Reiscode: 6425

Reisinspiratie 6425 - Self-drive Bahia in Brazilie, juli en augustus 2023

Hierbij ontvangt u het reisvoorstel voor het landarrangement tijdens een rondreis door Brazilie in juli en augustus 2023. De rondreis staat in het teken van een prachtige Self-drive door Bahia. De reis start en eindigt in Salvador. 

Uiteraard zijn wijzigingen nog mogelijk in het offertetraject. Het is immers een reis op maat. Neem het rustig door en dan verneem ik graag uw terugkoppeling.

  • Om het landarrangement te boeken, ontvangen wij graag de volgende gegevens: 
     
    • Namen zoals vermeld in het paspoort
    • Geboortedata
    • Paspoortnummers
    • Adres voor vermelding op de factuur
    • Mobiel nummer waarop het reisgezelschap tijdens de reis bereikbaar is
    • Contactgegevens van kennis of familie die niet meegaat tijdens de reis

       
  • Deze gegevens kunt u via het aanvraag tabblad van het reisvoorstel versturen. Uw gegevens worden via een beveiligde HTTPS verbinding naar ons verstuurd.

Uitkijkend naar uw reactie. 

Hartelijke groet namens het Brazilie Reis Specialist team,

Gustavo Lucena Lage
Reisadviseur

1.575,00 € p.p. 17 dagen
  • Self-drive Bahia, start in Salvador, bruisende stad
  • Ontdek het prachtige natuurgebied van Chapada Diamantina
  • Morro de Sao Paulo
  • Itacare en Arraia D'ajuda
  • Zie tabblad hotels voor hotelselectie
  • Dag 01: 26 juli 2023 (Begin landarrangement)
  • Dag 17: 11 augustus 2023 (Einde landarrangement)

Reissom landarrangement:

  • € 1.575,-  per persoon, op basis van deelname van 4 personen
     
  • Wij bieden verder een korting van € 75,- per persoon wanneer u deze reis boekt voor 23 maart 2022. Vervolgens gaan wij alle reisonderdelen boeken en sturen na ontvangst van alle bevestigde reiselementen (hier gaan een aantal dagen overheen) de reisbescheiden en factuur.  De korting is geldig bij betaling per reguliere bankoverschrijving.
     
  • De aanbetaling van deze reis bedraagt 20% van de reissom en het restant bedrag dient 6 weken voor vertrek te worden overgemaakt

Inbegrepen:

  • Alle vermelde hotels en maaltijden, zie tabblad hotels
    Bij alle hotels is het ontbijt inbegrepen, tenzij anders vermeld.
     
  • Vervoer; 
    Transfers kunnen op privé basis of in gezelschap van andere toeristen worden aangeboden. Bij de beschrijving wordt per transfer aangegeven of deze op privé basis is of in gezelschap van andere toeristen.
     
  • Autohuur 28 juli - 11 augustus Salvador
    Categorie Spin LTZ 1.8 a/c of vergelijkbaar (RX) Automatic transmission.,  air conditioning, vrij aantal kilometers, Inclusief de volgende verzekeringen: - 

    - Full protection: CDW in case of collision, fire, theft and robbery of the vehicle with limited deductible (co-participation): up to BRL 2000.00 for the categories C and F; BRL 4000 for the categories FX, M, R, RX, G and GX; up to BRL 4500 for category L; BRL 7500 for the remaining categories, except category P (BRL 7000).

    - Third party liability coverage: property damage up to BRL 50,000.00, bodily injury up to BRL 100,000.00 and moral damage up to BRL 5000,00. Only in the case of property damage there will be a co-participation to a limit of BRL 1000,00 unless the customer is found not responsible for the damage

  • Excursies; 
    Excursies die vermeld zijn in het excursie tabblad of de dag tot dag beschrijving. 
     
  • Zekerheden; 
    Brazilië Reis Specialist is lid van VZR Garant, VvKR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. VZR Garant beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een VZR Garant-deelnemer een pakketreis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door VZR-Garant conform de garantieregeling https://vzr-garant.nl/reizigers
     
  • Reisbegeleiding; 
    Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 
     
  • Op deze reis zijn de algemene voorwaarden van BRS van toepassing. https://www.braziliereisspecialist.nl/footer-navigation/algemene-voorwaarden.html
  • Reisadvies Brazilië:
    Zorg ervoor dat je een reisverzekering afsluit die dekking biedt in geval van code oranje, corona, repatriëring en verlengd verblijf. 

    Het meest recente reisadvies voor reizen naar Brazilië kunt u vinden op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/brazilie/reizen/reisadvies

Niet inbegrepen: 

  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking
     
  • Boekingskosten á € 25,- per boeking 
     
  • Bijdrage VZR Garant a € 7,50 per persoon
     
  • Alle vluchten. Deze kunt u zelf boeken of wij sturen hiervoor een aparte offerte. 

Na aankomst op de luchthaven in Salvador wordt u opgehaald en naar het hotel gebracht met een prive transfer. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed.

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Salvador

Vandaag staat er een fantastische dagexcursie op het programma om Salvador in al zijn diversiteit te ontdekken. De gids haalt u in de ochtend op bij het hotel en zet u er weer aan het einde van de excursie af. 

