Reiscode: 6361

Reisinspiratie 6361 - Rondreis Brazilie - Bahia, maart en april 2023

Hierbij ontvangt u het reisvoorstel voor het landarrangement tijdens een rondreis door Bahia in maart en april 2023. Het is een mooie rondreis, met start in Salvador. Daarna staat er een fantastisch Self-drive naar Chapada Diamantina, Morro de Sao Paulo en Itacare op het programma. 

Uiteraard zijn wijzigingen nog mogelijk in het offertetraject. Het is immers een reis op maat. Neem het rustig door en dan verneem ik graag uw terugkoppeling.

 • Om het landarrangement te boeken, ontvangen wij graag de volgende gegevens: 
   
  • Namen zoals vermeld in het paspoort
  • Geboortedata
  • Paspoortnummers
  • Adres voor vermelding op de factuur
  • Mobiel nummer waarop het reisgezelschap tijdens de reis bereikbaar is
  • Contactgegevens van kennis of familie die niet meegaat tijdens de reis

    
 • Deze gegevens kunt u via het aanvraag tabblad van het reisvoorstel versturen. Uw gegevens worden via een beveiligde HTTPS verbinding naar ons verstuurd.

Uitkijkend naar uw reactie. 

Hartelijke groet namens het BRS team,

Gustavo Lucena Lage
Reisadviseur

1.775,00 € p.p. 15 dagen
 • Rondreis Bahia Brazilie
 • Salvador, historie en cultuur
 • Chapada Diamantina, natuur met tafelbergen, grotten, trekkings
 • Morro de Sao Paulo, prachtig schiereiland
 • Itacare, surf hotspot in Bahia
 • Zie tabblad hotels voor hotelselectie
gastvrije vrouw Salvador Bahia Brazilie
Bonfim kerk Salvador Bahia Brazilie
Chapada Diamantina panoramisch uitzicht Brazilie
Kameel tafelberg Chapada Diamantina Brazilie
zwemmen in de grot Chapada Diamantina Brazilie
Poco Encantado Chapada Diamantina Brazilie
geanimeerde kaart Morro de Sao Paulo Brazilie
strand van Morro de Sao Paulo in Brazilie
 • Dag 01: 29 maart 2023 (Begin landarrangement)
 • Dag 15:12 april 2023 (Einde landarrangement)

Reissom landarrangement:

 • € 1.775,-  per persoon, op basis van deelname van 2 personen
   
 • Wij bieden verder een korting van € 75,- per persoon wanneer u deze reis boekt voor 8 februari 2022. Vervolgens gaan wij alle reisonderdelen boeken en sturen na ontvangst van alle bevestigde reiselementen (hier gaan een aantal dagen overheen) de reisbescheiden en factuur.  De korting is geldig bij betaling per reguliere bankoverschrijving.
   
 • De aanbetaling van deze reis bedraagt 20% van de reissom en het restant bedrag dient 6 weken voor vertrek te worden overgemaakt

Inbegrepen:

 • Alle vermelde hotels en maaltijden, zie tabblad hotels
  Bij alle hotels is het ontbijt inbegrepen, tenzij anders vermeld.
   
 • Vervoer; 
  Transfers kunnen op privé basis of in gezelschap van andere toeristen worden aangeboden. Bij de beschrijving wordt per transfer aangegeven of deze op privé basis is of in gezelschap van andere toeristen.
   
 • Autohuur (1 - 12 april / Salvador ophalen en terugbrengen) 
  Categorie RENAULT CAPTUR 1.6 A/C OR SIMILAR (GC)AUTOMATIC TRANSMISSION,  air conditioning, vrij aantal kilometers, Inclusief de volgende verzekeringen: - 

  - Full protection: CDW in case of collision, fire, theft and robbery of the vehicle with limited deductible (co-participation): up to BRL 2000.00 for the categories C and F; BRL 4000 for the categories FX, M, R, RX, G and GX; up to BRL 4500 for category L; BRL 7500 for the remaining categories, except category P (BRL 7000).

  - Third party liability coverage: property damage up to BRL 50,000.00, bodily injury up to BRL 100,000.00 and moral damage up to BRL 5000,00. Only in the case of property damage there will be a co-participation to a limit of BRL 1000,00 unless the customer is found not responsible for the damage.

