Reiscode: 6472

Reisinspiratie 6472 - Rondreis Brazilie, augustus 2023

Hierbij ontvangt u het reisvoorstel voor het landarrangement tijdens een rondreis door Brazilie in augustus 2023. De reis start met een bezoek aan de prachtige watervallen van Foz do Iguacu. De rondreis gaat daarna verder naar de Pantanal, waarbij wildlife spotten en natuur beleving centraal staat. De rondreis gaat daarna verder naar het prachtige natuurgebied van Chapada Diamantina en eindigt met een verblijf op het schiereiland van Morro de Sao Paulo. 

Uiteraard zijn wijzigingen nog mogelijk in het offertetraject. Het is immers een reis op maat. Neem het rustig door en dan verneem ik graag uw terugkoppeling.

  • Om het landarrangement te boeken, ontvangen wij graag de volgende gegevens: 
     
    • Namen zoals vermeld in het paspoort
    • Geboortedata
    • Paspoortnummers
    • Adres voor vermelding op de factuur
    • Mobiel nummer waarop het reisgezelschap tijdens de reis bereikbaar is
    • Contactgegevens van kennis of familie die niet meegaat tijdens de reis

       
  • Deze gegevens kunt u via het aanvraag tabblad van het reisvoorstel versturen. Uw gegevens worden via een beveiligde HTTPS verbinding naar ons verstuurd.

Uitkijkend naar uw reactie. 

Hartelijke groet namens het Brazilie Reis Specialist team,

Gustavo Lucena Lage
Reisadviseur

4.349,00 € p.p. 16 dagen
  • Natuur rondreis Brazilie
  • Ontdek Foz do Iguacu, spectaculaire watervallen
  • Wildlife spotten in de Pantanal en 2 boottochten inbegrepen om de Jaguar te spotten in Porto Jofre
  • Chapada Diamantina, natuur met tafelbergen en grotten
  • Strandafsluiting op het schiereiland Morro de Sao Paulo
  • Zie tabblad hotels voor hotelselectie
  • Dag 01: 22 augustus 2023 (Begin landarrangement)
  • Dag 16: 06 september 2023 (Einde landarrangement)

Reissom landarrangement:

  • € 4.349,- op basis van deelname van 1 persoon
     
  • Wij bieden verder een korting van € 100,- wanneer u deze reis boekt voor 20 mei 2023. Vervolgens gaan wij alle reisonderdelen boeken en sturen na ontvangst van alle bevestigde reiselementen (hier gaan een aantal dagen overheen) de reisbescheiden en factuur.  De korting is geldig bij betaling per reguliere bankoverschrijving.
     
  • De aanbetaling van deze reis bedraagt 20% van de reissom en het restant bedrag dient 6 weken voor vertrek te worden overgemaakt

Inbegrepen:

  • Alle vermelde hotels en maaltijden, zie tabblad hotels
    Bij alle hotels is het ontbijt inbegrepen, tenzij anders vermeld.
     
  • Vervoer; 
    Transfers kunnen op privé basis of in gezelschap van andere toeristen worden aangeboden. Bij de beschrijving wordt per transfer aangegeven of deze op privé basis is of in gezelschap van andere toeristen.
     
  • Excursies; 
    Excursies die vermeld zijn in het excursie tabblad of de dag tot dag beschrijving. 
     
  • Reisbegeleiding; 
    Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 
     
  • Op deze reis zijn de algemene voorwaarden van BRS van toepassing. https://www.braziliereisspecialist.nl/footer-navigation/algemene-voorwaarden.html
     
  • Zekerheden; 
    Brazilië Reis Specialist is lid van VZR Garant, VvKR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. VZR Garant beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een VZR Garant-deelnemer een pakketreis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door VZR-Garant conform de garantieregeling https://vzr-garant.nl/reizigers
  • Reisadvies Brazilië:
    Zorg ervoor dat je een reisverzekering afsluit die dekking biedt in geval van code oranje, corona, repatriëring en verlengd verblijf. 

    Het meest recente reisadvies voor reizen naar Brazilië kunt u vinden op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/brazilie/reizen/reisadvies

Niet inbegrepen: 

  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking
     
  • Boekingskosten á € 25,- per boeking 
     
  • Bijdrage VZR Garant a € 7,50 per persoon
     
  • Entree nationale parken Foz do Iguacu, circa usd 30 p.p. per per park (2 parken)
     
  • Alle vluchten. Deze kunt u zelf boeken of wij sturen hiervoor een aparte offerte. 

Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven en naar het hotel gebracht met een transfer in gezelschap van andere toeristen. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

  • Zie tabblad hotels voor de accommodatieselectie tijdens uw verblijf in Foz do Iguacu

Vandaag staat een 3 uur durende  excursie naar de Braziliaanse zijde van de watervallen op het programma, in gezelschap van andere toeristen. U wordt hiervoor opgehaald en weer afgezet bij het hotel. 

Vandaag staat een 4 uur durende excursie naar de Argentijnse zijde van de watervallen op het programma, in gezelschap van andere toeristen. U wordt hiervoor opgehaald en weer afgezet bij het hotel. Tijdens het bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen is het mogelijk om een fantastische jungle- en watervallen bootexcursie bij te boeken, de Gran Aventura Boat tour.

Vandaag eindigt het Foz do Iguaçu arrangement. U wordt opgehaald bij het hotel en met een transfer naar de luchthaven gebracht in gezelschap van andere toeristen, met aansluitend de binnenlandse vlucht naar Cuiabá (overstap onderweg). Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven van Cuiabá en met een privé transfer naar het hotel gebracht. 

  • Zie tabblad hotels voor de accommodatiekeuze tijdens uw verblijf in Cuiabá

Vandaag start het arrangement van de Jaguar Ecological Reserve. U wordt opgehaald in Cuiaba, met vervolgens een rit naar Poconé (100 km over verharde weg). Lunch in Poconé. Na de lunch begint de safari op de Transpantaneira snelweg (onverhard) in onze op maat gemaakte openlucht 4-wheel drive truck. We zullen reigers, zilverreigers, ibissen, papegaaien, parkieten en ara's zien, kaaimannen, capibara's, en mogelijk andere wilde dieren zoals de krabbenetende wasbeer, vos, coati, anaconda's, rheas, enz. Aankomst in het Jaguar Ecologisch Reservaat in de late namiddag. Diner in de lodge. Na het diner kunt u genieten van een nachtsafari in een van onze trucks uitgerust met een safarilamp. We gaan op zoek naar nachtvogels zoals nachtzwaluwen en uilen, en zoogdieren zoals ocelots, jaguars, margays, tapirs, Pantanal herten, gordeldieren, krabbenetende vossen, wasberen, enz.

