Reiscode: 146

Pantanal & Jaguar arrangement

Dit arrangement combineert een verblijf in twee verschillende lodges van de Pantanal, namelijk Pousada Piuval en de Jaguar Ecological Reserve. In de Piuval lodge bestaan de excursies meer uit algemene natuur excursies en in de Jaguar Ecological Reserve zijn alle excursies erop gericht om de jaguar te spotten. Dit arrangement biedt dus een perfecte mix om de Pantanal in zijn geheel te beleven. 

Boekingsprocedure:

Heeft u interesse in deze bouwsteen en wenst u deze los te boeken of op te nemen in een rondreis? Neem contact met ons op en ontvang een persoonlijk reisvoorstel. 

Voordelen reisvoorstel:

 • Kosteloos en vrijblijvend:
  Uw persoonlijke reisvoorstel stellen wij gratis en vrijblijvend voor u samen. U bent dus nergens aan gebonden. Bovendien ontvangt u het voorstel meestal al binnen één werkdag.

 • Flexibiliteit:
  • Inkorten of verlengen: Bent u in hoofdlijnen geïnteresseerd in deze voorbeeld bouwsteen en wenst u de reis te verlengen, in te korten, of het combineren met een andere bestemming in Brazilië? Geen probleem; wij verwerken dit in uw persoonlijke reisvoorstel. 

 • Exacte reissom wordt berekend, rekening houdend met:

  • de samenstelling van uw reisgezelschap en gewenste kamer indeling. De gemiddelde prijs per persoon verschilt namelijk, indien u alleen reist, met twee personen of bijvoorbeeld een reis met 4 personen boekt.
 • Ontdek de weelderige natuur van de Pantanal
 • Ga op zoek naar de Jaguar in de Jaguar Ecological Reserve
 • Uniek arrangement dat het beste van de Pantanal biedt
 • Inbegrepen:

  • Accommodatie;

   In het gewenste hotel is een standaard kamer inbegrepen. Upgrades zijn uiteraard mogelijk, zoals een upgrade naar een suite, deluxe kamer, of een familiekamer bijvoorbeeld. De mogelijkheden verschillen per hotel. Informeer bij ons naar de upgrade opties. 

  • Maaltijden; 
   Het arrangement is op basis van volpension, dus alle maaltijden zijn inbegrepen

  • Vervoer; 
   Alle vermelde transfers

  • Excursies; 
   Excursies conform dag tot dagbeschrijving

  • Reisbegeleiding; 
   Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 

  • Zekerheden; 
   Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).


 • Niet inbegrepen: 

  • Vluchten; 
   De vluchten naar- en in Brazilië worden aangeboden door verschillende luchtvaartmaatschappijen, aangezien er dagelijks diverse opties zijn om te vliegen naar- en in Brazilië. Wij zoeken altijd samen met u naar het best passende schema voor de scherpste tarieven op de gewenste reisdagen. Dit verschilt per dag en per klant en om deze reden zijn de vluchten niet opgenomen in de reissom van de voorbeeld arrangementen op onze site.

   Voor deze reis adviseren wij aan te vliegen op Cuiabá, vanwaar het arrangement begint.

   Neem contact met ons op en wij stellen een logistiek passend vluchtschema voor u samen.

  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 

  • Boekingskosten á € 25,- per dossier


 • Reissom:

  • De vermelde reissom bij onze voorbeeldrondreizen betreft een hele goede indicatie. Het kan echter voorkomen dat uw reis kan net vallen tijdens een feestdag, of er gelden hoogseizoen prijzen, waardoor hotels gedurende die periode een afwijkende prijs hanteren. Neem daarom altijd eerst contact met ons op, zodat wij de beschikbaarheid kunnen checken en de exacte reissom kunnen berekenen voor u. 

  • De reissom is gebaseerd op deelname van 2 personen. Bij deelname van meerdere personen zakt de reissom per persoon iets, omdat de transfers en excursies gedeeld worden met de overige reisgenoten. Indien u deze reis wenst te boeken als éénpersoons reis, dan geldt er een toeslag. Informeer bij ons naar de meerkosten.

Engelse beschrijving:

Pick up from the Hotel / Airport and transfer to Piuval Lodge (02 hours) by car. Check-in and welcome drink, ecological trek in surrounding area to observe local fauna and flora, followed by dinner, caiman spotting around Transpantaneira road by car (using spotlights). Overnight. (B)

Brazilian breakfast. Horse riding or boat tour (including piranha fishing) to observe the local fauna and flora. Lunch. 

Early morning walk to observe the sunrise, breakfast, ecological trek. In the afternoon, transfer to Jaguar Ecological Reserve. Arrive in the late afternoon. Dinner at the lodge. After dinner, enjoy a night-time safari in one of our trucks equipped with a safari spotlight. We will search for nocturnal birds such as night jars, owls, and mammals including ocelots, jaguars, margays, tapirs, Pantanal deer, armadillos, crab-eating fox, raccoons, etc.

