Reiscode: 168

Recife arrangement

Recife is een grote stad met drie miljoen inwoners en is de hoofdstad van de staat Pernambuco in het noordoosten van Brazilië. Het staat bekend als het Venetië van Brazilië vanwege de vele bruggen en kanalen. Op slechts 7 kilometer van Recife ligt het historische Olinda. Deze koloniale stad is gebouwd op een heuvel met een prachtig panoramisch uitzicht over Recife en de Atlantische oceaan.

Boekingsprocedure:

Heeft u interesse in deze bouwsteen en wenst u deze los te boeken of op te nemen in een rondreis? Neem contact met ons op en ontvang een persoonlijk reisvoorstel. 

Voordelen reisvoorstel:

 • Kosteloos en vrijblijvend:
  Uw persoonlijke reisvoorstel stellen wij gratis en vrijblijvend voor u samen. U bent dus nergens aan gebonden. Bovendien ontvangt u het voorstel meestal al binnen één werkdag.

 • Flexibiliteit:
  • Inkorten of verlengen: Bent u in hoofdlijnen geïnteresseerd in deze voorbeeld bouwsteen en wenst u de reis te verlengen, in te korten, of het combineren met een andere bestemming in Brazilië? Geen probleem; wij verwerken dit in uw persoonlijke reisvoorstel. 

 • Exacte reissom wordt berekend, rekening houdend met:

  • de samenstelling van uw reisgezelschap. De gemiddelde prijs per persoon verschilt namelijk, indien u alleen reist, met twee personen of bijvoorbeeld een reis met 4 personen boekt.
vanaf 246,00 € p.p. 4 dagen
 • Beleef Recife en historisch Olinda
 • Ontdek de Nederlandse invloeden
panorama Boa Viagem strand Recife Brazilie
historisch centrum Recife Brazilie
panorama foto Recife Brazilie
duiken recife Brazilie watersport
historisch centrum Recife Brazilie, panorama
 • Inbegrepen:

  • Accommodatie;
   In het gewenste hotel is een standaard kamer inbegrepen. Upgrades zijn uiteraard mogelijk, zoals een upgrade naar een suite, deluxe kamer, of een familiekamer bijvoorbeeld. De mogelijkheden verschillen per hotel. Informeer bij ons naar de upgrade opties. 

  • Maaltijden; 
   Ontbijt is inbegrepen

  • Vervoer; 
   Retour transfers luchthaven Recife- hotel

  • Excursies; 
   Excursies die vermeld zijn in het excursie tabblad 

  • Reisbegeleiding; 
   Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 

  • Zekerheden; 
   Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).


 • Niet inbegrepen: 

  • Vluchten; 
   De vluchten naar- en in Brazilië worden aangeboden door verschillende luchtvaartmaatschappijen, aangezien er dagelijks diverse opties zijn om te vliegen naar- en in Brazilië. Wij zoeken altijd samen met u naar het best passende schema voor de scherpste tarieven op de gewenste reisdagen. Dit verschilt per dag en per klant en om deze reden zijn de vluchten niet opgenomen in de reissom van de voorbeeld arrangementen op onze site.

   Voor deze reis adviseren wij aan te vliegen op Recife, vanwaar het arrangement begint.

   Neem contact met ons op en wij stellen een logistiek passend vluchtschema voor u samen.

  • Optionele excursies; 
   Excursies die eventueel vermeld zijn in het optionele excursie tabblad 

  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 

  • Boekingskosten á € 25,- per dossier


 • Reissom:

  • De vermelde reissom bij onze voorbeeldrondreizen betreft een hele goede indicatie. Het kan echter voorkomen dat uw reis kan net vallen tijdens een feestdag, of er gelden hoogseizoen prijzen, waardoor hotels gedurende die periode een afwijkende prijs hanteren. Neem daarom altijd eerst contact met ons op, zodat wij de beschikbaarheid kunnen checken en de exacte reissom kunnen berekenen voor u. 

  • De reissom is gebaseerd op deelname van 2 personen. Bij deelname van meerdere personen zakt de reissom per persoon iets, omdat de transfers en excursies gedeeld worden met de overige reisgenoten. Indien u deze reis wenst te boeken als éénpersoons reis, dan geldt er een toeslag. Informeer bij ons naar de meerkosten.

Na aankomst op de luchthaven in Recife wordt u opgehaald en naar het hotel gebracht met een privé transfer. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed.

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Recife

Vandaag staat er een boeiende citytour op het programma. U wordt opgehaald bij het hotel en na afloop er weer afgezet. Tijdens deze panoramische excursie toont de ervaren Engelssprekende gids u de bezienswaardigheden van Olinda en Recife. 

Vandaag kunt u naar eigen inzicht besteden en Recife op eigen gelegenheid verkennen. 