  • Het verblijf in het Jaguar Ecological Reserve is op basis van volpension en met dagelijkse excursies inbegrepen om wildlife te spotten

 

Vroege ochtendwandeling rond de lodge, om vogels en waarschijnlijk ook apen te identificeren. Ontbijt in de lodge, gevolgd door een wandeling in het bos om bosvogels, apen en andere zoogdieren zoals neusbeertjes, ara's, agoutis en gordeldieren te zien. Lunch in de lodge en tijd voor een siësta. Daarna rijden we (ongeveer 1 uur) zuidwaarts over de Transpantaneira naar de prachtige moerassen van Campo Jofre om meer vogelsoorten, anaconda's, capibara's, kaaimannen en hopelijk jaguars of andere kattensoorten te zien. Tijd om te genieten van een spectaculaire zonsondergang over de wetlands. Terugkeer naar de lodge voor het diner. Na het diner maken we een nachtsafari op zoek naar nachtelijke zoogdieren en vogels.

Vroege ochtendwandeling rond de lodge, met de nadruk op vogels spotten. Ontbijt, gevolgd door een wandeling in het bos op een van onze paden. Geniet van de lunch en tijd om te ontspannen. Dan rijden we naar het zuiden (ongeveer een uur) naar Porto Jofre voor een boottocht op onze privé boot voor zes personen op de Cuiaba of Piquiri rivieren en kleinere zijrivieren. Veel voorkomende vogelsoorten hier zijn de zwarte skimmer, grote stern, gele stern, kievit, kievit, ijsvogel, enz. Deze boottocht is een uitstekende kans om jaguars te zien (vooral in het droge seizoen, juni - oktober), reuzenotters en apen. We kunnen ook vis vangen voor een speciaal diner. Terugkeer naar de lodge voor het diner, gevolgd door een nachtsafari.

Dag 4 | Ontbijt en boswandeling. Lunch in de lodge, gevolgd door een transfer naar Porto Jofre voor nog een boottocht op zoek naar de jaguar. Geniet van een prachtige zonsondergang op de rivier of bij de moerassen van Campo Jofre.

Vandaag wordt u opgehaald bij de lodge in de Pantanal en naar de luchthaven van Cuiabá gebracht. Aansluitend is er een vlucht naar Salvador (overstap onderweg). Na aankomst wordt u verwelkomd en op de luchthaven van Salvador en naar het hotel gebracht met een privé transfer.

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Salvador

In de ochtend staat er samen met een gids een wandeling door het historisch centrum van Salvador op het programma op privé basis. U wordt hiervoor opgehaald en weer afgezet bij het hotel. Na de checkout wordt u opgehaald bij het hotel in Salvador en naar het busstation gebracht met een privé transfer. Hier neemt u de bus naar Lençois, de toegangspoort van Chapada Diamantina (buskaartjes inbegrepen). De busreis duurt ongeveer 6 uur. Na aankomst wordt u verwelkomd bij de bushalte en al wandelend naar het hotel gebracht. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed.

  • Zie tabblad hotels voor de hotelselectie tijdens het verblijf in Lençois

Vandaag staat er een aangename wandelexcursie op het programma. Dit is een ideale wandeltour om kennis te maken met dit fraaie natuurgebied. De excursie start in de ochtend. u wordt opgehaald bij het hotel en na afloop er weer afgezet. 

De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden. Er zijn diverse optionele excursies bij te boeken om dit fantastische natuurgebied verder te ontdekken. 

Vandaag staat er een lange reisdag op het programma. In de vroege ochtend wordt u opgehaald bij het hotel in Lençois en met een privé transfer naar de haven van Salvador gebracht. Deze transfer duurt circa 5 uur.  Hierna gaat u aan boord van de catamaran boot voor de boottocht naar Morro de São Paulo. Na aankomst loopt u naar het toeristische terminal. Locals met kruiwagens staan klaar om u te helpen met de bagage (kleine fooi geven). Eenmaal aangekomen bij de toeristische terminal loopt u verder naar uw hotel, samen met de locals, indien uw hotel zich bevindt op het 1e, 2e, of 3e strand. Indien uw hotel aan het 4e of 5e strand ligt, dan hebben de hotels vanaf de toeristische terminal een pendelbusje die u van de terminal naar het hotel brengt.

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Morro de São Paulo

Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden en te genieten van Morro de São Paulo.

Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden en te genieten van Morro de São Paulo.

Vandaag eindigt het verblijf in Morro de São Paulo. Vanaf het haventje van Morro de Sao Paulo gaat u weer aan boord van de catamaran boot voor de 2,5 uur durende bootovertocht naar Salvador. Na aankomst in de haven van Salvador, wordt u met een transfer naar het hotel of de luchthaven gebracht. Einde arrangement.

Let op, de 1e boot vertrekt pas om 9u en de boot doet er meestal 2,5 uur over om aan te komen in Salvador. Echter kan er vanwege slechte zeeomstandigheden vertraging optreden. Indien u doorvliegt, boek pas een vlucht die vertrekt na 15u om er zeker van te zijn dat de reis logistiek goed verloopt.

Foz do Iguaçu, een van de meest adembenemende natuurwonderen van Brazilië, betovert reizigers met haar majestueuze watergordijn. Een oogverblindende cluster van maar liefst 275 watervallen strekt zich uit over een breedte van 2,7 kilometer, een natuurlijk meesterwerk dat de immense kracht en schoonheid van de natuur perfect belichaamt.

Centraal in dit waterige spektakel ligt de 'Devil's Throat', waar een intense symfonie van 14 watervallen samensmelt in een brullend crescendo van water en damp. Bezoekers kunnen op verschillende manieren dit schouwspel ervaren. Je kunt het pad van de loopbruggen volgen, die je bijna tot aan de waterige voet van de watervallen leiden, of deelnemen aan een opwindende boottocht. Voor de adrenalinezoekers biedt een helikoptervlucht de meest sensationele ervaring, waarbij je een panoramisch uitzicht op dit waterwonderland krijgt.

De omgeving van Foz do Iguaçu biedt ook een unieke geografische attractie, het drielandenpunt, waar de grenzen van Argentinië, Paraguay en Brazilië samenkomen. De aangrenzende nationale parken, opgezet om het kostbare ecosysteem te beschermen, bieden de mogelijkheid om het rijke, levendige regenwoud te verkennen. Hier leven meer dan 400 vogelsoorten, talloze zoogdieren, reptielen en een ontzagwekkende diversiteit van meer dan 2000 plantensoorten.

Als het gaat om accommodaties, biedt Foz do Iguaçu een scala aan opties die passen bij verschillende reisbehoeften. Degenen die zich willen onderdompelen in een luxueuze omgeving dicht bij de watervallen kunnen kiezen voor Hotel das Cataratas. 

Het stadje Foz do Iguaçu zelf is ook niet te missen, met een overvloed aan hotels voor alle soorten comfort. Het hele jaar door zijn de watervallen toegankelijk voor bezoekers, maar de ideale periode om de waterkunstwerken in hun volle glorie te ervaren is tijdens de Braziliaanse zomer (onze winter in Nederland), wanneer de watervallen op hun krachtigst zijn door het enorme watervolume en er minimale regenval is.