 • Excursies; 
  Excursies die vermeld zijn in het excursie tabblad of de dag tot dag beschrijving. 
   
 • Reisbegeleiding; 
  Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 
   
 • Op deze reis zijn de algemene voorwaarden van BRS van toepassing. https://www.braziliereisspecialist.nl/footer-navigation/algemene-voorwaarden.html
   
 • Zekerheden; 
  Brazilië Reis Specialist is lid van VZR Garant, VvKR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. VZR Garant beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een VZR Garant-deelnemer een pakketreis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door VZR-Garant conform de garantieregeling https://vzr-garant.nl/reizigers
 • Reisadvies Brazilië:
  Zorg ervoor dat je een reisverzekering afsluit die dekking biedt in geval van code oranje, corona, repatriëring en verlengd verblijf. 

  Het meest recente reisadvies voor reizen naar Brazilië kunt u vinden op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/brazilie/reizen/reisadvies

Niet inbegrepen: 

 • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking
   
 • Boekingskosten á € 25,- per boeking 
   
 • Bijdrage VZR Garant a € 7,50 per persoon
   
 • Alle vluchten. Deze kunt u zelf boeken of wij sturen hiervoor een aparte offerte. 

Na aankomst op de luchthaven in Salvador wordt u opgehaald en naar het hotel gebracht met een prive transfer. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed.

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Salvador

U wordt opgehaald bij het hotel in Pelourinho voor een wandeling door het historisch centrum. De gids toont u de highlights van deze prachtige wijk. 

Vandaag staat er een fietstour door Salvador op het programma. Ga heerlijk fietsen door Salvador onder begeleiding van een ervaren gids. U wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel voor deze excursie.

Vandaag start deze fantastische self-drive. U gaat het spectaculaire natuurgebied Chapada Diamantina verkennen. Onze self-drive informatie pakket omvat alle benodigde route informatie met nauwkeurige beschrijvingen en kaarten. U kunt de auto ophalen bij het autoverhuurbedrijf op de luchthaven of in het centrum van Salvador, afhankelijk van waar de bouwsteen begint.

Vandaag rijdt u naar Lençois, de plek waarvandaan de komende dagen het spectaculaire natuurgebied 'Chapada Diamantina' verkend kan worden. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden. 

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Lençois

Vandaag staat er een aangename wandelexcursie op het programma. Dit is een ideale wandeltour om kennis te maken met dit fraaie natuurgebied. De excursie start in de ochtend. u wordt opgehaald bij het hotel en na afloop er weer afgezet. 

De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

U wordt in de ochtend opgehaald bij het hotel in Lençois voor een fantastische excursie die tot het einde van de middag zal duren. Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel.

De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden. 

 

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden. Er zijn diverse optionele excursies bij te boeken om dit fantastische natuurgebied verder te ontdekken. 

Vandaag verlaat u Lençois, en rijdt u richting Morro de São Paulo op het schiereiland Tinharé. Deze rit van 360 km zal een hele dag in beslag nemen (7 tot 8 uur ongeveer). Bij aankomst in het plaatsje Valença, kunt u de huurauto parkeren en neemt u aansluitend de veerboot naar het eiland schiereiland Tinharé, ofwel Morro de Sao Paulo, waarna u naar het hotel gaat. Op het schiereiland zelf, mogen namelijk geen auto's rijden. 

 • Zie tabblad hotels voor hotelselectie

Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden en te genieten van Morro de São Paulo.

Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden en te genieten van Morro de São Paulo.

Vandaag hervat u weer de Self-drive. Met de veerboot gaat u weer van Morro de São Paulo terug naar Valença. Bij aankomst in Valença staat de huurauto weer gereed, waarna u richting Itacaré rijdt. Dit is een rit van 130 kilomter waar u ongeveer 2 uur over doet. Na aankomst kunt u heerlijk genieten van Itacaré en omgeving.

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Itacaré

Vandaag is er de gelegenheid om het prachtige vissersdorpje Itacaré verkennen. De regio is een ecologische en tropisch paradijs, met kilometerslange prachtige, bijna-verlaten stranden met goede surfstranden en eindeloze rijen palmbomen. Ontspan op deze heerlijke stranden en geniet van een prachtige omgeving!