Vandaag start deze fantastische self-drive. U gaat het spectaculaire natuurgebied Chapada Diamantina verkennen. Onze self-drive informatie pakket omvat alle benodigde route informatie met nauwkeurige beschrijvingen en kaarten. U kunt de auto ophalen bij het autoverhuurbedrijf op de luchthaven of in het centrum van Salvador, afhankelijk van waar de bouwsteen begint.

De eerste bestemming is het pittoreske plaatsje Cachoeira, op circa 120 km afstand ten westen van Salvador gelegen. Het koloniale dorpje staat vol met prachtige koloniale architectuur. In de regio wordt al eeuwenlang tabak gecultiveerd, dus een bezoek aan het plaatselijke fabriekje Dannemann Cigar Factory is een must. Hier zie je hoe men nog op traditionele wijze sigaren maakt. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

  •  Overnachting in Pousada do Convento

Vandaag rijdt u verder naar Lençois, de plek waarvandaan de komende dagen het spectaculaire natuurgebied 'Chapada Diamantina' verkend kan worden. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden. 

  • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Lençois

Vandaag staat er een aangename wandelexcursie op het programma. Dit is een ideale wandeltour om kennis te maken met dit fraaie natuurgebied. De excursie start in de ochtend. u wordt opgehaald bij het hotel en na afloop er weer afgezet. 

De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden. Er zijn diverse optionele excursies bij te boeken om dit fantastische natuurgebied verder te ontdekken. 

Vandaag verlaat u Lençois, en rijdt u richting Morro de São Paulo op het schiereiland Tinharé. Deze rit van 360 km zal een hele dag in beslag nemen (7 tot 8 uur ongeveer). Bij aankomst in het plaatsje Valença, kunt u de huurauto parkeren en neemt u aansluitend de veerboot naar het eiland schiereiland Tinharé, ofwel Morro de Sao Paulo, waarna u naar het hotel gaat. Op het schiereiland zelf, mogen namelijk geen auto's rijden. 

  • Zie tabblad hotels voor hotelselectie

Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden en te genieten van Morro de São Paulo.

Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden en te genieten van Morro de São Paulo.

Vandaag hervat u weer de Self-drive. Met de veerboot gaat u weer van Morro de São Paulo terug naar Valença. Bij aankomst in Valença staat de huurauto weer gereed, waarna u richting Ilheus rijdt. Dit is een rit van 190 kilomter waar u ongeveer 3 a 4 uur over doet. Na aankomst kunt u heerlijk genieten van Ilheus en omgeving.

  • Zie tabblad hotels voor hotelselectie

Vrije dag om de omgeving te verkenning of heerlijk te genieten van de prachtige stranden. 

Vandaag staat er een lang traject op het programma. U verlaat Ilheus en volgt de route naar de badplaats Arraial d'Ajuda, op ongeveer 350 km ten zuiden van Ilheus gelegen. Het Atlantische regenwoud in deze omgeving is prachtig om te verkennen.

  • Zie tabblad hotels voor hotelselectie

Vrije dag om Arraial d'Ajuda en omgeving te verkennen. 

Vandaag staat er een lang traject op het programma. U verlaat Arraial d'Ajuda en volgt de schilderachtige kustweg langs het Atlantische regenwoud naar de badplaats Itacaré, op ongeveer 400 km ten Noorden van Arraial d'Ajuda gelegen. 

  • Zie tabblad hotels voor hotelselectie

Vandaag is er de gelegenheid om het prachtige vissersdorpje Itacaré verkennen. De regio is een ecologische en tropisch paradijs, met kilometerslange prachtige, bijna-verlaten stranden met goede surfstranden en eindeloze rijen palmbomen. Ontspan op deze heerlijke stranden en geniet van een prachtige omgeving!

Vandaag staat er het traject op het programma van Itacaré naar Salvador, op ongeveer 250 km ten Noorden van Itacaré gelegen. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed.   

  • Zie tabblad hotels voor hotelselectie

Vandaag eindigt het arrangement in Salvador. U rijdt naar de luchthaven, waar u de huurauto inlevert. Einde landarrangement.

Bekleed met een rijk historisch erfgoed en een bruisende cultuur, vormt Salvador, gelegen in de schilderachtige staat Bahia, de ultieme bestemming voor zowel ontdekkingsreizigers als ontspanningszoekers. Als voormalige hoofdstad van Brazilië, gekenmerkt door haar positie op een schiereiland dat een adembenemende baai domineert, biedt Salvador een ongeëvenaarde ervaring van het Braziliaanse leven.

Bahia is een symbool van een rustiger levensritme voor de Brazilianen, en haar hoofdstad, Salvador, is een levendige caleidoscoop van kleuren, klanken en religieuze invloeden. De invloed van de Afro-Braziliaanse bevolking, voortgekomen uit een pijnlijk verleden als belangrijkste haven voor de slavenhandel, is diep verankerd in de cultuur van Salvador. Dit wordt weerspiegeld in de capoeira, een fascinerende samensmelting van dans en vechtkunst, ontwikkeld door de slaven in deze historische stad.

Het hart van Salvador, het historische centrum genaamd Pelourinho, is een ware schatkamer van koloniale architectuur en barokke kerken. Maar na zonsondergang komt Pelourinho pas echt tot leven. Het transformeert in een bruisende scène van nachtleven, gevuld met een overvloed aan restaurants, bars en clubs. Salvador is ook bekend om zijn levendige carnaval, dat zich onderscheidt van dat van Rio de Janeiro door zijn meer participatieve karakter; in plaats van een toeschouwer te zijn, wordt men actief betrokken bij de vieringen en optochten.