Vandaag eindigt het verblijf in Recife. U wordt naar opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven van Recife gebracht, waarna u door gaat naar de volgende bestemming naar keuze. Einde arrangement.

Recife is een grote stad met drie miljoen inwoners en is de hoofdstad van de staat Pernambuco in het noordoosten van Brazilië. Het staat bekend als het Venetië van Brazilië vanwege de vele bruggen en kanalen.

Nederlanders zijn van grote invloed geweest op deze regio omdat de West-Indische Compagnie hier in de 17de eeuw een handelspost had. Vooral de erfenis van Johan Maurits van Nassau wordt hier gekoesterd.

Op slechts 7 kilometer van Recife ligt het historische Olinda. Deze koloniale stad is gebouwd op een heuvel met een prachtig panoramisch uitzicht over Recife en de Atlantische oceaan. Het historisch centrum van Recife is recent gerestaureerd, heeft een groot cultureel aanbod en een levendig nachtleven.

De staat Pernambuco heeft fantastische stranden en in Recife zelf is er het 10 km lange strand Boa Viagem. Recife heeft een centrale ligging in het noordoosten van Brazilië en vormt een uitstekend startpunt voor een reis langs deze regio.

Toeristenklasse Hotels

Hotel Best Western Manibu ligt op slechts 100 meter van het strand in de wijk 'Boa Viagem'. Er zijn 147 kamers, allemaal voorzien van wifi, airconditioning, minibar, kluisje en kabel-tv. Tot de faciliteiten behoren een zwembad, sauna, fitnessruimte en een kunstgalerie met ambachtelijk werken, schilderijen en beelden van de regio. Er is een restaurant plus twee bars, waarvan één in de lobby en de andere op het dak naast het zwembad. Het hotel beschikt verder over conferentie en vergaderfaciliteiten.

Superieure klasse hotels

Hotel Grand Mercure Atlante Plaza ligt in de bekende wijk 'Boa Viagem' in Recife. Een interessant kenmerk is de architectuur met blauwe glazen ramen en drie panoramische liften. Er zijn twee restaurants, waarvan één regionale gerechten serveert uit de staat Pernambuco in Brazilië en de andere serveert meer internationale gerechten. Er zijn 241 kamers, waaronder suites, allemaal met wifi, airconditioning, kluisje, en een koelkast. Tot de recreatieve voorzieningen behoren een zwembad op het dak, een fitnessruimte, een sauna, spelkamer, massageruimte en een schoonheidssalon. Voor de zakelijke doelgroep zijn er zeven vergaderzalen die geconfigureerd kunnen worden tot een maximale capaciteit van 800 personen.

Excursies inbegrepen

De excursie start met een mooie rit langs de moderne kustlijn van het 'Boa Viagem' strand, welke bekend staat als een luxueus residentieel district. Daarna gaat de tour verder naar het centrum van Recife. Hier komt u langs vele bruggen, eilandjes en rivieren midden in de stad. Deze geven Recife ook wel de faam als het Venetië van Brazilië. Het historische gedeelte van Recife ligt bij het oude en onlangs gerestaureerde havengebied. Een gedeelte van dit gebied is door de Nederlanders gebouwd. Daarvan getuigen nog de hoge smalle huizen die lijken op hun Amsterdamse evenbeelden. In dit gedeelte wandel je onder andere door de oude 'Jodenstraat', zoals deze genoemd werd. Hier werk de eerste synagoge van Zuid Amerika gebouwd. Tegenwoordig is het een museum die bezichtigd kan worden.

De tour gaat verder naar andere bezienswaardigheden van Recife, zoals het culturele centrum, waar allerlei regionale handwerken worden verkocht. Een interessant detail is de locatie, want het culturele centrum is gebouwd in een voormalige gevangenis. De cellen zijn tegenwoordig ingericht als winkeltjes.

Het hoogtepunt van deze excursie vormt het bezoek aan Olinda. Olinda ligt in het noordoosten van Brazilië en is praktisch vastgegroeid aan de metropool Recife, dat op slechts 7 kilometer afstand ligt. Een historisch stadje gebouwd op een heuvel met een prachtig panoramisch uitzicht over Recife en de Atlantische oceaan. Olinda is befaamd om de preservatie van de vele 16e en 17e eeuwse kerken en koloniale architectuur. In het midden van de 17de eeuw verjoeg het WIC hier de Portugezen, waardoor het gebied voor korte tijd onder Hollandse invloed viel. Hier en daar zijn de Nederlandse invloeden nog te proeven en vooral de erfenis van Johan Maurits van Nassau wordt gekoesterd. Niet voor niets heeft Unesco de binnenstad van Olinda uitgeroepen tot werelderfgoed.U wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel voor de excursie. De begeleiding is met een ervaren Engelssprekende gids.

Optionele excursies

Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.