café.

Hierna vervolgt de kabelbaan zijn enerverende tocht over beboste heuvels naar de 395 meter hoge top van de suikerbroodberg. Hier kan er genoten worden van de meest spectaculaire panoramische uitzichten over Rio de Janeiro.

Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel. 

Prijs 65,00 € / p. P.

Voor een beter begrip van de sociologische context van de Braziliaanse samenleving mag een bezoek aan een favela niet ontbreken. Tijdens dit bezoek krijg je een binnenkijkje in het dagelijks leven van de wijk, de sociale organisatie, en krijg je inzicht in hoe het rioleringssysteem, water, elektriciteit, huisvesting, architectuur werkt, in een doolhof van trappen en steegjes en meer, allemaal begeleid door een lokale gids die in de favela woont. Het bezoek aan de favela Pavão-Pavãozinho, gelegen tussen Ipanema en Copacabana, wordt volledig te voet gedaan en terwijl je langzaam stijgt, wordt het uitzicht steeds indrukwekkender door Rio vanuit een ander perspectief te bekijken. Bij aankomst boven op de heuvel gaat de wandeling verder langs een pad door het bos, wat nog meer verbluffende uitzichten biedt. Voordat de tour eindigt, maken we een stop in een gemeenschapsrestaurant voor een heerlijke lunch. Deze tour is sociaal verantwoordelijk. Veel van de inkomsten uit de verkoop van deze tour blijft in de gemeenschap: De gidsen die bewoners zijn van de gemeenschap worden direct bevoordeeld, de lunch wordt in de buurt gedaan en we ondersteunen sociale acties in de gemeenschap, zoals Engelse lessen en schilderlessen.

Duur: 3,5 uur Vertrek: 10:00

Inbegrepen:

  • Begeleiding door een favela-bewoner
  • Wandeltour en jungle hike
  • Stop bij een lokaal sociaal project
  • Bezoek aan een gemeenschapstuin met adembenemende uitzichten over Copacabana Beach
  • Lunch in een gemeenschapsrestaurant

Niet inbegrepen:

  • Fooien
  • Persoonlijke uitgaven
  • Drankjes

Belangrijk: Een minimale fysieke conditie is nodig voor deze tour, veel trappen en enkele steile beklimmingen. Neem zonnebrandcrème en insectenwerend middel mee. Bij regen of andere ongunstige weersomstandigheden, voor de eigen veiligheid van de passagier, wordt de jungle hike geannuleerd.

Deze tour wordt aangeboden met een gemengde internationale groep met een vast ontmoetingspunt. Op privé basis is ook beschikbaar voor een  toeslag.

Prijs 55,00 € / p. P.

Brazilië is zonder twijfel het land van het voetbal, en deze tour is een must voor alle voetbalfans. Begeleid door een enthousiaste gids zult u de wortels van 's werelds populairste sport hier in Brazilië ontdekken. Na enkele maanden gesloten te zijn geweest voor renovatie, is het legendarische Maracanã Stadion recentelijk weer geopend voor het publiek, en het is de eerste stop op onze "Voetbalcultuur" tour. Een heilige grond voor voetbal, het Maracanã heeft twee WK-finales gehost. Het is volledig gerenoveerd en bevat nu tentoonstellingszalen die de uitgebreide geschiedenis tentoonstellen. Vervolgens gaat de tour verder naar de São Cristóvão Football Club, waar de wereldberoemde Ronaldo (twee keer wereldkampioen) zijn carrière begon. Dit deel van het bezoek laat ook zien hoe een typische kleinere voetbalclub in Rio werkt. De laatste stop van de tour is een bezoek aan de Fluminense Football Club, het historische hoofdkwartier en stadion waar de allereerste wedstrijd van de Seleção Brasileira werd gespeeld. Deze tour beweegt zich op een rustig tempo langs locaties, en u zult vele interessante feiten en hilarische anekdotes ontdekken over het voetbal in Rio de Janeiro en in Brazilië in het algemeen.

Duur: 4 uur

Vertrektijd: 09:00 of 14:00.

Dagelijks behalve op maandagen en op dagen van wedstrijden in het Maracanã in het weekend.

Inclusief: Vervoer en privégids in het Engels, entreegelden voor het Maracanã, de São Cristóvão Club en het Fluminense Museum, Stadion en Trofeeënkamer.

Prijs 111,00 € / p. P.