Accommodatieopties zijn ruim beschikbaar, variërend in comfortklassen om aan de behoeften van alle reizigers te voldoen. Om de ervaring van Salvador compleet te maken, overweeg dan een uitstapje naar de nabijgelegen paradijselijke bestemmingen zoals Praia do Forte, Morro de São Paulo of het betoverende natuurgebied Chapada Diamantina, bekend om zijn verbluffende natuurlijke schoonheid.

Salvador, de hoofdstad van Bahia, is een stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Het is ook bekend om zijn culinaire scene, met een mix van Afrikaanse, inheemse en Portugese invloeden. Hier zijn enkele restauranttips voor reizigers die deze stad bezoeken:

  • Restaurante Casa de Tereza: Dit populaire restaurant in de wijk Rio Vermelho biedt een mix van traditionele Bahiaanse gerechten en innovatieve fusion gerechten. Het restaurant is ook een cultureel centrum met een collectie van folkloristische kunst.
     
  • Restaurante Amado: Gelegen aan de Baía de Todos os Santos, biedt dit restaurant een prachtig uitzicht en een breed scala aan zeevruchten, vlees en vegetarische gerechten. Het staat bekend om zijn verfijnde sfeer en uitstekende wijnkaart.
     
  • Parrilla do Farol: Dit Argentijnse steakhouse in Salvador is populair om zijn kwaliteitsvlees en uitgebreide wijnselectie. De rustieke sfeer en vriendelijke bediening dragen bij aan een geweldige eetervaring.
     
  • Soho: Voor een meer moderne culinaire ervaring is Soho een aanrader. Dit Japanse fusionrestaurant biedt een prachtig uitzicht op de baai en een menu met verse sushi, sashimi en andere Japanse gerechten.
     
  • Restaurante Paraíso Tropical: Dit restaurant is gespecialiseerd in traditionele Bahiaanse gerechten en staat bekend om zijn brede scala aan fruit en groenten uit eigen tuin. Ze zijn beroemd om hun moqueca, een typisch Bahiaans visstoofpotje.

Diep in het achterland van Bahia bevindt zich het nationale park Chapada Diamantina, een enorm gebied dat uitzichten van zeldzame schoonheid biedt: tafelbergen, mysterieuze grotten, watervallen, rivieren en heuvels. De belangrijkste dorpen van Chapada Diamantina zijn Lençois, Mucuge, Xique-Xique do Igatu en Indarai, allen ontstaan tijdens de goud en diamant rush.

Lençois biedt de beste toeristische infrastructuur en wordt gezien als de toegangspoort tot het gebied. De mogelijkheden voor actief en avontuurlijk toerisme zijn eindeloos, van wandel trekkings van één of meerdere dagen, tours door de watervallen/grotten, mountainbike tochten, meerdaagse paardrijdtochten en meer. Informeer naar de mogelijkheden.

Het Nationaal Park Chapada Diamantina, genesteld in het diepe binnenland van Bahia, wordt vaak beschouwd als het kloppende hart van deze dynamische staat. Dit park herbergt een majestueus landschap van hoge plateaus, die worden doorsneden door diepe kloven en valleien. Deze spectaculaire geografische kenmerken vormen de bron van 90% van de zijrivieren die uitmonden in de stroomgebieden van de Paraguacu, Jacuipe en Contas.

Als toegangspoort tot dit uitgestrekte gebied dient de oude koloniale diamantmijnstad Lençóis. Zoals bij de meeste mijnbouwcentra het geval was, kende Lençóis een grillige en chaotische groei. De naam van de stad is afgeleid van het grote aantal canvas tenten waaruit de kampen van de eerste kolonisten bestonden. Vanuit de omringende heuvels leken deze tenten op lakens die te drogen lagen op de rotsen, vandaar de naam Lençóis, wat 'lakens' betekent.

In zijn bloeiperiode was Lençóis van cruciaal belang voor de Europese juwelenindustrie, en het was een levendige stad waarin het Frans veelvuldig werd gesproken. Ondanks de veranderingen die met de tijd kwamen, heeft Lençóis zijn kenmerkende architectuur en unieke regionale cultuur weten te behouden. Tegelijkertijd heeft de stad de nodige infrastructuur ontwikkeld om bezoekers van het Nationaal Park Chapada Diamantina op een gepaste manier te ontvangen. Deze unieke combinatie van historisch erfgoed en moderne faciliteiten maakt Lençóis tot een fascinerende bestemming voor reizigers die dit deel van Brazilië willen verkennen.

De meeste van onze reizigers boeken een arrangement van 4 dagen / 3 nachten.

Dit zijn enkele activiteiten die ontzettend leuk zijn om te doen:

  • Halve dag hike - Ribeirão do Meio

Ribeirão do Meio ligt in Lençóis en wordt beschouwd als een van de beste zwemplekken van de stad. Het kan in een halve dag worden gedaan en heeft een soort natuurlijke "glijbaan" waar mensen alleen of samen kunnen glijden.

Ribeirão do Meio

Inbegrepen: lokale gids en verzekering tegen ongevallen.