Restaurant tips Foz do Iguaçu:

  1. Churrascaria do Gaúcho: Dit is een populaire keuze voor liefhebbers van de Braziliaanse churrascaria - een traditionele barbecue-stijl met een verscheidenheid aan heerlijke, sappige vleeswaren. Het vlees wordt aan enorme spiesen gegrild en vervolgens aan tafel gesneden.
  2. Restaurante Barracão: Dit lokale restaurant biedt een buffet met een uitgebreid aanbod aan Braziliaanse gerechten. Naast het vlees en de vis, vind je er ook een rijke selectie aan salades, groenten en typische Braziliaanse bijgerechten zoals feijoada (zwarte bonensoep met varkensvlees).
  3. Itaipu Restaurant: Gelegen naast het fameuze Itaipu Dam, dit restaurant biedt een fantastisch uitzicht gecombineerd met een verscheidenheid aan zowel lokale als internationale gerechten. Het is de perfecte plek om te ontspannen na een rondleiding door de dam.
  4. La Mafia Trattoria: Voor een verandering van tempo en smaak, biedt La Mafia Trattoria een selectie van heerlijke Italiaanse gerechten. De sfeer doet denken aan de jaren '20, met foto's van beroemde maffiosi aan de muren, wat een unieke ervaring biedt aan de bezoekers.
  5. Capitão Bar: Als je zin hebt in een informele maaltijd met een geweldig uitzicht op de Paraná-rivier, dan is Capitão Bar de plek om te zijn. Hier kun je genieten van verse vis, zeevruchten en koude drankjes terwijl je ontspant op het terras. Het is een perfecte plek om de dag af te sluiten na een bezoek aan de watervallen.

Cuiabá is de hoofdstad van de Braziliaanse staat Matto Grosso. De stad dient als toegangspoort tot drie totaal verschillende, maar even imposante natuurgebieden: de zuidelijke Amazone, de noordelijke Pantanal en het nationale park Chapada dos Guimarães. Van deze drie gebieden wordt de noordelijke Pantanal het meest bezocht vanuit Cuiabá. Cuiabá zelf is een drukke en snelgroeiende stad met ruim een half miljoen inwoners .Het is een interessante mix van koloniale villa's en moderne wolkenkrabbers. Tijdens een bezoek aan de stad zijn er ook een aantal uitstekende musea te bezoeken zoals het museum 'Rondon do Indio', dat de grootste collectie ter wereld herbergt van kunstobjecten van inheemse bevolkingen.

Kortom, Cuiabá is de perfecte startplaats om diverse natuur bestemmingen te bezoeken in deze regio van Brazilië.

Cuiabá, gelegen in het hart van Brazilië, vormt de toegangspoort tot het noordelijke gedeelte van de Pantanal, dat bekend staat als de ultieme plek om jaguars te spotten.

Dit immense laagland, dat tijdens het regenseizoen (december - maart) grotendeels overstroomt, is het grootste moerasgebied ter wereld. Met een indrukwekkende oppervlakte van ongeveer 150.000 vierkante kilometer is de Pantanal meer dan vier keer zo groot als Nederland. Dit unieke gebied biedt weelderige vegetatie, ontelbare riviertjes en meren, en staat bekend om zijn uitzonderlijke fauna. Hier kunt u de zeldzame en elegante jaguar, wilde papegaaien, miereneters, wilde zwijnen, capibara's, zwarte kaaimannen en meer dan 600 verschillende vogelsoorten, waaronder de imposante jabiru, bewonderen. Een safari door deze bijzondere wildernis is een unieke ervaring en biedt volop mogelijkheden om zeldzame vogels en dieren te spotten en te fotograferen.

Een bezoek aan de Pantanal is zonder twijfel een hoogtepunt van elke reis. Er zijn diverse lodges in verschillende comfortklassen beschikbaar, vaak op basis van volpension en inclusief dagelijkse excursies. Geniet van de authentieke gastvrijheid, comfortabele accommodaties en deskundige lokale gidsen die u zullen begeleiden op uw avontuurlijke ontdekkingstocht door dit adembenemende natuurgebied.

Beste reistijd voor de Pantanal:

Het Pantanal landschap varieert per seizoen, maar blijft steeds prachtig. De jaarlijkse neerslag bedraagt gemiddeld 1500mm, voornamelijk tussen november en maart.

NAT-seizoen (januari-maart): De zomerregens revitaliseren de flora en fauna, met prachtige waterlandschappen en een rijke dierenwereld.

TUSSEN-seizoen (april-juni): Na de regens vormen zich lagoons die een rijke voedselbron vormen voor watervogels. Het weer is milder en dieren worden actiever.

DROOG-seizoen (juli-oktober): Het ideale moment voor dierenobservatie, met velden die drogen en dieren die zich verzamelen rond waterbronnen.

REGEN-seizoen (november-december): Er valt veel regen, maar niet genoeg voor overstromingen. Dit seizoen is perfect voor vogelobservatie.

Combinatie met andere natuurgebieden

De Noordelijke Pantanal kan perfect gecombineerd worden met een bezoek aan de adembenemende bestemmingen Chapada dos Guimarães en Nobres, want deze bestemmingen liggen op rijafstand van Cuiaba (2 uurtjes naar Chapada dos Guimarães).

Chapada dos Guimarães, een indrukwekkend nationaal park met majestueuze kliffen en watervallen, ligt op korte afstand van Cuiabá. Hier kunt u genieten van uitdagende wandelingen, panoramische uitzichten en unieke geologische formaties. Het is een paradijs voor avonturiers en natuurliefhebbers.

Nobres, gelegen in de buurt van Chapada dos Guimarães, is een verborgen juweeltje met kristalheldere rivieren en natuurlijke zwemgaten. Snorkel tussen kleurrijke vissen, ontdek ondergrondse grotten en bewonder de overvloedige biodiversiteit van dit ecologische paradijs.

Door een bezoek aan de Noordelijke Pantanal te combineren met Chapada dos Guimarães en Nobres, kunt u een unieke reiservaring beleven. Van het spotten van jaguars en het ervaren van het weelderige moerasgebied tot het verkennen van prachtige kliffen en het genieten van verfrissende wateractiviteiten, deze combinatie van bestemmingen biedt een gevarieerd en onvergetelijk avontuur.

Brazilië Reis Specialist kan u helpen bij het plannen van een op maat gemaakte reisroute, zodat u het beste uit uw bezoek aan de Noordelijke Pantanal, Chapada dos Guimarães en Nobres kunt halen. Laat ons uw reiswensen kennen en wij zorgen ervoor dat uw reis een onvergetelijke ervaring wordt.