Vandaag is er de gelegenheid om het prachtige vissersdorpje Itacaré verkennen. De regio is een ecologische en tropisch paradijs, met kilometerslange prachtige, bijna-verlaten stranden met goede surfstranden en eindeloze rijen palmbomen. Ontspan op deze heerlijke stranden en geniet van een prachtige omgeving!

Vandaag is er de gelegenheid om het prachtige vissersdorpje Itacaré verkennen. De regio is een ecologische en tropisch paradijs, met kilometerslange prachtige, bijna-verlaten stranden met goede surfstranden en eindeloze rijen palmbomen. Ontspan op deze heerlijke stranden en geniet van een prachtige omgeving!

Vandaag eindigt deze prachtige Self-drive en staat het laatste traject naar Salvador op het programma, circa 250 km.  Hier levert u de huurauto in bij het autoverhuurbedrijf op de luchthaven en aansluitend is uw terugvlucht. 

Salvador, in de staat Bahia, was de eerste hoofdstad van Brazilië en bevindt zich op een schiereiland dat een enorme baai overziet. Voor Brazilianen is de staat Bahia synoniem voor een relaxter levenstempo. Uitbundige kleuren, muziek en een mengelmoes van religies kenmerken deze staat.

Omdat Salvador in het verleden de voornaamste haven was voor de slavenhandel, heeft het tot op heden een voornamelijk Afro-Braziliaanse bevolking. De befaamde vecht/danskunst 'capoeira' is onder anderen door slaven ontwikkeld in Salvador.

Het historische centrum Pelourinho heeft een weelde aan barokke kerken en koloniale architectuur. Het is ook bekend vanwege het uitbundige nachtleven met talloze restaurants, bars en nachtclubs. Na Rio de Janeiro is het carnaval in Salvador het bekendst en hier wordt het feest totaal anders gevierd. In tegenstelling tot het carnaval in Rio, waar je meer een toeschouwer bent, ga je in Salvador echt mee in de optochten om te feesten.

Er is een ruime keuze aan hotels in diverse comfort klassen. Combineer een bezoek aan Salvador met het nabijgelegen Praia do Forte, Morro de São Paulo of het prachtige natuurgebied Chapada Diamantina.

Diep in het achterland van Bahia bevindt zich het nationale park Chapada Diamantina, een enorm gebied dat uitzichten van zeldzame schoonheid biedt: tafelbergen, mysterieuze grotten, watervallen, rivieren en heuvels. De belangrijkste dorpen van Chapada Diamantina zijn Lençois, Mucuge, Xique-Xique do Igatu en Indarai, allen ontstaan tijdens de goud en diamant rush.

Lençois biedt de beste toeristische infrastructuur en wordt gezien als de toegangspoort tot het gebied. De mogelijkheden voor actief en avontuurlijk toerisme zijn eindeloos, van wandel trekkings van één of meerdere dagen, tours door de watervallen/grotten, mountainbike tochten, meerdaagse paardrijdtochten en meer. Informeer naar de mogelijkheden.

Morro de São Paulo ligt in de staat Bahia in het noordoosten van Brazilië en is goed te bereiken vanaf Salvador met een catamaran boot. De boottocht duurt ongeveer 2,5u. Dit idyllisch vissersdorp op het noordelijk puntje van het eiland Tinharé wordt omringd door een weelderige omgeving met varens, palmbomen, prachtige stranden en paradijsvogels.

Morro de São Paulo heeft vier stranden, simpelweg het eerste t/m het vierde strand genoemd. Het eerste strand is het meest populair en geliefd bij watersport fans en duikers. Het strand heeft een prima toeristische infrastructuur met diverse winkels, restaurants en kleinschalige hotels/pousadas.

Het tweede strand trekt strandsport liefhebbers en heeft het grootste aantal kiosken/stalletjes. Het derde en vierde strand zijn rustiger, ideaal voor een romantisch verblijf. Het derde strand wordt omgeven door koraalriffen en het vierde strand is het beste voor families met kinderen, met onder andere veel natuurlijke poelen waarin gezwommen kan worden.

Gedurende het Braziliaanse hoogseizoen, december - februari en juli, heeft Morro de São Paulo een leuk nachtleven. Je komt er vanuit Salvador met de catamaran boot of met een klein vliegtuigje. 