Afstand heen en terug: 8 km (in totaal 3 uur lopen)

Inspanningsniveau: Licht

Vertrek: 08:30

Terugkeer: 12:30

*of

Vertrek: 13:30

Terugkeer: 17:00

*Aangezien het een halve dag tour is, kan het vertrek zowel in de ochtend als in de middag plaatsvinden.
 

  • Route I - Grotten

Dit is een route waarbij we de noordelijke regio van de Chapada Diamantina bezoeken, die bekend staat als de regio van de grotten, omdat zich hier de grootste concentratie bevindt. We zullen ook genieten van de zonsondergang boven de Pai Inácio tafelberg, een van de meest bezochte ansichtkaarten van de Chapada Diamantina.

Mucugezinho Rivier - Duivelsput - Fumaça Grot - Pratinha Boerderij (Blauwe Grot en Pratinha Grot) - Pai Inácio Heuvel.

Inbegrepen: lokale gids, vervoer, lunch (zonder drankjes), entreegelden en ongevallenverzekering.

Afstand heen en terug: 140 km (in totaal 3 uur rijden met de auto)

Inspanningsniveau: Matig (3 uur wandelen met verschillende stops)

Vertrek: 08:15

Terugkeer: 18:00
 

  • Route II - Fumaça waterval      

In deze route bezoeken we de regio Vale do Capão, waar de Fumaça waterval zich bevindt. Deze waterval is geclassificeerd als een van de hoogste in Brazilië, 380 m hoog. Het is een wandeling van 12 km (6 km heen en 6 km terug) die 5 uur duurt.

Fumaça waterval – Riachinho

Inbegrepen: lokale gids, vervoer, snackkit, entreegelden en ongevallenverzekering.

Afstand heen en terug: 150 km (in totaal 3 uur rijden)

Inspanningsniveau: Gevorderd (12 km wandelen met steile stukken bergop en bergaf. Ongeveer 5 uur in totaal).

Vertrek: 08:00

Terugkeer: 18:00
 

  • Route III - Poço Azul en Poço Encantado

Een van de meest fascinerende routes in de Chapada Diamantina, waarbij je het zuidelijke deel van het Nationaal Park leert kennen. De Poço Encantado staat bekend om zijn betoverende schoonheid en mysterie. En er gaat niets boven een bad in het water van de Poço Azul om de tour af te sluiten met een "gouden sleutel".

Inbegrepen: lokale gids, vervoer, lunch (zonder drankjes), entreegelden en ongevallenverzekering.

Afstand heen en terug: 300 km (in totaal 5 uur rijden)

Inspanningsniveau: Licht (in totaal 1 uur lopen)

Vertrek: 08:00

Terugkeer: 16:00

 

Hier zijn enkele restauranttips voor reizigers die Lencois bezoeken:

  • Cozinha Aberta: Dit restaurant staat bekend om zijn creatieve menu dat voortdurend verandert op basis van wat er lokaal beschikbaar is. Het beschikt over een open keuken, zodat u kunt zien hoe uw maaltijd wordt bereid.
     
  • Restaurant El Jamiro: Dit is een populaire plek voor zowel toeristen als lokale bevolking. Het serveert traditionele Braziliaanse gerechten, waaronder veel vis- en vleesgerechten, evenals vegetarische opties.
     
  • Natora Restaurante: Dit restaurant is gespecialiseerd in de regionale keuken en biedt een verscheidenheid aan vis, vlees en vegetarische gerechten. Het heeft ook een geweldig uitzicht op de stad.
     
  • Restaurante Lampião: Hier kunt u genieten van traditionele Braziliaanse gerechten in een rustieke en gezellige omgeving. Ze staan bekend om hun feijoada, een traditioneel Braziliaans stoofpotje met bonen en vlees.
     
  • Casa de Tereza: Dit is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een meer upscale dining ervaring. Het menu bestaat uit een mix van traditionele en moderne Braziliaanse gerechten, en het restaurant staat bekend om zijn uitstekende wijnkaart.

Elk van deze restaurants biedt een unieke ervaring en heerlijke gerechten, en ze zijn zeker een bezoek waard tijdens uw reis naar Lencois.

Morro de São Paulo ligt in de staat Bahia in het noordoosten van Brazilië en is goed te bereiken vanaf Salvador met een catamaran boot. De boottocht duurt ongeveer 2,5u. Dit idyllisch vissersdorp op het noordelijk puntje van het eiland Tinharé wordt omringd door een weelderige omgeving met varens, palmbomen, prachtige stranden en paradijsvogels.

Morro de São Paulo heeft vier stranden, simpelweg het eerste t/m het vierde strand genoemd. Het eerste strand is het meest populair en geliefd bij watersport fans en duikers. Het strand heeft een prima toeristische infrastructuur met diverse winkels, restaurants en kleinschalige hotels/pousadas.

Het tweede strand trekt strandsport liefhebbers en heeft het grootste aantal kiosken/stalletjes. Het derde en vierde strand zijn rustiger, ideaal voor een romantisch verblijf. Het derde strand wordt omgeven door koraalriffen en het vierde strand is het beste voor families met kinderen, met onder andere veel natuurlijke poelen waarin gezwommen kan worden.

Gedurende het Braziliaanse hoogseizoen, december - februari en juli, heeft Morro de São Paulo een leuk nachtleven. Je komt er vanuit Salvador met de catamaran boot of met een klein vliegtuigje. 