Voor het zuidelijke gedeelte van de Pantanal kunt u beter uitwijken naar Campo Grande, waar u de Pantanal tevens met Bonito kunt combineren, waar je kan riviersnorkelen en genieten van prachtige natuur. Tussen Cuiaba en Campo Grande zijn nachtbussen beschikbaar of u kunt een binnenlandse vlucht nemen. 

Ontdek hier onze arrangementen voor de Zuidelijke Pantanal.

Bekleed met een rijk historisch erfgoed en een bruisende cultuur, vormt Salvador, gelegen in de schilderachtige staat Bahia, de ultieme bestemming voor zowel ontdekkingsreizigers als ontspanningszoekers. Als voormalige hoofdstad van Brazilië, gekenmerkt door haar positie op een schiereiland dat een adembenemende baai domineert, biedt Salvador een ongeëvenaarde ervaring van het Braziliaanse leven.

Bahia is een symbool van een rustiger levensritme voor de Brazilianen, en haar hoofdstad, Salvador, is een levendige caleidoscoop van kleuren, klanken en religieuze invloeden. De invloed van de Afro-Braziliaanse bevolking, voortgekomen uit een pijnlijk verleden als belangrijkste haven voor de slavenhandel, is diep verankerd in de cultuur van Salvador. Dit wordt weerspiegeld in de capoeira, een fascinerende samensmelting van dans en vechtkunst, ontwikkeld door de slaven in deze historische stad.

Het hart van Salvador, het historische centrum genaamd Pelourinho, is een ware schatkamer van koloniale architectuur en barokke kerken. Maar na zonsondergang komt Pelourinho pas echt tot leven. Het transformeert in een bruisende scène van nachtleven, gevuld met een overvloed aan restaurants, bars en clubs. Salvador is ook bekend om zijn levendige carnaval, dat zich onderscheidt van dat van Rio de Janeiro door zijn meer participatieve karakter; in plaats van een toeschouwer te zijn, wordt men actief betrokken bij de vieringen en optochten.

Accommodatieopties zijn ruim beschikbaar, variërend in comfortklassen om aan de behoeften van alle reizigers te voldoen. Om de ervaring van Salvador compleet te maken, overweeg dan een uitstapje naar de nabijgelegen paradijselijke bestemmingen zoals Praia do Forte, Morro de São Paulo of het betoverende natuurgebied Chapada Diamantina, bekend om zijn verbluffende natuurlijke schoonheid.

Salvador, de hoofdstad van Bahia, is een stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Het is ook bekend om zijn culinaire scene, met een mix van Afrikaanse, inheemse en Portugese invloeden. Hier zijn enkele restauranttips voor reizigers die deze stad bezoeken:

  • Restaurante Casa de Tereza: Dit populaire restaurant in de wijk Rio Vermelho biedt een mix van traditionele Bahiaanse gerechten en innovatieve fusion gerechten. Het restaurant is ook een cultureel centrum met een collectie van folkloristische kunst.
     
  • Restaurante Amado: Gelegen aan de Baía de Todos os Santos, biedt dit restaurant een prachtig uitzicht en een breed scala aan zeevruchten, vlees en vegetarische gerechten. Het staat bekend om zijn verfijnde sfeer en uitstekende wijnkaart.
     
  • Parrilla do Farol: Dit Argentijnse steakhouse in Salvador is populair om zijn kwaliteitsvlees en uitgebreide wijnselectie. De rustieke sfeer en vriendelijke bediening dragen bij aan een geweldige eetervaring.
     
  • Soho: Voor een meer moderne culinaire ervaring is Soho een aanrader. Dit Japanse fusionrestaurant biedt een prachtig uitzicht op de baai en een menu met verse sushi, sashimi en andere Japanse gerechten.
     
  • Restaurante Paraíso Tropical: Dit restaurant is gespecialiseerd in traditionele Bahiaanse gerechten en staat bekend om zijn brede scala aan fruit en groenten uit eigen tuin. Ze zijn beroemd om hun moqueca, een typisch Bahiaans visstoofpotje.

Diep in het achterland van Bahia bevindt zich het nationale park Chapada Diamantina, een enorm gebied dat uitzichten van zeldzame schoonheid biedt: tafelbergen, mysterieuze grotten, watervallen, rivieren en heuvels. De belangrijkste dorpen van Chapada Diamantina zijn Lençois, Mucuge, Xique-Xique do Igatu en Indarai, allen ontstaan tijdens de goud en diamant rush.

Lençois biedt de beste toeristische infrastructuur en wordt gezien als de toegangspoort tot het gebied. De mogelijkheden voor actief en avontuurlijk toerisme zijn eindeloos, van wandel trekkings van één of meerdere dagen, tours door de watervallen/grotten, mountainbike tochten, meerdaagse paardrijdtochten en meer. Informeer naar de mogelijkheden.

Het Nationaal Park Chapada Diamantina, genesteld in het diepe binnenland van Bahia, wordt vaak beschouwd als het kloppende hart van deze dynamische staat. Dit park herbergt een majestueus landschap van hoge plateaus, die worden doorsneden door diepe kloven en valleien. Deze spectaculaire geografische kenmerken vormen de bron van 90% van de zijrivieren die uitmonden in de stroomgebieden van de Paraguacu, Jacuipe en Contas.

Als toegangspoort tot dit uitgestrekte gebied dient de oude koloniale diamantmijnstad Lençóis. Zoals bij de meeste mijnbouwcentra het geval was, kende Lençóis een grillige en chaotische groei. De naam van de stad is afgeleid van het grote aantal canvas tenten waaruit de kampen van de eerste kolonisten bestonden. Vanuit de omringende heuvels leken deze tenten op lakens die te drogen lagen op de rotsen, vandaar de naam Lençóis, wat 'lakens' betekent.

In zijn bloeiperiode was Lençóis van cruciaal belang voor de Europese juwelenindustrie, en het was een levendige stad waarin het Frans veelvuldig werd gesproken. Ondanks de veranderingen die met de tijd kwamen, heeft Lençóis zijn kenmerkende architectuur en unieke regionale cultuur weten te behouden. Tegelijkertijd heeft de stad de nodige infrastructuur ontwikkeld om bezoekers van het Nationaal Park Chapada Diamantina op een gepaste manier te ontvangen. Deze unieke combinatie van historisch erfgoed en moderne faciliteiten maakt Lençóis tot een fascinerende bestemming voor reizigers die dit deel van Brazilië willen verkennen.

De meeste van onze reizigers boeken een arrangement van 4 dagen / 3 nachten.

Dit zijn enkele activiteiten die ontzettend leuk zijn om te doen:

  • Halve dag hike - Ribeirão do Meio

Ribeirão do Meio ligt in Lençóis en wordt beschouwd als een van de beste zwemplekken van de stad. Het kan in een halve dag worden gedaan en heeft een soort natuurlijke "glijbaan" waar mensen alleen of samen kunnen glijden.