In de Braziliaanse staat Bahia, ongeveer 300 km ten zuiden van de hoofdstad Salvador ligt het koloniale plaatsje Ilhéus. De stad is gebouwd op een heuvel en kijkt uit op het strand en een kleine haven. Het plaatsje wordt omgeven door cacao plantages en het is zelfs één van de grootste cacao producerende regio's ter wereld.

Meer naar het noorden gaan de cacao plantages over in het Atlantische regenwoud totdat je het schitterende Itacaré bereikt op haar met palmbomen bedekte heuvels, een afgelegen kustplaats met een beschermde status. Voor ecotoerisme is dit een waar paradijs. De stranden van 'Barra Grande', het schitterende schiereiland van Maraú, de Camamu baai met haar diverse eilanden en adembenemende zonsondergang, de wouden, rivieren en watervallen, zijn fantastisch...

Er is een enorm aanbod  voor de toeristen, die hier kunnen surfen, raften, wandelen of simpelweg genieten van dit ongerept stukje tropisch paradijs. Ten zuiden van Ilhéus tref je het paradijselijke eiland 'Ilha de Comandatuba' aan. Een ideale optie voor wie rust en stilte zoekt in een prachtige omgeving. De 21 km lange kustlijn telt vele ongerepte 'bounty' stranden, zoals het strand 'Puxim' & Oiticica. Op het eiland bevindt zich het luxueuze Ilha de Comandatuba hotel, met haar eigen prive airstrip.

Toeristenklasse Hotels

Standaard 2-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
3Aantal nachten
1Aantal kamers

Deze mooi ingerichte pousada in het historische centrum van Salvador kijkt uit op Baía de Todos os Santos. Het koloniale gebouw biedt gasten ruime kamers met uitzicht op de stad en de zee. De kamers van het Pousada do Pilar zijn allemaal gerestaureerd. Ze hebben hoge plafonds en een traditionele inrichting en zijn voorzien van een televisie, airconditioning, een minibar en een kluisje. De aanwezige WiFi is gratis. Het ontbijt wordt geserveerd op het dakterras van Pousada do Pilar. Gasten kunnen genieten van regionale gerechten met een panoramisch uitzicht op de baai. Het hotel ligt recht tegenover de baai. Santo Antonio is een geweldige keuze voor reizigers die geïnteresseerd zijn in architectuur, livemuziek en geschiedenis.

Standaard 2-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
4Aantal nachten
1Aantal kamers

Pousada Vila Serrano is een charmante kleine pousada en ligt op 5 minuten loopafstand van het koloniale centrum. Een bijzonder kenmerk is dat het is ingericht volgens de principes van 'Feng Shui'. De kamers zijn gebouwd in een koloniale stijl en zijn ingericht door lokale kunstenaars. Er is gratis internet, een bibliotheek, schaakbord, een tafeltennistafel en een spa aanwezig.

Standaard 2-persoonskamer Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
3Aantal nachten
1Aantal kamers

Hotel Paraíso Tropical ligt op een mooie locatie bij  het 3e strand van Morro de São Paulo en beschikt over gratis WiFi in de lobby en kamers met een balkon.

Village Paraíso Tropical hotel biedt accommodatie met airconditioning, een minibar, een telefoon, een digitale kluis en een flatscreen-tv. De eigen badkamer is uitgerust met een haardroger.

Het restaurant serveert à la carte gerechten, met regionale en zeevruchtenspecialiteiten. Onder de beschikbare drankjes hebben de gasten de keuze uit Braziliaanse fruitcocktails.

Village Paraíso Tropical ligt op 200 meter van de pier bij de ingang van het schiereiland.

Superieure klasse hotels

Suite Ocean View Kamertype
Ontbijt inbegrepen Maaltijd type
4Aantal nachten
1Aantal kamers

Deze accommodatie ligt op 2 minuten lopen van het strand. Het milieuvriendelijke Itacaré Resort ligt in het Itacaré Serra Grande Reserve, op slechts 100 m van het São José-strand. Het was ooit een cacaoboerderij en heeft een buitenzwembad, een sauna en een fitnessruimte. Het strand Prainha ligt op 10 minuten lopen.

De kamers van het Itacaré Eco Resort hebben een ruim balkon, een flatscreen-tv en een minibar.