Morro de São Paulo is een prachtig eiland in de staat Bahia in Brazilië, dat bekend staat om zijn natuurlijke schoonheid en ontspannen levensstijl. Hier zijn vijf restauranttips voor reizigers die dit eiland bezoeken:

  • Café das Artes: Dit restaurant heeft een geweldig uitzicht op de zee en is ideaal voor het kijken naar de zonsondergang. Ze serveren een mix van Braziliaanse en internationale gerechten en hebben ook een breed scala aan cocktails.
  • Restaurante Tia Dadai: Een authentiek Braziliaans restaurant, geliefd bij zowel locals als toeristen. Hier kunt u genieten van traditionele Bahiaanse gerechten, met speciale aandacht voor vis- en zeevruchten.
  • Basilico: Dit Italiaanse restaurant is perfect als je zin hebt in pizza of pasta. Ze hebben een gezellige sfeer en een prachtig uitzicht op de zee.
  • Funny: Dit is een uitstekend restaurant voor wie van zeevruchten houdt. Ze hebben een breed scala aan gerechten, van verse vis tot kreeft en garnalen, allemaal bereid met een lokale twist.
  • Sambass: Dit restaurant bevindt zich op het strand en is gespecialiseerd in vis en zeevruchten. Het heeft een ontspannen sfeer, geweldig uitzicht en live muziek in het weekend.

In de Braziliaanse staat Bahia, ongeveer 300 km ten zuiden van de hoofdstad Salvador ligt het koloniale plaatsje Ilhéus. De stad is gebouwd op een heuvel en kijkt uit op het strand en een kleine haven. Het plaatsje wordt omgeven door cacao plantages en het is zelfs één van de grootste cacao producerende regio's ter wereld.

Meer naar het noorden gaan de cacao plantages over in het Atlantische regenwoud totdat je het schitterende Itacaré bereikt op haar met palmbomen bedekte heuvels, een afgelegen kustplaats met een beschermde status. Voor ecotoerisme is dit een waar paradijs. De stranden van 'Barra Grande', het schitterende schiereiland van Maraú, de Camamu baai met haar diverse eilanden en adembenemende zonsondergang, de wouden, rivieren en watervallen, zijn fantastisch...

Er is een enorm aanbod  voor de toeristen, die hier kunnen surfen, raften, wandelen of simpelweg genieten van dit ongerept stukje tropisch paradijs. Ten zuiden van Ilhéus tref je het paradijselijke eiland 'Ilha de Comandatuba' aan. Een ideale optie voor wie rust en stilte zoekt in een prachtige omgeving. De 21 km lange kustlijn telt vele ongerepte 'bounty' stranden, zoals het strand 'Puxim' & Oiticica. Op het eiland bevindt zich het luxueuze Ilha de Comandatuba hotel, met haar eigen prive airstrip.

Itacaré, gelegen in de staat Bahia, is een paradijs voor surfers en natuurliefhebbers met zijn prachtige stranden en weelderige regenwoud. Als het gaat om eten, heeft de stad ook veel te bieden.

Hier zijn vijf restauranttips:

  • Restaurante Açai Pimenta: Dit restaurant staat bekend om zijn verse zeevruchten en traditionele Braziliaanse gerechten. Het is een geweldige plek om de lokale keuken te proeven.
  • Restaurante Manga Rosa: Dit charmante restaurant in het centrum van de stad is een favoriet onder zowel de lokale bevolking als bezoekers. Het serveert een scala aan gerechten, van verse vis tot vegetarische opties.
  • Restaurante Tio Gu Creperia: Voor iets anders, probeer deze gezellige crêperie. Ze bieden een verscheidenheid aan zoete en hartige crêpes, evenals lokale fruitsappen en smoothies.
  • Marley's Tapas Bar & Lounge: Als je op zoek bent naar een ontspannen avond met goede muziek, cocktails en heerlijk eten, dan is Marley's een uitstekende keuze. Ze hebben een breed scala aan tapas en een geweldige sfeer.
  • Cabana Corais: Dit restaurant aan het strand is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van verse vis en zeevruchten, vergezeld van een prachtig uitzicht.


Ilhéus, in de staat Bahia, is een van de belangrijkste steden in de regio en een populaire toeristische bestemming vanwege zijn prachtige stranden en de geschiedenis van cacaoproductie.

Hier zijn vijf restauranttips voor reizigers:

  • Restaurante Marostica: Dit restaurant is gevestigd in een charmant koloniaal gebouw en staat bekend om zijn Italiaanse gerechten. De pizza's zijn vooral populair en ze bieden ook een goede selectie wijnen.

  • Cabana Guarani: Gelegen aan het strand, biedt dit restaurant prachtige uitzichten en een verscheidenheid aan traditionele Braziliaanse gerechten, met name vis- en zeevruchtenschotels.

  • Morro dos Navegantes: Dit restaurant heeft een geweldig uitzicht op de oceaan en serveert een scala aan lokale gerechten. Het staat vooral bekend om zijn moquecas, een traditioneel Braziliaans stoofpotje met vis of garnalen.

  • Cantina di Vino: Dit is een populaire plek voor liefhebbers van Italiaans eten. Ze bieden een verscheidenheid aan pasta's, risotto's en vleesgerechten, en hun wijnkaart is ook zeer uitgebreid.