Ribeirão do Meio

Inbegrepen: lokale gids en verzekering tegen ongevallen.

Afstand heen en terug: 8 km (in totaal 3 uur lopen)

Inspanningsniveau: Licht

Vertrek: 08:30

Terugkeer: 12:30

*of

Vertrek: 13:30

Terugkeer: 17:00

*Aangezien het een halve dag tour is, kan het vertrek zowel in de ochtend als in de middag plaatsvinden.
 

  • Route I - Grotten

Dit is een route waarbij we de noordelijke regio van de Chapada Diamantina bezoeken, die bekend staat als de regio van de grotten, omdat zich hier de grootste concentratie bevindt. We zullen ook genieten van de zonsondergang boven de Pai Inácio tafelberg, een van de meest bezochte ansichtkaarten van de Chapada Diamantina.

Mucugezinho Rivier - Duivelsput - Fumaça Grot - Pratinha Boerderij (Blauwe Grot en Pratinha Grot) - Pai Inácio Heuvel.

Inbegrepen: lokale gids, vervoer, lunch (zonder drankjes), entreegelden en ongevallenverzekering.

Afstand heen en terug: 140 km (in totaal 3 uur rijden met de auto)

Inspanningsniveau: Matig (3 uur wandelen met verschillende stops)

Vertrek: 08:15

Terugkeer: 18:00
 

  • Route II - Fumaça waterval      

In deze route bezoeken we de regio Vale do Capão, waar de Fumaça waterval zich bevindt. Deze waterval is geclassificeerd als een van de hoogste in Brazilië, 380 m hoog. Het is een wandeling van 12 km (6 km heen en 6 km terug) die 5 uur duurt.

Fumaça waterval – Riachinho

Inbegrepen: lokale gids, vervoer, snackkit, entreegelden en ongevallenverzekering.

Afstand heen en terug: 150 km (in totaal 3 uur rijden)

Inspanningsniveau: Gevorderd (12 km wandelen met steile stukken bergop en bergaf. Ongeveer 5 uur in totaal).

Vertrek: 08:00

Terugkeer: 18:00
 

  • Route III - Poço Azul en Poço Encantado

Een van de meest fascinerende routes in de Chapada Diamantina, waarbij je het zuidelijke deel van het Nationaal Park leert kennen. De Poço Encantado staat bekend om zijn betoverende schoonheid en mysterie. En er gaat niets boven een bad in het water van de Poço Azul om de tour af te sluiten met een "gouden sleutel".

Inbegrepen: lokale gids, vervoer, lunch (zonder drankjes), entreegelden en ongevallenverzekering.

Afstand heen en terug: 300 km (in totaal 5 uur rijden)

Inspanningsniveau: Licht (in totaal 1 uur lopen)

Vertrek: 08:00

Terugkeer: 16:00

 

Hier zijn enkele restauranttips voor reizigers die Lencois bezoeken:

  • Cozinha Aberta: Dit restaurant staat bekend om zijn creatieve menu dat voortdurend verandert op basis van wat er lokaal beschikbaar is. Het beschikt over een open keuken, zodat u kunt zien hoe uw maaltijd wordt bereid.
     
  • Restaurant El Jamiro: Dit is een populaire plek voor zowel toeristen als lokale bevolking. Het serveert traditionele Braziliaanse gerechten, waaronder veel vis- en vleesgerechten, evenals vegetarische opties.
     
  • Natora Restaurante: Dit restaurant is gespecialiseerd in de regionale keuken en biedt een verscheidenheid aan vis, vlees en vegetarische gerechten. Het heeft ook een geweldig uitzicht op de stad.
     
  • Restaurante Lampião: Hier kunt u genieten van traditionele Braziliaanse gerechten in een rustieke en gezellige omgeving. Ze staan bekend om hun feijoada, een traditioneel Braziliaans stoofpotje met bonen en vlees.
     
  • Casa de Tereza: Dit is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een meer upscale dining ervaring. Het menu bestaat uit een mix van traditionele en moderne Braziliaanse gerechten, en het restaurant staat bekend om zijn uitstekende wijnkaart.

Elk van deze restaurants biedt een unieke ervaring en heerlijke gerechten, en ze zijn zeker een bezoek waard tijdens uw reis naar Lencois.

Rio de Janeiro, ook wel bekend als 'a cidade maravilhosa', de prachtige stad, behoort zonder twijfel tot de mooiste steden ter wereld. Het is een adembenemende mix van weelderig groene bergen, uitgestrekte zandstranden en de onmetelijkheid van de Atlantische Oceaan.

Naast de wereldberoemde bezienswaardigheden zoals de Suikerbroodberg (Pão de Açúcar), de Corcovado met het iconische Christusbeeld en de stranden van Copacabana en Ipanema, heeft Rio de Janeiro nog veel meer te bieden.

De stad bruist van energie en ritme, en de lokale bevolking, de 'cariocas', staan bekend om hun aanstekelijke vrolijkheid. Ervaar het zelf in de levendige uitgaanswijk Lapa, met zijn talloze dansgelegenheden en gezellige bars. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de beroemde trappen van Santa Teresa, een kleurrijke en artistieke buurt.

Op zondagen wordt de boulevard in Rio vrijwel autovrij, waardoor het de perfecte gelegenheid is om kilometerslang te fietsen, skaten of wandelen langs de kust. Een van de meest prachtige, maar minder bekende uitzichten in Rio is vanaf de 'Vista Chinesa'. Vanuit het regenwoud in het hart van de stad, genaamd 'Floresta da Tijuca', kijk je uit over deze unieke metropool.

Waar anders kun je het beroemdste carnavalsfeest ter wereld meemaken, ontspannen op de prachtige stranden, feesten tot in de vroege uurtjes of simpelweg genieten van de adembenemende uitzichten? Rio is het perfecte startpunt voor een rondreis door Brazilië. Mocht je niet ver willen reizen, dan zijn er in de directe omgeving ook diverse plaatsen die het bezoeken waard zijn, zoals het prachtige schiereiland Buzios, het historische kustplaatsje Paraty of het weelderige tropische eiland Ilha Grande.

Bovendien biedt Rio de Janeiro een scala aan culinaire hoogstandjes en restaurants die de Braziliaanse keuken vertegenwoordigen. Proef heerlijke lokale gerechten zoals feijoada, pão de queijo en brigadeiro, of geniet van internationale culinaire ervaringen in de vele eetgelegenheden verspreid door de stad.

Kortom, Rio de Janeiro is een stad die je moet ervaren. Het is een feest voor alle zintuigen en biedt de perfecte mix van cultuur, natuur, stranden en entertainment. Plan je bezoek zorgvuldig en laat je betoveren door de magie van deze prachtige stad en de vele mogelijkheden die het te bieden heeft.