Excursie Rio by Night

Rio is befaamd vanwege de Samba en het informele en relaxte levenstempo. Een uniek onderdeel van het nachtleven in Rio zijn de buitenlocaties waar de 'Cariocas' (locals uit Rio) zich verzamelen voor een 'Roda de Samba'. Een groep muzikanten speelt hierbij bekende samba liedjes rondom een tafel, terwijl de menigte meezingt onder het genot van ijskoude biertjes en caipirinha cocktails.

Als je het echte authentieke nachtleven van Rio wilt ervaren, dan is deze tour ideaal. Je wordt naar de verschillende plekken gebracht waar deze bijeenkomsten plaats vinden, hierbij de gelegenheid biedend om van de goede muziek te genieten in een ontspannen sfeer.

Na het bezoek aan de 'Roda de Samba' volgt nog een bezoek aan een typische Samba bar in de uitgaanswijk van Rio genaamd 'Lapa' om te genieten van nog meer live muziek en te feesten. De excursie vangt aan om 20u bij het hotel. U wordt er opgehaald en weer afgezet. Drankjes en eten zijn niet inbegrepen.

Prijs 97,00 € / p. P.

Samba en carnaval workshop op het programma, duur 1 dagdeel, privé excursie.

Rio is wereldwijd bekend om zijn levendige jaarlijkse carnaval, evenals de nationale ritme van de samba. Deze tour brengt je naar de plaatsen waar deze twee iconen van de Braziliaanse cultuur zijn ontstaan??. Eerst bezoekt het reisgezelschap het havengebied van Rio, waar ooit de Samba is ontstaan. Daarna gaan jullie naar de 'Barracão' voor de carnaval workshop van een samba school. Hier kunnen jullie het prachtige werk aanschouwen achter de schermen en zien jullie de buitengewone creativiteit van de verschillende kunstenaars die werken aan de bouw van de praalwagens en het maken van de kostuums die gebruikt worden tijdens de Parade in het Sambodrome.

Prijs 95,00 € / p. P.

Kom genieten van een heerlijke Braziliaanse 'churrasco' in combinatie met een mooie folklore show. Engelse beschrijving:

On the way to the Falls you will find the Rafain Cataratas Churrascaria. This is a special place as it offers its clients a varied buffet with a range of hot dishes, salads and desserts, besides a large variety of excellent meat dishes. It daily hosts the 'Latin Americano' show, where various folkloric presentations give it a party air. This Latin American show starts with popular Brazilian music, followed by a performance of Paraguayan harp and the "Garrafas" dance. It then continues with traditional Bolivian music, followed by the Argentinian tango, Mexican folk music, typical Gaúcho music from Southern Brazil and it finishes with a folkloric performance of "Endeablados" and "Carporales" from Bolivia.

Please note that this tour is not available on Sundays.

Prijs 98,00 € / p. P.

GRAN AVENTURA BOAT TOUR - EXCURSIE - ARGENTIJNSE ZIJDE WATERVALLEN

Dit unieke avontuur combineert twee fantastische elementen van Iguassu National Park in de vorm van een jungle- en watervallen met de boot excursie. U komt binnen in de jungle op een speciale truck met een panoramisch uitzicht over het regenwoud. De ervaren gids vertelt u van alles over de spectaculaire omgeving.De acht kilometer lange truck rit brengt u naar Puerto Macuco, waar u 100 meter afdaalt naar een ponton op de rivier voor het tweede deel van de reis .

Hier gaat u aan boord van een motorboot voor de zes kilometer lange boottocht - waarvan twee kilometer een stroomversnellingen -door de canyon van de rivier Iguassu naar de watervallen. Na het genieten van het uitzicht vanaf de rustige kant van San Martin Island , komt u bij de Tres Mosqueteros waterval , waar zowel de Braziliaanse en Argentijnse zijde en de beroemde Devil's Throat wordt aanschouwd.

De boot gaat verder langs de oever van het eiland naar het meest spannende deel van de excursie waar je tot in de San Martin waterval komt - de grootste waterval. Dit is een prachtige en onvergetelijke ervaring.

Let op; de vermelde prijs van deze excursie geldt in combinatie met de halve dagexcursie naar de Argentijnse zijde van watervallen, aangezien deze wordt aangeboden terwijl u de Argentijnse zijde van de watervallen bezoekt.  

Prijs 88 € / p. P.

De 10 minuten durende panoramische helikopter vlucht wordt aangeboden tijdens het bezoek aan de Braziliaanse zijde  van het park. Tijdens de vlucht kunt u genieten van een adembenemend uitzicht van de watervallen. De tour wordt aangeboden in gezelschap van andere toeristen.

Prijs 147 € / p. P.