  • Restaurante Bataclan: Gelegen in een historisch gebouw dat ooit een beroemd bordeel was, biedt dit restaurant een menu met traditionele Bahiaanse gerechten en een scala aan cocktails. De levendige inrichting en live muziek maken het tot een unieke ervaring.

Porto Seguro staat bekend om haar prachtige kust en is een van de beste strand bestemmingen van Brazilië. Het was hier dat de Portugezen voor het eerst voet aan wal kregen in 1500. In Porto Seguro tref je dan ook de oudste kerkjes van het land aan en bevindt zich een 'ontdekkings' monument. Er is een goede toeristische infrastructuur met talloze bars, hotels en restaurants.

In het lagergelegen deel van de stad 'Cidade Baixa', concentreert zich het uitgaansleven. Met name tijdens Carnaval en Nieuwjaar komen Brazilianen van heinde en verre hierheen om te feesten. De kustlijn van Porto Seguro is perfect voor strandliefhebbers, vanwege het mooie weer en de beschermende riffen, waardoor je heerlijk in het water kan baden.

Op zo'n 15 kilometer afstand van Porto Seguro is een bosrijk reservaat. De boom die je hier aantreft heeft de naam aan Brazilie gegeven; 'Pau Brasil'.

Arraial d'Ajuda ligt ongeveer 20 km ten zuiden van Porto Seguro. Het werd opgericht in 1549 rond de kerk met de naam 'Nossa Senhora d'Ajuda' en wordt gekenmerkt door de serene rust dat in schril contrast staat met het levendige Porto Seguro.

Arraial d'Ajuda is een charmant dorp in de gemeente Porto Seguro en is een toevluchtsoord voor reizigers die op zoek zijn naar rust en natuurlijke schoonheid. Met haar serene sfeer en prachtige stranden is het een geweldige bestemming voor diegenen die even willen ontsnappen aan de drukte van het stadsleven.

  1. Stranden: Arraial d'Ajuda herbergt enkele van de mooiste stranden van Brazilië, waaronder Praia de Pitinga, Praia do Mucugê, en Praia do Parracho. Deze stranden bieden kristalhelder water en zachte zandstranden, ideaal voor zonnebaden, zwemmen of snorkelen.

  2. Kerk van Nossa Senhora d'Ajuda: Deze historische kerk is een belangrijke toeristische attractie in het dorp. Opgericht in 1549, is het een van de oudste katholieke kerken in Brazilië. Vanaf het kerkplein heb je ook een adembenemend uitzicht op de oceaan.

  3. Ecologisch Park: Voor de avontuurlijke reiziger biedt het lokale Ecologisch Park spannende activiteiten zoals ziplinen en wandelpaden door de jungle.

  4. Mucugê Street: Dit is het belangrijkste winkel- en eetgebied van Arraial d'Ajuda. Het staat bekend om zijn kleurrijke huizen, boetieks, restaurants en bars. Hier kun je genieten van de lokale keuken, ambachtelijke winkels bezoeken of gewoon de levendige sfeer in je opnemen.

  5. Nachtleven: Ondanks zijn rustige reputatie, heeft Arraial d'Ajuda ook een bruisend nachtleven. Vooral rond de Broadway Street vind je diverse bars en clubs die live muziek bieden, variërend van traditionele forró tot reggae en MPB (Braziliaanse populaire muziek).

Arraial d'Ajuda biedt een unieke mix van rustige stranden, rijke historie, opwindende activiteiten en een levendige cultuur, waardoor het een onmisbare stop is op elke reis naar Bahia.

Trancoso

Ten zuiden van Porto Seguro in de staat Bahia ligt Trancoso, een geliefd plaatsje bij de jetset van Brazilië, gebouwd op een heuvel die de oceaan overziet. De regio is bekend om haar verlaten stranden en het weelderig Atlantisch regenwoud. De 'Quadrado' is het historisch plein van Trancoso, waar je kleurrijke huizen, bijzondere handwerk en kunst aantreft. En, niet te vergeten, een ongelooflijke uitzicht op de zee. Trancoso biedt de meest luxe accommodaties van heel Brazilië. Golf liefhebbers halen hier hun hart op met één van de grootste golfbanen van het land, 'Terravista Golf'.

Toeristenklasse Hotels

Standaard 2-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
1 Aantal nachten
2 Aantal kamers

Pousada Convento do Carmo ligt op 200 m van het historische centrum Cachoeira en biedt gratis WiFi en een buitenzwembad. Op 100 m afstand vindt u restaurants, bars en winkels.

Alle kamers van het Convento do Carmo zijn voorzien van airconditioning, een televisie, een minibar en een eigen badkamer. Ze zijn eenvoudig ingericht met houten meubels en voorzien van beddengoed en handdoeken.

Het dagelijkse ontbijtbuffet bestaat uit een verscheidenheid aan vers fruit, brood en vleeswaren. In het restaurant van het pension kunt u genieten van een regionaal buffet of à-la-cartespecialiteiten, evenals een selectie van drankjes.

Standaard 2-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
3 Aantal nachten
2 Aantal kamers

Pousada Vila Serrano is een charmante kleine pousada en ligt op 5 minuten loopafstand van het koloniale centrum. Een bijzonder kenmerk is dat het is ingericht volgens de principes van 'Feng Shui'. De kamers zijn gebouwd in een koloniale stijl en zijn ingericht door lokale kunstenaars. Er is gratis internet, een bibliotheek, schaakbord, een tafeltennistafel en een spa aanwezig.