Restauranttips in Rio de Janeiro:

  1. Churrascaria Palace: Deze bekroonde churrascaria, gelegen in de wijk Copacabana, is een favoriet onder vleesliefhebbers. Geniet van een uitgebreid assortiment heerlijk gegrild vlees, geserveerd op traditionele Braziliaanse wijze.

  2. Aprazível: Dit restaurant in de charmante wijk Santa Teresa biedt een combinatie van heerlijke Braziliaanse gerechten en een prachtig uitzicht over de stad. Het menu omvat zowel traditionele als eigentijdse gerechten, bereid met verse en lokale ingrediënten.

  3. Zaza Bistro Tropical: Gelegen in de wijk Ipanema, staat dit restaurant bekend om zijn creatieve fusiongerechten met invloeden uit verschillende keukens. Proef unieke smaken en geniet van de ontspannen sfeer en kleurrijke inrichting.

  4. Bar do Mineiro: Voor een authentieke Braziliaanse ervaring moet je dit informele restaurant in de wijk Santa Teresa bezoeken. Probeer de traditionele Braziliaanse gerechten, zoals feijoada (zwarte bonen stoofpot) en pasteis (gefrituurde pasteitjes).

  5. Sushi Leblon: Voor liefhebbers van sushi en Japanse gerechten is Sushi Leblon een must-visit. Dit gerenommeerde restaurant in de wijk Leblon staat bekend om zijn verse vis en creatieve sushi-rollen, bereid met vakmanschap en oog voor detail.

Dit zijn slechts enkele van de vele geweldige restaurants die Rio de Janeiro te bieden heeft. Het diverse culinaire landschap van de stad biedt voor elk wat wils, of je nu op zoek bent naar traditionele Braziliaanse gerechten, internationale smaken of fusionkeukens. Vergeet niet om vooraf te reserveren, vooral voor populaire restaurants, om teleurstellingen te voorkomen en een tafel te bemachtigen.

Morro de São Paulo ligt in de staat Bahia in het noordoosten van Brazilië en is goed te bereiken vanaf Salvador met een catamaran boot. De boottocht duurt ongeveer 2,5u. Dit idyllisch vissersdorp op het noordelijk puntje van het eiland Tinharé wordt omringd door een weelderige omgeving met varens, palmbomen, prachtige stranden en paradijsvogels.

Morro de São Paulo heeft vier stranden, simpelweg het eerste t/m het vierde strand genoemd. Het eerste strand is het meest populair en geliefd bij watersport fans en duikers. Het strand heeft een prima toeristische infrastructuur met diverse winkels, restaurants en kleinschalige hotels/pousadas.

Het tweede strand trekt strandsport liefhebbers en heeft het grootste aantal kiosken/stalletjes. Het derde en vierde strand zijn rustiger, ideaal voor een romantisch verblijf. Het derde strand wordt omgeven door koraalriffen en het vierde strand is het beste voor families met kinderen, met onder andere veel natuurlijke poelen waarin gezwommen kan worden.

Gedurende het Braziliaanse hoogseizoen, december - februari en juli, heeft Morro de São Paulo een leuk nachtleven. Je komt er vanuit Salvador met de catamaran boot of met een klein vliegtuigje. 

Morro de São Paulo is een prachtig eiland in de staat Bahia in Brazilië, dat bekend staat om zijn natuurlijke schoonheid en ontspannen levensstijl. Hier zijn vijf restauranttips voor reizigers die dit eiland bezoeken:

  • Café das Artes: Dit restaurant heeft een geweldig uitzicht op de zee en is ideaal voor het kijken naar de zonsondergang. Ze serveren een mix van Braziliaanse en internationale gerechten en hebben ook een breed scala aan cocktails.
  • Restaurante Tia Dadai: Een authentiek Braziliaans restaurant, geliefd bij zowel locals als toeristen. Hier kunt u genieten van traditionele Bahiaanse gerechten, met speciale aandacht voor vis- en zeevruchten.
  • Basilico: Dit Italiaanse restaurant is perfect als je zin hebt in pizza of pasta. Ze hebben een gezellige sfeer en een prachtig uitzicht op de zee.
  • Funny: Dit is een uitstekend restaurant voor wie van zeevruchten houdt. Ze hebben een breed scala aan gerechten, van verse vis tot kreeft en garnalen, allemaal bereid met een lokale twist.
  • Sambass: Dit restaurant bevindt zich op het strand en is gespecialiseerd in vis en zeevruchten. Het heeft een ontspannen sfeer, geweldig uitzicht en live muziek in het weekend.

Toeristenklasse Hotels

Standaard 1-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
3 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Het Wyndham Golden Foz Suítes biedt moderne accommodaties met een buitenbad. Het hotel ligt in het stadscentrum van Foz do Iguaçu en heeft een droge sauna, een stoomsauna en een fitnesscentrum. De kamers beschikken over airconditioning, een lichte inrichting, een zithoek, kabel-tv en een minibar. Sommige kamers zijn voorzien van een kitchenette. Roomservice is de hele dag door beschikbaar. Het Wyndham Golden Foz Suítes biedt een café/bistro en een bar bij het zwembad. In het restaurant wordt dagelijks een ontbijtbuffet geserveerd met seizoensgebonden fruit, verse sappen, broodjes en gebak.

Standaard 1-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
1 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Dit is één van de beste hotels van Cuiabá en is een superieure klasse accommodatie met tal van faciliteiten, zoals zwembad, gym, barbeque faciliteiten en een restaurant. De kamers bieden moderne faciliteiten zoals airco, kabel-tv, een kluisje  en uiteraard een eigen badkamer. Het decor is klassiek. Dit is een goede accommodatie voor als u een nachtje in Cuiabá verblijft op de heen of terugweg van de Noord-Pantanal. 

Standaard 1-persoonskamer Kamertype
Volpension Maaltijd type
4 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Locatie:

Het Jaguar Ecological Reserve (JER voor het gemak) ligt 215 km ten zuidoosten van Cuiaba, en bestaat uit een lodge en een klein privéreservaat van 1200 ha langs de Transpantaneira, een onverharde weg van 150 km die het hart van de noordelijke Pantanal doorsnijdt. Op slechts 37 km van Porto Jofre is dit een van de meest zuidelijk gelegen lodges langs de Transpantaneira.

Om er te komen:

Het eerste stuk van Cuiaba naar Poconé, een 18e eeuws goudmijnstadje, is per teer. Vanaf hier leidt een 113 km lange rit over de schilderachtige Transpantaneira onverharde weg naar de lodge. De kwaliteit van de weg verslechtert naarmate men verder naar het zuiden rijdt, vooral tijdens het regenseizoen. Daarom zijn 4x4 transfers in alle pakketten inbegrepen. De totale transfertijd naar de lodge vanuit Cuiaba is ongeveer 5 uur, maar tijdens het regenseizoen kan het langer duren, afhankelijk van de conditie van de weg en de vele houten bruggen.