Dit is een zeer interessante excursie naar de Itaipu dam. U wordt opgehaald bij het hotel naar de Itaipu Dam gebracht. Niet ver gelegen van de spectaculaire watervallen van Foz do Iguaçu, hebben de Brazilianen hun eigen wonder gecreëerd. Gelegen aan de rivier de Paraná op de grens van Brazilië en Paraguay, had de energiecentrale achttien jaar nodig om gebouwd te worden. De acht kilometer lange dam bevat momenteel negentien 700 megawatt turbines die 76 miljard kilowattuur stroom per jaar genereren, maar zodra de installatie van de twintigste turbine wordt voltooid, zal de productie verhogen tot een fenomenale 14.000 megawatt.

10 Braziliaanse staten, met inbegrip van het Federaal District van Brasília en Paraguay, worden voor een gedeelte van de energiebehoefte voorzien door deze dam. Naast een toeristische attractie op zich, leidde de dam tot de bouw van de stad Foz do Iguaçu, dat tegenwoordig bloeit als gevolg van het toerisme en de handel met de buurlanden.

Na de excursie word je weer afgezet bij het hotel. De excursie duurt een aantal uur.

Prijs 35,00 € / p. P.

Beleef de spectaculaire Boca da Onça Ecotour. De tocht begint met een lange afdaling naar de Canyon, met onderaan de prachtige waterval ´Boca da Onça´, waar de tour zijn naam aan dankt. De mogelijkheid bestaat om met de trap aan de afdaling te binnen of met een specatculaire abseil afdaling. 

Onze collega Brigitte koos tijdens de inspectiereis van BRS en RSB ervoor om met de trap af te dalen (ruim 900 treden). Gustavo en Henk kozen ervoor om een stukje af te snijden en te abseilen (90 meter afdaling).

Eenmaal onderaan kan je zwemmen bij de Boca da Onça waterval. De wandeling (4km) gaat daarna verder onderaan de canyon langs de rivier, door het bos, met onderweg meer dan 5 watervalletjes, waar ook zwemstops zijn.

Moeilijkheidsgraad tour: Medium

Lunch is inbegrepen tijdens de excursie. U wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel voor deze tour.

De gids tijdens de excursie is een lokale Portugees sprekende gids. De excursies gaan ook met name om de natuurbeleving, dus er is niet veel tekstuele uitleg tijdens de excursies. Uiteraard is het mogelijk om tegen meerkosten een Engelssprekende gids te regelen. Maar deze zit er niet standaard bij inbegrepen. Informeer bij ons naar de meerkosten.

Onze Engelstalige gids neemt u mee door Manaus langs de toeristische highlights. Er is een bezoek aan het beroemde 'Theatro Amazonas Opera House', het Indianen museum en de levendige markt 'Adolpho Lisboa'. Hier worden lokale producten uit de Amazone aan de man gebracht. Het historische centrum van Manaus wordt ook verkend tijdens de excursie. De grandeur en weelde van de laat 19e eeuwse rubber exploitatie is hier nog duidelijk zichtbaar. Entreeprijzen voor musea e.d. zijn niet inbegrepen in deze excursie.

U wordt voor de excursie opgehaald en weer afgezet bij het hotel. De excursie wordt aangeboden op privé basis en kan zowel in de ochtend als de middag starten. 

Prijs 79 € / p. P.

Bij één de meeste traditionele capoeira scholen in Brazilië, de 'Mestre Bimba Capoeira' School, krijg je de kans de beginselen te leren van deze Afro-Braziliaanse dans en vechtsport. Tijdens de één uur durende les zul je begrijpen waarom deze krijgskunst zo populair is in Salvador. Ontdek de muziek, de machtige trappen, het snelle voetenwerk en de fascinerende grond- en luchtacrobatiek. 

Transfers zijn niet inbegrepen tijdens de workshop. Indien u in Pelourinho verblijft, dan is de Capeoeira school op loopafstand gelegen. Of u kunt even een taxi nemen uiteraard. 

Prijs 75 € / p. P.

Deze excursie wordt aangeboden onder begeleiding van een Engelssprekende gids, waarmee het historische centrum 'Pelourinho' verkend gaat worden. U wordt opgehaald bij het hotel in Pelourinho waar u verblijft en na afloop er weer afgezet.

De excursie begint met een wandeling door 'Pelourinho' langs pittoreske kleurvolle koloniale huizen en kerken. Omdat Pelourinho op een hooggelegen deel van de stad ligt, zijn hier prachtige uitzichten over de omliggende stad en de haven. De tour gaat verder naar andere traditionele wijken zoals Vitoria en Campo Grande, het start-en eindpunt van het jaarlijkse carnaval. Onderweg bezoekt u nog het park en de fontein van 'Piedade'. 