Middenklasse hotels

Standaard 2-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
2 Aantal nachten
2 Aantal kamers

Het kleine boetiekhotel Bahiacafé Hotel ligt naast de Praça da Sé, een populair plein in het centrum van Pelourinho. Het openbaar vervoer en de Elevador Lacerda liggen op korte wandelafstand van het hotel. In het hele hotel is gratis WiFi beschikbaar.

Alle accommodaties hebben lokale kunstwerken, comfortabele bedden, airconditioning, een kluisje, een telefoon, een tv en een minibar. De eigen badkamer beschikt over een warme douche.

Het Bahiacafé Hotel is gevestigd in een gebouw uit de 18e eeuw. Naast de kamers beschikt het hotel over een bar en u kunt biljarten in het hotel. Dagelijks wordt een gevarieerd ontbijt met fruit, verse vruchtensappen, yoghurt, koffie, brood, kaas, ham en eieren aangeboden.

Het hotel biedt ook autoverhuur. Pelourinho ligt op 100 meter van het Bahiacafé Hotel, en de Elevador Lacerda ligt op 200 meter afstand. De luchthaven Luis Eduardo Magalhães bevindt zich op 20 km afstand.

 

Standaard 2-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
3 Aantal nachten
2 Aantal kamers
--> Vila dos Orixas Boutique: € 116,- per persoon meerkosten voor het gehele verblijf Upgrade optie

Hotel Paraíso Tropical ligt op een mooie locatie bij  het 3e strand van Morro de São Paulo en beschikt over gratis WiFi in de lobby en kamers met een balkon.

Village Paraíso Tropical hotel biedt accommodatie met airconditioning, een minibar, een telefoon, een digitale kluis en een flatscreen-tv. De eigen badkamer is uitgerust met een haardroger.

Het restaurant serveert à la carte gerechten, met regionale en zeevruchtenspecialiteiten. Onder de beschikbare drankjes hebben de gasten de keuze uit Braziliaanse fruitcocktails.

Village Paraíso Tropical ligt op 200 meter van de pier bij de ingang van het schiereiland.

Standaard 2-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
2 Aantal nachten
2 Aantal kamers

Pousada dos Hibiscus ligt aan de Cacau-kust van Bahia, direct aan het strand en biedt accommodatie met volledig uitzicht op zee, gratis WiFi en parkeergelegenheid. Het beschikt over een zwembad met een hot tub en een restaurant.

De lichte en luchtige kamers van het Hibiscus zijn allemaal voorzien van een eigen badkamer. Ze bieden airconditioning, een televisie, satellietzenders en een minibar.

Naast genieten van het zwembad en de hot tub met uitzicht op het strand, kunnen gasten ontspannen in de hangmat of Braziliaanse specialiteiten proberen in het kleine, informele restaurant.

Standaard 2-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
2 Aantal nachten
2 Aantal kamers

Engelse beschrijving:

Pousada Coqueiros offers rooms with balcony, an outdoor swimming pool and free WiFi. It is located 500 metres from Mucugê Beach and 200 metres from downtown Arraial D'ajuda. Rooms are spacious and cosy decorated with colours and wooden furnishings. They are air conditioned and feature satellite TV and a minibar. All balconies have a hammock and room service is available 24/7. Wellness facilities at Coqueiros Hotel include a hot tub and a sauna unit. Guests can play a game of billiard or table tennis in the games room. The restaurant at the pool side serves a variety of drinks and snacks during the day. For dinner it is specialised in contemporary cuisine. There is also a barbecue facility on site. The guest house also offers bike hire. With its central location the guests have easy access to major points of interest. Pitinga Beach is 2.4 km from the property. Porto Seguro Airport is 6 km away. Free parking is available.

Suite Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
2 Aantal nachten
2 Aantal kamers

Deze accommodatie ligt op 2 minuten lopen van het strand. Het milieuvriendelijke Itacaré Resort ligt in het Itacaré Serra Grande Reserve, op slechts 100 m van het São José-strand. Het was ooit een cacaoboerderij en heeft een buitenzwembad, een sauna en een fitnessruimte. Het strand Prainha ligt op 10 minuten lopen.

De kamers van het Itacaré Eco Resort hebben een ruim balkon, een flatscreen-tv en een minibar.

U kunt genieten van een uitgebreid ontbijt met brood, gebak, vleeswaren, kaas en tapiocas. Voor lunch en diner serveert het Mãe Josepha Restaurant lokale gerechten, bereid met seizoensgebonden ingrediënten.

Het buitenzwembad van het Itacaré wordt omgeven door een tropische tuin en palmbomen.

Superieure klasse hotels

bungalow superieur (met yacuzzi) Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
3 Aantal nachten
2 Aantal kamers
Vila dos Orixas Boutique: € 116,- per persoon meerkosten voor het gehele verblijf Upgrade optie

Deze boutique pousada ligt aan het 'Encanto' strand van Morro de São Paulo. Het is het meest rustige strand van het eiland en zelfs in het hoogseizoen biedt het een oase van rust. De accommodatie heeft slechts 10 bungalows verdeeld over een gebied van wel 10 hectares. De bungalows zijn allen voorzien van kingsize bedden, airconditioning, een bad, kluisje, kabel-tv en een minibar. Er is een 'fusion' restaurant met lokale en internationale gerechten. Er is een groot zwembad met aangrenzende bar, een loungebar aan het strand en een massageruimte. Verder wordt er een strand service geboden, kinderopvang en is er een wasserette service.