Grootte en structuur van de lodge:

Deze kleinschalige "Pantaneiro" lodge is onlangs gerenoveerd en beschikt over 13 kamers, volledig uitgerust met boxspring bedden, airconditioning en moderne sanitaire voorzieningen met warm water douches. De kamers zijn ondergebracht in verschillende hutten met veranda's die uitkijken over de centrale tuin beplant met palmbomen. Ara's, parkieten en zelfs coatis worden er als magneten door aangetrokken wanneer ze vruchten dragen. De centraal gelegen eetzaal serveert drie keer per dag maaltijden in buffetvorm. Verder zijn de faciliteiten van de lodge vrij beperkt. Er is geen zwembad in het JER, maar dat wordt snel vergeten als de excursies het grootste deel van de dag vullen.

Unieke kenmerken:

Als het gaat om jaguar spotten, geniet de lodge van een bevoorrechte locatie, slechts 10 km ten westen van Parque Encontro das Aguas en slechts 37 km van Porto Jofre, dat het startpunt is voor jaguar spotting trips op de Cuiaba rivier. Hierdoor bevindt het zich op een bevoorrechte locatie in het Jaguar gebied van de Pantanal. De standaard meerdaagse pakketten in het JER bevatten ten minste één jaguar-spotboottocht, die meestal wordt gecombineerd met een van de andere excursies die de lodge op dezelfde dag aanbiedt. Jaguarspot excursies in JER worden uitgevoerd in lichtgewicht aluminium boten.

De vermelde arrangementen in het dag tot dagprogramma zijn ter indicatie en ze kunnen afwijken vanwege logistieke omstandigheden van de lodge.

Standaard 1-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
1 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Het kleine boetiekhotel Bahiacafé Hotel ligt naast de Praça da Sé, een populair plein in het centrum van Pelourinho. Het openbaar vervoer en de Elevador Lacerda liggen op korte wandelafstand van het hotel. In het hele hotel is gratis WiFi beschikbaar.

Alle accommodaties hebben lokale kunstwerken, comfortabele bedden, airconditioning, een kluisje, een telefoon, een tv en een minibar. De eigen badkamer beschikt over een warme douche.

Het Bahiacafé Hotel is gevestigd in een gebouw uit de 18e eeuw. Naast de kamers beschikt het hotel over een bar en u kunt biljarten in het hotel. Dagelijks wordt een gevarieerd ontbijt met fruit, verse vruchtensappen, yoghurt, koffie, brood, kaas, ham en eieren aangeboden.

Het hotel biedt ook autoverhuur. Pelourinho ligt op 100 meter van het Bahiacafé Hotel, en de Elevador Lacerda ligt op 200 meter afstand. De luchthaven Luis Eduardo Magalhães bevindt zich op 20 km afstand.

 

Standaard 1-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
3 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Pousada Vila Serrano is een charmante kleine pousada en ligt op 5 minuten loopafstand van het koloniale centrum. Een bijzonder kenmerk is dat het is ingericht volgens de principes van 'Feng Shui'. De kamers zijn gebouwd in een koloniale stijl en zijn ingericht door lokale kunstenaars. Er is gratis internet, een bibliotheek, schaakbord, een tafeltennistafel en een spa aanwezig.

Standaard 1-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
3 Aantal nachten
1 Aantal kamers

Engelse beschrijving

Offering a year-round outdoor pool and views of the sea, Pousada Bahia Tambor is situated in Morro de São Paulo, a few steps from Second Beach.

Rooms have a flat-screen TV. All rooms are equipped with a private bathroom. Some categories feature scenic sea views and a spa bath.

Saudade Island is 300 metres from Pousada Bahia Tambor, while Second Beach is 400 metres away. Luis Eduardo Magalhães Airport is 81 km from the property.

 

Excursies inbegrepen

In de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel en staat er een excursie naar de Braziliaanse zijde van de watervallen (duur 3 uur) op het programmma, in gezelschap van andere toeristen. 

De excursie begint in het bezoekerscentrum van het Iguaçu nationale park met een autorit door de subtropische vegetatie van de het nationale park tot aan de watervallen. Nabij de watervallen gaat u te voet verder  naar de canyons waar u kunt genieten van prachtige panoramische uitzichten over de watervallen en 'Devil's Throat' aan de Argentijnse zijde van de watervallen.

In een glazen lift langs een klif kunt u vervolgens omhoog gaan voor een prachtig bovenaanzicht van de watervallen. Hier zijn ook wat horecagelegenheden om onder het genot van een drankje en een hapje het spektakel te bewonderen. Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel. (entree nationale park niet inbegrepen, ca. usd 30)

De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden.

In de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel voor de excursie naar de Argentijnse zijde van de watervallen (duur ca. 4 uur), in gezelschap van andere toeristen.

De tocht gaat over de 'Tancredo Neves' brug, waarna u Argentinië binnenkomt. Hier worden prachtige uitzichten geboden op de Iguaçu canyon. In tegenstelling tot de Braziliaanse zijde, zijn aan deze kant diverse voetpaden te betreden die panoramische uitzichten bieden over de watervallen en het aangrenzende subtropische regenwoud. Het hoogtepunt van de excursie vormt het uitzicht vanaf het platform dat zich bovenop de rand van 'Devil's Throat' bevindt. Het enorme volume water dat hier de afgrond in stort zorgt ervoor dat de lucht letterlijk gaat trillen en er een spectaculaire mist wolk ontstaat. Ook aan de Argentijnse zijde zijn diverse horeca gelegenheden om onder het genot van een drankje en een hapje te genieten van de watervallen. (entree nationale park niet inbegrepen, ca. usd 30). 

Tijdens het bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen is het mogelijk om een fantastische jungle- en watervallen bootexcursie bij te boeken, de Gran Aventura Boat tour.

Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel. 

De wandeltocht door het historisch centrum is een geweldige kans om de unieke energie van deze magische plek en haar mensen te voelen. De Pelourinho ligt in het historische centrum van Salvador. Het werd in 1985 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed en is een eminent voorbeeld van koloniale geschiedenis en een symbool van de zwarte beweging in Bahia. Pelourinho biedt bezoekers een aantal kerken, musea, plaatselijke kunstenaarsateliers, galerieën, winkels en restaurants. De belangrijkste toeristische attracties van Pelourinho zijn het huis van de beroemde schrijver Jorge Amado, de culturele groep Olodum, de São Francisco Kerk en de Cathedral Basílica en de traditionele Cravinho Bar (waar je misschien wel een caipirinha wilt drinken - niet inbegrepen).

Stop om te winkelen en bezoek optioneel de Pierre Verger galerie of de studio van Goya Lopes (een Bahiaanse textielontwerper die inspiratie zoekt in de thema's van Afrikaans-Braziliaanse muzikaliteit in Bahia). Onze volgende halte is Elevador Lacerda, gebouwd in 1873 en tegenwoordig de bovenstad en de benedenstad verbindend als belangrijk transportmiddel voor zowel de lokale bevolking als toeristen. Van daaruit kun je genieten van het panoramische uitzicht op de Allerheiligenbaai en Mercado Modelo en ontspannen na deze culturele wandeltocht.