Prijs 69 € / p. P.

Engelse beschrijving:

During this excursion you will enjoy a spectacular folklore show either before or after a wonderful dinner, depending on the venue of the show. The show features some of the major Afro-Bahian cultural traditions, such as samba de roda, maculelê, hauling of the fishnets, Candomblé and Capoeira. Dinner will be in a any of the following three restaurants: Uaúa, Odoyá or Churrascaria Sal & Brasa, in case the show is held in the Miguel Santana Theatre or in the Coliseu Restaurant in case the show is held there. Please note that the Miguel Santana Theatre is closed on Tuesdays and Sundays and the Coliseu Restaurant on Tuesdays, Fridays and Sundays.

Prijs 149 € / p. P.

De slavenhandel van de 18e en 19e eeuw brachten grote aantallen Afrikaanse slaven naar Noordoost Brazilië, voornamelijk als arbeiders voor de groeiende suikerindustrie. Deze instroom had een enorme weerslag op de ontwikkeling van de lokale cultuur, vooral in Bahia en Salvador, waar de meerderheid van de ingevoerde slaven aankwamen en bleven. Na de afschaffing van de slavernij, bleven de meeste slaven in Bahia, waarbij ze met culturele en religieuze achtergrond enorm hebben bijgedragen aan de Braziliaanse cultuur en een unieke multiculturele sfeer hebben gecreëerd.

Om iets van dit Afro-Braziliaanse erfgoed te kunnen beleven, begint de tour met een bezoek aan de 'Orixá' gemeenschap in Tororo Dam, gevolgd door een stop bij het Terreiro Ilê Apo Ofonjá, een plek waar de religieuze Candomble vieringen meestal een keer per week worden gehouden.

De excursie wordt begeleid door een Engelssprekende gids en u wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel. 

Prijs 82 € / p. P.

Deze excursie is bedoeld voor diegene met serieuze interesse in een lokaal project, met positieve resultaten voor mensen uit de achtergestelde wijken. Gelegen in een van Salvador's favelas (sloppenwijken), wordt een bezoek gebracht aan de 'Associação Criança & Família' (Kind en Gezin vereniging). De vereniging is opgericht in 1980 door leden van een kleine katholieke broederschap uit Frankrijk. Ze begonnen in een kleine houten keet die ze gebruikten voor vergaderingen en feesten. Echter, werd de ruimte ook gebruikt als een school voor arme kinderen die in het gebied woonden. In 1988 werd er een kinderdagverblijf van gemaakt en tegenwoordig worden er 160 kinderen opgevangen.

De excursie wordt begeleid door een Engelssprekende gids en u wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel.

Prijs 159 € / p. P.

"Wat is er zo speciaal aan het gerecht 'Moqueca'? Dat ga je 's ochtends vroeg ontdekken op de markt, als je met onze ervaren kok mee gaat om alle noodzakelijke ingrediënten voor een authentieke Bahiaanse 'Moqueca' te kopen. Vervolgens zullen we naar de keuken gaan en koken. Met de tips en trucs van onze deskundige kok wordt de magie van de Bahia keuken onthuld. En daarna, gaan we voor de lunch! Ons hoofdgerecht? Moqueca, natuurlijk!

De excursie wordt begeleid door een Engelssprekende gids en u wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel.

Prijs 135 € / p. P.

U wordt in de ochtend opgehaald bij het hotel in Lençois voor een fantastische excursie die tot het einde van de middag zal duren. De excursie vangt aan met een bezoek aan spectaculaire grotten op zo'n 75 km afstand gelegen van Lençois. Hier bezoeken jullie eerst de 'Lapa Doce' grot met haar prachtige stalagmieten en stalactieten en vervolgens wordt de 'Pratinha'grot bezocht, waar een ondergrondse rivier met kristalhelder water de mogelijkheid biedt om een verfrissende duik te nemen. In de 'Gruta Azul', ofwel blauwe grot beleeft u een waar kleurenspektakel als de zonnestralen door een nauwe opening het wateroppervlak weten te bereiken. De Lunch is niet inbegrepen en kunt u ter plaatse betalen. 

Na al deze waanzinnige grotten te hebben bezocht volgt in de middag nog een aangename beklimming van de iconische tafelberg 'Morro do Pai Inácio'. Eenmaal boven zal u genieten van prachtige vergezichten over Chapada Diamantina. Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel. 

Prijs 145 € / p. P.
Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.