Deluxe 2-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
1 Aantal nachten
2, laatste nacht van 10 op 11 augustus Aantal kamers

Hotel Deville Prime Salvador ligt in een schilderachtig landschapspark vol meren en zeldzame vogels. Het beschikt over een businesscentrum, evenals 2 bars, 2 restaurants en een tennisbaan.

De kamers zijn voorzien van airconditioning, SMART-tv met kabelzenders en een balkon. Alle kamers en het gehele pand zijn 100% rookvrij. Er is gratis WiFi beschikbaar.

Gasten van Hotel Deville Prime Salvador kunnen een duik nemen in het buitenzwembad of een massage of schoonheidsbehandeling boeken. Ze kunnen ook gebruikmaken van de moderne fitnessruimte of volleyballen en er is 24-uursroomservice.

Voor het vermaak van de gasten biedt dit hotel ook een kinderspeelplaats, biljart, tafelvoetbal en een airhockeytafel. Kinderen kunnen genieten van een scala aan activiteiten onder toezicht van het amusementspersoneel.

Excursies inbegrepen

Tijdens deze tour duikt u niet alleen in het Braziliaanse historische en culturele universum, maar krijgt u ook de gelegenheid om uw lichaam te trainen en te genieten van de Bahiaanse muziek. U bezoekt de allereerste straten en gebouwen die in Salvador da Bahia werden gebouwd. De tocht begint bij de vuurtoren van Barra, waar tegenwoordig het Maritiem Museum van de stad is gevestigd. Daarna, in de richting van de haven van Barra, bezoeken we de Forten van Santa Maria en São Diogo. Daarna gaan we verder naar de traditionele wijken Corredor da Vitória, Campo Grande (het plein staat bekend als een zeer beroemd decor voor het carnaval van Salvador) en Piedade. Vervolgens bezoeken we Pelourinho, het historische centrum van Salvador en een van de hoogtepunten van deze tour. Pelourinho werd uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed en herbergt vele koloniale gebouwen en kerken uit de XVII en XVIII eeuw.

Na een heerlijke lunch vervolgen we de tour naar de Escola de Capoeira do Mestre Bimba (Mestre Bimba Capoeira School), de meest traditionele school van Salvador. Capoeira is een Braziliaanse krijgskunst die elementen van dans en muziek combineert. Het werd in Brazilië gecreëerd door Afrikaanse slaven tijdens het tijdperk van de kolonisatie. Tegenwoordig is het toegankelijk en wordt het door velen beoefend, vooral door Afrikaanse afstammelingen. Het wordt gekenmerkt door snelle en complexe bewegingen, waarbij vooral kracht, snelheid en hefboomwerking worden gebruikt voor beenvegen. Het staat bekend om zijn vloeiendheid, gratie, kracht en acrobatisch spel. Een van de kenmerken die capoeira onderscheidt van de meeste andere vechtsporten is het muzikale gedeelte. Capoeira beoefenaars leren niet alleen vechten en spelen maar leren ook een muziekinstrument te bespelen en te zingen. Een capoeira-beoefenaar die het muzikale aspect van deze kunstvorm negeert, wordt als onvolledig beschouwd. Omdat we niet onvolledig kunnen blijven, leren we de basis van het instrument dat in capoeira wordt gebruikt; de Berimbau. En... ga je het proberen?

Dit is een ideale wandeltour om kennis te maken met dit fraaie natuurgebied. De excursie start in de ochtend. u wordt opgehaald bij het hotel en begint aan een wandeling langs de nabijgelegen 'serrano' rivier, waar u ook van een verfrissende duik kunt genieten in de natuurlijk gevormde poelen. De wandeling gaat verder naar de zogenoemde 'Areias Coloridas', ofwel gekleurd zand. Het is een verzameling rotsen met een verbluffende diversiteit aan kleuren.

Na nog een zwemstop bij 'Cachoeirinha', één van de meest indrukwekkende watervallen van Brazilië met een val van wel 400 meter, gaat de tocht verder naar de volgende waterval genaamd 'Primavera'. Deze waterval vloeit in de Lençois river naast het hoogste punt van de berg, de steen 'Pedra do Mirante'.

Hier wordt u beloond met een fantastisch uitzicht over het dorpje van Lençois. Na de lunch (ter plaatse te betalen), gaat de tocht (circa 3 km) verder naar 'Ribeirão do Meio'. Hier kunt u abseilen (optioneel) of gewoon genieten en nog even zwemmen in de natuurlijk gevormde poelen. Hierna eindigt de excursie weer in Lençois. waar u wordt afgezet bij het hotel.

Optionele excursies

Datum: Van: Naar: Vertrek: Aankomst: Overstap: Airline:
26/07/2023 Amsterdam Salvador 11:00 19:15 1 Air Europa, via Madrid, bagage wordt doorgelabeld
11/08/2023 Salvador Amsterdam 21:40 15:20, aankomst volgende dag lokale tijd NL 1 Air Europa, via Madrid, bagage wordt doorgelabeld
Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.