Early morning walk around the lodge, to identify birds and probably monkeys as well. Breakfast at the lodge, followed by a walk in the forest to see forest birds, monkeys, and other mammals such as coatis, azaras agoutis, and armadillos. Lunch at the lodge and time for a siesta, followed by an approximate 1 hour drive south on the Transpantaneira to the stunning marshes of Campo Jofre to see more birds species, anacondas, capybaras ,caimans, and hopefully jaguars or other cat species. Enjoy a spectacular sunset over the wetlands. Return to the lodge for dinner. After dinner, we will take a night-time safari in search of nocturnal mammals and birdlife.

Breakfast at the lodge and departure, driving north (about two hours) on the Transpantaneira road to Poconé for lunch. Continue to Cuiaba airport. Drop off can be at airport or hotel depending on your onward journey.

Cuiaba vormt de toegangspoort tot de Noordelijke Pantanal, dat bekend staat als de beste regio om de Jaguar te spotten. De Zuidelijke Pantanal is beter te bereiken vanuit Campo Grande. Het verschil met Noord Pantanal is dat je het zuidelijke gedeelte goed kan combineren met Bonito, de hoofdstad van het Braziliaanse ecotoerisme.

Bekijk hier onze Pantanal-Zuid arrangementen.

Dit gigantische laagland, dat tijdens het regenseizoen (december - maart) grotendeels onderloopt, vormt het grootste moerasgebied ter wereld. Met een ontzagwekkende oppervlakte van circa 150.000 vierkante kilometers zijn de wetlands van de Pantanal meer dan vier keer zo groot als Nederland. Een uniek gebied met weelderige vegetatie en ontelbare riviertjes en meren. Het is de beste plek in Brazilië om de bijzondere fauna te bewonderen, zoals de zeldzame en elegante jaguar, wilde papagaaien, miereneters, wilde zwijnen, de capibara, zwarte kaaimannen en meer da 600 verschillende vogelsoorten zoals de Jabiru. Een safari naar deze bijzondere wildernis is een unieke ervaring en een uitstekende gelegenheid om alle zeldzame vogels en dieren te spotten en te fotograferen.

Zonder twijfel is een bezoek aan de Pantanal een hoogtepunt van elke reis. Het gebied heeft diverse lodges in diverse comfort klasses, veelal op basis van volpension en met inbegrip van dagelijkse excursies.

Toeristenklasse Hotels

Deze lodge ligt in de Pantanal aan de Transpantaneira. Dit is de onverharde weg die door dit prachtige natuurgebied gaat. Het is de eerste lodge die je tegenkomt op de Transpantanteira, dus het is op korte rijafstand van Cuiaba op ongeveer één uur rijafstand.

De 20 comfortabele kamers beschikken over airconditioning, minibar, plafondventilators, tv, wifi en een eigen badkamer. Tot de recreatieve faciliteiten behoren een zwembad, volleybalveld, speeltuin, mountainbikes en uitkijktorens. Gasten kunnen heerlijk ontspannen met een drankje aan de zwembad bar of in het restaurant genieten van verrukkelijke regionale Pantanal gerechten.

Er zijn diverse dagelijkse excursies zoals paardrijden, foto safari's, boottochten en wandeltours. In de omgeving kan je honderden soorten dieren, vogels en vissen zien.

Het verblijf is op basis van volpension met inbegrip van dagelijkse excursies en transfers van en naar Cuiabá.

De Jaguar Ecological Reserve ligt midden in de Pantanal aan het einde van de 'Transpantaneira', een onverharde weg die door dit ongerepte natuurgebied gaat. Dit is de meest zuidelijk gelegen lodge van de Transpantaneira, maar de extra reistijd is zeker de moeite waard.

De afgelegen locatie biedt de mogelijkheid om van de Pantanal te genieten in haar meest ongerepte vorm. Dit specifieke gebied en de omliggende omgeving behoort tot de beste plaatsen om de illustere Jaguar te kunnen spotten in het wild. Ongeveer 1/3e van de gasten slaagt hierin.

Er zijn 8 in rustieke stijl ingerichte kamers met airconditioning, eigen badkamer, ventilator en veranda met hangmatten. Zonnepanelen en een generator zorgen voor de energie en er is warm water beschikbaar. Er is een eetzaal waar alle dagelijkse maaltijden worden geserveerd. Het verblijf is op basis van volpension met dagelijkse excursies inbegrepen. De Jaguar Eco Reserve is een basic lodge, en vooral de unieke omgeving maakt het onderscheidend. Transfers van en naar Cuiabá zijn ook inbegrepen.

Excursies inbegrepen

Optionele excursies

Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.