Dit is een ideale wandeltour om kennis te maken met dit fraaie natuurgebied. De excursie start in de ochtend. u wordt opgehaald bij het hotel en begint aan een wandeling langs de nabijgelegen 'serrano' rivier, waar u ook van een verfrissende duik kunt genieten in de natuurlijk gevormde poelen. De wandeling gaat verder naar de zogenoemde 'Areias Coloridas', ofwel gekleurd zand. Het is een verzameling rotsen met een verbluffende diversiteit aan kleuren.

Na nog een zwemstop bij 'Cachoeirinha', één van de meest indrukwekkende watervallen van Brazilië met een val van wel 400 meter, gaat de tocht verder naar de volgende waterval genaamd 'Primavera'. Deze waterval vloeit in de Lençois river naast het hoogste punt van de berg, de steen 'Pedra do Mirante'.

Hier wordt u beloond met een fantastisch uitzicht over het dorpje van Lençois. Na de lunch (ter plaatse te betalen), gaat de tocht (circa 3 km) verder naar 'Ribeirão do Meio'. Hier kunt u abseilen (optioneel) of gewoon genieten en nog even zwemmen in de natuurlijk gevormde poelen. Hierna eindigt de excursie weer in Lençois. waar u wordt afgezet bij het hotel.

Optionele excursies

GRAN AVENTURA BOAT TOUR - EXCURSIE - ARGENTIJNSE ZIJDE WATERVALLEN

Dit unieke avontuur combineert twee fantastische elementen van Iguassu National Park in de vorm van een jungle- en watervallen met de boot excursie. U komt binnen in de jungle op een speciale truck met een panoramisch uitzicht over het regenwoud. De ervaren gids vertelt u van alles over de spectaculaire omgeving.De acht kilometer lange truck rit brengt u naar Puerto Macuco, waar u 100 meter afdaalt naar een ponton op de rivier voor het tweede deel van de reis .

Hier gaat u aan boord van een motorboot voor de zes kilometer lange boottocht - waarvan twee kilometer een stroomversnellingen -door de canyon van de rivier Iguassu naar de watervallen. Na het genieten van het uitzicht vanaf de rustige kant van San Martin Island , komt u bij de Tres Mosqueteros waterval , waar zowel de Braziliaanse en Argentijnse zijde en de beroemde Devil's Throat wordt aanschouwd.

De boot gaat verder langs de oever van het eiland naar het meest spannende deel van de excursie waar je tot in de San Martin waterval komt - de grootste waterval. Dit is een prachtige en onvergetelijke ervaring.

Let op; de vermelde prijs van deze excursie geldt in combinatie met de halve dagexcursie naar de Argentijnse zijde van watervallen, aangezien deze wordt aangeboden terwijl u de Argentijnse zijde van de watervallen bezoekt.  

Prijs 88 € / p. P.

U wordt in de ochtend opgehaald bij het hotel in Lençois voor een fantastische excursie die tot het einde van de middag zal duren. De excursie vangt aan met een bezoek aan spectaculaire grotten op zo'n 75 km afstand gelegen van Lençois. Hier bezoeken jullie eerst de 'Lapa Doce' grot met haar prachtige stalagmieten en stalactieten en vervolgens wordt de 'Pratinha'grot bezocht, waar een ondergrondse rivier met kristalhelder water de mogelijkheid biedt om een verfrissende duik te nemen. In de 'Gruta Azul', ofwel blauwe grot beleeft u een waar kleurenspektakel als de zonnestralen door een nauwe opening het wateroppervlak weten te bereiken. De Lunch is niet inbegrepen en kunt u ter plaatse betalen. 

Na al deze waanzinnige grotten te hebben bezocht volgt in de middag nog een aangename beklimming van de iconische tafelberg 'Morro do Pai Inácio'. Eenmaal boven zal u genieten van prachtige vergezichten over Chapada Diamantina. Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel. 

Prijs 145 € / p. P.

Het 'Boipeba' eiland staat bekend om haar prachtige stranden en adembenemende landschappen. Gedurende deze bootexcursie wordt het eiland rond gevaren en is er ruim de tijd voor diverse stops. De eerste stop is bij de natuurlijke poelen van 'Boipeba', waar heerlijk gezwommen kan worden. Daarna wordt het 'Cueira' strand bezocht met mogelijkheid om te lunchen. Na de lunch wordt het historische Cairu''eilandje bezocht, wat bekend staat om het klooster en het kerkje. Na het bezoek gaat de excursie langzaam terug naar Morro do Sao Paulo via de 'Una' rivier, hierbij genietend van rustgevende mangrove bossen en een prachtige zonsondergang.

Prijs 85 € / p. P.

Deze excursie bestaat uit een ontspannen 6u durende boottocht met een typische 'schooner' boot. De boottocht vaart het eiland halverwege rond, waarbij je prachtige verborgen baaien zal ontdekken. De eerste stop is 'Lagoa Azul', een kristalheldere lagune waar je kan snorkelen tussen kleurrijke tropische vissen. Daarna vaar je naar het 'Frequeisa de Santana' strand waar ook heerlijk gezwommen kan worden. De derde stop is het 'Japariz' strand. Hier is de mogelijkheid om te lunchen(lunch niet inbegrepen). Rond 16.30 eindigt de excursie weer in het plaatsje 'Vila do Abraão' op Ilha Grande.

Prijs 25 € / p. P.

Deze excursie brengt u naar één van de mooiste stranden van Brazilië. Praia do Lopes Mendes is een idyllisch wit zandstrand met een lengte van 3 km, waar u vandaag heerlijk kan gaan ontspannen. Surfers kunnen er genieten van de goede surfgolven. Families kunnen er zwemmen in het kristalheldere water, liggen op het witte zandstrand, of heerlijk picknicken in de schaduw van de weelderige vegetatie. Kortom, voor ieder wat wils. In de excursie zit ook een 30 minuten durende boottocht inbegrepen naar 'Pouso' strand. Er is geen Engelstalige gids aanwezig deze excursie.

Prijs 20 € / p. P.
Datum: Van: Naar: Vertrek: Aankomst: Overstap: Airline:
22/08/2023 Rio de Janeiro Foz do Iguaçu 15:40 17:50 0 GOL
25/08/2023 Foz do Iguaçu Cuiabá 15:10 18:40 1 AZUL, via Campinas, bagage wordt doorgelabeld
30/08/2023 Cuiabá Salvador 17:10 22:10 1 LATAM, via Brasilia, bagage wordt doorgelabeld
06/09/2023 Salvador Rio de Janeiro 17:30 19:45 0 GOL
Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.