U kunt genieten van een uitgebreid ontbijt met brood, gebak, vleeswaren, kaas en tapiocas. Voor lunch en diner serveert het Mãe Josepha Restaurant lokale gerechten, bereid met seizoensgebonden ingrediënten.

Het buitenzwembad van het Itacaré wordt omgeven door een tropische tuin en palmbomen.

Excursies inbegrepen

Engelse beschrijving:

The historical walking tour around the old town is a great opportunity to feel the unique energy of this magical place and its people. The Pelourinho is situated in the historical center of Salvador. Declared a world heritage site by UNESCO in 1985, it is an eminent example of colonial history and symbol of the black movement in Bahia. The Pelourinho offers visitors a number of churches, museums, local artists' studios, galleries, shops and restaurants. Pelourinho's main tourist attractions include the famous writer Jorge Amado's House, the cultural group Olodum, São Francisco Church and the Cathedral Basílica as well as the traditional Cravinho Bar (where you might want to go for an optional caipirinha - not included).

Stop to shop and visit optionally the Pierre Verger gallery or the studio of Goya Lopes (a Bahian textile designer who seeks inspiration in the themes of African-Brazilian musicality in Bahia). Our next stop is Elevador Lacerda, built in 1873 and connecting nowadays the Upper City and the Lower City as an important means of transport both for locals and tourists. From there you can enjoy the panoramic view of the All Saints Bay and Mercado Modelo and relax after this cultural walking tour.

Ga heerlijk fietsen door Salvador onder begeleiding van een ervaren gids. U wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel voor deze excursie.

Engelse beschrijving:

Barra:

Departures: 9am or 3pm

Duration: 4hours

Level: Easy

During Carnival, the Barra-Ondina route stages Brazil's largest street festivities. Owing to its unusual topography, Barra is the only city district in the world from where both sunrise and sunset can be seen over the ocean. The route leads to the most beautiful beaches on Salvador's long coastline. Stand Up Paddle is available at extra charge to explore the calm, crystal-clear waters of Porto da Barra.

Dit is een ideale wandeltour om kennis te maken met dit fraaie natuurgebied. De excursie start in de ochtend. u wordt opgehaald bij het hotel en begint aan een wandeling langs de nabijgelegen 'serrano' rivier, waar u ook van een verfrissende duik kunt genieten in de natuurlijk gevormde poelen. De wandeling gaat verder naar de zogenoemde 'Areias Coloridas', ofwel gekleurd zand. Het is een verzameling rotsen met een verbluffende diversiteit aan kleuren.

Na nog een zwemstop bij 'Cachoeirinha', één van de meest indrukwekkende watervallen van Brazilië met een val van wel 400 meter, gaat de tocht verder naar de volgende waterval genaamd 'Primavera'. Deze waterval vloeit in de Lençois river naast het hoogste punt van de berg, de steen 'Pedra do Mirante'.

Hier wordt u beloond met een fantastisch uitzicht over het dorpje van Lençois. Na de lunch (ter plaatse te betalen), gaat de tocht (circa 3 km) verder naar 'Ribeirão do Meio'. Hier kunt u abseilen (optioneel) of gewoon genieten en nog even zwemmen in de natuurlijk gevormde poelen. Hierna eindigt de excursie weer in Lençois. waar u wordt afgezet bij het hotel.

U wordt in de ochtend opgehaald bij het hotel in Lençois voor een fantastische excursie die tot het einde van de middag zal duren. De excursie vangt aan met een bezoek aan spectaculaire grotten op zo'n 75 km afstand gelegen van Lençois. Hier bezoeken jullie eerst de 'Lapa Doce' grot met haar prachtige stalagmieten en stalactieten en vervolgens wordt de 'Pratinha'grot bezocht, waar een ondergrondse rivier met kristalhelder water de mogelijkheid biedt om een verfrissende duik te nemen. In de 'Gruta Azul', ofwel blauwe grot beleeft u een waar kleurenspektakel als de zonnestralen door een nauwe opening het wateroppervlak weten te bereiken. Na al deze waanzinnige grotten te hebben bezocht volgt in de middag nog een aangename beklimming van de iconische tafelberg 'Morro do Pai Inácio'. Eenmaal boven zal u genieten van prachtige vergezichten over Chapada Diamantina. Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel. 

Optionele excursies

Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.